filmtajm

     Publicerat: 2010-02-28 Kl: 16:17:24 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


efter en tur till citygross, hamstrat matlådor, farsta, köppt kläder, hundpromenad, så har jag nu även kollat på film! har kikat på Prinsessa, om den där tjocka tjejjen som vill bli skådis. den var helt okej, det är synd om henne, så lite sorglig var den allt.
nu ska jag laga mat och sedan ska jag kolla på Luftslottet som sprängdes, som äntligen finns på nätet! har inget dåligt samvete alls att ladda hem den filmen, har ju sett alla tre på bio, flera ggr dessutom, jag har väl ändå dragit mitt lilla strå till svensk filmindustri-stacken? :D

höres!



söndag :)

     Publicerat: 2010-02-28 Kl: 11:15:02 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


jag och min finne...

MÖRRN!
söndag, jävla helg, det går så fort, va fan! tänk om man istället jobbade två dagar och hade helg fem? va fint det skulle varit.

har just varit ute med hundarna och inväntar nu att markus ska bli startklar så vi kan bege oss iväg. ska till citygross och storhandla matlådor för hela fukking månaden! måste spara lite pengar känner jag, bara äta ute en gång i veckan. sedan ska jag försöka hitta några mjukisbyxer eller leggings som sitter lite löst i midjan, även om jag inte fått någon mage direkt så är det kämpigt på kvällarna, tycker allt sitter åt, eftersom magen då åxå är svullen och dan. känns som bebisen tycker det är obehagligt, för får dom där buff-känningarna speciellt när byxorna smiter åt när jag sitter ner.

sedan blir det ny nässpray så jag kan få sova utan igenkorkad näsa åxå. det får gå, jag orkar inte kämpa på med avvänjningsperiod just nu. nässpray for the people!

i eftermiddag ska markus på fotfoll, nån final mellan astonvilla och manchester united! jag får inte följa med, då jag hejjar på manchester united haha! ;) svider väl fint eftersom dom är en hel del bättre än hans lilla aston villa! inte för att jag egentligen bryr mej, men det är ju bara lite roligt att retas! vi får väl hoppas att hans lag vinner, för familjefridens skull. så, jag är iaf ensam ikväll.

såg ni solsidan i fredags? så jävla kul avsnitt, om ni inte såg det, och inte har något för er, kolla in avsnittet här :)

ha't gött!



melodifestivalafton

     Publicerat: 2010-02-27 Kl: 23:06:50 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer



då var vi hemma efter att ha varit hos simpen och kia och kollat melodifestivalen! trevligt! dom hade gjort jättegod mat, nu är det vår tur nästa gång, då får markus laga käket =)
själva melodifestivalen har jag inga direkta åsikter om, mer än att jöback var grymt överskattad, lilla idol-anna var gullig och det var kul att hon gick vidare... pernilla var gammeldax och töntig, resten minns jag knappt :P

ska iaf sova nu... har sovit halva dagen men är ändå trött. skönt med helg så man kan vila upp sej. imorgon blir det storhandling på citygross, ska köpa matlådor till hela månaden fanimej. måste leva snålt nu, mycket utgifter, med soffan, dammsugaren, csn, och bamses försäkring... suck...

ha det fint!


v.18

     Publicerat: 2010-02-27 Kl: 11:45:30 | I kategori: Min graviditet | 1 kommentarer


vecka 18 nu då..
lördagar är en bra dag att uppdatera för då är jag i mitten av den nya veckan enligt mamma mias beräkningar, och enligt mina egna och mvc's beräkningar börjar nya vecka på lördagar. får väl se sedan på rutinultraljudet vad som sägs. gud hoppas allt är bra då. har inte inte hänt något med magen sedan förra veckan, mer än att den kanske eventuellt ändrat liite i formen, men den är inte större. sedan är det ju så att fotar jag den om jag är kissenödig, är den större, åså kissar jag åså ja, är den mindre hehe.
eventuellt, och jag säger eventuellt är det så att jag känner den lille nu ibland, har jag gjort ett tag om det nu är bebisen. kan ibland kännas som små knuffar, eller buffar, eller vad man nu ska kalla det, i livmoderstrakten. egentligen skulle det lika väl kunna vara tarmar, men när tarmarna bubblar och för liv, känns det mest på sidorna och uppe i magen samt att det ofta kurrar till. dessa små buffkänslor känns innifrån och ut, och är alltid centrerade i mitten av magen, vid livmodern. så det kan ju vara bebisen. men jag väntar till ultraljudet och bestämmer mej för vad jag kännt. ser allt bra ut då så är det säkert bebisen jag kännt. men jag vågar inte ta någonting förgivet alls. hursomhelst är det ofattbart att det kan ligga en liten person nne i min minimala mage. sjukt som fan.


älskade slask

     Publicerat: 2010-02-26 Kl: 18:25:12 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer



har ni sett hur vackert det är ute? blöta, bara, smuttsiga vägar... brun snö, slask... UNDERBART! aldrig har brunt slask varit så vackert! en bar smutsig, blöt väg... litervis med spolarvätska sprutar över rutorna för att kunna se något. FAB. I love it.
att få köra på bara vägar utan is och snömodd, utan tungan rakt i mun. hej då vintern. (men jag vet, det ska komma mer snö, det ska frysa på, men JUST NU, är det slask och smutts). and I löv it.




dålig dag

     Publicerat: 2010-02-25 Kl: 22:05:45 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


USH! denna dagen har bara varit hemsk. vaknade i godan ro, lite sovmorgon, men insåg att jag hade spränghuvudvärk. trevligt. efter lite internettande skulle jag betala räkningar, vilket jag faktiskt tycker är kul. då är lappen med pinkoden till min inloggningsdosa putts väck! va fan? å den koden kan jag inte i huvudet... tänker att jag ringer banken, men nej då måste jag visst ha en kodjävel för att kunna ringa supporten, och vart får jag tag i den? jo inne i min internetbank, dit jag inte har koden!
så, får ta en snabbtur med hundarna, stackarna, vi som skulle gå långt.. och sedan kallstarta bilen en gång extra då, för att åka till banken. väl där, hamnar jag brevid en pappa vars barn skitit er sej så det luktar fan. kul. sedan, min tur. får spärra kortet i dosan och ska få ett nytt. OM EN VECKA! ååååh! å de flesta av mina räkngar ska betalas imårrrn. tack för den.
hemma igen. ordnar sej tillslut så att pappa sätter över pengar till markus så markus kan betala mina räkningar och jag får ge pappa pengar när jag kan logga in igen. tack pappa <3. jag vägrar nämligen betala en räkning försent det har jag aldrig gjort och kommer aldrig göra!
sedan skulle jag till jobbet.. behövde äta på vägen men är nu sen, stannar till på mc donalds i hökarängen och slänger mej maten i farten så jag nästan spyr. ajaj.
väl på jobb. där har dom haft en spännande dag med ett riktigt akut-trauma, stackars hund, men synd att missa, det är ju ändå lite spännande, speciellt då alla toppen-människor på kliniken och deras erfarenhet räddar stackaren <3.
men sedan vart det massor att göra, mari kom inte hem i tid, inte annika heller, som stod med två narkoser in i det sista, varpå jag inte ens kan ta min rast då det väller in folk på kliniken. hade även en pall foder att plocka in, vilket jag ju älskar. not. då jag inte får min rast tyckte ju man att man kan ta sin rast lite senare då det ej var fullbokat. mmm visst. vällde in folk med dropinvaccinatoner, folk skulle ha rabiesblodprover, vilket vi inte ens har dropin för, men men, snäll är man ju. krångel med vaccinationer, konstigt folk, foderförsäljning. hann iaf slänga i mej min lilla matbit senare. som inte ens var god. å just det, betalmaskinen gick åxå sönder, men fick tillslut iordning på den.
hann iaf städa och göra iordning kliniken då det lugnade sej senare på kvällen.
markus ringer, han är ute med några kompisar men ska inte bli sen. ringer igen, blir sen. bara han kommer i tid för mina räkningar. jaja.
ush jag har ont i huvudet och är supertrött. och nu blir markus sen så jag kommer inte kunna sova innan han är hemma heller. fan fan fan. vill lixåm bara grina efter den här dagen...

men nu ska jag iallafall lägga mej i sängen å se på halv åtta hos mej. alltid nått.

hejs

ps. jag har fått en jävla finne åxå brevid munnen. fy fan. ds.




greenscreen

     Publicerat: 2010-02-25 Kl: 11:01:48 | I kategori: Övrigt | 1 kommentarer



fick denna filmen av markus, har hört talas om den men inte sett den. eftersom den är ganska, hm, imponerande? så lägger jag ut den här så kan ni som inte sett den åxå få se den! tänk att så mycket av det vi ser på tv är på låtsas?


gott och gasig?

     Publicerat: 2010-02-24 Kl: 21:26:22 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer


radioreklam är ju oftast riktigt usel, men det går en nu som jag gillar, varje gång den kommer spänner jag öronen lite extra haha, kanske mej det är fel på, but I löv it... "gott och gasigt?" "plötsligt spänner det? haha... det är Sl's reklam om biogasbussar iallafall hehe.. visst är det henrik hjelt som pratar?

gott och gasig?

plötsligt spänner det?



god natt :P


mmmmmumms :)

     Publicerat: 2010-02-24 Kl: 19:32:45 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


min kväll i det stora hela :D

onsdagen klar då. gött å vara hemma. markus jobbar sent idag igen så jag är kvista la solo. har ätit thaisoppa till kvällsmat, låter lyxigt va? men det var en färdigrätt från konsum men den var riktigt god! avnjuter nu en sprite samt sura och salta ahlgrens bilar, tyckte jag var värd det. sedan har jag infört en ny rutin, proviva varje dag, min mage står ju heeelt stilla och är sååå uppsvälld på kvällen, eller hela dagen nästan och det ska ju kunna avhjälpa lite med provivadryck har jag läst.

jobbdagen var bra. jennifer som ska börja hos oss var på besök och hon var jättegullig tyckte jag! rejäl åså. hon verkar ha det sjukt tufft på kliniken hon jobbar nu, så hoppas hon kommer trivas hos oss iaf :)
jobbade 9-18 och det kändes som jag aldrig skulle komma hem, kom in massa folk hela tiden, ringde oavbrutet så man hinner lixåm inte göra det man ska. men det löste ju sej och hemma är jag :)

nu ska jag se på halv åtta hos mej!


två nya tillskott

     Publicerat: 2010-02-23 Kl: 20:39:54 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer


jösses storken jobbar hårt. läste just på Fb att min gamla kompis Jenny från ridhuset fått en liten son och även en annan vän från falun, Louise, åxå en liten kille! så himmla kul! å samma dag verkar det som, nästan iaf!

GRATTIS TILL ER!!



hej hej!

     Publicerat: 2010-02-23 Kl: 18:27:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


åh vad det är skönt att vara hemma och bara sitta i soffan. började 7 idag, ush vad tidigt. men har bannemej sovit i princip hela natten denna natt, händer inte ofta nuförtiden! har dessutom inte vart uppe och kissat en enda gång, vilket jag gör massor med ggr i vanliga fall... gravidkrämpor...

markus skulle träna efter jobbet så jag är ensam, och med tanke på kollektivtrafiken så vet man ju inte när han kommer komma hem.. jag har ätit en köttbit och sallad, tyvärr blev köttbiten liten rödrosa i mitten, man får ju inte äta det som gravid, men nu gjorde jag det ändå. skulle inte tro att det är någon större katastrof trotts allt...

i övrigt finns inte mycket att rapportera idag. jag är återigen dock glad för min bil och mitt körkort. fasen vad smooth det går till och från jobbet tänk om jag hade behövt åka kollektivt :S. men det är halt så in i helvete på vissa vägar, är mycket glad över att jag har dubbade nya bra däck och att bilen har antisladd system, min fina lilla bil <3

hej sålong!


längta

     Publicerat: 2010-02-22 Kl: 19:35:19 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

sol. värme. semster.

i år blir det ingen resa á la kos eller tunisien, men i april åker jag, markus, mamma och pappa till venedig :)

 

 

 

istid?

     Publicerat: 2010-02-22 Kl: 19:10:36 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


ska man skratta eller gråta åt det här jävla vädret? fast idag har det ju varit fint väder men det var -22 när jag åkte till jobbet, trodde det var fel på mätaren. fy fan så jävla skönt att vara bilburen i dagar som dessa! all tunnelbanetrafik ovan jord i sthlm är ju inställd, pendeltågen går lite då och då... osv... det är ett stort skämt. men men noooot my problem, min lilla bil går så fint och varm och go är den åxå :D

jobbdagen var lite tråkig idag... ibland är det det riktigt jobbigt när någon är på dåligt humör och allt man gör verkar bara fel, trotts att man gör samma saker som ivanliga fall är toppen. suck.. men sådant får man väl ta ibland, man får försöka att inte ta saker personligt... annars flöt dagen fint med ganska mycket att göra trotts vädret :)

polly och bamse har dock jobbigt i kylan. dom får (vad jag kallar) frysloppor i tassarna, deras varma tassar mot kalla snön som smälter men lika fort fryser till isklumpar mellan trampdynorna.. ush. bamse står i snön och skriker, och polly ser bara ynklig ut. får bära dem i princip... stackarna.

nu har vi handlat och markus lagar mat, blir asiatiskt, nån nudelwook åså. smaskens!

ha en fin kväll!


tipps:

     Publicerat: 2010-02-21 Kl: 19:16:37 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer


SÅ J*VLA GÖTT!
en riktig höjjdare att blanda i munnen, mumms! påminner om när man åt salt "s" och surt "s" ni vet?



kollektivtrafiken?

     Publicerat: 2010-02-21 Kl: 18:24:54 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


idag skulle vi alltså på fotboll, vilket innebär att vi skulle åka kollektivtrafik. det är ju ett jävla meck i sej, sedan jag fick mitt körkort och min bil kan jag inte för allt i världen fatta hur fan jag orkat med skiten. nåväl. det snöar ju en del, vilket de flesta är medvetna om. så även t-bana, som går "oregelbundet" dvs var 40:e minut eller nått?? vi gick tlll pendeltåget som var sent sent och åter sent. kom iaf tillslut fram. när vi skulle hem gav vi upp efter att bara sett t-bane-skyltarna i gamla stan  så vi tog en taxi och kom hem rätt fort. skönt det. bil säger jag bara. BIL.
frstn så var vi på t-centralen när vi kom in eftersom pendeln går dit haha, hela jävla tåg-tavlan fullt med inställda tåg, fuuullt med folk. ush, människor, kör bil, det är snöiga vägar, visst, men i jämförelse med att stå ett dygn på en station? rena drömmen.

nu blir det tv resten av kvällen. soffa. godis. vääärme! mmmmm...



söndag

     Publicerat: 2010-02-21 Kl: 13:42:26 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


jehupp.. söndag. helgens finale. fan åxå. det går så jävla snabbt med helg jämt.
idag har vi hittills varit ute och gått och sedan ätit sockerkaka. nu ska vi om en stund bege oss mot stan. ska följa med markus på fotbollsmatch idag, ja på en pub alltså. vi ska äta lite åså... det blir nog trevligt! synd att "hans" lag aston villa inte spelar mot något av mina favvo lag, manchester united eller chelsea (haha) ja det är mina favvolag bara för att markus "hatar" dom ;). hade iaf varit mycket festligare om så hade varit fallet.
så det börjar väl bli dax att pallra sej upp från sängen igen och klä på sej antar jag.

hej sålänge!





solsidan

     Publicerat: 2010-02-20 Kl: 23:20:01 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer



kollar ni på Solsidan? 21.30 på fyran, på fredagar. haha den är så himla bra. längesedan någon svensk humorserie höll den klassen. mia skäringer är ju underbar, likaså johan rheborg och felix herngren. ja den som inte kikat, missar nått :D

"ja, eller så kan vi väl koka ihop dina namn då och döpa ungen till tråkig som fan?"


melodifestivalafton

     Publicerat: 2010-02-20 Kl: 22:28:01 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

lördagen till ända. simpen och kia har just åkt hem, efter att vi haft, vad som nu blivit tradition, vår schlagerkväll. idag lagade ju jag maten och det fick bli pasta med fiskgryta/sås, gjord på grädde/creme fraiche saffran, vittvin, lax och räkor. samt vitlöksbröd till det, mumms!
vad gällde startfältet tyckte jag den sista låten var helt okej, framförallt sjöng den tjejjen väldigt bra, förvånandsvärt bra tillochmed. dom kom iaf till andra chansen. haha vann gjorde ju dom där tjejjerna som körde en mix av balkanpop, nordman och drömhus? ush, men men, kul för dom.
nu ska jag sova! natti...



v.17

     Publicerat: 2010-02-20 Kl: 14:37:02 | I kategori: Min graviditet | 1 kommentarer


ja, då var man i vecka 17... tiden går faktiskt ganska fort nu jämfört med i början, seg-seeeega veckor fy fan. nu kan man tillåmed börja aaana en liten liten kula på morgonen. ja för det är morgonen jag räknar, inte kvällarnas putmage, den är riktigt uppsvälld :P. ska försöka ta en bild varje lördag, så man ser ut det utvecklar sej :)




jesusgrejj

     Publicerat: 2010-02-19 Kl: 20:31:23 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

idag hände en så jävla sjuk sak! jag satt i bilen påväg från jobbet, och svängde in mot farsta för att gå på ica. sitter och funderar på barnmorskor, hur gulliga dom verkar åså.. tänker på barnmorskorna, den serien som gick för nått år sedan på 1:an. tänker så gulliga dom verkar, hoppas man får en sådan den dagen det är dags. tänker lite extra på hon på bilden, lisa heter hon visst, bara av nån anledning var det henne jag föreställde mej i huvudet. jag parkerar bilen, går in på ica, tar min korg, kikar upp mot grönsakerna. den första människa jag ser är just percis henne! hur sjukt är inte det? är jag synsk? hon gick där med man och barn och handlade. på ica i farsta. minuterna efter att jag funderat på henne, och barnmorskemottagningen på karolinska i huddinge. fy fan. sikken jesusgrejj.

 

 

mumms!

     Publicerat: 2010-02-19 Kl: 20:15:40 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


kolla sikken go middag jag har svängt ihop idag! att äta kött ihop med bara sallad är både gott och nyttigt och känns betydligt fräshare än att mummsa pommes och bea-sås.

i detta fabulösa recept har vi alltså (per person):

1 köttbit (i detta fall ryggbiff)

sallad:
1 tomat
1/2 avocado
lite rucculasallad
fetaost
oliver
olivolja

röran på köttet:
kesella
hackas ruccula
hackad lök
vitlök
citronsaft
salt
peppar


mumms!



ha e fortsatt bra fredagskväll! jag ska se lets dance och solsidan jag. blir finemang!


filbunken...

     Publicerat: 2010-02-18 Kl: 22:44:47 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


kvällen på jobbet var löjligt lugn. av någon anledning var inte värmdös djur sjuka just i afton. men eftermiddagen var full rulle. sen bara dog det. hann dock fylla på lite foder, orkade inte alla stora säckar, dom får jag ta lite pö om pö så jag inte behöver få så ont i ryggen helt enkelt. sedan var det massa instrument från dagens operationer och massa tvätt att vika, så helt sysslolös blev jag ju inte iaf.
har nu gått å lagt mej efter att ha ätit falukörv och makaroner, och nu ska jag kika på halv åtta hos mej, det programmet gillar jag verkligen :)

imorgon är det fredag igen dårå, veckan har gått väldigt fort, hurra! jobbar 9-18, och ska ju ta med buren imårrn, hoppas katten blir glad att återse sitt hem <3

god natt!!

städa städa

     Publicerat: 2010-02-18 Kl: 13:04:39 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


just det, jag har ju inte uppdaterat om hur det gått för salta katten i sitt nya hem! det har gått bra, hon och kompisen loppan har visst funnit varann nu =). imorgon ska jag därimot ta med min/kattens bur till jobbet åså ska katarina hämta den där, så kan dom få flytta in i den. den är lite större och lättare att rengöra än den buren katarina har, så då tänkte vi att min skulle passa fint plus att det nog är toppen för katten att få sin egna bur =). dessutom blir jag ju av med den åxå, så slipper den stå å damma i förrådet utan kommer till nytta! så nu har jag städat den och tvättat den och förberett. det är SÅ tommt i djurhörnet nu, när det bara är marsvinsburen åså den lilla futtiga hamsterburen uppepå. ser helknäppt ut. nästan ekar här hemma.

nu ska jag strax åka till jobbet, måste köpa mat på vägen så likabra att komma iväg i tid. ska fylla på spolarvätska till bilen med. den är slutt.

hat gött!


morningkvist

     Publicerat: 2010-02-18 Kl: 10:59:12 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


god morgon!
lyckades sova till halv tio iag, jippie... men har lite ont i huvudet igen, undrar om jag sover kostigt, nacken är spänd åxå.. jajaja.
nu ska vi gå upp och ut på promenad iallafall. har inga speciella planer före jobbet frtm det idag. skönt :)

ha en bra dag!



tv4 fakta

     Publicerat: 2010-02-17 Kl: 22:45:42 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 

 

 

vilken fabulös kanal alltså! iaf på onsdagar verkar det som. eftersom tv4, 1an och 2an har drabbats av århundradets störning i våran tv just nu har jag fått se på alternativ kanal idag, det föll på tv4 fakta då en liten flicka med en stor tumör i ansiktet fångade mitt intresse. det följdes åt av ett avsnitt från riskförlossningar, verkligen kul att se på...not. men man fastnar ju! sådant var betydligt mer intressant när jag inte var gravid själv so to speak. och nu de senaste två timmarna har det varit program från akutmottagningar. och här skyler dom inte skadorna, nej här är det blod, krossade ben och gegg, härligt!

 

 

 

 

 

 

 

börjar bli nervös

     Publicerat: 2010-02-17 Kl: 20:22:25 | I kategori: Min graviditet | 0 kommentarer


det går mer och mer upp för mej att jag är gravid. det är så jävla sjukt egentligen. va?  ush. lixåm nu är det vecka 16+0. om en månad har halva jäkla tiden passerat. inte för att det gått fort, tiden alltså, men det börjar bli lite mer verkligt. de stora riskerna att något går snett har ju passerat, där i vecka 12, och jag börjar nånstans inse att detta faktiskt KAN gå vägen. all the way lixåm. jag är inte alls rädd för förlossning, det verkar spännande, jag är inte rädd för att få ett barn i mitt liv, det blir bara kul. jag är rädd för själva graviditeten, jag är livrädd för det faktum att jag ska bli tjock. vem vet hur min kropp kommer utvecklas? helt okontrollerat. jag har alltid varit så smal lixåm. hur stor mage kommer jag få? tänk om jag får en sån monstermage full av bristningar? jag är övertygad om att hur det än slutar är allt en bagatell när barnet är ute, men nu sitter jag här i vecka 16 och man lever ju här och nu, eller hur...
längtar iaf till rutinultraljudet jag vill veta kön NU! och ser dom det inte bokar jag ett omgående UL på mamma mia. hoppas allt ser bra ut. men magen växer ju liiiiiiite, så något händer ju iaf.

får bli en ny kategori här på bloggen nu, graviditeten.



hej!

     Publicerat: 2010-02-17 Kl: 18:15:21 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


hej hej!
då var man hemma från jobbet. har bänkat mej i soffan och här täker jag sitta resten av kvällen. markus är i stan och träffar några gamla kompisar så jag är solokvist i kväll.
var en lite rörig jobb-dag idag på något vis, spec eftermiddagen. på lunchen hade vi personalmöte och vi åt indisk mat vilket var mycket gott :D
om lite mer än en vecka börjar ju en ny tjejj hos oss, jippi! ska bli jättekul, lite nytt blod, lite ny energi osv, det blir toppen, det kommer bli skönt att bli en sköterska till :)

min huvudvärk är borta! vaknade med den sådär lite "hej jag är här, känns inte direkt, men jag finns i bakrunden" ungefär, men så runt lunch, borta! helt borta! fy vad skönt. kanske berodde det på vätskebalansen i kroppen, försöker dricka massor hela dagarna nu, och det börjad eju bli lite bättre efter att jag började med detta. nåja. mindre intressant!

so'long!




mu

     Publicerat: 2010-02-16 Kl: 22:54:36 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


hemma
kollat halv åtta hos mej
ätit godis
nu: SOVA
jag vet att min blogg pöser över av inlägg.
not
:)



överskrift

     Publicerat: 2010-02-16 Kl: 11:49:28 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


idag börjar jag ju sent, så det var bäddad för sovmorgon. men när vaknar jag, jo, 8.30. går lixåm inte att sova ut nuförtiden. iofs lägger jag mej ganska tidigt, men även om jag lägger mej sent vaknar jag tidigt. varrför inte få ha riktigt goa sovmornar nu den tid som är kvar? för sedan om allt går bra och bebisen kommer ärdet ju bye bye till sådana lyxiga saker. men men... drygt iallafall...

har gått hundpromenad, och sedan var vi på djurmagazinet och sedan har jag hämtat ut ett paket, en premie från en tidningsprenumeration.
nu ligger jag i sängen, och funderar på att se en film... kanske blir det have you heard about the morgans, men vi får se, har iaf den på datorn.

jag funderar på om polly månne är världens lataste hund hon vill aldrig gå ut och gå, när hon kissat och bajsat vill hon bara hem. hon går inte upp på mornarna helst, om hon fick bestämma skulle hon bli buren jämt, och hon tuggar aldrig på nya ben, utan väntar tills bamse går och dricker åså tar hon hans ben som han tuggat upp sådär mjukt och gott. en riktig glidare är hon.

nu blir det att slappa tills jobbdagen ska börja.


huh???

     Publicerat: 2010-02-15 Kl: 20:50:52 | I kategori: Min graviditet | 2 kommentarer



VART SKA JAG HA MINA TARMAR?
MINA LUNGOR? MIN LEVER? MJÄLTEN?

rent upprörande.



ny vecka igen då...

     Publicerat: 2010-02-15 Kl: 18:38:45 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


jehupp.. måndag igen då. verkar det inte finnas fler måndagar än alla andra veckodagar? känns iaf så. har haft en bra dag på jobbet. varken lungt eller stressigt, sådär lagom.

uppdatering kring huvudvärken är att det är bättre idag. när jag vaknade kände jag att det lixåm låg där och lurade, ungefär, om jag hade skakat till med huvudet kändes det som det hade brutit ut och bultat på som aldrig förr. hela förmiddagen rörde jag mej som en stelopererad, kändes lixåm rätt hehe. men det har inte brutit ut idag, men känner att det ligger liiite i bakrunden, men helt klart mycket bättre. kanske beror det på att jag druckit mycket mer igår och idag? kanske...

ringde till mvc idag, som jag skulle. frågade angående alvedondoser. hon satt jag kan ta full dos, att det är bättre än att småfjutta med en tablett om dagen åså, om jag har ont i huvudet. det var alltså ingen fara. skönt!
sedan frågade jag angående mitt rutinultraljud, hon förstod att jag var noga med veckorna, och hon ändrade mitt datum. sedan fick jag nummret till ultraljudsavdelningen på SÖS, så jag själv kudne ringa och boka en tid som passade mej, snällt. så 10 mars klockan 9 ska vi dit! spännande, hoppas dom kan se könet.
men är lite nervös. efter förra ul:et har jag faktiskt lagt oron åt sidan som jag lovade mej själv. nu känns det som att bara för att jag slutat oroa mej, tänk om något hänt tills rul. men nej jag hoppas iaf allt är bra återigen!

nu inväntar jag markus. vi ska laga korv och mos för det är jag sugen på idag!

hejsålång!

nära döden?

     Publicerat: 2010-02-14 Kl: 13:26:37 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


idag när vi var ute och gick med hundarna hände något som egentligen var ganska läskigt. mot slutet av turen när vi gick förbi ett av alla höghus här i farsta beach så hörde jag först ett has-ljud, fattade direkt att det var snö, påväg från taket, och poff, ner kom rejält med snö, jag hukade frammåt och fick det i ryggen/nacken. tänk om det hade varit typ is?? shit sicken smäll det hade blivit!


v16

     Publicerat: 2010-02-14 Kl: 10:18:30 | I kategori: Min graviditet | 0 kommentarer


v.16 alltså, ush vilken jättemage :P

tänk att jag nu är i vecka 16... tiden kryper fram, samtidigt som det nu iaf känns som man kommit in i graviditeten mer på riktigt. nu är det inte fjuttiga vecka 6,7,8 åså längre lixåm... eventuellt kan jag börja skönja en liten liten putmage, på mornarna. kvällarna är ingen idee att utvärdera då ser jag ut att vara gravid i månad 5, tarmarna svullnar ju så ofantligt haha. så jag går efter mornarna. jag känner åxå livmodern ungefr 5cm nedanför naveln nu. ofta är den mjuk och känns knappt, men ibland känner man den ganska tydligt.

det är heller inte så länge tills det är dax för rutinultraljud. dock har jag där ett bekymmer. när jag skrev i mej på mvc i ca vecka 6, så höftade vi bara till med ett datum för sista mens, tror bm tog runt 7 november eller så. när jag var hos läkaren på ultraljudet hade jag, dels kollat upp mer säkert sista mensdagen, 1 november, samt hon kunde ju mäta och se hur gammalt fostret var, vilket då stämde på dagen med mina egna beräkningar.
nu till dilemmat. på mvc står jag kvar där bm satte mej, dom tror alltså att jag är mindre gången, och på det grundas ju min remiss till rutin-ul. dit blir jag kallad i vecka 18. det är ju en bra vecka, eftersom, OM man skulle se missbildningar osv, då fortfarande kan avbryta det hela, det är ju därför man gör det vid den tidpunkten. efter v20 får man inte göra bort i sverige. men om dom nu ligger en hel vecka efter, kommer ju mitt rul bli i vecka 19, vem vet plus någon dag? jaha? och om mitt barn är helt missbildat, så är det ju jätte tight med tid! varför ändrade in läkaren när hon gjorde ul:et? måste ringa dit igen på måndag.

för övrigt känner jag ingenting alls. frtm att jag har ont i huvudet hela tiden. inte mycket, men det är där. ska idag prova dricka typ ett glas vatten i timmen, se om det beror på vätskebalansen?

ha en bra dag!


huvvevärk

     Publicerat: 2010-02-13 Kl: 23:01:57 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

suck.. varenda jävla dag har jag ont i huvudet. inga jätte smärtor, men sådär irriterande molande.. oftast höger sida, men ibland vänster sida eller båda... suck.. har ju vart förkyld i 1,5 vecka nu, och visst kan det hänga ihop.. men tycker åxå jag har ont neråt nacken. sover jag konstigt? sover ju iofs ganska dåligt.
alvedon hjälper för stunden, men vill ju inte äta det hela tiden. näsan är täppt, har nog nu kommit in i nässprayträsket som sååå många ggr förut... gaaah. och visst huvvevärk och täppt näsa polar ju åxå.
jobbigt detta. vill inte ha ont i huvudet :(

har kommit hem från simpen och kia som bjöd på jättegod mat och gott godis. melodifestivalen är ett skämmt och jag ids inte ens kommentera det.
nästa lördag ska vi äta här, då får jag och markus laga maten.

ha de fint!



lördag

     Publicerat: 2010-02-13 Kl: 15:56:04 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

hej hej! äntligen helg igen. tänkte ta ordentlig sovmorgon, men vaknade tjogo över åtta. det är som att kroppen vägrar sova på morgonen numera.
iallafall låg jag kvar ett bra tag, sedan gick vi en kort promenad med hundarna, eftersom det snöade och blåste som fan. efter det, satte vi oss i bilen och styrde kosan mot siba! idag var nämligen dagen jag jävlar i mej skulle köpa en BRA dammsugare! vi har en värdelös handdamsugare, iaf värdelös när det kommer till att dammsuga ryamatta full av hundhår.. vi har åxå våra illa robot, vilken är bra, men då vi inte orkar flytta upp sängen i sängramen så fastnar tyvärr lilla roberta under sängen, vilket gör att den riskerar att gå sönder. jag kände nu att jag bara måste ha en riktig jävla dammsugare som tar håriga mattor och kan fixa rent soffan åså. sagt och gjort. letade efter den med högst sugeffekt, ska inte ha nån skitdamsugare nu, nu jävlar. hittade en som verkade bra iaf! 2000 spänn. får gå! bara det blir rent. kan ju inte ha en bebis i framtiden här dom kryper runt i den hemska ryamattan full med hundhår.
nu har jag iaf invigt den, och den fungerade mycket bra, satan vad den sög! toppen :P

jag har åxå färgat håret. min utväxt gick inte av för hackor så jag var bara tvungen att få bort den. och nu sitter jag här. ska se sista halvtimman på beck - stormens öga, och torsdagens avsnitt av halv åtta hos mej. klockan 6 ska vi vara hos simpen och kia. vi ska äta mat och se på melodifestivalen :)

hoppas ni har en bra helg!


rått-lös!

     Publicerat: 2010-02-12 Kl: 20:02:27 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

sikken konstig dag! för första gången på en massor med år, bor det inga råttor här hos mej. iochmed att sally dog igår, så fick ju salta katten nu prov-flytta till katarina och hennes ensamma hona loppan, en äldre rått-tant. dom fick bekanta sej på köksbordet och det var ju inga problem alls. sedan fick dom gå in i buren, och katten klättrade runt lite och hamnade högst upp i nån typ av bubbla som sitter i taket, och kom inte ner haha. pratade med katarina nu och hon satt fortfarande där, men hon kommer nog ner tids nog :P. innan jag gick, så skulle katarina hälsa på katten där hon låg, och mina råttor som alltid fått mat sådär i buren i handen, tog ju tyvärr tag i katarinas finger kul, haha starta med att bita henne :P
nej men detta kommer gå jättebra. men det är såååå vemodigt och känns så otroligt konstigt att det inte bor några råttor här nu! mina rester på tallriken som jag direkt tänkte skrapa ner i rått-skålen, men direkt kom på att nä, det finns ju ingen råtta här. ush. men hon får det bättre där än hon någonsin haft det här, så det känns jättebra!

Ale's Salta Katten <3


nu ska jag se på tv!

 

 



hemma igen

     Publicerat: 2010-02-11 Kl: 22:14:32 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer



sådär ja, då var jobbdagen åxå avklarad. sikken dag detta varit alltså... men kvällen var trevlig, bara att det var foderleverans idag igen så nu bultar ju ryggen som bara den... suck.. och imorgon ska jag beställa mat från annan tillverkare.. en evighetsprocess, man blir aldrig klar. när något är påfyllt och på topp, är det dax att beställa mer av något annat. bära bära bära... längtar nästan till jag har så tjock mage att jag inte KAN av rent fysiska SYNLIGA skäl. ja orkar inte :'(
men nej ush vad jag gnäller. än går det bra, visst gör det det...

imorgon ska alltså katten (råttan) prov-flytta till katarina. det känns jääättekonstigt! men hon får det bra där, och fungerar det inte får hon komma hem igen :). men jag provar detta för hennes skull och ag vet att hon får det bättre hos katarina än hos mej oavsett. lilla fina katten...

nu ska jag iaf sova. börjar sju imorgon. eh ja. fy fan.


mässa och sorg

     Publicerat: 2010-02-11 Kl: 13:20:17 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

hej hej! idag har varit en aktiv dag. började dagen ganska tidigt, möttes av en chock att ena råttan, sally, hade dött knall och fall.. mycket tråkigt... (kommer mer om det...) gick sedan ut med hundarna, åkte sedan till mvc dör att kolla upp om det ligger någon kommande remiss för rutinultraljud, och sedan fortsatte jag ut till älvsjömässan, för att hälsa på pappa!

han och hans företag han jobbar på har ju en stor monter där, så vi har fått lite biljetter så vi kan gå dit. idag var jag bara där för att hälsa på pappa, och vi var och åt lunch åså. mycket gott! stannade inte så länge, pappa måste ju jobba och ta hand om besökare och kunder åså. men det var iaf mycket trevligt!

tillbaka till sally då. jättetrist och oväntat att hon dött. låg bara där nu på morgonen. så nu är salta katten ensam tyvärr. dock ska hon redan imorgon prov-flytta till en vän till mej som åxå alltid köppt råttor från ale's, hon har en ensam rått-tant åxå. vi ska se om dom vill bo ihop, annars får katten flytta hem igen. jag hoppas det fungerar, katarina är kanske den bästa råttägaren i hela världen katten skulle få det kanon där!

ALE'S LAKRISAL

"Sally"

19/5-08 - 11/2-10

RIP

:'(

det blir jättekonstigt när det blir rått-tommt här, har ju haft råttor i många många år nu. men som läget är blir det inga fler smådjur. behöver mer plats här hemma och jag orkar inte städa flera burar, och ju längre tiden går med graviditeten desto jobbigare blir det. men vad som sker i framtiden, det får vi se!


 

 

löv

     Publicerat: 2010-02-10 Kl: 18:20:17 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


hej hej! här har ni mej, vaken och allt! la mej seriöst tjugo över åtta igår, dock trodde jag det var en timme senare, upptäckte när jag la mej att klockan var SÅ lite, haha, men wtf...
sitter nu här i soffan och har just klämmt i mej en mcfeast meny, mmmm jag ÄLSKAR mc donaldsmat! köper åxå en extra cheeseburgare (till bebisen;)) mitt barn kommer ha abstinens efter det när den föds! :P

hade en trist förmiddag på jobbet, hade fullt upp mej var bara på så nedstämmt humör. jag älskar mitt jobb, men ibland finns det vissa faktorer som bara gör mej så less! fast det är väl så på de flesta jobb! men trivs gör jag, jättemycket!

markus ska på fotboll ikväll så jag är själv. måste ta mej i kragen och städa litegrann, men annars blir det mest att stta här. lägger mej säkert tidigt åxå kan jag tro.

ha det fint!


nothing

     Publicerat: 2010-02-09 Kl: 20:07:53 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Hej!

borde skriva ett inlägg, men i ärlighetens namn, jag är så trött att jag nog ska lägga mej och sova :/
nya tag imorgon.
dessutom krånglar blogg.se endel, tröttsamt.

//sofia


sprickfärdig

     Publicerat: 2010-02-08 Kl: 22:02:23 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

haha asså, fyyy vad svullen min mage är å kvällarna! tarmarna lever helt klart ett eget liv! i övrigt, ingen bebismage eller så, platt och fin på morgonen, å sedan, kvällen, sprickfärdig!

god natt.

:)

 

 

hahaha

     Publicerat: 2010-02-08 Kl: 20:22:46 | I kategori: Bloggtipps | 0 kommentarer

då och då, besöker jag Katrin Zytomierskablabla's blogg, den är stundtans lite rolig. idag kikade jag in, möts av följande inlägg och skrattar gott... att läsa stycket med den brytning hon skrivit med, är festligt, prova själva:



Katrins blogg


hejsan hej

     Publicerat: 2010-02-08 Kl: 20:01:17 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

måndagen avklarad dårå... var en rörig förmiddag, men allt ordnar ju upp sej som vanligt :) På eftermiddagen var det lite behagligare tempo.

gällande min helvetesförkylning kändes det förjävligt på morgonen men frammåt lunch släppte det en del! skönt! så eftermiddagen har mest varit förkyld, själva "däckad" har gått över. toppen!

jag har inte mycket att bjuda på idag. därimot tänkte jag lägga in en låt/video, jag lyssnar ju på radio varje dag och ungefär 9 av 10 låtar är så sönderspelade att jag får skruva av ljudet för att inte bli hysteriskt irriterad, men det senaste har det kommit en ny låt som är riktigt bra! men snart är den en av de sönderspelade åxå, så man får njuta sålänge det varar :)

 

hejsålång!

 

 

sovdax igen

     Publicerat: 2010-02-07 Kl: 21:57:03 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer




efter en hel dag i vågrätt läge, återgår jag nu till att sova för natten. har legat i sängen hela dagen bortsett från hundpromenaden... har legat i soffan och sett på project runway och blåsningen och nu ligger jag i sängen igen. hela huvudet svider, nyser hela tiden och känner mej hur jävla risig som helst...

jo en liten tur till har jag tagit... kollade på "the ugly truth" (dålig, föutsägbar film) och då åt dom korv i bröd, vart så sugen att jag tog bilen ner 200m till centrum å köpte en french hotdog åså åkte jag hem igen. ja, eh..hm.. ja.

god natt!




uuuuuuurk

     Publicerat: 2010-02-07 Kl: 17:44:57 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer




Fy fan för det här. hoppas iaf bebisen mår bra och slipper lida av samma förkylning..
ligga där inne och snora...måtte jag må bra imorgon när det är jobb igen :(




sjukling

     Publicerat: 2010-02-07 Kl: 13:30:12 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

uh.. sorry att bloggen är in a sleeping state of mind. jag mår pissigt å orkar inte. förkylningen tär på mej, förmodligen lite extra pga graviditeten med. har nuförtiden löjligt lätt att bli anfådd, och plussa på en förkylning, blir ju inte lättare direkt.
igår kväll var ju simpen och kia här vilket var supertrevligt och vi kollade på melodifestivalen. sikket bottenapp att självgoda ola gick vidare asså... jag själv satt väl mest som en snorig zombie i soffan, men vad ska man göra lixåm..

idag har vi vart på promenad till farsta, trodde jag skulle dö på vägen, så jobbigt att gå. köpte iaf nässpray för barn. måste verkligen ha nässpray när jag är förkyld, och slemhinnorna blöder som tusan, får prova något milt, hoppas det hjälper ändå.

nu ligger jag i sängen, ska sova lite, måste kurera mej så jag orkar till jobbet imorgon, hoppas verkligen det vänder nu.


by the way, min cheesecake var hur jävla god somhelst, här är frstn receptet jag gjorde:



HÄR finns massa cheesecakerecept!




Ha det fint, så hörs vi.




cheesecake - done

     Publicerat: 2010-02-06 Kl: 15:12:00 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer



idag har jag bakat min efterlängtade cheesecake, eller en frozen cheesecake. den kommer bli NAJS! med tanke på hur god smeten blev :P
jag brukar inte baka, men köpte ju en form förra veckan så nu KAN jag iaf, och cheesecake är lixåm, gott :)

frtm att ha bakat den, har vi idag hunnit med att åka till mc donalds och äta frukost, dvs cheeseburgare, vi har hämtat markus kompis simpen, och vi har vart på citygross och handlat. nu sitter jag här och äter vindrovor och markus och simpen håller på med datorn.
ikväll ska vi såklart se på melodifestivalen, äta pizza eller något, chips dip och min kaka :D

besträffande min fukking förkylning har det nu gått in i stadium två, halsen låter lite kråkig och snoret har tjocknat. hellre detta dock, än skiten jag hade igår. ush och fy.

ha en bra dag




v.15

     Publicerat: 2010-02-05 Kl: 20:36:34 | I kategori: Min graviditet | 1 kommentarer


oh i'm soo pregnant!

haha, ser ni min stora tjocke mage? inte konstigt att man tvivlar inimellan.. iofs är ju de allra flesta magar i denna veckan fortfarande svullna tarmar... och visst, mina tarmar går åxå booombatic på kvällarna.. ser väl ut som man ätit ett julbord fast man bara sänkt ett par mackor hehe...
men jag är glad att slippa bli stir fort iaf. har gått upp ett kilo, so far so good. klart jag vet att det kommer komma, i'm not stupid... men detta är dagens läge iaf. nästa gång jag visar min fabulösa mage, blir när något hänt? ;)

snorzombie

     Publicerat: 2010-02-05 Kl: 18:21:09 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

visst blir ni sugna på att komma till vår klinik? inte överallt man möts av denna syn i receptionen!


fy fan vad förkyld jag är.. (nej det är inte gravid-nästäppa hehe, om det vore så väl..) har seriöst hållt på å rinna bort på jobbet idag. nästäppa lider jag av ganska ofta, men detta är alltså rinnsnuva i litervis, och ögonen rinner åxå, halsen kliar. mm... fick ägna eftermiddagen sittandes i receptionen med papperskorvar i näsan, varvat med bomullstussar, pga att det alltså rann så! hur sjukt är inte det. därimot är ju slemhinnorna känsligare så som blöder lite lätt efter nässprayen. men men...
verkar som man kan använda de flesta vanliga nässprayerna, såklart inte dom med antihistamin, men nezeril, otrivin osv, kollade FASS, så det verkar lungt =)

är iaf hemma och väntar på markus. har handlat mat åså, är sjukt hungrig hoppas inte han blir allt för sen idag... min mage kurrar snart ihäl sej.
sedan blirre ett halvt öga på lets dance, men mest sitta som en snorig zombie i soffan.




snuffs och snyt

     Publicerat: 2010-02-04 Kl: 22:09:43 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer

åh nej jag tror jag håller på å bli sjuk! trodde jag hade fått någon allergisk reaktion på jobbet, innan jag insåg att va fan, jag håller på å bli krasslig! näsan rinner, huvudet svider och ja det känns lixåm i hela systemet så att säga. är det farligt att bli förkyld när man är gravid? kan man ta näspray? halsonttabletter? gaaah? eller måste man köra helt hardcore utan hjälpmedel mot skiten?

på jobbet var det iaf lungt. knappt något bokat, folk vill väl inte ut i skitvädret. men vi fick in en patient som det blev mycket runt så tiden gick ändå mycket fort.
nu sitter jag här och har ätit en portion pulvermos med grillkrydda och chilisås, blev så sjukt sugen på det. gud vad knäppt.

men u får jag allt lägga mej, hoppas detta släppt till imorgon, jag pallar inte med förkylning det är så jävla drygt :/


mörrn

     Publicerat: 2010-02-04 Kl: 09:57:17 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

god morgon!

jahapp, varit vaken sedan 8.30 på min sovmorgon. happy time. vad är det med mej, jag är svintrött men kroppen vill inte sova. suck. jaja... så nu ska vi gå upp, gå promenad, åka till farsta och handla och... ja... det var väl det.

tänk att världens bästa polly och bamse ska få ett syskon! dom kommer bli dom bästa storasyskon en människobebis kan tänka sej. jag är åxå helt säker på att vårt barns första ord kommer bli just det, polly eller bamse :P

;)

 

 

boring-me

     Publicerat: 2010-02-03 Kl: 19:44:03 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

hur ska vi börja dagens inlägg då.. hm.. ja, här sitter jag nu igen efter en arbetsdag som varit ganska lugn faktiskt.skönt, jag är trött, och i natt sov jag jätte dåligt tyvärr... vaknade stup i ett, men drömde varenda sovstund att jag hade en ljusblå metallic honda CRV, som var äckligt snygg haha, synd att det inte var sant :P
nu sitter jag i soffan och kollar på halv åtta hos mej. blir att sova tidigt. så kul är jag. imorgon har jag sovmorgon och hoppas min hjärna och kropp tänker utnyttja den.

nu ska jag läsa lite bloggar :)

pjuh!

     Publicerat: 2010-02-02 Kl: 22:23:52 | I kategori: Min graviditet | 2 kommentarer

sådär, äntligen hemma! fick vänta på mamma mia i 30 minuter efter våran tid, försenat alltså. men men, tillslut fick vi kommai n.

och ja, bebisen levde, och låg där och viftade med armarna. den var 7,9mm lång från huvud till rumpa, och hjärtaktiviteten var normal, och allt såg bra ut.

värderna för koromsomavikelser var mycket bra! låg lååångt över "normal" värden för min ålder. så det lär inte vara någon liten downare där inne iaf, skönt det!
blev framflyttad ett par dagar, vilket skulle innebära v 13+6 idag, men jag vet inte jag!

den lille låg och sträckte sej bakåt hela tiden och barnmorskan försökte ruska till den genom att putta (ganska hårt) med proben på min mage, för att den skulle lägga sej på ett bättre sätt för mätning av nackspalten.
men det ville inte den lille, tror jag det! bli behandlad sådär! "IKKE, att jag byter position med den där behandlingen" tror bebisen hört mej prata om att man ska stå på sej och inte ta nån skit här i livet :P

nu ska jag med lättat hjärta sova iaf, ny dag imorgon!

ha det fint!


UL idag

     Publicerat: 2010-02-02 Kl: 17:12:37 | I kategori: Min graviditet | 1 kommentarer



Ultraljud idag. KUB testet. jag är nervös.
lever den fortfarande?
tänk om det är hög sannolikhet för downs?
ush, jag ska sova en timme, sedan åka in till stan...
återkommer efteråt.



the feeling of a lifemother

     Publicerat: 2010-02-01 Kl: 18:34:09 | I kategori: Min graviditet | 1 kommentarer


ser jag ut sådär innuti? ush, läskigt....

jaha då satt man här igen! efter en arbetsdag som varit helt okej! har iaf burit in näästan allt foder, skönt, har lite kvar och det tar jag imårrn bitti, eftersom jag börjar klockan 7. uuurk. på tok för tidigt.

igår kväll, lyckades jag för första gången (med säkerhet) känna min livmoder. jag har tryckt och känt sedan vecka 11, då det står överallt att "nu kan du känna din livmoder ovanför blygdbenet". men jag har inte kännt något, bara mjukt, som vanligt.
men igår kändes det som att den lixåm drog ihop sej lite, och då kände jag, det var som en hård boll som sträckte sej halvvägs upp till naven, sjukt obehaglig känsla, som en gigantisk tumör eller något. men det hårda försvann ganska snabbt, och nu är det mjukt igen. men där var den iaf. alltid något!

imorgon ska jag ju på KUB-ultraljud. åh hoppas allt ser bra ut, att den lever, att allt är bra. sedan bara måste jag isåfall försöka slappna av och inte oroa mej så mycket.

nu blir det lite internettande, inväntande av markus, sedan tv resten av kvällen.

hejs!