hosting my lungs out.

     Publicerat: 2010-10-31 Kl: 21:51:34 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarerReceptfria läkemedel mot rethosta kan fara åt helvete!
s.k.i.t är var det är.


söndagen

     Publicerat: 2010-10-31 Kl: 17:44:23 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


sådär ja, nu är vi hemma. vi har varit i kungälv hos mina kusiner så dom har fått träffa kerstin. hon var glad och nöjd först men blev trött och var riktigt gnällig innan hon somnade. men nu är vi hemma och hon har ätit och är glad igen :)


har inte så mycket att blogga om, händer ju inte så mycket =). jag hostar som en galning och kerstin gurglar i babysittern och slår på nallarna som hänger över henne :)

asså denna rethostan. fy fan det är bland det värsta jag vet. om det inte bli bättre inom några dagar får det bli läkaren och riktig medicin. sån receptfri skit hjälper ju inte ett smack!

hoppas alla haft en trevlig helg!!!

vintertid...

     Publicerat: 2010-10-31 Kl: 11:14:05 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

jahapp då var det vintertid då. kan inte fatta att man håller kvar vid det där, det är ju inget bondesamhälle längre som behöver ljusa mornar? förr i världen innebar det att man fick sova en timme till, men när man fått barn är det inte lika enkelt. dock tycker jag kerstin klarade det med bravur! hon vaknade klockan 8 (9 i hennes värld..) men jag stoppade in nappen, ignorerade henne, dvs låtsades sova och hon somnade snällt om. så sov i 40 min till :)

nu har vi vart ute å gått, och kerstin sover ute i vagnen... sedan efter hon ätit ska vi åka till mina kusiner i kungälv, så nu ska kerstin få träffa släkten :D

ha de bra!

härregud...

     Publicerat: 2010-10-30 Kl: 22:07:39 | I kategori: Kerstin | 3 kommentarer


Kerstin har en tova i håret. och nu vet jag inte om jag ska reda ut den eller klippa bort den hur gör man, reder man ut tovor på 2,5månads bebisar? eller är det okej att dom har en liten bit snagg? hur gör man med bebis-tovor? och hur har jag lyckats med detta. min bebis har tovit hår och hon är 2,5 månad med 3 cm långt hår. hur ska detta sluta...

kursdag nummer två

     Publicerat: 2010-10-30 Kl: 17:40:50 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


röntgentekniker Mats guidade oss igenom alla leder och gav mycket
värdefulla råd och tipps för att göra hela led-röntgen mycket lättare!

sådär ja! då var kursen slut. det har vart jättekul! jag vill inte kalla mej för röntenexpert men några tipps och trix tar jag med mej iaf! helt klart vissa saker som underlättar arbetet framförallt vid röntgen av leder :). har dock slitit med en fruktansvärt rethosta. suck, finns ju roligare situationer än förläsningar att lida av den irriterande åkomman...

det var skönt att komma hem det blir långa och intensiva dagar. kerstin har skött sej super här med mamma och pappa. tycker det är toppen att hon vänjer sej vid att någon annan passar henne, det underlättar i framtiden tror jag =). änsålänge har hon åxå sluppit bli förkyld. kan man hoppas att hon slipper eller kommer det på efterkälken tro? det får tiden utvisa.

nu ska jag äta kräftor!

(sist det bjöds ammade ju jag och fick bara sitta å titta på när de andra njöt. men eftersom amning nu är ett minne blott, och ak vad glad jag är för det, ska jag nu njuta till fullo :)

ha en trevlig kväll!

någon som förstår min "logik"

     Publicerat: 2010-10-30 Kl: 06:21:14 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer

efter att ha läst detta inlägg får jag en sådan.. lättnadskänsla. eller något liknande. jag kunde skrivit det själv. jag ligger här i min säng och känner lixåm att jag är lite mindre störd i huvudet när det finns fler som har samma sätt att tänka. jag tror det bottnar i ett sjukligt kontrollbehov. allt jag inte kan se får jag panik utav. och jag får ofta känslan av att om jag oroar mej så lixåm förbygger jag att saker sker, eller mer, om jag kommer på att jag inte oroat mej kan jag få panik av bara den tanken, för Då har ju nått säkert hänt nu bara för att jag gick här och trodde att allt var frid och fröjd...

jag får ofta höra "smarta" talesätt... att oroa sej är att uppleva samma sorg två gånger... att oroa sej är att betala ränta på ett lån man inte tagit... osv.. DET är sant. men det hjälper tyvärr inte mej :(

ligger vaken, kerstin har precis ätit sin nattamat/frukost och sover gott igen. ska strax gå upp å åka till göteborg på kursdag nummer två så ingen idee att somna om.

ha en bra dag allihopa :)

då är vi iaf två...

     Publicerat: 2010-10-29 Kl: 22:33:21 | I kategori: Övrigt | 1 kommentareråh Knyttet är min själsfrände tror jag! det är alltså inte bara jag som tänker såhär. Den där ensamma mobilen som ligger och ringer brevid en hemsk olycka.. jag kunde inte skrivit det bättre själv. och tanken med drunkningen, hur kan man tänka sej något annat än JUST det i en sån situation? när mina föräldrar åker långt eller jag vet att pappa är ute å reser kan jag sitta och uppdatera på trafikvädret på väderkanalen, där är en uppdatering varannan minut med allt som sker på landets vägar... tillåmed om hans mobil tutar upptaget länge blir jag säker på att nått hemskt hänt, lixåm att mobilen råkade ringa upp på väg ut genom rutan och ner i marken... ofta vågar jag inte ens ringa hem, iaf inte på kvällen, för jag är så rädd att ingen ska svara ååååså börjar katastroftänket, den ena tanken värre än en den andra..

sa jag frstn att jag har psykologtid den 8:e november?

kursdag numero 1

     Publicerat: 2010-10-29 Kl: 18:59:35 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


håhåjaja sikken lång dag! men det har varit intressant och lärorikt! idag har det bara varit teori och imorgon ska vi vara på kliniken och röntga hela dagen. det ska bli kul. det var en jääättefin klinik! ljust och luftigt och supertrevligt!

hade dock svårt å hålla uppe ögonen då jag vart vaken sedan klockan två i natt... har vart skitorolig över markus som inte svarade i sin telefon på hela natten eller morgonen! (jag är expert på katastroftänk så mina reaktioner blir i sånna situationer lite överdrivna, men jag tycker det är "legitimt" att bli orolig i detta läget...) han hade vart ute på puben så jag såg ju framför mej hur han blivit misshandlad och mördad och släpad till skogs och hur hans mobil låg mitt i ingenstans och ringde. hm ja. i morses efter nio ringde jag tillslut en tant i vårt hus så hon fick gå ner å ringa på, då kände jag att nu får jag göra nått annars kan jag inte koncentrera mej på kursen! och ja där var han ju, nyvaken. telefonen låg i fickan i byxerna på toan. jaja....

nu sa vi äta gott å sedan är det idol!!!

ha de finfint!!!

kurstajm!

     Publicerat: 2010-10-28 Kl: 22:35:13 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

då var det kursdax! ska på röntgenkurs fredag och lördag. ska bli jättekul och spännande. och jag behöver verkligen gå en röntgenkurs, jag avskyr röntgen och jag s.u.g.e.r när det kommer till ledröntgen. thorax och bukar å sånt går ju lätt men leder... huga... förmodligen blir det roligare om man är lite duktigare. hoppas dom går igenom mycket sådant! kerstin ska vara med sin mormor hela dagen och det går säkert finemang!

kursen är på husdjurshlsan i gbg! kul att se en ny klinik åxå :)

mission completed

     Publicerat: 2010-10-28 Kl: 17:20:47 | I kategori: Kerstin | 3 kommentarernågot fattigare... men en nöjd kerstin..
mission completed.
puh
...

FRAMME!

     Publicerat: 2010-10-28 Kl: 14:57:06 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


vi har hamnat i en nödsituation!

yay! idag sträck-körde vi, det tog då 4 timmar och 10min
. kerstin sov hela vägen, vaknade till vid jönköping och kikade lite runt sej, sedan somnade hon om. så det gick ju som smort =)

dock har jag upptagat något som kan klassas som en katastrof.... JAG HAR GLÖMMT BABYSITTERN!!! hjälp. så nu måste jag åka och köpa en! kanske likabra så har vi en här... gud den måste jag ju ha, hon vill ju inte sitta i famnen å äta och hon föredrar egentligen sin babysitter framför det mesta, så, ja det är ett måste!

mörrn mörrn

     Publicerat: 2010-10-28 Kl: 08:31:04 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

som på beställning vaknade kerstin lite tidigare dag, vilket innebär att vi kan komma iväg lite tidigare och komma fram lite tidigare. jippi! så nu ska vi gå upp, kerstin ska äta, hundarna ska rastas och ja, sedan drar vi. vi hörs när jag kommer fram :)

packa...

     Publicerat: 2010-10-27 Kl: 20:27:10 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


så var det dax att packa ihop grejjer och åka imårrn igen.. mina "älskade" 43 mil mot borås...
hoppas det går lika bra som sist. ska på röntgen-kurs fredag-lördag i göteborg, det ska bli jättekul och mamma och pappa ska passa kerstin. vi stannar nog i borås till tisdag. känner mej dock inte i skick att varken packa eller köra en massa bil men det är bara att gaska upp sej! kan inte sitta här och gnälla inte.

imårrn sträck-kör jag om hon sover. bebisar gnäller ju för allt möjligt så om hon tycker det blir jobbigt så piper hon väl antar jag :)

nä... dax å ta tag i saker å ting....

rutiner...

     Publicerat: 2010-10-27 Kl: 13:20:28 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


detta med rutiner är ju något som går upp å ner i bebisvärlden... man tycks fått in en rutin och är glad för den men innan man knappt hunnit tänka klart tanken så ändras allt. jag fått det nertryckt i halsen varje gång jag lite stolt pratat om att vi har en viss rutin jag och kerstin "håhåhå vänta du bara.. deeet kommer ändras..."


visst har det ändrats... men varje gång har det förändrats till det positiva. den rutin vi har nu har varit befäst i 4 veckor ungefär. jag tror jag har tjänat på att hålla fast läggningsrutin redan från hon var tre veckor... nu blir hon jättetrött frammåt läggdax på kvällarna... och somnar mellan 21.30 och 22.00 vi lägger henne efter hon ätit kvällsmaten... hon somnar direkt. sedan vaknar hon och äter mellan 5-6.. ibland halv fem, ibland halv sju... sedan sover hon till ca 9.30. vi går upp och hon är vaken i ca 1,5 timme sedan somver hon förmiddarslur på ungefär 2 timmar.. är vaken ca 2 timmar, sover lite.. vaken 2 timmar.. sover lite... jag hoppas det kan fortsätta såhär, just nu tycker jag dygnsrytmen är perfekt :) ett tag somnade hon ju mellan 00-02 puh och då sov vi till 12.. det gillar jag inte för halva dagen försvinner ju då. hon sover nästan alltid samma tider på dagen åxå, och slummrar på mammas eller pappas arm runt 20 på kvällarna. fast då stör vi henne lit edå å då så hon inte sover så djupt å länge utan spar på det tills läggdax :)

nej nu tror jag det kommit en lite bajs i blöjjan (jippi!) så dax att stämpla in som mamma igen ;)

sjukling...

     Publicerat: 2010-10-27 Kl: 10:15:33 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer

urk. vart ringer man när man ska sjukskriva sej från att vara mamma? ingenstans? nähä.. okej.. så ligga i sängen under varmt täcke, äta godis och se på film? nähä ok... det går inte.

...för det är just vad jag skulle vilja göra idag. halsen gör skitaont, och den kliar men hostar jag känns det som nån hugger en kniv i halsen på mej... huvudet baknar åxå... myspys. men kerstin är glad och vill inte äta. då är hon som gladast. när jag hällt upp en rejäl portion i hopp om att hon ska dra en riktig supermåltid, och sedan lämnar hälften, flinar och spottar ut maten och är överlycklig. gulligt är det, iaf litegrann. vem kan motstå dom där flinen?

än verkar inte kersin fått nån förkylning, men det kommer väl säkert... men hoppas såklart hon slipper, men alla andra blir ju sjuka så varför skulle hon slippa.. :/

lycka!

     Publicerat: 2010-10-26 Kl: 20:17:48 | I kategori: Övrigt | 5 kommentarer


Det går att spela Super Mario Bros 3 på facebook!

...mitt gammla favvo spel som fanns på supernintento, synd bara att man inte kan spara
utan får börja från början hela tiden... men men man kan inte få allt här i världen :)

me sjukling

     Publicerat: 2010-10-26 Kl: 15:43:58 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

blö blö blö... ont i halsen och fruktansvärt trött... huvudet bankar och ja som alla förstår är tillvaron riktigt underbar just nu. men jag kan ta vilka krämpor somhelst bara kerstin slipper bli sjuk lilla skruttan...

vi har vart ute och gått medans det var fint väder och nu har vi bara slappat i soffan och kerstin sover i vagnen men vaknar nog snart... undrar hur länge det ska vara såhär enkelt? hon somnar som en stock när vi lägger henne och sover 8-9 timmar i sträck, äter, somnar om i tre timmar. och hela dagarna är hon glad och nöjd... när det blir gnälligt så tjoff ner i vagnen åså sover hon 30min-1,5 imme. vaken 1,5 timme.. sova lite..äta... vaken en stund... sova...äta... man kan ju hoppas det håller i sej iaf hehe :D

morrn!

     Publicerat: 2010-10-26 Kl: 09:35:47 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


god morgon! i natt har jag sovit okej...
förutom att bamse som igår stal en massa w/d (mkt fiberrik hund mat...) behövde ut å bajsa under natten. tack för den... suck... allid är det nått som ska störa ens sömn. kerstin sov i 8,5 timme så hon är ju knappast bidragande till dålig sömn hehe. dock får hon gråtatacker i sömnen... jag undrar vad det beror på men ingen verkar veta...

nu ska vi går upp, idag blir det promenad i fina vädret!

augustimammor, glömm inte:


ni kan adda mej som vän på FB, sök på min mail smulpajj@hotmail.com :)

FB grupp!

     Publicerat: 2010-10-25 Kl: 16:57:16 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

hörrni, ni augustimammor från MB som läser min blogg!

joina vår augustimamma-grupp på FB som jag skapat idag. tyckte det vore kul att ha en grupp där, de flesta är ju aktiva på Facebook, så det kan ju bli en bra samlingsplats! Det bör ju gå att söka sej till gruppen annars får ni skriva til mej så jag får adda er :)

besök på jobbet

     Publicerat: 2010-10-25 Kl: 15:47:16 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


klippa klorna? nähä, blöjjbyte på pol-op!

idag har vi varit på jobbet och hälsat på jag, kerstin och hundarna.
idag sov faktiskt inte kerstin sej igenom besöket utan var riktigt vaken och glad :) hon sov en stund i en hundkorg i köket medans vi åt men sen så var hon med på noterna ;) en riktig djursjukvårdarbebis.. sover i hundkorgar och byter blöjjan inne på pol-op hehe...

ush jag har ont i halsen. och imorses var jag så hes att jag knappt kunde prata... förkylning stor vid dörrn antar jag. trevligt. hoppas kerstin slipper.

har pratat med vår bvc-sköterska idag om lite olika saker jag funderat på och bla min olidliga oro om nätterna. ska få prata med en psykolog, kanske är dax att jag gör det. hon är van vid just denna typen av oro, jag är ju knappast ensam om det även om min oro tar sej lite onödigt stora propotioner jag vet ju det... jag skulle iaf bli uppringd av psykologen så får vi se.

jag har iaf världena goaste och snällaste unge!
älskade kerstin <3

andningslarm?

     Publicerat: 2010-10-25 Kl: 10:18:02 | I kategori: Vardagsprat | 3 kommentarer

för er som känner mej så vet ni att jag är en sjukligt orolig människa. jag oroar mej för allt... hela tiden. om tex pappa inte svarar när jag ringer så har något allvarligt hänt i mina ögon tills motsattsen är bevisad och jag genomgår då såklart en fruktansvärd ångest tills jag får tag i honom eller att han ringer upp. (samm gäller mamma och markus). jag vågar inte ens ringa hem på kvällarna för OM nån inte svarar vet jag att kvällen och natten är förstörd för min del. nåväl. med denna oro kan ni ju tänka er hur det är med kerstin. faktum är att det kännts så himmla bra jag har knappt oroat mej alls! nu är det ju PSD som är främsta oron då... men nu har oron kommit med besked. såpass att jag inte ens kan somna på natten. jag är uppe å kollar till henne en gång var tionde minut och vågar knappt somna. när jag väl somnar och sedan vaknar flyger jag upp för å kolla till henne... detta är såklart riktigt jäkla jobbigt...

har nu funderat på å skaffa ett andningslarm... kanske kunde det lugna ner mej så jag sår sova? sålänge larmet är tyst så kanske jag kan slappna av? eller så kommer jag ligga ännumer på helspänn för att larmet ska gå... suck... dessa larm noterar ju alla rörelser från barnet via sensorplattor under madrassen. om barnet inte andas på 15 sekuner kommer en signal, går det ytterligare 5 sekuder går larmet. de larmar även om andetagen understiger 10st/minut... men jag vet inte asså. det känns sjukt nojjigt! man kan hyra dessa åxå... kanske skulle man prova å se om jag blir tryggare? är jag lika nojjig ändå kan man ju bara skicka tillbaka det. men ush. nä. jag är mycket rådvill...

tar gärna emot alla tankar och funderingar kring detta! oavsett om du är för eller emot andningslarm! snälla hjälp mej!

tänk...

     Publicerat: 2010-10-24 Kl: 16:04:48 | I kategori: Kerstin | 1 kommentarer
...för några ynka veckor sedan kunde man inte hålla i någonting, bara vifta och känna...
men nu, nu kan jag hålla i både elefenten och snuttetrasan!!!

God morgon!

     Publicerat: 2010-10-24 Kl: 10:52:38 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


härligt väder. verkligen. pissregn. jag och hundarna ligger i sängen och myser.
kul det där. dom VET att det regnar ute och gör inte en enda ansträngning till att lämna sängen eller visa att dom vill gå ut. för det vill dom inte hehe dom hatar regn! så ingen stress här.

igårkväll somnade kerstin 21.20... efter åtta timmar väckte jag henne för att ge henne mat, jösses som hon sov! hon åt i princip i sömnen och jag la henne tillbaka i sängen sovandes och hon sov vidare till 8.30 då fick markus gå upp med henne. han behöver träna på att ta hand om kerstin haha, så nervös och gullig... kerstin ville inte äta frukost utan låg bara och spelade pajas och jag har legat inne i sängen och fnissat lite smått åt pappsens försök att få henne på andra tankar.

jahapp, och vad ska man göra idag? i detta jäkla ösregn blir väl svaret. ingenting. sitta inne. sköjj.

ha de fint!

lång dag

     Publicerat: 2010-10-23 Kl: 21:49:52 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


idag har vi invigt den fina presenten från Frida!

efter en dag med kalas stupade kerstin i säng 30 minuter innan ordinarie läggdax-tid, hon somnade bannemej innan jag la ner hennes huvud. lilla sötnosen.


hon var sååå duktig på kalaset! blev trött efter en timme ungefär och gnällde lite men somnade då på min arm. det var ett jättefint kalas med god mat och massa bullar och andra gottigheter! och adrian var så himla söt :) ja... mindre än tio månader och sedan är det kerstins tur att ha ettårskalas!

Bamse och Polly var ju åxå med och det var ungefär lika mycket hundar som människor på kalaset så bamse var ju överlycklig men polly tyckte naturligtvis det var rena pesten ;)

go natt på er!

nå?

     Publicerat: 2010-10-23 Kl: 13:17:40 | I kategori: Kerstin | 7 kommentarervem ääär hon lik?
hjälp oss!

:)

fina fröken!

     Publicerat: 2010-10-23 Kl: 11:41:22 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerIdag är kerstin finkädd serrni! för idag ska vi på 1års kalas hos lilla Adrian, som är son till en av Markus kompisar. så idag inviger vi klänning, som ju är ett mycket praktiskt plagg för en bebis! (eller inte). men det är sött :D

utmaning!

     Publicerat: 2010-10-23 Kl: 10:23:56 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

Jag har blivit utmanad av MariaTheres att svara på dessa frågor:

 

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 – vad står där?
- “säga sitt första ord, äta själv med sked och många andra fantastiska ” (”Växa och upptäcka världen”, en bok om utvecklingsfaser avvan de Rijt och Plooij)
2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
- Min pojkvän :)
3. Vad var det senaste du såg på tv?
- IDOOOOOL.
4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
- 10.15.
5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
- Kerstin som håller på å vakna.

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
- igår, var på konsum och handlade.

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
- kollade min facebook.

8. Vad har du på dig?
- jag har inte gått upp å klätt på mej än hehe.

9. Drömde du något inatt? I så fall – vad?
- nä inte som jag minns!

10. När skrattade du senast?
- igår men kan intekomma på exakt åt vad.

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
- tapeter, bilder och ett par väggdekorationer i sovrummet.

12. Har du sett något konstigt på sistone?
- ja min luktande nattlampa är en konstig!

13. Vad tycker du om den här utmaningen?
- tidsfördriv kanske?
14. Vilken var den senaste film du såg?
- PS I love you

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
- hus vid havet och en jävligt schysst bil, gärna en superutrustad Honda CRV, med speciallack hehe

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
- oj... jag är en riktig egoist som tycker jag ska få två glas cola och sambon noll om det ara finns såpass kar i flaskan? hehe

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
- fotbollsindustrin kunde skänka pengarna till fattigdom istället för att betala en enda spelare 152 miljoner?

18. Tycker du om att dansa?
- nej

19. George Bush?
- han verkar väl inte så sympatisk.

20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
- flicka Kerstin pojke Zack. om jag får en till tjejj nångång ska hon heta Hedvig.

22. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
- nej jag bor redan för långt ifrån min mamma och pappa, men utan hänsyn till det då hm då skull e jag vilja bo england!

23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
- att jag kan vända å gå tillbaka till jordelivet!

24. Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna?

jag utmanar ingen särskilld, men vill man ha tidsfördriv så varsegod :D

trebarnsmor

     Publicerat: 2010-10-22 Kl: 16:45:00 | I kategori: Vardagsprat | 3 kommentarer

snö snö snö

     Publicerat: 2010-10-22 Kl: 11:06:06 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


Årets första snö och Polly är överlycklig!
Har varit ute och busat en liten stund på morgonen :)


Medans vi varit ute en liten stund har Kerstin suttit inne själv i babysittern, och
ägnat sej mycket koncentrerat åt sina händer, dregglat och pratat för sej själv ;)

(don't worry hon är precis innanför dörrn så jag har koll!)

 

luktande lampa?

     Publicerat: 2010-10-22 Kl: 10:01:45 | I kategori: Vardagsprat | 4 kommentarer

inatt har vi sovit för första gången i ett mörkt sovrum sedan kerstin föddes! har haft en sänglampa tänd, man vill lixåm inte ha bäcksvart för man vill ha lite koll, och slippa tända när man ska göra något på natten tex... men nu fick jag tummen ur att köpa en nattlapma!

den var verkligen super, och anpassar sin ljusstyrka till hur mörkt det är samt släcks och tänds automatiskt om man tänder i rummet, igen glödlampa som blir varm, laddas, håller i 20 timmar osv... MEN. den LUKTAR! läser på förpackningen "NYHET! nu med en svagt doftande ljusbehållare". skojjar dom? Vem fasen vill ha en LUKTANDE lampa? hela sovrummet stinker! att dom valt en lukt som påminner om något man satt in på ett utedass för att dölja skitlukt är ju åxå en historia för sej. nu kanske jag överreagerar med tanke på min näsa men ändå! detta stod det inget om i produktresumen på hemsidan! dom kanske ska skriva till det... för hade jag vetat att den luktade hade jag köpt en annan. nu ska jag mejla och klaga! det ska iaf bli lite kul.

edit:
har fått svar, dom tackade för infon, detta visste dom inte och har redan ändrat på hemsidan, duktigt! ska få en retursedel, och dom skulle skicka en äldre som inte hade lukt men dom märkte att även den tagit lukt! så nu bad jag dom skicka en annan typ bara, bara den fungerar på samma sätt. bra service iaf!

edit igen: jag får stå ut men stink-lampan. efter mitt mail insåg dom att alla de små nattlamporna har lukt (!) whyyyy?? och jag vill ha en såpass liten så.. ja...

ha en fin dag!

matvägran igen...

     Publicerat: 2010-10-21 Kl: 15:10:48 | I kategori: Kerstin | 1 kommentarer


...fast av annan karaktär denna gång. istället för "VRÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL ta bort den där jäkla flaskan från mitt fejs NUUU", så flinar hon med hela ansiktet samtidigt som hon spottar ut maten och blir ännu lite gladare när hennes mission lyckats. äter sådär 50ml å sedan ska resten spottas ut. och inte funkar det att göra nått annat en liten stund och sedan försöka igen, nej nej den lätta gick hon inte på.. så.. bara å invänta att hon äter mer igen antar jag. varför kan inte hon inte äta som hon gjorde förra veckan? kanske hon är en periodare?

BVC

     Publicerat: 2010-10-21 Kl: 11:49:51 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer


sådär ja nu är vi hemma igen. fick träffa en annan sköterska för Eeva var på semester. denna var ny och jag tyckte hon var lite osäker. när vi pratade om kerstins sömn tyckte hon att jag skulle väcka henne på natten och ge mat. no way säger jag, det gör jag inte om hon inte får problem med viktuppgången. hon rådfrågade en annan sköterska som sa det samma som mej, nej nej, låt henne sova. bra hehe. sedan var vi hos läkaren och det tog ju två minuter typ. allt var bra. både sköterskan och läkaren tyckte kerstin var väldigt pigg och "med" för sin ålder! härligt att höra!

dagens siffror:

vikt: 5194 g
längd: 59,5 cm

så hon växer som hon ska och då är ju allt bra! hon hade dippat liiite i sin viktkurva, men läkaren konstaterade bara att hon är lång och smal. och hon äter så mycket som hon vill ha, så jag kan inte mata henne mer heller, även om hon äter mindre än många andra i hennes ålder. men läkaren sa att vissa bebisar älskar ju mat och äter allt som bjuds hur mycket och ofta det än är, och äter mer än vad dom egentligen behöver, medans andra, som kerstin, är mer sparsmakade och äter det som behövs å sen inget mer. men hon är ju välmående så ingen fara på taket :). nu ska vi tillbaka om två veckor igen och väga.

god morgon!

     Publicerat: 2010-10-21 Kl: 09:08:08 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer

jag är så stolt över min lilla tjejj! hon somnar sååå fint när jag lägger henne varje kväll och sover sedan till ungefär 5-6 äter lite och sover vidare till iaf 9-9.30. i natt har hon sovit som en stock igen efter att ha sovit lite oroligt de senaste 3-4 nätterna. dock har hon i natt, som de senaste tre nätterna haft en riktig panikgråt-attack i sömnen! gråten låter inte som hennes vanliga gråt/skrik utan mer kvidande (som en hund som skäller i sömnen ni som vet, annolunda läte än deras vanliga skall) och hon fäktar med armar och ben helt hysteriskt samtidigt. men så från en sekund till en annan blir hon tyst, som om inget hänt, och hon sover hela tiden. vet inte vad det kan bero på?

jag har dock börjat sova som en kratta igen... som jag skrivit om förr har jag alltid haft enorma sömnproblem, men sedan kerstin kom så har jag sovit mer än jag gjort på flera år! men nu börjar det leta sej tillbaka... suck.. jaja. jag kan iaf inte skylla på kerstin,  hon sover ju som en prinsessa hon.

idag ska vi till bvc. det är dax för kerstins tvåmånaders läkarbesök! blir åxå vägning och mätning och jag är riktigt nyfiken på vad hon mäter och väger nu! senaste veckan, sedan jag bytte dinapp på nappflaskan har hon ju börjat äta mer än förut, borde ju synas på vikten iaf, hoppas det!!

ha en bra dag, vi hörs senare :)

bebisträff!

     Publicerat: 2010-10-20 Kl: 18:02:09 | I kategori: Vardagsprat | 3 kommentarer

det var SÅÅÅ kul att träffa augustimammorna igen! två av dem har jag träffat tidigare och de andra tre var nya ansikten. eller ja, en av tjejjerna gick på samma föräldrautbildning som mej, så henne kände jag igen visade det sej =). vi har ätit scones och pratat om allt möjligt som rör bebis-livet. detta måste göras om SNART!

Lite bilder:

några av oss, två saknas på bilden :)


alexander, alexander, edvin, kerstin och robin!
(synd att blixten gjort ögonen så lysande...)


gänget igen!


Kerstin och Robin håller handen ;)


Bamse och Polly var ju åxå med :)
(vilket deras små vita hår kommer påminna alla om i några veckor famöver ;) )TACK för en underbar eftermiddag!

sussa sött

     Publicerat: 2010-10-20 Kl: 11:06:54 | I kategori: Kerstin | 1 kommentarerÄlsklingen har somnat så sött i babysittern <3

mamma-fika idag!

     Publicerat: 2010-10-20 Kl: 10:33:16 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

idag blir äntligen våran augustimamma-fika av! sist blev ju hon vi skulle vara hos sjuk, så då ställde vi in, men nu så! ska bli jättekul! vi ska visst baka scones, och jag verkar vara den enda i världen som aldrig ätit eller bakat detta fenomen! hundarna får följa med så jag är såklart superglad! då kan jag slappna av å ha kul, för är dom ensamma hemma sitter jag jämt på nålar.

minbebisforumet har varit en stor del utav min graviditet, och är även nu efter kerstin kommit. vi har haft en jättebra sammanhållning i augustimammaforumet där vi pratat om allt, gett tipps och bara pratat av oss. jättekul att ses irl åxå. vi var ju några som sågs i juni under graviditeten.

att minbebis är världens bästa forum är väl knappast nån nyhet för dom flesta av er som läser min blogg eftersom många av er är just minbebis:are! men för er andra, som kanske är mammor eller gravida, ta en kik vettja! min förlossning med text och bilder komma komma upp där snart åxå, vill gärna dela med mej av den eftersom den var så positiv, och jag vet av egen erfarenhet hur rädd man kan vara inför en förlossning, och hoppas att någon kan stilla sin oro, om än bara liiite, efetr att ha läst den.

the nose

     Publicerat: 2010-10-19 Kl: 15:29:02 | I kategori: Övrigt | 4 kommentarer


visste ni att jag har ett helt otroligt bra luktsinne? till min kära pojkväns fasa har jag en näsa som kan lukta sej till allt, och då menar jag allt.
det är ganska jobbigt många gånger men även lite roligt hehe. som igår när jag kom hem hit efter att ha vart borta i 1,5 vecka.. kände direkt lukten av grillchips när jag satt i soffan. och mycket riktigt hade markus passat på att äta grillchips medans jag var borta.... för 5 dagar sedan! haha, min näsa sniffade alltså sej till chipslukten i soffan som han ätit för nästan en vecka sedan!

(stackars markus får inte äta grillchips eller lökringar eller annat stinkande äckel för jag tycker det stinker i hela lägenheten å sen kan jag inte sova på en hel natt för att han luktar ur munnen när han andas. sån är jag. lite känslig kanske. men han är snäll och respekterar det, passar på när jag är bortrest :) stackarn....)

ett litet skratt

     Publicerat: 2010-10-19 Kl: 12:27:51 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


dreggelfia

idag kom det bannemej ett ljudigt skratt från denna lilla damen på morgonen!
hon har ju pratat och lett massor de senaste veckorna men idag kom ett skratt! hoppas det kommer fler, och framförallt att hon kan bjuda sin pappa på ett när han kommer hem  :) hon har åxå senaste två veckorna börjat dreggla och får tillåmed ha dreggel-lapp på sej efter maten hehe, eftersom hon kommit på att man kan spotta ut maten när man är mätt eller bara för att det är roligt.

ska strax åka och handla lite... köpa mer babysemp, tetrorna går som smööör nu när hon inte längre får något mål bröstmjölk och dessutom börjar äta mer å mer. vid tre månaders ålder har jag läst att dom inte längre behöver kokat vatten utan man kan ta direkt ur kranen och micra, så då ska jag gå över till pulver tänkte jag...

ha en bra dag!

mörrn

     Publicerat: 2010-10-19 Kl: 10:06:33 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


god morgon!

kul väder. verkligen! spöregn. hundarna vill knappt gå ut i trägårn å gå på toa.
började åxå morgonen med att välta ut en flaska ajax-medel över köket, jättekul att sitta å torka upp. känner mej hel-nere idag... vet inte riktigt varför. kanske vädret... kanske för att jag saknar borås... kanske pga ajax-incidenten... ska iaf kolla på "lite sällskap" nu och sedan ska kerstin sova en stund igen. ska nog försöka sova lite till då, har vart vaken mkt i natt. legat å tänkt på saker å sedan så har kerstin gnytt i sömnen hela tiden, och när hon väl var tyst så snarkade markus. så ska nog försöka ta igen lite grann nu på förmiddagen.

vi är framme...

     Publicerat: 2010-10-18 Kl: 16:27:55 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


jorå vi kom fram. stannade efter tre timmar men kerstin blev bara arg å ledsen när jag försökte ge henne mat åså så vi bytte blöjja åså satte jag henne i bilstolen igen åså körde vi vidare, nästa gång kommer jag inte stanna sålänge hon sover sådär gott...

har packat upp lite men har en del grejjer kvar i bilen, får ta in det när markus kommer sedan. nu ska jag bara sträcka på benen i soffan :)

nu åker vi...

     Publicerat: 2010-10-18 Kl: 09:14:02 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

ush nu måste jag gå upp ur sängen, efter en pissig natt, just typiskt bara för att man vill vara utsövd för att man ska köra bil hela dan. min huvudvärk har hållt mej vaken och kerstin har gnytt typ en gång i timmen hela natten, vet inte varför, hon har inte vaknat men lixåm gnytt i sömnen... nåja, upp å hoppa åså packa ihop det sista...

vi hörs när jag kommit fram :)

hej då borås

     Publicerat: 2010-10-17 Kl: 20:48:52 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


jahapp.. imorgon åker jag tillbaka till stockholm igen. hade kunnat stanna här i borås men men... jag kan ju inte norpa kerstin från sin pappa hur länge somhelst! så imårrn bär det av tillbaka igen. hoppas resan går lika bra som den gjorde hit, men det tror jag, hon sover så gott i bilen!


jag har nått gräsligt ont i huvudet och efter att alvedon inte hjälper tar jag nu treo. antar att jag får skita i å pumpa mjölk då. frågan är om jag ens orkar fortsätta. det blir mindre å mindre för varje dag... och det lilla som hon får nu, spelar den mängden nån roll lixåm? det ha gått från 300ml per dag till typ 80ml just nu och mindre lär det ju bli. kanske ska ge upp även det... nåja.

nu ska jag packa ihop det sista och sedan ska vi lägga oss. lägger kerstin litee tidigare idag, måste sova, mitt huvud måste vila upp sej tills imårrn, då måste jag vara fit for fight!

ha de fint!

old pic'

     Publicerat: 2010-10-17 Kl: 16:19:16 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer

har lagt in massa bilder från mammas kamera till min dator, hittade denna, det är från när vi kom hem från BB, kerstin alltså 3 dagar gammal. tycker bilden är söt :)

gullunge:

     Publicerat: 2010-10-17 Kl: 13:41:44 | I kategori: Kerstin | 2 kommentarer


Kerstin småpratar lite i babysittern :)

info-lista

     Publicerat: 2010-10-17 Kl: 12:44:39 | I kategori: Min graviditet | 0 kommentarer


denna lista har jag sett på flera bloggar, och nu tänkte jag fylla i den själv :)


När är fick du reda på att du var gravid?
4 december 2009

Hur gammal var du? 26 år

Mådde du mycket illa?
nej, bara lite i vecka 6 tror jag.

Kräktes du mycket?
nä, men några gånger utav lukter jag bara inte klarade av :)

Hade du mycket halsbränna?
en hel del mot slutet

Var du känslig?
nej, känslomässigt har jag inte haft svängningar alls!

Hade du mycket foglossning?
nej, nada!

När kände du bebisens första sparkar?
vecka 16.

Var du ofta orolig?
exakt precis hela tiden. svar; ja.

Sparkade bebisen mycket?
inte typiska sparkar men hon rörde sej mycket.

När började du läcka bröstmjölk?
det gjorde jag aldrig

Fick du bristningar?
nää inte en enda!

Blödde du någon gång?
lite kring bim, men annars ingenting.

Hur många Ultraljud gjorde du?
4 st, ett vul, ett kub, rul och köns-ul :)

Hur ville du att din förlossning skulle se ut?
inga planer alls!

Vilket BB födde du på?
SÖS, Stockholm

Hur började din förlossning?
värkar, ganska svaga, sedan kom det blod (med slemmisen).

Hur många timmar tog din förlossning?
Från första tecken 1,5 dygn, från första mer kännbara värk, 20 timmar. från att jag kom till FL 10 timmar.

Födde du vaginalt eller med kejsarsnitt?
Vaginalt

Hur mycket var du öppen när du kom in?
3-4cm

Vilken smärtlindring tog du?
epidural, vilken gjorde mej helt smärtfri hela förlossningen!

Dragen med sugklocka?
nej, som tur är.

Hur lång tid tog det att krysta ut bebisen?
45 minuter. hade dock väldigt få krystvärkar, dom kom men långt mellanrum.

Blev det komplikationer?
Nej

Var du rädd för något?
jag var otroligt rädd när allt startade men efter EDA var det en dans på rosor :)

Skrek du?
nää =)

Fick du sys?
ja, några stygn.

Vem var med på förlossningen?
markus; min sambo, kerstins pappa <3

Vilken vecka födde du i?
41+0

Vad var vikt och längd på bebisen?
3955g 52cm

Blev det en pojke eller flicka?
flicka

Vad fick barnet heta?
Kerstin Liv-Ellen

Var allting värt det?
ja såklart!

Ammade du?
började amma, men gav upp efter mycket krångel.

Hur gammal är barnet nu?
två månader.

Vad tyckte du om förlossningen?
en enkel match! helt smärtfri och hundra gånger lättare än jag trodde det skulle vara.

När kommer nästa barn?
vet inte om jag vill ha fler barn än ett, det får tiden utvisa...

mat? no tanx...

     Publicerat: 2010-10-16 Kl: 22:18:58 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer

Konversation med Kerstin 22.00


mamma: ska du inte ha lite mat till??

kerstin: nej tack. jag är trött. vill sova.

mamma: men lite, snälla?

kerstin: nej! jag vill sova!

mamma: bara lite du sover ju längre om du är fulltankad innan du somnar för natten...

kerstin: nej! hör du illa? jag vill soooooova!

mamma: prova lite?

kerstin: NEEEEEEEEEEEJ för i h*lvete! VRÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL

mamma: okej, jag lägger väl dej i din säng då...

kerstin: tack..... snaaaaark.häpp... ingen mat precis innan läggdax. hoppas hon sover gott ändå!

"hjälpa till"

     Publicerat: 2010-10-16 Kl: 19:03:51 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


Bamse och Kerstin tittar på när morfar lagar mat! :)

god eftermiddag

     Publicerat: 2010-10-16 Kl: 16:45:25 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


hej hej! hoppas alla har en bra dag, snälla bebisar och fint väder å allt sånt ;)
här händer inte mycket. jag sitter i soffan å jäser, hundarna äter grisöron  och kerstin tar en tupplur i vagnen. jag är dock lite bitter för mitt mobila bredband slöar så jag kan inte se på kungarna av tylösand på kanal5play. skit asså... ja, jag följer det. om jag verkligen tycker det är bra? näää inte direkt, men det är ju ett sånt där riktigt jäkla skiprogram som man lixåm inte riktigt vill erkänna att man gillar hehe..

.

varm å go

     Publicerat: 2010-10-16 Kl: 11:30:47 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


titta så glad kerstin blev när hon fick prova sin ärvda overall-åkpåse!

denna hade jag när jag var liten och slår med hästlängder alla termo-grejjer från typ lindex och h&m. dom är så stela och prassliga! denna är mjuk å go så hon slipper bli som en pingvin med armarna rätt ut. ja, nu är den ju lite stor ännu men hon får ha den för nu är det bara 3 grader ute så hon behöver nå mer än bara tjocktröjja i sin fårskinns-åkpåse, som ändå hållt henne jättevarm ända tills nu. mössa, tossor på händer och fötter och tjocktröjja åså ner i den goa åkpåsen, har vi kört, men idag får hon ha på sej denna overallen, kanske i varmaste laget men just nu har jag inget mellanting, när jag är i borås, men hemma har jag ju det :) svårt det här med hur mycket dom ska ha på sej.

idol

     Publicerat: 2010-10-15 Kl: 23:09:31 | I kategori: | 0 kommentarerJAY + LINNEA är absolut bäst
ingen konkurens alls.

att Alice och Minna hängde löst var helt rätt, maken till tråkiga och intetsägande.
Minna ut, helt enligt mina önskemål. så kan vi ta tråk-Alice nästa vecka.

det går lättare nu...

     Publicerat: 2010-10-15 Kl: 13:08:25 | I kategori: Kerstin | 1 kommentarer


det är otroligt hur utvecklingen går frammåt. på bara 1,5 vecka har det hänt jättemycket med kerstin. hon är såklart mer och mer "med" hela tiden, hon ler när hon ser en, och följer en med blicken och vänder huvudet mot ljudet när hon hör min röst. hon känner klart igen både sin mormor och morfar nu.


men framförallt är hon så mycket lättare att förstå sej på! och jag tror det beror på dels, att man själv såklart lärt känna henne mer, men att även hon själv numer vet lite mer vad det är hon vill. hon äter ju jättebra nu var tredje/fjärde timme och är nöjd och glad större delen av dagen. de gånger hon blir lite gnällig är hon trött. det har både jag och kerstin lärt oss nu. så gnäller hon lägger jag henne i vagnen och hon somnar på en sekund. och sover mellan 30 min och 1,5 timme. på förmiddagen sover hon ett pass på ca 2 timmar. men senare på dagen och kvällen väcker jag henne om hon sover "för länge", fast hon brukar inte sova mer än en timme. man märker åxå tydligt att 1,5-2 timmar är vad hon klarar att vara vaken och sedan är det dax för en liten tupplur. förut kunde hon vara vaken en hel dag och istället bli övertrött. så... allt är helt klart lättare nu.

anledningen till att jag väcker henne om hon sover länge på eftermiddagen/kvällen är för att jag tycker det verkar som hon får bättre nattsömn om jag gör det. hon är alltid glad efter jag väckt henne så det verkar fungera bra. och hon sover ju som en prinsessa på nätterna och har gjort sedan hon föddes. tror minsta antalet timmar jag sovit en natt (sammanlagt då) är 6 timmar. det brukar bli iallafall 8-10 timmars sömn per natt, med ett break för lite mat på sen-natten/tidig morgon. (när hon var mindre var det ofta 2 mat-break).

hon somnar snabbt på kvällen nu åxå, tror att hon lärt sej att det betyder natten när hon läggs i sin lilla säng. det tar bara några minuter innan hon brjar klippa med ögonen och strax därefter sover hon gott, iaf inom 20-30 minuter. förut kunde det ta uppemot 2 timmar innan hon somnade (då låg hon dock nöjd och tyst och vevade lite med armarna och snackade för sej själv). nu somnar hon gott oavsett status när hon lägger sej, pigg, glad, ledsen, trött osv, hon somnar oavsett. förmodligen blir hon nu mer och mer medveten om dag och natt. dom säger ju att man från 6 veckors ålder kan börja introducera rutiner kring dag och natt, att det är då dom kan börja förstå lite granna av det.

jag har kört på rutiner sedan hon var 3 veckor gammal,
med läggdax samma tid på kvällen åså. DÅ visste hon inte vad som skedde, men jag tror ändå detta bäddat för en bra kvällsrutin nu när hon börjar bli mer och mer medveten. hon har åxå från dag ett sovit i sin egna säng vilket gör att det är naturligt för henne, hon har aldrig vant sej vid att sova hos mej eller så. jag hoppas att jag bäddat för en bra tid framöver nu när hon förstår vad som sker runt henne mer och mer. jag vill att sängen ska vara en trygg plats, och hon har aldrig behövt ligga där och skrika utan sängen ska vara en lugn och mysig plats och det verkar hon ju tycka eftersom hon somnar så gott. hon ligger även bara i sängen på natten. så att den förknippas med nattsömn. på dagarna sover hon i sin vagn, både ute och inne.

ja det känns som man börjar få lite koll på vardagen, förstå varandra och skapa en bra rutin. det är jätteskönt. sedan vet man ju att såfort man tror att man fått in en rutin så ändas det, men jag tycker hela tiden det ändras till det bättre. och det har sett ganska likt ut från första början faktiskt. men man får ta dag för dag helt enkelt =)

det är en spännande resa detta!

sömntuta

     Publicerat: 2010-10-15 Kl: 09:03:48 | I kategori: Vardagsprat | 3 kommentarer

i natt har den lilla damen sovit från 22.30 till 06.30! så himla gött. hon vaknade vid halv två, men då ignorerade jag henne och hon somnade om, och hon pep lite vid halv fyra åxå, i sömnen tror jag faktiskt och hon sov iaf vidare. det är nått magiskt med att lägga henne på sidan. hon somnar som om man trycker på en knapp. lägger man henne på rygg somnar hon inte alls så lätt. ofta tippar hon över på rygg efter hon sovit en stund så när hon vaknar till på natten så lägger jag henne på sidan igen åså, vipps, asleap. hon sover fortfarande men ska ta upp henne strax å gå ner å äta lite. sedan får hon ta sin förmiddagslur på hundpromenaden :)

<3

     Publicerat: 2010-10-14 Kl: 19:09:03 | I kategori: Bamse & Polly | 1 kommentarer


idag har vi gått en jättehärlig långpromenad i det kalla och fina höstvädret!

big big world

     Publicerat: 2010-10-14 Kl: 16:17:24 | I kategori: Kerstin | 3 kommentarer


världen är stor men själv är jag så liten

Jag har sällan skådat en sådan koncentrerad person som Kerstin i mataffären. haha. med stooora ögon och koncentrerat napp-sugande åker hon i kundvagnen genom ica. tänk så mycket intryck det måste vara för en sån liten, alla ljud, lukter och allt man kan titta på. ja det är en härlig syn!

2 månader <3

     Publicerat: 2010-10-14 Kl: 08:49:17 | I kategori: Kerstin | 4 kommentarer

bloggtipps

     Publicerat: 2010-10-13 Kl: 15:38:14 | I kategori: Bloggtipps | 1 kommentarer


ojoj sikken trökig dag. skulle komma några och installera en diskmaskin på förmiddagen. kom dom då? svar nej. satt jag inne och väntade i onödan när jag kunde gått ut å gått? svar ja. tillslut kom dom iallafall och jag kunde ta en promenad på eftermiddagen istället.

eftersom jag inte har nått vettigt att skriva så vill jag tippsa om ett härligt och bra inläggKnyttet's blogg! så kan ni läsa där istället för att slösa er tid på min blogg en dag som denna! ;) som förövrigt är en av mina favvis-bloggar, hon skriver så bra och roligt speciellt om livet att vara mamma till en nyfödd bebis :) (adressen till hennes gamla blogg, där det finns mer bra och roliga/läsvärda inlägg)

god morgon!

     Publicerat: 2010-10-13 Kl: 09:46:10 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


nya modeflugan här hemma

idag pallrade vi oss upp vid 9 för att det ska komma några å installera en diskmaskin här... så kommer dom väl inte på förmiddagen som dom sa så vi ahde väl kunnat sova vidare... men men, vi är pigga! känner mej bättre idag, trodde jag skulle bli sjuk, hoppas detta håller i sej å att jag slipper!

kerstin äter jättebra, i babysittern men igår åt hon även sittandes i famnen utan att krångla. gissa om jag är glad och lättad... om det blir såhär igen kommer det nog ändå kännas lite bättre för att vet jag att hon är frisk och att det är övergående.

just'ja kerstin har nu under en flera dagar nu sovit 22-05.30 varje natt, ätit å sedan somnat om till 9-9.30. det är verkligen skönt. hon har ju sovit bra på nätterna från start iofs, men just denna variant är ju kanon! :D

ha en fin dag!!!

sjuk?

     Publicerat: 2010-10-12 Kl: 20:48:12 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

ush jag tror jag håller på å bli sjuk... varenda led i kroppen värker och huden ömmar, trött som fasen och allmänt blääää! ush. precis så jag brukar känna innan jag blir sjuk. vill iiiiinte! för det innebär väl antagligen att jag kommer smitta lilla kerstin?

nappoholic

     Publicerat: 2010-10-12 Kl: 16:28:51 | I kategori: Vardagsprat | 4 kommentarer


STORKOK

två blåa nappar har anslutit den rosa/gröna samlingen.
det stör mej lite, men variation förnöjer kanske? hehe

frstn så är jag lite av en nappoholic!
ser jag en MAM-napp med ett motiv jag inte har...
SÅ MÅSTE JAG HA DEN!

är ni duktiga på att koka alla flaskor och nappar å sånt?

morning glory!

     Publicerat: 2010-10-12 Kl: 10:48:03 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


god förmiddag!
snabb update är att kerstin ätit gott tillåmed i famnen nu på morgonen! mycket mat dessutom! sedan jag bytte till tvåans dinapp så äter hon flaskan på halva tiden det tog förut och äter då lite mer, som om hon blev trött förut när det tog tid å få i sej allt? (har jag en lat bebis? för bekväm för att amma och för lat för ettans dinapp??) nåja! det är jättefint väder, kallt å sol så nu blir det promenad!

ha en superdag! <3

lycklig!

     Publicerat: 2010-10-11 Kl: 22:23:06 | I kategori: Vardagsprat | 4 kommentarer


idag har kerstin ätit jättebra!
sugit i sej flaskorna och nu till kvällen kunde jag tillåmed fylla på flaskan och komma tillbaka och hon äter ännu mer! (detta har varit en totaaal omöjlighet det sista!) lösningen? att hon sitter i babysittern och äter! sitter hon i famnen är det kaos, sitter hon i babysitern äter hon som aldrig förr och ler och skrattar om vartannat med mat i mun... hoppas detta håller i sej! en jäkla lättnad just nu iallafall :)

tvärtombebisen

     Publicerat: 2010-10-11 Kl: 13:58:18 | I kategori: Kerstin | 2 kommentarerdet är babysittern som gäller här. och vagnen, liggandes i fåskinnsåkpåsen. för sej själv. det verkar som kerstin är en tvärt-om-bebis. i utvecklingsfaser brukar dom väl vilja vara nära mamma, klängiga och så, hon är tvärtom. vill inte vara i famnen, men blir nöjd och glad om hon får sitta eller ligga för sej själv och filosofera. jaja, jag är inte den som är den, är det vad hon vill så... frukosten och lunchen vägrade hon äta hos mej, men sittandes i babysittern gick det bra. då satt hon och skrattade och log så mycket att hon knappt fick ätit av den anledningen. jag undrar verkligen vad som rör sej i den lilla skallen...

tillbaka från sjukhuset...

     Publicerat: 2010-10-11 Kl: 11:01:10 | I kategori: Kerstin | 2 kommentarer


nu har jag och kerstin varit på barn och ungdomsmottagningen på borås lasarett. träffade en jättegullig sköterska och läkare. till att börja med, dom hittade inget fel på kerstin. det trodde jag ju inte heller. hon ser frisk ut och verkar frisk, men det känns ju skönt att få detta konstaterat av en läkare istället för att sitta hemma och anta att det är så.

först vägde vi henne och hon hade gått upp 150g sedan i måndags, och har nu spräckt 5kg's gränsen tjoho, vägde nu 5035g :) sedan lyssnade hon på hjärtat, klämmde och kände, tittade i halsen och i öronen, och allt såg fint ut..

så.. bara kerstin vet varför hon vägrar äta... suck.. men hon går upp i vikt, kissar, bajsar och är en glad och pigg bebis så det är ju bra. hon får väl helt enkelt bestämma själv. ska försöka dra ut på måltiderna lite och ge lite mer istället per gång... men vi får göra som vi gör. vill hon inte ha så nänä, då får vi prova senare. man blir ju så inställd på att hon ska äta si och så mycket med si och så många timmars mellanrum och blir det inte så så blir man frustrerad. får försöka att inte bekymmra mej så mycket... så får jag ju höra av mej igen till läkaren om det skulle bli sämre eller hon skulle verka sjuk såklart...

here we go again...

     Publicerat: 2010-10-10 Kl: 17:12:19 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

jahapp då var vi tillbaka. gallskrik såfort flaskan kommer fram. vägrar ens försöka äta. blir lugn såfort jag lägger henne i sin vagn å somnar. tar jag upp henne och försöker mata blir det panik igen. har en tid till läkaren imorgon klockan nio, nu får nån kolla på henne. ush vad jag är ledsen...

edit:
jaha en timme senare efter lite sömn äter hon som om inget hänt. okej jag håller på å bli galen :S

ajajaj

     Publicerat: 2010-10-10 Kl: 15:34:03 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer


nu har jag beställt nya skor dårå... mina älskade uggisar är ju helt förstörda, får bli slitochläng-skor... jag har ju mina rosa med knapp åxå, men dom är jag rädd om, så nu beställde jag nya vinterskor helt enkelt. tog de beiga denna gången :) Aj sa plånboken. JIPPI sa jag :D

det går....

     Publicerat: 2010-10-10 Kl: 13:43:21 | I kategori: Vardagsprat | 3 kommentarer


puh... det går ganska bra idag iallafall. hon har ätit ordentligt. men nu på lunchmålet började hon gallskrika igen. jag fattar inte varför! hon har gjort så förr åxå nån enstaka gång, då räcker det att stoppa in nappen i en minut å sedan så äter hon gott igen. nu bytte jag jättesnabbt från napp till flaska å då åt hon bra. har åxå bytt dinapp till tvåans storlek, tycker hon svalde mindre luft när hon hade den på, får se om det var en tillfällighet eller om det faktiskt är så. hon har iallafall ätit alla sina mål hittils idag... jag undrar om detta är en fix-idee hon har? för hon verkar ju må bra i övrigt lixåm...

suck.. ja detta med att vara mamma asså.. oro oro oro...

uppdatering...

     Publicerat: 2010-10-10 Kl: 10:29:30 | I kategori: Kerstin | 1 kommentarer

en liten uppdatering... innan hon somnade åt hon iallafall 80ml ersättning... det kändes skönt även om det var lite, då visste jag ju då att hon inte somnade på tom mage. jag är så rädd för att hon ska få lågt blodsocker och bli slö och sova av den anledningen? det hände ju på bb... då fick hon rätt lågt socker för att hon åt dåligt åså sov hon hela tiden. iallafall... sedan vaknade hon vid 3.30 igen, klart hon stod sej ju inte så länge på den fjuttiga maten, då åt hon gott 110ml, och vaknade efter 3 timmar igen och åt 95. nu på förmiddagen har hon ätit 100.. så nu äter hon iallafall (om än inga jättemängder). ingen aning vad som var fel igår... hon började gallskrika bara jag satte henne i "matposition" lixåm! och försökte ens inte äta. idag ska jag iaf köpa en ny dinapp, nummer två. för ibland upplever jag att hon lessnar på å äta då det går rätt sakta. kanske vill hon ha lite lättare att suga? man kan ju iaf prova. nåja, nu känns det lite bättre, men blir det såhär igen kommer jag åka in med henne till läkaren, om inte annat få veta att inget är fel. och är något fel får man ju veta det då.

älskade barn...

     Publicerat: 2010-10-09 Kl: 22:26:35 | I kategori: Kerstin | 4 kommentarer


vad är fel?
idag har kerstin matvägrat i stortsett hela dagen...
hon åt vid halv sex i morses, sedan matvägrade hon på morgonen, men åt sedan lunch. på eftermiddagen vägrade hon igen, mellan tre och sex lyckades jag få i henne 110ml stötvis, varvat med gallskrik... så fort jag bara sätter henne i knät och hon ser flaskan gallskriker hon... lägger jag henne ifrån mej, så blir hon nöjd å lugn.... tänkte att nu i kväll lär hon vara hungrig men näpp, inte en droppe tar hon! jag har pratat med lasarettet, och har på deras inrådan hett henne en alvedon i rumpen... dels för att se om hon kanske bajsar, förstoppning kan visst ge matvägran, men åxå om hon skulle ha ont nånstans så hjälper ju det. eftersom hon kissat hela dagen så tyckte dom inte jag skulle oroa mej utan lägga henne nu å låta henne sova, men fortsätter det imorgon blir det sjukhuset för lilla kerstin.

åh älskade älskade barn.. om du ändå kunde berätta för mej vad som är fel?

sorg

     Publicerat: 2010-10-09 Kl: 13:36:38 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


finns det botemedel mot denna sjukdom?

det verkar som att jag måste köpa nya UGGs... kolla så dom ser ut! som om dom är blöta fast dom inte är blöta. eller finns det en lösning mot sånt? nån som vet? det kom igår, efter jag vart ute i det våta gräset å nu ser dom ut såhär? dom har ju blitt blöta hundratals ggr förut, men nu plötsligt? sedan är det ett litet hål i dom åxå... :( kanske måste jag köpa nya i år. snyft. mina älsklingar. sorg i både hjärtat och plånboken är jag rädd.

solsolisolsol

     Publicerat: 2010-10-09 Kl: 13:13:32 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


kerstin i vagnen med mormor och morfar :)

sikket fint väder! vi har varit ute och gått hela familjen och kerstin har sovit så gott i vagnen så. nu har hon äntligen ätit efter att totalvägrat sin frukost. men nu dög det visst igen. kerstin är så glad hela tiden och min mamma är ju såå förtjust i denna lilla tjejj, så härligt att se <3

ahhhhh <3

     Publicerat: 2010-10-09 Kl: 09:03:10 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

oohhlala! 23-05.30 och till 09.00? vad sägs om den. sikken duktig tjejj jag har :) idag är det jättefint väder så det blir en mysig promenad om en stund. men först ska kerstin äta frukost och jag med. åh vad det är skönt att vara i borås <3 hon håller på å vaknar här bervid i sin lilla hundkorg, så nu är det dax att börja dagen!

ha det finfint idag!

vi kom fram!

     Publicerat: 2010-10-08 Kl: 18:17:23 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


jag och kerstin på rastplatsen :)

jajemensan, exakt fem timmar tog det, inklusive ett stopp på 45 minuter. körde tre timmar isträck först, kerstin sover ju ändå så gott i bilen, stannade, kerstin åt lite, sedan satte jag henne i babybjörnselen och så rastade vi hundarna. sedan bytte vi blöjja och köpte korv, och sen, åkte vi de resterande 11 milen. hon var vaken fem minuter sedan somnade hon igen. så duktig liten tjejj! vi har vart hemma sedan 15.00 och kerstin har vart med mormor medans jag och pappa har handlat åså =)

mooot borås!

     Publicerat: 2010-10-08 Kl: 08:48:28 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

nu ska jag kliva upp och packa det sista, rasta vovvar, mata kestin och bege mej mot borås. jag hoppas kerstin sover i bilen och att allt kommer gå bra, är lite nervös. första gången jag kör de den sträckan, 43mil ensam med kerstin i bilen. siktar på att komma iväg om en timme.

nepp, dax att do some hair!

om att vara ifrån kerstin

     Publicerat: 2010-10-07 Kl: 21:01:09 | I kategori: Kerstin | 2 kommentarer


har fått lite frågor om hur det kändes att vara ifrån kerstin såhär en hel dag för första gången.
jag vet inte om det är nå fel på mej eller att jag inte är en så mammig mamma? men jag kände inget speciellt. klart man saknade henne lite, men jag tänkte inte så mycket på det. tyckte det var kul att markus hade henne på egen hand och tyckte mest det var lite spännande =) det är jätteviktigt för mej att markus får riktig egentid med kerstin och känner sej trygg i att ha henne själv och jag har inget emot att ha lite egen tid utan bebis heller =) men det var mysigt att komma hem och snusa på henne igen såklart <3

oskulden väck.

     Publicerat: 2010-10-07 Kl: 18:46:33 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


sådär ja då var jag hemma. dagen har varit trevlig! jag var dock inte riktigt beredd på en så detajerad föreläsning, näringslära ner till grunden, puh, min mammalediga hjärna blev liiite för seg hehe. men det var jättetrevligt iaf!


jag körde ut hundarna till jobbet på morgonen. när jag såg markus nervösa blick på morgonkvisten insåg jag att två hundar kanske blev lite överkurs såhär första pappa och kerstin-dagen. så jag köpte lite bullar som jag tog med till jobbet i hopp om att någon kunde tänka sej att rasta dom på lunchen. så ett tack till den person som gjorde detta <3

jag har nu åxå förlorat min stora stadskörningsoskuld. dvs att köra igenom hela stockholms innerstad i morgon och eftermiddagsrusning. körde ju över söder, gamla stan, norrmalm, östermalm och ut på lidingö. och det är satan vad stockholmare är hettsiga, kära nån. lugn bara lugn, alla kommer komma fram. (tack till jennfer som agerade höger backspegel då den så passande har trillat loss...)

nu är jag iaf hemma. gosar lite med kerstin och sedan ska jag packa in i bilen så den är redo imorgon för då åker ju jag, kerstin, vovvarna och marsvinen till borås i 1,5 vecka :)

nu, mat!

mårrn!

     Publicerat: 2010-10-07 Kl: 06:18:02 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

fy fan vad tött jag är. efter att ha sovit i typ 3,5 timme ska jag nu gå upp och åka till lidingö å gå på kurs. ja, tanken var att jag skulle sova tidigt. vilket slutade i att jag somnade vid halv tre då kerstin inte alls ville sova och ja, mitt mammahjärta kan ju inte släppa henne utan ligger och lyssnar på hennes små ljud. och tillslut eskalerade allt i skrikfest... hon är väl så van att jag lägger henne så när pappsen bara finns till hands kom hon inte till ro. men men. inte gnälla dax att hoppa upp, göra sej iordning å åka å hämta jennifer!

vi hörs i eftermiddag när jag kommer hem!
ha de fint idag :)

gokväll!

     Publicerat: 2010-10-06 Kl: 20:45:31 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


gosunge!

jag och kerstin gosar lite extra innan jag ska sova och markus tar över. jag ska upp tiiidigt imårrn, ska hämta jennifer halv åtta på värmdö å sedan ska vi åka till lidingö på specifics foderkurs. ska bli jättekul! både foderkursen i sej och att umgås med jennifer! umgås med nån som är äldre än 2 månader ger ju lite annan stimulans för hjärnan om man säger så hehe. det blir första dagen utan kerstin och första gången för markus att ha hand om henne på helt egen hand :)

vi hörs imorgon!

slöfocken moi

     Publicerat: 2010-10-06 Kl: 17:26:16 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


glad tjejj idag!

härregud idag har vi inte gjort nååånting alls. förutom att tvätta bilen. stackars hundarna, har haft en sjukt trist dag. men men det överlever dom och jag med. snart ska jag åka och möta markus så ska jag hämta ut två paket med lite grejjer jag beställt... sedan ska vi hämta ett annat paket som jag tror innehåller en elektrsk bröstpump som markus syster skickat hit ända från england så jag kan låna den, supersnällt! börjar bli slitigt att pumpa med handpumpen nu hehe...

nepp dax att byta blöjjsa på kerstin å kä på henne, så vi kommer iväg :)

god morgon!

     Publicerat: 2010-10-06 Kl: 11:50:44 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentareridag bjöd kerstin på tre timmars extra sömn efter frukost så nu är jag utvilad :) himla gött! i natt ville hon inte somna om efter 04.30 målet å jag blev mäkta frustrerad... tills jag upptäckte att hon låg å bajsade, hihi inte lätt å somna då! så ny blöjjsa, in me nappen å sen sov hon gott igen :)

hon vaknade tidigt för nattamat för hon åt rätt lite kvällsmat då det inte var en bra kväll igår enligt en ledsen kerstin... men jag la henne vid 22.30 fast att hon var lite upprörd, och hon blev jättelugn när jag la henne i sin säng och sov gott efter mindre än 50min. gullunge!

nu ska vi gå upp och äta. sedan ska vi tvätta bilen, och åka å köpa fler nappflaskor!

ha en bra dag!

hade jag fel?

     Publicerat: 2010-10-05 Kl: 23:21:43 | I kategori: Mamma-tankar | 1 kommentarer

jag har alltid levt i illusionen om att barnmorskor är ett släkte som består av endast underbara människor, som att alla barnmorskor är otroligt bra människor, som att det är en vis typ av människa som blir barnmorskor. men ju mer jag läser om hemska bemötanden på förlossningar på minbebis så börjar min uppbygda bild falla samman.

hade jag tur som träffade sådan underbar personal? eller är det även upplevelsen av själva förlossningen som åxå spelar in i hur man uppfattar personalen? min förlossning var busenkel, och i den situationen uppfattar man kanske inte kommentarer osv på samma sätt som om man är mitt i ett helvete? nu var ju min bm fantastisk, men om jag hade fått en surkärring kanske jag ändå inte hade uppfattat henne på samma sätt som om man hade haft en hemsk och jobbig fl? spelar situationen in i hur man uppfattar saker som sägs och sker runt en?

min barnmorska var perfekt. hon var lugn, trygg, erfaren, och vägledde mej genom hela fl utan att för den skull vara sådär övergullig och ömkande, för det hade jag inte uppskattat. jag blir varm i hela kroppen bara jag tänker på henne och hoppas hon vet vilken fantastisk människa hon är.

jag önskar att ALLA fick uppleva sin förlossning så som jag gjorde, med trygg personal runt sej, där inga misstag begås av tidsbrist eller slarv. där man får känna sej som en superkvinna man är när man föder barn och inte bli nertryckt av spydiga kommenatrer och där man inte känner sej bortglömd.

om ni inte trivs med er barnmorska, kom ihåg att man FÅR byta, och man SKA byta! eran förlossning kan bli en fantastisk upplevelse med rätt personer runt dej, och en mardröm med fel personer... så våga säga ifrån och byt, gör det för din egen skull. för dina minnens skull och självförtroendes skull.

till er som har förlossningen i antågande, lyckost er, ni har en skithäftig grejj framför er! lycka till :)

nom nom nom

     Publicerat: 2010-10-05 Kl: 20:00:30 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


efter en trevlig eftermiddag på jobbet är vi nu hemma igen.
(och guess what.. kerstin sov sej igenom hela besöket, ovanligt) jag saknar själva jobbet, men saknar inte att just jobba. kan man säga så? tänk när man kommer tillbaka igen, kommer jag ens minnas hur jag tar blodprov eller lägger en kanyl? hoho. därimot kommer jag bli en hejjare på röntgen (som jag iofs tycker är den trökigaste delen i mitt jobb, förmodligen för att jag suger i ämnet..) eftersom jag 29-30 oktober ska på röntgenkurs i göteborg :) så då ska kerstin vara hos sin mormor och morfar, det blir spännande :) tyvärr var det ont om platser så min jobbarkompis jennifer kom inte med :(

nu ska jag frossa i muffins! 2st 8-pack för 25 spänn på ica! nom nom nom!

mot jobbet!

     Publicerat: 2010-10-05 Kl: 15:14:29 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

nu åker vi ut till jobbet en sväng, ska hämta mat till polly och säga hej :)

bbrrrrrrrr

     Publicerat: 2010-10-05 Kl: 10:41:07 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarerhapp... bara för att jag såg fram emot sovmorgon så valde kerstin att inte sova efter frukosten, för typ första gången ever. nåja. vi ska gå upp nu å ta en promenad, så sover hon i vagnen istället.

jag undrar verkligen vem det är som avgör när värmen ska sättas på i huset? det är så jävla kallt i lägenheten nu att jag fryser fast jag har två täcken och golvet är iskallt! nog för att jag är frussen men ändå. vad är det för snåla jävlar som styr den regleringen? vi har lixåm golvvärme i badrummet... trodde jag ja... den kommer igång när NÅN behagar slå på värmen i huset. fasen asså.

god kväll!

     Publicerat: 2010-10-04 Kl: 20:51:06 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


jahapp... här händer det inte så mycket. sitter och kolla på biggest loser, sedan är det new yorkfruarna, och sedan, veckans bästa program (iaf näst bästa, idol är det bästa) "Lite sällskap". har ni sett det? lite sällskap? filip och fredriks program om dom där bonntölparna som ska hitta en partner? haha... den blonda kärringen som ser sej själv som en riktig city-girl eftersom hon bor i metropolen säffle haha.... ja det är en riktig höjdare, fast jag vill påstå att allt filip och fredrik tar i blir en succe :)

imorgon skulle egentligen jag och några andra stockholms-augustimammor från minbebis ha setts och fikat, men tyvärr har hon vi skulle åkt hem till blivit sjuk så vi fick ställa in. jättesynd såklart, vi får skjuta på det lite helt enkelt. vi sågs ju en gång i juni, när vi var gravida, och ska nu ses igen med bebisarna :)

ni får ha en trevlig kväll!

hundgym?

     Publicerat: 2010-10-04 Kl: 17:04:29 | I kategori: Bamse & Polly | 0 kommentarer

mammagrupp igen

     Publicerat: 2010-10-04 Kl: 12:45:49 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


kaleb, gustav, alvin, kate, calle och kerstin :)


idag var det mammagrupp igen, börjar bli riktigt trevligt, synd att det var sista gången... nästa gång ska vi till öppna förskolan i farsta, och efter det får i hooka upp på egen hand... om vi vill då. kerstin sov första timmen men sedan var hon med och umgicks på golvet! låg där och log och skrattade åt dom andra bebisarna :)

vi har åxå vägt henne, och det var 100g plus som vanligt och väger nu 4890g... eeva försäkrade mej om att det är heeelt normalt och att kerstin följer sin kurva jättefint. så jag får väl sluta bekymmra mej helt enkelt. nu blir nästa vägning på läkarbesöket den 21 oktober. på längden mätte hon 58cm :)

Kerstins namn

     Publicerat: 2010-10-03 Kl: 19:22:52 | I kategori: Kerstin | 1 kommentarer

Jag tror inte jag skrivit om Kerstins namn här i bloggen och hur vi valt vad hon skulle heta? så det tänkte jag göra nu =)

vi hade sedan länge (långt innan jag blev gravid) bestämt att den dagen vi får barn skulle jag få bestämma namnet om det blev en tjejj och markus bestämma om det blev en kille, likaså skulle en tjejj få mitt efternamn och en kille markus efternamn. fifty-fifty och på såvis blev det slumpen som fick avgöra. nu blev det ju en tjejj...För att börja med Kerstin... så finns det ingen historia bakom eller så mer än att jag alltid tyckt det är så himmla gulligt. och jag är inte typen att ha ett barn med ett sånt nytt snyggt eller sött namn, utan kerstin.. ja det går ihop med hur jag är tycker jag. dock tvekade jag länge, och hade bestämt mej för Hedvig istället, för jag tänkte att alla kanske kommer tycka kerstin är så fult. men överallt fick jag helt andra reaktioner.. "åh kerstin vad sött" så tillslut tog jag steget och bestämde mej, min dotter ska heta Kerstin, så är det bara =). Och vi har bara fått positiva reaktioner. vart vi än kommer utbrister alla, precis alla "åh keeerstin vad sött" och "ååhh lilla keeeerstin, åååh" =) och hon är ju en kerstin helt enkelt!

Liv-Ellen därimot finns det betydelse bakom och det är ett släktnamn. Liv-Ellen var dotter till min farmor. eller min "låtsas-farmor" men som för mej alltid varit farmor eftersom min riktiga farmor dog när pappa var ung. farfar gifte om sej och eva var alltid min farmor. hon hade en dotter vid namn Liv-Ellen, som tyvärr tragiskt gick bort i unga år i cancer. när min farfar dog för några år sedan blev det så tydligt hur ensam farmor var... hur mycket min och mina kusiner än alltid sett henne som våran "bestemor" (norska ordet för farmor/mormor) så kände man ändå hur ensam hon blev. hon hade lixåm ingen av sin "riktiga" släkt runt sej. och framfrallt hade hon inte sin dotter... bestemor gick bort ett drygt år efter farfar (bestefar) dog, och jag har hela tiden känt att Liv-Ellen är ett så himla vacket namn och jag vet att bestemor skulle varit så glad om hon visste att hennes dotters namn får leva vidare i våran familj.

 


så, det är historien kring hur Kerstin fick just sitt namn, Kerstin Liv-Ellen.

slappelislappslapp

     Publicerat: 2010-10-03 Kl: 17:05:48 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


storebror och lillasyster

god eftermiddag i stugorna! hoppas ni haft en bra dag, att alla mammor haft snälla bebisar! ;) här är det lungt... vi har gått en promenad modellen längre och kerstin sov ju som en stock i vagnen som vanligt... har handlat och nu tvättar vi, så kerstin får en ren uppsättning pyamasar igen. ja det var ju intressant för alla att veta, eller hur? inte... men en slapparsöndag som denna finns det faktiskt inget vettigt att blogga om :) så jag ska nog sätta punkt här!

pappanatt

     Publicerat: 2010-10-03 Kl: 11:21:37 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


god morgon! för tredje gången sedan kerstin föddes har jag nu haft sovmorgon, eller snarare morgon utan att jag behöver ta hand om kerstin. och till råga på allt är det markus som haft hand om henne på natten för första gången. eftersom jag slutat amma är det ju nu en möjlighet.

tyvärr valde kerstin att sätta igång skrikfest i två timmar igår då, bara för att jag skulle få sova. så det blev ju inget med det. fasen asså hon som inte skrikit på jääättelänge, men igår höll hon igång i två timmar, så jag kunde såklart inte somna. men sedan har markus matat på natten och och på morgonen. min inteligenta gissning är att han är helt slut nu hehe. men nu vet han vad han missar om nätterna när han sover som en gris. jag har ju varit vaken enhel del, vaknar ju av att hon vaknar åså, men skönt att slippa gå upp iaf. så det var första natten sedan hon kom som jag kan ligga kvar utan att gå upp, så kan man säga :D.

hon somnade iaf vid 00.30, åt vid 05.30 och strax innan nio, så jag tycker det varit en bra natt :) frtm skriket mellan 22 och 00. men världens snällaste bebis ska väl åxå öva stämman nångång då å då <3

finns det hjärterum...

     Publicerat: 2010-10-02 Kl: 15:44:06 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


..finns det stjärterum. här snålar vi inte på spacet i knät här får alla som vill plats!

idag har vi vart i farsta. skulle köpa en lampa men affären hade visst lagt ner sååå... ingen lampa. vi gick till hm och jag köpte en ny pyamas till kerstin.. inte för att det behövdes utan för att alla är smuttsiga och jag orkar inte tvätta idag. hade ett rabattkort på 50:- så pyamasen blev nästan gratis så det känns som ett lovligt köp. sedan åkte vi till babyproffsen. jag köpte inga nya sängkläder utan istället slog jag till på en jättefin mössa till kerstin. på hm och lindex åså finns iiinga vettiga varma mössor till små bebisar! men nu hittade jag en mössa i ull med fleecefoder, dvs varm och go! ylle är bra för det blir inte så svettigt som alla syntetmaterial. den va dyr men det var det värt :) bara det bästa är gott nog!

markus är på fotboll såå.. ddadaaa solokvist tills ikväll.

sötunge

     Publicerat: 2010-10-02 Kl: 14:53:13 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer


denna underbara bilden har jag glömt visa upp!
haha, hon ser så jäkla härlig ut! <3

oj, tappade du nappen?

     Publicerat: 2010-10-02 Kl: 09:53:04 | I kategori: Mamma-tankar | 0 kommentarer

den som skulle kunna uppfinna en mojäng som håller nappen på plats, utan att kväva bebisen, skulle kunna bli mångmiljonär. "Oj, tappade du nappen" och "nappjääävel" är väl båda dom två fraser som ligger på topp i mest sagda ord på en dag nuförtiden.

nappen är en finfin uppfinning, men jag längtar tills hon jag stoppa tillbax den i munnen själv när hon tappar den eller av misstag spottar ut den ;) det låter så mysigt när hon ligger och ska somna åså det där snutt-ljudet <3. vägen till att somna för natten, som består av ett okänt antal "oj, tappade du naaaappen" som efter en stund övergår till "åh, jäkla napp" och som efter ytterligare en stund låter mer "helvetes jävla nappjääävel" men tillslut så ;) tanken att tejpa fast nappen över fejjan har väl slagit en både en och två gånger och jag tror att det finns fler mammor som funderat på om en bit silvertejp inte skulle vara en bra idee, trotts allt? ;)

jag har sagt det förr...

     Publicerat: 2010-10-01 Kl: 23:09:25 | I kategori: | 0 kommentarer


och jag säger det igen.... LINNEA och JAY är ju årets favoriter. Linnea var så sjukt bra idag så jag skulle nog klassa det som top fem av de bästa framträdandena i idols historia. underbart. sedan gillar jag Olle åxå. är himla nöjd med årets startfält men hade gärna bytt ut Sassa (som är den enda jag får allergiska utslag av fy fasen som hon gapar och skriker) mot madeleine för hon är iaf söt. men annars så! blir en kul höst! riktigt bra kvalitet i år!

TACK!!

     Publicerat: 2010-10-01 Kl: 18:54:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


idag kom det paket till Kerstin, och i den låg världens sötaste teddy-overall med små öron i cerice, så himla fin, love it! längtar tills hon växer i den, låt det bli vinter nu! :D

TACK FRIDA, Riley och Nellie för den fina presenten! /Kerstin (och jag åxå såklart)

lugn eftermiddag

     Publicerat: 2010-10-01 Kl: 16:34:24 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

efter en lite halvjobbig dag är det nu lugn och ro i huset! kerstin har matvägrat även på eftermiddagen.. men så är det som att trycka på en knapp åså äter hon som om inget hänt. nåja... polly och bamse sover i soffan och kersin sover ute i babysittern. hon hänger ju med ut när jag och hundarna leker, åxå somnar hon såklart och de senaste dagarna har hon tagit en eftermiddagslur utanför altandörrn i sin babysitter. gulligt <3 fungerar ju sålänge det inte är så kallt, för sedan kan det nog bli kallt underifrån tror jag... fär väl lägga en fårskinnsfäll för henne å sitta på =)


sötnötterna <3


Sova ute i babysittern är nya innegrejjen!

PUH

     Publicerat: 2010-10-01 Kl: 12:11:18 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarersådär ja... efter matvägran och "jag skriker för jag är hungrig men är för arg för att äta jag är hungrig men vill inte äta jag är huuuungrig" suck, så har vi nu iaf roat ner oss, och kerstin åt tillslut de 120 värdefulla millilitrarna. puh. nu ska jag försöka få i mej lite mat åxå. sedan blir det långpromenad.

ska åka till babyproffsen idag med och köpa ett kit till med sängkläder till kerstin. hon har ju ett tunnt täcke och ett duntäcke, och nu har det ena ett gammalt påslakan som är ljusblått. ajajaj, passar sej ju inte här! det andra har rosa pingupåslakan, och rosa, I like! ska köpa ett i lime, blir nog tummen, för tummen är ju så söt, och färgerna är så härliga tycker jag. allt ska matcha vet ni! filtar och nappflaskor ska gå i ett med mitt hem ;)
likaså matchar jag kerstins kläder varje dag med strumpor och napp! haha det är inget nödvändigt men jag tycker det är kul iaf ;) haha. och nått kul ska man ju ha åxå, eller hur :) och det blir så fint så!

ha en bra dag!