tosseryd-tripp

     Publicerat: 2010-08-31 Kl: 22:05:50 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

idag har vi varit ute på ridhuset en snabbis och kollade lite när linda tränade med kiara. jättekul att titta på lite hästar! sedan har vi mest gjort ingenting men tiden går ju jättefort ändå och nu på kvällen har vi varit hos linda i tosseryd och träffat henne, jenny och fia, jättekul! och kerstin har varit "borta" för första gången. hon visade sej från sin bästa sida och sov hela besöket typ ;)

nu är det kväll, och då får vi se vad natten bjuder på! hoppas på repris av gårdagens natt! tjoho!

det får räcka såhär då jag har en skrikande kerstin som vill äääääta här brevid :P

nattinatt!


jalla jalla!

     Publicerat: 2010-08-31 Kl: 16:07:21 | I kategori: Kerstin | 1 kommentarer


Kerstin tycker att mammsen är lite trög med att hala fram tutten ibland! Man
har inte tid att vänta fem minuter efter man vaknat ur sin skönhetssömn inte!




goood morning!!

     Publicerat: 2010-08-31 Kl: 09:32:39 | I kategori: Vardagsprat | 3 kommentarer


god morgon! har sovit riktigt gött i natt! kerstin sov från 00.00 till, håll i er, 05.30!!! då åt hon, var vaken i två timmar ungefär, jag ammade första timmen, markus underhöll henne timme två innan hon somnade och sover fortfarande :) så jag sitter ensam i soffan med vovvarna och äter lite jag =) brösten spränger som satan dock, hoppas hon vaknar snart å kan lätta på trycket :P

idag ska jag försöka mej ut till ridhuset och kolla när linda tränar med kiara och sedan ska vi ut till tosseryd och hälsa på och presentera kerstin, tjoho ska bli jättekul =)

nu ska jag avnjuta min frulle :)

gigantic...

     Publicerat: 2010-08-30 Kl: 20:42:09 | I kategori: Vardagsprat | 3 kommentarer


haha jag älskar propotionerna bebis / nappflaska :P




we like, we dont like...

     Publicerat: 2010-08-30 Kl: 13:12:29 | I kategori: Vardagsprat | 5 kommentarer


Idag har vi vart och shoppat till Kerstin. Nu när man vart med i gamet ett par veckor har man ju hunnit bilda sej en uppfattning om vilka plagg man gillar och inte.

Tex, tycker jag inte om byxor till kerstin, tycker det är bökigt när man måste ta av och på dom vid blöjjbyte. lindex bodysar passar inte alls, tycker dom är för trånga runt benen, men hm's bodysar passar jättebra. därimot gillar jag pyamasar, ser så skönt ut och inget som sitter åt! likaså hängslebyxor med en body under =) hon kan inte ha sparkbyxor med fötter på, för hon drar upp benen och fastnar lixåm. därimot fungerar strumpor, och då gillar vi dom lite tjockare =)

hon har fortfarande stlk 50 och det passar jättebra å hon kan lätt växa lite till i den storleken.

så, idag har jag köppt två par plysch-hängslebyxor till och två långärmade bodysar, två par tjockstrumpor och även haklappar vi kan ha när hon äter, så slipper man få allt på hennes kläder som rinner lite vid sidan när hon ätit klart =)

har åxå köppt en åkpåse, det är ju rätt kallt ute nu 13 grader, och jag har bara fleecefilar med med hit till borås... så i vagnen blir det lite bökigt då hon inte kan ha filtarna upp till halsen eftersom hon vevar med armarna. så en åkpåse med ärmar, det blir nog bra så får hon bara ha nå tunnt på sej under.

ja, det blir mycker kerstinprat i bloggen nu..

men hon tar ju all min tid å det får vara så helt enkelt :)



tattuering to be

     Publicerat: 2010-08-30 Kl: 08:05:46 | I kategori: Kerstin | 3 kommentarer

jag har bestämt att jag ska tattuera in Kerstins namn och födelsedatum på insidan av underarmen. Så bär man henne med sej förevigt lixåm. det ska vara någon fin skrivstil tror jag... eller ska man ha något lite roligare? vad är snyggast? det ska iaf vara namn och datumet hon föddes, i svart, åså vill jag ha lite hjärtan runt, i svart och något i rosa, så det blir liite färg i det hela. kommer bli jättefint! måste bara designa upp nå fint :)

god morgon föresten :)



edit:
Frida; ja, jag har fortfarande planerna på den tattueringen, med polly, bamse och mascot, var på G med den men så blev jag gravid... men den står på tur, kräver lite mer ekonomi bara. Kerstin-tattueringen är ju inte så kostsam :)



magi

     Publicerat: 2010-08-29 Kl: 18:01:34 | I kategori: Vardagsprat | 3 kommentarer

vad är det för magiskt med vagn, bilstol och babybjörnsele?
är det sömnmedel i dom? jag tror inte Kerstin är den enda bebisen som slocknar på två röda efter man lagt henne i vagn och börjat rulla? eller såfort man lyfter babyskyddet från golvet? insåg idag när vi gick till godisaffären och satte Kerstin i bärselen att den hade samma effekt :D

fina grejjer :D



goood morgon :)

     Publicerat: 2010-08-29 Kl: 10:26:02 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer




god morgon från oss

efter en jättebra natt känner jag mej som ny! och kerstin har varit mycket nöjd hela morgonen! att ge lite ersättning efter vissa mål verkar göra henne till en glad och mätt bebis :)

vi får se vad dagen bjuder på idag. en promenad iaf, då det iiinte regnar, tjoho, otroligt!

vi hörs sen, nu ska jag njuta av min nöjda och tysta bebis <3


tack =)

     Publicerat: 2010-08-28 Kl: 22:22:45 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

tack för råd och tipps och fina kommentarer =)
jag är så tacksam, både här och ni som skrivit på minbebis :)

har vart lite dött på bloggen idag då jag haft fullt upp, och när kerstin sovit har jag bara suttit och "varit" lixåm. skönt. allt känns bättre nu. kommer mata på med ersättning om hon inte känns nöjd åså ska jag ringa vår bvc-sköterska på måndag och bolla lite hur jag kan göra med amning vs ersättning, vill inte sluta amma, men vill veta hur jag kan göra med ersättningen och amning tillsammans...

nu ska vi snart försöka forma ihop någon slags natt. får vi se hur det blir denna natt =)

ha det fint <3


2 veckor <3

     Publicerat: 2010-08-28 Kl: 15:23:03 | I kategori: Kerstin | 2 kommentarer




berg-o-dalbana

     Publicerat: 2010-08-28 Kl: 12:56:29 | I kategori: Vardagsprat | 5 kommentarer


fy fasen sikken jobbig morgon... sikka känslostormar man får utstå som mamma. kerstin vaknade vid halv sju igen och efter det var det bara gnäll och skrik. hon ammade typ 5 minuter på sin höjd, somnade, sov i 30 min, skrek, ammade... 5 minuter.. somnade några minuter... osv, blev lixåm inte nöjd och bara skrek vid bröstet åxå. vid 8 lämnade jag henne till mamma, för då var hon lugn, så mamma hade henne så jag kunde sova lite... höll väl en timme, sedan skrek hon igen. försökte amma, gick en stund, men hon blir frustrerad vid bröstet på nåvis fast det kommer massa mjölk... i detta läget kände jag bara att jag vill lämna tillbaka henne till bb! bara jobbigt lixåm. man är svintrött men får inte sova och vet inte vad hon vill. så då sitter man där å grinar med en skrikande bebis som man inte kan hjälpa, hur gärna man än vill. och så sitter man där och har dåligt samvete för att man bara vill göra sej av med henne när det blir sådär jobbigt. känner sej hemsk och dålig som person... suck...

vi la henne sedan i vagnen åså gick mamma en promenad med henne medans jag och pappa åkte till stan ett par ärenden. behövde bara komma bort. å då, medans man är borta så saknar man henne massor <3
väl hemma hade hon sovit i vagnen men sedan skrikit en stund. vad jag helt sonika gjorde när jag kom hem var att ge henne ersättning så mycket hon orkade. jag orkade fasen inte amma henne! speciellt då hon inte verkar nöjd. så får mina bröst vila lite och hinna fylla på sej. NU sover hon som en stock. äntligen. stackars lilla bebis.
man tvivlar ju så på sej själv åxå... är det nå fel på mjölken? så hon inte blir mätt? hoppas det reder sej under dagen. vill ju bara att min älskade lilla kerstin ska ha det bra <3


amningsmaraton...

     Publicerat: 2010-08-27 Kl: 23:48:54 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


23;50: suck... kerstin har fått för sej att en gång i timmen, är lagom amningsintervall denna kväll. fy fasen... hon suger å mummsar åååå somnar... jag lägger henne, hon sover lite, vaknar, vill äta igen... suck! denna gången ska hon inte få somna! nu jäklar, ät tills du ät proppmätt flicka lilla, mamma vill sova, iaf nån timme. sen är jag på't igen :)

04:45: yay, 4,5 timme blev det efter sista matningegn, gött :) hoppas hon kan sova gott några timmar till efter denna omdången :)





lady in pink

     Publicerat: 2010-08-27 Kl: 17:53:16 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


storasyster och lillasyster vilar i sängen <3


dagens outfit ;)
egentligen är det inte meningen att allt ska va rosa, men i newborn storlek
har det bara blivit så. i nästa stlk, 56, är det dock mycket mer blandat :)



idag har vi ju varit ensamma stor del av dagen, vilket har gått bra! kerstin har vart ute med mormor på promenad i vagnen på eftermiddagen medans jag och pappa vart å köpt mer blöjjor och även fler nappar (kerstin tycker bäst av MAM nappar så har köpt fler) och har även köpt en nappflaska att ge lite ersättning i när det behövs, istället för den där jäkla koppen.


hoppas ni haft en fin dag!

babybjörnpremiär

     Publicerat: 2010-08-27 Kl: 11:32:31 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


kerstin och jag provade bärselen idag :)


nu slappar vi i soffan. älskade vovvar, se vad söta <3

idag har jag invigt babybjörn-selen! är ju ensam och insåg hur svårt det är att göra en simpel frukost med en vaken bebis! hur skär man lixåm bröd? hyvlar ost? så jag satte henne i selen och det var inga protester iaf :)

sedan har jag och hundarna varit ute och gått runt ramnasjön. härligt! dock har jag glömt läderkopplen hemma så fick gå med flexikoppel, inte det lättaste att gå med två vovvar i flexi, och barnvagn, men det gick. har dessutom glömt jackan i sthlm så jag får nog gå å köpa nån billig, ska ju vara här 1,5 vecka lixåm...



skönhetssömn

     Publicerat: 2010-08-27 Kl: 08:42:56 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


sikken härlig natt!
vi la oss vid 22, ammade, sedan har kerstin ätit vid 00.30, 03.50, och nu vid 8.30. därimellan har hon sovit i sin säng och hon har inte haft nån skrikstund varken i förrgår eller senaste dygnet :) skönt att känna att man sovit tillräckligt :)

idag åker markus till göteborg och tattuerar sej och kommer tillbaka imorgon. mamma och pappa jobbar, så jag och kerstin och vovvarna är ensamma tills mamma kommer hem vid 2. får bli en promenad med vagnen sen :)

ha en bra dag allihopa!


åh <3

     Publicerat: 2010-08-26 Kl: 23:39:12 | I kategori: Nyheter att notera | 0 kommentarer



detta är FÖR gulligt <3

natti natt :)


jadå vi kom fram =)

     Publicerat: 2010-08-26 Kl: 22:42:22 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


resan gick superbra! stannade bara en gång, i en timme, ammade, kerstin fick sträcka lite på sej, byta blöjja åså sen åkte vi vidare.. hon sov som en stock så jag valde att inte rycka upp henne utan vi körde på och det verkar bevisligen gått hur bra somhelst =)

väl hemma har vi ätit gott och haft besök från nyfikna grannar ;) nu ska vi försöka sova lite. kerstin har invigt sin säng hon fått att ha här i borås av morfar =)

vi hörs mer imårrn!

mot borås!

     Publicerat: 2010-08-26 Kl: 09:33:49 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


nu ska vi snart bege oss mot borås.
yay! blir en lång dag. jag brukar ju sträck-köra dom där 43 milen, men nu går ju inte det. vi får ta pauser och amma, och ta ur kerstin ur babyskyddet åså. det får bli som det blir. ska bli uuunderart att komma hem lite iaf =)

ha en fin dag!
hörs när vi kommit fram :)



Bilder från förlossningen =)

     Publicerat: 2010-08-25 Kl: 21:04:13 | I kategori: Min förlossning & livet på bb | 3 kommentarer

Tänkte bjuda på några bilder från förlossningen!
inga obehagliga alltså hehe
bara några från den stora dagen =)

såhär läcker var jag när vi vandrade runt på SÖS med värkar...blä!

 

droppet satt, innan EDA:n kom på plats =)

 

tillslut fick man den snygga rocken och den berömda trosan med bindan ;)

 

nobelmiddagen nr 1. not hehehe

 

fick stå i gåstol för att få bebisen att sjunka mer neråt, snygg man e ;)

 

första bilden på Kerstin <3

 

berömda brickan, åt inget av det, drack bara saft som jag satte i halsen :P

 

 

irritation:

     Publicerat: 2010-08-25 Kl: 19:33:38 | I kategori: Övrigt | 1 kommentarer

idag när jag var på HM och köpte nya amningsbh:ar (de förra var för små...) så hade jag den äran att hamna i en kö som expiderades av den långsammaste människan i världen. jag blir så fruktansvärt stressad av tröga expediter. hon gjorde allt i slowmotion, vek kläderna saaakta saaakta, guuuuuuuuuuuuuud jag måste i sånna lägen aaaandas lungt för att inte utbrista "men snabba påååå för i helvete människa!!" sånna människor ska inte jobba i kassor. huga!  lixåm folk kanske har annat att göra än att stå i en kö halva dagen bara för att hon inte orkar maka på sina sävliga lemmar i ett mer normalt tempo?

nere på konsum här där jag bor har dom en synnerligen effektiv kassörska som heter Alla. haha, hon lämnar inga sekunder åt artighetsfraser och har reda börjat blippa in varorna tillhörande personen efter en i kön medans hon tar betalt. åså bryter hon på ryska och det gör det hela mer festligt! hon blir lixåm nästan irriterad när folk trögar med plånboken, som att man stör hennes nästintill maniska effektivitet! gillas! haha. Borde bara jobba All:or i alla kassor!






BVC igen

     Publicerat: 2010-08-25 Kl: 16:21:14 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


trött pappa och kerstin på bvc

idag har vi varit på bvc igen.
kerstin hade gått upp 50g på dessa 5 dagar och det var väl nååågot i underkant, men vi har is i magen. hon ska vägas igen nästa vecka och har hon bara gått upp 50g då med ska vi ge lite ersättning om kvällarna iallafall. hon hade åxå växt 1,5cm på längden :)

nu är vi hemma och kerstin har sovit sedan dess så jag har hunnit packa lite inför imårrn, samt städa lite grann. nu ligger hon och sussar i soffan här, men vaknar säkert snart och vill äta. gör man annat än ammar nuförtiden? knappt :P

markus lämnade jag kvar i farsta så han är och handlar lite grejjer på apoteket till kerstin och mat till oss. så får han ta en promenad hem. det behöver han. stackars älsklingen blir ju så nere när han inte kan trösta kerstin.. men det är så det är nu i början, bara mamma som gäller, mamma och tutten ;)

ha de fint!

mörrn!

     Publicerat: 2010-08-25 Kl: 12:12:32 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer

hellu! ny dag dårå! har sovit helt okej, mellan 02.30 och 7, och sedan till 10 =) sover mer nu än jag gjort senaste året! då har jag ju vissa nätter sovit 2 timmar lixåm... nåja! ska försöka vila endel idag, både kropp och knopp så att säga för imorgon åker vi ner till borås så måste vara pigg i skallen framför ratten och fit for fight att sitta länge. har inte alls ont i underlivet längre, helt oömt, men sitter jag länge får jag ont i rumpan, som om man suttit på något hårt i timmar ungefär. är väl lite mörbultat i vävnaderna där inne fortfarande antar jag.

vi kommer vara i borås i en dryg vecka, ja, 1,5 iaf. åker imorgon och blir borta hela veckan plus nästa helg. i veckan åker vi upp till mellerud och hälsar på hos markus föräldrar åxå så dom får träffa kerstin :) och nästa helg får vi besök av några från norge, så då blir det kräftor mumms! får väl se om jag kan äta det? är det inte något med kräftor och amning? kan väl iaf smaka på en eller två får man hoppas :)

i eftermiddag blir det bvc igen, tror hon växt en hel del, tycker hon känns jättestor helt plötsligt :D

ha en fin dag!


premiärer!

     Publicerat: 2010-08-24 Kl: 20:44:31 | I kategori: Kerstin | 3 kommentarer


idag har Kerstin premiärsuttit i babysittern :)


storasyskonen hjälps åt att passa lillsyster ;)



...har även premiärbadat! vilket var poppis <3





marimekkobaby

     Publicerat: 2010-08-24 Kl: 12:31:04 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer










god morgon!

     Publicerat: 2010-08-24 Kl: 09:34:25 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


ush sikken trist dag... regn regn regn...
borde ta en promenad men hur kul är det i detta vädret, och vad klär man på bebisen en sådan dag? fan jag som just fått lite kläm på vad som verkar vara lagom dom där lite finare dagarna hehe...

idag ska vi in till SÖS och lämna tillbaka bröstpumpen som jag inte ens fick användning för... sedan måste vi kolla lite hurvida vagnen går in i bilen brevid nuvarande hundbur... ska ju åka till borås på torsdag. kerstins första långtur :)

i natt har det vart rätt okej faktiskt! jag sov lite vid 22-23.30 sedan tog jag kerstin som var grinig... ammade men hon var skrikig mellan 12 och ungefär 2 innan hon somnade, men har ätit bra iaf :) sen sov vi mellan 2 och 6, kerstin fick sova med mej... ammade å sen sov hon i sin säng från typ 7-9 och nu har vi ammat igen. känner mej inte speciellt trött. skönt! men ska försöka bli duktigare att sova på dagen när hon sover. svårt när man inte är så trött och hellre gör lite annat.. men men, man kommer väl in i det :)

ha en bra dag!

modersinstinkter...

     Publicerat: 2010-08-23 Kl: 20:31:47 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


jag kan inte påstå att jag ännu känner mej som en mamma och allt det där. jag har lilla kerstin och är så jävla stolt rent ut sagt över vad vi skapat och att jag fött henne. att hon är min lilla dotter. men jag tror dom där mammakänslorna kommer växa fram. därimot, känner jag att det finns i ryggmärgen på något vis. som idag, när det blev så långt mellan hennes måltider, blev jag helt förstörd, känslorna svallar över för min lille bebis. då känner man att det finns djupt rotat. att beskydda, och ta hand om. allt är lixåm ännu för stort att ta in. tanken på att något skulle hända henne får mej att rysa så långt in i benmärgen att det inte går att beskriva.

åh jag är så stolt över henne!
jag är så stolt över min familj!
min dotter
min markus
och mina älskade vovvar polly och bamse
jag kunde inte ha det bättre =)






hahaha jaa!

     Publicerat: 2010-08-23 Kl: 19:29:10 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer


åh, ikväll börjar rena rama rolf haha. fan vi har glott på c/o segemyhr nu i veckor, och undrat varför kör dom inte rena rama rolf för det va ju kul, ,men nu så! haha, en ny kvällsrutin har startat ;P

rena rama rolf dadadaa...

jadå vi lever :)

     Publicerat: 2010-08-23 Kl: 15:25:48 | I kategori: Vardagsprat | 5 kommentarer



äntligen hemma... ush idag har jag kännt mej som en usel mamma som inte kan ta hand om mitt barn! vi har varit och hälsat på på mitt jobb, jättetrevligt och kul att få visa upp sin lilla skatt :) hon sov hela tiden... sedan åkte vi förbi min chef, karin, på hemvägen och fikade, fortfarande med en sovandes kerstin. insåg på hemvägen att det gått typ 5 timmar sedan senast hon ammade!! hon sov ju hela tiden och klockan rusade iväg. fick panik och fick för mej att hon sov så pga att hon inte fåttmat och typ fått värsta blodsockerfallet eller nått! hade lust att köra i 200 knyck hem. väl hemma satte jag mej gråtandes i soffan och ammade min älskade lilla kerstin, som nu fortfarande äter, efter lite blöjjbytespaus. ush detta får aldrig hända igen! känner mej som en urusel mamma :'(




lugn dag

     Publicerat: 2010-08-22 Kl: 20:09:36 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


dagen har varit väldigt lugn.
jag och kerstin har vart själva större delen då markus varit inne i stan på fotboll. tog en 1,5 timmes promenad på förmiddagen, mysigt, och sedan har både jag och kerstin sovit en stund på dagen, varvat med att jag sett lite film. kerstin har fortsatt sova hela dagen, bara vaknat och ätit. tar väl igen sej efter igår, eller samlar kraft för att köra igen ikväl kanske, vem vet :) nappen fungerar bra iaf! härligt. hon får den efter hon ammat, om hon inte somnar direkt vill säga.

ikväll blir det lite film, och vem vet, kanske lite sömn?
hoppas ni har det bra!


trolleri?

     Publicerat: 2010-08-22 Kl: 16:56:15 | I kategori: Min graviditet | 2 kommentarer






manual, tack?

     Publicerat: 2010-08-22 Kl: 10:04:10 | I kategori: Vardagsprat | 4 kommentarer


hehehe... gosigooos

oh lala... igår blev vi av med skrikfest-oskulden.
kerstin var sååå gnällig från eftermiddag och hela kvällen, och i natt åxå egenligen. har inte sovit sånna härliga 3-4 timmars pass, utan bara en timme i stöten nästan... gick inte att lägga ifrån sej henne när hon somnat heller utan fick hålla henne hela tiden. hon har ju annars sovit i sin egna säng på natten sedan vi kom hem men igår kväll gick det bara inte. hon fick sova med mej. men jag gillar inte det alls. vill inte ha henne i sängen på natten! det blir jättevarmt och jag är rädd att klämma henne åsånt. efter andra amningen somnade hon iaf i sin säng... skönt. men sov bara 1,5 timme innan hon vaknade. markus har haft henne en stund, men nu ammar vi igen och kerstin verkar nöjd. får ta en promme med vagnen sedan, då sover hon så gott! känns som hon skulle behöva en riktig tupplur vid det här laget lilla älsklingen.

synd inte bebisar kommer med en bruksanvisning ;)



övning ger färdighet

     Publicerat: 2010-08-21 Kl: 16:34:29 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


snart är vi hejjare på vagnpromenader jag och vovvarna!

mössan i ögonen, nya modeflugan

Idag tog jag en premiärtur med vagnen och hundarna på egen hand. måste ju få lite snitts på det där att gå med vagn och hundar, och även hundarna måste lära sej att gå brevid vagnen pch inte vimsa runt så i kopplen. gick riktigt bra måste jag säga! andra halvan gick dom som små ljus brevid vagnen, mina duktiga vovvar <3. som jag skrivit tidigare bor ju vi på en höjd, och det är alltid uppför på hemvägen oavsett vikken väg jag går. oh my, med vagn, blev det väl typ... 100ggr jobbigare :P

hoppas ni haft en bra dag =)


1 vecka <3

     Publicerat: 2010-08-21 Kl: 12:08:14 | I kategori: Kerstin | 1 kommentarer

tack :)

     Publicerat: 2010-08-21 Kl: 09:22:16 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


se så fina blommor vi fått frstn! de från mamma och pappa är lite vissna på bilden
(längst upp) för dom fick vi ju dagen efter, på bb. sedan har markus fått från sitt
jobb, de orangea, och jag från mitt jobb, dom rosa =)

TACK!


sedan har vi fått denna underbart söta från Emelie. TACK! =)





pollymys

     Publicerat: 2010-08-20 Kl: 17:50:52 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


åh mys mys! älskade vovvar, är så mysigt att ligga å gosa med polly :)


...och skönt med en dusch :)

inte ofta ni ser mej utan glasögon frstn! hehe ja tog inte ens av mej dem under förlossningen :P när jag låg där å krysta mot slutet, blev jag lite svettig, låg där och pillade upp glasögonen som gled på näsan mellan krystvärkarna haha.  i'm a proud glasögonorm ;P

100814-XXXX :D

     Publicerat: 2010-08-20 Kl: 14:56:55 | I kategori: Kerstin | 1 kommentarer


Idag har vi fått Kerstins personnummer! hihi, hon är alltså nu en person, folkbokförd, finns lixåm till, existerar i samhället! coolt =) nu har jag fyllt i papper till skatteverket med hennes namn, och efternamn åså, så nu ska det altså registreras in! hon är officiellt en person!


BVC :)

     Publicerat: 2010-08-20 Kl: 12:07:06 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


idag har vi varit på bvc på inskrivning.
kerstin blev vägd och mätt, hon är fortfarnade 52cm lång, och vikten 3700g ungefär. hon blev åxå tvättad i sin lilla navel. nu ska vi tillbaka på onsdag nästa vecka =)

efter bvc var vi hemma lite, sett till att kerstin blev mätt i magen och sedan åkte jag till farsta, åså var kerstin kvar här hemma med markus. jag behövde verkligen köpa en amnings-bh och nån amningstop som man kan ha tex om man behöver amma när man är nånstans. här hemma kan man ju köra lite som man vill, men smidigt att ha real stuff när man är ute som sagt.

sedan ringde min mvc-barnmorska åxå och grattade. härligt att prata med henne igen =) ska tillbaka dit på efterkoll när jag slutat blöda...

resten av dagen... vi ska tvätta, och gå en promenad. jag måste städa lite åxå, det är dammigt. blä! försöker gå å plocka lite vill inte ha nån oordning bara för att man fått en bebis. ikke =)

hörs senare igen, dax att amma :P

<3

     Publicerat: 2010-08-19 Kl: 20:26:08 | I kategori: Bamse & Polly | 2 kommentarer




återbesök på BB

     Publicerat: 2010-08-19 Kl: 17:39:52 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer


idag har vi varit på återbesök på bb, för att kolla upp amningen, väga kerstin och följa upp hur det gått här hemma efter vi fått åka hem. hon ammar ju upp till 40-50min nu och jag ser ju att hon dricker mjölk, men samtidgt är man ju osäker "får hon i sej det hon ska?" "fungerar det på riktigt?" jamenar, jag kan inget om sånt här. vi har på eget bevåg slutat ge ersättning varje gång och gett då å då när hon inte verkat nöjd åså.

så, hur gick det då?
jo! kerstin har gått upp 50g sedan hon vägdes på bb!! jippie! och det var visst bra! låter ju lite, men huvudsaken är att dom går upp å det var visst lagom uppgång. detta betyder att hon får i sej mjölk, och att det inte finns något att bekymmra sej för =) hon såg fin ut sa bm, och är stark och pigg =)
fick sitta där och amma, och hon ville jag skulle prova lägga mej ner. kerstin hatar verkligen när andra ska lägga sej i när hon ska äta. "kan själv!" hehe, och börjar bråka. kändes lite sådär, jaha här ligger hon och skriker och vill inte ta bröstet och jag påstår att allt går bra. fick sätta mej upp, och göra själv, och när jag och kerstin fick visa på egen hand, utan massa andra händer så gick det ju superfint och hon låg där och åt =)

bm klämde åxå på min mage och min livmoder har dragit ihop sej jättebra åxå. skönt =)

nu blir det första besöket hos bvc imorgon, ska bli skojj =)



När ordet FLYT fick en innebörd.

     Publicerat: 2010-08-19 Kl: 10:32:57 | I kategori: Min graviditet | 3 kommentarer

ärligt talat. hela denna graviditeten, och allt runt omkring har jag haft det så jävla bra, sådant himla flyt!

om man tar det från början...


jag slapp må dåligt i början av graviditeten, mådde lite illa precis första veckan och var trött, sedan försvann det, och jag behövde endast "plågas" av det känsliga luktsinnet, och fick kväljningar av vissa lukter, som bränt och endel sköljmedel. och det kan man ju leva med!

när det avtog, gick jag helt utan krämpor hela graviditeten, sånär som på att jag fick ont i en njure i tre dagar, pyttsan lixåm. jag slapp åxå det där fenomenet att man sväller med vätska. fyra dagar, fick jag svullna anklar i värmen, då det var 35 grader och jag jobbade hela dagen... thats all.

jag har sluppit en stor klumpig mage, jag har inte fått en enda bristning. jag har sluppit gå med onda förvärkar, inga foglossningar, och faktiskt kännt mej relativt smidig hela tiden.

bebisen har varit en snäll bebis i magen som inte utsatt mej för onda sparkar mot revbenen, å sånt man hör om. en livlig krabat i magen var hon, men hon gjorde mej aldrig illa :)

sedan, förlossningen... bara det att den där blödningen kom, och jag trotts att jag ej behövde, åkte in för å kolla.. gjorde ju att jag slapp gå hemma med värkarbetet, vilket jag hade fått gjort ju. då hade jag fått pina mej igenom 1min värkar var 3:e minut å allt det där. men nu fick jag ju vara kvar på förlossningen, och tog min eda direkt och slapp allt vad smärta heter! dom värkarna jag fick utstå var förjävliga åxå, så man vet nu iaf hur värkar känns, om än i den "lindriga" graden =)

jag fick sista platsen på förlossningen, det var fullt sedan under förmiddagen! slapp altså således bli hänvisad till annat sjukhus! likaså efteråt, när vi skulle till bb, fick vi sista familjerummet! sedan fanns inga fler och då hade inte markus kunnat bo med oss! tur!

förlossningen flöt ju på som en baggis, och har inte ett enda dramatiskt minne. jag slapp spricka som en överkokt korv och klarade mej med endast några mindre bristningar och några få stygn.
jag har inte alls så ont i muttan som jag trodde man skulle ha och inte alls så svullen som jag föreställt mej man skulle vara. har inte haft ont att kissa och kunnat göra nummer två utan några problem alls redan dag två.

och barnmorskan.. först barnmorskan på mvc, birgitta, underbar, passat mej perfekt, lite äldre, erfaren, jag gillar att hon är chefsbarnmorska på mottagningen, känns lixåm... bra! den erfarnaste typ :D
och sedan på förlossningen.. Lena var som tagen rakt ur mitt drömscenario, är hon kom in kände jag bara... yes! och hon var ju åxå chefsbarnmorska! förlöst barn i tjugo år, och hon var helt fantastisk!

och bara detta med hundpassningen. att kerstin valde att hoppa över att födas fredagen den 13:e, tack, och inväntade 14:e, och dessutom startade det inte igång med att jag behövde åka in förrns på morgonen, och jag kunde ringa mamma och pappa som åkte från borås och hit för att ta tand om polly och bamse! är SÅ tacksam för det, det har gjort att jag kunnat slappna av helt under hela förloppet. att det startade på en helg så ingen av dem dem var upptagna lixåm!

och uppepå allt det här, har jag fött en fantastiskt SÖT och underbar liten dotter, en DOTTER, en tjejj, som jag sååå önskade. ville ju så gärna ha en tjejj <3

hon är så söt, perfekt, och jag är så stolt över vad jag gjort :)

ja, ordet flyt har fått en ny inneförd. när pusselbitarna verkligen faller på plats. jag är så tacksam!



god morgon!

     Publicerat: 2010-08-19 Kl: 06:36:35 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

ja, nu ser dygnen lite annolunda ut än förr! men jag sover fasen mer nu än jag gjort på länge! timmarna mellan kerstins matstunder på natten sover jag som en stock :) det blir ju typ att sova tre timmar, och sedan mata i ca en timme, inte för att hon ammar hela timmen, men det kan ju vara en blöjja som ska bytas eller att hon bara är vaken helt enkelt. hennes vakna stunder blir längre å längre, men märker hur hon ändras lite varje dag! blir en spännande resa det här.

idag ska jag leta rätt på nått aningslinne! måste ha nått smidigt när man ska väg, ut bland folk. som idag tex, ska vi ju på återbesök på bb-mottagningen, tänk om man måste amma i väntrummet? huh, men då kan man iaf ha en smidig topp å en filt över eller nått.

amma lugnt! :P

cutie <3

     Publicerat: 2010-08-18 Kl: 17:51:49 | I kategori: Kerstin | 2 kommentarer






premiärdygnet at home :)

     Publicerat: 2010-08-18 Kl: 13:22:22 | I kategori: Vardagsprat | 4 kommentarer

Kerstin har sussat så sött i sin säng hela natten! jag har ju klockan ställd var 3-4:e timme på natten så vi inte missar något mål, då hon har tenderat att bara sova å sova å soooova, och vi kan knappt väcka henne ens. men i natt har hon vaknat själv tio min innan klockan ringt, hon vifftar med armar, gnyr lite å ligger och tittar med sina små ögon <3. åså har vi ammat, ca 40min per gång! tjoho! mjölken har runnit till, satan vad ont det gjorde igår kväll. tog panodil så blev det bättre. hon får lite ersättning efter amning bara för att se så hon är ordentligt mätt. ska på återbesök på bb imorgon så då får vi se vad dom säger om amningen räcker nu, och vi ska sluta med ersättningen eller vad som ska ske. har ju haft lite specialrutiner eftersom det inte fungerade å allt de där.



premiärtur :)

idag har vi åxå gjort en premiärtur med vagnen! on sov så gott i den, med sina små kläder och ja, åh.. gulligt! i eftermiddag ska vi åka till farsta och köpa såna bindor till brösten så jag slipper läcka på kläderna :)



Bamse och lillasyster ;)

och det går super med vovvarna åxå <3 polly är så försiktig och inte alls sådär svartsjuk som jag trodde. hon vill mest vara nära. bamse, han är som vanligt han. mattider och godis är det viktiga, sköter jag det kan jag få ha hur många bebisar jag vill ;)


det var en lite uppdatering från oss :)
tack för alla gratulationer och fina ord!!!



magen =)

     Publicerat: 2010-08-18 Kl: 11:42:34 | I kategori: Min graviditet | 2 kommentarer




wierd

     Publicerat: 2010-08-17 Kl: 22:56:23 | I kategori: Kerstin | 3 kommentarer



nu ligger man här i sin egna säng... sist jag låg här klockade jag värkar... hade stor mage... en spjälsäng i sovrummshörnan, som stått tom i så många veckor... och nu... tillbaka i sin underbara säng... sneglar åt sidan, där står spälsängen... med en liten varelse i. en liten person. en liten Kerstin. nu ligger hon där. sover så sött. älskade lilla unge. är hon verkligen min? konstig känsla! <3



HEMMA :)

     Publicerat: 2010-08-17 Kl: 19:09:17 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer



åh.. hem ljuva hem! mamma och pappa hämtade oss på bb vid 14-tiden. hade bett dem ta med polly och bamse i bilen, gud, när jag såg dem, började störtgrina, åh, älskade vovvar, har saknat dem <3

nu har vi ätit god mat, tror det var den bästa måltiden i mitt liv! kom på mej själv att sitta och äta likt en person som inte ätit på flera veckor!

kerstin sover och sover... så sött att se henne ligga här i vår soffa.. nu är hon lixåm här. hemma hos oss. hemma hos sej. galet. i så många månader ha man pratat om hennes ankomst, och nu är vi där. hoppas nu vi kan få allt att funka här hemma :)

nu är jag så fruktansvärt trött... så, vi hörs imorgon =)

VI FÅR ÅKA HEM!

     Publicerat: 2010-08-17 Kl: 11:36:26 | I kategori: Min förlossning & livet på bb | 4 kommentarer


YES! vi får åka hem idag!! kerstin suger bra nu, och vi får ta med oss pumpen hem, och fortsätta hemma som vi gör här. åh underbart. hem hem hem!!! hem till polly och bamse, hem till OSS!

har precis varit på hörseltest med kerstin och hon hör utmärkt på båda öronen :). hon har gått ner nu till 3600g, och det ligger inom det normala, så skönt, eftersom maten strulat, att det höll sej till det som är okej :)



tristessens mekka

     Publicerat: 2010-08-17 Kl: 08:28:00 | I kategori: Min förlossning & livet på bb | 2 kommentarer


ny dag på BB. jag hoppas så innerligen att vi får åka hem idag, men igår sa dom ju onsdag... eftersom kerstin inte velat suga på bröstet så har det varit lite omständigt kring amningen. men igår fick vi en barnmorska på avdelningen som verkligen tog tag i saken. hon var så bestämd att man nästan blev lite rädd haha, men nu har vi iallafall en uppskriven plan vi går efter var 3-4:e timma. har fått en amningsnapp som vi använder och då suger iaf kerstin som hon ska =) nu ska vi bara invänta att mjölken rinner till åså åxå.

själv känner jag mej mycket bättre idag, fysiskt. man är ju lite mörbultad mellan benen, och det har vart lite jobbigt när man suttit länge å ska upp å gå åså, men idag är det somsagt massor med bättre. jätteskönt. otroligt hur snabbt man ändå återhämtar sej efter en förlossning! jag trodde man skulle vara mycket mer svullen down there, ha mycket ondare och mer besvär. men det svider inte ens när jag kissar :)

hoppas ni har det bra där ute, utanför denna trista sjukhusbubbla :)

hälsning från oss, igen =)

     Publicerat: 2010-08-16 Kl: 16:55:27 | I kategori: Min förlossning & livet på bb | 1 kommentarer


livet på BB är inte rock'n'roll
. fy fasen vad här är trist! dessutom krånglar amningen lite, Kerstin vill inte riktigt suga tag, så vi måste vara kvar tills det fungerar helt enkelt. jag vill inget hellre än hem, HEM till vår lägenhet, och framförallt hem till Polly och Bamse! men jag fattar såklart att amningen måste kicka igång först. synd bara att bb är sååå booooring. å maten, haha seriöst, idag var det isterband och stuvad blomkål till lunch? vem fan äter sånt? markus får handla mat på södermalm åt oss :P

mamma och pappa var här både igår och idag. jag är SÅ tacksam att dom bor hemma med hundarna. hade ju hoppats få komma hem imorgon, så vi kunde vara lite "hemma" ihop, men som det ser ut nu får vi vara kvar till onsdag...

så, vår update är att livet på bb är en värre match än en förlossning hehe... tur man har datorn med sej! geeez...


Förlossningsberättelse (långt!)

     Publicerat: 2010-08-16 Kl: 06:02:59 | I kategori: Min förlossning & livet på bb | 8 kommentarer

När Lilla Kerstin kom till världen 100814


100814 <3

Det hela började fredagen den 13 augusti. Kände när jag vaknade en liten ”värk” som skiljde sej från de andra småkänningar man haft, molvärk och liknande. Antog direkt att jaha, nu startar det säkert. Gick på toa och när jag torkat mej hade jag rejält med rosa flytning på pappret, samt i toan. Fick panik, shit. Det har startat. Jag visste ju att blodblandade flytningar är ett av start-tecknen på en förlossning, och 6 dagar över tiden får man ju bara inse att det snart är dax.

Ringde till mvc för att få bekräftat att det är okej med rosa flytningar.. bara få höra det från dom som kan. Ringde även förlossningen, då det kändes bra att vart i kontakt med dem så dom vet att man är på G.

Under dagen kom det fler små-värkar, inget som inte var hanterbart men helt klart onda, avtog något under eftermiddagen.

På kvällen runt 22 så satte det dock fart igen. Kände att det fanns viss regelbundenhet, och dom gjorde såpass ont att jag fick tänka på att andas ordentligt. Ringde förlossningen framåt tidig morgon för att bolla lite... värkarna kom ungefär va 6:e minut och höll i sej i ca 45 sekunder. Dom tyckte det lät lovande men det var lite tidigt att komma in såklart.

Bara en halvtimme eller något, efter det samtalet såg jag att det kommit blod i sängen. Gick på toa och det kom ganska rejält med blod. Fick ju såklart panik. Ringde förlossningen igen. Detta var ju inget onormalt, utan det kan bli så under värkarbete sa han. Jag frågade om jag ändå inte kunde få komma in för koll, då jag ju är så himla orolig och det fick jag självklart. Så vi ringde en taxi. Kollade en gång till innan vi åkte, med papper, och såg då slemproppen, insåg ju själv att det var dem som släppt, varpå en blödning... men tänkte att det kunde vara skönt med koll ändå.

Skrevs in på förlossningen klockan 8.00. fick träffa en barnmorska som hette Lisa. Hon kikade i min binda, och det hade såklart inte kommit mer blod. Just typiskt, kände mej mest lite pinsam.

Hon satte ctg och bebisens hjärtljud var fina. Hon tog lite anamnes över mitt senaste dygn.

Hon undersökte mej och till både hennes och min förvåning var jag öppen 3 cm! De relativt fjuttiga värkar jag haft, hade iaf gjort en hel del nytta. Hon tyckte vi skulle stanna kvar, vilket vi ju såklart gjorde. Jag hade åxå vad hon kallade mjuka och glatta hinnor.

Blev visade in på ett eget rum, och en ny barnmorska presenterade sej, då Lisa skulle iväg och förlösa någon annan. Denna barnmorska hette Anna. Hon ordinerade mej att ta en promenad, dels för att få tiden att gå, men åxå för att få igång mer värkar.

Jag och Markus tog en liten tur runt sjukhuset, värkarna började komma ganska tätt och var faktiskt riktigt jobbiga nu. Dock var dom inte så långa, fortfarande runt 45 sekunder.

Gav upp efter kanske 30minuter, tyckte det kändes tryggare att vara på förlossningsavdelningen än att vandra runt planlöst på SÖS lixåm.

Väl tillbaka ringde jag på klockan för att meddela att jag var tillbaka och att värkarna tilltagit. Då kom en ny barnmorska igen, hon sprang på larm som de ordinarie barnmorskorna inte kunde ta. Detta var en supergullig tjejj, Ulrika. Jag meddelade henne att jag ville ha EDA, jag hade ju redan bestämt det sedan innan och hade i min plan att tala om det direkt så man kunde få det såfort man var öppen nog. Hon tyckte att eftersom jag var öppen 3cm när jag kom in så kunde vi kalla på narkosläkaren direkt isåfall, för 4cm är gränsen, men 3-4 cm gick finfint.

 

chill chill :D


Hon satte kanyl och jag fick ett rac-dropp för att förhindra blodtrycksfall vid sättning av eda.

Narkosläkaren kom efter kanske tio minuter. En mycket trevlig läkare. Jag fick info om hur det hela skulle gå till och fick lägga mej på sidan i sängen. Han bedövade i huden, vilket inte kändes alls, och sedan satte han in nålen mellan kotorna. Detta kändes inte över huvudtaget, bara ett litet fjuttigt tryck i ryggen och några sekunder senare var det klart och dom tejpade fast den lilla plastslangen och jag fick första startdosen eda. Klockan är nu 11.00 ca. Blir undersökt av bm och är öppen 5cm. Blir sagt att gå runt lite på rummet, för att få igång värkar igen, som avtog en hel den när eda sattes. Om det inte hjälpte skulle man ta hål på hinnorna för att få igång ett bättre värkarbete igen.

Blir undersökt efter 45 minuter och är fortfarande öppen 5cm men med buktande hinnblåsa. Bm tar hinnorna och vattnet forsar ut, mycket oangenäm känsla hehe. Klockan är nu 12.35.

nu var det skiftbyte och jag fick en ny barnmorska och undersköterska, och jag blev så glad när Lena steg in i rummet. En lite äldre kvinna, erfaren, chefsbarnmorska, yes tänkte jag detta känns tryggt! :)

Tiden som gått från eda sattes har jag nu inte känt av en enda värk. Dels har de blivit färre, men edan har åxå gett mycket god effekt.

Vid undersökning är jag fortfarande öppen 5cm så Lena sätter värkstimulerande dropp. Och nu tar det fart. Värkarna blir riktigt starka, jag känner inget mer än ett tryck i höger skinka vid varje värktopp, men vi ser på monitoreringen att det är kraftiga värkar. Klockan är nu strax innan 15.00. När bm undersöker mej 40 min senare är jag öppen 8cm, och medans hon undersöker mej blir det 10cm! Tjoho, här går det undan!

Mellan 16 och 17 får jag nu sitta på en boll och stå i gåstol för att få bebis att tränga ner i förlossningskanalen. Fortfarande känner jag ingenting förutom ett tryck i höger skinka och ett tryck neråt. Enormt tryck neråt ska väl tilläggas. My godness.

Får vid 17.00 lägga mej på sida i sängen, får lov att trycka på om jag vill, och tycker att det hjälper bort den där pressen neråt, jag trycker lite då och då, det känns skönare och hjälper mot pressen som är mot rumpan.

Kl 17.36 sätter krystvärkarna in, jag känner dom tydligt när dom kommer trotts eda. Dock är det en stund emellan varje krystvärk, och jag blir rent av otålig. Bm sa till mej att vila emellan värkarna men jag var inte det minsta trött så vi pratade om Polly och Bamse och lite annat mellan det att jag pressade på. Det var ganska lätt att hitta krysttekninken, dock hade jag korta krystvärkar så hann bara krysta 2 ggr per värk, någon gång hann jag tre. Det går ganska snabbt framåt, för varje lyckad krystning kommer hon längre och längre fram. Man förstår inte innebörden i tryck mot ändtarmen, förrns man krystat ut en bebis genom muttan. Det är en sak som är säker! ;)

Avslutade krystandet halvliggandes på rygg. Mellan nästsista och sista värken såg jag halva huvudet mellan mina ben. Trodde jag skulle tycka det var läskigt men det var det inte. Försökte vara noggrann med att lyssna på bm när jag skulle hålla igen lite trotts värk osv, ibland gick det, ibland inte. Det sved en del när bebisens huvud stod mitt i mutthålet, men inte värre än att man lätt stod ut med det tyckte jag. När hon sa ”på nästa värk kommer bebisen” kändes det så overkligt. Åså kom värken, jag pressade på och slurp, ut kom lilla Kerstin! Hon började skrika omedelbart, sikken lättnad det var! Och så fick jag upp henne på bröstet. Min första känsla ”vem är det här? Min? Vad ska jag göra nu?” hon blev rosa och fin i färgen på en gång :)

Några minuter senare fick jag trycka på igen, och ut kom moderkakan, hel och ”fin” ehm. Sedan tryckte bm på min mage en gång till och ut fullkomligt flög något, jag utbrast ”vad var det??” och fick svaret att det var ett koagel. Ha ha ush, som ett stort monster, splatt, rakt ut på golvet.

Det är verkligen kladdigt att föda barn, shit, fostervatten, blod, slem, koagel, bajs. Fast jag bajsade faktiskt ingenting, som jag märkte, för hon tog aldrig bort någonting heller. Fick några mindre bristningar. Dom kände jag verkligen inte av. Hon bedövade lite, detta kändes inte heller, och sydde ihop mej på några småställen. Ja, och sedan var det klart!

Lilla Kerstin kom till världen 14 augusti, 1 vecka efter bf, klockan 18.24, 3955gram och 52cm lång! Större än vad de flesta trodde med min lilla mage. Hon är perfekt, och så söt! Nu ska man bara ta in att man är mamma, att denna lilla varelse är vår och att det nya livet startat =)

 

konstig känsla!


Jag är helt överrumplad över att min förlossning var totalt smärtfri! Dom värkarna jag hade innan EDA sattes var inte trevliga men man fick ju stå ut. Efter EDA är jag totalt smärtfri, det enda jag känner är ett tryck i höger skinka och lite sveda när bebisens huvud är påväg ut genom hålet. Helt galet, trodde inte det var möjligt! Man hade ju sett framför sej, hur man skriker, vill dö, och drama, men det hela blev en riktigt trevlig stund! Kände mej så trygg med min barnmorska åxå :)

att sätta EDA kändes inte och att bli bedövad och sydd kändes inte heller. Det var varken utdraget eller värksvagt pga EDA som man hör om, det gick som på räls hela vägen.

Hoppas min förlossningsberättelse kan ge lite positiv feeling, speciellt till dom som är rädda för sin förlossning. Det FINNS superlätta förlossningar, min var en av dem :)

 

 

hälsning från oss!

     Publicerat: 2010-08-15 Kl: 07:48:22 | I kategori: Min förlossning & livet på bb | 12 kommentarer


stolt pappa!

har varit vaken hela natten, eller slumrade till 2x20min. ville inte sova helt enkelt. har bara stirrat på denna lilla varelse som lixåm levt i nu 14 timmar. galet! vi har lyckars byta en bajsblöjja och en kissblöjja, och nu på morgonen fick hon på sej första plagget! hon var så varm igår så hon har sovit med bara blöjja och en tunn filt :)
snart ska vi gå å äta frukost, och vid 14.00 kommer mamma och pappa hit. dom åkte ju från borås igårmorses när jag åkte in till sjukuset, åså bor dom nu hemma hos oss och passar vovvarna. allt har flutit så sjukt smidigt!

vi fick plats på sös, men sedan var det fullt, träffade först tre olika barnmorskor första timmarna, dom var alla underbara, sedan när det blev mer på riktigt, började ett nytt pass, varpå vi fick vääärldens underbaraste bm, lite äldre, jobbat i 20år, bra, sånt gillar jag ;) och avdelningschefsbarnmorska åxå, tryggt! hon var precis så som jag önskat. förlossningen var ju en baggis, fattar inte att det var så lätt, en fl-berättelse kommer senare. ingen dramatik. det fanns en enda plats kvar på familje-bb, som vi fick, sånt jäkla flyt!

nu ska jag bara deala med blödandet down there, som den hypokondriker jag är. men det är normalt sägs det, att blöda nu ;)

min mage sa bara svuuurp, väck! klart den står ut lite, men det är baske mej knappt asså! haha. coolt.

och hon är så söt lilla kerstin <3 sånt runt gulligt huvud, och så har hon ärvt mina "pek-tår" dom är sneda haha, så häftigt. hon har ganska lite hår, och är aldeles jätteljusblond! får bli mer bilder sedan.

nu ska jag fortsätta sitta och stirra på min lilla familj, se om det går in i huvudet nångång, vad som hänt!

må väl!

Lilla K är här!

     Publicerat: 2010-08-14 Kl: 23:17:43 | I kategori: Kerstin | 11 kommentarer


Lilla K <3

14 augusti klockan 18.24 tittade lilla Kerstin Liv-Ellen ut till oss,
efter en totalt smärtfri förlossning! (det är sant)
hon är 52cm lång och väger 3955gram, och såklart, perfekt!
jag skriver mer imorgon :)

ajajaj asså...

     Publicerat: 2010-08-14 Kl: 01:11:45 | I kategori: Min graviditet | 6 kommentarer

vet inte om jag ska skratta eller gråta asså... antar att de värkar jag nu har är fjuttos i jämförelse med dom som kommer , men ändå gör dom rejält ont. går sisådär 6-7min emellan, ibland mindre, ibland mer, och dom håller i sej i sisådär 45 sekunder. men än kan jag ju prata mej igenom dem, tycker det är lättare än att ligga och andas faktiskt. har åxå inför en slags cirkelrörelse med armarna samtidigt som jag säger försviiin, försviiin, tycker den metoden, änsålänge, fungerar finfint! hehe

nu är min högsta önskan att det håller sej såhär under natten! för på morgonen kan jag ringa mamma och pappa så dom kan åka hit, men sker nått plötsligt nu i natt vet jag inte hur jag ska göra med vovvarna...


det löser sej nog!

     Publicerat: 2010-08-13 Kl: 19:08:04 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


älskade små <3

verkar som mitt orosmoment med vovvarna iaf kommer lösa sej! mamma och pappa står lite standby i helgen, och kommer upp hit och passar dem, och bor således här, om vi åker in till förlossningen. gud, vilken underbar lösning. men dröjjer bebisen till måndag kan dom ju inte åka med såå snabba ryck. men jag hoppas dessa blodblandade flytningar betyder att det kommer ske något. somsagt, "värkarna" litar jag inte mycket till, men flytningarna är ju där dom är så att säga. frågan är väl bara när det hela ska kicka igång big time. men jag verkar slippa farhågan att föda fredagen den 13:e iaf. tack lilla K!

något på G?

     Publicerat: 2010-08-13 Kl: 09:18:33 | I kategori: Min graviditet | 11 kommentarer

något händer! har kände nu på morgonen lite annan känsla när jag fått en å annan sammandragning, lite mer tydlig värk i längryggen/ljumskar i samband med sammandragningen, inte samma molande värk som jag kännt förr då å då.. dessutom kom det rejält med rosa flytning på pappret efter jag var å kissade... det ska ju vara ett starttecken... ja, jag får avvakta och se vad som händer under dagen. måste erkänna att jag är smått skärrad!


update 12.00
det knallar på... flytninarna är kvar och det känns ganska ordentligt när sd kommer. känns ju uppigande att veta att den smärta jag känner nu, är en fis i rymden i jämförelse med vad som komma ska :P. ligger nu och vilar, ser film och äter godis. markus kommer hem snart, vill inte vara ensam idag. samtidigt vet man ju inte om det tänker avta, eller accelerera...


update 16.00
händer inte så mycket. "värkarna" eller vad man ska kalla dom, kommer lite oregelbundet (runt 10 min emellan, håller på i 15-30 sek), tycker dom avtagit nåågot, men har ej försvunit. men det kan ju vara sådär, att det kommer och går. vi tog en promenad till farsta och åt på mc donalds iaf, fick stanna upp då å då för det är jätteobehagligt att gå när det onda/sd kommer. lägger inte så stor vikt vid "värkarna" men de rosa flytningarna fortsätter, så någon process är det ju där inne! får väl se hur natten blir. hoppar ju gärna över att föda fredagen den 13:e :P


orosmoment nr 1

     Publicerat: 2010-08-12 Kl: 20:02:55 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


jag och mina älsklingar i vintras :)

vet ni, att det finns en sak som oroar mej mer, än hela förlossningen i sej! hundvakt. jag har ju några som kan ställa upp och ta dem om jag ska ska åka in, men jag bekymmrar mej jättemycket kring detta ändå. polly och bamse lixåm, det måste ju ordna sej för dom! jag åker ingenstans innan det är fixat med passning. tänk om jag inte får tag i nån? tänk om ingen kan just precis DÅ? tänk om det är mitt i natten?

nej du lilla K, stanna gärna inne till tisdag, så kan jag i lugn och ro ordna med hundvakt och köra dit dem. det vore verkligen toppen :)



nära döden upplevelse

     Publicerat: 2010-08-12 Kl: 14:55:50 | I kategori: Bamse & Polly | 1 kommentarer


blev en tur till jobbet idag, upptäckte på förmiddagen att bamse var ful i örat.
mycket misstänkt öroninflammation. bra timning! så, åkte ut till jobbet iaf, kunde till en början konstatera att bamse har gått ner 8 hg! tjoho, det är faktiskt ganska mycket om man är en liten jack russel, härligt att alla promenader gjort nytta. sedan kikade vi i lilla örat, och enligt bamse höll han på å dö. ännumer höll han på å dö när vi tog prov från örat. men han överlevde mirakulöst. han har svamp i lilla örat och nu blir det örondroppar i tio dagar såhär lagom till barnafödande :)

har gett första kuren droppar nu när vi kom hem, och då höll han på å dö igen lille bamse. inte lätt att vara lite ynkligt lagd ;)


sista BM-besöket

     Publicerat: 2010-08-12 Kl: 08:10:25 | I kategori: Min graviditet | 3 kommentarer

jahapp, det var sista besöket hos barnmorskan dårå! glad att jag hann dit en gång till för hon är så trygg birgitta <3. bebis mår prima där inne, och eftersom hon rör sej fram och tillbaka fortfarande såpass mycket så har hon förmodligen gott om fostervatten åxå. hjärtat slår fint och "det är en pigg liten rackare" enligt bm :). hon ligger jättedjupt ner nu, så bm tyckte att det borde starta igång...

vad som nu gäller är, att om bebis inte självmant vill komma ut, så ska jag på måndag ringa SÖS, och få tid för koll på tisdag i 41+3. ser allt då bra ut kan man vänta några dagar till, men vill man, så sätta man igång därefter. om det finns tid kunde det bli samma dag, om man vill, men jag var ju rädd att man ändå väntar till 42+0 och kanske tillåmed efter helgen, men om jag vill, så sätts jag alltså igång då efter det besöket. det innebär, att nästa vecka så komemr bebis komma, varesej hon vill eller inte :)

nu ska jag sova en stund, så dagen inte blir så lång!

ojojoj

     Publicerat: 2010-08-11 Kl: 18:32:39 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


veeeery busy woman, veeery busy.

ojoj, då ska vi se om det är ens är möööjligt att sammanfatta min dag idag. har haft såå mtcket att göra. puh! vaknade vid tio, tog min vanliga internet-ride innan jag steg upp, och jag och vovvarna tog en 1,5 timmes promenad. dock i ganska maskigt tempo idag... sedan, kom jag hem åt lite mat, och efter det, kollade jag på en film "I love you, man" som faktiskt var riktigt bra och stundtals rolig! sedan städade jag lite, åkte och handlade lite mat... kom hem, började kolla på "julie&julia" och sedan lagade jag mat som jag och markus nu ätit. nu påbörjas kvällen, se nyheter, c/o segemyr och sedan kolla på nån allehanda skit medans man slösurfar, samtidigt som vi båda sitter och svär över vårat internet som jämt strular på kvällen.

ja gud... åså man ska hinna leva åxå, mellan alla aktiviteter...
not a piece of cake direkt!

;)

bf +4

     Publicerat: 2010-08-11 Kl: 12:45:50 | I kategori: Min graviditet | 1 kommentarer

hellu! kan ju börja med att säga att nej, ingen bebis, så är det klart :). trodde aldrig omgivningen skulle vara mer otålig än jag själv! imorgonbitti ska vi till barnmorskan, ska passa på att fråga lite om igångsättning åsånt, vet nu iaf att man gör en nogrann koll i 41+3, ser allt bra ut väntar man till 42+0 och sätts då igång. fast för mej inträffar 42+0 på en lördag, då hoppas jag innerligen man kan få igångsättningen på fredagen, inte måndagen. för jag bara har fått för mej att man inte sätts igång på en helg? om allt ser bra ut åså...

nåja, man ska väl inte "måla fan på vägen" ännu. det har bara gått 4 dagar :). fast jag tycker igångsättning känns lite lockande. jag med mitt kontrollbehov. en tid och plats, och personal runt mej när allt drar igång! men men, ännu vet man inte. kanske vill hon påbörja utfärd i kväll? imårrn? i helgen? denna ovisshet asså!

är fortfarande obekymmrad över att gå lite över tiden. kommer på mej själv med att mitt enda orosmoment är att hon ska ha växt ur nyckelpigebodyn i stlk 50 om hon ligger kvar för länge haha. gud vad sjukt. det enda jobbiga är att dagarna blir långa och lite trista... jag promenerar och promenerar.. ser på film och äter lite. man kan lixåm inte ta sej får så mycket.. åka iväg eller så... det är lite drygt.

samtidigt, så är det bara 10 ynkliga dagar tills man isåfall blir igångsatt! TIO! geeez är det är pyttelite. om tio dagar är hon ute, för då har hon inget val längre :P


he's looosing it!

     Publicerat: 2010-08-10 Kl: 18:03:15 | I kategori: Bamse & Polly | 2 kommentarer


jag och bamse, när han var 5 veckor <3

tror bannemej jag måste pilla mej ut till jobbet imorgon och väga bamse. efter att vi nu promenerat två timmar om dagen i över två veckor så ser han finare ut i kroppen än han gjort på länge. är riktigt nyfiken på om jag inbillar mej, eller om han faktiskt tappat i vikt.

lille bamse har ju haft problem me vikten i många år, och går på en sträng diet hela tiden för att inte gå upp i vikt för mycket. när han har varit kastrerad (med suprelorinchip) så har han per automatik gått upp ett drygt kilo som bara varit omöjligt att bli av med. men nu har verkan av chipet gått ur och äntligen är det där kilot påväg bort, och lite till hoppas jag. han har vägt närmare 11kg som mest men hans absoluta matchvikt är 9kg, men jag är glad när han ligger på 9,6kg. kanske skulle man somsagt svänga ut till jobbet imorgon och väga. måste ju ha samma våg, annars vet man aldrig om det stämmer :)




håhåjaja

     Publicerat: 2010-08-10 Kl: 14:36:47 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

..promenad...       vila...     ...film....      äta.....     promenad......

tänka sej, att ingen dag är den andra lik!
bf+3 idag. det knallar på :)

 

rökning+graviditet?

     Publicerat: 2010-08-10 Kl: 11:20:25 | I kategori: Övrigt | 1 kommentarer


ush hemska syn.

ush... kikade ut här ute nu mot skolgården och där står det två mammor, varpå den ena står med gravidmage i vädret, och vagn med ett litet barn i och röker. ush jag får lixåm rysningar i hela ryggen. why? varför inte gaska upp sej själv å bara... sluta! kan inte förstå hur man kan röka under sin graviditet men nog fan ännu mindre hur man kan röka med sitt lilla barn brevid sej. som får börja sitt liv som ofrivillig passiv rökare... ush! han sitter ju där i sin vagn och andas in röken lixåm, kan inte gå åt sidan, som man själv kan när någon står och röker. nä... ush säger jag!



magen!

     Publicerat: 2010-08-09 Kl: 17:15:20 | I kategori: Min graviditet | 4 kommentarer


v 40+2 :)

i lördags borde jag ju lagt upp en ny magbild. jag kom av mej. eller, jag har kommit av mej helt, det är som att graviditeten tog slut i lördags haha, och nu är det bara bonustid! men här är iallafall en bild på maggen v 40+2 :). jag har sluppit bristningar helt! inte en tillstymmelse, det är jag superglad över! har fått en sån liiiten hormonrand, men man måste se magen i rätt ljus för att upptäcka den :P




funny

     Publicerat: 2010-08-09 Kl: 15:21:03 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer


Kopps kan man se fler än en gång bara pga den undebara bajs-scenen :P

god morgon!

     Publicerat: 2010-08-09 Kl: 10:47:52 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


våra dagar i en bild...

bf +2 dårå. igår kväll körde det ordentligt i ländrygg och ljumskar, men det försvann... igen... hehe, hon tvekar visst :). idag känns som en riktig pissdag. sist jag kollade ut regnade det, men nu verkar det vara uppehåll så jag iaf kan slå ihjäl en timme eller två med  promenad. det är verkligen tråkigt att gå hemma såhär... men men, snart får jag fullt upp, ska njuta av de dagar jag får fram tills dess även om det är svårt i tristessen.

ha en fin dag!


el nytto

     Publicerat: 2010-08-08 Kl: 20:49:48 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


mumms!

blev så sjukt sugen på frukt att jag gick till affären och köpte grape, apelsin, äpple, och banan. insåg efter att jag skurit upp grape och apelsin att det nog räckte, och nu sitter jag här och har smaskat i mej detta å fy fan va gött de va :D och betydligt nyttigare än citronmuffins och cola, som jag åt till kvällsmat igår :P



dagen idag

     Publicerat: 2010-08-08 Kl: 16:41:59 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

ne-ne-ne-nooo, we call it... we call it... wiiinerbreads!

idag har jag iaf kunnat vara lite mer aktiv än igår. tog en lite längre promenad på förmiddagen med hundarna. skönt att vara ute och gå tycker jag, men fasen vad kvavt det var. blä! under dagen har jag kollat film (ojoj håll i er av förvåning) och nu har vi just ätit mc donalds mat som vi var och köpte :). markus har som den nästan 30åring han är även bakat en satts negerbollar dagen till ära :P

lilla K grejjar runt inne i magen, men verkar inte ha nån plan på att titta ut idag heller :)

mors!



snart dax vaaa?

     Publicerat: 2010-08-08 Kl: 10:42:04 | I kategori: Min graviditet | 4 kommentarer

ny dag då! bf+1. jag tror det jobbigaste med övertid för min del, kommer bli alla andras tjat. jag själv är obekymmrad, och har inte bråttom alls. bara som igår när jag var på djuraffären, dom har ju sett magen varje vecka länge nu, å hon frågade "nu är det snart dax va?" ja, sa jag, idag fakstist! varpå hon sa, känner du nått då? sa jag... å hon säger ååååh va jooobbigt! och nu kommer även alla börja fråga varje dag antar jag hehe. aja, verkar som min omgivning tycker väntan är värre än vad jag tycker iallafall :)

god morgon!

le bored

     Publicerat: 2010-08-07 Kl: 22:09:33 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


"vi kanske kan locka ut henne med en napp?" /markus

sikken dag! vi har verkligen inte ens vart utanför dörrn! hundarna har inte ens velat gå ut å kissa i trägården. men nu är det uppehåll så nu har dom iaf gjort sin kvällstoalett :)

sitter här med lite hallonbladste (ska ju vara bra för livmodern att dra ihop sej efter fl har jag hört), ser på film, "Angel" och snart blir det väl sova. och så påbörjas första övertidsdagen :P

har inte mycket att komma med, vi hörs imårrn :)

lalala...

     Publicerat: 2010-08-07 Kl: 14:44:52 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


the day goes by...

idag spenderar vi dagen i sängen och har sällskapsresan-race. det regnar så man får vackert sitta inne. bebisen verkar iallafall inte vara överens om att 7:e augusti är hennes födelsedag, så vi får väl bara vänta tills hon behagar ta sej i kragen :P

jag kan flyga jag är inte rädd

BF idag

     Publicerat: 2010-08-07 Kl: 09:19:14 | I kategori: Min graviditet | 0 kommentarer






se va fint :)

     Publicerat: 2010-08-06 Kl: 21:44:14 | I kategori: Vardagsprat | 4 kommentarer


Idag kom våra wallstickers :)
har satt upp den ena vid lilla K's säng. visst är den söt? hennes lilla övervakare <3. vet inte riktigt vad den föreställer med den är verkliigen söt iaf, helt i min smak :D Så nu är hennes lilla hörna klar, eller njä, det kommer säkerligen komma upp lite bilder ovanför sängen sedan åxå :)


har även satt upp snirkelgrejjen vid spegeln! oh la la sikket pill, men det blev bra tycker jag. sikken superb idee of moi! nu blev det lixåm en helhet hela spegelgrejjen :)

Edit: dom är köpta på Trendystickers :)



humor

     Publicerat: 2010-08-06 Kl: 18:06:05 | I kategori: Övrigt | 2 kommentarer

en liten reminder:



...kom åxå ihåg hur lätt det är att spåra ett IP-nummer...
och hur lätt man kan koppla det till ort och namn =)

"ganska oproffsigt att sitta och kommentera bloggar
med påhittade namn, eller hur?"



men det är ju trevligt att du är en så trogen läsare av min blogg dock :P


so'long :)


in waiting?

     Publicerat: 2010-08-06 Kl: 14:14:21 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

vad tycks om mina nya diet?

...nudlar och två ostmackor har denna vecka blivit min lunch. idag lyckades jag iallafall hålla nudlarna i skålen och inte över mina ben och sovrumsgolv. alltid nått! nu vill jag bara att det ska bli kväll så markus kommer hem.

idag när jag var ute och gick promenad så var det nääästan att jag fick duka under! bebis tryckte så neråt, och jag fick sånna ishias-hugg i rumpan att jag bannemej knappt kunde gå! men, ikke, jag bara ska ut och gå, och det brukar ju släppa, det gjorde det idag med, eller ja, jag kunde gå en bit, stanna upp, take the paaaain, och gå vidare iaf hehe. dom där huggen asså, inte roliga.

pappa ringde innan, frågade om jag bara gick å väntade nu. jag känner att jag inte riktigt går å väntar.. för varje dag som går, som jag inte känner av något, blir jag lixåm lättad. jag har inte bråttom alls. nu är det BF imorgon... och det innebär att hon är här inom två veckor... man har lixåm levt med bara sej själv i 27 år, och inom två veckor kommer det föralltid förändras. då finns ett litet barn åxå i våra liv. det kommer bli fantastiskt! men jag tänker ändå försöka, i mina trista dagar här hemma, njuta av den sista tid man faktiskt har kvar av sitt gamla liv. innan det nya börjar. för inom två ynkliga veckor, förändras livet för all framtid. hon kommer när hon kommer. vår lilla prinsessa :)

mårrn!

     Publicerat: 2010-08-06 Kl: 09:43:13 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

god morgon! då satt man här igen då. ny dag. tur det är fredag så det är helg imårrn så markus är hemma :) börjar ju bli lite långtråkigt detta med lediga dagar måste jag säga. har inga planer alls idag heller för den delen. promenad... film.. dadaaa! spännande värre.

har iallafall fått sova ganska bra. lugn och skön natt, vilket är skönt. som vanligt.

frstn det är inte någon av er läsare som vet när man sätts igång på SÖS? för jag har bara antagit att det är i 42+0, men så hade nån annan hört 41+ nån dag. och igår sa barnmorskan, när vi talade lite övertid åså att "man gör inget förrns i 41+3". jag tänkte mest att det kanske menades nån extra koll eller så, men nu funderar jag på om hon menade att man sätter igång förlossningen i 41+3 på SÖS? nån som har koll på detta?

ha en bra dag!


Bamsebild

     Publicerat: 2010-08-05 Kl: 15:55:33 | I kategori: Bamse & Polly | 3 kommentarer




Han ser så klok ut, lille Bamse. och det är han åxå, en klok
liten farbror. Farbror Bamse. och snart blir han storebror åxå!





vardagslunk

     Publicerat: 2010-08-05 Kl: 12:48:09 | I kategori: Vardagsprat | 3 kommentarer


HEJ från den dåliga blivande mamman som låter hundarna kissa på skolgårdar!
(haha)

dagen lunkar på! efter bm så slappade jag lite, och sedan har jag städat lite. likabra att städa varje dag nu, dels för sysselsättning men åxå för att då kommer det garanterat vara fint när vi kommer hem med bebis, när det än blir :). nu har vi just kommit in från en promenad. tog väl en en-timmes ungefär. får gå en runda till på eftermiddagen. fasen sikken tur att jag inte har några krämpor åså så man iaf kan gå långpromenader på 1-2 timmar varje dag. för hundarnas skull åxå lixåm.
nu har jag klämt i mej ett par mackor, och ska tillsammans med min bästa vän burk-colan se en film. å vipps är det eftermiddag! tjoho :D

ha en bra dag!


bm besök 39+5

     Publicerat: 2010-08-05 Kl: 09:34:47 | I kategori: Min graviditet | 3 kommentarer

då har jag vart hos barnmorskan igen =). allt såg bra ut. hon ligger väl fixerad och långt ner, ready to go! bm sa att det bådar väl gott för att slippa gå över väldigt mycket, men sa samtidigt att man kan aldrig sia om sådant, för det är bebis själv som avgör när den vill komma ut.
fick en ny tid om en vecka. så får vi väl se om jag kommer på den eller om man fått bebis. vem vet! jag hoppas ju lite på 10 augusti för då fyller min pappa år, tycker det vore kul om lilla K kom då! bm sa att rent statistiskt kommer bebisarna 3 dagar efter bf datum, och ja, det är ju just, 10 aug för vår del :D jag har dock ingen brådska med nån förlossning... tiden kommer gå fort ändå, och snart bor hon här hos oss, oavsett övertid eller ej.

höres!

skitdag!

     Publicerat: 2010-08-04 Kl: 15:44:36 | I kategori: Vardagsprat | 12 kommentarer

ush sikken skitdag!

...kände det redan när jag slog upp ögonen till ljudet av dessa helvetesmaskinerna jag skrev om. åså regn på det.

först var jag ute och rastade hundarna på skolgården som ligger brevid här... gör det ibland om jag inte orkar gå promenad. den är kuperad med gräs å skog å stor, så det är toppen. då sticker en man ut huvudet från en av byggnaderna och säger "du får inte rasta hundarna på skolgården" nähä? och vart står det att man inte får det? sa jag, och vad spelar det för roll? (jamenar skolan är ju sommarstängd ännu). "du får inte rasta dom på skolgården". jaha du sa jag. och alla gånger jag störts av ungar som kastat bollar i min ruta, eller ungdomar som spelar basket här ute klockan 3 på natten, och jag bara får uppkört i ansiktet att "det är en allmän plats", gäller inte denna "allmäna plats" även mej och mina hundar då?. jag är ledsen sa han, du får inte. whatever, säger jag, jag tänker rasta mina hundar där hur mycket jag vill, längst med skogsbrynet. sålänge det inte är skolbarn, och sålänge jag plockar upp allt dom gör ifrån sej. och sålänge jag inte sett nån hund förbjudenskylt.




(ingen behöver uppröras av att mina hundar går där ute, det är utkanten av en skog, och är utöver skoltid helt och hållet ALLMÄN PLATS som sagt, denna man hade ingen rätt att gorma åt mej. jag får vara där, liksom alla huliganungar som stör hela området om nätterna, krossar glas och stör omgivningen..)



sedan åkte jag till babyproffsen, hämtade den där blöjjhinken, så för övrigt är gigantisk och konstig. fick med fyra miniblöjjor och fyra amningsskydd samt tvättmedel. haha. okej. tack :P

väl hemma, efter att även ha handlat kokade jag mej nudlar och gjorde några smörgåsar. när jag skulle sätta ner nudelskålen på bordet brevid sängen (ja jag bor i sängen nu när jag är hemma) så tappar jag en, varpå jag får kokande vatten över benen, nudlar och buljongvatten över hela golvet, jag jag fullkomligt flyyyger baklänges å landar på rygg, i sängen som tur är! blev direkt orolig för bebis som efter det såklart valde att vara heeelt stilla! jag fick nu torka nudlar och vatten överallt, och äta kalla nudlar som legat på golvet. kul. lilla K kom igång efter en stund igen så det var ju skönt!

sedan såg jag en film som var jättedålig, och nu har vi varit på promenad jag och hundarna och det var iofs trevligt =)

och inga mer bebiskänningar idag.  nada. får väl se vad natten har att erbjuda!

slutgnällt.


jobbig natt...

     Publicerat: 2010-08-04 Kl: 10:36:59 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer

i natt fick jag den äran att ligga vaken mellan 1 och 5. hade massor med sammandragingar om lixåm kom heeeela tiden. i ett par av timmarna gjorde dom rätt ont åxå, framförallt bak i ryggen, men sedan övergick det till bara sammandragningar igen. vilket är nog så drygt när man vill sova, för känslan när denna numer jättelivmoder spänner sej som en betongklump är mindre trevlig...

vaknade rätt tidigt åxå pga att dom klipper gräs å går med trimmer runt skolan här borta grrr.... men lyckades somna om en stund till iallafall :)

idag är planena att åka till babyproffsen och hämta ut ett sånt baby-paket, som man får gratis tillsammans med en blöjjhink! hehe. kom på det att fasen jag skrev ju upp mej på sånt i början av graviditeten och igår hittade jag dom pappren! toppen. får man väl lite blöjjor å sånt.

annars... film... få tiden att gå.. ja, allt det där...




20 dagar...

     Publicerat: 2010-08-03 Kl: 19:53:24 | I kategori: Min graviditet | 3 kommentarer

idag är det 4 dagar till lilla K's beräknade födsel... säg, att man går över tiden till max, som här i stockholm är 42+0, dvs 2 veckor... 14 dagar.. ponera att man heller inte sätter igång en förlossning på helgen, om allt är bra, så två dagar till... då kommer vi upp i 20 dagar. det innebär alltså, att inom 20 dagar finns lilla K hos oss! tjugo dagar! fatta hur lite det är. t-j-u-g-o. galet galet!


kärt återseende

     Publicerat: 2010-08-03 Kl: 17:37:56 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


rolle och toyotan, kärt återseende!

nu när jag var ute och gick så träffade jag min körlärare jag hade när jag tog mitt körkort förra året. rolle. vissa personer ettsar sej lixåm fast inom en, och han är en sån! honom kommer jag aldrig glömma, dels för den har är men åxå för att han hjälpte mej fram till mitt körkort som är det bästa jag gjort hittills i mitt liv.
han stod med en elev en liten bit härifrån. det är så kul att han känner igen en tycker jag, och inte bara det. först frågade han om jag hade ätit för mycket mat, hehe, så pratade vi lite om det. åså frågade jag om han hade sett att jag bytt bil. jadå, han hade noterat att skodan inte stod kvar, och hade ju för sej att min mamma körde opel astra, haha. det behövde väl jag nu, sa han, med hundar, marsvin och råttor å allt. så han minns även det, alla djuren haha. ja, nä han är för härligt den där rolle! :)



filmdag

     Publicerat: 2010-08-03 Kl: 14:55:47 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


åååhhh jag har tråååååååååååkigt! fan asså. har iallafall sett en film som jag tyckte var bra. "Så olika". svensk film, sånt gillar jag. i förrgår såg jag Wallander-vittnet, och igår Slumdog milliorere, och den var ju kass som bara den. nej, tacka vet jag svensk film! har ett par filmer till på lager som jag ska se. fördriva tiden lite. Wallanderfilmen var en av de bättre i iordningen tyckte jag...
jag har handlat... skakat sängkläder... polly fäller något fruktansvärt just nu.. suck... ja... vad ska man mer säga. detta med att gå hemma rockar inte så fett. det blir bra sedan när bebis kommer då kommer man iaf ha något att göra :D



god morg.. nä, förmiddag!

     Publicerat: 2010-08-03 Kl: 10:35:29 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

idag sov jag till halv tio! geeeeez, när gjorde jag det senast? ett halvår sedan? fasen vad skönt. bra att kroppen vilar sej :) ligger fortfarande i sängen, men ska snart ta en promenad. får se hur långt det blir idag, det är schysst väder så man får väl passa på att ta sej en långis.

inga bebiskänningar heller. allt är lungt. skönt! snart är det torsdag, bm-besök. och visst går man på oftare bm-besök när man hamnar på övertid? isåfall vill jag gå över för det innebär fler besök hos bm-birgitta :D



frågor...

     Publicerat: 2010-08-02 Kl: 19:51:25 | I kategori: Min graviditet | 2 kommentarer



man undrar man undrar... imorgon? på bf? om en vecka? om tre veckor?

frågor frågor frågor...



det rullar på...

     Publicerat: 2010-08-02 Kl: 16:26:08 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


här har ni oss :)

puh.. genomsvettig. har nu städat lägenheten, och håller på å tvättar. var i farsta förut, och köpte, frtm mat då, två par pyamasar till lilla K i stl 50, för hon har ingen pyamas i nyföddstorlek. hittade ett två-pack billigt. eftersom dom måste tvättas, så tvättar jag nu även markus och mina kläder. jävla pissväder åxå, så man inte kan fördriva tiden med en långpromenad... suck...



bloglovin?

     Publicerat: 2010-08-02 Kl: 13:50:40 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

För längesedan reggade jag mej på bloglovin, men har aldrig använt det, och prenumererar inte själv på bloggar, utan har dem i favoriter. men eftersom besöksantalet på min blogg blivit betydligt fler nuförtiden, kanske folk uppskattar om man kan prenumerera på den? många verkar ju använda bloglovin, så nu finns det iaf en liten plupp i menyn för den som vill. Följ min blogg med bloglovin :)

taskig timing

     Publicerat: 2010-08-02 Kl: 12:05:04 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


Bam-Bam :)

såhär lagom tills när det närmar sej BF så tyckte mitt marsvin Bam-Bam att det skulle sitta fint med en böld på rumpan. jojo. såg den igår, när jag klippte av honom pälsen och klippte dom bådas klor. var verkligen dax, och var tvungen att få det gjort innan bebis kommer. bölden är inte stor men det kom en del var, eller ja, spackel är väl mer rätt ord när man pratar om var och marsvin. hade tänkt åka in till jobbet idag och hämta antibiotika till honom, men nu vetti fasen om det behövs, ser mycket bättre ut idag redan, så jag avvaktar faktiskt, iaf tills imårrn. ser det lika bra ut imårrn lär han ju inte behöva antibiotika, och det kan ju vara skönt för honom att slippa det. just typiskt iaf, att kanske ha ett djur som står under behandling när man ska åka å föda barn, och detta med djurpassning redan bekymmrar mej...

god morgon!

     Publicerat: 2010-08-02 Kl: 10:27:48 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


snart är man smal igen, har nästan glömt hur det känns :)

jag verkar äntligen ha vänt om mitt dygn lite. skönt att slippa vakna halv åtta varje morgon, speciellt när man är ledig, dagen blir fruktansvärt lång då. nu är det inte så att jag just vaknade, men sov iallafall till strax efter nio och det är aldeles lagom :) nu har jag läst lite bloggar och huserat på lite forum, och nu ska jag kliva upp och gå på promenad me mina vovvar <3

efter en lång dag med förvärkar igår, fick jag en lugn natt, härligt! en tjejj på minbebisforumet, som har samma BF som mej verkar vara inne och föda nu, eller det hade satt igång igår iallafall, fasen så skojj! men jag själv blir livrädd hehe... jag hoppas hooooppas jag iallafall får komma till min bm på torsdag igen, sen får jag väl börja hoppas på nedkomst som alla andra normala gravida kvinnor :P

ha en bra dag!



funderingar...

     Publicerat: 2010-08-01 Kl: 18:24:35 | I kategori: Min graviditet | 3 kommentarer

ush... idag har jag haft massa molvärk igen... kom på förmiddagen efter min långpromenad och har hållt i sej tills nu.. men just nu är det bättre. var ute och gick för en stund sedan och fick sätta mej ner flera gånger för det spännde och drog och tryckte så väldans. jag ömsom känner "fan, sätt igång nu, på't ba'" och ömsom blir jag livrädd och känner "vill inte vill inte vill inte"... är ju rätt van vid förvärkarna nu, hade det vart sådär v 36-37 hade jag inte tänkt så mycket på det, jamenar förvärkar har ju dom flesta, och det hör lixåm till. men nu får jag inse att jag är i vecka 40, har 6 dagar till BF, och att det kan starta närsom. molandet kan likväl vara förvärkar, som en start på något... men men, man lär ju inte missa när det startar, och vem vet kanske får jag gå såhär tre veckor till? eller ligger man på förlossningen om ett par dagar? jävla ovisshet!

köpte frstn en mobilhållare till spjälsängen idag, fy fan för ett gräsligt härk! nänä, blir ingen mobil över den där sängen om det innebär ett sådant åbäke! måste bebisar ha mobil? nä, den blir undanpackad, och om lilla K verkar behöva ha en mobil får jag väl plocka fram den. skämmer ju ut hela sovrummet med en sån vit hemsk plastsak!



vad tycks?

     Publicerat: 2010-08-01 Kl: 15:09:26 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


denna väggdekorationen/wallstickern ska vi köpa att ha vid vår spegel frstn! vi kommer dela den på två, så underkanten kommer utgå från vägghörnet och upp, in under spegeln, och överdelen kommer sticka ut/upp i diagonala överkanten av spegeln. tror det kommer bli jättefint! <3 sedan ska vi ha någon gullig wallsticker vid lilla K's säng åxå, blir något gulligt seriefigurs-djur eller liknande :)



pust pust

     Publicerat: 2010-08-01 Kl: 11:51:52 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


strålande sol idag! gött.

puuuuuuuuh!
just hemkommen från en 1,5 timmes hundpromenad. det är riktigt härligt ute idag. strålande sol, men det fläktar så man slipper svettas ihjäl. dock blir man alltid svettig på sluttampen av promenanden, för vi bor på en höjd så vilken väg man än väljer måste man stånka i uppförsbacke det allra sista :P

har haft en bra natt. lugn. kunnat sova ganska gott. känns skönt. inge kul med nätter fulla av förvärkar så man inte kan sova. tror på mycket vila inför FL, så det är ju skönt att få bra nätter iaf :)

idag har vi inga mer planer än att vi ska köpa en skruvmejsel. haha. sikken konstig plan att ha. men det är vad som står på schemat iaf :P

ha't gött!