Mellerud

     Publicerat: 2013-03-29 Kl: 20:29:48 | I kategori: | 0 kommentarer

Nu är vi i Mellerud, hos farmor Laila. Polly var lagom road över att komma hit och visade tydligt sin ståndpunkt såfort hon kom ur bilen, som ni ser nedan ;) Kerstin har badat och haft kul och pratat med sina fastrar och kusiner på Skype :) Imorgon är det lite kalas och sedan åker vi vidare till Borås och har lite Påsk där med :)

.

Mitt blooood, mitt ben är sööönder!

     Publicerat: 2013-03-28 Kl: 21:30:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 Asså... Det är inte mycket som krävs för att världen ska falla samman för en 2,5 åring... Igår var det en ond fot som ställde hela kvällen och nattningen på ända, idag var den helt glömd, men ett skrubbsår har besudlat hela eftermiddagen och kvällen.
 
Kerstin trillade i gruset utanför bilen, det gick bra åså hon grät lite men sedan var hon glad och vi gick in åså. När vi varit hemma en liten stund skulle hon ta av sej byxorna av någon anledning. Då händer det. Kerstin får syn på ett sår på sitt knä. Jag var i ett annat rum och hör plötsligt "MITT BEN! MAMMA MITT BEN! DET HAR GÅTT SÖNDER!!!" -Vad äär det frågar jag. Kerstin kommer gråtandes och hulkandes och har då ett litet skrubbsår på knät, kanske 0,5cm stort. Och sedan har det bara gått utför. Först grät hon väl oavbrutet i en timme. Vi tvättade och satte plåster åså, sedan kände jag att nu är det bra. Men Kerstin nöjjde sej inte. Efter att ha haft mindre panik på badrumsgolvet i 30min fortsatte gråt-festen här i soffan. Haha, asså förlåt att jag skrattar, men det var rätt roligt, iaf första timmen. Inte efter tre. Ni skulle se henne haha.. Hon kunde inte gå utan har linkat fram, hållandes med båda händerna runt det onda benet och stånkat och ojjat sej och hållt i bordskanten. Sedan glömde hon ju av det innemellan och sprang frammåt, likaså, när hon skulle linka riiiktigt ordentligt, gick hon PÅ HUK, vilket man inte kanske väljer om man nu har SÅ ont i ett knä, men det vet ju inte Kerstin på 2,5år ;)

När vi satt å åt glömde hon bort sej, men så plöötsligt kom ett "aj mitt ben, mitt blooood" bara att först tog hon sej för fel knä, men rättade sej snabbt.
 
Ja, lilla gumman, det är inte en lätt ålder inte ;)
 
 
 

Ont i foten?

     Publicerat: 2013-03-27 Kl: 22:26:08 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag har Kerstin klagat över ont i foten på kvällen. Just foten. Hon har tidigare vid ett par tillfällen, efter hon lagt sej, klagat på ont i benen, vilket vi trott är växtvärk, men detta var just foten. Ser ingenting på den och hon sprang ju runt på den åxå... verkar inte göra ont att klämma. Vet inte vad det kan vara. Hon var jätteledsen-trött när hon skulle sova åxå så kanske blev det en "grejj" av det. Hon ville ha plåster och det fick hon åså fick hon ipren, OM det är växtvärk, så hjälper ju det. Vi får hoppas det har gått över tills imorgon. Svårt det där... att tyda när hon säger hon har ont. Man märker mer och mer att hon säger mer precist vart det gör ont, tex häromdagen efter vi klippt naglarna, så sa hon sedan "jag  har lite ont här" och pekade precis på ena fingertoppen där nageln blivit lite kort. Idag verkar hon även ha trillat utomhus för hon har rivit upp under och på näsan. Det sa hon åxå att "jag har ont under näsan". Plutten. SÅ, hon hade kanske ont i foten. Men hon somnade gott efter en stund, så, jag hoppas det är bra imorgon :)
 
Återigen... hon är så duktig på att prata! Hon pratar nästan helt rent nu, med "R" åxå, ofta dock rullande Stockholms-R, men ibland riktiga "R". Hom använder lixåm "mellan-ord" som "såhär", "fortfarande", "precis", "faktiskt", "också" ja å sånna ord, sånt man sätter in "extra" i meningar. Så duktigt, lilla plutten <3

Irriterande unge i bur?

     Publicerat: 2013-03-24 Kl: 23:25:00 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer
Sådär, då var denna lilla Boråstripp slut och imorgon åker vi tillbaka till Stockholm igen. Idag har Kerstin varvat mellan att vara välrdens mest irriterande, jobbiga och klåfingrigaste unge och att vara suuupermammig (?) och bara vilja sitta i knät. Asså denna klåfingrighet, jag blir gaaaaalen! Som om hon har nån jäkla magnet i fingarna till allt, ALLT hon inte får eller ska röra. Man blir ju galen efter en stund asså! Tur hon är en riktig gofis åxå ;)

På förmiddagen var vi i blomaffären.. Kerstin satt, som ni ser på bilden, på vagnen...När jag sedan fällde ner korgen över henne, lixåm överhyllan på varuvagnen, och sa "nu får du ett litet tak Kerstin", ut brister hon glatt, och såklart högt så ALLA hör "Men det blir bara som min bur där hemma ju, mamma!" Asså... tack för den, det lät ju väldigt bra in public ;)

Snabbvisit i Borås

     Publicerat: 2013-03-23 Kl: 21:03:29 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag har vi åkt till Borås. Men bara en kortis, för att lämna mamma som varit hos oss hela veckan. Resan gick bra och väl hemma har vi inte gjort något alls. Kerstin lyckades dock rota fram varenda häst-leksak i hela huset och har bedrivit någon form av Ponnyakut i vardagsrummet med hagar och morötter och allt vad det var haha, så otroligt roligt att se henne leka sådär! Inget fel på fantasin iaf det kan vi ju konstatera!
 

Kurs!

     Publicerat: 2013-03-22 Kl: 21:48:59 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
 
 
Igår och idag har jag varit på kurs! Det var en kurs i Akutsjukvård och intensivvård. Den var delvis jättebra och delvis li temindre bra. Men alla föreläsarna är toppen, har lyssnat på dom många gånegr förut, så det totala betyget för kursen blir ändå bra :)

Roligt var, att i torsdags när jag och min kollega Jennifer åkte dit, åkte vi till Nova Park i Knivsta, där dessa kurser aaalltid är. Vi hade inte ens tänkt att det kunde vara nån annanstans, och satte oss i fojén och åt frukost å tog det lugnt. När vi skulle kolla vilken våning vi skulle till såg vi inte Veta-bolaget någonstans, hmm.. Frågade i receptionen, och näää inget Veta-bolaget var inbokade. Vi blev helt ställda, men antog att hon i receptionen inte hade koll och gick till den salen det brukar vara haha. Men där satt ju ett gäng gubbar. HM. Dax att kolla lite närmre på kursinfon haha. EHM, näää kursen var visst i UPPSALA hahaha, TUR det bara var 1,5 mil extra, så vi kom i tid å allt ändå som tur var haha :D

Kursen är anledningen till att min mamma varit här denna veckan och hjälp till med Kerstin, eftersom Markus är iväg med sitt jobb. Så det har varit en jättetrevlig vecka. Imorgon åker vi till Borås, och stannar ett par dagar åså åker jag och Kerstin till Sthlm igen på måndag.
 
Så, det är vad jag pysslat med dom senaste dagarna iaf! Vi hörs i helgen!!!!
 
 
 

Paus

     Publicerat: 2013-03-20 Kl: 20:52:03 | I kategori: | 1 kommentarer

Mamma är på besök hela veckan så det står lite stilla här i bloggen kära vänner :) Men en liten K med egenvald outfit bjuder jag på :)

.

Fia-dax igen :)

     Publicerat: 2013-03-17 Kl: 18:46:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Påväg till FIA :)


Att äta morot är näästan lika poppis som att rida enligt Kerstin ;)


Någon fäller skapligt...


Lilla mini-hästen <3

Gla' helg på er!

     Publicerat: 2013-03-16 Kl: 18:40:55 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Idag var jag och Kerstin iväg på ärenden på morgonen och förmiddagen. Tvättade bilen, medans vi åt korv i bilen och Kerstin satt i passagerarsätet vilket såklart är spännande ;) Sedan åkte vi ut till jobbet och lät hundarna springa i skogen åså kollade jag så jag stängt av kompressorn igår.. Jag hade sista narkosen och då är det min uppgift att se till, jag minns inte om jag gjorde det så det fick bli en samvets-tur till jobbet :) Sedan har vi varit och handlat och utöver det inte gjort så mycket :)
 
Hoppas ni har en bra helg!

Early bird!!!

     Publicerat: 2013-03-14 Kl: 15:20:59 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Åh vad skönt att sluta tidigt för en gångs skull! Kunde gå lite tidigare idag, skönt, för i tisdags jobbade jag över en hel del plus att det vart en extra sväng till ett djursjukhus efteråt för att lämna en grejj ang en patient. Så, skönt när man kan ta lite tid från andra hållet åxå :)

Aldeles strax ska jag gå upp till dagis och hämta Kerstin, Calle och Wille :) Ska bara låta min hostmedicin verka så jag över huvudtaget kan öppna munnen utan at hosta ihjäl mej när jag kommer dit... Har sån jääädra rethosta, kilar kliar kliar!!!!

Den har bajs på sej åsså

     Publicerat: 2013-03-13 Kl: 21:23:01 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

I helgen när vi var i stallet hade vi en rolig konversation när vi borstade Fia!
 
- Titta mamma, hon har smular här!
- Va, har hon smulor på sej?
- Ja, smular, här, många smular!
- Nä men är det verkligen smulor?
- Nej, det är bajs. Hon har bajs på sej!!!
- Oj har hon bajs på sej?
- Ja, och den hästen, den har bajs på sej åsså!
 
Jag skulle kunna starta en blogg med bara gulliga och roliga konverationer med Kerstin, det är så underhållade och hon är så duktig på att prata och man ser verkligen hur hon tänker på det knakar när det är något nytt ord hon ska ha fram, eller säga något lit elåmgt och krångligt <3

Jag ber om ursäkt

     Publicerat: 2013-03-12 Kl: 10:21:22 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

För en tid sedan fick jag en kommentar att det var så tråkigt att jag bloggar mindre frekvent nuförtiden. Jag glömde ta upp det. Jag ber om ursäkt för det.... Eller? Jag finns på Instagram som soffilina om man vill ha uppdateringar om vad vi hittar på, men in det stora hela kommer det hit till bloggen åxå, bara inte i realtid :)

Stop nej morr

     Publicerat: 2013-03-10 Kl: 21:14:00 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

 
...är Kerstins standardfras när hon ska säga åt någon. Haha snacka om att vara uppfostrad bland hundar... Morr lixåm haha! Det är åxå vad jag får höra när jag vill fota henne. Man måste smussla med mobilen och knäppa av fort om fasen, man har baar en chans för sedan kommer stopp-nej-morr-handen upp och det blir inga mer vettiga bilder :P

Lördag som sej bör :)

     Publicerat: 2013-03-09 Kl: 14:40:02 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Då var vi hemma efetr ytterligare en lördag i stallet. Gud vad mysigt det är :) Idag kände Fia helt klart igen oss och kom med spettsade öron mot oss när vi kom till hagen. Idag har vi borstat lite extra noga och rett ut all man och svans innan vi red iväg. Det är dock så saaatans halt, isgata, så Fia halkar endel och man åker själv med på isen. Som tur var var Markus med idag och kunde hålla koll på Kerstin. Hon höll på å trilla av när vi gled iväg en gång, men det gick bra och hon blir inte rädd :) Härligt! Blir lättare för mej att åka dit själv med Kerstin sedan när det inte är så halt längre. Då tänkte jag åxå att hon ska få trava lite åså, men nu går det inte :) Och i vår när hon är mer van får hon börja lära sej lite hur man faktiskt ska göra, när man stannar, vill gå fram, och svänga åså :) Om intresset håller i sej såklart!

Här hemma nu har Kerstin släpat ut alla sina "hästar" i "hagen" (köket är visst hage) och nu när dom varit "ute" en stund ska dom in och äta haha. Det har hon sett att dom gör i stallet, hästarna kommer in och äter lunch :D

Själv har jag varit riktigt krasslig i natt, var vaken i flera timmar med halsont och uvudont. Vaknade och kände mej som en trasa med after alvedon så mådde jag mycket bättre och det håller i sej sålänge jag äter alvedon så det får vara så.

Jaha nu vill ungen flytta åxå

     Publicerat: 2013-03-07 Kl: 20:27:05 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Jaha, det var det, tiden går så fort, som man säger. Njut av din bebis, ditt lilla barn, för tiden flyyyger förbi, det går så fort, snart flyttar dom hemmifrån. Och ja, Kerstin är visst redan påväg! Hon vill bo hos Hanna med familj, hemma hos Calle alltså. Hon ska flytta dit. Då frågar man ju sej...
 
- Trivs hon inte här?
- Är hon väldigt tidigt utvecklad mentalt?

Väljer att tro på alternativ två.. Eller så är bara denna familj så goa, att man helt enkelt lite hellre vill bo där, än här, iaf just idag ;)
 
Idag slutade jag 15, och hämtade Kerstin, Calle och Wille på förskolan. Sedan gick vi hit och efter en stund kom Hanna och hämtade killarna och Kerstin så fick dom leka lite till, så kom jag strax efter. Sedan blev vi kvar en stund och Kerstin snek till sej lite mat med :D

Nu sover hon, och nu är det mat för dom vuxna i vår familj :)

Sedär ja!

     Publicerat: 2013-03-05 Kl: 12:28:00 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarerHär kan man vara!
 
Händer inte mycket. Idag är Kerstin på dagis och jag har försökt plugga lite på förmiddagen, men det går segt altså.. Om någon har något supertipps om hur man hittar disiplin och motivation till att plugga, så meddela mej gärna! :)
 
Kerstin vaknade 8.40 idag vilket var skönt, ffa för henne, då hon haft en period nu där hon vaknat redan klockan 7 och tillåmed lite innan. Vi kom till dagis vid 9.20. Pratade med Celie, den fröken Kerstin berättade om i fredags, hade blivit arg när Kerstin kissade i hemvrån, och det som jag skrev om ni vet! Vi pratade lite om det, hoppas INTE hon tagit det som att jag vill prata om det för att hon blivit arg på mitt barn, för det veeerkligen bara för att jag tyckre det var så kul att Kerstin återberättade något så detaljrikt, berättade om sina känslor, och om Celies känslor, imponerande! Och mycket riktigt hade Kerstin kissat medvetet i hemvrån och skrattat och tyckt hon var "busig" (vet preciiis vad Celie menar för så gjorde Kerstin här hemma förr ibland åxå). Då hade Celie gått med henne till toan och satt henne där och sagt att det är inte roligt när du gör såj, kissar gör man på toan och det vet du. Kerstin hade börjat gråta/tjura när Celie satt henne på toan. Vart Kerstin fick in hästen i sitt resonemang vet jag inte, mer än att det finns en häst i hemvrån, men den hade hon inte kissat på. Att Celie sagt stopp nej MORR till Kerstin kan man åxå avskriva om man inte redan gjort det ;)
 
Så, summan av det hela är att Kerstin återberättat något som verkligen nästan precis så, faktiskt hände på dagis. Gullunge!!!

Jag trillade inte av mamma!

     Publicerat: 2013-03-03 Kl: 21:43:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Idag har vi varit och ridit igen, supermysigt! Idag var Fia i hagen när vi kom så vi fick ta in henne, vilket Kerstin tyckte var jättespännande. Jag vill tacka gud om han finns, eller möjligen familjen Bermar som äger stallet för att det inte var ström i shettishagen, då det första Kerstin gjorde var att grabba tag i tråden och ropa på Fia... Asså, om det hade varit ström i den, hade hon väl aldrig mer vågat sej till hästarna stackarn! Ibland har man flyt, puh!

Det tre gånger K ridit hittils har någon hållt i henne lite lätt i jackan sådär, hela tiden. Men idag fick hon sitta själv, eftersom jag var ensam, och ju leder Fia. Fia ställde sej och skakade sej, och Kerstin hamnade lite på sniskan, men hon blev inte rädd utan konstaterade bara att "oj hon skakar sej mamma, jag trillade inte av!" haha sötnosen <3
 
Nu blir det väl att vi åker ut till helgen igen skulle jag tro :)

Ridtur :)

     Publicerat: 2013-03-02 Kl: 14:36:34 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Idag har vi varit hso Fia igen. Kerstin har ridit en stund och det gick superbra. Hon sitter riktigt stabilt i den där lilla barnsadeln. Markus gick brevid och höll en hand bakom henne om hon skulle kana åt sidan, men det gjorde hon inte ens när vi gick i lite kuperad terräng. Imorgon åker vi ut igen! Var världens snöyra idag, men imårrn ska det bli fint väder. Man får passa på :)

Konversation med Kerstin

     Publicerat: 2013-03-01 Kl: 22:51:07 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag har jag haft två roliga konversationer med min dotter. Först på morgonen så skulle hon själv klä på sej. Hon tog på sej ett par sommarshorts som trosor, t-shirt å byxor, men så kom hon med moccasiner och då först hade jag den lilla invändningen att det blir svårt att få ner i skorna. Då går hon iväg till hallen... hämtar sina skor, och säger "Jag får prova.... *provar*Titta mamma det gick visst!" HAHA, ja, vad ska jag säga då lixåm? Hon gick till dagis med moccasiner i skorna :)
 
På kvällen när jag kom hem efter jobbet, berättade hon direkt att hon hade kissat på sej på dagis idag. Oj då sa jag, har du kissat på dej. Då sa Kerstin att ja, och Celie (fröken) blev arg på mej. Va, blev Celie arg, sa jag? Varför det? Hon sa att jag inte får vara i hemvrån (ett rum på avdelningen). Varför får du inte vara där sa jag. Jag kissade på hästen, säger Kerstin. Oj då, kissade du på en häst i hemvrån? Ja, Celie blev arg då, sa att jag får inte vara i hemvrån, jag blev lessen då.
 
Asså <3!!!! Hon berättar så ingående vad som hänt under hennes dag lixåm! Inte bara "vi har dansat" "vi har målat" utan verkligen vad som hände, någons reaktion, hennes egna änslor. Fantastiskt!

Hur arg fröken blivit på Kerstin låter jag vara osagt, Kerstin säger att Celie sagt "stopp nej mooorr" HAHA, det finner jag föga troligt, men att hon sagt till Kerstin om Kerstin kissat på gunghästen i mysrummet, det kan jag nog tänka mej är sant :) Ska fråga Celie om det, och INTE för att säga åt henne "vad har du sagt till mitt barn egentligen??" utan jag vill veta för det är lite roligt att höra vad som hände iom att Kerstin berättade så tydligt :)