Mammas tös

     Publicerat: 2013-02-28 Kl: 21:30:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
 
Jag smälter lite <3

Ledig dag!

     Publicerat: 2013-02-27 Kl: 22:18:45 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Hej hej bloggen! Idag har det varit en annolunda dag. Jag har varit ledig från jobbet. Ville gå tidigare för det var Öppethus-fika på dagis, men då vart det att jag och en kollega bytte dag helt och hållet så ja, det blev inge jobb för mej idag. Istället har jag pluggat inför tentan i April, tycker jag varit riktigt duktig. Jag har gjort "lite" annat åxå dock hehe. Kerstin har varit på dagis, och jag kom dit till 15 då fikat började :) SÅ var jag med henne där i en timme innan vi åkte hem. Hon behövde komma till dagis idag, efter några dagars ledigt, helt klart, skönt att få sitta i lugn och ro och plugga åxå.

Kerstin hade blött ner sin overall så till den mildaste grad idag. Suck.. Tyvärr har hon en mindre önskvärd vana för sej att hälla vatten över huvudet och ner i overallen, när det är pölar på dagisgården. Asså.. SUCK... haha... Personalen får ha stenkoll på henne för att hon inte ska doppa hela jäkla sej i en pöl! Dessutom har hon tyvärr även lärt ut sitt partytrix med vatten i overallen till andra barn.
 
Så.. nu är det dax att bunkra extra-ytterklder på dagis igen, nu när det är blött av all snö som smälter...

Ny dag, nya tag

     Publicerat: 2013-02-26 Kl: 13:27:26 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Idag har vi en bättre dag. Gubevars. Visseligen är klockan bara halv två, och vi har spenderat fyra timmar i bilen. Dessutom ska jag åka och jobba snart så, ja, det är en bra dag med Kerstin idag, inga hyss :D Min duktiga tjejj har sträckåkt Borås-Sthlm aka 41 mil aka drygt 4 timmar utan ens ett kiss-stopp! Suttit och kollat på Ponnyakuten på svtplay halva vägen och pratat för sej själv, första halvan av vägen :) Duktig!

Nu håller jag på å städa lite, innan det blir jobbet!

Jäkla skitunge - bortskänkes

     Publicerat: 2013-02-25 Kl: 19:13:44 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

 
Ja fy fan... Idag har Kerstin haft en riktig pain in the ass dag. Hon själv haft det väldigt roligt om man frågar henne. Hon har sprungit ut bland bilar, ut ur affären, sprungit runt och rivit ner kläder på Lindex... ja ni fattar i vilken riktning vi rör oss. Jag brukar försöka ignorera oönskat beteende men i sådana här fall är det omöjligt, man MÅSTE jaga henne, springa efter, haffa henne i farten... Arg som ett ursäkta mej jävla bi har jag varit och hon har skrattat mej rakt upp i ansiktet.
 
Anade oråd redan imorses när hon vaknade 06.55. NOLLSEXFEMTIOFEM. Härregud. Här sover hon ju i spjälsäng fortfarande och det är riktigt drygt. Hon vaknar och börjar gorma, grina, ropa, tjata från sin säng. "Mamma vakna nuråååå, gå upp, hallå! Mamma, hallå, vakna, jag har sovit färdigt, ta uuuupp mej nu dååååå". När jag ignorear det, drar hon "jag måste kissa"-kortet... Jag valde att ignorera även det denna morgon, hon hade ändå nattblöjja på sej... Då hör jag snart "jag har kissat påååå mej" - det starkaste och säkraste kortet för att få upp mamma. Och när jag sätter mej upp i sängen, står hon naken och så jävla planerat och utstuderat pissar hon rakt ner på sin kudde samtidigt som hon flinar och säger att "nu måste jag gå upp, jag har kissat på mej, det är blött här nu".
 
GGAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!!

Idag vinner jag inte pris för mest pedagogiska mamma, om man säger så. Men imårrn är en ny dag, som tur är.

Äntligen!!

     Publicerat: 2013-02-24 Kl: 13:16:24 | I kategori: | 0 kommentarer

Idag har Kerstin fått rida på Kiitos en minu-tur. Orädd och glad skrittade hon iväg längs vägen :) Barbacka å allt haha <3

.

Rooosa kiss????

     Publicerat: 2013-02-22 Kl: 20:29:13 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

Oj, jag har inte bloggat på två dagar... Det har int ehänt frtm när jag varit bortrest. Aj. då... Nåja, ingen har missat något. Har bara jobbat. Idag var det riktigt körigt på eftermiddagen och jag lämnade inte jobbet i det skick jag borde... men jag ville helt enkelt hem när klockan var tjugo minuter efter jag slutat... Så fick lämna lite grejjer till dom på måndag.

Imorses därimot blev jag sååå paff. Tog av Kerstin nattblöjjan och den var helt rosa! Hon hade kissat aldeles rosa. Först blev jag nervös, och tänkte att nu har hon ju världens urinvägsinfektion... Men kände att hon kändes väldigt pigg för att ha så kraftig UVI att hon kissar sååå rosa! Så kag ringde dagis och frågade vad dom hade ätit dagen före.. Och ja.. Kerstin och en kompis hade haft rödbets-race till pyttipannan :D haha. Det förklarade ju saken ;)

Imorgon åker jag och Kerstin till Borås!!

Nu blir det lite pizza här!
 


Ingen faaara, deklarerade Kerstin till oss när vi besvärat suckade åt hennes "bus"...hehe..

Kssksskssssss

     Publicerat: 2013-02-19 Kl: 10:30:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Asså min lilla tös är för rolig... I går på dagis berättade ena fröken att dom på samlingen pratat om kommande småsyskon. Någon kompis på dagis ska få syskon till sommaren, och mamman har då bebis i magen osv. Då hade Kerstin sagt att hon har redan bebisar hemma, dom heter Polly och Bamse. HAHA aså det är min tjejj det!!

Inte nog med att hon räknar hundarna som sina syskon, hon imiterar dom alltid när vi kommer utanför dörren åxå. Hon lyfter på ena benet och "kissar" med kssksss-ljud, och så går hon någon meter och sedan hukar hon sej och "bajsar" åxå haha (se bild på hur det kan se ut). Asså ungar <3

STOR DAG!!!

     Publicerat: 2013-02-18 Kl: 20:22:08 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

Idag har det varit en stor dag både för mej och Kerstin. Idag har Kerstin ridit för första gången! Jag har ju ridit i alla år, och det är egentligen bara de senaste åren jag inte gjort det. Kerstin har varit med mej i stallet hos mina vänner i Borås, och efter sista gången vi var där har Kerstin pratat jättemycket om att hon vill rida och så. Hon sitter som klistrad när det är hästar på TV och leker häst med sina nallar. Detta är helt klart ett intresse hon helt själv skaffat, och när hon intresserar sej så vill jag självklart hjälpa henne. Och jag tycker såklart det vore jättekul om hon vill rida och hålla på med hästar!! Men jag vill inte pracka på henne ett intresse bara för att jag vill det, utan det måste få komma själv. Nu har det gjort det och medans hon är så intresserad och sååå gärna vill rida, så tänkte jag att då måste hon få prova! För det svänger ju snabbt i en två-årings värld, om en månad vill hon kanske inte :) Så bäst att låta henne få prova medans hon själv verkligen frågar efter det =)
Och tack vare Katarina, så gick Kerstins dröm i uppfyllelse idag, när vi fick låna hennes gammla shettis FIA! Kerstin blev helt överlycklig när jag sa att hon skulle få rida, och vi har varit och köpt hjälm om hon är såå stolt över! Till alla hon träffat har hon sagt "jag har min egen hjälm" <3 Sötnosen!
Dessutom får vi låna FIA när vi vill! Så jag och Kerstin kommer åka ut kanske en gång i veckan å rida sålänge Kerstin vill. Helt underbart!!!! <3

Svårt med bilder iom att det var lite mörkt, men några blev det :)
 


Gullgrisar!

     Publicerat: 2013-02-17 Kl: 20:31:55 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer
Idag har Maj-Lis och Stig-Boppe varit ute och luftat sej lite.
Kerstin pratade väldigt lugnande med dom, så dom skulle känna sej trygga ;)

"Det är ingen fara Mallis och Boppe, ingen fara...
ingen fara sitta här vid mina benar, inte vara rädda!"

Barn i bur - rätt eller fel?

     Publicerat: 2013-02-16 Kl: 16:24:15 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag har vi varit hela familjen på en liten jobb-utflykt. Bamse har så himla mycket tandsten (nåja mycket i MINA ögon, minimalt i någon annans skulle jag tro) och jag kände att jag måste skrapa bort det då hans tandkött vid molarerna börjar se riktigt tråkigt ut. Min tandskrapa här hemma är borta, och eftersom vi inte hade något planerat åkte vi till jobbet så jag kunde låna den tandskrapan. Dessutom kunde jag spraya lite bedövning på tandköttet där jag skulle skrapa så det inte kunde göra ont :) Tycker det blev riktigt bra. Såklart inte lika bra som när man söver och tar bort det med ultraljud (vilket man alltid gör på patienterna) men det han blev iallafall av med det han hade :)

Sedan åkte vi vidare till Mc Donalds och åt lite lunch. Nu har vi dock varit hemma ett par timmar och något mer händer inte idag förutom att jag och hundarna ska gå en promenad om en stund :)
 
Kerstin satte sej i buren hon! :D
 

2,5 år idag!

     Publicerat: 2013-02-14 Kl: 17:38:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Tänk att idag är det 2,5 år sedan denna lilla personen entrade våra liv! Min älskade lilla polis. Hon gör mej vansinning. Hon gör mej överlycklig. Glad. Arg.  Min underbara lilla älskling <3
 
 

Ojojoj snygga jag

     Publicerat: 2013-02-13 Kl: 20:29:49 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

För en tid sedan tappade jag bort min namnskylt jag har på jobbet... Jag har letat och letat men det är borta. I helgen fick jag tummen ur att beställa en ny! Skulle ändå beställa till jobbet... Dock beställde jag en helt egen, en riktigt Sofia:ig! Den är sååå fin! När 2014 löper ut får jag förhoppningsvis min legitimation (såvida jag klarar tentan åså) och då måste jag ha en ny skylt, men dit är det länge och fram tills dess får denna fina pryda min skjorta på jobbet :)
 

Lugn och ro, jo man tackar!

     Publicerat: 2013-02-12 Kl: 12:28:12 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag är Kerstin på dagis... asså, gud vad skönt med lite lugn och ro här hemma. Jag älskar min dotter över allt annat, men det blir ganska intensivt att vara hemma såhär dag ut och dag in hehe... Liiiite för många "jag vill inte det hellerrrr" och "du får inte göra deeeeet" per dag för att jag ska finna lugnet :P

Kerstin sov länge idag, ända till 9.30. Ringde dagis och kollade så det var okej att hon kom vid 10 istället när jag märkte att det var sovmorgon på G. Dom vill ju att barnen kommer senast 9.15. Det har aldrig varit några problem att komma senare när jag frågat, men vill inte ta det förgivet utan dubbelkollar alltid. Kerstin blev jätteglad att komma till dagis, och jag hoppas hon orkar hela dagen idag. I fredags hade hon ju åxå varit helt pigg ett par dagar men då blev hon ju jättetrött på eftermiddagen och dom ringde ju oss så hon fick komma hem... så nått skit hade hon ju bevisligen kvar i kroppen.
 
Nu ska jag ta det lugnt en stund här innan jag beger mej mot jobbet vid 14-tiden. Ska köpa lite Mc Donaldsmat och ta med och äta på jobbet innan jag börjar tänkte jag.
 
Ha det fint idag :)

Cooling!

     Publicerat: 2013-02-11 Kl: 20:35:11 | I kategori: | 0 kommentarer

Ja e suuuuuuk!

     Publicerat: 2013-02-11 Kl: 18:10:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag har Kerstin varit hemma från dagis. I fredags ringdes hon ju hem för att hon var ledsen och jättetrött... Sedan var hon somvanligt hela lördagen och hela igår fram tills 17 ungefär då hon blev såååå trött och hon la sej självmant och sov kl 17.50! Det har aldrig någonsin hänt att hon varit så trött! Blev jätte orolig :( Hon sov iaf som en stock till 8 i morses. Så... vi har varit hemma idag. Men hon är hur pigg somhelst och ingen feber, inget snor, lite lite hosta, så imorgon blir det dagis igen. Kan ju inte vara hemma dag ut och dag in när hon är såhär pigg?!

Vi har iaf varit på promenad på förmiddagen efter att vi båda suttit som klistrade framför Ponnyakuten på Svtplay, haha sikket underbart program och Kerstin är som förtrollad av hästarna! Hon har kollat på 4e avsnittet säkert 5 ggr idag helt själv :D Jag har ju jobbat med hästra i många år och jobbat massor på ridläger med barn/ungdomar och ponnysar, och man kan ju lugnt säga att man känner igen precis allt som visas i Ponnyakuten haha! Sedan är ju Tobbe som har programmet helt underbar med hästarna!

Sedan var vi i Farsta och hämtade ut ett paket, har beställt vårskor! Tyvärr var dom för små, suck, så jag får skicka tillbaka dom... trist!

Och jaa.... vad har vi mer gjort... vi har målat. Jag frågade Kerstin om hon kunde måla en likadan gubbe som jag. Jag målade en huvudfoting och hon målade faktiskt en liknande gubbe brevid. Huuuvud, beeenar, armar, ööögon, hååååår, muuuuun, sa hon, så hon hade koll på vad hon gjorde :) När jag sedan hade målat en annan teckning på hennes whiteboard sa hon till mej "vänta mamma, jag ska hämta din fååån (mobil) så du kan ta kort på din teckning, vänta här mamma, jag hämtar din fååån!" Haha sööötnos!
 
Tycker hon använder nya ord heeela tiden! Sååå duktig! Imorses sa hon tillexempel, efter att hon frågade mej vart hennes napp var som hon tidigare lagt under mitt täcke: "Just'ja, den ligger ju fortfarande här under ditt täcke mamma!" Otroligt :)
 
 
 
 
 
 

Jobbat jour

     Publicerat: 2013-02-10 Kl: 14:25:13 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

Tur för Kerstin att hennes mamma jobbar som djursjukvårdare när elefanten skadade sej på morgonen! Det lossade nämligen en liten tuss päls från pannan och självklart gick Kerstins värld under lite smått. Så vi fick ta fram lite jobbgrejjer och göra en insatts. Plåster och sedan bandage runt huvudet, och eftersom elefanten var mycket illa däran fick vi sätta en kanyl i benet åxå så att han är redo för dropp och läkemedel om det blir krisläge ;)
 


Mut-Elefanten

     Publicerat: 2013-02-09 Kl: 20:21:51 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerOrolig mamma

     Publicerat: 2013-02-09 Kl: 14:26:27 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Igår blev jag för första gången riktigt orolig över Kerstin. Först ringde dom från dagis på eftermidagen och sa att Kerstin mår inte bra, hon har ingen feber men är jäääättretrött och ledsen. Kerstin har i princip aldrig varit sådär supertrött så att hon blir påverkad av det så det kändes olustigt. Sedan när Markus hämtat henne sa han samma, att hon är jättetrött och går knappt att hålla vaken. Ingen feber. Fick massa hemska tankar om vad det kunde vara, såg ett typ medvetslöst och okontaktbart barn framför mej. Åkte hem i ilfart efter jobbet för att se det med egna ögon. Hemma satt en tussig Kerstin i soffan men efter en stund så piggnade hon till och både åt och drack och sprang runt och skrattade som vanligt, då kändes det bra. Hon har ju varit feberfri i 2,5 dygn innan hon gick till dagis. Vet inte varför hon var så trött och grät så myket :( Idag är hon pigg och glad som vanligt. Tur det :)

klockan nio

     Publicerat: 2013-02-07 Kl: 17:29:24 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Kerstin: Mamma, ge mej din arm jag ska tempa på den.
Jag: okej
Kerstin: mmmm..mmmm klart!
Jag: Hur många grader hade jag?
Kerstin: Klockan nio!
 
Haha <3 inte lätt att veta exakt hur man ska använda sina sifferkunskaper :)

Surstuga

     Publicerat: 2013-02-07 Kl: 14:30:16 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Puh... Sikken förmiddag vi haft. Kerstin är frisk idag, och har bara lite hosta... Hennes överskottsnergi och lappsjuka tar sej i uttryck som världens trottsigaste 2,5 åring. Det är ju så att man blir galen själv. Vi var iaf ute med pulkan på förmiddagen, åså har vi lekt tåg, och lekt med tågbanan. jag har städat och Kerstin har "hjälp till". Vi har även städat marsvinsbur och klippt klorna på både marsvinen och hundarna. Puh. Jag hade egentligen tänkt hon skulle vara hemma hela veckan, men hon var så gott som helt frisk igår, och är mer än frisk idag så imorgon blir det dagis! Annars blir vi nog galna hela familjen tror jag :D
 
Själv mår jag somvanligt idag... var något välsigt snabbt övergående det jag drabbades av igår, även om jag mådde väldigt illa hela eftermiddagen och kvällen...

sjukstuga... version mamman.

     Publicerat: 2013-02-06 Kl: 18:43:30 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Men SUCK! Nu är JAG sjuk istället. Kerstin är pigg som en mört idag. Jag åkte till jobbet somvanligt och kände ingenting under förmiddagen. Men så plötsligt började det gnaga i magen och jag blev yr... 30 sekunder senare behövde jag spy. Det gick sååå fort! Åkte hem med en spypåse i knät i bilen. Men även om jag måtte tok-illa så behövde jag inte spy under bilfärden iallafall. Här hemma har jag bara legat i soffan. Har inte behövt spy  något mer men mår otroligt illa... resten av magen mår inte så bra heller om man säger så... Ont, och jag känner mej som en disktrasa. Kerstin är klängigare än klängigast på just mej idag då bara för att jag inte orkar ha henne som ett plåster på mej...suck...
 
Nåja... Imorgon skulle jag varit hemma med Kerstin men hon är frisk nu så det blir att vara hemma för egen räkning istället :/ Såvida det inte bryter ut på fler i familjen... vem vet! Får se dock vad jag och K hittar på imorgon, känner jag mej pigg får vi väl ändå göra något vettigt av dagen...

Bilden ovan illustrerar en Kerstin som "VIIIILL ÅSSÅ KÄÄÄKAS I HINKEN!" ...hm.. ja :D

Sjukstugan fortsätter...

     Publicerat: 2013-02-05 Kl: 11:54:56 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Lilla älsklingen har ännu högre feber idag... Mäter 40 grader i armhålan. Just nu sover hon för andra gången bara sedan hon vaknade vid 8. Däremellan har vi kollat på Nalle Puh. Snoret rinner och hostan är envis. Varje gång det kommer nytt snor går hennes värld under och hon utbrister "åh neeej inte igeeeen" haha lite sött. Hon dricker bra med äppeljuice så det är ju iaf bra :) Vid 14 år det skiftbyte här hemma, då kommer Markus hem och jag åker till jobbet. Kerstin lär bli hemma resten av veckan, om hon inte mirakulöst är kärnfrisk imorgon... men har svårt att tro att hostan ger med sej, bätre att vara hemma och bli riktigt frisk. Vi, eller Kerstin, har ändå haft det lugnt på sjukfronten. I höstas var det en eftermiddag hon fick gå hem från dagis för hon kräktes, annarars har hon varit frisk och på dagis hela höstterminen och fram tills igår. Men, halva dagis är ju sjuk, och Calle har varit sjuk så ¨jag förväntade mej att detta skulle komma. Lillplutt <3

Sjukstuga

     Publicerat: 2013-02-04 Kl: 14:06:43 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

...eller iallafall igår kväll. Kerstin var pigg och glad när hon la sej men efter ett par timmar vaknade hon och var ledsen. Hon sa att en tomte hade kommit och tagit henne och hon var rädd. Jag kände på henne och hon var verkligen kokhet. Tog tempen som mycket riktigt visade 39,5 grad. Kerstin fick lite ipren och vi pratade lite om att tomten inte alls tagit henne och att det inte är någon fara. Sedan var hon dock vaken i säkert två timmar till pga envis hosta, men hon somnade tillslut och fortsatte hosta i sömnen. När hon vaknade idag var febern borta och den har inte återkommit vad jag kan känna. Har inte tagit tempen idag, men hon är pigg som en mört och känns inte varm.

Detta med temp har aldrig varit ett problem men igår fick hon smått panik när rumptempen skulle in. Då kände jag att det känns inte okej. Jag är annars en förespråkare både för rumptemp, och även att barn inte alltid kan få som dom vill. Men att köra in en rumptemp på en som inte vill känns kränkande. Så nu har jag beställt en sådan som scannar av tempen i pannan. Det är ju skitbra verkligen för då kan man ju tempa även när hon sover. Läste en del tester åså först och den får högsta betyg och visar korrekt temp, toppen. 439:- kostar den. Det är ju en del, men iaf mindre än örontempen för 620:- som jag kikade på på apoteket idag.
 
Kerstin får vara hemma från dagis imorgon åxå, sedan så är hon säkerligen fit for fight på onsdag igen. Det är hon nog imorgon åxå, men vi tar en extra dag här hemma för säkerhets skull.

I lagens namn

     Publicerat: 2013-02-03 Kl: 09:57:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Polisen har fått en passande pyamas :D

Kerstin vill inte - version 2.0

     Publicerat: 2013-02-02 Kl: 21:18:17 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

Hääärrrrregud, hur mycket saker kan en 2,5åring inte vilja - egentligen? Idag har vi haft "Jag vill inte det"-maraton här hemma.
 
- Jag vill äta dooonalds!
- Ja, men det kan vi göra Kerstin, vi köper med Mc Donalds hem!
- Jaaa, dooonalds!

*5 minuter senare*
 
 - Vill inte haa Donalds, jag viiiill inte!
- Jo men du sa ju att du ville ha?
- Vill iiinte ha Dooonalds!
 
eller:
 
- Jag vill ha päron!
- Varsegod Kerstin, här får du päron.
- VILL INTE HA PÄRON! Vill ha äpple!
- Här ta äpplet istället då.
- VILL INTE HAAA ÄPPLE!!!!
 
 
The never ending story!

RAAAWWWR

     Publicerat: 2013-02-01 Kl: 21:10:18 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


Denna "arga" tiger mötte mej idag när jag kom hem!


Efter att tigern duschats bort hade vi lite fredagsmys med popcorn :)Kerstins hår börjar få lite längd nu. Jag har fått klippa det jätteofta, för topparna
blir väldigt toviga och slitna iom lockarna. Men nu så, börjar det trotts det bli lite
längre! Hon är dock inte alls så lockig lägre, mest i topparna, men det räcker gott ;)