1985 vs 2012

     Publicerat: 2012-04-30 Kl: 20:47:53 | I kategori: Sofia-stuff | 2 kommentarer


April 1985 vs 2012
Här är jag och Kerstin exakt lika gamla


Sofia 2011 vs 1985
Jag älskar den inte, men det är jag - min hållning :D

Uppe i ottan!

     Publicerat: 2012-04-30 Kl: 12:15:54 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Solen skiner fortsatt på oss här i Borås. Idag är det 17 grader i skuggan, otroligt. Jag, pappa och Kerstin har varit ute och handlat lite på förmiddagen. Nu har K lagt sej så nu blir det nån timme semester här hehe. Vi lär vara ute resten av dagen även idag. Kerstin vaknade kl 06.45 idag åxå. Härregud jag lider med er vars barn vaknar tidigt jämt. Det blir så ljust på mitt rum så jag antar att det är därför. Hemma i Sthlm har vi väldigt mörkt i sovrummet och där sover hon iaf till minst klockan 8 om vi inte väcker henne. Pryder inlägget med en liten bild på mitt hjärta och hennes nya skottkärra!


SOLsöndag!

     Publicerat: 2012-04-29 Kl: 17:39:04 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag har vi varit ute hela dagen. Det har varit superhärligt väder verkligen. Kerstin har lekt med sina nya trädgårdsredskap och även varit nere hos grannarna och lekt med deras små tjejjer Vera och Lilly i deras sandlåda. Kara verkar verkligen njuta av att vara ute hela dagen och hon stortrivs här :). Nu har vi precis ätit hemmgjorda Fish and chips och resten av dagen blir det inte många knop.Några till som är glada att våren kommit ;)

Vår i Borås

     Publicerat: 2012-04-29 Kl: 12:36:22 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag skiner minsann solen. K vaknade klockan 7 härregud, tur mamma vaknar tidigt och mer än gärna går upp med henne då hehe.

Nu har vi vart ute och gått och K har ätit en rejäl portion lunch och har nu lagt sej för en middagslur. Jag och pappa är påväg och ska köpa lite trädgårdsredskap till Kerstin :)


<3

     Publicerat: 2012-04-28 Kl: 19:42:31 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer

Borås!

     Publicerat: 2012-04-28 Kl: 15:43:04 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Efter 4h och 6min anlände vi till Borås strax efter 12. Härligt att vara hemma. Kara har gjort sej hemmastadd åxå och Kerstin håller igång oss alla ;)

SEMEEEESTER!

     Publicerat: 2012-04-27 Kl: 19:55:52 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


TJOHO! Fårån idag och fram tills tisdagen den 9e maj har jag nu semester och det känns så in i helvettes gött ska ni veta!!
Sista månaderna har varit massor att göra på jobbet och det ska bli riktigt skönt med lite semester. Idag har det varit minst sagt fullt rulle hela dagen och nu är mina ben glada när dom får vila sej i soffan.

Imorgon bitti åker jag och hela mitt kollektiv till Borås. Är hundvakt åt Kara så förutom den ordinarie skaran med mej själv, Kerstin, Polly och Bamse så förljer även hon och marsvinen med haha. Härregud sikket styr.

Nu ska jag bara njuta av fredagskvällen :)

Torsdag :)

     Publicerat: 2012-04-26 Kl: 16:51:42 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


God eftermiddag. Här har ni mej! Har varit lite frånvarande för igår mådde jag skit när jag kom hem från jobbet och idag har jag haft fullt upp.
Nu har jag städat lite och äntligen kan jag lägga upp benen och slappa lite. Kerstin kör runt nallen på sin bil, vilket är det nya. Nallen ska byta blöjja, gå på pottan, köras runt på bil. Ja han är busy den där nallen haha!

Hämtade Kerstin på dagis och idag var det fem konstverk som låg i Kerstins teckningsmapp. Fina. Jättefina. Eller ja hehe, glittriga var dom iaf. Hur gör ni med alla teckningar? Sparar ni ALLT eller *host* slänger ni vissa? Jag ska vara ärlig och säga att jag har slängt mycket, och bara sparat några få som är lite fina på riktigt. Dom sparar ju allt på dagis, kan tänka mej att vissa föräldrar vill det, och tycker att barnets teckning bestående av femton kritstreck är det vackraste som finns, tillsammans med dom 50 andra likadana verken. Så, det är väl likabra att dom spar allt så får man avgöra sedan. Av dom fem vi fick hem idag ska jag spara tre stycken faktiskt. En behåller vi, åså en till farmor och en till mormor och bestefar. För idag var det lite avancerade teckningar med händer å glitter å allt vad det var haha :)

Tack för input ang Mlemla :)

     Publicerat: 2012-04-25 Kl: 21:04:48 | I kategori: Kerstin | 3 kommentarer

Tack för era tankar! För att sammanställa då:


Kan det vara ett ord för henne själv, Kerstin?

- Det tror jag inte, hon kallar alltid sej själv för Schääschh.

Utfyllnadsord?
- Möjligt! Känns bara som att hon verkligen verkligen menar något speciellt.

Ramla?
- Hon säger ramla....så det är det nog inte.

Semla?
- Haha, det vore festligt, men konstigt ;)

Lämna?
- Mmmm... kanske. fast får inte ihop det i sammanhangen.Om man frågar Kerstin "Vad är mlemla?" så svarar hon med väldigt frågande röst "Mlemla" tillbaka. Jag antar att jag får fortsätta leva i ovisshet ett tag till. Bara Kerstin verkar veta :)

Mlemla mamma

     Publicerat: 2012-04-25 Kl: 01:05:33 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Kerstin har svårt att sova. Har vaknat och gnällt ett par ggr under kvällskröken, lite rethosta som stör tror jag.
Satte mej en stund brevid sängen nu när jag la mej då hon satt i sin säng och var lite ledsen.

- Vi ska sova nu Kerstin.
- Mlemla
- mlemla ja... Nu ska vi sova.
- Mmm nappen!
- nappen ska åxå sova
- Å mille!
- Ja, filten vill sova åxå, sova med Kerstin.
- Lolly! Heeej Lolly!
- Polly sover, alla sover Kerstin.
- bamme! Å pappa!
- Ja precis dom åxå.
- Nappen... Mlemla...
- nu sover vi Kerstin, mamma ska åxå sova ny.
- Mamma... G'att!
- Go natt älskade Kerstin!

ZzzzzZzzzzz

Samtal med 1,5 åring 00.30 ;)

Tisdag - Soffiday

     Publicerat: 2012-04-24 Kl: 13:20:05 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Tisdag. Kerstin på dagis. Sofia hemma. Själv. Som alla tisdagar. Jobb klockan 15. Idag lämnade jag Kerstin ovanligt tidigt på dagis, redan klockan 8. Det kändes inte alls bra. Hon vaknade så tidigt idag och stod och stampade i hallen så tillslut lät jag tiden stå åt sidan och vi gick helt sonika till dagis 30 minuter tidigare än vi brukar. Det var aldeles öde på utegården. Bara en fröken från Snickeboas avdelning och ett barn från storabarnen. Kerstins kompisar på Junibacken och Villekulla var inne och åt frukost fortfarande. När vi kommer vid 8.30 så har alla kommit ut och man släpper iväg Kerstin i ett hav av kompisar och fröknar. Hon som satt där i sandlådan välkomnade Kerstin men Kerstin såg lite tveksam ut så vi gick in och letade upp hennes fröknar, dom var påväg ut så vi gick ut igen. Då vinkade Kerstin av mej och gick å lekte. Antar att resten av småbarnsgänget kom ut strax därefter.

Här hemma har jag idag torkat golvet och vädrat sängkläderna. Hundarna fäller något jävulskt just nu. Vinterullen rasar av dom och det är en vit matta vart man än går. Otroligt tröttsamt. Har även raffsat av dom massa päls med min eminenta gummiskrapa.

Jag har även kollat lite på Big Brother. Men det är ett så trist gäng i år, så jag orkar inte kolla mer än 1 minut innan något annat fångar mitt intresse.

Nu ska jag göra ingenting alls en stund till innan jag beger mej mot le wörk!

Ha en fin dag!

Älskling du har blivit en tjockis

     Publicerat: 2012-04-23 Kl: 21:28:29 | I kategori: TV :) | 0 kommentarerSitter och ser ett mycket absurdt program på 3an. Ena partnern anmäler sin sambo till ett program där denna sambo ska gå ner ett visst antal kilo i vikt eftersom den anmälande sambon då tycker att partnern blivit för korpulent på sistånde. Detta är inte fel i sej. Människor som är tjocka och ffa lever väldigt ohälsosamt bör gå ner i vikt för sin egen hälsas skull, det är inget snack där. Hurvida man trivs eller ej i en rund figur lägger jag mej inte i, men ska vi se det rent hälsomässigt bör man ju gå ner i vikt om man har extra av dito. Rätt kost och motion å allt det där ni vet.

Nu över till saken:I detta program jag nu ser, har vi en fru som äter bulldeg och sockerbullar dag som natt och har lagt på sej 26kg sedan dom träffades för X antal år sedan. Härligt, hon behöver definitivt gå ner i vikt och ändra sin kosthållning. Det absurda med detta är att hennes sambo, som anmält henne och som står och piskar på henne när hon tränar, samt sitter och ojjar sej över att hon inte är lika sexig längre.. ja HAN ser ju för fan ut som en julgris själv! Fattas bara ett äpple i käften på honom så är synen komplett. Snälla nån. Så din fru ska gå ner i vikt och inta sitt forna sexiga jag, men du själv? Du ska leva vidare med din SÅ SEXIGA hängbuk. Härregud. Man upphör aldrig att förvånas.

Vår eftermiddag!

     Publicerat: 2012-04-23 Kl: 16:59:01 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Besök

     Publicerat: 2012-04-23 Kl: 12:05:56 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag har vi haft besök av Annelie på förmiddagen. En frågande Kerstin kunde inte riktigt förstå varför inte Edward var med, men efter en stund så verkade hon acceptera detta hehe. Vi tog en tur till affären och köpte fika som vi sedan mumsade i oss. Kerstin har gått runt med sin nalle (alle) som har på sej en blöjja (blöblö) och tagit av blöjjan och satt nallen på pottan (potta). Fram och tillbaka har hon gått med dessa och tjatat haha.... På och av med blöjjan, sätta på pottan, på med blöjja av igen osv. När nallen var klar på pottan fick han åka lite bil åxå. Hon är snäll den där Kerstin.

Nu ska K sova lite och själv tänkte jag sträcka ut mej i soffan en stund :)

Leg veterinär Kerstin

     Publicerat: 2012-04-22 Kl: 18:53:51 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer


Någon orddektektiv här?

     Publicerat: 2012-04-22 Kl: 15:51:30 | I kategori: Kerstin | 7 kommentarer
Detta ord använder Kerstin jätteofta, och jag kan inte förstå vad hon menar. Hon säger det i olika situationer åxå så jag har inte kunnat lista ut vad det betyder. Hon säger ju mängder med ord och vi förstår allt, många av dom hör man ju lixåm helt klart vad hon säger. Ett annat ord det tog lite tid för mej att fatta var "mille" tills jag förstod att hon menar "filt". Men mlemla kan jag bara inte förstå. Nån med något förslag? :D

Edit:
Hon kan säga det och ta i sin fot (strumpa och fot säger hon redan)
Hon kan säga det när hon går in i sovrummet, eller sitter och leker.
Eller säga det och peka på sina ytterkläder (jacka, mössa, vante, stövlar, skor, gå ut, åka bil osv säger hon redan)

Om jag frågar Kerstin "vad är mlemla?" svarar hon: mlemla, och ser väldigt förvånad ut.


OK, nån idee? :D

God Morgon!

     Publicerat: 2012-04-22 Kl: 09:51:58 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Idag tog vi lite sovmorgon
. Duktig Kerstin sov till 6.30 igår när det var pappas morgon, och till 09.00 idag när det var mammas morgon hehe. Nu gör vi ingenting. Kerstin kollar på barnkanalen med stort intresse och jag och hundarna huserar i soffan... Markus är ute och fiskar. Själv känner jag inget sug att gå ut alls i det här regniga vädret. Så vi får väl se vad vi ska hitta på idag, blir nog mycket att sitta inne gissar jag. Tråkdag alltså.

Min lilla K

     Publicerat: 2012-04-21 Kl: 14:35:08 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarerGör en god gärning!

     Publicerat: 2012-04-21 Kl: 13:55:42 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

För varje bloggare som publicerar den här bloggposten
så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin!!!
Bestulen!

     Publicerat: 2012-04-21 Kl: 13:21:06 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


Idag när lilla famlijen tog en promenad ner till båten, möttes vi av en mycket tråkig syn. Båten var borta.
Något rötägg har slitit loss den från bryggan med kedjor, lås och hela skiten. Tyckte så synd om Markus, han tycker ju det är så kul med den där båten. Man kunde ju först tänka sej att den blåst bort, men det är uteslutet då någon krokat av båten från bojjen och allt. Så det var bara att gå hem och för Markus att klä på sej rejält och gå ut och leta. Rimligtvis borde den ju finnas kvar i sjön, och drivit mot land, om nu igen förtöjt den, eller, det värsta, sänkt den.

Efter 15 minuters letande ringer Markus: HAN HAR HITTAT DEN! Den låg förtöjd inte alls långt bort. Skönt det. Nu blir det väl till att fixa ännu starkade anordningar så att man inte kan lossa allt från bryggan.

Le fredagspause

     Publicerat: 2012-04-20 Kl: 20:55:25 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

Hej hej bloggen! Nu kör vi fredagskväll och imorgon är bloggen på G igen! Så jag tar mitt gröna snor och mina bihålor och rödsnytna näsa och göttar ner mej i soffan jag, så hörs vi imorrn :)

Looooser

     Publicerat: 2012-04-19 Kl: 17:28:03 | I kategori: Kerstin | 2 kommentarer

Idag har Kerstin sagt sitt första engelska ord,
och det med tillhörande L-tecken mot pannan!

...Daddy told her well!

 

Looooser!

(eller ja... shuuuser! haha)


länk: http://youtu.be/IqqzQqhd2Nw

Att äta kräftor med Linda Rosing

     Publicerat: 2012-04-19 Kl: 09:38:00 | I kategori: TV :) | 0 kommentarer

Ingen har väl missat att Linda Rosing numera Thelenius medverkade i Big Brother 2003. Om någon missade det där och, har hon ju sedan själv varit väldigt mån om att ingen ska glömma hennes medverkan.

Som många vet hänger jag ju på ett eminent forum som heter AlltOmTV, där vi har Big Borother forum varje år. Häromdagen började det diskutteras hurvida sex i huset uppmärksammas på samma sätt nu förtiden, som det gjorde för tio år sedan när det var löpsedlar på löpsedlar om två personer ägnat sej åt denna synd. Nu förtiden lyfter folk inte ens på ögonlocken, vem bryr sej lixåm. MEN nu var det inte det som var grejjen, utan när Linda kom på tal, var det en i forumet som länkade till ett så otroligt beskrivande inlägg från forumet 2003, som skrevs under en kräftfest som pågick i huset. Detta referat om när Linda Rosing äter kräftor, är bland det roligaste jag läst på länge, och i brist på annat att skriva, så bjuder jag er på denna eminenta läsning här :)


Fyyy faaaan. Fyyyyyy faaaaaan. Nu var det nära att Eilert (forum-alias soffis anm.) spydde.

Här sitter man i godan ro för att intaga sitt kvällsmål. Intet ont anande zappar man och hamnar på BB comhem. Och vad får man se? Jo, mitt under min kvällsmat dyker det upp en närbild på Linda som frossar i kräftor så kräftspadet sprutar och kräftspröt viner om öronen på övriga deltagare. Ja djävlar i min lilla låda vad hon trycker in! Kinderna bågnar så hon ser ut som en rödmosig blåsbälg i ansiktet. Hon hinner knappt andas. Hon frustar och spottar och trycker in. Kräftstjärar med bajssträngen kvar varvas med baguettestycken stora som dasslock, med 1 cm smör, och sedan mer kräftor. Hon stoppar tom in delar med skalet på, krunchar dem, och spottar skaldelar rakt ut på tallriken.


Detta var tamejfan det äckligaste jag sett sedan jag såg filmen "seven" och gubben som käkat ihjäl sig på pasta. Tom Micke och Christian försöker lugna ner henne, men hon bara upprepar som ett mantra: "men jag var så sugen, men jag var så sugen". Jag tappade aptiten totalt och fick slänga resten av min kvällsmat. Denna kvinna har ett klart osunt förhållande till föda.


Då, just då, insåg jag hur mycket jag egentligen avskyr att se Linda på TV.

"Kräftstjärar med bajssträngen kvar varvas
med baguettestycken stora som dasslock"


Lite för abstinensen:

     Publicerat: 2012-04-18 Kl: 20:45:57 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarerSparlåga

     Publicerat: 2012-04-18 Kl: 20:39:14 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Hej hej! Sorry för uteblivet bloggande men det blir lite sparlåga ons-fre eftersom jag jobbar. Kerstin är tillbaka på dagis efter 1,5 veckas frånvaro och stortrivs med att vara tillbaka. Äter som en häst, 2-3 portioner till lunch och sover gott. Här hemma vill hon inte äta, men äter hon rejält till lunch på dagis så känns det ju toppen iaf. SÅ jag hoppas vågen pekar uppåt på nästa vägning om 2,5 vecka för hennes del.

Själv mår jag lite bättre. Bihålorna plågade mej även igår men idag känns det knappt alls. Nu önskar jag bara bli av med allt snor så jag slipper gå runt med såndär läcker röd-snyten näsa ni vet. Man känner ju sej lagom fräsch åxå när man går runt å snörval som en annan unge lixåm.

Ja det var väl det för den som är intresserad av hur landet ligger :D

Åter i morgon

Det är tisdag...

     Publicerat: 2012-04-17 Kl: 10:57:56 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

...och jag avnjuter en förmiddag i sängen under täcket. Idag var Kerstin ledsen när jag lämnade henne på dagis, vilket var längesedan sist. Men hon har ju inte varit där sedan skärtorsdagen eftersom hon var sjuk hela förra veckan. Men vi gjorde ingen big deal av det utan Lollo, Ks ena fröken tog henne och gick och lekte. Jag gick in och lämnade lite papper och när jag kollade ut så satt K fortfarade i Lollos famn så hon var väl lite ynklig min lilla K. Men men, det blir säkert bättre imorgon. Lilla gummsan.

Aldeles strax ska jag gå upp och ta en tur ut med hundarna. Jag mår bra idag är pigg och kry men min ena bihåla värker så in i norden. Igår kände jag knappt av dom alls, och i förrgår hade jag ju så jävulskt ont i bihålorna och fick feber och hela tjofadderittan och mådde skit. Nu värker bara hela kinden och jag har ont i käken och under ögat, samt att det kommer snuskigt snor ut näsborren på samma sida. Men men, längesedan jag kände mej såhär pigg ändå, och att inte ha ont i halsen, sikken grejj, minns knappt hur det är att inte ha det :D

Nu blir det somsagt promenad!
Ha en fin dag <3

Kerstin & Edward 5-20mån

     Publicerat: 2012-04-16 Kl: 21:14:25 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer

Finbesök

     Publicerat: 2012-04-16 Kl: 19:59:46 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag har vi haft besök av Annelie och Edward. Det var rätt längesedan nu, det har vart jobb, dagis och sjukdom i vägen, men idag så! Och jösses vad Edward växt ifrån Kerstin nu, han ser ut som en storebror åt henne. Dom har haft kul som alltid, även om Kerstin fått en och annan knuff och smäll av Edward. K bemöter det dock mest med ett "ojoj" <3


Kerstin vill INTE ha en kram haha


Hahaha!BVC - extravägning

     Publicerat: 2012-04-16 Kl: 12:25:45 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer


Sådär ja, nu har vi varit på extrakollen på BVC, den som skulle visa att viktdippen vid 17mån bara var tillfällig, då hon vid 18m kollen hade gått upp 400g igen och kurvan åter pekade uppåt, svagt uppåt, men ändå uppåt. Nu har Kerstin varit sjuk och inte velat äta, så jag vart inte förvånad när vågen pekade neråt... 100g minus på 2 månader var dagens dom. Inte förvånad, men ändå, lite besviken. Fasen åxå. Om vikten ändå gått liite plus, men nej, minus. Hon har växt 1,5cm på längden på 2 månader vilket är toppen, men man hade ju önskat att vikten hängde med. Nu blir det ny vägning om 3 veckor. Då hoppas vi att hon kommit igång och äta igen, hon ska ju till dagis igen imorgon och där brukar hon ju äta bra. Det blir extra rapsolja på maten nu både hemma och på dagis. Min lilla sparv. Om hon hade varit kort åxå hade ju en vikt på 9,7kg inte varit så illa, men hon är inte kort hon är 82,5 cm lång. Om hon hade följt sin redan lilla kurva borde hon vägt ca 10,2kg idag. Nu hoppas jag att hon kan spurta ikapp detta tills nästa vägning. Hon åt hela 3 köttbullar och 3-4 skedar makaroner till lunch, tjoho.

I övrigt så utvecklas hon precis som hon ska. Det ordförråd hon visade hos Eeva idag, sa Eeva är det man förväntar sej av en 3 åring. Hon plockade pennor, sa lite färger, höll i två pennor och svarade på frågan, hur många pennor har du Kerstin? - Två! svarar K. "Titta, här ä bollen" säger K och pekar på den röda bollen i bokhyllan. "nej mamma! bort!" säger K till mej när jag satt mej på den stolen hon brukar sitta på. Fick snällt bra stol hehe. Vad heter dina hundar? frågar Eeva - Lolly och Bamme svarar K <3

MTV Crib- by Kerstin

     Publicerat: 2012-04-15 Kl: 14:09:14 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarerTyvärr kan jag inte bjuda på the Grand finale. Den är inte riktigt publikvänlig. Så jag fick klippa bort när jag kommer rusandes med andan i halsen och rycker telefonen från Kerstins hand innan den hade fått sej ett dopp i Toalettiska oceanen, utbristandes med bästa förkylningsrösten "Åh jävlar där trodde jag du hade slängt min mobil i toan!" Hade jag haft lite mer kläder hade det kunnat få passera, men så var ikke fallet :D haha.

Jag skrattade så gott åt denna sammanlagt 3.50min långa film, från sängen och mej, genom lägenheten, - Bam, -Lolly... Och när hon svarar på toan "Kerstin vad gör du?" - Inget! Hahaha åh <3

Slutet gott allting gott!

Länk till mamma: http://youtu.be/Hr7p2vgzA7Q

Syster Kerstin

     Publicerat: 2012-04-15 Kl: 11:19:15 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Idag har jag haft full service här hemma. Började i natt känna av en analkande bihåleinflammation och mycket riktigt, när jag vaknade kändes det som att ansiktet skulle sprängas. Markus är iväg idag och jag är ensam med K. Men med Kerstin i hemmet behöver man inte gå upp när man är sjuk. Kerstin har grejjat och fixat, hämtat snytpapper å sett till att jag snytit mej, kommit med min nässpray titt som tätt, lagat låtsas kaffe som hon bjudit mej på, klappat mej på kinden och sagt ojoj. Så i två timmar har jag legat och gosat i sängen under mitt varma täcke tack vare Kerstins eminenta service. Har en liten film sedan som Kerstin filmat i lägenheten där hon presenterar hundarna och visar runt haha, slutet på den filmen, var det som fick upp mej illa kvickt ur sängen - ljudet av ett toalett lock och vetskapen om att barnet går runt med min iphone. Stay tuned :D

Vill du ha en banan Kerstin?

     Publicerat: 2012-04-14 Kl: 16:43:23 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer

Känsliga tittare varnas
(som den pedagog jag är roas jag av att reta mitt arga barn!)

 

- Ibland kan man lixåm inte låta bli :D


Länk: http://youtu.be/lOPWZzuRtz4

VILL HA!

     Publicerat: 2012-04-14 Kl: 13:47:51 | I kategori: Tipps! | 0 kommentarer
Sitter och kikar på barnkläder, och jag får sånt jäkla kli' i fingrarna när jag kikar på ZARAs barnkollektion. När det ska shoppas sommarkläder får det bli Zara i år. Såååå mycket söta och roliga t-shirts och shorts, och sandaler m.m. Deras uppdelning flicka pojke är ju helt galen men jag försöker trycka bort den irritationen och fokusera på alla fina plagg, både pojk och flickplagg ;) .

HÄR hittar ni Zaras barnkläder.

Host host kräk

     Publicerat: 2012-04-14 Kl: 12:04:41 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarerNu är vi trötta på baciller och för första dagen på en vecka är ingen i familjen sjuk utöver snor i näsan. Men K har sån hosta på natten... Inatt kräkte hon ner hela sängen pga hostan och ändå får hon mollipect, bricanyl och bromhexin! Men det kliar väl i halsen på henne och då hjälper ju inget sånt utan bara morfinpreparat och sånt verkar man aldrig ge små barn, eller? Noskapin kan ju hjälpa, men den får man bara ge från 2års ålder. Får ta upp det med BVC på måndag, NÅGOT måste man ju kunna göra även när barn har rethosta tycker man.

Kuriosa: Nu tycker säkert nån att Kerstins hår verkar börja räta ut sej? Här är det fönat med borste för att bli rakt, av nyfikenhet. Haha, envisa lockar <3

Äntligen helg!!

     Publicerat: 2012-04-13 Kl: 20:20:32 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Gud vad skönt att det äntligen vankas helg. Veckorna har varit intensiva i många många veckor nu, och visst är det kul med fullt upp, men man känner det på fredag eftermiddag helt klart. Vart en lite längre dag idag åxå då vi hade personalmöte vid 8 å jag börjar ju 9, så det blev en extra timme. Som tur var så vaknade Kerstin redan vid sju idag så jag han umgås lite med henne på morgonen (läs 10minuter). På kvällen här han vi få hela 45 minuter ihop <3 Men nu är det äntligen helg, och den följs ju av min lediga måndag!

Och på tal om måndag så är det då dax för K att besöka BVC för extra vägning. Är dock rätt nervös för hon har ätit dåligt en rätt lång period nu igen, samt varit lite sjuk tillåfrån. På vårdcentralen igår vägde hon bara 9,1kg och jag hoppas INNERLIGEN inte den vikten stämmer!!!!

Cocktail

     Publicerat: 2012-04-12 Kl: 19:21:08 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Åh härregud vad händer? Jag är SÅ trött. Somnar nästan när jag står upp tillochmed, har aldrig sett på maken. Slutade 15.30 idag och kom hem till en småsjuk Kerstin. Markus har varit med henne på vårdcentralen idag. Hon har sån jävulsk hosta på natten och Mollipecet hjälper inte. Aldrig i livet att jag tänker se på när min dotter hostar lungorna ur sej, och eventuellt klaga lite över det på facebook, nej nej, till VC och kräv något annat att behandla henne med, thats mer min stil. Eftersom jag jobbar och Markus vart hemma med henne blev detta hans uppgift idag. SÅ nu har hon även fått Bricanyl som vi ska blanda en cocktail med ihop med Mollipect. Dessutom ska hon ha näsdroppar och ipren. Hon hade rodnad i svalget och även i ena örat, så ipren mot smärta och inflammation och näsdroppar som sväller av, och så hostcocktailen på det. Än hör jag henne inte hosta i sängen iallafall :)

Finns säkert dom dom tycker jag springer på vård centralen med K såfort hon blir lite snörvlig, och ja, det kan nästan stämma. För vet ni.. Barn har gratis sjukvård, vi betalar massa skatt, det finns hjälp att få. Varför sitta hemma och beklaga sej över hostande barn tex, när dom kan få hjälp? Jag tutar inte i mitt barn mediciner i tid och otid, samtidigt är sömnen SÅ viktig och jag vill verkligen se till att hon kan få grejjer som verkligen hjälper, så att hon får sova ostört.

Nu har jag rabbat klart :)

Sjukstuga de luxe

     Publicerat: 2012-04-11 Kl: 19:41:13 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Men uuuuuuuuuuuurk vad less jag är på sjukdom nu. Kerstin har fortfarande feber och hosta och mår inte alls bra. Markus är sjuk och jag själv är sjuk. Markus är lite mer sjuk än mej så han är hemma med Kerstin. Efter en rolig jobbdag, som somvanligt resulterade i 30min övertid, så ska jag nu sätta mej i bilen och åka å hämta marsvinen som varit hos min kollega Heide i veckan som gått. Fullt upp helt enkelt :) Sedan blir det soffan resten av kvällen. Bjussar på en bild på min underbara dotter från påskafton!

Tummen ur!

     Publicerat: 2012-04-10 Kl: 11:08:50 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerNu har vi iallafall lyckats pallra oss iväg till affären och köpt lite mat till våra tomma skåp här hemma. Min egen aptit är totalt bortblåst, men Kerstin behöver ju mat även om jag själv inte vill äta. Träffade Kerstins ena dagisfröken Jasmina när vi gick till bilen, och jag passade på att meddela henne att Kerstin inte kommer imorgon heller till dagis. Det var bara 6 av 12 barn på avdelningen idag så det är många sjuka...

När Kerstin sover middag sedan ska jag lägga mej jag åxå, är jättetrött och måste vila så mkt jag kan så jag orkar med jobbpasset ikväll. Blir nog inga problem iofs tror jag, men ändå skönt att vila lite innan det är dax.

Sjukstugan rullar vidare

     Publicerat: 2012-04-10 Kl: 08:47:42 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerDenna bild från igår är så härlig tycker jag. Pappsens fotbollslag Aston Villa spelade match och Kerstin satt som klistrad framför tvn med pappa och tog del av reglement, offside och domarjävlar. 39,5 graders feber hjälpte såklart till med just stillasittandet, men det gör ju inte saken mindre mysig för det :)

Idag är K betydligt piggare än igår, men hon är helt klart inte riktigt på banan, och varm känns hon, har inte tempat men räknar med att hon har feber även idag. Men humöret är det inget fel på, snuttungen.

krasslar vidare...

     Publicerat: 2012-04-09 Kl: 18:48:32 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer

Sova bort det onda

     Publicerat: 2012-04-09 Kl: 16:59:15 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer

Krassliga

     Publicerat: 2012-04-09 Kl: 14:41:06 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerVi kom tillbaka till Sthlm vid 12.30 och efter lite lunch sitter vi nu i soffan jag och K och slappar. K har feber och jag mår skit jag med. Sååå det blir nog inte många knop resten av dagen. Kerstin sitter här hos mej och småslummrar innemellan. Resan gick bra iaf och K sov säkert 3h i bilen, man märker att hon känner sej lite mosig.

jorå, vi lever :)

     Publicerat: 2012-04-08 Kl: 22:14:03 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Hej hopp! Sorry för uteblivet bloggande. Vid 13-tiden åkte vi från Mellerud till Borås, och här har vi stannat och styr kosan mot Stockholm imorgon bitti. Jag har ont i halsen och en jävla hosta, efter att ha varit relativt frisk i hela 1,5 dygn. VAD FAAAN är detta för virus? Sjuk i tre veckor med halsont, frisk en vecka, sjuk en vecka, frisk en dag å nu sjuk IGEN. Börjar bli ruggigt less. Markus har åxå haft mycket ont i halsen. Kerstin har världens hosta och hade lite feber igår på eftermiddagen, dock inget idag. Pigg som en mört är hon iallafall och har bott i sin tomteluva som hon glömde hos farmor i julas. Nåde om man försöker at den från henne :D

Nu ska jag strax sova, vi åker vid 8 till Sthlm imårrn, så vi får hela dagen hemma.

Höres!

God Jul

     Publicerat: 2012-04-08 Kl: 16:24:36 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Kerstin kan inte riktigt acceptera att det inte är jul, utan påsk.

Glad Påsk önskar Kerstin!

     Publicerat: 2012-04-07 Kl: 18:12:54 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Vårpromenad

     Publicerat: 2012-04-07 Kl: 13:58:28 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Glad påsk

     Publicerat: 2012-04-07 Kl: 10:10:22 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Kväll i mälläruuud

     Publicerat: 2012-04-06 Kl: 21:41:12 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Nu är vi framme sedan många timmar tillbaka och resan har gått bra. Kerstin har lekt förfullt med sin kusin Maddie och lillkusin Noah har tittat på :) Nu har Kerstin sovit ett par timmar och vi andra sitter och äter godis :)

Kusinbad!

     Publicerat: 2012-04-06 Kl: 21:37:12 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

On the road

     Publicerat: 2012-04-06 Kl: 13:39:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Nu är vi i Värmlädska skogar på väg mot Mellerud och Markus familj. Snö och sommardäck... Tur det ändå är plaskblött på vägarna :)

Full rulle

     Publicerat: 2012-04-05 Kl: 20:27:14 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerHär har ni mej. Har haft fullt upp på eftermiddagen och först nu har jag slagit mej ner där jag hör hemma, dvs i soffan. Jobbade till 15, och kom iväg strax därefter, hämtade Krstin och vi gick hem och åt lite middag åså. Sedan har vi packa ihop marsvinen. Dom ska till min kollega Heide över påsk, efretsom vi ska åka till Mellerud. Heide har bett om att få passa dom någongång, då hennes dotter så gärna vill, och nu kom ett gyllene tillfälle. SÅ jag och Kerstin åkte till Mälarhöjden och lämnade dom där. Där bor dom bra och har dessutom en katt som vaktar på dom, förmodligen 24/7 haha. Lilla Dobbi :)

Väl hemma har jag och K lekt en stund även fast det hade passerat läggdax, kunde inte låta bli, lilla älsklingen. Men nu sover hon iallafall. Imorgon åker vi till Mellerud, såvida det inte blir sådant snöaos som Aftonbladet utlovat, men deras rubriker bör man ju ta med en nypa salt. Vi får se imorgon. Är det pissväder avvaktar vi till senare på dagen.

Ha det fint!

oh so tired

     Publicerat: 2012-04-04 Kl: 20:09:14 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

God kväll! Blir lite lamt i boggen dom dagar jag jobbar, och idag är ju en sådan dag. Är dessutom riktigt riktigt trött och vet inte om jag ens orkar sitta uppe tills BB börjar idag och då är det illa ;) Fick hela 30min med Kerstin efter jobbet idag, vilket är rena lyxen. Imorgon slutar jag 15 och då får vi hela eftermiddagen ihop, och jag längtar!

Roligare än såhär blir det inte i denna bloggen idag, men imårrn hörs vi gen!

Hoppas ni haft en fin dag :)

Qualitytiiiime

     Publicerat: 2012-04-03 Kl: 12:57:40 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer
Och vad innebär det, jo, den berömda egentiden. Kerstin hade bråttom till dagis idag, stod med stövlar och mössa vid dörren redan 7.30 innan vi ens tagit av pyjamasen. Väl där, en timme senare så kunde hon inte vinka av mej snabbt nog haha och visade väldigt tydligt att hon tyckte jag skulle masa mej iväg, bra att hon trivs iaf ;D

Väl hemma la jag mej i sängen och sov en timme till, sikken lyx! Sedan har jag och hundarna varit ute och gått en lång promenad, vilket var skönt för både, mej, dom och mitt samvete. Det har ju varit så risigt väder det sista och jag får så dåligt samvete när jag inte orkar gå ut å gå med dom på flera dagar. Inte för att dom heller vill gå ut i skitvädret, det visar dom tydligt. Men ändå. Som tur är, är mina två pärlor lugna och harmoniska i knoppen, och gör vi inget på tre dagar, ja då sover dom i tre dagar. Inga nervösa sammanbrott pga sysslolöshet här inte hehe, och det tackar jag för :D

Nu ska jag se lite på BB och sedan rullar väl tiden iväg och det är dax för jobb.

Ha en fin dag!

STOLT mamma!

     Publicerat: 2012-04-02 Kl: 12:45:17 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerIdag var det dax för återbesök hos tandläkaren efter cykelvurpan för ett par veckor sedan. Kerstin var superduktig och gapade och lät sej undersökas. Allt såg bra ut, och tandläkarn trodde inte det kommer medföra några problem i framtiden, vilket inte vi tror heller, men nu finns allt dokumenterat iallafall.

Eftersom jag sedan länge borde gått på återbeök efter min lunginflammation så passade jag på att gå in till vårdcentralen när vi ändå var i samma hus. Kerstin är fortsatt lite geggig i ögat åxå så tänkte att nu tar vi två flugor i en smäll när vi ändå är ute i svängen. Kerstins öga är enligt läkaren iaf ingen bakteriell ögoninfektion, utan det beror på förkylningsvirus, skönt det. Mina lungor lät bra och han kollade min hals som jag haft ont i i fem veckor, och kunde inte direkt se något. Fick antiinflamamtorisk medicin till halsen utskrivet, nått man gurglar, och diagnosen "går hon på dagis eller? aja, då är det därför" haha.

Och jag är så jävla stolt över min tjejj altså! Hon har suttit på en stol i väntrummet i minst 45 minuter och väntat snällt. Hon tog sej en liten lov bara och hämtade små informationskort som hon sedan gick och delade ut. "Hej! va-go, hä!" Altså, Hej, varsegos, här! sa hon och delade ut små visitkort. Efteråt såg jag att det var informationskort för erektionsproblem haha, komiskt.

Pappa!!!

     Publicerat: 2012-04-02 Kl: 08:31:00 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer
Kerstin blev lite bekymmrad när pappsen rodde ut med båten igår, gullunge <3

länk: http://youtu.be/8HsYgrCWAG4

Massbesök på bloggen?

     Publicerat: 2012-04-01 Kl: 22:11:08 | I kategori: Vardagsprat | 3 kommentarer

... idag har jag mer än dubbelt så många besökare på bloggen än jag brukar... Varför? Nån av er som kikat in här och aldrig vart här förut, kan vi berätta för mej vartifrån ni kommer?

Tillökning i familjen!

     Publicerat: 2012-04-01 Kl: 19:26:35 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Det var bättre förr!

     Publicerat: 2012-04-01 Kl: 17:39:27 | I kategori: Sofia-stuff | 1 kommentarer


Vik hädan, utväxt!

     Publicerat: 2012-04-01 Kl: 15:45:09 | I kategori: Sofia-stuff | 0 kommentarer