update:

     Publicerat: 2011-03-31 Kl: 17:16:21 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Nu på eftermiddagen är Kerstin hur pigg somhelst igen. Kanske är det alvedonen? Får se hur det är ikväll. Vi tog en 1 timmes promenad och hon sov ca 30min i vagnen. Bra med lite frisk luft :) Nu ska jag packa och grejja så vi är redo imorgon tiiiidigt för avfärd mot Borås.

sjuklingar x2

     Publicerat: 2011-03-31 Kl: 15:04:57 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer


Två sjuklingar

Jag tror nog Kerstin blivit smittad av mej trotts allt. Hon hade 38,5° i temp tidigare idag och ville knappt äta varken frukost eller lunch. Gav henne en alvedon, tänkte om hon kanske hade ont i halsen som jag haft. Sedan har hon sovit 1,5 timme och efter det var tempen på 37,3° (såklart pga alvedonen) och nu har hon ätit en stor portion mat. Får tempa senare idag igen. Hon är ju väldigt pigg åså, inget snor eller annat, bara lite höjd temp. Kommer inte ge mer alvedon om det inte är nödvändigt, ville bara prova och se.

Så nu sjuklingar vi oss ihop jag och K <3

Sämsta natten ever!

     Publicerat: 2011-03-31 Kl: 11:07:20 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

I natt vet jag inte vad det var med Kerstin. Hon somnade på två röda när vi la henne 20.30. Sedan vaknade hon vid 11, och var säkert vaken 1,5 timme. Låg och gnydde, gnölade, vred å vände sej, tjoade, pillade med leksaker åså. Tillsist somnade hon igen, men sedan vaknade hon säkert en gång i timmen eller varannan timme hela natten, och var då vaken ett bra tag. Samma visa med vrida, vända sej, gnöla varvat med att prata med sej själv. Detta innebär att varken jag eller Markus har fått sova nå vidare i natt. Markus som ska jobba, och jag är sjuk å behöver sova. Men men... Bara Kerstin vet vad det berodde på, om ens hon vet frstn... Jag var upp till henne ett par gånger å luktade på blöjjan åså, inget där, kollade till henne, tänkte om hon blivit snorig eller så, men nada. Nåja, allt verkar bra idag och vi får bara hoppas att det blir somvanligt i natt igen, för imårrn bitti typ 5-6 ska vi åka till Borås.

Nu ska jag krya på mej lite!

sjukling

     Publicerat: 2011-03-30 Kl: 17:56:51 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarerUsh vad jag är krasslig... Halsen gör ap-ont, näsan rinner och jag får snyta mej en gång i minuten. Typ. Känner mej sådär mosig i hela huvvet. Hoppas inte Kerstin blir smittad. Hon har klarat sej igenom influensor, förkylningar och magssjukor i familjen, men nångång ska väl bli den första i livet att bli sjuk även för henne. Hoppas inte det är nu.

Idag har jag tagit det lungt, men vi var ute å handlade till Polly förut å var på Apoteket åså. Sedan har jag och vovvarna lekt massor ute medans Kerstin sov eftermiddag.

Nu ska jag laga lite mat. Mitt lukt och smaksinne är helt utslaget, så vi får se hur det komemr smaka!

ha det gött!

Växa och upptäcka världen

     Publicerat: 2011-03-30 Kl: 09:48:53 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarerNu blir det mindre och mindre saker man får ha i fred, puh!

Polly 5år :)

     Publicerat: 2011-03-30 Kl: 09:35:50 | I kategori: Bamse & Polly | 2 kommentarerTänk att denna lilla plutten redan fyller 5 år!
Älskade lilla Polly


Hon började dagen med att fira på eget sätt, smaska i sej lite kattskit. Senare i dag fortsätter vi fira på ett trevligare sätt. Det blir en tripp till Djuraffären och köpa gotte och sedan leker vi med bollen på eftermiddagen :)

tisdag

     Publicerat: 2011-03-29 Kl: 11:47:19 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

Jehupp. Det snöar. Trevligt. FAN! Det är ju så man blir gråhårig asså. Vart är våren? Hoho? Den kommer lixåm bara på blixtvisiter då och då.

Nåja. Idag är det ju tisdag och det innebär jobb. Ska bli trevligt. Dock har jag förfärligt ont i halsen :S Hoppas jag slipper bli sjuk. Eftersom jag inte har något kul att skriva, bjuder jag på ett par till bilder från simhallen igår, eftersom dom är ju så söta att man dör en smula! Dessa har Annelie tagit :)badbilder!

     Publicerat: 2011-03-28 Kl: 20:51:59 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

Dessa bilder är tagna av Linnea
(gruppbild tagen av okänd korpulent tant, haffad i bassängen)


Edvard, Annelie, Linnea, Bonnie, Jag, Kerstin :)


Inte lätt för mamma att få till en smickrande bild med en plaskande bebis!


Redo för bad!


Trion redo!


Härlig bild på Annelie och Edvard :)

Underbar dag!

     Publicerat: 2011-03-28 Kl: 17:16:33 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer

Åkte hemmifrån vid 13-tiden och mötte upp Linnea och Annelie i simhallen vid Medborgarplatsen. Dom var ju så söta Bonnie, Edvard och Kerstin när vi satte dom på golvet med sina små badbyxor haha... Och ännu sötare efteråt när dom satt med sina handdukar.

Kerstin tyckte det var JÄTTEKUL att bada! Först var hon "neutral" men efter en liten stund kom hon igång och plaskade och tjöt av lycka, min älskade lilla plutt! Detta kommer vi göra om flera gånger. Jag avskyr badhus, men att se sin älskling så glad, ja då är det värt att offra sej <3

Tack Annelie och Linnea för en underbar dag <3

Här kommer några bilder från före och efter badet. Badbilder kommer upp sedan, när jag fått dom av Linnea som tog med sin kamera.Åka tunnelbana


Mamma och Kerstin mys <3


Bonnie blev lite upprörd när Eddie och Kerstin var lite för "på" hehe


Bonnie, Kerstin och Edvard redo för bad!


Färdigbadade badtjejjer! (Eddie kröp iväg han)


Nöjd Kerstin innan vi åkte hem!


Somsagt kommer det mer och bättre bilder vid annat tillfälle.
Samt bilder från när vi badade! Jättekul å ha!

Badhuset idag!

     Publicerat: 2011-03-28 Kl: 10:07:41 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


idag ska jag och Kerstin till badhuset tillsammans med Annelie och Edvard, och Linnéa och Bonnie
. Det ska bli jättekul! Men jag gillar inte badhus och har nog inte varit i ett badhus på eh, 10-15år. Men nu offrar jag mej för att Kerstin ska få simma lite! Ska bli spännande och såklart jättekul å träffa Annelie och Linnea :)

Jag har nu tvättat håret, åså funderade jag på om jag skulle raka benen inför denna stora dag, men det hoppade jag. Jag blir så inihelvetes röd-randig och sårig när jag rakar benen så jag väljer mellan pest eller kolera och behåller pälsen på :D

Innan dess blir det en rejäl promenad med vovvarna, eftersom dom måste vara ensamma sedan.

Vaknade med jätteont i huvudet, det gick lixåm aldrig över igår, men nu tog jag en citodon och känner mej som ny!
Ska försöka ta lite bilder idag så hörs vi i eftermiddag!

Ha en bra dag!

Min bustjejj!

     Publicerat: 2011-03-27 Kl: 15:27:29 | I kategori: Kerstin | 1 kommentarerGlaskiten vältrar sej i leksakshörnan <3

Ho Ho!

     Publicerat: 2011-03-27 Kl: 14:58:47 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Har vart lite frånvarande idag från bloggen. Detta har sina orsaker och nu kommer dom, i punktform, för att spexa till det lite, såhär en söndageftermiddag!


- Jag vaknade med en hemsk huvudvärk och gick upp med Kerstin.
- Jag gick ut med hundarna, sedan satte jag mej som ett kolli i soffan och tog en alvedon.
- Sedan gick jag promenad med hundarna och Kerstin som fick sova i vagnen.
- Sedan åkte vi hela familjen till Willys.
- Sen när jag kom hem har jag städat och plockat.


Och nu sitter jag här :D

Idag har Markus sänkt Kerstins säng. Det var på tiden vi borde gjort det för länge sen, för säkerhets skull men hon har inte visat några tendenser att ställa sej i sängen, men nu så, är vi SAFE!

Nu ska jag mata Kerstin, och sedan ta en ride och döda lite myror. Imorgon kommer nog våra myrdosor från Anticimex, så nu jävlar myrslokar, är det slut på fjanteriet!


Hoppas ni har en fin söndag!

Roligt klipp:

     Publicerat: 2011-03-26 Kl: 15:10:57 | I kategori: TV :) | 1 kommentarer

Återigen, känner jag att jag måste dela med mej av ett klipp från Big Brother, för er som inte följer detta program, och således missar en hel del roliga saker. Här är det två av killarna som puttsar kameror, och kameramannen har bestämt sej för att jävlas en smula med Martin :P


LÄNK TILL KLIPPET

(något skummt gör att det startar av sej själv när jag lägger det på bloggen...)

 

Nyinkommet

     Publicerat: 2011-03-26 Kl: 13:27:58 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


Dagens skörd!

Idag kände jag att det var dax att förnya Kerstins garderob igen. Måste på 74:orna snart, men några bodys i 68 ska jag suga på ett tag till, men några lägger jag bort nu, alla passar men det är dax för lite uppfräshning! Nu i 74 blir det mer tröjjor. Tycker inte det vart nå funktionellt innan men nu börjar jag gilla det! Men lite bodys blir det åxå. Mamma hade köpt lite till K idag, så nu är 74-garderoben lagom stor. Perfa! Som vanligt är det omöjligt att köpa kläder på tjejj-avdelningen... Hittade några söta men det är ALLTID nån jävla puffärm eller annat krussidull, så man får lomma iväg till pojkavdelningen om man vill ha vettiga kläder. Men nog om det, skrev tillräckligt om det sist ;)

Lite skit rensar magen?

     Publicerat: 2011-03-25 Kl: 14:09:35 | I kategori: Mamma-tankar | 5 kommentarerStor tjejj nu, som sitter i vagnen när vi handlar :)


Hur försiktiga är ni med bassilusker? Kerstin äter ju på allt, jag orkar lixåm inte flänga efter som en höna. Plötsligt ligger hon i hallen och suger på en sko om jag glömt lägga upp dom.. Eller i badrummet på den snuskiga vattenskrapan. Häromdan hade hon kommit över toaborsten men där kände jag att botten var nådd, INTE okej hehe.

Som nu i affären, hon fick tag i den där grejjen ni ser, och sög på den... Tänk så många som petat på den. Men lite skit rensar magen, eller?

slappargänget

     Publicerat: 2011-03-25 Kl: 11:54:05 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerKerstin sover och vi slappar i soffan :)

När hon vaknar ska vi ta en promenad i solen och sedan åker vi å handlar.
En helt vanlig dag i mitt liv theese days :)

BRIO Primo säljes

     Publicerat: 2011-03-25 Kl: 09:58:23 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer


BRIO PRIMO med Isofix-insatts köpt 2010

500:-


Säljer nu kerstins babyskydd :)
Jag garanterar att det inte är krockat eller utsatt för trauma
(då hade ni läst om det här hehe)

Om du är intresserad så hojjta bara till!

Kerstins utveckling

     Publicerat: 2011-03-24 Kl: 13:35:14 | I kategori: Kerstin | 2 kommentarer

Jag får ganska ofta frågor kring Kerstins utveckling, sömn och hur hon äter osv, rutiner åså. Så jag tänkte ge en liten uppdatering :)


Våra rutiner just nu:


08.00-08.45 - vaknar
09.00 frukost, 1-1,5 portion gröt med päron/aprikospuré i
11.00 - sova 30min - 1h15min (det är lite olika)
12.00 - (efter hon vaknat) promenad med vagnen
13.00 - 200ml NAN
14.50 - matdax, 1 stor burk puré + 1/3-1/2 burk katrinplommon
15.30 - sova 1-2h
17.00- (efter hon vaknat) mellis. tex banan, yogurt, macka, avocado eller fruktpuré.
20.00 - pyamas, d-droppar, borsta tänder osv
20.15 - kvällsmat. 1 port gröt + 135ml NAN
20.30 - go natt. somnar oftast inom 10min numer.

Tiderna är inte exakta, frtm kvällsmat och läggning, det kör vi alltid exakt samma tid. Beroende på hur mkt hon sovit på förmiddagen, anpassar jag vilken tid jag lägger henne på eftermiddagen åså. Mattiderna håller vi rätt exakt åxå, men blir ju lite olika beroende på när hon vaknar på eftermiddagen.

Hon har nu sedan en vecka börjat få äta mellis själv. Hon äter nu små bitar smörgås på egen hand. Började med 1x1cm bitar men nu gör jag dom lite större. Hon får lite olika, macka å yougurt, eller kanske banan och fruktkopp osv, vi varierar =)

Hon får som ni ser fortfarande ersättning på dagen, men jag kommer snart plocka bort det. Hon kommer sedan få purémat vid 12-13 och mellis vid 15. Och sedan äta med oss vid 18-19 hade jag tänkt, det kör jag igång med om en månad eller så kanske när hon kan äta det vi äter, dvs vant sej vid lite grövre och större bitar =)Sömn

Kerstin har ju alltid sovit bra. Det är verkligen skönt. Hon lägger sej 20.30 och sover sedan 12 timmar utan minsta pip. Hon vaknar ibland till och surrar vid 6-7 men somnar snabbt om själv. Vaknar hon på natten somnar hon själv om, och hon sköter sin napp själv. Hon har tre nappar i sängen så hon lätt kan hitta en :)

Har funderingar på å snart börja låta henne ha endast ett sovpass per dag, sådär vid 13-tiden. Men väntar lite till. Tycker inte hon är så trött när hon ska sova, så det är möjligt att ett pass räcker för henne.


Utveckling

Hon kryper litegrann men verkar föredra att crawla fram, som en liten visp susar hon fram över golvet! När hon är påväg mot nått hon inte får, å ser att jag reser mej från soffan, sätter hon i en extra växel för att hinna fram till sitt mål, som ofta är en sladd, gardin eller hundarnas vattenskål tex.
Hon reser sej upp på knä, och hon klättrar upp i sin babysitter och i våra knän om man sitter på golvet.
Från en dag till en annan sitter hon helt stadigt och sätter sej upp själv.

Hon säger babababa, vavavava, mamamama och blablablabla :) samt övar sina exatreeemt höra ill-tjut då och då.

En tand är framme i nederkäken och nummer två håller på å bryta sej igenom åxå :)


Längd och vikt

Jag vet inte vad hon väger nu eller hur lång hon är. Men det känns som hon spurtat iväg i längden, hon är säkert runt 72cm skulle jag tro. Men hon är fortfarande smal, inga bebis-dubbelhakor eller tjocka lår åså. Antar att hon väger runt 8kg nu men är inte säker.
Hon har storlek 68 i kläder. Men vi kör 74 i byxor, och hon börjar växa i dom på längden men i midjan är dom stora.Det var väl det mesta skulle jag tro :)

Ny bilstol

     Publicerat: 2011-03-24 Kl: 11:49:32 | I kategori: Vardagsprat | 4 kommentarer

Idag har jag och Kerstin varit och köpt en ny bilstol till henne. Babyskyddet passar fortfarande, men det börjar bli onödigt bökigt att knyckla ner henne i det. Och idag började en kampanj på Babyproffsen, så jag åkte och ställde mej på låset! Dom sålde ut Maxi-Cosi Mobi i 2010 års färger för 1900:-! Hur bra somhelst ju! Årets färger, svarta åså, kostade 2500 åxå bra pris. Det fanns några olika färger att välja på, men eftersom jag är en så fantastisk flickvän så valde jag den som var vinröd och ljusblå, eftersom det är Aston Villas färger, alltså Markus favvo-fotbollslag. En tjejj i personalen hjälpte mej att montera in den, tog väl henne 5 min, mej hade det tagit en hel dag tror jag :D Det blev jättebra. Köpte även ett par badbyxor till Kerstin för på måndag ska vi åka å bada ihop med några Augustimammor =)


Maxi-Cosi Mobi

några bilder till från idag:

     Publicerat: 2011-03-23 Kl: 21:27:27 | I kategori: Vardagsprat | 3 kommentarer

Lite fler bilder från idag!
Dom är tagna av Linda och Emma :)


Neyra med bus i blicken! (innan K snodde hennes napp)
Dom har växt sedan sist!


Kerstin passar på å skaffa sej lite allmänbildning


Koncentrerade tjejjer!


Kerstin relaxar med Linda och Neyra


Söt-tjejjerna igen!

Augustimamma-träff =)

     Publicerat: 2011-03-23 Kl: 17:47:58 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag har vi haft Augustimamma-träff igen. Helt underbart. Idag var vi hemma hos Linda och Neyra. Jag och Annelie med Edvard åkte tillsammans dit. Tyvärr föll några bort pga sjukdom, men vi var iallafall fem stycken. Linda & Neyra, AnnChatrine & Alexander, Annelie & Edvard, Emma & Astrid åså jag och Kerstin då =). Det är så kul nu när dom är större och kan leka med varann, krypa/kräla runt och sitta och grejja. Sötnosar! Linda hade gjort supergod paj, mumms! Jag är så glad att jag träffat dessa tjejjer, dom är underbara <3


Ett par bilder blev det
(ska se om nån annan tagit bättre och skarpare bilder)Kerstin och Astrid :)


Edvard, Kerstin och Astrid :)

Svar:

     Publicerat: 2011-03-23 Kl: 08:53:08 | I kategori: Svar på kommentarer | 0 kommentarer

Svar till Evelina, ang napp:Kerstin har fortfarande sin napp, men vi har redan sedan hon var spädis begränsat användandet till att endast ha den när hon ska sova (både på dagen och natten).

Hon får även ha den om vi ska åka bil långt, dock inte kortisarna som att handla åså. Hon har den heller inte i vagnen, bara om hon ska sova i vagnen, men oftast går vi ut efter hon sovit inne.

Jag har valt att bara ge Kerstin nappen när hon ska sova för att jag inte vill vänja henne vid att springa runt med napp i munnen hela tiden. När hon inte sover vill jag att hon tänker på annat. Min personliga åsikt eller tankegång är att nappen måste begränsa talet om dom har den i munnen hela tiden. Dock anser jag att man gör precis som man vill med just sitt barn, men det är såhär vi gjort =)

Dom säger ju att om man ska sluta med napp så är första "chansen" innan dom fyller året. Sedan säger dom att nästa gång vid vid tre år när man kan resonera med dom. Tex ge nappen till nappfen, djuren på Skansen eller till tomten osv. Jag kommer låta Kerstin ha sin napp tills dess, om hon vill ha den så länge. Hon har ju den somsagt bara på natten. På dagen lär den få ryka när hon börjar på dagis till hösten =)

kan själv!

     Publicerat: 2011-03-22 Kl: 14:08:52 | I kategori: Kerstin | 1 kommentarerKerstin ger sej på sittern på egen hand :D

hallåj!

     Publicerat: 2011-03-22 Kl: 13:25:26 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


Lite sent med uppdateringen idag. Men inte för att ni missat något.
Om ni inte är intresserade av att höra hur jag städat? Matat Kerstin med gröt? Dödat myror? (ja det har kommit in några fler).
Vi har varit ute och gått precis och det är verkligen varmt! Höll på att smälta bort. Det är så kul sånna här dagar. Folk i täckjacka sitter brevid nån i linne haha. Den synen dyker upp varje vår :P

Idag vaknade jag med världens huvudvärk, sån där dunkande ensidig ni vet. Efter en stund uppe övergick det i spänningsvärk i hela skallen. Men nu känns det bättre. Ska nog ändå grunda med ett par piller innan jobbet i eftermiddag, annars kan det bli en lång kväll.

Vi hörs!

duktig K!

     Publicerat: 2011-03-21 Kl: 19:20:04 | I kategori: Kerstin | 1 kommentarer


Idag har verkligen poletten trillat ner för Kerstin när det gäller att sitta! Vipps sitter hon helt stadigt och sätter sej upp helt på egen hand. Min duktiga skrutt <3

Myrkyrkogården

     Publicerat: 2011-03-21 Kl: 15:48:48 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer

Jag kommer få ryggskott så många myror som jag mosat mot golvet idag. Jag har gått runt om Quasimodo här hemma. MEN jag ska säga er, att det är inte många myror som vågar sej fram nu! De senaste timmarna kanske jag har mosat 3-4st bara. Ohlala! Golvet är dock fullt med döda myror. Läste nånstans att om man låter dom ligga kvar så verkar det avskräckande för nya myror. Hahaha, jag vet inte, men alla sätt är ju bra utom dom dåliga. Kerstin har således inte bara hundhår på kläderna idag utan även en och annan död myra :D

Nu sover Kerstin hursomhelst... Eftermiddagslur. Så jag tänkte ta ut hundarna i trädgården och leka lite. Nu när de täntligen är litebarmark där ute :)

Myrornas krig

     Publicerat: 2011-03-21 Kl: 11:29:48 | I kategori: Vardagsprat | 3 kommentarer


...bokstavligt talat. Vi har myrinvasionen från helvetet. Vårtecken, om man ska se något positivt i det.
Så blir det varje vår. Andra år han vi fått myrdosor från Anti Cimex men det vill man ju inte ha nu när man har en liten Kerstin som kryper runt och äter på allt. Vi har dödat myror till förbannelse och i morses gick jag lös med rengöringssprayen, den stod dom inte pall! Mohaha, men det kommer ju nya.
Efter lite tipps av vänner och lite googlande har jag nu varit i affären och köpt kanel! Myror gillar visst inte det. Så nu har jag lagt kanelstänger i de hörn jag tror dom kommer in. Så nu väntar jag spänt på resultat!

Andra tipps mottages tacksamt :)

Once in a lifetime

     Publicerat: 2011-03-20 Kl: 19:11:30 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerKerstin tittar på när pappa städar badrummet. Jag har sagt åt henne att kolla noga, eftersom det kan vara första och sista gången hon får uppleva detta. Trotts att badrummet är Markus domän och ansvar så städar han det ungefär lika ofta som som vi väljer ny regering i Sverige. Men don't worry folks, vårt badrum är ingen dypöl. Jag tar hand om biffen ett par gånger i veckan.

Han borde va klar snart, men det var nog endel skit eftersom jag för en stund sedan tog årets första dusch, så nu är man vårfin ;) Insmord med bodylotion å ren som fan ;D

Underbara dag!

     Publicerat: 2011-03-20 Kl: 14:19:30 | I kategori: Bamse & Polly | 0 kommentarer

Idag tog jag med mej vovvarna och tog en promenad bara vi tre. Det är så skönt att bara gå utan vagn ibland. Idag var det ju åxå suuuuperfint väder. Vi tog en runda på isen, det är så härligt att gå där. Vidöppet och hundarna springer och fnattar loss. Man har full koll och det kan inte komma nån dum hund bakom nån sväng. Love it! Nu har jag två trötta hundar brevid mej i soffan <3Polly tränar rösten ;)


Vind i håret :D

God morgon!

     Publicerat: 2011-03-20 Kl: 08:56:09 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Trött mamma, pigg Kerstin denna morgon.
Egentligen var det Markus tur att gå upp, men jag är så snäll att jag låter honom sova. Jag köpte ett par öronproppar åt honom igår så han ska kunna sova på morgonen på helgen, så tänkte at han får utnyttja dom idag. Jag var ändå vaken. Lilla Kerstin har visst bajsat under natten och var jääätteröd i rumpan. Hon säger ju inte till så det hade jag inte märkt :(

Idag ska vi inte göra något speciellt. Vi var ju ute och for igår, så idag blir det lugnt. jag är dock sugen på Mc Donaldsmat så jag tror det blir en sväng dit :)

Ha en fin dag allihopa!

Må gud förbjude neutrala barnkläder!

     Publicerat: 2011-03-19 Kl: 13:09:16 | I kategori: Mamma-tankar | 6 kommentarer


Mammas cooling!

Idag har vi varit i Farsta centrum och shoppat till Kerstin. Målet var ett par solbrillor åt henne. Tycker solen är så stark och besvärande för henne då vi mestadels ju är ute å går när hon är vaken och sitter upp.  På Lindex hade dom prima brillor, små, mjuka bågar, och det bästa varken bilar eller Hello Kitty på!

Och detta för mej automatiskt in på denna idiotiska värld av barnkläder. Det är näst intill omöjligt att hitta vettiga kläder när man har en tjejj, och man inte gillar ljusrosa med ovan nämda katt och rosetter och volanger. Alternativet är mörkblått, bilar och små kostymer. Jag gillar inte mörkblått, bilar och kostym känns heller inte aktuellt.

Jag skulle åxå köpa strumpor med gummipluttar på, så hon har stöd när hon nu börjar försöka resa sej åså. Mmmm. Då finns det tre-pack. Mörkblå, blå och ljusblå. Eller, vit, ljusrosa och rosa. VARFÖR finns det inte tre-pack med typ vit, rosa och blå? Nej gud förbjude att blanda "killfärger" med "tjejjfärger"! Jag köpte således tre-pack med helvita eftersom jag inte ville ha varken bara blåa eller bara rosa strumpor åt henne...

MEN det finns lite i sortimentet som är okej. På H&M finns det en serie med enfärgade bodys och byxor i många glada fäger, och Lindex har sitt tar 2 betala för 3 sortiment med blandade färger. Men övrigt sortiment, byxor, tröjjor, skor, strumpor är så uppdelat att jag blir gråhårig.

Jag var även på jakt efter ett par mockasiner. Det fanns två att välja på. Ett par hysteriskt rosa med, håll i er *trummvirvel* Hello Kitty! Och så fanns det gråa med ögon på och svart sula. Visseligen var dom rosa rätt söta, men jag tog dom för KILLAR eftersom dom är mer neutrala och passar till det mesta.
Dessutom hittade jag en tröjja, visserligen rosarandig, men utan volanger, med mumintryck, som fick förja med hem :)

Ja hörrni, det är ett mysterium detta med barnkläder...

3 i familjen <3

     Publicerat: 2011-03-19 Kl: 09:10:00 | I kategori: Sofia-stuff | 2 kommentarerMan blir mer å mer påminnd om att man verkligen är en liten familj nu

Surströmming i BB

     Publicerat: 2011-03-18 Kl: 20:52:59 | I kategori: TV :) | 2 kommentarer

Hahaha, alltså, häromdagen i Big Brother skulle dom ju äta surströmming som del i ett av veckouppdragen. BB-frälst eller ej, men detta ihopklipp av spektaklet är så roligt så att alla borde se det, därför delar jag nu med mej av detta!


 

 

By the way... jag har aldrig kännt lukten av detta härk, det är så att jag är sugen på å köpa en burk, å gå ner till sjön här å öppna bara för å känna lukten!

Finbesök!

     Publicerat: 2011-03-18 Kl: 15:40:56 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Trotts att dagen såg ut att bli en trist inne-dag så vände det till något mkt trevligt! Annelie och Edvard kom hit på besök. Jag frågade om hon ville komma och fika och det ville hon. Jag kom dock på att jag har inget fika, men hon köpte med sej lite. Generös jag är hehe ;) Det var supertrevligt! Så kul med Edvard åxå, för sist vi sågs kunde han bara vända sej åt ett håll, men sedan har har rasslat iväg å han sitter, kryper å står haha, så himla duktig! Verkade som både Kerstin och Edvard trivdes i varandras sällskap <3Freitag

     Publicerat: 2011-03-18 Kl: 10:22:09 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


morrn morrn!

God morgon! Ny dag. Igår kväll jobbade jag 3 timmar därav min frånvaro
. Vi fick in en väldigt sjuk patient som tog mkt tid så vi kom inte från jobbet förrns 21.30, så det blev sent hem, men det gör inget. Bara man hinner hem till BB så :P Just nu har jag städat och Kerstin gör sin vanliga rond i lägenheten och biter i sladdar, äter på skor och river i gardiner och annat hon inte ska göra. Jag kollar BB-liven, och läser ikapp på BB-forum om gårdagens fest. Härregud. Ja. Det är just nu alltså. Idag blir det ingenting speciellt, vi ska bara gå promenad och slappa =)

Hörs sen!

<3<3<3

     Publicerat: 2011-03-17 Kl: 14:40:00 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarerMamma älskar dej <3

Tandinfo på BVC och lite andra tankar

     Publicerat: 2011-03-17 Kl: 11:23:26 | I kategori: Mamma-tankar | 7 kommentarer


Hallåj! Nu har jag och Kerstin varit på BVC på tand-info. Det var super. Hon har ju dessutom en liten tand att stoltserna med theese days :D
Det var intressant på många sätt. Kan börja med att skriva lite av det hon pratade om.

Hon sa att man ska börja borsta tänderna på dom såfort en liten bissing kikar upp, och man ska använda tandkräm direkt. En plutt stor som deras lillfingernagel. Och man ska borsta morgon och kväll. Hon rekomenderade inte att låta barnet somna med välling i sängen, för tändernas skull, isåfall skulle man se till att barnet har helt rena tänder först. Karies har visst ökat mkt på små barn så hon poängterade verkligen hur viktigt det är att ta hand om dom små grynen så barnet slipper ligga å laga hål 5 år gammal. Hon sa åxå att det är viktigt att barnet inte får småäta hela dagen. Max 6 matintag per dag sa hon (och då inkluderar det även ersättning!), och däremellan ska tänderna vila, annars står dom inte pall för syreangreppen. K äter ju 5 ggr per dag så det känns bra.

Hon gick även igenom detta med napp. Att gärna begränsa nappanvändandet för bettets skull. Att fram till ett års ålder är det ett sugbehov å sedan är det bara en vana, ett invant behov.

Vi var 7 stycken där. och jag hann göra många iaktagelser under denna halvtimmen. För det första fattar jag inte grejjen med att det första man gör är att sätta bebisen i soffan, på med haklapp och börja mata? Why? Varför inte ge innan man går hemmifrån? Eller när man kommer hem? Två av mammorna, det första dom gjorde var att börja mata, ungarna åt typ ingenting bara små-åt. Sedan är mammor så jäkla pjåskiga med sina bebisar! Kerstin är helt klart social och orädd, så härligt att se! Hon fick vara på golvet hela tiden, skitkul tyckte hon. Hon kröp fram till en liten kille å när Kerstin lät (hon låter rätt högt när hon tränar rösten ehm) så började han gråta. Vad mamman då gör är att håva upp honom fort som fan å börja ömka. Vad ger det för signaler? "Akta, andra barn är farliga!" Istället för att skojja bort det och visa att det inte är farligt. Samma sak när hon sedan kröp fram till en annan liten kille åså låg dom där åså pillade Kerstin honom i ansiktet. Då håvade den mamman upp honom fort som sjutton. VARFÖR?? Kan dom inte få utforska, känna och umgås? Dom kommer knappast peta ut ögonen på varann. Vad ger lixåm sånna beteenden för signaler till barnen? En lite äldre tjejj, 1 år typ, dängde en leksak i huvvet på Kerstin, hon blev inte ens ledsen, såg förvånad ut, jag skojjade med henne å då brydde sej inte Kerstin lixåm. Varför pjåska så? Ömka och tycka synd om. Vad skapar det? Rädda osäkra barn, det är jag säker på.

När vi skulle hem så la jag Kerstin i soffan å tog på henne ytterkläderna. När vantarna skulle på började hon gnälla. Jag sa "skärp dej Kerstin det är ju bara vantar" med lite skojjsig röst. Varpå de två matande mammorna brevid tittade på varann som om jag plågade Kerstin. Haha, wtf? Ja, hon gnäller för hon vill väl inte ha vantarna, Men hon ska ha vantarna så då får hon väl gnälla å gnöla då, det är inte farligt.

Nåja, nu blev det en novell här!
Ni som har åsikter i ämnet, gör gärna er röst hörd :)

Sitt livs första möggås!

     Publicerat: 2011-03-16 Kl: 17:48:29 | I kategori: Kerstin | 3 kommentarer


Idag har Kerstin fått smaka sitt livs första smörgås, eller "möggås" :D Det gick både bra och dåligt.
Hon har hittills bara ätit fruktpureer och yougurt till mellis och nu tänkte jag utveckla det lite till frukt å smörgås åså. Är dock livrädd för att hon ska sätta i halsen, men nångång måste man ju börja. Jag gav henne en stor bit hon kunde hålla i själv, för det är det många som gör, å det ska ju vara bra, typ. Eller inte, inte för K! Först sög hon på den men sedan lossnade en stor bit, typ 2x3cm, jag försökte pirka ut den från munnen men gulp så gled den ner i fastnade! Men hon hostade lätt upp den själv men det var otäckt ändå. Sedan blev hon lite ledsen. Jag övergick till att nypa små små bitar och ge henne. Jag tänker börja i den änden istället så hon får lära sej att tugga dom små bitarna åså ökar vi från det. Hon fick iaf i sej en liten bit smörgås och lite yougurt med mosad banan i =)

problem...

     Publicerat: 2011-03-16 Kl: 15:42:04 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Jag har problem med att uppdatera bloggen. Har lagt ut ett kul klipp men det syns inte så jag fick ta bort det. blä! Nu ska vi se om det fungerar.

*posta*

japp! det gjorde det! trevligt!

Idag har vi gått en härlig promenad i sooooolen! Sedan åkte vi och handlade. Numer sitter Kerstin i kundvagnen, i den man drar ut, funkar bra, men jag får hålla i henne lite innemellan. Sedan har vi bara vart hemma. Kerstin har ätit och nu sover hon. Hon är aldeles röd och öm på sidan av huvudet efter incidenten i morses, stackarn :'(Lite suddig bild från igår, hundarnas biabäddar är kul tycker K!

Stackars lilla K!

     Publicerat: 2011-03-16 Kl: 11:08:20 | I kategori: Kerstin | 1 kommentarer

Usha idag hände något läskigt! Kerstin fastnade med huvudet under vår säng. Hon krälade runt å var inne i sovrummet å låg å pillade åså plötsligt började hon skrika som sjutton. Då såg jag att hon låg med huvudet under sängen och tänkte att hon bara inte kom loss för hon låg så tokigt i hörnet. Men så såg jag att huvudet satt fast! Hon har alltså fått in huvudet men inte ut. Det gick inte att lirka ut henne så jag var tvungen att lyfta sängen, och vår säng och sängram väger ton asså! kan bara lyfta med två händer, men var ju tvungen att släppa med en hand för att dra ut henne. Utan att tappa greppet. Såg framför mej hur jag skulle tappa sängen och mosa henne. GAAH! Men det gick bra! Usha!

UglifyMe

     Publicerat: 2011-03-15 Kl: 13:03:33 | I kategori: Övrigt | 4 kommentarer

Efter att ha haft span på dessa mössor ett tag. Så tog jag nu beslutet att beställa en Uggle-mössa till Kerstin. Älskar dessa mössor och hade ju vart perfekt till hösten och vintern :) Leveranstiden sa hon är iaf 3 veckor just nu. (Jag har beställt en Kerstin kan ha till hösten och vintern.)

Tryck nedan för att komma till UglifyeMe :)

slapelislappslapp

     Publicerat: 2011-03-15 Kl: 11:25:45 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Då var det tisdag dårå.
Solen skiner och det är suuuperfint väder idag. Just nu slappar jag och vovvarna i soffan medans Kerstin sover. Laddar inför jobb i eftermiddag. Denna veckan ska jag även jobba ett tre timmar på torsdag. Det är roligt att jobba lite grann tycker jag. Dock älskar jag verkligen att vara mammaledig! Känns helkonstigt att man i höst ska tillbaka å jobba varenda dag :P

Ha en bra dag i solen!

duktig K!

     Publicerat: 2011-03-14 Kl: 18:14:40 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarerDet tar sej på sitt-fronten :)

Kerstin 7 månader <3

     Publicerat: 2011-03-14 Kl: 11:24:39 | I kategori: Kerstin | 1 kommentarer

Ny vecka dårå!

     Publicerat: 2011-03-14 Kl: 10:01:07 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


God Morgon från en glad Kerstin!

Då var det ny vecka igen. Måndag. Kerstin sitter i gåstolen medans jag dammsuger lägenheten, som varje morgon efter frukost. Är extra noga med att hålla rent på golvet nu när hon krälar runt hela dagarna. Så, dammsugning varje dag it is! Idag ska vi inte göra något speciellt, för ovanlighetens skull. Men en promenad blir det sedan, men bara en kort för idag var det riktigt ruggigt ute.

I natt la jag mej väldigt sent. Jag satt uppe och kollade på liven från BB-huset, det är underhållande på söndagarna eftersom det är fest då. Trodde jag skulle va trött idag men ikke. Iofs somnade jag ju samma tid som vanligt bara att jag inte låg i sängen å glodde i 3-4 timmar innan jag somnar, som jag annars gör...

Ha en finer dag!

Egen barnmat

     Publicerat: 2011-03-13 Kl: 15:36:40 | I kategori: Sofia-stuff | 1 kommentarer

Sådär, nu har jag åxå vart duktig morsa och gjort egen barnmat åt Kerstin. Har sparat lite burkar om andan skulle falla på å nu gjorde den det alltså, föll på. Tog det vi hade hemma:

- 1 kycklingfilé
- 1 stor morot
- ett gäng gröna ärtor
- pasta
- grädde, smör, vit/svartpeppar

Kokade detta och mixade ihop det till en ganska "grov" massa, alltså inte helt slätt utan med lite bitar åså. Måste säga att det smakade rätt gott! Lite salt på det så hade det ju vart prima. men nu ska ju inte barn under ett år äta nå salt...

Men det var nog första och sista gången trotts allt. Men nu är jag iaf inte barnmats-oskuld längre. Tyckte det var jobbigt och svårt åxå å veta hur mkt man ska ha av allt. "Plus" granskar barnmaten i butikerna och säger att det är förlite järn... VEM SKA KOLLA JÄRNHALTEN I MIN MAT DÅ? ingen? Hur vet jag att alla siffror och nuffror med näring, järn osv är som det ska i mitt ihopkok? Men nu har jag iaf 4 burkar samvete i frysen ;)


4 burkar samvete gjort på kyckling, pasta och grönsaker


Och åt, det gjorde hon! Som med allt annat. Duktig <3

far&dotter

     Publicerat: 2011-03-13 Kl: 13:49:22 | I kategori: Kerstin | 1 kommentarerMina fina på väg till affären!

Idag invigde Kerstin att sitta i kundvagnen, där i den man fäller ut hihi, så sött!

God morgon på Kerstin vis

     Publicerat: 2011-03-13 Kl: 10:59:16 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer


Det minst sagt enerverande ljudet ;S

Idag valde Kerstin att vakna till 06.47. Hon brukar vakna till en sväng tund 7-snåret och hålla lite låda, och sedan somna om. Inget undantag idag alltså. Det är bara det att det ljudet hon har för sej när hon ligger där. Det där knarrandet, grymtandet gaaaah, det GÅR inte att sova till det. Haha, inte ens Markus kan sova så han gick ner å grejjade en grejj i förrådet. Efter ca 45 minuter valde hon att lägga ner knarrandet och somna om. Till 9!
Då väckte jag henne

Kärlek

     Publicerat: 2011-03-12 Kl: 19:56:57 | I kategori: Bamse & Polly | 1 kommentarerMina underbara barn hihi <3

solig promenad

     Publicerat: 2011-03-12 Kl: 13:29:14 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer

Nu har vi varit ute på en promenad i solen. Tog en sväng ner till pizzerian och köpe en sallad till lunch. Kerstin i sin nya jacka, hon är sååå söt i den! Älskar min lilla solstråle <3


Älskade lilla <3


Alla tre barnen väntar snällt på mamma utanför pizzerian :)

äntligen helg!

     Publicerat: 2011-03-12 Kl: 11:14:14 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarerMårrn! Idag har jag haft "sovmorgon". Vilket innebär att jag vaknar sju och sedan ligger vaken i sängen i tre timmar. Men det är skönt det med. Markus gick upp med Kerstin som vaknade redan 7.30 idag. Men det är underhållande att lyssna på Markus konversation med Kerstin om mornarna, haha, supergulligt. "Hand från kön Kerstin, hand från kön!" hör man medan han byter blöjja haha...

Nu har jag just gått en mini-tur med hundarna medans Kerstin sover förmiddagslur. Markus har just åkt iväg till en kompis på nått möte, men kommer hem i eftermiddag igen. Då blir det god mat, och ikväll är det ju Melodifestivalen :)

Hörs sen!

lite film igen, kiwipremiär

     Publicerat: 2011-03-11 Kl: 19:22:17 | I kategori: Kerstin | 3 kommentarer

 

Idag gjorde jag riktigt smarrigt mellis till Kerstin! Aprikos/ananaspuré med lite yougurt och småbitar av kiwi. Supergott. Tycker iaf jag. Men det tyckte inte Kerstin. Eftersom hon ätit yougurten med puré i ett par dagar å älskat det, antar jag att det var bitarna av kiwi som inte föll henne på läppen haha. Men hon vänjer sej väl även vid det, för gott är det ju :D

do some hair!

     Publicerat: 2011-03-11 Kl: 13:12:57 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Lilla K i sin nya jacka :)

Sådär nu är vi hemma efter att ha vart ute och flängt ett par timmar.
Först tankade vi bilen, och sedan åkte vi till Farsta och köpte jacka till Kerstin. Hade tänkt köpa typ stl 80 å ha hela våren, men insåg att det GÅR inte det blir på toook för stort, tillochmed 74 var aldeles för stort... Å det går ju inte å ha aldeles för stort, det blir ju korvigt åså speciellt i bilen. Så jag köpte 68, passar jättebra, åså får vi köpa en till sen längre fram helt enkelt, är ju inga pengar å tala om...

Sedan åkte vi ut till jobbet och hämtade min plånbok som jag glömde där i tisdags. Pratade lite och rastade vovvarna. Och sedan åkte vi ner till Gustavsbergscentrum och handlade mat och hö till marsvinen.

Nu är vi som sagt hemma, och Kerstin har ätit och nu blir det lite städa, lite slappa, lite BB och lite vovve-mys!

Vårjacka till K

     Publicerat: 2011-03-10 Kl: 21:02:34 | I kategori: Kerstin | 1 kommentarer


Nu när det snart är vår är det ju dax för Kerstin att få en vårjacka såklart! Har hela tiden tänkt mej en röd, passar bra till hennes jordgubbsmössa och hennes röd/cerisa PoP-mössa, samt att rött är gulligt utan att bli sådär flick-pluttigt, som jag hatar. Hon får få sej en overall åxå, men tänk va mys sedan, sitta i vagnen med sin lilla jacka <3

199:- på Lindex, som hittat :)

Lite filmsnutts!

     Publicerat: 2011-03-10 Kl: 19:37:27 | I kategori: Kerstin | 2 kommentarer


Pussas är roligt!

Kerstin bjuder Bamse på sista biten majskrok ;)

besök!

     Publicerat: 2011-03-10 Kl: 16:08:42 | I kategori: Bamse & Polly | 1 kommentarerIdag fck vi lite överaskande besök av Patrik och Amanda, och Bamses bror Sture! Det var trevligt, och Bamse blev såklart jätteglad! Polly tyckte såklart/som vanligt det var vedervärdigt med hundbesök, men mjuknade lite mot slutet ändå. Sture och Polly är lika gamla, och Sture och Bamse har samma pappa :) Patriks pappa har ju åxå en bror till Bamse, helbror, som heter Lennon :)

Kerstin åt sin mat medan dom var här, duktigt tyckte jag, och nu sover hon som en stock <3

<3

     Publicerat: 2011-03-10 Kl: 12:32:56 | I kategori: Kerstin | 2 kommentarerVärldens goaste unge har äntligen växt i jordgubbsmössan :D

Ny dag, nya möjligheter

     Publicerat: 2011-03-10 Kl: 11:31:50 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


min förmiddag.. :P

God förmiddag. Här sitter jag och tittar på BB-liven.
Det har varit riktigt underhållande stundtals denna morgon :D Kerstin sover (efter mkt om å men idag!) och när hon vaknar blir det promenad i fina vädret. Hade tänkt åka till jobbet och hämta min plånbok idag, men jag tar det imorgon istället. Har inga andra ärenden idag så jag tar allt imårrn istället så slipper jag ut med bilen idag.

Jaaaa, vad ska jag mer rapportra om tro? Ingenting kanske :D

Hörs sen!

natti!

     Publicerat: 2011-03-09 Kl: 23:14:15 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer
ses imårrn :)

Hemma från kuratorn

     Publicerat: 2011-03-09 Kl: 16:04:01 | I kategori: Sofia-stuff | 1 kommentarer
Sådär nu är jag hemma från kuratorn, Kerstin har ätit och nu sover hon. Jag har åxå ätit och nu blir det soffhäng ett tag.

Besöket hos kuratorn var bra, hon är gullig och vettig. Kerstin var med, och skötte sej (såklart) utmärkt min lilla älskade tjejj! Vi pratade om hur det varit sedan sist, medicinen, och lite hur jag ska göra framöver. Jag berättade åxå att jag inte tyckte om psykologen, och att jag inte alls kände att det hon sa stämde in på mej. Kuratorn förstod, och sa att alla synsätt passar ju inte alla, och den psykologen är psykodynamiker (nähä?) och min kurator är kognitiv beteendeterapeut, vilket passar mej mkt bättre. Jag kommer inte ha så mkt kontakt med psykologen alls, mer än ang medicinen, och jag kommer ha min samtalskontakt med Anna (kuratorn). Det känns jättebra tycker jag.

Ja, det var väl lite om det helt enkelt :)

Onsdag morgon :)

     Publicerat: 2011-03-09 Kl: 10:40:10 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

Hej hej säger Kerstin!

God morgon! Här sitter jag, allt är som det brukar.
Idag var planen att bara vara hemma, slappa och ta en lång härlig promenad, men efter ett getöga i kalendern såg jag att det är kuratordax idag kl 14, trodde det var imårrn. Så det innebär att jag ändå måste ut å köra. Suck. Men men, lika bra å ta tjuren vid hornen, det går säkert fort.

Idag är första dagen på hur länge somhelst som jag inte har ont i huvudet! Lovley! Har jämt liiite spänningshuvudvärk, och så stretar det å drar runt ena ögat, men bytte glasögonen igår å då började det dra runt andra ögat istället. Dock bara när jag känner efter. Fan, jag har för mkt tid att sitta hemma och känna efter! Skaka på huvudet "har jag ont?" och koncentrera mej. Suck!

Men nog om det, in får ha en fin dag alles så hörs vi efter jag kommit hem :)

svar:

     Publicerat: 2011-03-08 Kl: 11:39:32 | I kategori: Svar på kommentarer | 5 kommentarerHej!

Åh vad glad jag blir av sånna här kommentarer! Tack, och kul att du sa hej!


Vi bytte från Babysemp 1 till Babysemp 2 strax innan K blev 4 månader. Märkte faktiskt ingen direkt skillnad. Antar att du tänker om hon höll sej mätt längre å kanske sov bättre? Kerstin har ju alltid sovit bra, så vi såg ingen skillnad. Ger man NAN ger man ju 2:an från start, om man inte ammar. Vi bytte snabbt över till NAN2 då K blev så hemskans hård i magen av Babysemp2.

utvecklings-update :)

     Publicerat: 2011-03-07 Kl: 19:39:01 | I kategori: Kerstin | 2 kommentarer

NU har äntligen Kerstin börjat utveckla sitt språk, hon har ju mest låtit lixåm, men nu kommer det ba ba ba ba ba ba :) Började fundera på om det var nå fel på henne asså... Alla bebisar i hennes ålder verkar "prata" men hon bara rösttränar i olika tonarter, men nu så! Vaknade idag av ett Babababababa, så himla gulligt :)

Kanske skulle uppdatera lite om hennes utveckling. Hon sover gott om nätterna, ca 12h i sträck, riktigt skönt. Hon vaknar numer 8.15 - 8.30 sådär, ett tag vaknade hon runt 7, men nu verkar hon tillbaka i gamla mönstret igen. Hon ålar/kryper runt hela dagarna, och fort går det.

En liten tand har hon ju åxå fått, i nederkäken, så himla gulligt, och helt obesvärad har hon varit av det.

När det kommer till mat så är hon verkligen duktig, äter allt som serveras, och mycket dessutom. Såhär ser hennes schema för dagen ut nuförtiden, på ett ungefär:

08.15 - vakna
08.45 - 1,5 portion gröt + fruktpuré
11.00 - sova 30min-1h
13.30 - ersättning (150-230ml)
15.00 - puré, 1 stor burk + katrinplommon
15.30 - sova 1-2h
17.30 - ersättning (135ml) + frukt/yougurt/macka
20.00 - ersättning (135ml) + 1 port gröt
20.30 - sova


Blogg-tipps...

     Publicerat: 2011-03-07 Kl: 19:23:04 | I kategori: Bloggtipps | 0 kommentarer
En av mina bästa vänner, har en blogg som jag tycker ni ska läsa.

Ni hittar den HÄR.

Isvak i BB

     Publicerat: 2011-03-07 Kl: 17:30:11 | I kategori: TV :) | 0 kommentarer

Åh härregud. Idag skulle dom alla bada isvak. Det var en tunna med isbitar och vatten. FY vad kallt. Alla skulle sitta en minut var, alla klarade det, riktigt duktigt asså, tillåmed dom fjolliga tjejjerna :D Kul att det vart en rätt händelserik dag i huset :D

Dagens citat, myntat av Gurkan:

Kokar man korven i vattenkokarn blir den färsk. Du måste tänka logisk kompis. Om man kokar i vanlig kastrull ligger korven i för länge, då är den inte färsk.

Älskade K

     Publicerat: 2011-03-07 Kl: 13:46:16 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarerGla' skit smälter maten i sittern :)

Asså, jag är så stolt över den här lilla varelsen! Hon är så söt å så duktig. När man åker bort med henne så går allt såå bra, hon sover gott i en helt ny säng, med nya människor, äter allt som serveras, glad hela tiden och har inga problem med dagsömnen eller någontng trotts att vi är borta. Min fantastiska tjejj! <3

mörrn mörrn!

     Publicerat: 2011-03-07 Kl: 10:01:32 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

God morgon! Ny vecka. Tillbax i el Stockholmo. Dax att rycka upp bloggen, sorry för kass uppdatering, lämna mej inte! hehe... Idag har jag inga planer alls (ovaligt?). Ska inte ens åka å handla. Skönt! Men en promenad blir det iaf. Resten av tiden ska jag umgås med Kerstin och glo med ett halvt öga på Big Brother-liven.

Ang Big Brother. Det är lite som en terapi för mej. All min oro å alla mina tankar. Kan jag sitta och slö-kolla på BB så kopplar jag tillfälligt bort all min oro. Det är bra! Kanske det som är botet? hehe.

Kan uppdatera lite ang. medicinen. Tycker nog jag mår lite bättre. Alla tankar finns men upplever inte att jag går upp så i varv och får panik. Hm. Ska tillbaka till kuratorn på torsdag, då ska jag åxå be om å få gå hos en annan psykolog.

Hemma i Sthlm igen

     Publicerat: 2011-03-06 Kl: 18:54:15 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

NU är vi hemma i sthlm igen. Efter en helvetes-lång biltur hem. Ok inte Så lång, men vägen mellan Mellerud och Stockholm är så pissigt trist å dålig så det är trögåkt. Vi stannade till typ halvvägs på Donken. Det är så kul nu å ha med Kerstin, när hon kan sitta med runt bordet å få lite å käka hon med :D Idag fick hon frukt. Jag är sjukt trött i kropp å huvud, så nu är det gött å ligga i soffan. Ikväll är det Big Brother, har dock varit en särdeles trist vecka i det där huset.

Kerstin har skött sej såååå bra när vi vart borta. Älskade unge. sover gott, trotts att hon är borta, äter bra i alla sammanhang å är alltid glad. Min underbara lilla unge! Å så söt med sin lilla tand <3

Hoppas ni haft en bra helg!!

Kusinerna :)

     Publicerat: 2011-03-05 Kl: 17:30:23 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer

Kerstin med kusin Maddie och farmor :)Hårda bud i Mellerud

     Publicerat: 2011-03-05 Kl: 11:11:58 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Hallåj! Igår anlände vi till metropolen Mellerud
. Nu ligger vi (Markus) och slappar. Marvinen huserar i en transportbur som jag satt ihop med en banankartong, haha, ja. Men måste ju ha med mej Bam-Bam eftersom han var så sjuk förra helgen. Han mår dock fortfarane prima, helt otroligt!

I eftermiddag ska vi till Markus farmor och äta semla, och sedan ska vi till Markus pappa och hälsa på. Och ikväll kommer vi tillbaka hit till Markus mamma och ska äta gott åså. Kerstin har således nu åxå träffat sin kusin Madeleine! Ska ta lite kort sen i lägga upp =)

Ha en fin dag!

Tand nr 1 :D

     Publicerat: 2011-03-04 Kl: 14:30:35 | I kategori: Kerstin | 1 kommentarer


Tjoho, Kerstin har fått en tand!

Inte ett pip har hon sagt, den bara fanns där, snuttunge <3

God morgon!

     Publicerat: 2011-03-04 Kl: 10:38:38 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Hej hej! Ny dag dårå.
Markus har just begett sej mot Göteborg till tattueraren, och jag är änsålänge kvar i Borås med mamma. Vi ska ta en promenad, men annars blir det lungt. Ska hämta Markus i Gbg vid 15.30 och så åker vi vidare upp till Mellerud.

Kerstin ålar runt här hemma! Igår tog hon sej från vardagsrumet å ut i köket här, de tär en bit, duktig tös :D Hon börjar mer å mer försöka sätta sej upp nu med. Hon är ju inte alls intresserad av att "bli satt" och sitta, men somsagt nu verkar hon vara på G av egen maskin :)

Nej, om man skulle samla ihop sej, å gå ut på den där promenaden!
Ha det fint!

Mc Donalds premiär!

     Publicerat: 2011-03-03 Kl: 19:06:25 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag på vägen ner till Borås stannade vi till för lite mat på Mc Donalds i Mjölby. Detta blev således Kerstins första donken-besök. Hon åt ju såklart ingen Big Mac, men en burk fruktpuré slank ner där på bordsänden ;) Resan gick bra, och vi kom hit prick 16.00 :) Nu blir det mammas goooda mat!

Familjetripp till familjerna

     Publicerat: 2011-03-03 Kl: 09:26:31 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag bär det av mot Borås för hela familjen. Vi mellanlandar där tills imorgon då vi åker vidare till Markus familj i Mellerud. Hans ena syster (som bor i England) är på besök med sin dotter Maddie. Så nu får kusinerna träffas för första gången :)

Så nu är det dax att pallra sej upp och grejja det sista, och packa in oss i bilen. Sedan bär det av söderut.

Ha en bra dag alles!

Klippen från Nyhetsmorgon :)

     Publicerat: 2011-03-02 Kl: 13:45:52 | I kategori: Bamse & Polly | 1 kommentarer

Här är klippen där Bamse och Polly är med.

Ni med katter och hundar, lyssna och lär i ämnet parasiter och mask!
(Veterinär Christophe Bujon arbetar på Södra Djursjukhuset samt Värmdö Djurklinik) 

TV-stjärnorna <3

     Publicerat: 2011-03-02 Kl: 09:58:55 | I kategori: Bamse & Polly | 2 kommentarer


Nu har mina pärlor varit med i TV dårå! Dom var såå duktiga vad jag kunde se iaf ;) Lugna som vanligt. Bamse höll sej på golvet, han är inte så förtjust i å sitta i famnen, tillskillnad från Polly som helst bara sitter i nåns famn. Den manlige programledaren har således nu Polly-hår över hela kavajen! ;)

Lägger in klippen här sedan när det kommit upp på Tv4!

Lämnade vovavrna till Toffe vid gullmarsplan i morsrs 6.50 å sedan åkte dom med honom till Tv4-huset. Han lämnar av dom på jobbet nu, å sedan åker jag och Kerstin dit och hämtar dom sedan. Det är jättetomt hemma utan dom, det är inte ofta som jag inte har dom vid min sida :P

Polly och Bamse på TV imorgon :)

     Publicerat: 2011-03-01 Kl: 22:16:15 | I kategori: Bamse & Polly | 3 kommentarer

Imårrn hörrni, på Nyhetsmorgon, kommer världens finaste hundar beträda rutan! Veterinär Christophe Bujon, som syns i rutan en del onsdagar, kommer ha med sej finsällskap imårrn :D 9.15, missa inte det!

8.40 och 9.15 tror jag dom är med! :)

Tisdag :)

     Publicerat: 2011-03-01 Kl: 13:02:13 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


Hallåj! Här är det livat! Kerstin ålar runt och gapskrattar åt hundarna haha...
Så fort dom byter plats på golvet kommer hon ålandes i en jäkla fart, skrattandes och mega lycklig haha, så kul å se. Tyvärr är inte hundarna lika förtjusta. Sur-Polly morrar å går iväg å Bamse flyttar sej lite besvärat hehe...

Vi har vart ute och gått. FAN vad jag är trött på snömodd nu, jag vill ha barmark! Och utöver promenad så har jag kollat på Big Brother live... Sådär lagom med sysselsättning, hehe fy vad långtråkigt det måste bli i det där huset.

I eftermiddag blir det jobb. Geeez vad jag älskar å va mammaledig! Jobb 6h i veckan, tänk om man kunde ha det så resten av livet :D

Lille Marsvinet fortsätter repa sej! Nu äter han hö själv och i morses hade han stått å väntat på pellets som vanligt när Markus gick upp! Woho, tänk om detta faktiskt går vägen, amazing!