Något av det gulligaste!

     Publicerat: 2013-05-30 Kl: 20:25:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag, plötsligt, när jag satt i köket hemma hos Hanna medans Kerstin lekte med Calle, så kom Kerstin fram till oss, och så tog hon upp en litet knippe vissna grässtrån och blad och sa "jag har plockat gräs till Stig-Boppe och MajLis mamma". Asså, det är ju det sötaste jag upplevt nästan! Hon har alltså, där på dagis tänkt att "ah, jag ska plocka lite gräs till marsvinen" och knölat ner det i sin ficka på tröjjan! Det hade legat där säkert sedan förmiddagen åxå om man ser till hur pigga bladen såg ut haha! När vi kom hem gav hon stolt smågrisarna sin lilla skörd <3

Säg det som varar förevigt...

     Publicerat: 2013-05-27 Kl: 21:08:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Jahapp det var det. Min sista helt lediga måndag. Från och med nästa vecka börjar jag jobba 100% vilket innebär jobb 5 dagar i veckan. Så idag har jag och Kerstin haft en riktig toppendag och gjort allt som Kerstin tycker är kul. Först var vi hos Fia, och jag måste säga att gudars vad duktig min lilla tös är! Travar helt själv utan att jag behöver hålla i henne, så jag kan bara springa med hästen och Kerstin sitter där själv och skumpar i traven <3 Älsklingen!
Sedan åkte vi till jobbet. Kerstin älskar att vara där och tjattra med mina kollegor - som så tålmodigt besvarar alla "vad är det?" "hur skriver man ditt namn?" "hur gör man?" haha. Idag har hon hjälpt mej packa upp lite grejjer jag beställt och hon har tittat på när dom tagit blodprov och dessutom fick hon en liten lektion i hästsjukvård av Kristina ;)
 
Min lilla tös <3
 

 

Världens bästa helg :)

     Publicerat: 2013-05-26 Kl: 20:18:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Denna helgen har jag och Kerstin varit ensamma då Markus varit i stugan och fiskat.  Igår var det ju toppenväder och vi spenderade dagen hemma hos Karin. Kerstin har tjatat om att få komma hem till Karin och hennes barn ända sedan vi var på Skansen, så jag bjöd helt enkelt in mej själv i fredags :D Vi var så välkomna och även marsvinen blev inbjudna att komma å beta gräs i deras marsvinshage haha. Så vi åkte hela gänget, Kerstin, jag, hundar och marsvin :D Kerstin lekte med Karins dotter Emma, dom hoppade studsmatta, har badat i poolen, lekt med marsvinen och lekt på tjejjernas rum. Kerstin hade sååååå kul! Verkligen en toppen dag för oss alla!!!
 
Idag har jag och Kerstin varit i Farsta centrum och shoppat lite. Köpt solkräm (fan va dyrt det är asså!), skal till min nya Iphone 5, 2 linnen och ett par shorts till Kerstin, tygskor till mej och foppa-tofflor till Kerstin. Vi har ätit på Mc Donalds och varit i djuraffären och tittat på alla djur. Riktigt mysigt har vi haft. Väl hemma igen började det ösregna och har gjort sedan dess, men vi tog en tur i regnet med hundarna på eftermiddagen och Kerstin hoppade i vattenpölar och hade skojj.
 
Imorgon ska Kerstin vara hemma från dagis. Det är min sista lediga måndag innan det blir heltid för mej så vi ska passa på att åka till jobbet så Kerstin får vara där eftersom hon ääälskar det, och de chanserna blir ju väldigt få sedan när jag jobbar varje dag :( Vi tar även en tur till Fia om det är okej väder :)
 

 

Min lilla pratkvarn

     Publicerat: 2013-05-24 Kl: 20:25:10 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Vet inte hur många gånger jag kan säga det men asså det är SÅ kul att höra på när Kerstin pratar! Hon har ett stort ordförråd för sin ålder känns det som! Har haft många roliga konversationer med henne senaste tiden som jag hade velat skriva ner, men jag tänkte bjuda på ett par stycken!
 
När jag vaknade imorses kom hon in och deklarerade snabbt att "du måste vara tyst för pippi sover!" Okej sa jag och smög på toa. Kerstin sa åt mej igen att "var tyst mamma!" Medan jag satt där och kissade kom hon snabbt tillbaka och sa väldigt tyst men väldigt bestämmt "du måste kissa tystare!!" hahaha!
 
Idag när vi åt kvällsmat och jag vilel smaka på henne cheeseburgare hade hon åxå en lång utläggning:
 
"Nej du får inte smaka på min burgare mamma... eller... okej då! du kan få smaka lite, men bara lite, inte mycket! En liten bit kan du ta men sen ska jag ha resten. Här, smaka nu då! Så, nu ska jag ha resten. Tugga nu mamma, ät, var det gott? Var min burgare god?"
 
Haha <3
 
Dessutom på kvällen då hon åkt emed mej till Mc Donalds, så ändrade jag mej och tänkte ta Subway istället... När jag stannat bilen säger hon "Nääää mamma! Här finns ingen Donalds, du har kört fel!" haha <3 Jag sa att jag hade ändrat mej, men då blev det så sura miner att jag vek mej för min dotters vilja då Kerstin bestämt sa åt mej "Mamma, du får backa ut bilen och köra till Donalds, för här finns inget Donalds sa jag!"
 
:D

Rör inte mina pinnar.

     Publicerat: 2013-05-19 Kl: 19:41:00 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarerÄlskade knäppis <3

Alex Schulman - Älska mig

     Publicerat: 2013-05-17 Kl: 23:28:43 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

Shulman... Sculman... Schuman, Schullman..... Kjolman.....  Alex som googlar sej själv varje morgon på alla de tänkbara sätt för att få med alla skriverier och åsiker om sej själv. Föreställningen öppnas med ett mer dokumentärt inslag där en liten film med tillhörande berättarröst beskriver hur utvecklingen gått från amöba, urtidsmänniskor och till dagens instagrammande, facebokkande och twittrande människa med ett enormt behov av gillamarkeringar och behov att blotta de mest konstiga saker inför alla och ingen på nätet.
 
Jag har blanade känslor kring denne man. På vissa plan tycker jag han verkar vara en vidrig person, dryg och med åsikter jag verkligen inte kan förstå. Men jag tycker även han är skarp, duktig skribent, en person som finner det roliga i detaljer, han är uppmärksam och otroligt rolig.
 
Föreställningen pendlar mellan galna tweets, vidriga instagrambilder, dråpliga anekdoter från Alex liv varvat med mycket rörande och personliga berättelser. Varför har han blivit den han är idag, vad kommer det extrema bekräftelsebehovet från, vad är det som gör att han bara tvunget måste googla sej själv varenda dag för att känna lycka? Är vi bara såhär, eller finns det en förklaring för varje enskilld individs beteende?
 
Jag har skrattat så jag grinat åt dråpliga historier, åt hans "hat-lista" när det kommer till sociala medier... Jag har fällt en tår till hans fina historna om lilla Alex tillsammans med hans dotter Charlie.
 
På ett finurligt, fint och insiktsfullt sätt knyter han ihop en säck av bekräftelsebehov, mobilberoende, barndom och känslan av att inte döma för hårt, och att lära sej medans man lever.
 
Jag rekomenderar alla att se denna föreställning när den kommer igen i höst! vad man än tycker om Alex Schulman så kan man inte tycka illa av detta. det var verkligen helt fantatiskt :)

Världens bästa helg med världens bästa tjejjer!!!

     Publicerat: 2013-05-12 Kl: 22:31:02 | I kategori: | 0 kommentarer

Snart ett år blöjjfritt!

     Publicerat: 2013-05-09 Kl: 19:53:07 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


Bild från i förmiddags
 
Här har det varit tyst ett tag. Har inte hänt så mkt ändå. Jobbat. Just nu är det så himla roligt att jobba! Vi har fått nya kollegor som är toppen! Glada, effektiva, enkla och roliga! Känns så himmla kul! Vi har fått en helt ny fin operationsavdelning och fler nyheter är påväg. Så himla härligt att det känns riktigt kul att jobba igen :)
 
Imorgon åker jag och mina Augustimammor till en Härrgård på västkusten och vi ska vara där fredag-söndag! Ska bli sååååååå kul!!!! Längtar som sjutton! Skönt att åka iväg lite och inte ha något att passa på mer än en själv =)
 
Tänkte på det idag, att nu har Kerstin snart varit blöjjfri i ett år. Fy sjutton vad skönt det är. Jag fattar inte att föräldrar inte är mer peppade att ta väck blöjjorna på sina barn dagtid, det är ju så himla skönt när dom lärt sej att sköta det där själva.
 
Nu ska jag se lite TV och sedan blir det tidigt i säng iom att jag ska börja jobba 7 imårrn :)

Båtpremiär!

     Publicerat: 2013-05-04 Kl: 16:40:52 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag har vi varit vid båten och Kerstin har tagit en premiärtur med pappa :)

Vem?

     Publicerat: 2013-05-02 Kl: 21:05:53 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer
Kerstin har gjort "Pippi" på dagis! Haha, gulle, lite mörkare än vanligt va? ;)