gull

     Publicerat: 2010-05-31 Kl: 19:56:33 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer



haha, min jobbarkompis Jennifer är ju rolig. jag hamnade på en bild från helgen, och den ligger på facebook, taggad och klar, och lilla ******* har alltså fått sin första tag på fejjan! haha...



mu

     Publicerat: 2010-05-31 Kl: 19:08:06 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


uh... jag är jättetråkig idag.

god kväll! här har ni mej. tyvärr känner jag mej helt nere. är både trött och nedstämd, så det blir nog ingen rolig blogg-dag idag. sitter i soffan och åller nästan på att somna. markus, elise och sean är inne i stan nånstans men dom kommer väl under kvällen antar jag. ska lägga mej tidigt, för imorgon ska vi på föräldrautbildning vid åtta, så då vill jag vara pigg och alert, och på lite bättre humör åxå helst. mest är jag nog trött. sover ju knappt om nätterna, som jag skrivit om, och såklart tar det ut sin rätt.

ska vi säga så idag. ja jag tror nog det.
over and out.


waxholm

     Publicerat: 2010-05-30 Kl: 17:28:11 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

markus, elise och sean =)

 

jag, tjockismagen och vovvarna <3



idag har vi varit ute i waxholm! (eller heter det PÅ waxholm? nää?, skit samma) innan vi begav oss dit stannade jag till i farsta. har köppt lite nya sommarkläder, sånt som blir lätt och ledigt nu i sommar när jag blir en tjockis! såklart kunde jag inte motstå att handla till *******, utan hon fick ett par små rosarutiga snickarbyxor och ett litet set med byxor och body med barbapappamotiv :D

sedan styrde vi altså kosan mot waxholm! där har vi strosat runt i solen, suttit på en uteservering, där jag åt jättegod hamburgare, och så har vi gått lite till, och sedan ätit glass på en parkbänk vid hamnen. fin dag, jttemysigt, och sikket toppen väder det är!

nu är vi hemma och ska snart förbereda för att grilla! blir gott! hoppas ni åxå haft en bra dag!


eurovision

     Publicerat: 2010-05-30 Kl: 09:47:27 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer


rätt låt vann? ja, det tycker jag.

så tyskland vann alltså! orkade inte se någon omröstning, klarade knappt hålla ögonen öppna genom låtarna. men jag tycker nog tyskland var den bästa, även om hon kanske inte var så stark sångare, men låten var skön tyckte jag! farsinerande att danmark kom 4:a? haha.. den var så fruktansvörd den låten haha. roligt att "sveriges bidrag" kom 4:a och 5:a, men inte klarade att få sitt egna bidrag till finalen ens haha...

1. Tyskland

2. Turkiet

3. Rumänien

4. Danmark

5. Azerbajdzjan


 

 

panikmorgon

     Publicerat: 2010-05-30 Kl: 09:40:55 | I kategori: Min graviditet | 1 kommentarer

ush imorses fick jag totalpanik. trodde helt klart bebisen hade dött. huuuuuga! jag vakande vid fem, och som alltid när jag vaknar till ligger jag mej lite på rygg för att få en buff, det är så mysigt, men det kom ingen, jaja, inget med det. gick upp och kissade, kom tillbaka, la mej igen, då brukar det alltid röra sej lite, när jag vart uppe, oavsett om hon sov innan eller ej.. men inte en enda röelse. nada. buffade på henne, för då rör hon sej alltid lite. tryckte på henne. ingen respons alls! inte ens liite! fick ju totalpanik. satte mej upp, la mej ner osv, men inte en enda rörelse. jag var en sekund från att ringa SÖS, och var helt ifrån mej. men så plötsligt, en lite buff, å sen en till. och sen... vaknade hon. jag blev så lättad att jag låg i sängen och grät. åh ******* skrämm mej inte så igen! jag vet att jag är ganska nojjig, detta rörse sej om tio minuter...


home

     Publicerat: 2010-05-29 Kl: 18:07:38 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


då var man hemma efter dagens konferens! det har varit trevligt. på förmiddagen hade vi en föreläsning om fästingar, eller ja frontline/fästingar... och på eftermiddagen handlade det om ergonomi, hur man bör lyfta osv, hur vi kan göra våra tunga otympliga lyft snällare mot kroppen åså.
vi åt god lunchbuffé, om ej så god som de andra åren, tyvärr... men men... fick åxå en fin bonus av jobbet, precis som förra året. är SÅ tacksam över det! det behövdes verkligen, och jag tycker det är en jättefin gest från företaget!

ikväll blir det såklart eurovision, och det verkar som att planerna är att köpa pizza. uh jag vill inte ha nån pizza :/ men men, jag får väl trycka i mej en ändå.

kanske man ska vara lite social!

v.31

     Publicerat: 2010-05-29 Kl: 03:58:16 | I kategori: Min graviditet | 0 kommentarer



kulan <3

tänk.. vecka 31 startar idag. jag måste säga att jag tycker det är mysigt och lite kul att vara gravid. man ska vara glad som har möjligheten att uppleva det. jag har ju haft det så smooth åxå, och HAR det himla bra. inget illamående, inga krämpor, ingen ond rygg, inga foglossningar som plågar mej... nada. bara en lite kulmage med en liten bebis innuti. ingen stor viktuppgång ännu, ingen vätska som jag samlat på mej. ännu. lider dock av nån slags insomnia... ja ni ser ju själva tiden just nu...
min enda issue hela graviditetn har ju vart min oro. först pga att jag inga symptom hade på att vara gravid, ingen bekräftelse på att allt var bra lixåm... sedan jag börjat känna rörelser kom oron när det vart stilla en längre stund i magen.

och nu... när det är stilla och hon sover, blir jag orolig, för att det är stilla. när hon ger mej små buffar, blir jag orolig för att det är så svaga rörelser. när hon bökar runt som en toka så blir jag orolig att hon ska fastna eller något där inne! aldrig nöjd lixåm. men oron är ju inte alls på sama nivå nu som i början. trotts allt känner jag henne mest hela tiden, och jag är innerst inne övertygad om att allt är bra där inne.

jag oroar mej inte för förlossningen. ännu iallafall. jag har mest svårt att inse att den kommer komma, och det inom en rätt snar framtid trotts allt.

hon har börjat trycka sej lite neråt, får sjuuuka ilningar ner genom muttan och urinröret, vilket verkar vara ett vanligt fenomen när bebisen bökar sej neråt! men ännu kullerbyttar hon runt en hel del, och byter sida titt som tätt.
det ska bli spännande att få lära känna denna lilla människa, som jag ändå redan haft i min närhet i sju månader! hon finns ju med mej hela tiden, hon jobbar med mej på dagarna och sitter med oss framför tvn varje kväll. vem är du, lilla vän?

god mat!

     Publicerat: 2010-05-28 Kl: 22:01:50 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


nu är jag hemma efter en trevlig middag på stan. vi åt på markus stam-krog saddle and sabre. det är supergod mat där. och ja, det var jättetrevligt! även om jag såklart är en tråkmört som kilade hem när vi ätit klart. dels hem till hundarna, men åxå för att jag varit uppe sedan strax efter fem, och mårrn ska jag upp tidigt igen... måste sova lite. dom andra är kvar på stan, dom skulle en sväng till mosebacke på söder :)

så nu ska jag försöka få lite sömn, så jag kan hålla mej vaken imårrn!

STULEN BARNVAGN!

     Publicerat: 2010-05-28 Kl: 17:04:49 | I kategori: Övrigt | 1 kommentarer

mitt lilla gudbarn Rileys vagn har blivit stulen! (i enköping). vet att ni numer är ett helt gäng gravida och småbarnsmammor som läser i min blogg, så vi kan väl alla iaf hålla lite utkik, om man surfar barnvagnar på blocket åså!



den ser ut såhär.
brun/svart Emmaljunga sittvagn!

Riley och Frida vill ha tillbax sin vagn :(


fynda fynda

     Publicerat: 2010-05-28 Kl: 17:01:06 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


nu har vi ett tag :D

jippiiiii! fredag! jag är hemma, mmm underbart! markus, elise och sean är inne i stan på en pub, efter att ha turistat lite i dag, och jag ska möta upp dem senare så ska vi ut och äta. just nu ligger jag dock i sängen och slappar med två nöjda hundar som äter ben, och en bebis i magen som säkert tänker dra igång sin "ahh, mamma vilar, dax att böka runt-stund".

idag kom vår beställning från dogman! har gjort fina fynd och köpt storpack tuggben, och storpack bollar till polly. så jag och bamse kan leka med den stora blå bollen (se bild) det går lixåm en sån liten färgglad boll vaje gång vi är ute och leker då pollys mål bara är att massakera den. perfa att köpa direkt från grossist, är ju mer än dubbelt så dyrt i affären :P

imorgon är det somsagt konferens med jobbet. ser mest fram emot buffén på hasselbacken som rockar fett ;) sjukt god mat alltså! synd att jag inte får äta all god serranoskinka å sånt, men jag får ta igen det när bebis är ute :)

nu ska jag ta en sväng om på nätet, se vad som hänt idag!

mårrn mårrn!

     Publicerat: 2010-05-28 Kl: 06:55:47 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


huga vad tidigt.
kom alldeles för tidigt till jobbet åxå, då jag inte gick hemma och sölade eftersom jag inte ville störa sean och elise som sover i vardagsrummet på bäddsoffan. så, kom iväg lite tidigare än vanligt. nu har jag surfat runt lite på nätet och ska snart ta tag i jobbet här på kliniken. hoppas det blir en bra jobbdag, med mycket att göra så dagen går fort, för nu vill jag hem till markus och gästerna istället för att vara här. vi har ju konferens med jobbet imårrn åxå så missar hela lördagen med dom, lite synd såklart, även om det blir trevligt med en dag på hasselbacken, på djurgårn.

och vad ska man säga om eurovision då? haha. lilla sverige. alltid dessa stora hopp, alltid fiasko. var det ens nån som trodde att lilla anna skulle gå vidare? inte jag iallafall. även om vi svenskar tycker hon är så söööt, och duktig i idol osv, och har en relation till henne, så blir det inte mycket kvar när man skalar bort det och ställer henne på en nationell scen. sorry. kvar blir en liten människa med en liten sång och ett vibrato som gör att det låter som hon håller på å bajsa på sej av nervositet... i'm nooot suprised.
nu får man hejja på nån annan då, jag är ju halvnorsk, så varför inte norge, eller england kanske med tanke på våra engelska gäster :P haha

nu ska jag gå å jobba!
ha en fin dag!

 

 

booring-soffi

     Publicerat: 2010-05-27 Kl: 22:38:46 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

gäääääääääääääääääsp! kan bannemej inte se klart semifinalen i eurovision, måste sova, börjar sju imårrn. hejje sverige, eller nått!
vi har haft en trevig kväll och markus har lagat mat. nu sitter dom och dricker öl, i sann engelsmanna-anda! och jag, jag ska sova jag!

edit: ingen sverige till final, ingen överaskning direkt! undrar vad sverige ska skylla på denna gången? haha...

natti!


just waiting

     Publicerat: 2010-05-27 Kl: 17:48:43 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


hello! hemma dårå. väntar på att markus och hans syster+man ska komm hem, markus har mött upp dom på centralen och dom är påväg hit. är ju på besök i sverige från england tills på tisdag. jättekul!
jag uppdaterar lite senare helt enkelt. nu kommer dom nog närsomhelst och då ska vi åka och handla :)

AJ!

     Publicerat: 2010-05-26 Kl: 21:30:16 | I kategori: Min graviditet | 0 kommentarer


jävlar, ******* gjorde just nån ninjagrejj så det kändes som nån skjöt ett spjut ner genom muttan. oh lala, inte nödvändigt med den typen av rörelse igen tack lilla tjejjen.
(jajaja, jag vet att saker och ting är en baggis jämfört med förlossning och sånt, men jag lever här och nu och.. AJ!)

clean clean clean

     Publicerat: 2010-05-26 Kl: 21:17:25 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


sådär ja. nu är det RENT här. markus fick göra det mesta, tyckte det var hans tur att städa här! men jag tog mej an soff-delen, det är för avancerat för honom att städa här, jag skulle aldrig bli nöjd ;)

nu ska jag kika på greys. av ren plikt. det är den enda serien jag följer och har gjort sedan start, och även om jag tycker den suger rätt mycket sedan ett par säsonger, så kollar jag ändå. vem vet, det kanske vänder?

nää hörrni, inte mycket spännande att rapportera idag. hitta en annan blogg att läsa, och välkommna tillbax imorgon :P

hejsålång!


städastäda

     Publicerat: 2010-05-26 Kl: 18:19:11 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

äntligen hemma. skönt. eftermiddagen på jobbet var jättelugn idag... så jag tog kaffepengar och gick å köpte glass till alla, tjoho, sikken bra idee av mej :D dessutom fick vi lunch av jobbet idag, indisk mat, så man ät mätt å go i magen, en sak som är säkert!
nu inväntar jag markus, och när han kommer ska vi STÄDA. imorgon kommer ju hans syster elise och hennes man sean hit från england och hläsar på å några dagar. då måste det vara rent och fint!

nu kom han! dax att sätta igång! ;)

hujedamej!

     Publicerat: 2010-05-25 Kl: 21:58:29 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


eurovision falsksongcontest?

är det ett skämt? jag får hålla för öronen på bebisen, stackarn ska ju inte behöva uppleva detta oljud! är det hittills en, två? som kunnat sjunga över huvve taget? huga.

by the way, katrin zytomiersblabla har fått sin bebis nu, var på tiden, stackarn va tjock hon va mot slutet.

over and out.


7:e månaden? ujuj

     Publicerat: 2010-05-25 Kl: 20:23:42 | I kategori: Min graviditet | 0 kommentarer


såååå stor nu??

tänk att det bara är tio veckor kvar nu... och att bebisen är uppåt 40cm lång? ja jag hänger inte med i svängarna alls... och har jättesvårt att fatta att en så stor bebis ligger i denna lille magen... hoppas hon inte har det allt för trångt!
igår var jag skitnojjig för att jag av nån anledning tyckte hon var lugn. men idag har det vart full rulle mer eller mindre hela dagen, så då måste ju allt vara bra :) att man inte vant ej vid det.. att vissa dagar är lite lugnare, vissa mer aktivitet...

nu har jag ätit aldeles för mycket mat och glass så nu är jag verkligen helt överfull i magen, hoppas ******* inte tycker det blir för trångt nu när jag är så mätt :P


home sweet home

     Publicerat: 2010-05-25 Kl: 16:58:24 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


bamse <3

hoooome! skönt. eftermiddagen på jobbet var så rörig så det var väldigt skönt att bara lämna och gå hem :P nu sitter jag i soffan och ska så göra tills markus kommer hem och lagat mat. ujuj är extremt hungrig.

men först ska jag göra något extremt tråkigt. betala räkningar. det festliga med det är att alla mina stora utgifter som jag har på ett år, kommer samma månad så typ hela lönen går till räkningar, blir en spännande månad för mej detta!

återkommer när jag hämtat mej från min ekonomiska chock efteråt.


lugn dag?

     Publicerat: 2010-05-24 Kl: 20:09:32 | I kategori: Min graviditet | 0 kommentarer


verkar som bebisen har en lugn dag idag... så nu är jag såklart orolig at nått är fel! men hon har gett mej flera sparkar visserligen, och flyttar bevisligen runt, då det är "hårt" (huvud/rumpa) på olika ställen under dagen. har kunnat trycka på de små fötterna och hon har bökat till lixåm... men nu har jag ändå hakat upp mej på att hon vart extra stilla idag. suck. aldrig kan man få slappna av helt. hon blir väl snart less på mej, som jag trycker på magen hela tiden!

måååntag.

     Publicerat: 2010-05-24 Kl: 17:10:46 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


snart har vi två bebisar i familjen? :P

hellu! då var måndagen avklarad. har haft en lugn dag på jobbet idag, lite trist, men tycker ändå dagen gick rätt fort. började sju, och slutade fyra. skönt. börjar sju även imorgon då jag bytt med en jobbarkompis, skulle jobbat kväll, men vill inte missa eurovision-semifinalen :P

ja, min dag har inte varit spännande alls, så jag får nog återkomma lite senare  :)


sikken dag :)

     Publicerat: 2010-05-23 Kl: 19:26:58 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer



idag har vi fått massor gjort! hämtat kläderna, och varit på ikea å köpt en byrå, som markus byggt ihop. och nu är den klar! jag har ramat in lite blder som jag haft planer på länge, samt lagt ner bebiskläder i byrån, så nu har jag nånstans att ha det jag samlar på mej. och till råga på allt; nu håller vi på å tvättar :D. älskar att få saker gjort!



fynd :)

     Publicerat: 2010-05-23 Kl: 12:32:42 | I kategori: Min graviditet | 0 kommentarer


sådär ja! nu har vi vart och hämtat lite kläder! jättesöta är dom. stlk 56-62 och nån enstaka 68, lite blandat. toppen! flera av plaggen är aldrig ens använda, så det känns som ett bra köp. nu ska vi strax åka till ikea :)



doer-day

     Publicerat: 2010-05-23 Kl: 08:47:28 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


våran nya söndagsmorgonsaktivitet, kolla på toffe i tv :)

då har söndagen börjat! vaknade ganska tidigt, och har gjort lite "bankärenden" eftersom vi ska till ikea idag och köpa en byrå till sovrummet, som bebisen ska ha sina kläder i sedan. och sedan klockan 8.18 har vi suttit bänkade framför nyhetsmorgon efetrsom toffe är där som husveterimär varannan söndag. denna morgon har dom ett gäng cornish rexar (katter) som dom chippar och pratar om :)

somsagt ska vi till ikea idag. det är ju regn så det var väl en ypperlig dag för en sådan aktivitet. markus flyttade ju ner sin airsoftgarderob till förrådet igår, så nu ska vi ha en byrå där istället. han fick helt sonika flytta sina leksaker så att bebisen kan få plats med ett eget hörn i vårt sovrum ;)

vi ska åxå åka till en person och hämta ett litet paket med bebiskläder som jag hittat på blocket. jättesöta små tjejjkläder! eftersom det mesta inte ens är använt och kläderna verkligen föll mej i smaken (rosa, lila, små klänningar med bamsemotiv å hello kitty åsånt hehe) så slog jag till, man får ju mycket kläder för lite pengar :) visar kläderna när jag kommer hem!

ska ta en hundpromenad här nu strax... ush, i regnet. men men, man får inte vara så knurslig!

ha en fin dag!

stackars liten matador

     Publicerat: 2010-05-22 Kl: 21:10:29 | I kategori: Nyheter att notera | 3 kommentarer


oh, nu är det en stackars oskyldig matador som råkat illa ut igen. oj då han fick tjurens horn genom munnen. stackars liten. var det inte "att spettsa" som hela grejjen gick ut på? eller var det bara från matadorens sida? den här jäveln klarade sej visst. matadoren alltså.  synd. har man som hobby att plåga djur, får man ta att bli behandlad på samma sätt.




sommar :)

     Publicerat: 2010-05-22 Kl: 14:17:57 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

tillägg med tanke på Fridas kommentar: nej det är inte jag som fått rattar, utan det är grodperspektivet haha, inte ens en graviditet rår på mina myggbett haha!

fan vad härligt det är ute! rena sommaren. har varit ute hela dagen tills nu. på morgonen var vi i farsta och handlade, samt köpt två par byxor till ******* i stl 50, så nu har hon två små set i ministorlek, så får vi se sedan när hon kommer vilken storlek hon ska ha i början, sånt vet man ju aldrig.

sedan har patrik, amanda och bamses brorsa sture varit här en sväng. dra på trissor men polly tyckte sture var rolig, och hon ville tillåmed leka! inte illa kan jag lova. polly är ju oerhört kräsen, och tycker i princip inte att någon hund är nått att hänga i granen.

nu har vi vart och köpt glass och markus kollar på hocky medans jag sitter här. underbart med helg. I löv it!

v.30 (!)

     Publicerat: 2010-05-22 Kl: 09:32:05 | I kategori: Min graviditet | 1 kommentarer


jahapp! då knallade vi in i vecka 30 nu då. trettio. kan ni förstå det? ävem om det är tio veckor kvar, så känns det som man kommit långt nu och att det börjar nån slags nedräkning.
tycker inte magen växt så mycket sedan förra veckan, men märker att det beror lite på hur hon ligger för stunden. denna morgon ligger hon långt ner och in, det brukar hon göra när hon sover verkar det som.
i natt har hon haft party där inne. hon har snott runt så jag har haft en riktig ailien-känsla i magen, näästan obehagligt! jag vill inte tycka att det är det, men det är faktiskt det. lite obehagligt. samtidigt är jag ju glad att hon rör sej :) därimot sparkar hon inte så mycket längre, det är mer att hon rör sej, armar, fötter, och att hon snor runt. antar att det är lite trängre nu och inte samma kraft att sparka som för några veckor sedan. hon rör sej mer, men sparkar mindre, kan man säga.



webbisar

     Publicerat: 2010-05-21 Kl: 21:25:15 | I kategori: Övrigt | 1 kommentarer

ni som är inne litegrann i bebis-svängen har väl full koll på webbisarna, ni vet på sjukhusens hemsidor, där man kan se födda barn. brukar kika igenom där då och då, kolla efter übersöta bebbar, men åxå (jajaja tyck jag är elak) skitfula bebisar haha, vissa är verkligen riktiga gollums! nåja haha, jag och markus pratade nån kväll om hur kul det vore att klä upp bebisen till tänderna när den ska fotas för webbisar haha. typ om det var en kille, värsta kostymen, eller en tjejj, helt uppklädd med klänning och smycken och allt. fatta vad kul när man sporadiskt bläddrar bland alla nyfödda i sina små pastellfärgade bodys, åså plöstligt ligger där en bebis i kostym?! haha humorn i det.



nått sånt här?


så i augusti får ni hålla koll på SÖS webbisar (om dom har det?)
haha, kanske kommer ni få er ett gött skratt ;P



fredag <3

     Publicerat: 2010-05-21 Kl: 18:53:14 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


äntligen helg! hopaps vädret håller i sej under helgen, vore såå skönt! men tyvärr är mitt jobb ingen hit i denna värmen :( det är sååå varmt där inne och det är riktigt jobbigt. suck.. jag vill inte gnälla.. men... ush, man känner sej så ofräsch hela dagen...
har vart hemma i 1,5 timme. hunnit städa och äta en pizza! så nu är jag och ******* mätta :D men egentligen är inte pizza nå gott, men jag blir sugen ibland, men när jag sitter där med pizzan är det lixåm inte speciellt gott alls. men men...

blir en kväll i soffans tecken (tillskillnad från alla andra kvällar?)...
helgen bjuder inte på några vidare planer. imorgon kommer patrik hit med bamses brorsa sture en sväng, men annars tänkte jag kanske ta en tur till ikea och köpa en byrå. det kommer bli bebisens byrå sedan :)

ha det fint sålänge!

god natt

     Publicerat: 2010-05-20 Kl: 21:14:34 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


gissa om jag är en drömm-flickvän nuförtiden? lägger mej supertidigt, för att ha en chans att samla sov-timmar, sover ju somsagt 2-3 timmar per natt numer... dagarna går bra, men på kvällarna är jag så trött att jag knappt kan sitta upp i soffan. men inte kan jag sova för det. gnäll gnäll gnäll. stackars markus...

sååå, dax att försöka sej på dagens utmaning, sova!
natti natt!


hej hej!

     Publicerat: 2010-05-20 Kl: 17:35:05 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Bamse njuter ute med sitt nya gooda tuggben :)

skönt att sluta tidigt idag! mindre skönt att börja sju. men men. dagen har varit bra! lagom att göra! varken för lite eller för mycket, bara att göra hela tiden. lixåm. perfekt.

har varit hemma en stund, men damn vad det tog tid idag att köra hem det var totalstopp i årstatunneln, köer as hell. jag valde att köra mot älvsjö istället och via stureby osv hem. det är längre men det tog lätt betydligt kortare tid än att sitta i den skitkön. ush!

borde städa lite här hemma, men orkar nog inte idag. det är så skönt att komma hem och bara sätta sej. inte göra nått. ******* rumlar runt i magen för fullt. hon har lite av ett dagsschema faktiskt. på morgonen när jag vaknar sover hon, och verkar bara vakna till litegrann för att vifta med en hand eller så, medans jag gör mej iordning oh åker till jobbet. sedan under förmiddagen kör hon igång en stund, sedan lite lungt över lunch, för att till eftermiddagen köra all in. och på kvällen, när vi sitter i soffan är det full rulle. men hon sover rätt bra på natten märker jag, alltid skönt det :)

nu ska jag surfa vidare!

blä!

     Publicerat: 2010-05-19 Kl: 22:20:39 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

ush sikken depp-kväll.. känner mej helt nere. är så jävla trött... sover ingenting om nätterna knappt... allt känns bara bajs! nu ska jag sova, åså hoppas jag att jag vaknar upp utan denna känslan... om man fick sova en hel natt skulle det nog göra det lite lättare... man kan ju alltid hoppas.

<3 markus <3 bamse <3 polly <3 mamma <3 pappa <3 bebis <3


hooome

     Publicerat: 2010-05-19 Kl: 19:02:57 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


hellu! home sweet home! jobbade till 18 idag, lååång eftermiddag... och varmt. så in. i . helvete. på jobbet. jätteskönt när man ska kånka fodersäckar och svettas. men men, inte ska man väl gnälla nu när det äntligen är lite sommar ute.

nu inväntar jag markus som förhoppningsvis är påväg hem från jobbet. han ka handla och grejja mat. jag är jätte hungrig, så hoppas det blir något gott :D

idag dog frstn min råtta kattens burkompis.. så katten är själv nu :(. men jag och katarina har kommit överens om att hon ska bo kvar där. hon har det sååå bra hos henne, och det känns fel att hon ska flytta igen, nu när hon trivs så bra i sitt nya hem. hoppas hon kommer tycka det är okej att leva ensam...

nu blir det lite bloggläsande och forumläsande!

le vagn

     Publicerat: 2010-05-18 Kl: 20:33:27 | I kategori: Min graviditet | 2 kommentarer



såhär ser altså vagnen ut :)



fullspäckad dag!

     Publicerat: 2010-05-18 Kl: 20:10:10 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


godkänt! /polly

pjuuuuh.... lång dag! började hos barnmorskan strax innan åtta. allt såg bra ut! mitt järnvärde har gått upp lite, så jag behöver bara äta dom där järntabletterna varannan dag, det tackar min mage för! :) mitt SF mått, som ni kanske minns, var ju ganske litet sist, det hade växt precis enligt kurvan, och jag ligger bra i min egna lilla kurva. bebisen hade gömt sej långt in i nån avgrund i min kropp och det gick inte att känna hur hon låg just för stunden, min bm sa det, att jag bär verkligen bebisen långt ner och in, farsinerande hur bebisen kan gömma sej, jag är ändå rätt smal! hehe... men jag kan ju lätt känna hur hon ligger, ofta, men på bm-besöket knölade hon sej längst in.

nåja.. sedan fortsatte jag till jobbet. har vart en lugn förmiddag och en fullspäckad eftermiddag. kom en hel drös akutfall, och vi har ju ingen akutmottagning, men står folk där försöker vi ju hjälpa dem...

sedan har vi vart och hämtat vagnen! wihio! vad fin den är. så nu är den här hemma. lägger upp bilder på den sedan :)

i'll be back!

lite pladder

     Publicerat: 2010-05-17 Kl: 20:27:39 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

hallå hallå! här sitter jag dårå, och kollar top model och jäser. jag har ätit aaaldeles för mycket mat. kan det vara farligt? det känns ju inte så bra för magsäcken. men maten va så god... nu får jag sitta här raaak i ryggen och försöka få fri passage haha...

idag var det lite halvtrist på jobbet. förmiddagen flög iväg med massor att göra, men på eftermiddagen var det lixåm inget att göra alls. inte för mej iaf. men hade en del personer att ringa ang foderleveranser åså, så fick en del grejjer undanstökat.

imorgon ska jag till barnmorskan igen, och sedan blir det jobb 9-18, och efter det ska jag hämta vagnen. blir en lång, men rolig dag!

i natt hoppas jag på lite sömn! jag sover nog i snitt 2-3 timmar per natt nu! sjukt som fan. vet inte varför. men jag är inte speciellt trött på dagarna heller? som om kroppen kommit över den gränsen för länge sen. men men, vad göra åt saken. får ligga där som ett fån i sängen om nätterna helt enkelt.

nu ska jag jäsa vidare!

taget!

     Publicerat: 2010-05-17 Kl: 18:08:54 | I kategori: Min graviditet | 0 kommentarer

jehupp! då slog ja te'! vagnen var jättefin, som ny, bara på hjulen man ser att den inte är ny, och sittdelen var knappt använd. toppen. SVART, och fräsch, fyra lika stora hjul, ett bra och etablerat märke. ja, jag är glad att jag kom över den annonsen igår. har letat som fan, men inte hitta någon till bra pris, men nu så. skönt, EN sak ur världen! visar bild imårrn :)

Emmaljunga city cross, modell 2009, med citykorg (eller vad det heter)



återkommer senare ikväll!

 

 

begagnat?

     Publicerat: 2010-05-16 Kl: 23:02:10 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

imorgon ska jag åka och kika på en vagn! letar ju hela tiden, runt den jag redan kollat in (se nedan) men hittar aldrig nån jag gillar till utseende, samt till ett BRA pris! och den ska vara ny och fräsch! men, så hittade jag plötsligt en jättefin vagn till schysst pris, knappt ett år gammal... så imorgon åker jag och kikar på den iallafall! det är en emmaljunga city cross... det blir spännande :) och den är.. SVART! check!

god natt

när börja?

     Publicerat: 2010-05-16 Kl: 20:25:18 | I kategori: Min graviditet | 0 kommentarer


ojojoj... ju mer jag kikar på vad som bör inhandlas för bebisens ankomst desto svettigare blir jag. även om man bara ska köpa det nödvändigaste, blir det en hel del! jamenar, vagn, säng, kläder.. jamenvisst! men i både vagn och säng behövs ju tillbehör åxå. hittade en BRA inköpslista med grejjer som faktiskt behövs! den var väl en tiondel av de andra listor jag hittat, där det dröööser av massa grejjer man knappast behöver. så den listan har jag nu anammat! har ägnat kvällen åt att skriva ner vart jag ska köpa prylen i fråga och vad den kostar. har således jämfört priser åså åxå. så kan jag bocka av när det är inköpt. frågan är nu bara, när ska jag börja? suck...



hjälp mej!

     Publicerat: 2010-05-16 Kl: 13:14:11 | I kategori: Min graviditet | 2 kommentarer


svart?                     lime?                       rosa?

jag har ju bestämt mej för vilken vagn vi ska ha. det är en rätt billig vagn men jag har läst massor av recensioner och folk verkar jättenöjda! kollar varje dag på andra vagnar, men faller tillbaka hit hela tiden ändå. dela för att jag gillar utseendet, och sedan har jag ingen lust att lägga en förmögenhet på en vagn, när jag är säker på att min bebis blir en lycklig bebis även i en billigare vagn! jamenar, vi, äldre klarade ju oss fint i våra vagnar, eller hur...

mitt stora problem är nu..
VILKEN FÄRG SKA JAG VÄLJA?

först ville jag ha en mönstrad/svart, men nu är jag helt klar på att den ska vara helfärgad, så det inte blir så brokigt med kläder och täcken å sånt i vagnen. jag älskar rosa och lime, så ska det vara färg ska det vara en av dom. samtidigt passar en svart till allt och den känns enkel och diskret. men när man gör om till sittvagn sedan kanske det är kul med lite färg?

kom gärna med åsikter kring färgvalet, så jag får lite hjälp på traven :)



EDIT 22.00:

efter att massor av personer sagt sitt på FB bla, så lutar det åt att jag tar goda råd från veteran-mammorna, som de flesta tyckte lika. svart. jag tycker dom andra är finare, roligare.. men svart har fler fördelar. dels när den ska säljas, dels att jag nog inte tröttnar så fort, och dels kan jag matcha med massa roliga filtar m.m. OCH smutts syns inte lika lätt. men vi får väl se om jag hinner ändra mej :P


over and out.



god morgon!

     Publicerat: 2010-05-16 Kl: 10:34:31 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


börjar vänja mej vid att inte sova på morgonen, men idag härdade jag ut till strax innan nio iallafall. släppte ut hundarna lite i trädgården, och sedan åkte jag och handlade. sikken känsla att åka till tom parkering, och en affär som är helt nypåfylld med färska grejjer! borde jag göra oftare. så nu sitter jag här med nybakat bröd till frukost :D

om en stund ska jag ta hundarna och knalla iväg och möta min gamla jobbarkompis isabelle och hennes hundar! vi ska ta en långpromenad, blir härligt! synd att det inte är lika fint väder som igår bara.

shoppelishop

     Publicerat: 2010-05-15 Kl: 19:26:50 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer




I'm a DOER!

     Publicerat: 2010-05-15 Kl: 14:10:06 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


marsvinen har fått ny plats i lägenheten!

jävlar i min lille låda vad jag röjjt nu sedan vi kom hem från stan :) markus har åkt iväg till några kompisar så jag är själv. jag har städat ur skåpet i hallen som drällde av massa skor, rensat ut dom jag använder, och dom jag inte använder, samt slängt några som jag defenitivt inte kommer använda. jag har flyttat ner massa saker i förrådet, som jag dessutom städat och röjjt massa plats i, och jag har flyttat marsvinen till sin nya plats. dom får nu agera skoställ. buren passar perfekt in där i hallen, och jag behöver mer plats i lägenheten, det är bara så. speciellt för vad som komma skall. dom har det bra där i hallen, går ingen nöd på dom, jag tycker det blev bra jag :) markus tycker att jag är elak som planerat denna nya plats för dom, men jag håller inte med.

nu sitter jag och tar igen mej lite på vår uteplats med kall pepsi och sol! sedan ska jag städa lägenheten åxå, måste dammsuga nu när jag röjjt så. ah, fan vad duktig jag är!!

v.29

     Publicerat: 2010-05-15 Kl: 12:21:08 | I kategori: Min graviditet | 1 kommentarer

vecka 29:s bild dårå! det tar sej nu! konstigt vore det ju annat, fasen snart vecka 30 :P men ännu så ser folk inget om jag har lite större kläder på mej... tänk att det skulle gå nästan 3/4 av min graviditet innan jag fick en mage att tala om! jag som var sååå rädd för att bli tjock och otymplig, känns som att jag inte kunnat ha det bättre. tack lilla ******* för att du inte tar så stor plats ännu <3

 

 

upp whith the tupp

     Publicerat: 2010-05-15 Kl: 08:06:19 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

god morgon! ja, här är vi vakna! jag kan inte sova på kvällen, knappt på natten å sen vaknar jag strax efter sju. vad fan är detta. fukking klarvaken åxå, så tidigt! tänkte att jag skulle se på tv4's nyhetsmorgon men det hade lixåm inte ens börjat när jag vaknade. börjar man bli gammal? tillochmed hundarna är vakna.. OCH markus? som en pensionärsfamilj. kan man inte bara få passa på att sooooova nu innan bebis kommer, sen är det ju slut på dom långa härliga sovmornarna. men men, ikke.

idag känner jag att jag vill köpa något till *******! jag lixåm känner ett måste! bara något, nått litet, nått sött. en klänning? nått rosa :D jag har knappt några pengar, men det får gå ändå :D

ha en fin dag alles!


insikt...

     Publicerat: 2010-05-14 Kl: 21:31:39 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer




tänk... jag ska jobba två fredagar till... sedan kommer jag inte jobba på fredagar på... ett år? eller hur länge jag nu blir hemma. sikken sjuk känsla det var att inse! oh my...



gnälltant...

     Publicerat: 2010-05-14 Kl: 20:28:21 | I kategori: Min graviditet | 0 kommentarer

ush, idag har jag ont överallt. nej inte överallt men i ländryggen och höfterna typ. har haft magknip hela natten, och under dagen pga en del lyft och mycket stå och gå har jag fått ont i ländryggen... ush. och bebis har mörbultat mej inombords känns det som.
blev lite orolig för jag har molvärksattacker, men jag har inga sammandragningar, och bebisen gör ju kullerbyttor som aldrig förr, så det är nog ingen fara med det...

meeen vad jobbigt det är att ha ont :/

man vet att man lever...

     Publicerat: 2010-05-14 Kl: 18:00:53 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


fan vad jag är tröööööööööööööött! sikken jäklar jobb-dag! helt hysteriskt har det varit. en veterinär plus och en sköterska minus. det på en klämdag, då alla är lediga och ska "passa på" att gå till veterinären. tur i oturen, så var vår ena veterinär sjuk, så hon kämpade på under förmiddagen men sedan fick hon gå hem stackaren. jätte synd för henne.. men hade även hon haft patienter under eftermiddagen hade det inte gått alls. vi får lixåm inte plats när det är så högt tryck. men men, allt går ju fint ändå, allt löser sej, och nu är jag hemma. trött som få, men nu är det ju helg :)

bebisen har rört sej som aldrig förr idag på eftermiddagen. tror hon har legat långt ner i bäckenet och slått kullerbyttor och det har nästan gjort ONT! nu är det lite lugnare igen. hon har åxå sparkat mot min urinblåsa och rygg så det tjongat till så in i helsikke. ojojoj. och värre blir det ju. bara att gilla läget helt enkelt.

nu sitter jag här och mölar i mej godis, för att bli pigg eller något... markus grejjer med sin cykel ihop med hans kompis joppe. och jag hoppas vi ska äta snart. är hungrig.

annars tänker jag mest sitta här resten av kvällen och ta igen mej!

hejsålång!

en liten fot

     Publicerat: 2010-05-13 Kl: 21:56:07 | I kategori: Min graviditet | 2 kommentarer



just det ja! idag kände jag mycket tydligt en av *******´s fötter! är 100% säker på det. hon måste ha legat uppåner, och fötterna var uppåt en stund. kunde lätt när jag kände med fingrarna urskilja en liten fot, mot min hud, och när jag tryckte lite på den, så åkte den in lite, å sen tryckte hon tillbaka mot mina fingrar <3




lerbad!

     Publicerat: 2010-05-13 Kl: 15:58:57 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Resultatet av Pollys lyckade premiär-bad!

Idag har vi varit hos Simpen och Kia och hälsat på dom och deras nya valp, lilla Hella! en miniatyr bullterrier på 11 veckor, otroligt söt! Polly var inte så imponerad hehe, och Bamse hade fokus på Hellas tuggben. suprise. Vi har ätit mc donaldsmat och sedan tog vi en promenad med hundarna. Det var toppen! Speciellt när Polly fick syn på en "sjö" och fick total- fnatt  och kastade sej handlöst ut i ett fulländat svanhopp, och raaaakt ner i vattet? nej, DYN! lera, skit, snusk, PLASK! rakt ner under ytan åså upp, helt jävla svart haha, och snopet upp på land! Sedan blev det Polly-ryck och hon sprang ju runt som en nerlerad skottspole. Sikken syn alltså. Otroligt roligt. Inte lika roligt när vi kom tillbaka in, och det blev bumms i badkaret. men nu är hon iaf ren igen :P

Några bilder kommer här:



Nu blir det att spendera resten av dagen i sängen, med lite godis och film :)



att ha en plan.

     Publicerat: 2010-05-13 Kl: 10:19:13 | I kategori: Min graviditet | 4 kommentarer

jag har väldigt många planer inför mitt föräldraskap. jag har en bild om, hur jag gärna vill att det ska bli, och hur jag vill vara som mamma. som förstagångsmamma märker jag att man ständigt blir överkörd och nertryckt av mammor som redan har barn, som skrattar lite hånfullt nästan, och konstaterar att "inget blir som man tänkt lilla du".
men det kan ju aldrig vara fel att ha en plan? något att försöka hålla sej till? sedan är jag ju inte dummare än att jag förstår att saker och ting kanske inte alls tar den vändning jag planerat. men sådant är ju hela livet! inte bara att få ett barn i sitt liv.

tillexempel vill jag att mitt barn ska sova i sin egna säng så fort som möjligt och jag kommer göra allt för att få detta att fungera så tidigt jag kan. genom att förbereda mej, läsa, prata med andra mammor, så försöker jag så gott jag kan att göra mej en bild av, hur det gärna ska få bli när bebisen är här, och hur jag tillsammans med bebisen kan nå det målet.

jag vill att bebisen ska kunna dricka från flaska så tidigt som möjligt. inte för att jag inte vill amma, det vill jag, men för att det för mej är jätteviktigt att markus får vara en naturlig del av vår bebis vardag. att markus har en stund om dagen som bara är hans, där han kan mata bebisen. detta vill jag få att fungera så snabbt som möjligt.

jag vill kunna börja arbeta en kväll i veckan, såfort jag själv känner mej fysiskt redo för det. flera ggr har jag blivit överkörd av argumentet att "hoho, du kommer inte vilja lämna din bebis och gå å jobba". det hoppas jag innerligt att jag kommer kunna! jag hoppas att jag kommer kunna lämna mitt och markus barn, till sin pappa 6 timmar per vecka. det är ju markus barn åxå! jag vill inte vara en mamma som inte kan lita på att pappa klarar jobbet. för mej är det jätteviktigt att markus har egen tid med sitt barn.

jag vill ha ett barn som klarar att sitta ensam en stund här och då. jag vill inte ha ett barn som bara nöjjer sej med att bli runt-buret. jag tror att alla tjänar på att bygga upp en självständighet.

jag vill kunna få ha min bild, mina planer och mina tankar kring föräldraskap utan att bli överkörd av andra mer vana mammor. jag är stensäker på att en plan är bättre än ingen plan alls. jag vet att saker kan te sej helt annolunda när dagen väl är kommen, men att ha ett mål att sikta mot, kan aldrig göra någon skada.

det är JAG säker på!

varning för pladder :)

     Publicerat: 2010-05-12 Kl: 20:55:04 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

känns helt underbart att det är ledigt imorgon! lite sovmorgon är aldrig fel. vi har inga direkta planer, utöver att vi ska åka till kia och simpen. dom har ju skaffat sej en bedårande mini-bullterriervalp, som ska få stifta bekantskap med hundarnas hundar, polly och bamse ;) blir spännande. polly är ganska kräsen vad gäller andra hundar, men tenderar att tycka om valpar sålänge dom inte är stressade. polly hatar stressade hundar.

nåväl. har varit fullt upp på jobbet idag, men inget emot vad jag förväntar mej av fredagen. då är dom tre veterinärer hela dagen, och vi är en sköterska back, mari har semester, så vi är tre sköterskor och tre veterinärer. den kan bli tufft. hoppas dagen flyter bra. tur det är helg dagen efter :P

idag hade vi besök av en av foderleverantörerna på jobbet. vad mäkta impad av vad personen hade att säga. deras marknadsföring verkar gå ut på att prata ner andra fodermärken. se här vad dåligt dom har, dom har si, dom har så, detta är inte bra med deras inenhåll, osv. ärligt talat, framhäv era egna kvaliteer istället för att prata skit om andra märken, först då har du ens chansen tiil mitt förtroende. härregud.

det är tommt i djurhörnan nu... först försvann ju råttorna, och nu är tillochmed lille hamstern. marsvinen kvar nu då. bambam (ena marvinet) är ju över 4 år gammal så vem vet hur länge han hänger i. stig-boppe är ju bara drygt ett år, men han är ju kasrerad, dels för att han betedde sej som en skit med kulorna kvar, men åxå för att jag då kan skaffa en jämnårig hona som kompis den dagen han blir ensam. räknar ju ändå lite med att det blir stig-boppe som blir ensam och inte bambam, om naturen följer sin stilla gång.
nej gud vad deppigt, varför snöade jag in på detta? men ja, tommt är det i djurhörnan iaf... en sak som är säkert.

nu vart inlägget alldeles för långt ;)


sov gott diddis!

     Publicerat: 2010-05-12 Kl: 18:46:48 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


idag har lilla diddelina fått gå till himmlen. ni vet hamstern jag räddade från avlivning i höstas... hon var gammal och krasslig nu, och senaste tiden har hon knappt ätit och bara sovit. hon var i ganska dåligt skick så hon fick hälp till hamsterhimlen idag. men ett halvår extra fick hon leva iaf, och bli gammal, så som det ska va!

sov gott lilla diddelina <3

ny outfit

     Publicerat: 2010-05-11 Kl: 22:05:15 | I kategori: Min graviditet | 1 kommentarer


markus har dragit ett litet strå till stacken gällande *******'s garderob. aston villa-outfit. måste erkänna att mössan är söt. detta kommer få bäras på match-dagar ;)

nu är det sova som gäller.

sol!

     Publicerat: 2010-05-11 Kl: 12:20:37 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


inte varje dag man kan avnjuta en långpromenad i sådant här väder nuförtiden! har varit ute och gått en rätt lång promenad så nu har jag och vovvarna fått lite motion. dessutom har jag förgyllt vardagen för marsvinen, som nu överlyckligt sitter och äter kirs, maskrosor, och färskt gräs. ibland är livet härligt :)

nu ska jag städa!

mörrn

     Publicerat: 2010-05-11 Kl: 10:05:36 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


hej hej!

god morgon! min trötta kropp vaknade 07.54 hur pigg som helst idag. vad sjukt det är. varför går det inte att sova? kan inte somna på kvällen. när jag väl somnat, vaknar jag flera ggr per natt och har svårt att somna om. jag är inte kissenödig, jag har inte ont nånstans.. ingenting, bara ligger där som ett klarvaket mähä. men i morses lyckades jag somna om till hela 9.00! det är inte illa. nu ska jag strax gå upp och ta en promenad med hundarna, det är ju faktiskt SOL ute idag, man får passa på :)
senare i eftermiddag är det jobbet som gäller. jobbar ju knappt kvällar numer. förr jobbade jag kväll varje torsdag och var tredje tisdag. nu är det bara en kväll varannan vecka... och det dröjjer väl inte länge tills jag inte kan jobba kvällar alls. ju större jag blir desto mer begränsad blir jag, och då blir det svårt att gå som ensam sköterska utan någon hjälp att tillgå om man har någon stökig hund tillexempel... men men, än går det ju bra, är precis lika rörlig som vanligt och har inte ont någonstans :)

dax att påbörja dagen!


min dag idag

     Publicerat: 2010-05-10 Kl: 20:18:06 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

idag har det varit en bra, men kanske lite rörig dag. vi hade tre veterinärer på plats idag, annars går dom ju två samtidigt dagtid. det var tommt i bokningarna på morgonen, men under dagen fyllde det på sej, så det blev fullt upp :)
våran nya veterinär kristina är jättegullig och toppen att jobba med, alltid kul med en ny frisk fläkt på jobbet!

men eftermiddagen var ett helvete för mej.. suck... hade såå ont i magen, som om tarmarna var helt stinna så det stack som tuusen nålar i hela jävla matsmältningssystemet. urk. en sak är dock lite festlig, när jag nu har ont i magsäck, och tarmar, känner jag att dom inte längre befinner sej där dom brukar. som ikke-gravid har man ju magknip i magen.. ja, logiskt, men numer känns det i magsäcken, sedan ut på sidorna åså sitter magknipet på baksidan, hehe, ja, tarmarna har helt klart bytt plats :P
markus hade dock lagat jättegod mat när jag kom hem, så jag har pressat ner liite för mycket mat och känner mej som en strandad säl just nu. huff...

imorgon jobbar jag kväll, vilket innebär sovmorgon, får hoppas kroppen kan tänka sej att sova längre än till 8? hehe..

hoppas ni haft en fin dag!

pappa <3

     Publicerat: 2010-05-10 Kl: 19:50:19 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


fick denna bild på mms från mamma idag.. "pappa har tvättat dina första kläder" haha åh vad gulligt. jag vet att pappa har svårt att ta in den stora förändring som är påväg att ske, men detta är väl hans sätt att ta in vad som komma ska, han har alltså plockat fram mina första små kläder jag hade, och förberett dom så lilla ******* kan ha dom när hon kommer. åh, det är så gulligt <3


uppåner, neråupp

     Publicerat: 2010-05-09 Kl: 22:29:23 | I kategori: Min graviditet | 1 kommentarer

jag tror minsan att lilla ******* är en bekväm liten tös. hon sitter för det mesta rakt uppåner i min mage. som en liten skräddare. fick ju se det på ultraljudet, och jag vet ju då vad jag känner och var. huvudet finns nästan alltid att finna ovanför naveln, och när hon sparkar känns det som en dunns inuti kroppen. hon sparkade mer förr, innan hon hittade favvopositoinen, nu känns hon ofta men mer att hon rör sej rent allmänt. armarna verkar det vara fart på, dom knuffas titt som tätt. såg ju på UL precis hur hon gjorde, och vet då vad jag känner :)
funderade lite på det där med sätesbjudning åså. men det verkar inte ha nån betydelse att hon sitter sådär nu, utan det verkar som det kommer komma en dag , även för henne då hon känner "jahapp, nähäpp.. om man skulle ta och lägga sej uppåner dårå..." även om det ju verkar bekvämare att sitta sådär än att ligga med huvudet neråt om du frågar mej :P

nu ska jag sova!

back to normal

     Publicerat: 2010-05-09 Kl: 18:19:29 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


sådär ja. då var allt som vanligt igen. markus är hemma och vi sitter i soffan :P jag kollar på greys anatomy som jag sket i å kolla på i onsdags, hela serien har ju tappat allt sting.. suck. markus kollar på fotbollsmatch.
kara bara vägrar ligga stilla, vet inte vad hon vill men vad det än är får hon vänta tio minuter.. ska ta en liten promenad med vovvarna när greys är slut. haha kara är superlydig, men en sak kan hon inte, gå i koppel! huh vad hon drar, igår när vi var ute fick jag massor av sammandragningar bara för att hon drog så haha. jag får det om jag gör något som är lite ansträngande. men sammandragningar ska ju vara helt ofarligt, iaf sålänge det inte gör ont, och det gör det inte.

jösses vad jag svammlar, kanske dax att avsluta inlägget.

solokvist

     Publicerat: 2010-05-09 Kl: 11:28:31 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


jahapp, då har mamma och pappa åkt hem :( så nu är jag ensam igen. eller ja, ensam och ensam, polly, bamse och kara är ju här åxå :) markus är påväg hem från riksgränsen och kommer på eftermiddagen =)
jag har nu städat och grejjat så nu är det rent och fint igen! mamma och pappa har jämt med sej så mycket grejjer så hela köket är överbelamrat haha.. och det blir dammigt åxå med tre hundar och tre personer i denna lilla lägenheten. och damm, är ett stort hatobjekt i mitt liv men nu är det väck! ;)

jag har inga planer för dagen, förutom att jag ska handla lite åså... ta en tupplur åxå tror jag, inte sovit så mycket det sista. och imorses satt vi bänkade 08.18, eftersom toffe är på tv varannan söndag, i nyhetsmorgon som deras husveterinär, detta ville vi inte missa! ;) toffe är våran ortopedkonsult på jobbet och en godvän till alla som jobbar på kliniken. han jobbar som veterinär på södra djursjukhuset här i stockholm.

hopps ni har en fin helg!

smaka?

     Publicerat: 2010-05-08 Kl: 19:28:58 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


hos oss just nu. ost pch kex, och det är fler som tycker det vore gott med en smakbit ;)
(för mina hundar tigger inte alls! ;) )

v.28

     Publicerat: 2010-05-08 Kl: 14:07:57 | I kategori: Min graviditet | 3 kommentarer


då kliver vi in i vecka 28! har svårt att inse att jag faktiskt börjar bli ganska långt gången. om ett par veckor blir det vecka 30, och då känns det lixåm verkligen som slutspurten, som om nedräkningen börjar. gud vad sjukt det känns!

idag har jag köppt första tjejj-plaggen till *******, jag har iiinget emot rosa och typiska "tjejjgrejjer" tycker det är supergulligt! det blev ev liten plyshdress med rosa byxor och en liten jacka som är vändbar, och en liten mössa, strumpor och en liten mönstrad omlottbody, allt i rosa! tjoho! gull gull! jag älskar rosa <3

nästa steg blir att beställa hem vagnen... verkar som de flesta som är lika långt gågna som mej har köpt vagn för länge sen? är det jag som är sen/efter? nåja....


lördag <3

     Publicerat: 2010-05-08 Kl: 08:54:33 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


god morgon! då var det lördag då. här har dagen redan börjat. min mamma är inte direkt någon sjusovare om mornarna, och inte jag heller nuförtiden, ioförsej... men det är bra, då blir helgen längre =)
idag har vi inga direkta planer. vi ska väl ut på en promenad och sedan får det bli en tur till farsta. jag ska hämta ut min mobil som är färdiglagad, och sedan ska jag nog gå till lindex och premiärköpa en liten klänning till lilla ******* :) det kliar lixåm lite i fingrarna! åså blir det en tur till djuraffären, måste bunkta upp med nya tuggben till hundarna.

lördag = ny magbild, tar det när jag fått tillbaka min lur :)

hoppas ni får en bra lördag!

natti

     Publicerat: 2010-05-07 Kl: 21:55:57 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

nu blev det inget bloggande idag helt enkelt.

men god natt på er där ute, vi hörs imorgon!

 

snabbis

     Publicerat: 2010-05-07 Kl: 17:14:59 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

hej!
blir en kortis för alldeles strax kommer mamma och pappa hit =) så jag skriver lite senare helt enkelt. jamenar, måste ju uppdatera om mitt händelserika liv?  ;)

hörs sen :)

nattinatt

     Publicerat: 2010-05-06 Kl: 21:22:09 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


det  är livat i magen idag, lilla ******* grejjar för fullt, med vad man nu gör innuti en mage :P
Själv ska jag sova klockan är trotts allt snart 21.30 ;), men lilltjejjen är säkert vaken en bra stund till :)

natti!

 

 

reeeeeent

     Publicerat: 2010-05-06 Kl: 19:57:32 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


oj vad fint jag gjort här hemma nu! rent och fint i alla hörn. inte ett enda hundhår i soffan och ren marsvinsbur! kara har kommit åxå och slagit sej till ro på sin filt :) nu ska jag sitta här resten av kvällen och bara slappa i mitt rena hem.

vet inte om jag skrivit det innan, men fick ju för ett tag sedan tanken att kanske gå ner på 80%, och alltså bara jobba 4 dagar i veckan, from 1 juni. då kommer min grav-vikarie, så vi kommer ju bli en sköterska för mycket tills jag går på mammaledighet. så jag tänkte att det kanske skulle vara skönt att vara ledig en dag i veckan. och så kommer det bli. men istället för att gå ner på 80% kommer jag ta en semesterdag varje fredag, då får jag ju ha kvar min lön, det kan ju vara skönt ändå. ska bli jätte skönt iaf att trappa ner lite grann. räknar med att jobba tills 23 juli, vilket innebär två veckor innan BF.. jag hoppas jag kommer må bra i kroppen så jag kan jobba så länge iaf. man vet ju aldrig vad som kan hända...


toddelo

     Publicerat: 2010-05-06 Kl: 18:11:58 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


tjoho! här sitter jag proppmätt av mc donalds mat, och snart ska jag sätta igång och städa! mamma och pappa kommer ju imorgon så det måste vara fint då. dessutom är ju inte markus hemma så han kommer inte hinna stöka ner tills imårrn eftermiddag ;)
aldeles snart kommer även anna hit med kara. ska passa kara över helgen, så det blir lite dobermanbus några dagar, bra, så får bamse och polly lite motion!
polly har blivit av med sina stygn idag så nu är hon på banan igen.

bloggar mer ikväll :)

tiden går...

     Publicerat: 2010-05-05 Kl: 20:39:08 | I kategori: Min graviditet | 0 kommentarer


jag kan inte riktigt fatta att bebisen är sådär stor nu... och dessutom skulle den ha goda chanser till överlevnad och friskt liv om den kom ut. fortfarande känns det som tiden gått fort, samtidigt som det känns som jag varit gravid hela livet. nu är det exakt ett halvår sedan jag fick reda på det, det är iofs ganska lång tid...
hon grejjar förfullt om kvällarna nu, men sover lite längre stunder om dagarna när jag ränner runt på jobbet. är såå sugen att köpa mer små kläder, men måste hålla mej. vi kommer få massa kläder dessutom. men kanske att jag tar en liiten sväng i helgen, måste premiärshoppa en liten klänning eller så <3
men att man kan må såhär bra ändå... känner ingenting i kroppen alls! inte en enda krämpa har jag. man ska ju vara glad för det såklart. och magen är liten och inte på något sätt i vägen. jag kan sitta ihopkrullad som jag vill, böjja mej, bära saker hursomhelst.. smooth :)
försöker bekanta mej mer och mer med tanken på att det är lilla ******* som bor i magen och inte "bara" bebisen, måste vänja mej vid det :D


notis

     Publicerat: 2010-05-05 Kl: 17:41:05 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

notis:

jag börjar fundera på om ni läsare kanske börjar undra om jag alltid har samma kläder på mej. ser ju så ut haha. svaret är ja, och nej. men jag byter om när jag kommer hem, till slappiskläderna MED hundhår, och det blir ofta samma i flera dagar hehe. på dagarna tillåfrån jobb har jag slappiskläder UTAN hundhår ;) oh i'm so exclusive.


calippo<3 mej

     Publicerat: 2010-05-05 Kl: 17:15:55 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


calippo cola <3

åh, idag har jag köppt en calippo cola. jag har varit sugen på det sedan förra veckan, men nu jävlar slog jag till och köpte mej en när jag var och tankade bilen! ojojoj sikken njutning.

började sju idag och slutade således fyra. fantastiskt. är inte lika jobbigt att börja sju nu när det är ljust ute, så det känns inte lika misserabelt som i vintras.

idag var kattens nya matte på jobbet med sin hund (salta katten, alltså min råtta jag lämnade bort, som blev ensam). och råttan mår bra och verkar trivas hur bra som helst, skönt med en uppdatering. känns toppen att hon flyttade dit, hon har ett hundra gånger bättre liv där än här hos mej.

nu ska jag läsa lite bloggar :)

lite mer om Ul igår:

     Publicerat: 2010-05-04 Kl: 22:15:19 | I kategori: Min graviditet | 1 kommentarer

just det ja.. jag skrev ju aldrig hur stor bebis var å sånt. hon beräkas väga 923 gram, och är normal-stor, ca 4% under "normalt", men allt mellan +/- 15% går inom normalgränsen. perfekt! så min lilla mage (som ändå nu börjat växa) och mitt ganska småttiga SF-mått rymmer en fullt normalstor bebis <3 dessutom skrev bm i rapporten att det är ett livligt barn med goda rörelser. när jag låg där och kikade på skärmen, så såg jag hur hon tog upp en hand mot huvudet och den handen kände jag tydligt innuti magen, så nu vet jag vad dom små peten är, det är alltså en hand :)

markus kikade knappt på bildskärmen, han hade annat fokus, mitt ansikte. han ville för allt i världen inte missa mitt eventuella ansiktsuttryck om bm hade sagt "det är en pojke" haha. den besvikna blicken som HADE infunnit sej. haha, men den gick han miste om ;)

nu ska jag sova. lilla ******* har just vaknat till liv ordentligt, det bökas runt förfullt, hon delar inte riktigt min dygnsrytm :P

dagens citat:

     Publicerat: 2010-05-04 Kl: 21:03:48 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer



"ni måste vara snälla mot blommorna... där dom står.. som fångar... i sina små krukor."

/85-årig besökare på kliniken som tyckte växten i väntrummet såg ledsen ut.

haha...


hej hej!

     Publicerat: 2010-05-04 Kl: 19:24:16 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


jag och lill-kulan :D

lite glest mellan inläggen, sorry. kul att intresseat för könet på bebisen var så stort haha, antal besök på bloggen igår var komiskt högt :P inte bara jag som var nyfiken bevisligen.
är så glad att det är en liten tjejj, jag hade en nästan otillåten hög önskan om en tjejj, och så uppfylldes det, åh <3

idag har det varit fullt upp på jobbet. kul! och vi har en ny veterinär, som ska vikariera i sommar, och hon är toppen att jobba med verkligen! blev lite mycket mot slutet idag, så jag stannade kvar 40 minuter, kunde inte med att lämna mari i sticket när det körde ihop sej. kan ta igen den tiden på fredag, när mamma och pappa kommer hit, kan jag gå lite tidigare istället. det blir toppen.

nu har vi ätit och nu blir det soffa och tv resten av kvällen :)

and the answer is...

     Publicerat: 2010-05-03 Kl: 20:00:57 | I kategori: Min graviditet | 10 kommentarer



en TJEJJ!

jippie, känns så himmla kul!

men det var inte det lättaste för bm att se... bebis låg skräddare och bara vägrade flytta på sej. så jag fick gå ut och dricka en halv liter pepsi, dels för att fylla blåsa, se om hon kunde maka sej lite, och även pga att sockret kan få lite extra liv i den, så den tar sej en svängom i livmodern. när vi kom tillbaka låg den liite annoluda och hon kunde iaf komma åt lite bättre. hon kände sej ganska säker, men så kom det in en till bm, och i samma stund fick min bm in en mycket bra bild på könet, så den andra bm sa "oh så fint och tydligt det syns" och ingen kunde då missa den lilla muttan som uppenbarade sej! ;)

och hon är precis lagom stor, helt normal <3



äntligen

     Publicerat: 2010-05-02 Kl: 22:07:51 | I kategori: Min graviditet | 1 kommentarer



ordning och reda

     Publicerat: 2010-05-02 Kl: 15:23:10 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

igår kväll, var jag jätteduktig, och rensade bland massa gamla papper, i mappar, högar och andra glömda ställen. sorterade i olika plastfickor och det blev en jevvla ordning ska jag säga, och en hel jäkla massa skräp! hittade av en tillfällighet då garantibeviset på min mobil, som jag skaffade i september, va bra tänkte jag, den får ligga här, bra att ha.
och så igår kväll, senare, vad händer? jo, mitt i att det ringer i luren, pajjar vibratorn! jag har aldrig ljud på, men har alltid vibratot på, åså pajjade det. upptäckte det först senare när jag hade massa missade samtal från markus fast att luren legat brevid mej.
sikken sammanträffande att jag hittade garantin just igår och att luren går sönder två timmar efter? så nu är den inlämnad hos telia, och ska åka till doktorn imårrn och bli lagad. flyt.

dessutom, tog dagen en rolig vändning! frida, riley och nellie är påväg hit från enköping för att hälsa på!! tjohoo!!!!

barnvagnsprovning

     Publicerat: 2010-05-02 Kl: 13:28:52 | I kategori: Min graviditet | 2 kommentarer

idag har vi varit i en baby-butik, kollat runt lite mest. kollade igenom olika typer utav barnvagnar. jag har ju hela tiden haft något emot dom med två småhjul fram å sånna, tyckt dom vart fula. nu provade jag några sånna och jag gillade inte alls att köra med dom! dom var väldigt lätta att svänga, det är bra, MEN det kändes som dom skulle välta, nej fy, det kändes inte alls bra. provade ett par vagnar med fyra rejäla hjul, inte liika smidiga att vända på en femöring MEN så stabila dom var, kändes hundra ggr bättre, vilket kändes skönt för då har mina förutfattade meningar besannats och nu behöver jag inte fundera mer på det :)


Ostabil, och för "modern" för mej!       Stabil och mer min smak :)



utökat!

     Publicerat: 2010-05-02 Kl: 09:16:19 | I kategori: Min graviditet | 2 kommentarer



bebis kommer få en färgglad garderob, juuust like it's mum :D
nu längtar jag till imorrn när vi får veta kön, sedan kan jag köpa mer specifika kläder <3




dagen idag

     Publicerat: 2010-05-01 Kl: 18:31:39 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


han är oemotståndlig min pojkvän. speciellt på denna bilden ;)

tyvärr var ju bebisaffären stängd. inte tänkte jag på att det är 1 maj och nån jävla helgdag. suck. så vi tar det imårrn istället. förmodligen. det är ju ingen stress. mest e jag nyfiken.
men vi har iaf vart på citygross och jag har handlat massa panpizzor och färdiglasanger att ha som lunch kommande veckorna. måste spsra pengar, fan va massa utgifter jag haft nu. blä! hoppas bebis nöjjer sej med den maten ;)

markus är på fotboll inne i stan så jag är själv. har just ätit en lasange och sitter nu och kollar på ciao bella, nån svensk ungdomsfilm som går på tv. fan va deppigt haha. mitt liv i ett nötskal. men jag gillar det. vet inte om det är bra eller dåligt dock :P

skönt med helg är en sak som är säker iaf!

<3

     Publicerat: 2010-05-01 Kl: 13:17:10 | I kategori: Bamse & Polly | 1 kommentarer


Vad vore livet utan dom här små pälsmonstren?




v.27

     Publicerat: 2010-05-01 Kl: 09:23:23 | I kategori: Min graviditet | 0 kommentarer


jaha, åså entrar vi vecka 27 dårå... magen växer saaaakta, men den växer iaf. fortfarande är den mindre på morgonen och lite större på kvällen, men jag är inte alls så uppblåst om magen längre, vilket är skönt!
nu börjar rörelserna bli myyycket tydliga på utsidan. jag har ju kännt bebis varje dag sedan vecka 16-17, och markus kände den ju utanpå i v 18-19 tror jag för första gången och sedan dess har jag ju kunnat se att det rycker till på utsidan. men nu kan man följa rörelserna, om det är armbåge, häl, knä, något hårt som lixåm åker runt som en hög topp på magen hehe, det är på kvällen när jag ligger stilla. annars dansar ju magen lite uppåner mest hela kvällana. tycker bebis har ett litet sovmönster mer nu. förut var det mer sporadiskt.
på måndag blir det könskoll, jippie, längtar massor dit! vem är du?

idag ska vi till en babybutik och kolla runt. jag har ingen koll på saker man behöver.. mer än säng, vagn och kläder.. typ. måste gå runt och kika lite. vi ska åxå provköra lite olika vagnar, även om jag bestämt mej, kan det vara kul att provköra olika, och någon som liknar den vi ska ha, så det iaf känns okej innan jag beställer :)