Just ja!

     Publicerat: 2011-12-31 Kl: 17:25:12 | I kategori: Sofia-stuff | 0 kommentarer

Jag klippte lugg igår. Kände att nu ska jag klippa lugg och skred till verket. Trotts att jag för några år sedan stod och svor över min egenhändigt gjorda Gustav Vasa-look i badrummet och lovade mej själv att aldrig någonsin i hela mitt liv klippa lugg igen, iallafall inte på egen hand. Men nu stod jag där igen med kökssaxen i högsta hugg och lät årets bästa idee skrida till verket. Igen. Denna gången blev det helt okej sålänge man inte synar kanterna med lupp :D

Mitt 2011

     Publicerat: 2011-12-31 Kl: 13:32:48 | I kategori: Sofia-stuff | 1 kommentarer

Sitter och kollar igenom mitt 2011. Att blogga är verkligen guld värt! Tänkte sammanfatta mitt år, månad för månad likt jag gjorde förra året, men inser att jag mest varit hemma med min underbara dotter. Det är visserligen inte så "bara" men det blir inte mycket till sammanfattning. Därför vill jag tillägna min lilla årskrönika mina nya fina vänner. Ni betyder så mycket och jag är så glad att ni kommit in i mitt liv! Minnas bröllopp och vår stughelg är något av det roligaste jag upplevt i mitt liv! Det får sammanfatta mitt 2011.
Lets mollipect me

     Publicerat: 2011-12-30 Kl: 17:10:25 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


Läkarbesöket gick finfint.
Läkaren lyssnade på lungorna och där lät det fint och öronen var åxå fina. Att titta i halsen var dock mission impossible haha, ungen vägrade öppna brösaxen. Inte ens jag fick upp den och då är jag ändå rätt bestämd och inte alls känslig för att "ta i" när det faktiskt behövs. Men hon knep igen och det gick inte ens att bända upp den lilla käften med spatel haha. Vi får förutsätta att halsen ser fin ut. Dom tog en akutsänka åxå som inte visade på infektion så allt är fint med tösen. Fick Mollipect utskrivet mot hennes hosta. Ingen ska ju behöva ligga vaken om nätterna och hosta när det finns hjälp att få, sömnen är ju så viktig!

Sedan var vi ute och gick lite och fick lite frisk luft. Idag har det ju varit riktigt fint väder. Brio Sittyn rullar på fint. Lite stum tycker jag, men jag är van vid Emmaljungans jätte-fjädring. Men jag är supernöjd iaf, perfekt vagn att ha här!

host host!

     Publicerat: 2011-12-30 Kl: 13:23:04 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer
Denna lilla damen har världens slemhosta och snorar som en tok. Hon hade ju 40° feber en dag förra veckan så det är kanske nån svit efter det. Hon är pigg och glad men hostar rejält idag. Igår hjälpte Bisolvon, men nu känner jag att jag vill ha nå redigt mot hostan så den slipper eskalera. Vill inte ha massa vakna nätter för varken mej eller K pga nån jäkla hosta utan vi ska till Vårdcentralen nu vid 14 så ska jag se till å få något som verkligen fungerar. Varför vänta tills hon hostat sönder sej lixåm :) Nyår imårrn åxå, skönt å ordnat med detta innan man behöver sätta sej på akuten i 12 timmar för att man inte var smart nog och tog en normal tid på VC en dag tidigare :D

Sugen på fika?

     Publicerat: 2011-12-29 Kl: 15:53:46 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

img_3692 (MMS)

Sugen på fika?

Ingen sömn i sikte...

     Publicerat: 2011-12-29 Kl: 03:10:25 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

Tror jag nu kliver in i tredje veckan utan sömn för min del. Självklart inte HELT utan sömn, men kanske 1-4h per natt. Jasså? tänker kanske nån nu, har den där dryga morsan med den såååå snäääälla ungen äntligen fått känna på hur det är att ha småbarn? Sorry folks, Kerstin är inte anledningen hon sover som en gris 19-8.30.

Därimot har jag slutat med mina Sertralin. Ni som hängt här ett tag vet ju att jag började äta antideppressiv medicin mot min oro för snart ett år sedan. Jag vill inte äta den mer. Jag är trött på de biverkningar jag får såsom håravfall, ont i magen och att dessuton vara rätt känslolös. Jag känner att min oro inför allt går lättare att hantera med medicin men nu vill jag prova utan. Om något hemskt händer mej eller min familj lär det ske oavsett om jag äter medicin eller inte... Sertralinet förhindrar ju inte att något händer därav vill jag nu jobba med min oro utan kemiska sustanser. Något hemskt hände ändå min pappa fick cancer i sin hals...

Hursomhelst la jag iaf av med Sertralinet för ca tre veckor sedan. Det finns positiva saker och det är att jag omgående slutat tappa så mkt hår och att jag kan känna känslor igen framförallt känslan att bli rörd tex när nån fått barn! En sådan sak passerade mej med en gäspning när jag åt medicin.

MEN det finns flertalet jobbiga saker som uppkommer när medicinen sätts ut och då är det inte direkt min oro utan andra sk utsättningssymptom. Jag har vad som kallas brainzapps vilka är svåra att förklara om man inte upplevt det men det känns som om jag får en elstöt i bröstet som slår upp i halsen och genom huvudet varje gång jag fokuserar om min blick. Detta är ett beskrivet fenomen vid utsättning av seratoninpreparat och extremt obehagligt. Har haft detta i 2,5 vecka nu. Dessutom har jag en gnagande olulstkänsla hela tiden. Dessa saker går att leva med, det stör men jag lider inte... Värst är denna förbannade SÖMNLÖSHETEN!

Det är inte bara så enkelt att jag har svårt att sova utan kroppen hamnar i nått jävla rastlös-mode när jag lägger mej som inte är från denna värld! Det spritter i hela kroppen och det pirrar i magen och det är hemskt! Har jag tur somnar jag innan sex på morgonen och då lägger hag mej vid 22. Härligt va? Är ett trött vrak på dagen av förklarliga skäl... Lättirriterad och dödstrött. Jag känner ibland att jag bara har lust att börja medicinera igen för att slippa dessa besvär men jag vill härda ut för det går över!

Förmodligen har jag satt ut medicinen lite för fort. Man ska trappa ner sakta sakta vilket jag tyckt jag gjort men vid närmare efterforskning verkar man behöva göra det ännu långsammare. Men nu är det gjort och har jag klarat tre veckor är det bara att köra vidare. Jag har gjort det på eget bevåg och utan samrådan med min kurator. Detta för att jag fick inte ett uns stöd när jag tog upp detta i somras så det kändes lönlöst...

Det känns sååå lockande att ta något att sova på men jag vill inte göra mej beroende av insomningshjälp varesej fysiskt eller psykiskt och då kan jag ju likväl äta Sertralinet istället...

Nåja ännu är ju kvällen ung, bara 03.10! Vi får väl se när John Blund passerar idag om han ens bemödar sej att svänga förbi...

Ny vagn!

     Publicerat: 2011-12-28 Kl: 20:21:16 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

img_1947 (MMS)

Ny vagn!

Kerstin och Adrian

     Publicerat: 2011-12-28 Kl: 17:12:33 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

Idag har vi varit hos Minna och Adde i Ulricehamn <3

Nöjd med mej själv!

     Publicerat: 2011-12-27 Kl: 23:11:28 | I kategori: Sofia-stuff | 0 kommentarer
Näh!

     Publicerat: 2011-12-27 Kl: 17:24:31 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarerSka vi byta blöjja? -Näh!
Är det där verkligen Kerstins mat? -Näh!
Kom tar vi på tröjjan! -Nääh!
Heter du kerstin? -Näh!


Nya grejjen här hemma. På allt man frågar Kerstin, får man svaret -Näh!
Ofta med en liten handgest åxå för att vara extra tydlig haha...

Julbilder :)

     Publicerat: 2011-12-26 Kl: 19:26:14 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Lilla julafton 23 december i Mellerud
Julafton i Borås


PoP REA

     Publicerat: 2011-12-26 Kl: 14:36:10 | I kategori: Tipps! | 0 kommentarer
Jag älskar Polarn o Pyret. Dom har BARNkläder, roliga färger, unisex utan krusiduller och skit. LOVE! Dock är det lite dyrt för min smak, då barnen växer så fort... Vi sst håller PoP kläderna längre i färg och form, men mtp att barnen växer ur plagg ganska fort så känns det inte relevant, så jag blir lite snål och går till HM och Lindex och svär över könsuppdelningen på kläder men mår bättre i plånboken. NU har dom därimot REA på PoP, hela 50% på väldigt stor del av butiken, så PASSA PÅ!

Med oss hem kom ett par röda snickarbyxor i manchester och två färgglada randiga tröjjor. Vi bytte åxå en stickad tröjja som K fick i julklapp. Den var stl 86 men vi bytte till 74 :)

Vår jul :)

     Publicerat: 2011-12-25 Kl: 17:58:29 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Juldagen dårå... Igår anlände vi till Borås strax innan lunch efter ett par dagar i Mellerud. Vå åt julmat och sedan öppnade vi paket. På lilla julafton i Mellerud, fick Kerstin bland annat en trehjuling, en liten dator, modellera+formar, små bondgårdsdjur i plast, lite kläder och en lek-servis. Här hemma fick hon lite kläder och mockasiner, kritor och ett litet veterinär-kit med transportbur, en liten hund och veterinärprylar såsom temp och stetoskop bl.a, det var riktigt poppis :) Själv har jag fått en mysdress (Markus familj knows me haha), goa vantar och nya tofflor bland annat. Jag måste erkänna att det inte känns speciellt mkt som jul iår och det beror nog på vädret skulle jag tro! Gröna gräsmattor och barmark haha. Jag sörjer dock inte. Visst är det fint med snö, och mysigt men vägarna blir så dåliga och det är så mycket olyckor så jag föredrar faktiskt en bar vinter :)

Idag har vi varit ute och gått på dagen och lilla K somnade ivagnen vilket inte hänt sen hon var pyttis! Jag lät henne ligga ute och sova en stund, som i good old days :)

Pyssel by moi!

     Publicerat: 2011-12-25 Kl: 17:43:39 | I kategori: Sofia-stuff | 0 kommentarercykel-premiär!

     Publicerat: 2011-12-24 Kl: 14:46:08 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer
God JUL!

     Publicerat: 2011-12-24 Kl: 14:43:37 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Blåslagen

     Publicerat: 2011-12-23 Kl: 18:38:59 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

Lagom till julfotona ;D

God Jul!

     Publicerat: 2011-12-23 Kl: 13:07:33 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Hallåj!

     Publicerat: 2011-12-22 Kl: 21:39:05 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag har vi varit på resande fog sedan 8 imorses. Först till Borås för att lämna av hundar och marsvin och sedan vidare till Markus familj i Mellerud. Jag är totalt slut. Har så jobbigt med sömnen just nu och somnade först fem på morgonen och skulle upp sju å köra 65 mil. Yeah! Nu har jag iaf lagt mej och Kerstin sover gott i sin resesäng här bredvid. Hennes två kusiner Maddie 2år och Noah 5 mån är på besök från England så det är full rulle ;). Imorgon ska vi ha julafton här och på riktiga julafton åker vi ner till mina föräldrar igen :) Vi hörs mer imorgon!!!

Julutstyrsel....

     Publicerat: 2011-12-21 Kl: 18:01:09 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer...ja det är vad man har att välja på när det kommer till juliga kläder.

Tänkte att Kerstin skulle få något lite fint till julafton. Tänkte mej nån tröjja eller lite enkel tunika i typ röd. Utan volanger, spetts och glitter. Mission impossible! Suck... Så, låt oss se vad vi har att välja på!

Antingen får man alltså sattsa på en klänning i rött, antingen siden eller sammet, med eller utan rosetter men aldrig utan volanger. Om man nu inte vill ha nån klänning till sitt barn men ändå vill ha något lite festligare så får man knalla över på pojkavdelningen och vad hittar vi där? Jo, skjortor och slipsar. And thats it. Nothing inbetween.För vår del slutade det med en röd/blå/vit-rutig flanelltunika. Med volanger längst ner. Jag vill inte ha röd sammetsklänning, och heller inte skjorta och slipps till Kerstin på julafton. Tillslut fick jag kompromissa och ta det minst pråliga. Jag fåt leva med fjollerier längst ner, iövrigt var den rätt gullig. Den och jeansleggings får bli Kerstins juloutfit i år :)

Familjehus

     Publicerat: 2011-12-21 Kl: 16:07:11 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer

Hejsan! Här har ni oss. Först en liten status på Kerstin och hon är frisk idag, ingen feber! När hon vaknade var hon jättearg och sur haha, efter en mugg välling så la jag henne igen och hon sov i 1,5 timme och vaknade pigg, glad och utan feber, och har vart så sedan dess! På förmiddagen var vi i Farsta och beställde utskrifter på några bilder som jag skulle ha till ett kollage till K's dagis, "familjehus", som alla barn har varsitt i korridiren på dagis. Sedan åkte vi hem och åt, för att sedan åka tillbaka till Farsta och hämta bilderna och köpa en juloutfit till K (mer om det senare........) Såhär blev iallafall hennes kollage!

Tappra sjuklingen

     Publicerat: 2011-12-20 Kl: 23:34:38 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer


En tapper liten 40-gradare har kämpat på med gott humör hela eftermiddagen hemma med pappsen. Hon har varit jättetrött och la sej tillochmed själv i soffan på sin lilla kudde och somnade på eftermiddagen<3 Hon har fått en ipren att sova på, åså får vi se hur dagen blir imorgon. Älskade lilla fina!

<3<3<3

     Publicerat: 2011-12-20 Kl: 13:39:33 | I kategori: Kerstin | 1 kommentarer

Sjukstuga

     Publicerat: 2011-12-20 Kl: 11:43:26 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer


Under Kerstins 16 månader långa liv har hon varit sjuk en enda gång. Men nu är det nya tider. dagistider. Virustider.
Tyckte hon var varm imorses när jag väckte henne vid 7.30 men tänkte att hon nog hade lite för mycket kläder på sej när hon sov... Hon var rätt gnällig åxå men hon var ju uppryckt tidigt och trött så jag tänkte inte mer på det. Efter 45 minuter på dagis ringde dom och sa att K hade feber. Dålig-mamma-feeling version 1.0.... Dom hade tyckt hon var lite gnällig å då det inte är likt henne (vilket tom dom märkt efter bara 4 dagar) så tempade dom henne och hon hade då 38,5°... Så jag gick bort och hämtade hem henne. Tyvärr var jag tvungen att vara en dålig mamma och släpa med stackaren till Farsta då jag hade ett ärende som bara var tvunget att utföras idag. Dålig-mamma-feeling version 2.0... Men det gick bra och hon verkade nöjd och glad. Väl hemma tog vi tempen och nu var den 40° jösses så mkt feber har hon aldrig haft! Hon fick en ipren och så har hon ätit en hel stor burk med mat och druckit juice och nu sover hon <3 Älskade lilla!

FB tidslinje

     Publicerat: 2011-12-20 Kl: 00:50:52 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerFörts tyckte jag det var rörigt och gräsligt. Sedan bytte jag ändå. Och nu gillar jag den. Fasen vad skojj att kunna gå tillbaka flera år i tiden och se allt man skrivit. Vet dock inte om myblogposts fungerar, får kolla det nu :)

För ett år sedan: smakportioner

     Publicerat: 2011-12-19 Kl: 23:41:49 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer

Asså HAHAHAHA jag älskar detta klippet.
Rycket där, som nån AHA-upplevelse är för jävla roligt!

 

Dagis dag 4

     Publicerat: 2011-12-19 Kl: 18:24:49 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerEn glad liten tjejj mötte mej ute på gården när jag kom för att hämta vid tre. Gullungen! Hon var ute med dom stora killarna (3åringarna på avdelningen). Dom små var inne och pysslade, men Kerstin hade varit väldigt envis och bara skulle med ut hon ;). Tog mej men Kerstin in och det blev väldiga protester när jag stängde dörren haha. Men så fort jag fått av henne ytterkläderna fullkomligt sprang hon in och satte sej vid bordet där dom andra satt och grejjade! Allt hade gått jättebra hela dagen och jag har fått med mej två teckningar hem och en liten julgrejj haha. När det var dax för vila hade hon först protesterat lite, som att hon inte vill sova för då kan hon missa något, men det tog en minut sa fröken innan hon totaldäckade ;)

Efter att vi vart inne några minuter så tog jag på K åså gick vi hem. Anledningen till att jag tog in henne var för att byta om, för hon får ha en fast overall å vantar m.m. på dagis som hänger där tänkte jag. Dels för att det blir så jäkla skitigt å jag vill inte ha in det här hemma om jag inte måste, och dels för att då vet vi att det alltid finns allting där lixåm. Så hennes svart/gröna galonoverall får bo på dagis.

När vi vart hemme en stund så fick vi besök av Edward och Annelie, mysigt! Var ett tag sedan vi sågs nu för dom har ju flyttat åså.  K och Edward bytte julklappar och käkade lite middag, en omelett med korv, broccoli och ärtor.

Nu inväntar vi mest kvällen och tar det lugnt. Imorgon ska K komma till dagis strax efter 8, och sedan hämtar Markus henne vid 14-tiden. Jag själv pker ut till jobbet kring lunch för jag ska fota lite och sedan börjar jag ju jobba vid 15 :)

Det var allt för oss, vi ses imorgon =)

Testfoton från Kickpix

     Publicerat: 2011-12-19 Kl: 14:05:03 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Häromdagen var ju Kickan här och fotade oss, och jag fick några testbilder som smakprov. Jättefina verkligen! kan verkligen rekomendera henne som fotograf! Kolla in henne på facebook HÄR! När vi får större bilder sedan kommer jag absolut göra en canvas eller liknande av någon av bilderna!All by my self

     Publicerat: 2011-12-19 Kl: 13:47:10 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerJahapp, konstig dag! Klockan ringde vid 8 i morses, och jag som sover så ruggigt dåligt just nu var så trött så det kändes som klockan var typ 4 på natten eller något. Väckte Kerstin och hon åt lite frulle och sen gick vi bort till dagis. Hon blev glad att komma dit, men gnällde till lite när jag sa hej då. Men det glömde hon nog snabbt! Ska bli kul att hämta henne om en timme och höra hur det gått idag!
När jag kom hem efter lämningen så slängde jag mej faktiskt i sängen! Det var inte igår man låg ensam i sängen utan ett barn som klänger om man skulle försöka haha. Sov ett par timmar, skönt, men ack så osmart då det nu kommer bli ännu svårare att somna i natt. Sover jag 5min på dagen är min natt körd...
Nu har jag varit och handlat och ätit en helt ostörd lunch :D Kollar på lite Big brother och njuter av stillheten ;)

Intensivträning

     Publicerat: 2011-12-18 Kl: 16:48:49 | I kategori: Mamma-tankar | 1 kommentarer


Okej så här äre va... Jag är ingen lek å sång mamma. Min unge har växt upp till Bigbrother live. Det är på senaste tiden vi intensivövat Imse vimse spindel så att K inte skulle verka helt tappad bakom flötet när hon började dagis. När jag i fredags fick frågan "Sjunger ni mkt hemma?" kände jag mej smått obekväm... "-Mjoo, mjaa, jo litegrann!" "-Jag märkte det för när vi sjöng Imse vimse spindel på samlingen så stämde hon in med både rörelser och sång" svarade fröken. Jag sträckte lite på mej och lät illusionen av den perfekta mamman tillfälligt svepa över min kropp. Tack Kerstin, dej kan man lita på!

Bus och panik i Ågesta

     Publicerat: 2011-12-18 Kl: 14:12:11 | I kategori: Bamse & Polly | 0 kommentarerIdag har jag och hundarna varit vid Ågesta och sprungit. Eller ja... JAG har inte sprungit men Kara har och Bamse och Polly har kämpat på dom med i slasket. Nu är vi hemma igen och jag siter med värmetofflor och hundarna ligger utslagna å snarkar bredvid mej.

Dock genomgick jag årets panik när Polly faktiskt försvann en bra stund. Hon är sällan långt borta och brukar komma när man ropar, iaf för det mesta. Plötsligt var hon borta och jag hade pratat med mina föräldrar i telefon så jag hade inte haft hundra koll senaste minutrarna heller. Det rinner en bäck/å genom fälten som Polly var å nosade på en stund tidigare så min farhåga vart såklart att hon slintit och åkt ner i vattnet å drunknat. Jag ropade och ropade men ingen Polly syntes till. Fick fullständig panik! Brukar annars hålla mej lugn om nån försvinner för dom kommer liåxåm alltid tillbaka, men nu skrämde den där jävla ån mej alltså! Efter kanske tio minuter kom hon plötsligt springande i fuuull fart mot mej uppifrån ängen. Vad hon gjort vet jag inte men hon hoppade rakt upp i min famn och var jätteglad att se mej. Åh älskade Polly! Där bröt jag ihop av lättnad och lycka med min lilla snorpa i famnen. Ordningen återställd <3

Nya tider, ny frisyr?

     Publicerat: 2011-12-17 Kl: 23:52:02 | I kategori: Sofia-stuff | 2 kommentarer

Vad tycks?Tycker jag gör mej jävligt bra i afro, eller vad tycker ni?Och här då, vad tycker ni vore mest lämpat för Markus?

Little miss perfect

     Publicerat: 2011-12-17 Kl: 16:52:32 | I kategori: TV :) | 0 kommentarer


Idag på eftermiddagen hamnade jag och Markus framför ett fruktansvärt obehagligt program på kanal 7 som heter Little miss Perfect.
Här tävlar alltså små flickor i skönhetstävlingar. Feta fula drivanda morsor och deras små tjejjer som är uppklädda till tänderna, spraytannade, sminkade och har hårförlängningar i stora amerikanska lockar, utklädda till vuxna sexiga kvinnor blott 7 år gamla. Dom tävlar i "wow-moment" där dom ska imponera på juryn med ett litet framträdande, dom ska svara på frågor och visa sej i klänningar och le så stort dom kan. Mammorna sitter i publiken och gestikulerar "le meeeer" "ihop med benen!" samtidigt som dom svär över att ungen missade halva sitt uppträdande, eller att hon inte kom på namnet på alla familjens 100 katter utan bara 50 av dom. Alltså det är nå så övergräsligt att man vet inte vet man ska ta sej till!

Jag undrar vad det ska bli av dessa töser? Hur påverkas man av en sådan barndom. Tycker dom det är kul? Vad skapar man för ideal? Och min största fråga: Vad är det för jävla människor som ägnar sej åt att DÖMA i sånna här spektakel??

Regn och Ica Maxi

     Publicerat: 2011-12-17 Kl: 12:50:18 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer
Åh holy my vikket väder! Regn och slask dräller ner om vartannat. MEN jag tänker inte klaga. Jag har hellre detta vädret än snö. Snö är mysigt å allt men vägarna blir inge roliga, så jag föredrar skitväder trotts allt. Vi har just kommit hem efter att ha vart på Ica maxi och handlat. Jag kan verkligen tippsa om Maxi när det gäller barnkläder och skor! Dom har ett fantastiskt utbud av vinterskor till barn, bla märket PAX. Vi har köpt julklapp till Edward och en till Kerstin. Hittade en liten transportbur med en liten gosehund i och tillhörande veterinärgrejjer, fatta perfekta presenten till K!!! Nu ska vi äta lunch, korv å brö :D

Ha't fint!

Svar:

     Publicerat: 2011-12-16 Kl: 21:52:21 | I kategori: Svar på kommentarer | 1 kommentarerHej Anna!


Kul att du gillar bloggen =)

Ja, Kerstin är väldigt lätt. Jag tror det beror på dels att hon i sin personlighet är "lätt" men åxå mkt pga mej (jag tar åt mej där haha). Jag har från början "uppfostrat" henne till att vara självständig med fokus på att lösa problem själv och att klara sej på egen hand. Jag har låtit henne ha tråkigt och gnälla, varit iskall bara och på såvis har hon lärt sej att mamma har inte alltid tid/ork/lust/möjlighet att serva mej med saker att göra utan man får hitta på något själv om man har tråkigt. Och framförallt har hon alltid fått lära sej att med gnäll å skrik kommer man ingenvart med den här morsan ;).

Jag tror att jag i en dels ögon är hårda iskalla hjärtlösa häxmamman haha, förmodligen är dessa personer sånna mammor som jag själv anser är hönsiga curlingmammor :P . Men jag har en glad trygg unge så jag tror helt på min filosofi för jag tror man gör sitt barn en otjänst genom att vara allt för beskyddande och curlande...

SÅ, hennes personlighet och sättet jag "uppfostrat" henne på tror jag har lett till att hon är en självständig, företagsam och trygg individ. Och det är även den bilden de flesta får som träffar Kerstin, inklusiva personalen på hennes dagis =)

Vi har faktiskt varit förskonade från gnäll och gnöl. Jag vet inte riktigt varför. Kerstin har alltid sovit väldigt bra och det tror jag är en bidragande orsak till att hon jämt är på bra humör. Hon har aldrig haft någon klängig period eller någon mammig period... Inte pappig heller... Alltid varit självständig och glad.


Nu blev det nog mer än ett svar på din fråga :)

Dagis dag 3

     Publicerat: 2011-12-16 Kl: 14:04:16 | I kategori: Kerstin | 5 kommentarer

JAG ÄR SÅ STOLT ÖVER MIN TÖS! Idag, knallade hon rakt in gick fram till en av fröknarna, dock inte från hennes avdelning men K är social med alla avdelningarnas fröknar och alla är sååå goa! Ganska snabbt drog hon sej bort mot "mini-röris" som dom har som "station" på gården varje förmiddag där det spelas musik och en fröken står och dansar och gör rörelser till sångerna åså, å där stod lilla K och diggade och försökte hänga med i rörelserna, det var ju så sött så det är inte klokt! efter att dom kommit in sa jag hej då och lämnade henne. Ringde nu vid 13 och hörde hur det gick och idag hade K somnat på vilan och sovit i en timme <3 Lunchen hade hon skyfflat in med god aptit åxå, duktiga tjejjen. jag ska hämta henne vid 15, längtar <3 Själv har jag ju då suttit henne själv, och det var ju inte igår man satt helt alena utan ett barn som kräver ens uppmärksamhet haha!Samling på gården! Kerstin försöker hänga med i bäbä vita lamm fulleruullerull! haha!


Nu har K fått upp "sin" bild överallt åxå <3


Som tex i hallen med sina *host* snygga föräldrar!

Tipps: Toffehjälten

     Publicerat: 2011-12-15 Kl: 20:25:58 | I kategori: Tipps! | 0 kommentarerHelt underbart söta och praktiska tofflor till småbarn!

Fraktfritt 13-15 dec och endast 249:- paret under hela december!

Skynda fynda, perfekta dagistofflor :)


Dessa är hemklickade till Kerstin, tack Anna och Kara <3

Julklappsverkstad?

     Publicerat: 2011-12-15 Kl: 16:37:28 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarerFortsättningen av dagen

     Publicerat: 2011-12-15 Kl: 15:39:23 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer

Det har gått fortsatt bra idag. Kerstin hade småslummrat lite vid vilan men inte direkt somnat. På eftermiddagen har hon ritat och lekt med sanden som dom har i en stor behållare som står på ben. Mej har hon inte brytt sej om alls, utan hon har varit helt självgående. Imorgon ska jag vara med ute på gården första timmen men sedan ska jag lämna henne. Jag finns ju tillgänglig så dom får ringa om det är något. Alla fröknarna tycker att Kerstin är ovanligt lätt att skola in och att ett barn i den åldern är så självständig som hon är är väldigt ovanligt. Jag känner mej helt överflödig, och känner mej nästan lite dum där jag sitter haha, min unge bryr sej inte om mej alls lixåm... Nästa vecka ska hon gå själv 9-15 på måndag och tisdag och onsdag. Sedan blir det juluppehåll då vi åker till Mellerud och Borås över jul. Så kör vi igång igen efter nyår =)

Nu har vi lite blöjjfritt här hemma. Har börjat låta henne ha bara trosor när vi är inne och hemma såhär. Hon går faktiskt till pottan själv och kissar, hur duktigt är inte det <3

K rockar!

     Publicerat: 2011-12-15 Kl: 12:09:49 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer


Dag två på dagis går som smort. Vi kom vid nio och då var alla barn ute. K slog sej ner i sandlådan och började leka med en gång, märkte inte ens mej. Jag stod där i ett hörn och frös haha. Sedan hade dom samling alla avdelninghar tillsammans på gården och sjöng. K satt med sin ena fröken och såg lite frågande ut men sedan kom imse vimse spindel och då stämde hon in i sång å rörelser sötnöten! Sedan gick dom in och en fröken tog hand om K och bytte blöjja åså. Jag försökte umgås lite med henne men hon skiter fullkomligt i mej den lilla damen haha! Vid lunchen åt K en hel gurkbit och inget mer ;) Nu har dom lagt sej och K sover brevid en fröken, hon var nog trött efter denna förmiddag. Själv sitter jag hemma en stund. Bor ju ca 30 sekunders gångväg från dagis så jag är ju snabbt där OM det skulle va nått :)

So'long!

Har du en gammal hund eller katt?

     Publicerat: 2011-12-14 Kl: 23:29:58 | I kategori: Tipps! | 0 kommentarer

Kickpix

     Publicerat: 2011-12-14 Kl: 19:38:11 | I kategori: Tipps! | 0 kommentarer


Idag på eftermiddagen efter att K hämtat lite nya krafter var Kristina här och fotade oss i lilla familjen.
Hon behövde bilder på en småbarnsfamilj så idag har hon fotat oss här ute! Ska bli spännande att se resultatet sedan. Kickan är jätte duktig och fotar tex bröllopp, gravidmagen, studenten, porträtt, familjebilder och massa annat! Gilla henne på FB och ta en kik på henner alster vettja!Första dagen på dagis!

     Publicerat: 2011-12-14 Kl: 13:20:34 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer

Det gick ju hur bra somhelst! Hon knallade in och utforskade avdelningen på egen hand direkt. Fröknarna var jättegulliga alla tre så det känns toppen! Hon petade i sej lite lunch tillsammans med dom andra, och idag var det julmat. När det var dax för vila satt jag med henne där inne en stund, men Kerstin somnade såklart inte, hon är ju inte van att sova så, men det lär komma med tiden! Stunden innan vi gick hem lekte K med en 3 årig pojke en bra stund, jättekul hade dom <3  Nu är vi hemma och K sover lite middag och sedan ska vi på fotografering =)


Redo för dagis!


Hennes plats för ytterkläder var förberedd :)


Julpyssel, men K ville helst äta färgen ;)


Plaska med vatten var hur kul somhelst såklart!

Lusselelle

     Publicerat: 2011-12-13 Kl: 22:20:28 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer


Märka märka märka

     Publicerat: 2011-12-13 Kl: 12:46:28 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Pjuh! Nu har jag märkt mängder med kläder till K. En liten lapp med hennes namn i alla tänkbara kläder. Sedan har vi varit iväg och köpt en extra overall som jag hittade på extrapris samt hade 100:- rabatt på, en extra mössa, extra vinterskor, så hon har extra av allt om hon blir blöt. Köpte åxå ett fleeceunderställ för kalla dagar. Känns som man ska ha med en resväska med kläder till dagis? haha... Får höra imorgon vad dom vill att hon ska ha där permanent. Fasen va skojj det ska bli!!!!

Se vad duktig!

     Publicerat: 2011-12-12 Kl: 16:18:59 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarerDå vi åkt bil hela dagen är jag rätt slut så ni får roa er med detta klipp idag :)

Sötast i världen!!!

     Publicerat: 2011-12-11 Kl: 17:48:04 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Sötast i världen!!!

Stor tjejj nu! Envist har jag låtit henne ...

     Publicerat: 2011-12-11 Kl: 17:46:46 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

img_5473 (MMS)

Stor tjejj nu! Envist har jag låtit henne gå med och hjälpa till att handla. Otaliga "nej inte den" och " aaaaakta Kerstin nej inte deeen" börjar det nu ta form och K är redo för egen vagn. Tillåmed såpass att hon börjat fatta att vi inte ska ha ALLT vi går förbi :D

Get ready!

     Publicerat: 2011-12-11 Kl: 12:58:07 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Halloj!

     Publicerat: 2011-12-10 Kl: 17:01:18 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


Idag har vi varit i Ulricehamn och hälsat på Minna och Adde.
Mysigt och trevligt somvanligt. En mycket fin vän, Minna. Love! Bilden ovan beskriver rätt väl stämningen. En grinig Adde och en likgiltig Kerstin haha. Adde var helt klart inte på så bra humör idag så K roade sej själv bland hans leksaker.

Nu har vi varit och handlat till middagen i kväll. Det är jag å pappa för mamma jobbar. Det är så skönt att pappa är hemma igen och nu är cancern borta, han är FRISK! underbart!

Hade fått info från Kerstins dagis, och hon ska gå på en avdelning som heter Villerkulla, sött! På onsdag den 14e kl 9.15 ska vi vara där och första dagen är 9-15, ska bli sååååååå spännande!!!

Lite skralt blir det här i bloggen i helgen här, men snart är allt som det ska igen :)

God kväll! Tänkte bara säga hej, idag har ...

     Publicerat: 2011-12-09 Kl: 18:53:44 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

img_0066 (MMS)

God kväll! Tänkte bara säga hej, idag har jag hämtat hem älskade pappa från sjukhuset så nu är allt som det ska igen! Idolfinal ikväll då, hejja Robin! Vi hörs mer imårrn, ha en trevlig kväll :)

Kerstins utveckling 15,5mån

     Publicerat: 2011-12-08 Kl: 22:36:08 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer

Sjukbesök!

     Publicerat: 2011-12-08 Kl: 15:27:43 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Idag har jag och Kerstin varit hos pappa igen och hälsat på lite. Medans pappa var nere på behandlingen så passade jag och K rummet och K hade sån tur att det var I drömmarnas trädgård på barnkanalen! Dessutom är dosan där man höjjer och sänker sängens ändar en höjjdare att trycka på :D Imorgon ska vi åka och hämta hem pappa för då är han klar!!

Resten av dagen här nu ska vi inte göra något särskillt, ta det lugnt :)

Vi är på sjuk huset och hälsar på pappa. J...

     Publicerat: 2011-12-08 Kl: 11:46:26 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

img_1678 (MMS)

Vi är på sjuk huset och hälsar på pappa. Just nu är han nere på behandling så jag och Kerstin vaktar rummet :D

Utklassning

     Publicerat: 2011-12-07 Kl: 11:49:13 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Lost and found

     Publicerat: 2011-12-07 Kl: 10:40:06 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

¨'Inom loppet av en ynka sekund återfann jag två saker som varit borta en evighet. Den ena i ett år och den andra sedan i somras. Kerstins hälsobok från BVC och mina högerlinser haha. Vi fick ju en ny bvc-bok, och jag beställde nya linser, så nu har jag linser för ett bra tag framöver! Vart jag hittade detta? Jag drog ut mitt sängbord här i Borås för å se om Kerstin lagt nån napp där bakom, och VOILA där fanns dom försvunna tingen :D

Kassa mamman, bara jag?

     Publicerat: 2011-12-06 Kl: 19:39:03 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Efter en intensiv eftermiddag med en glad Kerstin har jag nu avnjutit en kycklingsallad i luuugn och ro.
Haha, jag kan verkligen känna mej som världens sämsta mamma ibland när jag ränkar ner tills hon ska lägga sej... Ni vet när man läst om bondgårdsdjuren för 102:a gången "va e de? koooo ja, braaa Kerstin, å de? jaaa pippi braaa"... man är bra less då, eller är det bara jag? Haha... Efter 200 TITTA DÄ! MAMA! TITTAAAA! ...så är inte ens entusiasm längre på topp. det är tur det blir läggdax tillslut haha! Så man kan ladda batteerierna, till en ny underbar dag med sin älskade älskade dotter!

Idag är en jäkla bra dag! Igår fick vi ju veta att K fått den dagisplats vi önskat i första hand, och hur liten chans är inte det i Stockholm, dagiskö-staden from hell?! Sedan har jag fått veta att en av mina favoritaugustimammor kommer börja jobba hos oss på kliniken och jag ser sååå fram emot att få henne som kollega! Det spritter i mej, jag vill börja jobba nu nu nu!

Imorgon ska vi ut och leka lite i snön om vädret tillåter och på eftermiddagen åker vi och hälsar på min lilla pappa igen <3

Hemma och leker på K's vis! Har varit och ...

     Publicerat: 2011-12-06 Kl: 14:27:26 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

img_3203 (MMS)

Hemma och leker på K's vis! Har varit och hälsat på min pappa som ligger på Sahlgrenska denna veckan för sluttampen av sin behandling. Lilla pappa! Jag följde med ner på strålningen och kikade, intressant och fantastiskt vad man hittar på! Nu har vi ätit och resten av dagen blir det lugnt. Mamma ska jobba så jag och vovvarna är ensamma ikväll. Vi hörs senare :)

DAGISPLATS!

     Publicerat: 2011-12-05 Kl: 21:53:41 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer


SNÖ!

     Publicerat: 2011-12-05 Kl: 16:48:44 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerGäsp!

     Publicerat: 2011-12-05 Kl: 11:48:08 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag ringde klockan 05.45 aka mitt i natten. Jag, pappa och Kerstin körde i bäcksvart mörker och slaskregnkaos till Göteborg och Sahlgrenska sjukhuset. Nu har jag lämnat pappa där och ska hämta igen på fredag men vi kommer självklart hälsa på i veckan.

Att köra bil inne i Göteborg är ett helvete. Stockholm är ändå rätt schysst att köra i, det är bra skyltat och ett ändå rätt logiskt vägnät. I Göteborg är det tvärtom, på alla plan, och uppe på det ska man då lägga spårvagnar som kommer från ingenstans hela tiden. På vägen hem var det stopp efter Landvetter då det hade skett en olycka, suprise. Svart Audi (suprise igen) låg kvaddad och på rygg i diket... Ambulanser, brandkår och poliser huller om buller. Hem kom vi iallafall tillsist.

Kerstin var på gott humör när jag väckte henne 05.50 idag, och var på glatt humör till Gbg men på hemvägen slocknade hon :) Nu har hon fått lägga sej och sova lite middag, annars blir det en lååång dag för henne lilla snuttan. Jag ska sjlv passa på att vila lite =)

So' long!

Lugn och ro :D

     Publicerat: 2011-12-04 Kl: 19:17:08 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerJulmarknad i Ramnaparken

     Publicerat: 2011-12-04 Kl: 12:57:30 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer
Kerstin diggar till julmusiken och barnen som dansar :)

 

Surkart-fotosession

     Publicerat: 2011-12-03 Kl: 16:37:34 | I kategori: Kerstin | 2 kommentarer
Denna fina fotosession hade Kerstin med sej själv i förmiddags, vad tycker ni om bilderna? Lite dålig stämning va? Haha... Denna unga damen blev helt ifrån sej när hon tappade min iphone i golvet därifrån hon stod, på en fotpall. När ingen hjälpte henne att ta upp mobilen blev det total missär! Hon fick sedemera stiga ner och ta upp den själv, och då smällde hon av lite pics för att föreviga detta misserabla ögonblick av barnmisshandel. Hahaha...

Fint väder!

     Publicerat: 2011-12-03 Kl: 12:40:34 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

img_8867 (MMS)

Fint väder!

RÄTT

     Publicerat: 2011-12-02 Kl: 23:24:41 | I kategori: TV :) | 0 kommentarer
Även om Moa varit en favorit hos mej ända från audition så tycker jag inte hon brilljerat under veckofinalerna, bortsett från när hon gjorde sin egen låt, såklart, det var ju helt fantastiskt. För en gångs skull har Idol helt gått enligt mina önskningar. Mina tre favvosar kvar till slutet. Och även här gick det min väg. En final med Amanda och Robin blir en bra final, det är jag säker på!

Dagen knallar på och vi gör appsolutly nöt...

     Publicerat: 2011-12-02 Kl: 15:59:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

img_2907 (MMS)

Dagen knallar på och vi gör appsolutly nötting!! Promenerat, handlat och sett på tv. Spännande ;)

Vi lever!

     Publicerat: 2011-12-02 Kl: 10:35:11 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Svar:

     Publicerat: 2011-12-01 Kl: 08:11:00 | I kategori: Sofia-stuff | 0 kommentarer

Skrivet av Nat:
Det kan jag absolut göra!

Jag har alltid älskat djur. Att jag skulle jobba med djur stod klart ganska tidigt. Jag har jobbat mycket med hästar innan jag tog klivet in i smådjursvärlden.


Det började iaf med att jag 2006 lyckades få mej en praktikplats på Hund och Katthälsan i Kållered/Gbg. På den tiden behövde man 6mån praktik för att få söka till djursjukvårdarutbildningen i Skara och det var min tanke med praktiken till en början. Jag såg ganska snabbt till att ta c15 kompetens, en kort utbildning som då var ett krav för att få hantera läkemedel över huvudtaget. På såvis hade jag, även om jag var praktikant, samma befogenhet som djursjukvårdarna att tex ge injektioner osv. Jag jobbade hårt, sög åt mej all kunskap jag kom åt och hade framförallt en helt fantastisk handledare!

Jag stannade på HoKH i närmare ett år,sedan flyttade jag och Markus till Stockholm. Jag skickade iväg en ansökan på en annons om djursjukvårdare, ett långskott, men kände att va fasen, vad har jag att förlora. Jag fick jobbet! Så med lite erfarenhet och c15 fick jag in en fot. Nu var denna klinik ett riktigt skithål, och jag stannade bara ett par månader. Men när jag fick det jobbet kände jag att då kan jag få ett annat jobb åxå! Tllslut hamnade jag på Värmdö Djurklinik.

Jag älskar mitt jobb. Jag älskar allt med mitt jobb tillåmed, iaf nästan. För det första är det en otroligt trevlig arbetsplats, jag har en toppen chef som jag har fullt förtroende för och som är väldigt generös, och jag tycker om henne som person. Mina jobbarkompisar, både veterinärer och sköterskor är toppen! Sedan älskar jag kontakten med alla djurägare. På en klinik som våran får man en väldigt personlig kontakt med folk och man lär känna både djuren och dess ägare.

Jag har alltid haft ett stort intresse av foder och är ansvarig för vår foderbutik. Jag älskar foderrådgivning och att hjälpa djurägarna med tex bantningsprogram för sina djur, eller rådgivning och bollande av ideer kring foderallergier tex.

Jag jobbar i första hand på polikiliniken. Det är mycket blodprover, röntgen, ge injektioner, lägga bandage, rengöra sår, ta stygn osv. Vi har även en operationsavdelning och jag har gått anestesiutbildning men mitt intresse ligger inte där, dock ska jag börja vara inne på operation lite mer nu när jag kommer tillbaka efter att K fått plats på dagis.

Att jag trivs som bra som jag gör, gör mej motiverad att jobba. Varja dag är rolig. Ibland är det massor att göra och man känner sej otillräcklig men nästa dag är det lugnt istället så det jämnar ut sej.

Så hur tog jag mej dit jag är idag?


- Envishet
- Målmedvetenhet
- Jävlaranamma
- Genuint intresse
- Suga åt mej allt och lärt mej så mycket jag kunnat hela tidenHur jag får ihop vardag och barn? Hm, vad ska jag svara där... Jag jobbar, å sen åker jag hem och umgås med Kerstin. Jag gör inget speciellt :) Jag har jobbat lite extra då å då under min ledighet och då haft med mej Kerstin på jobbet åxå.

Vet inte om du fått svar på dina frågor, isåfall får du fråga igen :)