augustimamma-träff

     Publicerat: 2010-06-30 Kl: 22:06:29 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

nu är jag hemma efter en supertrevlig kväll tillsammans med tre andra tjejjer som åxå ska ha bebis nu i augusti! vi möttes upp på medborgarplatsen ocg gick sedan till waynes coffe (heter det så?) och där satt vi i flera timmar och pratade om allt möjligt. jättekul verkligen!! jag har ju inga gravida vänner åså, så det var kul att IRL träffa andra som åxå väntar bebis :)

fick dock ett jätteäckligt svimmningsanfall när vi satt där.. det var något som pulserade till innuti mej och sedan fick jag svårt att ta ett djupt andetag och sedan fick jag svimmningskänsla. skitobehagligt. jag trodde såklart att jag skulle dö. men det gick fort över, men fy fan det var jätteobehagligt iallafall :(

nu måste jag försöka sova!
vi hörs imorgon :)


mot stan!

     Publicerat: 2010-06-30 Kl: 16:57:48 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


hellu!

sådär ja! jobbdagen avklarad. och aldeles snart ska jag in till stan och träffa några andra "augustimammor" från forumet jag "bor" på, minbebis. ska bli jättekul att prata med lite andra gravidmagar :D
så jag får uppdatera när jag kommit hem helt enkelt. nu ska jag pussa på hundarna innan jag lämnar dom ensamma!

:)


beslutsångest?

     Publicerat: 2010-06-29 Kl: 22:03:34 | I kategori: Min graviditet | 2 kommentarer

alltså, jag kan inte för allt i världen lista ut hur min bebis ligger i magen! hade det itne varit för att jag sett att hon ser normal ut på UL, hade jag trott att hon var en klump med 4 armar och 4 ben!
verkar som de flesta bebbarna i denna vecka ligger med huvudet ner. jag känner henne lite olika hela tiden, exempel på hur "hon känns" är:

*känns som en rygg längs med hela sidan av magen, något hårt mot revbenen och fötter som sträcker ut sej i min midja... (=rumpa ner, huvud upp?)

*en rygg längs med hela nederdelan av magen, en hård klump (huvud?) i ena sidan och fötter ut i andra sidan... (=ligger på tvären?)

*ilningar i underlivet, vilket jag hört ska bero på att huvudet trycker neråt... (=huvud ner?)


ligger hon alltså åt alla möjliga håll? kan hon inte bestämma sej alls där inne? är supernyfiken nu tills nästa bm-besök om en dryg vecka... jag tror jag kommer bli inboad för ultraljud, där man då får konstatera hur hon ligger. men om hon rör sej runt hela tiden? hur ska man då kunna fastställa det? om huvudet är ner just då? eller rumpan ner just då? å sen kanske hon ligger på tvären igen på eftermiddagen? tycker hon kan bestämma sej nu och lägga sej tillrätta! :)

ja... spännade äre...

:)

     Publicerat: 2010-06-29 Kl: 13:08:06 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Polly och Bamse vid sjön idag =), glada och i sitt esse!


nu slår jasminen ut, då luktar det mumma utanför fönstret och fint äre åxå :D


nu, jobb!


sommar!

     Publicerat: 2010-06-29 Kl: 11:25:40 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


sommar sommar sommar weei!

asså, det är fanimej sommar nu!
man trodde inte riktigt att det skulle bli någon? men nu jäklar. trotts att jag jobbar, och inte har semester känns det som jag kan njuta av det fina vädret. idag jobbar jag kväll, och helgen var ju långhelg med fint väder åså. känns toppen.
vaknade tidigt och har nu varit ute och gått en långpromme, nästan två timmar i det fina vädet. hundarna har badat och hoppat från små-klipporna nere vid sjön, bamse har simmat efter bollen och polly har slitit sin boll i stycken, allt är som det ska! nu har jag ätit lite här ute i solen, och försöker dricka en massa vatten. det ska ju hjälpa mot att samla vatten runt vrister åså, och det vill jag ikke!
hade tänkt städa, men skiter fasen i det idag, men ska plocka ur diskmaskinen. det får nog räcka som kraftansträngning en dag som denna. sedan tror jag baskemej att jag ska åka förbi mc donalds på vägen till jobbet och köpa en stor chokladmilkshake!

ha en fin dag in da´sun!

suck...

     Publicerat: 2010-06-28 Kl: 20:23:47 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

jag ska ju byta bil med min mamma nu när bebisen kommer, eftersom hon har en kombi.. dvs mer plats med vagn, hundbur åså... toppen. nu fick vi dock veta från opel att man inte kan koppla ur airbagen i passagerarsätet fram! va fan... så nu måste lilla K sitta i baksätet. vissa tycker ju det är att föredra då man som förare då har bättre fokus på vägen. jag ser det tvärtom. så om hon börjar gallskrika i baksätet, för en så enkel sak tex som att hon tappat nappen, så måste jag då svänga av vägen, för att rätta till det, istället för att bara sträcka ut armen och ge henne nappen? fasen var purkigt det kändes. vad är det för skit? inte kunna koppla ur en airbag??


jajaja... det ÄR väl säkrare då....


800 grader

     Publicerat: 2010-06-28 Kl: 17:13:30 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


hur söt på en skala? :)

gaaaah! idag har det vart såå varlt på kliniken. fy fan asså. och jag som ändå är frusen, upplever det inte lika varmt som endel andra. sikken tur att man inte gått upp 25kg, och är tung och svettig och otymplig, då hade jag fan inte kunnat jobba. såfort man lyfter ett finger svettas man... usha.

idag hade vi en den sötaste lilla bebis jag sett på länge. en person kom in med ett rådjurskid, som man hittat vid vägen ensam. dock är det ju så att kid ofta ligger ensamma om mamman skuttat iväg åså, men att mamman kommer tillbaka och hämtar det igen... jag ringde viltjouren och polisen, och ingenstans hade man fått nån anmälan om ett påkört rådjur, så då får man anta att mamman kommer tillbaka. så dom fick åka tillbaka med kiddet och lägga det där den låg, fast lite längre in från vägen. så nu hoppas jag dom är återförenade mamman och bebisen! jag trodde det var dumt att ta i vilda djur så, men på viltjouren sa dom att det spelar ingen roll, mamman avvisar inte sin bebis bara för att vi hållt i det. bra, lärde man sej något nytt =)

höres!

helgen

     Publicerat: 2010-06-27 Kl: 18:52:38 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


nu är magen lagom stor tycker jag :P

jahapp så hade dessa tre lediga dagar gått. men måste säga att det varit tre rätt långa dagar, hm ja blir ju lätt så om man börjar dom klockan åtta på morgonen... men det har ju gjort helgen längre, så det känns toppen! att ha haft mamma och pappa här har vart underbart, det är alltid så trevligt och massa god mat! nu har jag varit ensam hela eftermiddagen eftersom markus skulle se england-tyskland matchen inne istan, och nu skulle han visst se argentina-mexico där åxå så det blir fortsatt ensamt här hemma... nåväl...
imorgon börjar jag klockan sju... puh... hoppas natten bjuder på sömn, så det inte blir så pissigt att gå upp i ottan... nä.. om man skulle rota fram något att äta kanske...

so'long!

härliga sommar!

     Publicerat: 2010-06-27 Kl: 12:35:47 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer










Nu har mamma och pappa åkt hem. trist.. men åker ner till borås om tre veckor... jag och markus och hundarna har varit ute och gått, hundarna har baaadat, lovley tycker dom, åså har vi vart på mc donalds och suttit ute och ätit i solen. härligt! nu ska jag vara slappa och vila resten av dagen.. kanske se en film.. kanske se lite fotboll.. vem vet :)



los turistos

     Publicerat: 2010-06-26 Kl: 17:44:57 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Slottshundar <3

Idag har vi varit turistiga och varit på Drottningholmsslott. har själv aldrig varit där, bara åkt förbi, så det var kul att ha sett trotts allt. vi hade tur med vädret. i bilen dit spöregnade det så vi knappt såg ut genom bilrutan, men det slutade när vi kom fram och resten av dagen har det ju varit fint väder :)
Nu på eftermiddagen har vi grillat, jäkligt gött blev det! resten av dagen blir det bara att slappa, vila benen, har varit ute och gått hela dan känns det som.

ha't fint!



v.35

     Publicerat: 2010-06-26 Kl: 08:32:44 | I kategori: Min graviditet | 1 kommentarer



v. 35


Nu går vi in i vecka 35! galet! ännu inga krämpor, och fortfarande smidig, inge tungt.
nu känns det dock som att tiden kryyyper fram! vill bara att hon ska komma ut nu :)



min midsommar

     Publicerat: 2010-06-25 Kl: 19:11:40 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer



Hoppas alla har en bra midsommar! vi har ätit gött och varit ute och gått i solen vi =)



midsommar

     Publicerat: 2010-06-25 Kl: 08:48:43 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


jahapp! jag får väl göra som alla andra och önska glad midsommar! fast jag har nog firat midsommar två ggr i mitt "vuxna" liv jag... vad är grejjen? en dag bland alla andra. idag kommer mamma och pappa hit, DET blir underbart, det är så kul när dom är här. så nu ska jag städa och fixa tills dom kommer.

ha en trevlig dag nu då alla som ska fira ;)



go natt, igen!

     Publicerat: 2010-06-24 Kl: 21:41:26 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer



...så trött så jag ser stjärnor?
ska gå å lägga mej nu, så får vi se vad natten bjuder på idag?
2h sömn? 3? 8? 1?
alltid lika spännande :P



RIP Kia

     Publicerat: 2010-06-24 Kl: 19:04:03 | I kategori: Vardagsprat | 3 kommentarer



Vill ägna en stor tanke till min kollega Mikaela, vars hund Kia igår blev så tragiskt påkörd av ett tåg. Mikalea som i sin tur var iväg och hämtade sin nya valp, och förlorar alltså sin älskade Kia under dygnet hos hundvakten. det är så fruktansvärt och jag finner inga ord alls. lilla Kia :(. Det är få personer jag kan likna mej själv med, när det kommer till relationen och känslorna till sina hundar. det är väl Mikaela och någon till kanske. hon levde för sin hund. Kia var hennes allt och nu är hon död. ush. tänker på dom hela tiden!




BM besök igen

     Publicerat: 2010-06-24 Kl: 17:29:14 | I kategori: Min graviditet | 1 kommentarer

imorses var vi hos barnmorskan igen. allt såg bra ut. har jättebra HB, och behöver egentligen inte äta mina järntabletter, men kommer göra det lite sporadiskt ändå tänkte jag. socker var bra, likaså blodtryck, och mitt sf-mått följer sin lilla kurva som det ska! det mest spännande idag var ju om man kunde fastställa hur bebisen ligger i magen. men ikke! mina bukmusker är så fasta och hårda... men hon kunde inte känna något tydligt huvud neråt, isåfall ligger hon väldigt djupt. men med tanke på att jag får en hel del sparkar ut i midjehöjd, och bm kunde sej ana ett huvud i min ena sida så KAN bebis ligga i säte. därimot lät det på hjärtljuden som om hon ligger med huvudet ner. vi lämnade det öppet med ett "säte frågetecken" och vid nästa besök om två veckor (då hos en annan bm för min går på semester) så ska man lägga stor vikt vid bebisens läge. kan man inte då till 100% säga att huvudet är neråt blir det ett ultraljud för att kika efter. spännande ;).



nightynight

     Publicerat: 2010-06-23 Kl: 21:59:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


ojojoj... i'm so tired. det är en sån kväll. när jag knappt kan hålla ögonen öppna i soffan, så jag måste göra något. jag ställde mej och gick igenom lilla K's kläder, dom är så söta och det är kul att pilla i dom. så piggnade jag till lite. men nu ska jag sova. eller nej, rättelse, jag ska försöka sova. jag önskar jag var en hund. dom har fasen inga issues med att somna, och inte vaknar dom på natten och ligger å glor i två timmar heller.

och, somsagt, bm-besök imorgon, längtar! <3

torsdag :)

     Publicerat: 2010-06-23 Kl: 19:17:29 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


lille Bamse in action på lunchen idag :)

hej hej, hoppas ni haft en bra dag
. det har jag haft. var en bra jobbdag, lite mycket innemellan, men annars så rullade det på bra! nu sitter jag mätt och belåten i soffan och här tänker jag sitta resten av kvällen. lilla K i magen har haft en lugn dag idag, verkar vara sådär, att hon har ett par, tre lugna dagar för att sedan kränga runt konstant i ett par dagar. i natt när jag var vaken var det full rulle åxå. jag undrar så vad hon gör där inne. imorgon ska jag till barnmorskan igen, jag hoppas hon kan känna hur hon ligger nu, men det verkar ju svårt eftersom mina bukmuskler sitter ihop och är stenhårda där hon ska känna efter huvudet. nåja :)

höres!


bit ihop!

     Publicerat: 2010-06-22 Kl: 22:05:15 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

aj asså. fan. har skitont i ryggslutet idag igen... kommer efter att ha jobbat några timmar... lixåm en trötthetskänsla och ont i ländryggen. buhu. jag vill INTE ha ont nånstans. ska förtränga det in i det sista. men det är ju mycket bära, lyfta, ner på golvet, upp, böjja sej, torka bort grejjer å sånt, så kroppen kanske helt enkelt börjar bli lite sliten. men än dukar jag inte under. nej nej! ett par alvedon och jag är fit for fight :D

har jobbat kväll idag och det var tur att vi var två. min vikarie amelie går ju mina tider så vi kunde hjälpas åt. det var en massa vaccinationer och pyssel, så det var verkligen skönt med lite avlastning!



looki look

     Publicerat: 2010-06-22 Kl: 12:12:12 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


testpiloten ;)

wei! idag kom äntligen min beställning som jag klickade hem för en vecka sedan. det vart nå fel med sms-avin, fick ingen av dom som kört ut, så med hjälp av företaget jag handlade hos så ordnade det sej idag! det är mest smågrejjer, men framförallt en babysitter! hittade ju en mörkgrå/cerice, toppen, så lilla K kan ha en likadan "soffa" som vi, för vi har ju mörkgrå med cerica kuddar ;). babysittern är jättefin iaf, och ser superskön ut haha, man kan ställa om läge för både rygg och fötter och den kan gunga eller så kan man låsa så den inte gungar, det blir fint det :)

har även vart ute och gått i 1h 40min, värsta somamrvädret, hur gött somhelst!



mörrn!

     Publicerat: 2010-06-22 Kl: 09:10:59 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


vovvarna tycker matte är lite väl morgonpigg ;)

startade dagen idag klockan 8.00 piiip. lika bra det. jag har ju så svårt att sova på kvällen, och min teori är att det kommer bli värre om jag ligger och sover länge på morgonen, så likabra att vakna när jag väl vaknar, inte försöka somna om. därimot har jag nu börjat vakna tre på natten och vara vaken till 5. ja, kanske min kropp ställer in sej på bebis-livet hehe... jaja, vad ska man göra. får ligga här i sängen och glo i väntan på sömn...

ska strax ta en promenad med vovvsen, det är ju jättefint väder så det känns ju trevligt nu när man är ledig på dagen. börjar jobba 14.30 idag nämligen.

pissdag

     Publicerat: 2010-06-21 Kl: 19:59:17 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


tur man har sina älsklingar <3

ush, har vart en pissig dag idag. startade med irritation redan på morgonen, och sedan rullade det på. har haft svinmycket att göra på jobbet och brottats med tre stora hundar, blivit biten i armen (som jag dock hann dra undan med ett blåmärke till följd istället för en halv arm) vilket gjorde att hela min kropp tagit stryk med trött rygg och allmän olustig känsla... sedan att hela arbetet blir sjukt tung-rott innemellan pga olika faktorer hjälper ju inte till...
nu sitter jag i soffan och har tagit värktabletter och hoppas att ryggvärken ska släppa. ush känner mej helt off både psykiskt och fysiskt idag. jobbar kväll imårrn, skönt, kan jag vila under förmiddagen!



finbesök!

     Publicerat: 2010-06-21 Kl: 17:12:53 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


finbesök av "min" råtta salta katten idag <3

titta vem som kom och besökte mej på jobbet idag!! salta katten <3. ni som känner mej, eller ni som läst bloggen ett tag, vet ju om att "katten" fick flytta till ny matte när systern dog, så istället för att leva som ensamråtta, så flyttade hon till katarina och hennes gammeltantråtta loppan. tyvärr gick loppan bort för några veckor sedan, så katten är ensam nu, men hon har det SÅ bra! katarina är kanske världens bästa råttägare! katten är knappt ensam alls. och idag åkte dom till mej på kliniken och hälsade på. åh, blev nästan tårögd, lilla katten <3 hon är ju över två år nu, och frtm en liten juvertumör som står still i tillväxt är hon superpigg! ska vara råttvakt åt henne 2-12 juli, ska bli jättemysigt :)

sex and the city 2

     Publicerat: 2010-06-20 Kl: 21:24:16 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


helt klart sevärd, inget slår ju serien dock :)

ikväll var vi ju på SATC 2. tyckte filmen var rolig, och gillade att man inte ändrat i relationerna, man slapp se carrie och mr big göra slut igen tex, allt flöt. kanske var den lite lång, men jag gillade den iallafall :)

lilla bebisen, som tagit dagen med ro, hade dock riktig cirkus i magen! kunde knappt sitta ner, för hon bökade runt så... pjuh!



56:or

     Publicerat: 2010-06-20 Kl: 16:19:16 | I kategori: Min graviditet | 3 kommentarer

premiärbad!

     Publicerat: 2010-06-20 Kl: 10:33:56 | I kategori: Bamse & Polly | 0 kommentarer


lyckliga hundar <3

äntligen har matte fattat vad som gäller
tycker polly och bamse. idag har dom äntligen fått premäir bada (om man bortser från pollys egna lilla premiär häromsistens då). har tyckt det varit lite för kallt fram tills nu... vi tog med oss varsin boll ner och bamse har hämtat boll och simmat och polly har lyckligt slitit sin boll i små-bitar, skällt och haft kul hon åxå. nu ligger dom ute på gräset och soltorkar <3



god morgon!

     Publicerat: 2010-06-20 Kl: 08:56:29 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


frukost; cola, citronkex och ett äpple

jag har varit vaken mer eller mindre sedan klockan 3 i natt. vaknade och var så trött i ryggen och det släppte lixåm inte hur jag än la mej.. suck.. sedan 8 har vi alla varit uppe här dessutom. markus är ute och motionerar sej själv och sin cykel och jag ligger här och har just ätit en riktig brak-frukost, som ni ser på bilden.
idag har vi inga planer alls för dagen. jo, vi ska tvätta. jag ska gå promenad, och ikväll ska vi gå på bio, sex and the city ska vi se. funderar dock på att ta en tur till farsta. när jag låg här vaken kom jag på att vi endast har 2 bodysar i stl 56, det går ju inte för sej! så jag kanske kan köpa några sånna idag, så har jag nått att göra ;)

ha en bra dag!


oh så fint

     Publicerat: 2010-06-19 Kl: 19:09:31 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


idag har vi har åxå vart och köpt blommor att ha i krukorna på uteplatsen, så jag
har varit duktig och planterat dom i mina små krukor, så det blir fint nu i sommar!




bebis-shopping

     Publicerat: 2010-06-19 Kl: 13:09:50 | I kategori: Min graviditet | 1 kommentarer


nallen fick agera provdocka till bärselen :P

nu har vi varit och shoppat lite! idag har vi köpt babyskyddet och en adapter att sätta i bilen, praktiskt. det blev ett BRIO-babyskydd, det är ganska lätt att bära, och så fastande jag för det helt enkelt. markus fick välja färg, och det blev ett med svart tyg, toppen tycker jag =) sedan köpte vi åxå en babybjörn-bärsele, och ett litet påslakanset till vagnen, rosa med pingu som jag inte kunde motstå :P. dom hade extrapris på solskydds-rullgardiner till bilen så det fick åxå följa med hem! nu börjar man komma en liten bit på vägen i shoppandet iaf! :)


gulligt påslakanset och nallen provar babyskyddet :D




v.34

     Publicerat: 2010-06-19 Kl: 09:07:27 | I kategori: Min graviditet | 2 kommentarer


v.34 :)

tiden går, och jag blir tjockare och tjockare! dock har vikten stått still ett par veckor nu, men den vilar väl bara för att ta nya tag och ge mej en viktchock antar jag! kan tro att det är +9kg nu ungefär... på torsdag ska vi till BM igen så vi får väl se då. bebisen är lite lugnare nu, men har läst att dom sover mycket i denna perioden, och jag tror nog nästan att hon iaf för det mesta ligger med huvudet neråt, men då känner och ser man rumpan, tror jag, som putar ut, upp, och byter från sida till sida, när hon är igång. men ibland ligger hon bergis på tvärsen för då spänner det ut på båda sidorna.
idag är jag aldeles öm vid sidan av naveln, lixåm inuti huden? inte utanpå, inte innanför, men inuti själva huden, känns om jag sträcker på mej, eller rör mej på vissa sätt. undrar vad det är?

vill ha ut bebisen nu så jag slipper oroa mej hela tiden. "när rörde hon sej sist? 15 min sedan? gaaah?!? hallå? bebis? hallå?" "har hon inte rört sej ganska lite idag?" "oj vad hon rör sej mycket just nu, är något fel?" i'm going nuts. när hon är ute kommer jag vara orolig åxå för allt säkert, men då har man henne iallafall framför sej, och kan SE henne.


50 dagar kvar...

     Publicerat: 2010-06-18 Kl: 17:03:12 | I kategori: Min graviditet | 0 kommentarer


50 dagar till BF idag! 50... inte speciellt många. räkna två veckors övertid på det, så inom 64 dagar är bebisen här hos oss! det känns lååångt bort, och väääldigt nära!



clean clean clean

     Publicerat: 2010-06-18 Kl: 14:36:13 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


ahhh! nu är jag förtjänt av soffläge resten av eftermiddagen! har städat riktigt fint i lägenheten, varit ute och lekt med hundarna, eller ja, jag och bamse har lekt, polly har rännt runt med sin egna boll, på egen hand. tänkte åkt och köpt lite blommor till krukorna här ute, men gör det imorgon när vi ändå ska åt det hållet när vi ska till babyland och köpa bilsbarnstolen.
nu är det iaf jättefint här hemma, nyvädrade sängkläder och helt hundhårsfritt! kollar på fotbollen med ett halvt öga åxå, och har pratat en stund med mamma <3

lediga fredagar is the shit.


vik hädan listeria!

     Publicerat: 2010-06-18 Kl: 11:50:58 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


mmmmm, sparris och mögelost!

hääärliga leeeediga freeedag!
vaknade tidigt, som vanligt, 8.20. ägnade en stund åt datorn, och sedan gick jag och hundarna på en mindre mysig promenad i duggregnet. efter det, tog vi bilen till farsta, kollade i lite affärer, kollade bebiskläder, men det har infunnit sej ett köpstopp, vilket är BRA! hehe, men mycket sött finns det, framför allt såå mycket söta små skor på åhlens <3. sedan tog vi oss an djurmagazinet och sedan ica, och efter det åkte vi hem.

nu har jag just avnjutit en mycket god lunch, spagetti med mögelostsås och sparris. köpte en sån rejäl blåmögelost, och jag vil se den listeriabakterie som överlever 10min stormkok! haHA! mumms!

nu blir det lite dator, tv, och sedan ska jag ta och städa lite här hemma!

ha en bra dag!

ny granne

     Publicerat: 2010-06-17 Kl: 21:14:32 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


ny granne?

vi har en liten smygtittare utanför altandörrn... verkar som en liten kattunge flyttat in i vår närhet och trivs med att traska runt utanför oss. jättesöt är den! släppte ut hundarna, som bara står inne och knorrar, tänkte att dom kanske kunde skrämma iväg den, mest så att den kanske inte framöver tänker knalla in här, utan är lite på sin vakt utanför oss... mina hundar är inte alls elaka mot katter så ingen fara på det viset. polly står en meter ifrån med rest ragg och morrar, men bamse vågade sej på ett hopp mot katten, som i sin tur gjorde ett skutt över staketet och iväg hehe... både polly och bamse har någon form av skräckblandad förtjusning när det gäller katter, men rör sej katten mot dom, så blir dom rädda haha...




seså, andas nu!

     Publicerat: 2010-06-17 Kl: 17:29:13 | I kategori: Min graviditet | 0 kommentarer


seså, andas på nu, det är a piece of cake att föda vettö!

jahapp då var vi hemma från profylax-grejjen. känns helt okej, även om man känner sej dum när man sitter där och prov-andas. men jag förstår vittsen med det hela! det är nog bra att ha fått lära sej den tekniken, jag hoppas att man iaf kommer kunna använda sej utav det i början av värkarna, och kommer man in i det kanske det kan hjälpa en längre fram åxå? fast samtidigt har jag inga större förhoppningar att man ska palla ligga där och pusta på genom hela förloppet. men lite hjälp kommer det säkert kunna vara! vi fick åxå prova lite massage, och lyssna på en avslappningsövning, men där är min gräns nådd asså! sånt klarar jag inte. jag blir allt utom avslappnad av att lyssna på nån kvinna som talar i slowmotion, jag blir döstressad och tycker hon borde prata fortare! hehe...

men men, det var det! hoppas som sagt att man kommer kunna använda sej av det till en viss del iaf :)


profylax-kurs

     Publicerat: 2010-06-17 Kl: 12:35:41 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

jahapp, då var man hemma och om en stund ska jag bege mej mot mvc, eftersom vi ska på profylax/avslappnings-kurs idag. ska bli lite intressant! hoppas man kan ha liite nytta av det där på förlossningen, men man kommer väl tycka det fungerar först, men efter ett tag ligger man väl där och skriker efter epidural och vill dö! hehe...
toppen att jobba 7-11 iaf, haha, så skulle man ha det varje dag :P

skriver mer när vi är hemma rån kursen!

nä...

     Publicerat: 2010-06-16 Kl: 21:34:58 | I kategori: Övrigt | 1 kommentarer


nu får det vara nog. jag har plikttroget följt denna serie, som från början var toppen! men sedan gick det utför, nånstans när o'malley och izzie försvann... men snälla nån, ser ni dagens avsnitt? nu lägger jag ner, nu får dom ge sej... jag återgår till mina dvd's från gamla säsonger och glömmer de senaste piss-säsongerna :D tack och adjö!



oh my

     Publicerat: 2010-06-16 Kl: 20:32:34 | I kategori: Min graviditet | 2 kommentarer




haha... gosh asså... man var smal en gång i tiden!


hick hick!

     Publicerat: 2010-06-16 Kl: 19:14:15 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


hellu!

här sitter jag! bebis, som varit ganska lugn under dagen har vaknat och grejjar, med vad man nu grejjar med i en livmoder, samtidigt som hon hickar friskt! markus lagar mat, polly vilar, bamse tuggar tuggben och jag sitter med datorn, och ser på 4:ans nyheter. statusupdate från vår familj :D

har vart en bra jobbdag tycker jag gjort lite av varje. imorgon ska jag bara jobba halvdag då jag och markus ska på profylax-kurs på eftermiddagen. eftersom jag börjar jobba 7, innebär det således att jag slutar 11, haha, sikken lyx. och på fredag är jag ju ledig, så det känns himla gött!

hoppas ni haft en bra dag!


done!

     Publicerat: 2010-06-15 Kl: 20:55:32 | I kategori: Min graviditet | 1 kommentarer


I did it!

jaja... nu har jag iaf klickat på "bekräfta beställning". så behöver jag inte sitta varenda kväll och undra... när?... va fasen! det är lite smågrejjer.. och som jag skrev så köper vi babyskyddet till helgen... och om nå vecka tar vi väl ikea å sen e de klart! likabra att vara förberedd... och det är ju inte så långt kvar nu, speciellt inte om några veckor, då är vi ju plötsligt nära!



tisdag

     Publicerat: 2010-06-15 Kl: 19:09:43 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


hej i det strååålande sommarvädret! (not?)

määäääätt. har just avnjutit mitt supergoda hemmlagade potatismos, köttbullar och brunsås med lingonsylt, mumms! men nu är jag så mätt så att jag tror jag ska tuppa av. ändå har jag bara ätit kanske hälften av vad jag orkat förut, innan magen blev stor, börjar väl bli trångt :)

jobbdagen har bjudit på rejäla utredningsfall. förmiddagen så så lugn ut i bokningen.. en ensam veterinär och "enkla fall" som inte alls var enkla visade sej utan det var full rulle på alla fyra sköterskor trotts en ensam veterinär. eftermiddagen bjöd på mer behagligt tempo iallafall.

kväll blir det väl fotboll.. som vanligt. jag förljer ju inga program direkt, och markus följer ju vm:et så man kollar väl med ett halvt öga.

nu blir det bloggläseri!


när?

     Publicerat: 2010-06-14 Kl: 20:31:00 | I kategori: Min graviditet | 1 kommentarer

alltså.. när är rätt tid att handla hem alla bebisgrejjor? jag har ju en del redan, som jag köpt när jag kommit över fynd. men ännu är det massor kvar. kommer köpa mycket på ikea, och en del på nätet... jag har redan lagt upp beställningslistan på internetsajten, när är rätt dag att lixåm trycka på "beställ"?.. suck.. nästa helg kommer vi nog åka till babyproffsen och köpa babyskyddet iallafall... och väl där kommer jag köpa ett påslakanset till vagnen som jag såg där som var såå fint :). även bärselen kommer jag köpa där. har letet begagnade, men nu vill jag nog ändå ha en ny... fick napp på några begagnade, men så kändes det ändå bättre med en ny, antar att de nya modellerna är bättre för ryggen å allt sånt, det utvecklas ju... vilken helg ka man ikea-shoppa? väl där köper jag ju allt det jag ska ha där... suck.. när? när? när?

help.


det omöjliga

     Publicerat: 2010-06-14 Kl: 17:45:37 | I kategori: Bamse & Polly | 1 kommentarer



Bamse: piip, piip, piip, piip
Sofia: ja, vad fan är det frågan om?
Bamse: piiiip, piiip, piiiip, piiiip
Sofia: men ÅH! vad ÄR det nu då? vad vill du NU?
Bamse: piiip piiiip piiip
Sofia:
jaja, jag får väll kolla då vad du gnäller på...



översättning: Matte hjälp mej det är någon som byggt en mur framför korgen,
jag kommer inte över den så jag kan hämta ett nytt tuggben i leksakskorgen...

ni ser inte muren? den smala svarta mobil-laddningssladden?






HAHAHA!

     Publicerat: 2010-06-13 Kl: 20:25:48 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


thats me?

fyyyyyy asså, jag har just upptäckt att jag kan trycka ut små mjölkdroppar från ena tutten haha, sitter med skräckblandad förtjusning och trycker och äcklas ömsom skrattar haha. jag håller alltså nu på att förvandlas till en mjölkkossa. bara att gilla läget!

hahaha...


1års kalas!

     Publicerat: 2010-06-13 Kl: 19:16:45 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

har varit en jättemysig dag i enköping idag! trevligt litet kalas :) lilla riley är så stor nu, och knallar ju runt som om hon inte gjort annat än att gå <3. att gå sådär en bra bit innan sin 1års dag måste väl vara exemplariskt? sikket superbarn hon är! :D. det var jättegod tårta, och kakor, och vi slapp regn nääästan hela tiden. fick även med oss ett gäng kläder hem, som riley växt ur :)

på tisdag åker riley och frida till australien i 6 veckor (!) och jag önskar all lycka till jag kan, och hoppas dom ska ha supertrevligt lååångt där borta!


födelsedagsbarnet med morfar, och med mamma frida :)


hundarna tyckte det var roligt att vara på kalas! speciellt bamse som socialiserade med både människor och hundar! polly trivs ju bäst i mitt knä, men skötte sej fint med alla barn :)


Hoppas ni haft en fin dag!



1 års kalas!

     Publicerat: 2010-06-13 Kl: 08:57:22 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


Idag åker vi till Riley och Frida i Enköping och firar Rileys 1årsdag!
ETT år, jäklar asså, stora tjejjen <3<3



gissa bollen?

     Publicerat: 2010-06-12 Kl: 21:30:00 | I kategori: Bamse & Polly | 0 kommentarer

en är bamses, och en är pollys.

vi har alla olika uppfattningar om vad som är att leka med bollen. apportera, eller massakera? smaken är som baken :D (ska vara extra tåliga bollar, massivt gummi, "svåra att ha sönder". inte om man heter polly.


v.33

     Publicerat: 2010-06-12 Kl: 16:18:16 | I kategori: Min graviditet | 1 kommentarer


v. 33

idag börjar vecka 33. det går fort, men samtidigt långsamt! känns som om det är hundra år kvar, samtidigt som det känns som det börjar brinna i knutarna. hon rör sej fortfarande mycket, men man märker åxå att det går sakta mot att det börjar bli "för" trångt. det är inte längre sådana hemska kullerbyttor som lixåm gjorde ont nere i bäckenet, men hon rör sej ändå lite varstans i livmodern. ännu har jag inga fysiska krämpor alls! längtar tills hon kommer ut till oss nu. mycket för att jag rent psykiskt tycker det är lite jobbigt att vara gravid, jag oroar mej ju så, hur hon mår där inne. när hon kommit ut kommer jag åxå vara orolig men då har man henne iallafall framför sej och kan SE henne <3 undrar hur hon ser ut!?


ikea-shopping

     Publicerat: 2010-06-12 Kl: 14:57:21 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


limegrönt och svart, just the way I like it :D

sådär ja! nu äre snyggt i skåpen här. kände bara att det fick vara nog nu med vårt fula ihop-plock-porslin så nu har vi uppdaterat! dessutom, hittade jag ikeas hundbäddar som jag letat efter (trodde dom utgått), en sån i tyg med vadderade kanter, jag ska ha den till bebisen att sova i, som ett sånt "snuggle-nest" som man kan ha i sängen, soffan och hennes egna säng, min teori är att om hon är trygg i den kan man lixåm flytta hela den till hennes säng, dessutom ser det mysigt ut när det blir lite mindre och ombonat när dom är pyttesmå =)
vi har även köpt en wok-panna så ikväll ska markus woooooka :D

vi har åxå vart förbi babyland och kollat ut en bilbarnstol och sånt fäste så man lätt bara kan klicka i och ur babyskyddet i bilen. vi ska få det av min mamma och pappa <3

nu blirre lite slappa, sedan leka med hundar och sedan, städa!

panik-natt suck.

     Publicerat: 2010-06-12 Kl: 09:04:49 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


jag, i natt...

då var man vaken efter en natt full av panik. fick ett fint återfall av panikångest och hypokondri, längesedan nu trotts allt. fick en så konstig känsla i fingertopparna, framförallt på vänster hand. lixåm som en vibrerande, tryckande känsla i topparna och om man petade på dem, vart det som nån typ fördröjjning av känseln. men dom var inte domnade. men det var ju det som orsakade paniken. TÄNK OM dom domnar! ja härregud. satt här i sängen med tänt taklyse i timmar och bara hade panik över OM fingertopparna skulle domna :( förstår att det låter sinnessjukt och helt ologiskt, men det är ju det som är grejjen med sånna där saker... man är i en annan värld där och då och inget någon nånsin kan säga för att lugna en kan hjälpa, jag ska lixåm dö, spelar ingenroll vad nån säger. nu är det iaf mycket bättre, jag somnade tillsist och vaknade utan denna mystiska känsla.

just ja, löradg, ny vecka, ny magbild, återkommer :)

helg!

     Publicerat: 2010-06-11 Kl: 20:36:04 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

god kväll! då satt man här. framför datorn, framför tvn. ovanligt! jobbade till 18 idag, men kom inte riktigt iväg. har ju haft ansvaret att räkna kassan igår och idag, och blir inte klar, lixåm vill kontrollera igen å igen, så allt stämmer, vill inte vara den som missat nått. men tillslut kom jag iaf hem.

jag och markus har ätit pizza, eller jag åt kebabrulle. ush, det var så mycket kött i att jag fick slänga hälften! kebabköttet i stockholm, och kanske resten av sverige utan på "min" pizzeria i borås, smakar lixåm kiss. det där grå-bruna äckliga köttet i långa remsor. fy vad äckligt det är. tur jag inte har så mycket plats i magen numer, så slapp det kännas som slöseri att slänga hälften :P

imorgon ska vi åka till ikea. har bestämt mej för att uppdatera köket. allt gammalt porslin ska väck och jag ska köpa nytt, så vi får lite mer enhetligt. blir nog bra. åså ska jag till stan och köpa present till riley, mitt gudbarn, hon har 1års-kalas på söndag! tänk att hon redan är ETT år!! <3

nu ska jag faktiskt slänge ett halv öga på fotbolls-vm!

bm besök :)

     Publicerat: 2010-06-11 Kl: 08:17:58 | I kategori: Min graviditet | 0 kommentarer

nu har vi varit hos barnmosrkan, jag, markus och lilla *******. allt såg fint ut! jag hade bara ökat 0,5kg sedan sisst (yay!) hade perfekt blodtryck, samma som de andra gångerna, hjärtljuden på bebis låg på 143, samma som tidigare, och mitt sf mått håller kurvan och låg på 29-30 =). kunde dock inte fastställa helt hur hon ligger i magen, jag har visst fortfarande så hård bukmuskulatur, men hon sa åxå att det ännu är rätt oviktigt hur bebisen ligger, och ännu vänder hon ju runt en hel del.
vi pratade lite om min oro. jag har ju en sjuk nojja över fosterrörelser. är det stilla i tio minuter, är jag där och trycker, får jag ingen reaktion då, är det panik direkt. hon sa att dom kan ligga i dvala långa stunder, och att jag inte ska oroa mej så! och sa att jag fick lova, att när bebis är ute att jag inte är där och pillar hela tiden, så stackaren får sova åxå ;)

nu ska jag bege mej i ösregnet, till jobbet!
ha en fin dag!


grrr!

     Publicerat: 2010-06-10 Kl: 22:15:33 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


grrrr, akta er, jag är en livsfarlig rottweiler-hane! snart 60kg tung! ;)

då var man hemma efter en jobbkväll. var en superkväll. fullbokat, men smidiga fall, som flöt på jättebra! idag hade jag dock i uppgift att räkna kassan, och det gick mindre bra, blir så snurrig av alla siffror. fick ringa karin och tillslut så blev det rätt, trotts felslagningar och att det inte stämde helt.
har just ätit god mat som markus lagat och nu ska jag lägga mej. ska vara hos barnmorskan 07.45 imorgon!

natti!


ärenden :)

     Publicerat: 2010-06-10 Kl: 12:32:35 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


nu bor dom där dom ska, på banken!

sedär ja! då har man varit ute på promenad, samt gjort ärenden. fick dock nån jättekonstig smärta innan jag skulle gå ut å gå. på vänster sida, under revbenen lixåm, som kramp, blev värre och värre, men knallade på, vart helt svettig, men så plötsligt så vände det och försvann tillslut helt. tur det. ush vad nervös jag blev...
sedan åkte jag och hundarna till farsta, fick satt in mina bonus-pengar från jobbet på kontot så jag slipper gå runt med flera tusen i plånboken, alternativt ha dem under kudden, som en annan pensionär som vägrar bank-kort. och sedan åkte vi vidare till djurmagazinet och sedan mc donalds (måste skära ner på donken-maten om jag inte vill förvandlas till en tjockis, är jag rädd) och nu är vi hemma igen, och jag har intagit sängen och ska slappa tills jag ska till jobbet. fin dag änsålänge!

ha en bra dag =)


mörrn mörrn

     Publicerat: 2010-06-10 Kl: 09:52:07 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


har du en sån här tillsalu, eller vet nån? hojta! svart (eller möjligen marinblå)

god morgon! sovmorgon, aaah, sov ända till... 8.30! jippi! har lyssnat på radio och surfat annonser på blocket! nu är jag på jakt efter en babybjörn bärsele, och den ska vara svart, eller marinblå kan gå an om det är bra pris. jag har blivit en jäkel på att fynda! det är rätt kul åxå. även om nytt är roligast, men kan man spara några hundra här och där snackar man ju tusenlappar efter ett tag, och man får väl inte vara dum här i livet.

börjar halv tre idag, så ska försöka få lite gjort nu under dagen. ta mej till djurmagazinet och sedan städa lite. ja, det är väl det. sedan hoppas jag på en bra jobbkväll, som ruusar förbi :)

imorgon ska jag till barnmorskan igen. och efter det besöket ska jag börja gå varannan vecka, det närmar sej nu. hoppas allt ser bra ut imorgon, som det brukar.

dax att do some hair!


fynd.. igen :D

     Publicerat: 2010-06-09 Kl: 21:48:36 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


markus har fått en hatt, hundarna en sovplats och bebis ett babygym? :P

puh! nu är jag äntligen hemma. har varit och ätit med jobbarkompisarna, vilket var trevligt och jag är verkligen proppmätt!

sedan har jag åxå hunnit fynda! igårkväll hittade jag en annons om ett babygym, ett som jag bara sett på bild på google, men inte hittat i nån butik varesej på nätet eller irl. och dessutom bodde hon bara nån gata ifrån mej här. så hon hörde av sej på kvällen nu när jag satt och åt, så jag ringde på hemvägen, och ja, vi knallade ner nu och köpte babygymet, och även en amningskudde som såg fräsch och fin ut! jag har gjort ett klipp, igen! toppen :D

nu är jag genomsvettig och försöker svalka mej lite. puh. imorgon jobbar jag kväll, så jag hoppas på uppehållsväder så att jag och hundarna kan ta en lång promenad på förmiddagen :)



lurre

     Publicerat: 2010-06-09 Kl: 13:25:46 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

lunch.. mätt. härregud, nu börjar det bli ont om plats i magen, orkade fanimej bara halva kycklingrullen, jag som lätt kan klämma en hel!
efter jobbet, ska vi sköterskor ut och äta.. det blir trevligt, hade dock glömt bort det, för mej är det måndag så jag var några dagar fel jag, det är ju onsdag fö fasen :)

nu börjar jag dock jobba igen.
höres!

back in sthlm

     Publicerat: 2010-06-08 Kl: 14:26:56 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

nu är jag tillbaka i stockholm. resan gick bra, ingen vidare trafik, mest långtradare... stannade på mc donalds i älvsjö, kirrade veckans glas; svart, check! å nu har jag och vovvarna varit ute på promenad. resten av eftermiddagen ska jag slappa. ska försöka sova en stund tillåmed tror jag. längtar tills markus kommer hem i eftermiddag <3

hejs!

mörrn!

     Publicerat: 2010-06-08 Kl: 08:27:55 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


frukost!

här sitter jag och äter yougurt med färsk frukt. mumms! ska klä på mej nu, rasta hundarna och sedan åker jag tillbaka till stockholm. både mamma och pappa jobbar ju idag, så ingen idee att sitta här hela dagen ensam, utan åker tidigt så får jag eftermiddagen hemma, och är hemma när markus kommer :)

så.. ha en fin dag!



sömnproblem?

     Publicerat: 2010-06-07 Kl: 22:50:57 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


inga sömnproblem här inte!

tänk vad fantastiskt att vara hund. se på bamse här lixåm. han sov hela natten till idag, har sovit hela dagen, då det regnat och vi bara suttit inne, och nu går vi å lägger oss och han somnar som en stock igen haha... jag själv kan inte somna på kvällen om jag sovit 5 minuter under dagen ens. hund asså, det var det man skulle blivit född till, om man vill slippa sömnproblm, som ju jag har gott om.

nu ska jag sova. iaf försöka. imorgon bär det av tillbaka till stockholm igen... alltid så trist att åka härifrån... men skönt att komma hem åxå såklart. mixade känslor. varje gång.

natti!


bh-terapi

     Publicerat: 2010-06-07 Kl: 15:00:13 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


dagens le moi!

sådär ja! nu har jag och mamma varit och handlat en bh. ja jag förstår att det låter stört, ni tjejjer har säkert femhundra bh:sar som ni använder. jag har ett gäng men dom har legat och drällt sedan gymnasietiden och jag får cellskräck snedstreck panik av att ha dom på. jaja, nu har jag iaf köppt en som är mjuk och helt okej, även om det känns som jag spännt på mej någon slags tvångsanordning. så nu får jag vänja mej, nån timme om dagen (haha) så jag klarar av att gå med bh hela dagarna sedan när jag får riktiga tuttar, och när jag ska amma! bh-terapi.



idioti

     Publicerat: 2010-06-07 Kl: 12:55:26 | I kategori: Nyheter att notera | 1 kommentarer



länk till aftonbladet

altså jag förstår inte det här. om man nu har djurplågeri aka tjurfäktning som sin hobby, så får man väl räkna med att bli skadad? OCH om man dessutom sänder ner til 12åring på arenan. VEM FAN GÖR DET? tycker det är synd att det inte sker fler allvarliga olyckor, det kunde dom gott ha dom jävla idioterna.


I'm a pig

     Publicerat: 2010-06-06 Kl: 19:05:36 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


lite sommarfeelning två dagar i rad bannemej!

haha jag brände mej mer än jag trodde igår asså. har skitont på ena axeln och nyckelbenet å där runt. bränner mej så jävla lätt precis i första solen på året, men sen går det bra och även jag blir brun :)
har fått gå runt i en gammal skjorta jag fått låna av pappa, för att inte få sol på mej idag. har sett ut som en jättemänniska, då den var så bred ush, som en riktig tjockis! börjar för den delen få lite ångest nu att jag ser fet ut. huh. eller snarare ångest över att "nu kommer det" haHA! trodde du du skulle slippa undan? lixåm. men men, bara att hacka i sej å se glad ut. det är iaf bara två månader kvar nu, så jag får stå ut vad som än sker under den tiden. änsålänge ligger viktökningen på 8-9kg... i vecka 32, det är väl normalt väl?

imorgon är det måndag och jag är ledig, åker härifrån på tisdag. skönt! jag och mamma ska in till stan imårrn och köpa en bh till mej haha. jag hatar bh:ar och har så små bröst att jag inte ens behöver, men nu säger mamma att jag måste börja använda det så jag inte får hängbröst så vi ska köpa en imårrn, en skön, som jag inte får panik av :P

hoppas ni haft en fin dag!


5 år!

     Publicerat: 2010-06-06 Kl: 09:06:29 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


5 år tillsammans idag!

idag är alltså dagen då jag och markus varit tillsammans i 5 år! det är faktiskt ganska länge =) tänk, i fem år har jag stått ut med att plocka smuttstvätt från golvet, tjata om att sätta på diskmaskinen när han proppat den full, stått ut med snarkningar och hans skäggstubb i tandborstglaset! tänk va? och längre ska det bli :) och om två månader blir vi föräldrar, och markus kommer bli värsta super-pappan <3




markus <3

     Publicerat: 2010-06-05 Kl: 21:52:28 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

5 år tillsammans imorgon 6/6 <3<3<3


tycker min älskade markus ska få ett litet inlägg bara till honom! min fina pojkvän, pappan till bebisen i magen, sambo och livs kärlek <3 han har det inte alltid så lätt tillsammans med mej, men han ska veta sikken tur han har som träffat en såå fantastisk människa som mej? haha. älskar dej <3

 

puss från din fantastiska flickvän

:)

 

 

soooool <3

     Publicerat: 2010-06-05 Kl: 19:12:14 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


le bonnabränna

sikken dag asså! sol sol sol. har bara slappat ute i trägården... riktigt skönt. har fått en fin röd färg åxå, haha. aj :P. man, eller jag iaf, tänker inte på att solen tar även om jag inte medvetet sitter och solar... så nu har jag värsta "linne-brännan". snyggt. tur det lägger sej snabbt.

idag har jag varit på chevreosten igen frstn! men hör upp. denna gången var den SMÄLT! alltså på brödskivor i ugnen. DET var väl okej? 70 grader läste jag ska räcka för eventuella bakterier att dö. så nu tänker jag inte oroa mej över det iaf.

nu blir det soffan och tv resten av kvällen. hoppas på en lika fin dag imorgon :)



v.32

     Publicerat: 2010-06-05 Kl: 10:18:27 | I kategori: Min graviditet | 0 kommentarer


v. 32

då var det vecka 32 då, som startar idag! jösses. man räknas väl typ som höggravid nu nästan? men jag känner mej verkligen inte höggravid! inga krämpor alls, och magen är inte i vägen alls heller, även om den börjar synas nu :) igår var det ytterligare en (tjoho två stycken har sagt nått nu haha) som frågade, och sedan sa hon "åh, du bär den fint" . lilla ******* grejjar runt i magen för fullt. det går ju inte en timme utan att hon gör väsen ifrån sej. klart, nu känner man väl alla rörelser, eftersom det är trångt. men ännu kränger hon runt en del, men det blir väl mindre av det snart ju större hon blir.

nu ska jag ut i solen!


borås <3

     Publicerat: 2010-06-04 Kl: 23:39:17 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


hej hopp! resan gick fint, men fy fan vad jag hatar stockholms jävla rusningstrafik. att ta sej ur stan tog 1,5 timme... men kom hit iaf vid 22.30, och nu har jag fått äta mammas goda mat, och nu ska jag sova. välbehövligt. så vi hörs imorgon :)


jobb, sen borås!

     Publicerat: 2010-06-04 Kl: 07:45:58 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

idag efter jobbet åker jag till boråååås! jippie, stannar till tisdag, åh, helt underbart! så vi hörs sent ikväll, om jag ids skriva något då, vill säga. blir en låååång dag!

ha de fint idag!


dissepointed

     Publicerat: 2010-06-03 Kl: 21:12:01 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


nää asså.. nu känner jag mej så himla besviken. jag som gladerligen åt min chevreost på maten, lycklig över det faktum att den ju var pastöriserad. inte visste jag att det inte gällde chevreost. ska jag sitta här och invänta att bli sjuk nu då? näää! så farligt KAN det inte vara. hur mycket listeria har vi egentligen i sverige? men men, det fick väl bli mina 10 minuter av ost-lycka. nu får jag väl avstå i ett par månader till och hoppas på det bästa. lyckan. gruuusad längs med marken.  jiiiiha!

god natt. *ledsen i ögat*



.... NÄÄÄÄÄÄÄH nu får jag sån jävla ångest, tänk om jag skadar bebisen nu?




chevreeeeeeeost

     Publicerat: 2010-06-03 Kl: 18:38:11 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


ja, jag har tjuv-nallat av osten...

ÅH! idag ska jag äta chevreost! härregud, här jag har gått sedan 6 december och trott att jag inte kan äta det, åså ser jag, IDAG att den är gjort på pastöriserad mjölk! trodde all GOD ost var ajjabajja som gravid! fy fan vad gott det ska bli! längtar så sjukt åxå efter riktig jävla mögelost och serranoskinka! det ska jag bannemej ha med till förlossningen o bb-väskan, en kylbag med mögelost och serranoskinka och chiabatta och när bebis är ute och jag ska äta, ska jag njuta av min favvomacka! ;)

återkommer senare!



edit: jaha? så det kunde man inte heller äta fick jag höra. suck. va fan. nu har jag ätit det och gott var det!



akrobatik

     Publicerat: 2010-06-02 Kl: 22:21:32 | I kategori: Min graviditet | 0 kommentarer


ikväll har det verkligen varit high-life i magen, och lilla ******* har petat mej både på de högra revbenen, och insidan av bäckenbenet, jätteskön känsla verkligen :P lill-tjejjen börjar bli stor nu, men hon envisas med att slå lite kullerbyttor fortfarande! nu ska jag sova, så jag hoppas de värsta akrobatikövningarna är klara för idag :)



rån vid globen

     Publicerat: 2010-06-02 Kl: 20:05:31 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


glömde ju nämna en händelse som utspelade sej i natt. jag la mej ju tidigt som fasen. och faktum är, att jag igår lyckades somna på mindre än en timme! helt otroligt, med tanke på att snittet väl ligger på 5-6 timmar, för mej att somna. men ibland, så somnar jag. hursomhelst. klockan 00.30 vaknar jag i chock när det ringer på dörren?! wtf? sveper in mej i täcket, öppnar.. där står en polis. öh? frågar om vi sett något konstigt här vid 22 tiden. eh nej? ingenting. det hade varit ett rån vid globen informerade polisen oss om. undrar just vad som lett dom ända hit ut till farsta strand... nåja. det fina med det hela var, att när jag sedan lägger mej, kunde jag inte somna om. dadaaa! så vad som skulle blivit en hel natts sömn, slutade, tack vare nån jävla rånare, i ett vaken natt.... igen... hoppas den jäveln åker fast!

FUB igen...

     Publicerat: 2010-06-02 Kl: 12:33:45 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

då var vi hemma från föräldrautbildningens andra och sista dag. har varit trevligt, men det är väl inte så att jag lärt mej massa nytt, men det beror ju inte på själva utbldningen, utan att jag läst så sjukt mycket på egen hand. EN sak kändes såå skönt, och det var att dom rekomenderade att man har barnet sovandes i sin egna säng. vilket jag är fast besluten av att låta vårt barn göra, men många mammor får det nästan till att man är en dålig mamma som inte "vill" ha barnet i sängen, och får det att låta som man stöter bort barnet... jag anser att man gör preciiis som man vill, och vill inte bli dömd och dömer ingen annan för hur man vill ha det. men det var så skönt att dom tyckte det var en bra idee!

nu är vi hemma och jag ska åka till jobbet om en stund. jag har ju tagit ut komp för två halvdagar, så jag kommer börja vid 14.00 idag då jag jobbar till sex...

blir lite slappa här hemma, plocka lite gräs till marsvinen och så innan jag åker till le work.

ha en fin dag!

gonatt

     Publicerat: 2010-06-01 Kl: 20:36:18 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer



klockan är 20.35, och jag har lagt mej. god natt. härregud asså..
men vad ska man göra när man är såhär jävla trött...



FUB

     Publicerat: 2010-06-01 Kl: 18:48:42 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


hellu! idag har vi varit på föräldrautbildning (FUB) minsann. det var väl 10 par ungefär, skulle jag tro, några mammor var ensamma. det var trevligt. kunde snabbt konstatera att jag var "minst" av alla där, en annan tjejj hade liten mage, men hon skulle ha en bit in i september. tjoho, det var skönt att sitta och känna sej smal, nu när jag faktiskt ändå börjar se lite större ut på kroppen när jag kikar i spegeln! jaja...
gick igenom massa saker, mest forlossning och smärtlidring åså, och även "efter födseln", och fick se en förlossningsfilm.. den var sådär tyckte jag. dom intervjuade en riktigt präktig mamma som fött utan bedövning och hade ju vart sååå duktig osv.... gillade inte riktigt den vinkeln, för ALLA som föder barn är duktiga oavsett om man väljer smärtis eller ej. nej ush för en präktig person hon var. inte just att hon fött utan bedövning, DET säger jag inget om, men mest HUR hon var. om nån förstår hur jag menar. nåväl.
imorgon är det fortsättning, och då verkar det som det blir lite mer djupgående om saker och även en del om amning.

sedan har jag jobbat 4 timmar på eftermiddagen. jösses sikken lagom lång dag. tänk om man hade haft råd att jobba 50% :P

snart kommer markus och han ska laga lasange. gott!

hejs!