SÖS och böter...

     Publicerat: 2010-03-31 Kl: 19:14:50 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


..sikken toppen dag! .. NOOOOOT.

körde i god tid imorses till SÖS, eftersom det kan vara bök med parkering. insåg när jag kört in på söder att jag igår kört en felaktig "genväg", en otillåten vänstersväng, ehm, så idag tog jag rätt väg. till en början! tappade snart bort mej och fick lite panik, tiden tickade och det var bara 15 min tills jag hade tid på sjukhuset. letar febrilt efter nånstans att bara stanna till och se vart jag är, och kör in på en liten väg, checkar läget och fortsätter uppåt där det står massa poliser och flera stannade bilar. stannar jag med, och en polis kommer fram. det visar sej att jag stannat i en bussfil där nere på vägen. jaha oj sa jag, jag var bara tvungen att kolla vart jag är, har kört vilse och har tid på sös om 15 min, är det långt dit härifrån? han meddelar mej att det blir "rapport" på detta, och 1000:- i böter. jag ser bara klockan ticka och känner mej jättestressad! jag frågade polisen vart fan dom håller hus om mornarna i rusningstrafiken på nynäsvägen, när folk bränner på i 100 knyck i bussfilerna förbi alla som köar in till stan? vart är polisen då? men stanna en beskedlig lite tjejj som aldrig kör för fort, och som bara lite förvirrat vart tvungen att se vart hon är nånstans och råkat stanna i en bussfil utan att störa nån, hon, hon ska då böta! men ok ok... det störde mej mest att han var så långsam! jag hade ju jättebråttom! han upprepade igen att det blir tusen kronor i böter.. jajaja sa jag, skriv vad du vill! skriv tiotusen, skriv en miljon bara du snabbar dej så jag hinner till min ultraljudtid! efter typ 10 min var han klar och visade mej hur jag nu skulle åka. jag blev 25min sen till ultraljudet, eftersom det var supersvårt med parkering på sös...

hur gick ultraljudet då?

jo... dom var sena där på UL, så somtur var missade jag inte min tid eller så. fick gå ner i kulvertarna, där det låg massa jättesjuka gamla männsikor på sängar länggs väggarna, som säkert skulle röntgas, ultraljudas osv, ush stackarna :(.
doktorn undersökte min njure noggrant, och hittade iallafall en viss utvidgning av njurbäckenet, vilket är vanligt att gravida kan få, just på höger sida då uterus/livmodern lutar åt höger rent anatomiskt. vi får anta att det är detta jag känt/känner av. men ingen åtgärd i nuläget. men nu vet jag att jag inte har nån njursten eller något, och då behöver jag inte grubbla mer på det. detta kommer gå över sa han.
så.. det var det...

efter denna helg, och dessa två dagar är jag helt slut, så idag blir det tidigt i säng, måste soooova, hoppas jag slipper få ont, så natten blir ostörd af...


POLLY 4 år idag <3<3<3<3

     Publicerat: 2010-03-30 Kl: 22:16:43 | I kategori: Bamse & Polly | 1 kommentarerÄLSKADE POLLY FYLLER 4år IDAG!
GRATTIS <3


hade värsta födelsedagsplanerna men, nu stod dagen på ända, så vi får fira imorgon istället
<3SÖS hela dagen...

     Publicerat: 2010-03-30 Kl: 22:11:18 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

...efter att jag somnade om på morgonen vaknade jag av otroliga smärtor där bak i ryggen. lydde min bm's råd och ringde gyn-akuten och dom tyckte jag skulle åka in direkt. jag blev ju jätterädd när hon på gyn frågade om bebisen rörde sej å sånt, nu har den ju gjort det hela tiden, men allt blev så hysteriskt när jag pratade med rådgivningen...
väl där fick jag vänta en stund innan jag fick komma in. även läkaren, likt alla andra tyckte det lät lite mystiskt, men hon tänkte iaf på njuren direkt, så hon ultraljudade den, men såg inget specifikt, dock är hon ju inte specialist i UL av organ, utan gynekolog, så hon remitterade mej ner till bilddiagnistiken, på ultraljud där, och dit ska jag imorgon. hon tittade in hos bebis åxå och där såg allt bra ut :) h*n sög på tummen och sparkade lite försynt i sömnen!
nåja, fortsättning följer imorgon iaf.. har inte alls ont nu och inte haft på eftermiddagen, men så har det ju varit hela tiden, det kommer på natten/morgonen...

fortsättning följer..


gnäll igen...

     Publicerat: 2010-03-30 Kl: 08:37:45 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

igårkväll kom min mystiska krämpa tillbaka. inte med samma intensitet som i helgen, men den har iaf återkommit. har kunnat sova bra i natt åså, men det småhugger ibland. jag pratade ju med min bm igår, som sa att jag skulle ringa tillbaka idag om det kom tillbaka, så jag gjorde det, även om det känns mycket bättre. det är ju påsk nu och jag ska ha 2,5 veckas semester, och vi ska till venedig, kan vara skönt att kolla upp innan dess. iaf.. har nu fått en tid imorgon 8.40, så då får jag träffa en läkare iaf. det är ju inte säkert det är något med njuren, men kan ju vara skönt att utesluta om inte annat, kanske är det en nerv eller muskel som plågar mej, mennu orkar jag inte spekulera mer, läkartid it is.

ska se om jag kan sova lite igen nu.

drömmen...?

     Publicerat: 2010-03-29 Kl: 20:39:22 | I kategori: Nyheter att notera | 0 kommentarer

ja, detta har väl ingen missat? fan jag skulle åxå vilja vinna pengar, kanske inte såå mycket, eller vad fan, varför inte.
vad skulle du göra om du vann så mycket pengar? jag skulle iaf skänka en hel del till välgörenhet, dels forskning för kanske cancer, hjärtkärlsjukdomar, och även skänka till välgörenhet för djur! hundstallet... å sånt!
ändå skulle man ha massor av miljoner kvar. sedan skulle jag köpa mej en bil. en honda CRV, med automatväxel och läderklädsel, kanske en speciallackad i rosa? :P och jag skulle köpa ett najs hus med havstomt! men vad gör man sedan? jag är ingen lyxnisse. jag skulle inte sluta jobba, men jag skulle nog gå ner på halvtid... man kanske skulle köpa sej en lott...

woho paket!

     Publicerat: 2010-03-29 Kl: 17:39:53 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerdessa plus några fler :)

wohoo! idag kom mitt paket från h&m! beställde ju lite linnen åså, som jag kan ha till sommaren när magen blir större. det braiga var att jag nu insåg att jag lätt kan ha dom utan mage åxå, och dom var jättefina! finemang alltså!

och annika; den randiga toppen har jag sett finns på h&m's mamma-avdelning, iaf här i sthlm!

min ryggpina har hållt sej borta hela dagen, och hela natten som jag ju skrev i morses. nu hoppas jag det fortsätter så. ringde min barnmorka på morgonen, hon kunde såklart inte säga exakt vad det var jag kännt, men kommer det igen ska jag ringa, så ska jag få en läkartid på mvc. man bör väl kolla upp njuren iaf. om det nu kommer tillbaka. hoppas inte!

nu ska jag invänta markus åså ska jag laga mat. det blir bacon och spenat i gräddsås med pasta. det blir säkert gott det!


wunderbar

     Publicerat: 2010-03-29 Kl: 06:58:12 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

åh sikken bra dag detta är! iaf änsålänge! vet ni vad. jag vaknade helt överlycklig över det faktum att jag fått sova hela natten, utan att gå upp och kissa, och helt utan min mystiska rygg-plåga! guuud vad skönt! vakande några få gånger lixåm lite på helspänn "ska det börja göra ont nu om jag rör mej" men ikke! alltså så jävla gött. hoppas det håller i sej, men nu har jag iaf fått sova en natt :) fast att klockan typ bara var 4 när klockan ringde, ja om man ser till vad hjärnan/kroppen känner mtp att vi ställt fram klockan ju, så kändes det som en baggis idag! jag stod där i köket och åt min grova macka med messmör och drack min proviva (en liten morgonrutin jag numer infört för magens och järnvärdets skull) och kände bara att sikken underbar dag! nu är jag på jobbet och ska sätta igång med lite grejjer jag har å göra!

ha't fint!

alla har varit små!

     Publicerat: 2010-03-28 Kl: 20:26:53 | I kategori: Bamse & Polly | 0 kommentarer

letade igenom min gamla bilddagbok, för att se om jag hade valpbilderna på bamse där, och javisst! så jag tänkte bjuda er på lite valpbilder på mina älsklingar! <3

Bamse 5 veckor gammal, första gången jag besökte honom <3

 

lille Polly 3-9v gammal :)


tänk att dom varit sådär små, mina älskade hundar!! <3<3giiivakt!

     Publicerat: 2010-03-28 Kl: 16:02:44 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerjaha här sitter jag, likt någon soldat med spikrak rygg och försöker njuta av söndagen med lite film, fanta och en negerboll. känns supermysigt att behöva sitta i 90 graders vinkel med kroppen. ryggen plågar mej nämligen inte om jag går, står eller sitter mycket rakt! ser fram emot när jag ska sova ikväll, verkligen. ska iaf se på wallander - vålnaden nu.

har varit ute med hundarna, och kara är verkligen den bästa motionen mina hundar kan få! man sätter en boll i munnen på kara, som sedan springer likt en gasell eller något, runt skolgården här ute, med mina två kämpandes efter, i liiite för djup snö och efter en liiite för snabb dobermann ;) men fin motion är det iaf!
men kara ska åka hem idag, tror jag iallafall, har för mej vi sa 28:e, men vi får väl se, har ingen aning om när anna landar...

hejsålång!

nää, vad ääär detta?

     Publicerat: 2010-03-28 Kl: 10:32:25 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer

nää asså! vad är det här?! i natt har jag knappt sovit eftersom den där punkten på ryggen började plåga mej redan vid midnatt. hugger som en jävla kniv, intervallmäsigt, lixåm ajajajajaj, åså släpper det, åså ajajajajaj.... ja ni förstår. för att lindra lite har jag fått bygga upp en upphöjjning med kuddar, så jag legat lixåm välvd och sträckt ut hela sidan, som ni försstår är det jätteskönt att ligga så för övriga kroppen. not. har gett upp nu iaf och varit uppe en sväng, och då blir det bättre, när jag är uppe och går, det måste komma av att jag ligger ner. tycker smärtan var värre igår, men då började det fem på mårrånen istället. men vad fan sitter där? VAD är det som gör så ont? är det en nerv som klämms eller vad? kanske får jag gå till doktorn om det håller i sej, för detta går ju inte, jag får ju inte en blund på natten :(. så lättad jag vart nu av att man skulle ställa fram klockan! då blev förmiddagen inte så lång, jag som vart vaken i flera timmar!

hundbajsmekka

     Publicerat: 2010-03-27 Kl: 19:12:02 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerhaha, denna lapp sitter på ett träd i en trädgård som gränsar precis ut mot trottoaren ner mot sjön här där jag bor haha. dom är nog jävligt lessa på all hundskit som dräller överallt och jag håller med, fy fan vad äckligt det är! denna vintern är ju rekord alltså, man kan knappt gå ute. jag är inte guds bästa barn när det gäller plocka upp skit efter mina hundar, men plockar alltid upp om dom skiter där folk kanske ska gå! även nu på vintern, även om jag även kan välja alternativet att sparka bort skiten ut i buskage istället för att plocka, men det ligger iaf inte där folk ska promenera. såg ju en kärring i vintras, vars cockerspaniel sket mitt på gångvägen, och vad gör hon? gräver över bajshögen med snö? inte konstigt det ser ut som det gör ute...

på tal om hundbajs. veckans straff i sverige mot morronzoo (en del av morgon programmet på rix fm) var ju att plocka hundskit i vitabersparken, min favorit ola förlorade denna veckan, och jag skrattade faktiskt en del i videoklippet där han helt obekymmrat plockar upp gammal hundskit från marken!

kolla själva:  Ola plockar hundbajs.

hoppas ni haft en bra dag!

varning för gnälltant

     Publicerat: 2010-03-27 Kl: 16:46:39 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

huuuuuuh, idag har jag haft ont fukking överallt! vaknade första gången vid halv sex på mårrånen av enorm ryggsmärta. detta har jag upplevt förut, som om jag legat konstigt för länge, det är en punkt sisådär 6cm från ryggraden, i svankhöjd, känns som knivar och det är en pulserande smärta som jag tappar andan av alltså! det släpper efter en stund och jag kan försiktigt lägga mej igen, men så kommer det tillbaka. men efter promenad och tur till farsta är det helt borta, så det är något som triggas på natten när jag är stilla. detta gjorde iaf att jag inte fick nån sovmorgon alls, sov i korta intervaller mellan 6-9 ungefär.  mysigt. men nu har det iaf gått över.
nu på eftermiddagen fick jag istället skitont i vänster ljumske nån strålande jävla smärta, suck. detta har nu åxå släppt. vad fan är detta egentligen. den smärtan blev inte värre av rörelse eller nått sånt, bara var där.
nu har jag iaf sovit en stund för att ta igen lite sömn från natten, och jag och hundarna har vart ute och gått en liten sväng. nu ska jag betala mina räkningar.

tack för mej.

v.22

     Publicerat: 2010-03-27 Kl: 10:42:15 | I kategori: Min graviditet | 1 kommentarer

då var det vecka 22 dårå. tiden går, men tycker den går ganska sakta nu igen. magen växer sakta men säkert, men ännu syns det inte speciellt mycket. vet man om det kan man ana det med kläderna på, men vet man inget reagerar man nog inte. soft, med tanke på att över halva tiden nu gått! men som vanligt är min magbild från morgonen när jag precis gått upp, under dagen blir den större, när jag äter åså...

men ajaj, sikka ligamentbekymmer jag fått nu tillochfrån. när jag på natten ska upp och kissa så stramar det på framsidan av magen, och när jag väl kissat och tömmt blåsan kan kan knappt räta upp mej när jag ska ställa mej upp. livmodern ändrar väl lite läge när kisseblåsan tömms och ligamentet hänger inte med eller nått. får gå frammåtböjd tillbaka till sängen, men det släpper såfort jag sätter mej, eller lägger mej ner. har frågat på mvc och dom säger åxå ligamentsmärtor, när jag får så, så då lär det ju vara det.

men annars är det inte mycket graviditetsbesvär i det här hushållet :)

dax att påbörja dagen!

mumms!

     Publicerat: 2010-03-26 Kl: 22:10:13 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


idag fick jag min efterlängtade marängsviss!

gud vad gott det var! tack älskade markus <3


ursäkta??

     Publicerat: 2010-03-26 Kl: 20:52:59 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


vad falls? är det inte solsidan idag? va i helvete! vad sitter jag då här i soffan och väntar på?

god natt!


hej kaos.

     Publicerat: 2010-03-26 Kl: 18:59:19 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

härregud. eftermiddagen på jobbet var helt hysterisk. eftersom man ansåg denna eftermiddag vara bra att bona golvet på ett av rummen (detta beslut togs innan alla brakade in) så stod vi med ett pol-rum back, medans tiden bara gick och patienerna inte fick plats på kliniken knappt. blodprover efter blodprover och ja. jag vet inte. känns som allt berodde på att det blev ett rum för lite. då kommer man inte igång med nästa pga att man inte har någonstans att sätta patienten. vi behöver en större klinik, skulle jag vilja säga :)
dessutom klappade ena blodprovsmaskinen ihop mot slutet, så jag kunde inte ens köra det sista provet, får ta det på måndag. så typiskt när det redan är massor att göra lixåm, och jag fick inte igång den heller, brukar kunna fixa maskinerna när dom kruppar. varken jag eller mari kom hem klockan fem som vi skulle, utan klockan var närmare halv sex innan vi kom ifrån jobbet idag.

men nu är vi iaf hemma. har slagit mej ner i soffan och väntar på markus <3 han ska laga mat idag och det verkar som jag ska få min efterlängtade marängsviss till efterrätt åxå! wiiee!
och ikväll är det let's dabce finla, vilket intresserar mej föga men ägnar det ett havt öga så tiden går fortare tills solsidan börjar :P

vi hörs senare!


vovvarna <3

     Publicerat: 2010-03-25 Kl: 19:03:13 | I kategori: Bamse & Polly | 1 kommentarer


Bamse, Kara och Polly, från dagens lunchpromenad!


lille Bamse <3


torsdag dårå

     Publicerat: 2010-03-25 Kl: 17:58:06 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarerlång dag idag.. började 7 och det kändes som den aldrig skulle ta slut innan klockan blev fyra och jag fick gå hem. men nu är jag iallafall hemma och har vart en timme ungefär. handlade på hemvägen, och var på apoteket och köpte järntabletterna som barnmorskan sa jag skulle göra. så nu ska väl min mage stå ännu mer still. alltså det enda jag tycker är jobbigt med denna graviditeten är avsaknaden av tarmaktivitet.. vilket ju är väldigt vanligt då graviditetshormonerna gör att tarmarbetet stannar av en del, eller går långsammare då. brukar dricka proviva varje dag vilket fungerar toppen men har kommit av mej och nu känns tarmarna som tusen nålar, jätteskönt. or not...

har iaf ätit en bamseportion med fiskpinnar och spenat! det är så gott. ska försöka äta det lite oftare eftersom spenaten innehåller massa bra grejjer som är extra bra för mej just nu!
nu ska jag slappa lite, sedan ska jag städa, om jag orkar. markus är på hockey idag visst så jag är solokvisto.


marängsviss

     Publicerat: 2010-03-24 Kl: 20:51:09 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer


åh ge mej! ge mej någon!

jag är så sjukt sugen på marängsviss efter att dom åt det i halv åtta hos mej!
ojojoj...


krämpans dag

     Publicerat: 2010-03-24 Kl: 19:29:56 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


jag är ledsen om denna blogg bara blir ett evigt tjat om graviditeten och krämpor och tankar, men det är ju mitt liv just nu så.. jajaja! idag började jag dagen med jätte ont i ryggen, jag vet inte om jag kanske sovit konstigt, hade sjuuukt ont i svanken utgående från ryggkotor och ut i sidan ajajaj. sedan släppte det, men istället fick jag jätteont på framsidan av magen efter att jag suttit ner! lixåm när jag ställde mej upp så stretade det och drog och stramade som jag nästan fick sätta mej igen. hoho? vad är det? ligamenten? det var lixåm inte inne i livmodern och bebisen lever rövare som vanligt... men det har släppt nu iaf. kan ju ringa barnmorskan imorgon om det kommer tillbaka. vi får se.

är så jäkla trött idag, hade velat lägga mej här och nu, men det går ju inte, men tidigt blir det iaf, börjar sju imorgon.

var en sorglig dag på jobbet idag. en patient som jag träffat så mycket fick gå till de evigt gröna och jag stod där och höll i, medans han fick vingar och flög till hundhimlen. ush det var så sorgligt. det är andra gången som jag fäller en tår, annars brukar det inte kännas så mycket mer än att det alltid är sorgligt, såklart.
en annan gång jag grät var när en dam kom in med sin hund som hade dött hemma och jag fick honom i min famn och alla i väntrummet grät och allt var så fint och sorgligt, och ja, då kan man inte hålla tillbaka när man står där med damens livskamrat sedan kanske 15 år, i sin famn. fy fasen....

nåja... blir att sitta i soffan nu och vila lite efter denna krämpornas-dag. vänta på att klockan blir såpass att jag kan gå å sova :P

hejs!

ska jag dö nu?

     Publicerat: 2010-03-23 Kl: 20:11:36 | I kategori: Vardagsprat | 3 kommentarer


varning för äckel-inlägg!!
varning för äckel-inlägg!! varning för äckel-inlägg!!


alltså idag var jag med om något så jävla obehagligt. kände mej lite slemmig i halsen på morgonen och fick harkla mej lite i skymundan sådr ni vet man kan behöva göra. fick upp en liten "sträng" som visade sej vara ett blodkoagel när jag spottade ut det. huh tänkte jag, läskigt... sedan när jag satt i bilen fick jag så jädda mycket slem i halsen så jag vart tvungen att göra en riktig gubb-harkling! av nyfikenhet stack jag upp huvudet mot backspegeln för att syna blobban jag fick upp, och vad fan ser jag?? en stor jävla blodklump på 2x2cm liggandes på tungan! höll på å köra av vägen. ett enda ord kom upp i mitt huvud. c-a-n-c-e-r. vem fan får upp massa blod när man harklar? sedan började jag blöda näsblod. men antar att denna obehagliga upplevelse går hand i hand med mina sjukt känsliga slemhinnor i munnen åxå (pga graviditeten), när jag borstar tänderna spottar jag rent blod i princip. förmodligen hade något kärl bak i näsan blött och samlats sedan i sekretet man har i systemet så att säga. men gud asså, så jävla risigt det kändes!!

besök hos mvc idag :)

     Publicerat: 2010-03-23 Kl: 18:58:44 | I kategori: Min graviditet | 1 kommentarer

i morses var jag på mitt första besök hos min barnmorska, utöver inskrivningen då. hon är så himmla gullig! inte sådär gullipluttig och överväldigande, bara cool, lugn, erfaren och rolig! helt perfekt.

fick börja med att ta urinprov, vilket så bra ut. fick väga mej, har gått upp 2kg sedan inskrivningen, vilket ju är löjligt lite såhär halvvägs haha, men jag är bara glad för det!
jag har ju intedruckit allt så mycket läsk och annat sött sedan jag blev gravid, vilket kanske ger en lite "plus-minus-noll-effekt" det lät bra, för av massa socker, the och kaffe växer dom små rackarna så väldans sa hon.

fick ta blodprov och kolla hb, vilket fortfarande låg bra, det låg jättehögt första gången jag var där, nu var det lite lägre, vilket det ska vara sa hon, för då mår bebisen bra och tar det den behöver. men ska börja med järntabletter här framöver iaf för att bunkra upp lite inför vad som komma skall.

sedan lyssnade hon på hjärtljuden, vilka låg på ca 140. det låg lite ojämt, hon sa att det beror på att vi väckte den lilla rackaren, som verkade bli lite irriterad över att bli störd i sin skönhetssömn och sparkade i dopplern som bara den. en livlig liten en, sa barnmorskan :) hon mätte åxå min livmoder och den är precis så stor som den ska vara i min vecka, och att min mage är så liten ännu beror på att jag bär min graviditet långt ner, sa hon. jag är bara glad för det, en stor mage är bara opraktiskt och det kommer ju med tiden ändå.

fick tid för föräldrautbildning 1 och 2 juni, och en ny bm-tid 21 april längtar redan dit :)

nu blirre mat!

råtta i magen?

     Publicerat: 2010-03-22 Kl: 20:16:58 | I kategori: Min graviditet | 0 kommentarerär verkligen bebisen sådär stor nu? tycker det ser helt bisarrt ut. men själva livmoderns storlek stämmer bra med vad jag känner och vart jag känner bebisen sparka. för det mesta känner jag den åt vänster ovanför muttbenet, det har jag gjort ända från början. men känner den även sparka uppåt övre delen av livmodern, ibland kissblåsan, och även mot ehm ändtarmen haha, man ser ju på bilden varför det känns som det gör so to speak. men den sover ganska mycket, men rör sej mycket åxå. men än har den väl ingen speciell mat och sovklocka, men nu på kvällen när jag sitter i soffan röjjer den runt en hel del. det är lite mysigt, men åxå lite läskigt! tänkte på det att bebisen nu är lika stor som en råtta! haha, som om jag hade någon av råttorna i magen :P ganska litet ändå men på alla ilustrationer ser det så stort ut. undrar dock fortfarande vem du är där inne?ont om tid...

     Publicerat: 2010-03-22 Kl: 18:18:30 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

min bluetooth på datorn har fått krupp så jag har det bökigt med bilder :(

då satt man här igen. egentligen ska jag befinna mej på södra djursjukhuset, på en informationskväll om vacciner och de sjukdomar man vaccinerar emot.. det började klockan 18.00. jag var hemma här exakt 17.57, det var en hel del trafik på hemvägen, så jag hade inte ens chans att hinna dit nu :( det slutar ju redan klockan 19, och jag hade kanske vart där vid 18.30 tidigast så det kändes lite bortkastat. synd, för det hade varit intressant!

imorgon ska jag på första barnmorskebesöket, ja förutom inskrivningen som jag var på i vecka 6. det ska bli jättekul, antar att jag ska ta lite prover åså. min bm var ju ur-mysig så jag ser verkligen fram emot det!
bebis var så lugn igår kväll, och även på fömiddagen, men under dagen har jag kännt den buffa runt så nu är jag lugn igen! :)

nu blirre bloggläsande!

trött...

     Publicerat: 2010-03-21 Kl: 21:26:51 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


hade ambitionen att kolla på Johan Falk-filmen ikväll med mitt godis åså, men inser att jag efter denna intensiva 80-mils helg, är aldeles för trött, så nu blir det sängen och sova. är ju ensam hemma och har hela sängen för mej själv och ingen som snarkar vid sidan om mej :P fast det är ändå ganksa trist när markus inte är hemma, inte bara fördelar alltså ;)

slås även av tanken att idag är första dagen på graviditetens andra hava. så sjukt. har nog ännu inte riktigt insett att jag är gravid....

god natt!


back in sthlm

     Publicerat: 2010-03-21 Kl: 17:53:27 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


sådär ja, snabbtrippen is over. nu är jag tillbaka i min soffa i stockholm. bilturen gick bra, fast jag körde tidigare än jag planerat då det var spått snöoväder uppigenom. ärligt talat. jag har skippat boråsturerna nu i flera flera veckor pga ostadigt väder, och nu åker jag en helg när det varit stabilt länge och spått fint väder, och vad händer? det kommer in världens snöoväder just de timmar jag hade tänkt åka tillbaka! suck! det snöade de sista tio milen men väldigt sparsamt, så det gick bra, inga köer i södertälje heller, smooth. men nu öser snön ner här utanför så det var i grevens tid so to speak.
nu ska jag bara sitta här resten av kvällen med mina hundar <3. markus är kvar i söder, han åkte med pappa till göteborg nu på eftermiddagen och ska bo hos en kompis tills mårrn då han ska tattuera sej och sedan kommer han hem hit till oss igen.

hoppas alla haft en bra helg!

natti

     Publicerat: 2010-03-20 Kl: 22:48:52 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


god natt från oss :)

har haft en bra dag i borås, och mamma och pappa som från början var så rädda när jag sa att jag skulle ta med kara (som i deras öron är en blodtörstig mördarhund, doberman lixåm) är nu helt omvända och tycker hon är jättego och snäll, såklart, för hon är ju det!

imorgon bär det av tillbaka till stockholm, men först på eftermiddagen....

natt!


i borås!

     Publicerat: 2010-03-20 Kl: 13:18:39 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


nu är vi i borås, jag, markus, polly, bamse och kara :) eller vi var framme ungefär klockan 10, åkte 06.00 piiiip!
mamma och pappa är inte vana vid hundar som kara, som travar runt och luktar och springer som en lössläpt unghäst på bete i trädgården och småskäller och har skitkul! haha, mina hundar är ju soffpotatisar och dixie vår gamla hundar var ju åxå mer en luffs som sov mest :P
vi har varit ute och gått en promenad nu och nu ligger hundarna och tuggar på ben som dom fått. skönt att vara hemma en sväng även om vi åker tillbaka redan imorgon igen.. suck...v.21

     Publicerat: 2010-03-20 Kl: 05:29:53 | I kategori: Min graviditet | 1 kommentarer


kalaskulan? noooot. :)

då går jag alltså in i vecka 21 och exakt halva graviditeten har gått! halva tiden. jösses. tiden kommer nog gå riktigt fort nu gissar jag. men men vi tar vecka för vecka. jag längtar bara såååå tills jag får veta könet, det känns mer som att jag får veta vem det är då, vem är du lille vän? som bor där inne i min mage? jag är sjukt nyfiken på det :)


hundvakt

     Publicerat: 2010-03-19 Kl: 18:28:00 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


här har ni kara!

jahapp! här har ni Kara, hon ska bo hos oss tills nästa helg :) en jättegullig dobermantjej är hon, och tillhör vår veterinär anna, som ju ska resa bort. kara satt så snopet å snällt i bilen hela vägen hem och nu har hon hittat det största benet i polly och bamses korg, att ligga och tugga på :) hon verkar redan trivas!

jobbdagen har varit.. ja vad ska man säga? ja, jag har aldrig haft så mycket samtidigt nångång tror jag. på eftermiddagen hade mari och jennifer en röntgen som dom pysslade jättelänge med, med någon knepig bild, vilket resulterade i att jag ju var ensam med allt som hände på kliniken, vilket såklart just idag var sjukt mycket. altså helt ärligt?? först kom det SJU hemgångar samtidigt, huh? alla kom verkligen samtidigt, samtidigt som det kom vaccinationer, någon ville ha pass, två katter skulle ha avmaskning, byta foderpåsar, köpa foder. ja härregud! å sedan hade jag en ouppackad foderpall utanför dörrren att plocka in med, vilket jag som tur var hann innan jag gick hem idag.
skulle även visa mikaela, vår ena veterinär hur man kör blodprovsmaskinen, och när vi står där säger hon, "det ser ut som du har en ögonfrans som håller på att lossna" ja jag vet! sa jag,  "den har hängt där och vifftat i synfältet hela eftermiddagen jag har bara inte hunnit ta bort den!!" man kan sammanfatta det som höjden av stress? haha...

men nu är vi hemma och nu är det fredagkväll och helg, och fy fan vad skönt det är!!

home sweet home

     Publicerat: 2010-03-18 Kl: 22:13:38 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


jaha då låg man här igen. hade en ganska hektisk kväll men en herrans massa blodprover, men det vart iaf lungt på slutet så jag hann göra det jag skulle göra innan jag gick hem. skönt det.
har nu ätit lite mat som markus lagat och nu ska jag kolla på halv åtta hos mej på tv4play innan jag somnar, för att återigen bege mej till jobbet. gör man annat än att jobba? knappt.

och fy fan vad jag älskar de bara vägarna nu! för första gången på mååånader kunde jag idag plöjja rondellerna på ågesta broväg på 4:ans växel, har vart tvungen att växla ner och fisa igenom dom under vintern då dom var så smala med stora snö/isvallar på sidorna, men nu jävlar, sikket fukking vårtecken!god damn I'm nyttig

     Publicerat: 2010-03-18 Kl: 13:12:07 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


spenat, nyttigheten personifierad, like moi?

en sak som är bra med att trotts allt vakna tidigt är att man får mer saker gjort. vi har nu varit ute och gått jag och hundarna och jag har även städat lägenheten. så nu är det någolunda fint här hemma. tänk sikken evighetsgöra det är att hålla rent och fint hemma. hur noga man än städar så kommer inte resultatet att förbli. speciellt inte med två hundar som placerar ut vita pälsstrån överallt.

jag har även värmt spenaten som blev kvar häromdagen och ätit ett härligt gäng fiskpinnar. haha var tvungen att ringa mamma och fråga om man kan värma spenat, då jag har ett svagt minne från barndomen att man aldrig fick värma spenat för det var farligt? och mycket riktigt trodde man visset det förr, men mamma trodde inte att det var så längre, att man förr trodde att man frisatte metaller i spenaten om man värmde upp den me det stämmer ju knappast? då borde det varit en varningstext på spenatpåsen ju, kan man hoppas :P

nu ligger jag i sängen och njuter lite smått av att känna bebisen tummla runt, den har varit ganska lugn senaste dagarna så när man får en sån här buff-knuff-stund passar jag på att njuta så jag kan intala mej att den mår bra :)God morgon

     Publicerat: 2010-03-18 Kl: 10:21:44 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


mörrn!

sovmorgon? vad är det? nej nej låt oss vakna klockan halv nio och känna sej hur pigg som helst när vi kunnat ligga och dra oss till 11... suck... men men man får istället utnyttja sovmorgonen till att ligga kvar i sängen och göra ingenting.
ska ta en promenad med hundarna om en stund, ut och riskera livet på all jävla is som belägrat alla gator suck. och tänk att det redan är torsdag igen! veckorna går hur fort som helst. och imorgon vår vi tillökning i familjen, tillfälligt, då hunden kara ska bo hos oss i en vecka när matte ska till egypten på semester. polly kommer bli jätteförnärmad att kara ska bo här, men hon får leva med det ;). och på lördag tiiidigt på morgonen åker vi allihopa till borås över helgen. underbart att få träffa mamma och pappa igen, såå längesen pga allt snöoväder!

ha en bra dag alles!


NY DESIGN!

     Publicerat: 2010-03-17 Kl: 23:20:59 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


wohoo! vad tycks? fint va? älskade Markus är så jäkla duktig tycker jag, sitter där och pillar och flippsar runt med koder och pill <3 det är visst småjusteringar kvar, dom ser inte jag, men det lämnar jag till markus!

nu ska jag sova, nattinatt!

ny design på G

     Publicerat: 2010-03-17 Kl: 19:41:44 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarerge mej sommar... NU? jag och älsklingen i Tunisien i sommras.


just nu sitter min älskade pojkvän och pillar på en ny design till min blogg! efter ett år med denna kanske det är dax? kommer bli jättebra :)

dagen idag har varit köörig, gud vad mycket vi har haft att göra, men det är bara roligt. allt från katt med stopp i urinblåsa till hund som fastnat med munnen i en leksak. sedan hade vi en representant från hills som var och pratade med oss på lunchen så idag blev det indisk buffé till lunch, mumms!

imorgon har jag sovmorgon, torsdag igen. dock sista veckan på vårt gamla schema, sedan blir det bara kvällsjobb varannan vecka. buhuu! men jag får bara inse att ju längre tiden går, desto svårare blir det att gå som ensam sköterska på kvällen, så tillslut blir det inga kvällar alls för mej... har man stor mage blir det mer saker man behöver hjälp med helt enkelt. men sedan när lillen kommit ut, så är min plan att så snart jag kan, komma tillbaka och jobba iaf en kväll i veckan, tjoho! så kan markus ha egen-tid med bebben en kväll i veckan, den får lära sej att äta från nappflaska snabbt som fan ;) inte bara tutte här inte, pappsen vill åxå vara delaktig!

nu ska jag gissa vad? kolla på halv åtta hos mej, sedan ska jag kika när markus gör min design, och så ska jag se på greys anatomy åxå.

hej svejs!that big??

     Publicerat: 2010-03-16 Kl: 20:06:37 | I kategori: Min graviditet | 2 kommentarer


härregud, är bebisen sådär stor nu?
själva livmodersstorleken ser ut att stämma bra med hur jag känner bebisen dock! ibland känner jag den snett nedanför naveln, antar då att den ligger med huvudet ner och sparkar uppåt. sedan känner jag den ofta långt ner i magen, ovanför muttbenet, vilket bör vara om den ligger på sidan, eller med benen neråt? ja det gissar iallafall jag. ush det ser läskigt ut på bilden... men dom där brösten undrar jag vart dom är? jag har under graviditeten hittills dock gått från myggbett till små bröst haha, inga meloner här direkt. men man får vara glad för det lilla här i världen!

spenat is the shit

     Publicerat: 2010-03-16 Kl: 19:20:32 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerjag och markus efter dagens spenat-middag? :D

hejsan! skulle uppdatera när jag kom hem, men jag kom av mej, så det får bli nu istället :)

har haft en bra dag på jobbet, fullt upp! fick en rätt rejäl foderleverans från Hill's men jennifer som är ny hos oss var jättegullg och hjälpte mej att bära in den. ja som ni vet är det ett stort ångetsmoment för mej. fast att det är sagt att bara för att jag är ansvarig för att beställa hem foder ska jag inte behöva bära in allt själv.. men i snart två år har jag släpat foderleveranser varje vecka, en gång var det sammanlagt 1,2 ton foder, sug på den! nu när jag är gravid är det ju kanske inte den ultimata arbtsuppgiften men det har tyvärr inte hjälpt så mycket på bär-hjälps-fronten... känns så jävla olustigt att kånka alltihopa och nu får jag även massa sammandragningar när jag sliter med det där. obehagligt. men somsagt, idag fick jag hjälp <3. så jävla tacksam är jag för det!

när ja kom hem lagade jag mat till mej och markus, riktig barndoms-nostalgi-mat, stuvad spenat och fiskpinnar, haha det är så jävla gott! och spenat är ju supernyttigt, massa järn och folsyra måste ju vara dunderkäk för en gravid som mej.

en annan kul sak som hänt idag är att min kompis linda ringde mej på eftermiddagen! hon är den enda kompisen jag har som ringer mej <3 även att jag inte bott i borås på flera år nu har hon alltid ringt mej då och då. jag blir så glad då! jättekul att prata med henne <3

nu är det snart halv åtta hos mej, sedan är det ganska torftig tv-kväll så lägger mej nog tidigt, lika bra det. får ju spendera halva nätterna springandes och kissa så man får starta natten tidigt :P

hejs!


najs

     Publicerat: 2010-03-15 Kl: 22:01:23 | I kategori: Min graviditet | 1 kommentarerbebisen har hittat en ny favoritsyssla idag... använda min kisseblåsa som studsmatta.
skönt. mycket skönt.... NOOOOOT!


hungry all the time

     Publicerat: 2010-03-15 Kl: 20:12:30 | I kategori: Min graviditet | 0 kommentarer

fy fan, ynka minuter efter att jag ätiti mej redig mätt blir jag superhungrig igen, dessutom klarar jag av att äta så mycket mer än jag brukar, efter att jag väl blivit mätt. men IKKE, ikke att jag går på den lätte! jag tänker inte bli gravidfet! bebisen får det den behöver av mitt normal-intag, och "att äta för två" är bara en myt som får gravida kvinnor utan självdiciplin att trycka i sej mat i tid och otid utan att skämmas! nepp, den lätte går jag inte på! försök du lura mej arma kropp, men du kommer inte att lyckas!

observera att jag inte lägger mej i hur mycket andra vill äta eller inte, hur mycket någon annan går upp i vikt osv, ta mej med en nypa salt, jag föröker bara vara stark här!dagen som gått

     Publicerat: 2010-03-15 Kl: 19:39:43 | I kategori: Vardagsprat | 5 kommentarer


älskade lille korvas <3

jahapp... måndagen avklarad dårå! har varit en lite sådär dag. bara haft en trist känsla på jobbet mest hela dagen. började hur hektiskt som helst då veterinären hade försovit sej, så jag och mari fick fullt upp med alla som ringde, alla som kom in till kliniken, skriva in, väga, ta in till vårdavdelning, ja, det kändes kan jag säga. men men...

ringde till mödravårdcentralen idag
, eftersom jag undrat lite över om jag blir kallad på bm-besök eller om jag måste boka själv. vad jag förstod brukar man boka det på inskrivningen, det kom väl kanske bort, plus att jag var där redan i vecka 5-6, i vanlga fall kommer man på inskrivning i v 10-12...
fick iaf tid nästa tosdag, den 23:e klockan 8.30. det ska bli kul, för min bm vad så himla gullig och trygg tyckte jag!
jag frågade åxå angående att jag vissa dagar känner bebisen väldigt lite, även om jag ju känner den... jag sa att jag blir så orolig såfort det gått 3 timmar kanske utan att jag känner bebisen. hon svarade att det i mina veckor inte ens är nödvändigt att känna den varje dag och att det är helt normalt det jag känner, att bebisar i denna åldern sover uppemot 23 timmar per dygn. då kunde jag mest konstatera att min bebbe sover inte 23 timmar per dygn vissa dagar! kanske därför den sover mycket andra dagar då... :P

tog även mitt blodvärde/HB på jobbet idag, eftersom dom på bebisforumet jag är på hävdar att man måste äta järntillskott. ni som varit gravida, åt ni järntillskott? (jag äter en mitt-val-kvinna varje dag..) jag känner mej pigg och tror inte jag har järnbrist... och mitt Hb var toppen! så jag avaktar tills jag varit hos barnmorskan... fick ta blodprovet på mej själv, tur man inte är så känslig ;) stas runt handleden åså en kanyl i kärlet och drippdropp ner i blodprovsröret :D

på tal om blodprov har lille bamse åxå tagit prov idag. har tagit prov på hans sköldkörtel, hans ämnesomsättning. han kan ju knappt äta utan att bli tjock, och även om jag inte tror att hans värden kommer vara så låga att han har något fel, kan det vara intressant att se om värdena kanske ligger inom normalspannet men lågt? vi får väl se, får nog svaret imorgon!

nu blir det halv ått ahos mej!


söndagen slutt...

     Publicerat: 2010-03-14 Kl: 22:17:31 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


jahapp då låg man här i sängen då. dax att sova. dax att låta timmarna rusa förbi i en sömn fram tills måndag och ny jobbvecka. lockande det känns.

men idag har vart en lång och bra dag. vi vaknade ganska tidigt... slappade fram tills elva, gick en långpromme med hundarna. sedan har jag spenderat ca 4 timmar i sängen, kollat på "äntligen midsommar" (som förövrigt var helt okej, olle sarri var en höjjdare) och sovit. sjukt gött. sedan har vi tvättat. och tvättat och tvättat. seriöst tror jag knappt att varken jag eller markus hade ett enda rent användbart plagg kvar haha. men nu jävlar är allt vi äger rent! jag fick även tummen ur att städa garderoben, då den var full, trotts att allt jag äger låg i tvätten och jag slogs av tanken att hur fan ska jag få in allt det rena?
dessutom har jag duschat idag, vilket inte tillhör min favoritsysslor, men nu är jag fanimej ren.

bebisen har haft en mycket lugn dag idag! lite röjj på morgonen men sedan har den varit stilla så när på några få utspridda små buffar. igår var det ju high life hela dagen. verkar som det kan vara så då. extremt lugna dagar, och lite mer fartfyllda. men jag blir så bekymmrad såfort jag inte kännt den på nån timme... suck. nu ska jag lägga mej raklång och invänta en buff innan jag kan somna, annars oroar jag mej hela natten. ja sån är jag.

go natt!


promenix i solen

     Publicerat: 2010-03-14 Kl: 12:51:30 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


nu har vi varit ute på en ganska lång promenad i det fina vädret! stannade först till nere i centrum och åt varsin french hotdog och en dricka, riktigt härligt att sitta i solen! gick ganska långt eftersom markus idag ville vara ute och gå, det är inte ofta så man får ju passa på :P

nu är vi hemma och jag har bänkat mej i sängen, ska se en film, äta lite godis och bara låta tiden passera. har inga mer planer idag frtm att vi ska tvätta klockan sju ikväll. och det behövs kan jag säga.

min bluetooth på daton har slutat fungera, får inte igång den, påstår att det är fel namn? öh. så jävla pissigt. det som är så smidigt att föra bilder till datorn på det viset. nu får jag maila bilderna, hur gråhårigt är inte det på en skala?shopping

     Publicerat: 2010-03-14 Kl: 10:25:12 | I kategori: Vardagsprat | 4 kommentareridag har jag gjort slag i saken och beställt lite toppar/linnen som jag kan ha till sommaren. lika bra att passa på medans det finns tycker jag. inte för att min mage ännu behöver mer plats, men det kan ju gå fort. men några gräsliga mammabyxor tänker jag avstå så länge det bara går! ush, får mardrömmar av å se dom hänga i affären haha. leggings, tröjjförlängade å goa linnen/toppar måste ju fungera ett bra tag! sådana här linnen åså kan man ju faktiskt ha utan mage åxå, för jag har en mamma-top från hm som jag köpte för den va superbillig och den kan jag lätt ha nu utan att det ser kontsigt ut eller så.

nej om man skulle bege sej ut på en promenad kanske!


pann-ana vann!

     Publicerat: 2010-03-13 Kl: 22:11:30 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarerkul ändå, att anna-panna vann! lixåm knäppa alla "stora" artisterna på snoken sådär. men det viktigaste var att inte manboy eller ola vann, det var vi mest nervösa för här i soffan. pjuh.
men såg ni björn gustavsson på pianot i slutet på salen al fakirs låt? haha... det var en sån smygis lixåm haha... bäst på hela kvällen, if you ask me! (för det var väl björn?)

höjdpunkterna under kvällen:

  1. björn gustavsson på pianot
  2. olas min när han inte fick poäng av folket
  3. att anna vann

hejsålång!

hoho

     Publicerat: 2010-03-13 Kl: 18:22:25 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


hej hopp! dagen har redan gått, nu sitter vi och inväntar simpen och kia som kommer och kollar på melodifestvalen hos oss idag! markus har lagat indisk mat, kyckling i mango/kryddsås och jag har gjort cheesecake och raita, sån indisk mynta-sås! gött.

tidigare idag drattade jag ordentligt på rumpan. fick panik. rakt ner i isen, blev jätteorolig om det kan vara farligt för bebisen. men den har röjjt runt hela dagen idag, så den verkar ju må bra! annars borde det väl blivit stilla, fått nån värk i magen, eller blött? å andra sidan känns det logiskt att det int eär nån fara att ramla på rumpan och handen... men jag vart ändå lite nervös jag...

såg åxå hunden som blev påkörd förra veckan, han var ute och gick, i koppel, skällde och betedde sej, så han verkar ju inte tagit någon skada han :P

ha en bra kväll!
hejja anna bergendahl! vore kul att skicka något ikke-schlager, bara en söt tjejj med en gullig låt.v.20

     Publicerat: 2010-03-13 Kl: 11:02:40 | I kategori: Min graviditet | 0 kommentarer


ojoj, nu början magen vara ivägen hörrni! ;)

tänk, efter denna veckan har halva tiden gått! känns gött att traskat iaf halvvägs utan tillstymmelse till krämpor och ingen stor mage heller =). den enda krämpa jag haft är väl oron. men det kan ju bli så när alla "symptom" som alla pratar om, helt uteblir, ingen mage som direkt växer åså, barnmorskan var ju helt förstående att man blir lite orolig då, när man inte får några bevis. skönt med ultrajuden, efter dom har jag kunnat pusta ut! första och andra ultraljudet kunde jag pusta ut, och vara glad över att jag sluppit allt ilamående, trötthet osv, för bebisen mådde ju faktiskt bra där inne. nu efter RUL, kan jag återigen pusta ut, min lilla mage beror inte på att bebisen inte växt som den ska utan allt är normalt! toppen. det är lättare att glädjas, när man vet att allt ser bra ut innuti =)
bebisen hade riktigt buff-kalas igår kväll, så skönt att somna då, när man kännt den så tydligt, då sover jag gott!freeeeeedag!

     Publicerat: 2010-03-12 Kl: 19:07:44 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


ja jag har samma tröjja varje dag, måste tvätta ;)

wohoo! helg! asså den känslan är så underbar. veckan på jobbet har varit toppen tycker jag! har lixåm varit bra stämning å jobbet har rullat på. det har varit lite lungt, men idag var det fullt ös hela dagen, kul kul! våran nya sköterska är himmla käck och glad, och det är en frisk fläkt tycker jag =)

just nu sitter jag i soffan och väntar på att markus ska laga klart maten. något konstigt recept, som han just hällde massa öl i. det äckligaste jag vet. öl. va fan? men aja, jag ska försöka att inte döma allt på förhand, det kanske inte smakar så mycket öl sedan?

tack till er som svarat angående att känna bebisen varje dag :) jag känner ju bebis varje dag och har gjort i två veckor ungefär, men ja, vissa dagar är lixåm lugnare än andra. idag var det full rulle på morgonen och sedan har jag kännt den flera gånger under dagen. skönt det iallafall.

fredag kväll då, och en enda lång väntan på att solsidan ska börja, 2,5 timme kvar? :D får sega sej igenom let's dance först...hemma

     Publicerat: 2010-03-11 Kl: 22:14:53 | I kategori: Vardagsprat | 3 kommentarer


=min bebis idag?

äntligen hemma efter jobb-kvällen. var en bra kväll, fullt upp, men ingen jäkt. tog in en extra patient på kvällen som var ganska risig, så det kändes ju skönt att kunna hjälpa den redan ikväll :)

imorgon är det bannemej redan fredag igen, veckorna går verkligen fort! ska det gå såhär fort kanske vecka 26 och ultraljudet inte är så långt borta ändå? känns liiite bättre nu iallafall, men ska kolla runt lite om någon annan kan göra det tidigare, frtm tittut då, där var det onödigt dyrt. nån måtta får det vara.

bebisen har varit väldigt lugn idag. ush jag gillar inte det. jag har kännt av den men bara enstaka små buffar. sedan fokuserar jag lätt på när den inte rör sej, och de få buffar jag fått glömmer jag, lixåm ser bara det negativa och oroar mej.

men ni som läser min blogg som varit gravida, är det normalt att man vissa dagar bara känner bebisen litegrann? eller, hujeda mej mår det ikke ske, inte alls?


men nu ska jag kolla på halv åtta hos mej innan jag somnar. sedan e det nya tag, fredag, mooot helgen som gäller :)3 maj.........

     Publicerat: 2010-03-11 Kl: 10:19:40 | I kategori: Min graviditet | 2 kommentareridag har jag bokat ett ultraljud för att kolla könet. ringde till mamma mia, där jag gjorde kub-testet... extra ultraljud utför dom endast efter vecka 26 när man inte är inskriven! vad i helvete? vecka 26? ska jag behöva vänta så länge?? bokade iaf en tid den 3 maj, klockan 18.00. 3 maj! vi snackar 8 veckor dit. härregud. kollade på tittut-ultraljud åxå, dom gör sådana UL efter vecka 22.. men där kostar det 250:- mer än på mamma mia. samt att runt den tiden är när vi ska till venedig, och jag har semester i två veckor. ska jag vänta tills efter det, så är det bara två veckor kvar till mamma-mia tiden iallafall...
min plan nu är, att se om vi inte kan kolla könet med ultraljusmaskinen på jobbet, vi pratade om det igår, va fasen man kan ju iaf kolla? hehe.. om det inte går å se något vidare tar jag väl tiden på mamma mia om hundra år. fan åxå, jag som ville veta NU!


vem är du?

     Publicerat: 2010-03-10 Kl: 20:06:27 | I kategori: Min graviditet | 1 kommentarer

då hade arbetsdagen passerat... damp ner på jobbet ca 1,5 timme försent, men det är ju som det är :) å nu sitter vi här i soffan och är supermätta efter kvällens taco-middag. mycket gott!

bebisen har fått ta plats på kylskåpet, tillsvidare. får väl fixa en liten ram så bilden finns väl bevarad. markus har en egen åxå som han har på jobbet <3

haha det kändes så konstigt där på ultraljudet.. lägga sej där på britsen med min näst intill obefintliga mage, iallafall när jag ligger ner, då är det inte mycket som putar ut! men barnmorskan sa att min lilla mage nog beror på bra magmuskler och även att jag är såpass lång. inte mej emot! liten mage känns mycket praktiskt :)
hon kikade ju igenom hela bebisen, mätte och studerade. allt såg fint ut, som jag skrev tidigare idag. men könet kunde hon ju som sagt inte se.. suck... lillen låg med navelsträngen mellan benen, som då eventuellt kan dölja en snopp. men hon såg ju bevisligen ingen snopp iallafall men vågade väl inte gissa tjejj om att i fall att det döljer sej en snopp där nånstans... så det blir att boka privat ultraljud på mamma mia och ta reda på den saken :)


RUL <3

     Publicerat: 2010-03-10 Kl: 10:06:16 | I kategori: Min graviditet | 4 kommentarer


nu är jag hemma efter RUL! en enda känsla, fan åxå, haha, hon våga inte säga kön, det låg en navelsträng i vägen. så det blir att boka privat, jag ska veta! ;) men allt såg bra ut, den lille verkar frisk så långt man kan se =) fick gå å kissa efter halva undersökningen då det inte gick att se hjärnan, bebben hade kilat sej så långt ner, men efter kisseriet såg man bättre =) nu måste jag kila till jobbet!!!


RUL imorgon

     Publicerat: 2010-03-09 Kl: 21:30:40 | I kategori: Min graviditet | 3 kommentarer


Obs! random googlebild, inte min :P

just ja! imorgon ska vi ju på rutinultraljud! vecka 19+0 imorgon, nästan halvvägs, fan va sjukt. hoppas allt ser bra ut, att den verkar frisk åså, och hoppas åxå dom kan se vilket kön bebisen har. så vid åtta på mårrånen så styr vi kosan in mot SÖS :) uppdaterar efteråt.


mätt. mätt. mätt.

     Publicerat: 2010-03-09 Kl: 20:15:40 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


ojoj. dålig update idag. har ändå varit hemma sedan fem-tiden. när jag kom hem var jag så trött att jag la mej och sov... började ju sju idag. sedan kom markus hem, och han hade vart snäll och köpt wraps med sej hem. och då var jag lite otacksam flickvän för jag tyckte inte om den :( riset i var inte så gott och wrappen var lite liten så jag var så hungrig efteråt så jag fick gå och handla. vilket nu har resulterat i att jag är så jävla mätt att jag knappt kan ta ett djupt andetag :S så nu sitter jag här och flåsar som en kossa eller något.

träffade min råtta kattens nya matte idag på kliniken! katten har det superbra och verkar känna sej som hemma nu, skönt att höra!

näää jag är så mätt att jag kan inte koncentrera mej på att skriva! vad fan är detta? jag vill aldrig mera äta :(


tv kväll

     Publicerat: 2010-03-08 Kl: 20:03:58 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


här har ni oss! idag är det fullspäckad tv-kväll! halv åtta hos mej, outsiders, hollywoodfruar och boston teaparty. så vi bänkar oss här!

bebisen har bökat runt hela dagen idag. måste komma ihåg det ikväll om den är stilla när jag ska sova och jag direkt tror att den gått å dött!

och idag kom mina fiiiiiiiiina skor! och dom är ännu sötare i vetkligheten, för dom var ännu mer rosa <3

kort och koncist.
nu tv!!vad gäller egentligen? :P

     Publicerat: 2010-03-07 Kl: 22:01:26 | I kategori: Min graviditet | 0 kommentarer

 

kvällsmage vs morgonmage :P

hur länge håller magen på och blir större på kvällarna? på morgonen ser jag tydligt exakt vart livmodern befinner sej, då det är precis där magen står ut lite, det är lite gulligt! magen på kvällen räknar jag inte som min bebismage alls! har hela tiden tyckt min mage är så liten jämfört med andra jag ser på nätet i min vecka, men det verkar som dom flesta fotar på kvällen, jag som tar min bild på morgonen innan den hinner börja växa :P. men visst, visst är det kvällsbilder som gäller så är jag fan åxå med i matchen!!!

;)

 

nattinatt!

 

 

hemma

     Publicerat: 2010-03-07 Kl: 19:32:58 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarernu är vi hemma och har ätit thai-mat som vi köpte på vägen hem. min rygg huuuurts efter dessa 90mil på två dagar. skönt at sträcka ut sej i soffan!
hundarna är supertrötta efter denna tripp och jag hoppas vi somnar gott ikväll! får ta nya tag och blogga imorgon nu ska jag kolla lite tv och sedan blir det att sova tidigt!!

ha det fint!


söndag

     Publicerat: 2010-03-07 Kl: 09:50:40 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

jag och maddie igår :)

god morgon! ny dag, nya 45mil att köra! vi ska strax gå upp, äta lite frukost, rasta hundar och umgås lite till. på hemvägen ska vi åka förbi markus farmor och även markus pappa och hans nya hus :)

mitt mobila bredband fungerar inge vidare här ute i skogen... men nu fungerar det trådlösa igen, så nu kan jag fortsätta inlägget. har varit ute med vovvarna och gjort mej iordning åså, vi ska försöka åka runt 11, 11.30 någongång... ingen brådska, men man vill ju komma iväg som man kommer hem nångång åxå.

ha en bra dag!

 

hårda bud i mellerud

     Publicerat: 2010-03-06 Kl: 20:08:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

nu är vi alltså i mellerud! kom vid 3 i eftermiddags.
har ätit middag och gullat med lilla madeleine :)nu blirre melodifestivalen!


v.19

     Publicerat: 2010-03-06 Kl: 08:57:20 | I kategori: Min graviditet | 1 kommentarer


huge!  ;)

då var det vecka 19! snart halva tiden, hur sjukt är inte det? känner den lilla flera ggr om dagen, och nu får jag börja tro att det är bebisen, för igår fick markus känna när jag låg ner på rygg och han fick en buff i handflatan och påstår att det där inte är mina tarmar ;)

nu ska vi åka till mellerud!
ha det fint!


just det!!

     Publicerat: 2010-03-05 Kl: 20:14:21 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

hunden som blev överkörd igår, är upphittad och hemma igen, välbehållen. mörbultad, men oskadd.
polisen hade hittat hunden utanför ett hus i farsta, nästa stadsdel alltså! ringde damen idag för att höra hur det gått, mycket lättad blev jag! :)


barnkonto!

     Publicerat: 2010-03-05 Kl: 18:33:24 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

idag har jag gjort slag i saken och öppnat ett konto för mitt och markus kommande barn! med en stående överföring varje månad både från mitt och markus konto, hoppas jag att det blivit en rejäl hacka när barnet är 18 år! kirra körkort, kanske handpenning på lägenhet? bra om det finns pengar då (så man slipper låna ut eller ehm, ge bort, som mina och markus föräldrar fått gjort hehe). så nästa månad blir det premiäröverföring till barnkontot :D

har ju ett till mitt gudbarn Riley <3 åxå, perfekt att kunna sätta in en extra slant vid födelsedag, jul, dop, osv! hoppas det ska kunna bli ett bidrag när hon blir stor nog, och kanske ska ta körkort, eller vem vet, kanske åka till USA eller något?helg.. igen!

     Publicerat: 2010-03-05 Kl: 17:09:37 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


freeeeeeeedag! igen!
woho veckan har gått jättefort! började ju sju... men när man slutar fyra så har man glömmt det :P jävla härligt att få knalla hem vid den tiden.
nu ska jag bara sitta här i soffan, tills jag ska lägga mej :P och ikväll är det ju solsidan igen, roligt roligt!

idag har jag kapitulerat för min bebis. den tycker inte om mina jobb-byxor. (om det nu är bebben jag känner men alla säger ju det). såfort jag sitter ner med dom byxorna så bökar den och putter lixåm lite irriterat ut mot byxlinningen. så liten, och redan åsikter? så vid lunch idag bytte jag till mina mjukisbyxor! det får gå! vi har knappt byxor på jobbet, de fyra jag brukar använda är fina och passar bra men ja, nu gillar inte bebisen dom längre. de andra byxorna är fula, jag ser fet ut i dom och jag vägrar ha dom. ska försöka hitta egna vita byxor med snörning i midjan jag kan ha på jobbet, som passar in där helt enkelt.

imorgon åker jag och markus till mellerud, hans syster och hennes bebis är på besök i sverige, dom bor ju i london annars, så vi ska hälsa på medans dom är hemma. 45 hääärliga mil på landsvägar rakt genom sverige. kul. men vad gör man inte för familjen? =)
nästa helg åker jag hem till mina föräldrar. har inte vart hemma sedan början av januari! inte träffat mamma sedan dess! har aldrig gått så lång tid emellan nångång förut! pappa träffade jag ju på möbelmässan i februari. men vädret har ju varit så ostadigt, och jag har helt enkelt inte vågat mej ut på helgutflykt, för vem vet när nästa snöstorm skulle slå till lixåm?

ha en bra kväll!


uuuhh

     Publicerat: 2010-03-05 Kl: 06:57:18 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarersitter på jobbet... börjar alldeles strax, om någon minut rättare bestämmt. urk, känns som jag knappt varit hemma. hoppas dagen går fort idag så jag kan få komma hem och sooooooova!!
nej, dax att do some hair!!

hemma igen

     Publicerat: 2010-03-04 Kl: 22:29:24 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


hundhimlen?

nu är jag hemma från jobbet. känns som det enda vi gjort ikväll är att avliva gamla hundar... visst är det även fint att man kan hjälpa gamla sjuka hundar över till hundhimlen, men det gör ju inte saken rolig direkt :'(
den sista kom in akut, så det blev lite sent hem idag, men men, det gör ingenting. ska nu kolla på halv åtta hos mej, och sedan ska jag sova. börja nollsjunollnoll imorgon! fyyyyy!

hoppas mina nya skor kommer imårrn, fick mail att dom skickats från butiken idag!

sedan undrar jag om lilla hunden som blev påkörd är upphittad... jag ska nog ringa imorgon och fråga damen, tog ju hennes nummer.. hoppas hoppas... tänk om han blivit illa skadad invärtes och legat och dött nånstans? hoppas hoppas han är oskadd och kommer till rätta. eller helst redan har kommit till rätta!

god natt :)


påkörd hund

     Publicerat: 2010-03-04 Kl: 11:34:25 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


ush, kom just in efter en ganska obehaglig promenad. när vi kom utanför huset här och ut på vägen, så kom en dam med sin hund. den fick syn på mina hundar på andra sidan vägen, och när damen skulle koppla den, stack den över gatan och samtidigt kom en bil, varpå hunden blir överkörd. jag vände rent instinktivt bort huvudet, men när jag kollade tillbaka förväntade jag mej att se en stilla liggande hund, men den stack i panik iväg! hoppas den är någolunda oskadd, ibland vet man ju inte, den fick ju panik och blev jätterädd, skrek som bara den under bilen, adrenalin kan ju få kroppen att ånga på trotts skador iaf en stund. men den kan ju ha klarat sej fint med. damen sprang efter och ropade men hunden försvann ganska snabbt. har själv letat i en timme ungefär, men nu har vi gått in. har tagit damens nummer, ska ta en tur med bilen och kolla iaf. sa till henne att dels ringa polisen, anmäla den försvunnen, och även ringa farsta djurklinik och kanske även bagarmossen, bara så man har trådarna ute! samt uppsöka veterinär såfort dom hittar honom, även om han verkar oskadd. gud, hoppas han kommer till rätta!

vad lär man sej av sådant?
ha hunden kopplad när du går intill bilvägar. det tar en halv sekund innan det är kört!


hej!

     Publicerat: 2010-03-04 Kl: 09:51:06 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


bök
bök
putt
putt

/bebisen?


kommer mitt paket med mina UGGs snart?
otålig!

/sofiakoka soppa på en spik

     Publicerat: 2010-03-03 Kl: 19:01:13 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

är riktigt nöjd med mej själv. då jag gjort lite extravaganta inköp det senaste så som dammsugare för tvåtusen, ny soffa, och nu skorna för tvåtusen (ehm..) så måste jag tänka ekonimiskt i övrigt! jag hamstrade ju matlådor för hela månaden i lördags, ca 400:- men jag har då mat i flera veckor, det är bra. annars går ju ca 400:- på bara en vecka när man äter ute... igår, handlade jag mat till mej och markus för 60:- av det har jag nu slängt ihop två finfina middagar!

igår blev det:
ostgratinerad falukorv i ugn, i en sås gjord på yougurt, chilisås och kalvfond, till det åt vi potatis mos.

idag åt vi:

korvstroganof, sås gjord på chilisås, yougurt och kalvfond, samt ris.

koka soppa på en spik. handlade en falukorvsring, pulvermos och riven ost. hemma hade jag yougurt, chilisås, fond och ris. fan vad biligt och bra, mätta är vi och gott var det :)

min dag i övrigt har varit bra, men lugn. hade besök på jobbet från arbetsmiljöverket eller likande, vilket gjorde att vi inte hade bokat in så mycket patienter. passade på att gå lite tidigare eftersom det var lungt, senast i tisdags jobbade jag ju över lika länge så det gick ju jämt upp =)


klåda

     Publicerat: 2010-03-02 Kl: 22:25:30 | I kategori: Övrigt | 2 kommentarer

fan... det kliar i mina köpe-fingrar. ääääälskar ju mina UGGs jag köpte i vintras och har använt dem varje dag sedan dess, första vintern i mitt liv som jag inte frusit om fötterna en enda gång, och dom har hållt hur bra som helst! än nu sugen på ett par till.. ett par att ha lite mer nu i vår... gärna rosa.. liiite nättare... gärna... dessa:

jag älskar dom. drygt 2000:- gaah...

 

Edit: 5min senare... beställda! couldn't hold my horses!

 


 

är alla gravida?

     Publicerat: 2010-03-02 Kl: 19:15:01 | I kategori: Min graviditet | 4 kommentarer


en ailien i magen?

helt seriöst, jag har aldrig känns såhär många gravida som jag gör nu. överallt poppar det upp en ny som visar sej vara gravid och ska ha barn i vår, eller sommar.
en fick i januari, två stycken fick ju bebis i februari, nu känner jag en annan i mars, en i april, en i maj, en i juni och en i juli. plus en till som jag inte vet när det är dax. och det konstiga är, att två kvällar i rad har jag helt random bara gått in på nåns facebook-sida, alltså en gammal väns sida, och det har visat sej att personen i fråga ska ha bebis! detta hände både igår och i förrgår, två helt olika personer alltså! vem ska jag välja ut som offer idag? så passa er, om jag besöker eran facebook-sida så vipps, kanske ni blir gravida! :P

jag tror iaf att jag har kännt bebisen igen. men hur vet man att det faktiskt är bebisen? det känns på samma sätt varje gång, och i princip på samma ställe, snett nedanför naveln åt vänster, lixåm mellan muttbenet och naveln, nästan på mitten men liite åt vänster, så små buffar, eller puttar, löst, ibland en enstaka, ibland några på raken. ofta om jag sitter ner med något som smiter åt om magen, eller om jag lägger mej platt på ryggen...
aja, jag vågar inte ta det förgivet att det är bebisen, vi får se nästa onsdag om allt ser bra ut =). magen är ju fortfarande pytteliten, frtm på dagen/kvällen då svullnar den upp en hel del.

höres!


måndag.... igen...

     Publicerat: 2010-03-01 Kl: 20:06:33 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


måndag måndag... ny vecka. men idag har varit en trevlig dag, våran nya sköterska jennifer började idag, en himla trevig tjejj tycker jag! blir säkert toppen det här :) skönt att bli en till igen!
när jag kom hem hade markus lagat jättegod mat, så nu sitter jag här mätt och uppsvälld :P

sitter och försöker invänta en buff från bebisen..i lördags kände jag jätte tydligt, och har kännt innan dess med lite grann, men igår kände jag ingenting, inte som jag säkert kan säga att det var bebis och inte bubbel i tarmar iaf... så jag blir ju orolig såklart. hoppas jag kan få en liten buff ikväll iaf... men det ska ju vara normalt visst att inte känna varje dag. läste nånstans att bebisen är så liten ännu och har mycket plats så den kan byta position och hitta en ny favvoplats tex längre in i livmodern osv...
men men jag är ju orolig över allting så... klart denna nojja nu ska sätta in. och värre blir det väl sedan, när man SKA känna fosterrörelser varje dag, kommer inte få en lugn stund :S

nu ska jag sitta här och känns efter resten av kvällen.