Ungen som vägrade somna

     Publicerat: 2013-01-31 Kl: 20:08:32 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

Just nu är Kerstin inne i en period där hon gör allt för att inte somna på kvällen. Senaste veckan har hon börjat med otyget att springa upp från sängen efter hon lagt sej. Hon tycker det är fantastiskt roligt. Och när hon liggeri sin säng ligger hon och låtsasgråter big time. Buhuu buhuuu uöööööööuuuuu buhuuuuuu låter det nooonstop. Idag i 40 minuter. Idag sprang hon dock bara upp tre gånger för tredje gången sa jag till henne på skarpen att nu räcker det, det är inte roligt, man måste lägga sej på kvällen varesej man vill eller inte. Sedan kom hon inte upp nå mer men låg då och fejk-grinade. Napparna hade hon lagt i sin väska som hon krampaktigt höll haha, allt för att inte somna! Hon somnar ju alltid med nappen i munnen så för att maximena chansen att hålla sej vaken så la hon altså dom i väskan. Jag hittade en annan napp som jag gav henne och 5 minuter senare blev det mindre och mindre tryck i fejk-bölet, och nu sover hon :P Mamma-Kerstin 1-0... idag igen ;)

Kvällen räddad!

     Publicerat: 2013-01-30 Kl: 21:10:07 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag har jag och knät varit å jobbat! Det har gått bra, men ta mej faan ren tut sagt är knät aldeles svampigt nu på kvällen. Suck. Men men. Kerstin somnade efter en stunds krokodil-gråtande i sängen. Geeez, ni ska höra hur hon ligger där och spelar gråt-teater haha. Sedan kom världens bästa Annelie med en påse chips, cola och godis! Tänk asså, hon vet vad jag vill ha hon! Speciellt då jag verkligen grämde mej över att jag inte hade nån cola idag, så kommer det knackandes på dörrn :D

Nu är det tv, farmville och ben i högläge som gäller!

Hoppas ni haft en bra dag :)

Favoritmöte

     Publicerat: 2013-01-29 Kl: 16:30:24 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Eftersom dagis varit stängt idag har Kerstin varit hemma hela dagen, och iomed att jag behövt vila benet en extra dag så blev det inge tjobb för mej idag. Knät känns mycket bättre idag, och det svullnar inte upp såfort jag går, vilket känns helt underbart! Så jag tror min plan att vila idag så jag kan jobba imorgon var en mycket god idee!

Kerstin började tjata om Calle och Wille redan på morgonen och efter att vi gått en liten liten tur på förmiddagen med hundarna så gick vi över dit. Perfekt! Kerstin har rätt tråkigt här hemma med mej nu när jag mest sitter i soffan med benet på en kudde. Så, Kerstin har lekt med Calle och Wille och efter en stund gick vi hem hit istället så dom fick leka här.

Känns iaf toppen att Kerstin fått utlopp för sin energi men att jag kunnat ta det lugnt :) Imorgon blir det jobb somvanligt.
 


Prick eller glass?

     Publicerat: 2013-01-28 Kl: 21:18:19 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Konversation mellan far och dotter igår

- Jag har glass på benet!
- Nää Kerstin, det är väl bara en prick?
- Nej det är glass!
- Det ser ut som en prick.
- Det är glass pappa.

De bli bra mamma, du behöve inte vara hädd!

     Publicerat: 2013-01-28 Kl: 16:40:34 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

...men idag känns det bättre, framförallt nu på eftermiddagen! Känns som knät är påväg åt rätt håll. Jag har dock garderat mej och komma vara hemma från jobbet imorgon och vila knät, så att jag istället är helt fit for fight på onsdag och kan jobba resten av veckan.  Hellre göra så, än att jobba imorgon och få ett bakslag och sedan behöva vara hemma igen.
 
Nu sitter jag och Kerstin och kollar på Bamse, och några andra planer har vi inte för eftermiddagen. Imorgon är dagis stängt så då var planen egentligen att jag och Markus skulle gå skift här hemma så han slutade tidigt så jag kunde jobba, men ja, nu blir jag hemma istället. Kerstin verkar förstå att jag har ont i benet för hon frågar hur jag mår och säger att allt ska bli bra och att jag inte behöver vara rädd haha, sötnos!

På bättringvägen

     Publicerat: 2013-01-27 Kl: 19:49:42 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Idag har det varit betydligt lättare att gå, men tyvärr är det inte så bra som jag skulle önska. Vanligtvis när detta uppstår, går det tillbaka av sej själv efter en dag eller så... Nu har det kommit ytterligare lite till sedan tömningen igår, och det börjar kännas stumt och stramt igen :( Dock lååångt ifrån hur det var igår innan åtgärden. Jag börjar fundera på att kontakta ortopeden som gjorde artroskopin och ställde diagnosen för tre år sedan, prata om eventuell åtgärd. Tänker inte mycket på det annars men när det blir ett sådant här "bakslag" så kommer ju tankarna såklart på åtgärd. Men jag vet åxå att man sällan kan få bort allt, samt att det ofta växer tillbaka... Men man kunde ju iaf få lite mer information och fundera lite mer seriöst på saken. Får se hur det känns i veckan.

Kerstin har haft en riktigt jag viill inte-dag. Suck. Men idag har ju Markus varit hemma igen, så jag har kunnat vila benet och Markus har skött rulljansen här hemma med städ, mat och barn. Skönt!
 
Ush, känner mej smått uppgiven :(

Hej knä, vart är du?

     Publicerat: 2013-01-26 Kl: 21:38:45 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


Såhär såg det ut imorses, såg att jag hade tagit en bild innan kläderna åkte på :)

Lördag på Akuten

     Publicerat: 2013-01-26 Kl: 18:49:00 | I kategori: Vardagsprat | 5 kommentarerMitt lilla nätta knä.....
 
Kul lördag jag fick lixåm... Vaknade med ett knä som var om möjligt, ÄNNU värre än det jag la mej med. Kände bara hur världen lixåm föll samman där på morgonen. Pigg glad unge, hundar som behöver gå ut, åså jag, som knappt kom ur sängen! Ringde närakuten vid Gullmarsplan, och blev rätt otrevligt bemött och meddelad att dom minnsan bara tar snabba fall på helgen. Jahapp... Altså måste jag åka å sätta mej på akuten. det är omöjligt med en 2 åring... Barnvakt... TACK HANNA med familj att nitagit hand om Kerstin idag. En lycklig Kerstin fick nämligen knalla över till Calle och Wille, där hon varit hela dagen medans jag varit på sjukhuset. Dom har åkt pulka och haft jättekul :)

Själv begav jag mej till SÖS... Valde att gå till deras lättakut, för där kommer man ju in i den ordning man kom dit, tillskillnad från vanliga akuten där det är prioritering som gäller. Efter 1h och 40min i väntrummet fick jag komma in. Efter att läkaren lite bekymmrat kollat på knät så fick jag ta akutsänka för att se om jag hade infektion. Resultatet på den var 18... Då blev läkaren osäker, TÄNK om det finns bakterier i knät? Fast jag vet att det inte är så. Mitt liiindrigt förhöjda crp kan bero på att jag har liite ont i halsen, eller det faktum att det är en inflammation i knät lixåm. Han var iaf tvungen att konsuletra ortoped. Ortopeden kommer "snart" sa han. SNART inom humanvården var i detta fall 2 timmar. Efter att ortopeden kollat fick jag nästan tjata mej till att punktera och tömma knät. Dom själva var så rädda för infektioner, men JA jag VET riskerna med att gå in i leder men SÅHÄR kan jag lixåm inte gå. SÅ, tillslut bestämdes det iaf att vi skulle genomföra det hela. Efter steriltvätt, spritomslag, tvätt igen och allt, så sög läkaren ut 80ml ledvätska ur knät och direkt kände jag hur lätt och befriad jag blev!!! Vätskan skickades till lab, och nu på em ringde läkaren och sa att allt var normalt - precis som jag själv sa.

Väl hemma kom min underbara chef Karin med thaimat! SÅÅÅÅ gott, jag som inte ätit på hela dagen! Tack Karin för mat och trevligt sällskap en stund =)

Nu ska vi snart göra kvällen här för Kerstin och sedan ska jag vila vila viiila, och ser fram emot att sova sedan för det blev inte mycket sömn i natt.


Nån kanske undrar vad som är fel med mitt knä... Jag har något som heter Pigmenterad villonodulär synovit, i min knäled, vilket är en godartad tumörform lixåm en överväxt inne i leden, det ser ut som orange tång. Detta leder olika mekaniska besvär, och bland annat kan man drabbas av sådan här hemartros, blodutgjutning i ledhålan.

Stackars mej

     Publicerat: 2013-01-25 Kl: 21:09:28 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Asså... idag har det varit synd om mej. Mitt knä som tillochfrån krånglar har gjort såååå ont och varit så svullet att huden knappt räckt till, har kännts som att knäskålen vart påväg att tryckas ut genom huden. Har släpat mej runt på jobbet och sent på eftermiddagen ville jag bara grina, och åka HEM... Haltade iväg och hämtade Kerstin hos Calle när jag kommit hem (hon har följt med dom hem efter dagis idag nämligen), och såg nu fram emot en lugn kväll i soffan med benet liggandes på en kudde. Men då bestämmer sej Kerstin för att första gången någonsin ränna upp å ner ur sängen efter läggning, och nu, efter en TIMME har hon äntligen kommit till ro och slutat springa upp. Jag gick tillbaka med henne lugnt och sa gonatt typ tio gånger, sedan pratade vi lite om vad vi ska göra imorgon åså, sedan gick jag tillbaka några gånger igen men sedan fick jag nog och sa till henne på skarpen att nu räcker det! Och nu verkar hon ha somnat. NU får jag äntligen vila mitt ben som borde vilat hela dagen egentligen. Det måste vara bättre imorgon, för jag är ensam hemma och måste ut med hundar å allt, ingen möjlighet att vila benet hela dagen :(
 
Nu ska jag trösta mej med cola och nudlar... Classy... men kände att jag verkligen int eklarade av att handla efter jobbet idag...
 
 

Kameleont Design

     Publicerat: 2013-01-24 Kl: 16:48:24 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

 
Idag kom tröjjorna jag för en tid sedan beställde från Kameleont Design special. Jättefina! Jag valde inag tyger själv, utan sa bara att jag ville ha ltie retro-känsla, inget rosa och inget med bilar. Blev ju toppen :) Kerstin blev jätteglad åxå, och imorgon får hon välja vilken hon vill ha på sej till dagis :)
 
Kameleont Design special, finns på facebook :)

Idag ville vi inte heller...

     Publicerat: 2013-01-23 Kl: 21:09:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

...fast dag vad det att gå upp ur sängen. Jiisses asså...
Men då kan man ju iaf bara lyfta upp ungen, alltid nått :D
 ...Annars tycker jag morgonen gick bra idag. Kerstin kissade utan jättelång protest, hon åt sin frukost, tog på sej ytterkläderna och jag kom i tid till jobbet. Vad mer kan man begära av dagens första timmar? :D

Jobbdagen var åxå bra, trevligt, lagom mycket att göra och jag lämnade kliniken i prima skick åt mej själv imorgon bitti klockan noll sju noll noll.

Väl hemma hade Markus gjort middag, och jag satte mej först lite ohövligt vid datorn. Kerstin sa till mej "Kom och sitt här mamma, du ska äta din mat nu, kom nu!" där hon satt vid bordet. När jag kom till bordet, gick Kerstin till mn dator, när jag sa till henne "kom nu då Kerstin så äter vi" fick jag ett "kommer snart mamma, ska bara titta lite på din dator först" hahaha! Asså, den ungen.... <3
 

JAG VILL INTE

     Publicerat: 2013-01-22 Kl: 22:13:04 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

Ibland är det ju för härligt att ha barn asså... Började morgonen lugnt och trevligt, tills jag måste säga de magiska orden "gå å kissa nu Kerstin". OH NO! Då vet man, att nu, nu kör vi igång. JAG VILL INTE KISSA! Asså.. jag fattar inte Kerstins issue med att kissa på morgonen... och jag vill inte lämna ett kissnödigt barn på dagis, jag vill verkligen inte det så jag försöker verkligen få henne att gå på pottan. Jag brukar helt enkelt neka henne sin "fofo me smör å ost" tills hon kissat... "Du får ingen smörgås innan du kissat Kerstin". En dag som denna, då jag börjar jobba sent kan jag vara helt iskallt vänta ut henne... Men när jag börjar 9 är det värre, och jag vill verkligen "vinna" den kampen. Idag gjorde jag det. Efter TVÅ TIMMAR. Ringde dagis och sa att vi blir sena idag. Klockan 10 kom vi. Stan's mest bestämda unge. Det är inga direkta utbrott, eller sånna trotts-bryt, bara bestämt "jag vill inte kissa". Hon är som Lotta på Bråkmakargaran, min unge. "Om jag inte vill ta min medicin så bestämmer jag mej bara för att inte ta den, åså tar jag den inte"... Suck...

Så... Imorgon är det onsdag, favoritdagen... Får hoppas hon är medgörlig :D Och nej, jag kan inte bara vänat ut henne utan tyvärr måste jag ta upp ämnet förr eller senare annars går hon inte självmant, inte just morgonkissen...

Duktig Soffi!

     Publicerat: 2013-01-21 Kl: 17:47:00 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

 
Idag har jag haft en riktigt bra dag! Planen var att börja kika i materialet jag har inför tentan och det har jag gjort, duktiga jag :D Kan annars ha svårt att plugga i god tid... det är som att jag behöver ha tidspressen och ont om tid för att få tummen ur röva. Jag hoppas jag kan hålla fast vi detta nu och plugga lite i taget så det inte blir ett övermäktigt projekt :)

När jag hämtade Kerstin ville hon såklart inte gå hem, precis som alltid när jag är såndär bra mamma som hämtar tiiidigt på dagis. Stannade kvar en stund och pratade lite med personalen innan jag tillslut fick med mej Kerstin hem. Här hemma har jag sorterat ut lite utväxta kläder ut hennes garderob. Blev mycket mindre än jag trott, hon växer väldigt sakta tycker jag, och har fortfarande mest 86 i garderoben, en del i 92, ffa på byxor.
Nu tittar "vi" på barn-tv. Kerstin iaf, jag själv tittar på låtsas ;)

En social dag!

     Publicerat: 2013-01-20 Kl: 20:56:34 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

Idag har vi haft fullt upp minsann! Jag och Kerstin började dagen med att se på film hela morgonen och sedan frammåt förmiddagen åkte jag och handlade det sista till kvällens middag. På tidiga eftermiddagen var Annelie och Edward här, vilket var supertrevligt och roligt, det var allt för länge sedan vi sågs sist! Kerstin och Edward lekte massor, man märker att dom känt varandra hela livet :)

Sedan var det dax att förbereda maten, eftersom vi bjudit hit Hanna, Cristian, Calle och Wille på middag. Vi har ätit gott och haft jättetrevligt. Barnen har haft enoooormt roligt och jag tror Kerstin somnade på ungefär 5 sekunder när hon la sej nu för en stund sedan :D

Imorgon blir det dagis för Kerstin för jag ska ägna lite tid åt att plugga till min tenta jag ska göra i April. Tänkte avsätta en del av mina måndagar till det :)

Tyvärr vart det inga bilder från kvällen men på Kerstin och Edward blev det ett par iaf :)
 Grattis BAMSE!

     Publicerat: 2013-01-19 Kl: 13:32:36 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

TIO år fyller min lille Korvas idag. Tänk.. i tio år har han och jag hållt ihop nu. Jag hoppas han får vara frisk och hänga med i många år till <3
 


Bamse 5 veckor <3

Svar på tal...

     Publicerat: 2013-01-17 Kl: 21:02:19 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

...från en 2-åring.... Kerstin kan verkligen svara mej ibland så att jag helt enkelt inte har något mer att säga haha. Häromdagen så stängde hon sin dörr så hårt å fort att Polly fick den på sej. Då talade jag med Kerstin och sa att man MÅSTE vara försiktig med hundarna, Polly är liten och om man skadar henne kan hon faktiskt dö! Då sa Kerstin till mej: Nä... "Hon är inte död mamma, hon står ju där!". Idag när jag Kerstin tjatade om bullar, och jag sa att vi har inga bullar, svarade hon mej "Men köp bullar då!" När man försöker med grejjen "Du är ju stor tjejj Kerstin då gör man inte si eller så" får man svaret "Men jag är liten mamma".

Det blir ju spännande att följa det här :D

Ska vi presentera den tjocka Jack Russeln åxå

     Publicerat: 2013-01-17 Kl: 17:40:27 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer
HMMPFF!!!!

Haha, det var ju en fin inledning av herr progemledare :P

Idag var ju då Bamse med på Nyhetsmorgon tillsammans med Toffe och kompisen Nudli. Eftersom Bamse under åren tillochfrån varit rätt tjock, och ständigt kämpar (eller ja, det är väl jag som kämpar) med sin vikt så fick han representera en mullig hund. Jag hoppas att någon av alla dom määäängder djurägare där hemma i soffan iom att se Bamse (som i mångas ögon skulle vara en smal och smärt hund med deras mått mätt) kan få upp ögonen att deras djur är betydligt mer överviktiga än dom själva tror och inser. Ni kan inte ana hur mkt "men han är ju stor för sin ras" "hon har ju mkt päls" "nej han är inte tjock, han har litet huvud" som vi hör i vårt yrke! I själva verket är det bara ren och skär övervikt.... Jag vet med mej att Bamse väger mer än han bör, men just ju ligger han på 10,2, och hans matchvikt är 9,5. Han har dock vägt 11,5 som mest så just nu ligger vi väl sådär mittemellan. Bamse är tyvärr en jojobantare pga lite dålig diciplin från mattes sida periodvis :P

<3<3!

     Publicerat: 2013-01-17 Kl: 17:05:09 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerDet är väl tur man har sin lilla älskade tös!! <3

Tv-stjärnan

     Publicerat: 2013-01-16 Kl: 20:05:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Imorgon är det dax för Bamse att vara på tv igen. Han har ju varit med en gång tidigare. Christophe ska tala om övervikt och diabetes, så bamse ska då representera den överviktiga. Förolämpande va? Haha... Han har varit lite rund, men är inte det just nu, men visst, ett kg hade han gott kunnat gå ner. Han får helt enkelt representera den lite smygtjocka! Kanske nån iaf kan få upp ögonen för sin hunds viktstatus. Med sej har Bamse till kompis Nudli, som är ca 18år och diabetiker :D
 
Har haft en röjjig jobbdag, mycket att göra både på för och eftermiddagen. Men det tycker ju jag är roligt :) Nu blir det Mästerkocken och Farmville för min del :D

då var man igång igen.

     Publicerat: 2013-01-15 Kl: 23:08:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Då har man kickat igång jobbveckan! Kerstin kom lite sent till dagis idag, inte förrns 9.30 (dom vill att barnen kommer senast 9.15) men det verkade lugnt. Träffade Kerstins nya förkolelärare åxå, och hon verkade trevlig, men fick ingen sån jättetydlig bild utan får väl se vad det är för nån när jag träffar henne mer. Har varit hemma 1,5 timme sedan jag slutade jobba. Hade en lugn kväll idag. Kerstin sover gott, och jag kollar ikapp Hollywoodfruarna, innan jag själv ska sova =)

Åka till ditt jobbet mamma

     Publicerat: 2013-01-14 Kl: 16:03:24 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Idag har jag och Kerstin varit på mitt jobb en stund. Behövde skriva ut lite papper till ett prov jag ska göra i April, så vi åkte dit idag på min lediga dag så jag kunde göra det i lugn och ro. Kerstin gillar att vara på jobbet åxå så det är bara roligt. Väl hemma har vi ätit och nu gör vi ingenting.
 
I helgen har vi inte gjort någonting alls. Det har varit riktigt skönt eftersom det känns som det var längesedan vi var hemma bara familjen på helgen. Kerstin fortsätter på sitt glada goa spår. Hon verkar ha lämnat denna periods trotts bakom sej i 2012 för hittills detta år har hon vart jättego att ha å göra med :)
 
om någon missat, så finn jag på Instagram som soffilina :)

Ja vill hida på hästen, på den hästen!

     Publicerat: 2013-01-12 Kl: 17:14:41 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag har vi varit på Ågesta Ridskola. Sikket ställe! Jättefint! Fräscht, modernt och mysigt. Jättefint stall, och anläggning i övrigt :) Vi kikade runt i stallet och satte oss även i cafét och tittade lite på en ridlektion. Fram i vår ska Kerstin få prova rida där om hon fortfarande visar ett så stort intresse för hästar. Man vet ju aldrig lixåm :)
 

Plötsligt händer det!

     Publicerat: 2013-01-10 Kl: 20:40:31 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag har jag jobbat till 15. Som alltid bästa dagen! Älskar att hämta på dagis. Idag ville tillåmed Kerstin följa med hem! När hände det sist?? Skönt att slippa det där spektaklet med en unge som vääägrar gå hem och allt vad det innebär med vinterkläder-påklädning hehe. Väl hemma har vi inte gjort så mycket. Tittat på nya avsnitt av Rasmus Nalle och lekt på Kerstins rum. Nu sover hon, mina goa lilla tös <3
 


Ja vill inte... Ja vill inte bara!

     Publicerat: 2013-01-09 Kl: 20:42:19 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

Asså... Ni skulle sett Kerstin i morses... Fick ju väcka henne klockan 7 iom att det vad dagisdax. Morgontrött till tusen och hon är sååå suuuur när man väcker henne hehe. Hon satt i hörnet i badrummet, lixåm ihopkurad med rumpan bar, huvudet i hörnet och händerna för huvudet och bara "jag vill inte! jag viiill inte" jag frågade vad det var hon inte ville, då fick jag svaret "jag vill inte bara!" hahaha... Men vi kom iväg i tid och jag kom i tid till jobbet tillochmed. Eftersom jag hade rätt bra med tid kunde jag bara roas av hela situationen haha, när man har bråttom är det inte lika kul ;)
 
Som hon pratar alltså. SÅ duktig. Förundras varje dag. Det är knappt något hon inte har ord på, meningarna är långa och mycket grammatik sitter riktigt bra, frtm just detta med plural där de flesta ord bara får ändelsen -ar (utom bok, där säger hon en bök, flera böcker), haha men det är väldigt gulligt. Undrar när hon kommer börja prata rent, för än är det ju småbarns-språk så att säga. Och dialekten, asså... GEEZ sikken liten stockholmare vi har :P

jag ska åkka hem nu

     Publicerat: 2013-01-07 Kl: 22:23:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Snacka om att det blir mer och mer människa av ens lilla bebis...barn..tjejj... Igår var Kerstin väldigt inställd på att nu skulle vi åka hem imårrn (idag alltså). Hem till pappa, å till rummet. Och till Calle. Momo och bessefar stanna här, jaaa, mamma och jag ska åka hem. Så sa jag till henne igår att hon imårrn (idag) skulle packa sina leksaker i den blåa kassen när hon vaknat och det kom hon minsann ihåg haha. Såfort hon vaknade så började hon prata om att hon skulle packa sina saker i den blåa kassen för hon skulle åka hem till pappa och sitt rum nu, och Calle. <3 haha sötnos! Och packade gjorde hon, och desutom BARA de leksaker hon haft med sej ner, och inte alla dom leksaker som finns i Borås, utan ner i påsen åkte Herr Nilsson, Pippi, Lilla Gubben, filten och dockan hon fick i julklapp. Haha hon har full koll alltså!
 
"Vi ska åka hem nu, ni ska stanna hä momo å bessefar. Jag ska åka hem till mej, till mitt rum, till min pappa. Och Calle"
 
Asså <3
 
 
 

Äntligen!

     Publicerat: 2013-01-07 Kl: 17:15:43 | I kategori: | 0 kommentarer

Hä Insson mamma, Hä Insson är borta, han ä död!

     Publicerat: 2013-01-06 Kl: 23:05:04 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


 
Igårkväll var det jobbigt härhemma.. Herr Nilsson var försvunnen efter Kerstins lek under eftermiddagen och kvällen. När vi inte hittade honom konstaterade Kerstin helt enkelt att han var död. "Hä Insson är död". Men som tur var hittade vi honom på förmiddagen idag. Han satt på sin lilla potta bakom draperiet i hallen :D efter vi hittat honom var Kerstin väldigt mån om att han skulle äta russin och tryckte ner hela apan i russinförpackningen. Sedan var han "muttsig" åxå och fick bada i hundvattenskålen. SUCK. Så nu hänger han på tork, och dom får återförenas, Kerstin och Herr Nilsson, imorgon igen.
 
Imorgon åker jag och Kerstin tillbaka till Shlm igen efter 2,5 veckas ledighet. Det har varit jätteskönt, men nu ska det bli roligt att komma tillbaka till jobbet igen faktiskt :)
 
För er som tycker bloggen är lite fattig nuförtiden så finns jag även på Instagram som soffilina. Där uppdateras det lite fler ggr per dag:)

Kusinträff!

     Publicerat: 2013-01-05 Kl: 19:59:56 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

 
Igår hade vi vår årliga träff med mina kusiner och mammas bror och deras barn, dvs Kerstin sysslingar. Jag brukar kalla dom kusiner, iom att K inte har eller kommer få nån kusin på min sida släkten. Kerstin hade såååååååå kul! Haha hon kallade dom för "mina barn" och släppte inte Ebba (8år) med blicken en enda sekund på hela kvällen <3 Vi åt pinnekött, som varje år. Tyvärr var inte Markus med i år :(
 
Nähäpp nu smäller det så mkt raketer här, så nu kom en livrädd Bamse, så hej då bloggen för idag...
raketjävlar......

Ätt nu Mijo, ät, ät upp! - blivande hästtjejj?

     Publicerat: 2013-01-03 Kl: 19:51:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag har jag och Kerstin varit i stallet igen. Kerstin tjatar massor om att åka till hästarna och katten, vilket jag såklart tycker är jätteroligt! Hon vill hopplera på hästen, säger hon åxå. Vilket betyder att hon vill galoppera haha. Jag blev mäkta förvånad när vi satt på läktaren och tittade på dom som red, när Kerstin sa "den dä hästen går bara, den där botta hopplerar" hahaha! Hon har alltså koll på vad galopp är. Lindas häst var lite stökig idag och Kerstin analyserade allt, hela tiden... "hästen är rädd, den bara snurrar" haha. Underhållning var vad det var.

När vi kom till stallet grabbade Kerstin en sopkvast direkt och började sopa... eller nej, först letade hon upp stallkatten ;). Miro som drog hö ur sin höpåsen på boxen sölade en hel del hö på golvet, vilket Kerstin hela tiden sopade upp, samtidigt som hon sa till Miro "ät, ät nu, ät upp!" haha. Asså gullunge!!! Två av hästarna har hon koll på, Mijo (Miro) och Hittos (Kiitos). Näste gång har jag lovat att hon ska gå rida. Inte hopplera som hon vill, men iaf sitta på en häst ;) Otroligt åxå hur orädd hon är för dessa stora djur. Står öga mot öga med Miro som i hennes ögon måste vara enooooorm :)
 

Toppendag!

     Publicerat: 2013-01-02 Kl: 22:46:00 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

 
Idag har vi varit hemma hos Bea och Alexis. Jättekul att ses verkligen, tack för idag!! Alla hade vi jättetrevligt. Kerstin och Alexis kom extremt bra överens och lekte massor! Hade kaffebjudning, busade i badrummet och hoppade i Alexis sittpuffar. Så himla härlig syn! Själv hade jag åxå jättetrevligt! Vi har inte setts innan men det märktes inte alls :) Detta får vi göra om =)
 
Nu på kvällen har jag varit på bio med Linda och Jenny. Vi såg "Mammas pojkar" och jag tyckte den var jätterolig! Handlingen var nästan obefintlig haha men det spelar ingen roll :D Efter bion åkte jag med Linda ut till Tosseryd och kvällsfodrade hästarna. Väl hemma har jag och pappa sett på "Fjällbackamorden" och nu ska jag sova :)

Positiva klubben!

     Publicerat: 2013-01-01 Kl: 19:54:32 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


 
Idag har vi haft en riktigt bra dag jag och Kerstin. Hon vaknade på strålande humör 9.55 och har hela dagen vart glad och medgörlig, ätit helt okej och inte tagit av sej naken en enda gång under dagen. (Klassisk situation nämligen att hon klär av sej naken, blir skiiitkall men väääägrar klä på sej, därför vill jag helst att hon inte ens tar av sej kläderna....)
 
Imorgon ska vi hälsa på Bea och Alexis, och lillsyster Hailey. Ska bli jättekul!!! Tror Kerstin och Alexis har mycket gemensamt, inte bara sitt lockiga hår :D
 
Nu sover Kerstin och andhämtning väntar för denna mamman, fram tills hon vaknar imorgon. Hoppas på runt 9-snåret, tycker det är lagom ;D