inge' drag...

     Publicerat: 2011-02-28 Kl: 18:22:14 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer

Jahapp, här var det inge vidare drag idag. Jag ber om ursäkt. Jag har fastnat vid BB 27/7 jag, riktigt kul hehe... MEN det ska jag inte babbla om här. Dagen har fortsatt i sin stilla lunk, Markus har kommit hem och vi har ätit lite mat. Masvinets tillstånd är oförändrat, han verkar pigg men äter inte tillräckligt. Dock har han inte några problem med att äta... Han knaprade snabbt i sej persilja och sallad, och efter det lite hö, men det är inte så mkt som det borde. Ska ringa Roslagstull imorgon å höra vad dom tror det kan vara med honom.

Det var väl en liten spännande update, och jag förstår att ni har svårt å få in allt som händer i mitt extremt inenhållsrika liv!

So'long :)

24/7

     Publicerat: 2011-02-28 Kl: 13:03:18 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


God dag! Här har ni oss. Vi har inte gjort mkt annat idag än gått promenad, vart å handlat å tagit hand om Bam-Bam (marsvinet).
Han mår bättre, som igår typ. Äter lite men inte tillräckligt mkt dock. Men han har rätt mkt kraft tycker jag å kroppen. Vet inte riktigt vad som är fel asså. Men sålänge det går åt rätt håll så kämpar vi på! han har ju helt klart hämtat sej om man jämför med i lördags kväll, då var han ju på vippen å kasta in handduken.

Nu har jag skaffat BB 24/7 så kan jag kolla lite närsomhelst, rätt kul faktiskt. Hade det ett annat år med. Likabra å gå all-in! :P Nog för att jag jagar Kerstin större delen av tiden men jag kan ju lyssna på datorn iaf :P

Kanske?

     Publicerat: 2011-02-27 Kl: 17:30:30 | I kategori: Sofia-stuff | 0 kommentarer


Kanske inte ska ropa hej än, men det verkar som att marsvinet repar sej!
Iallafall har han både ätit lite salladskål, försökt dricka å knaprat lite hö! Och igår låg han ju helt apatisk, var grå i slemmhinnorna och andandes jätte sakta! Nu är slemhinnorna rosa å fina å han knallar tillåmed runt lite. Jag fortsätter ge honom 8-10ml i timmen utav min hemmagjorda superdryck, gjord på mixad salladskål, persilja, morot, proviva blåbär och vatten. Vem vet, kanske rena dunderkuren! Kanske repar han sej om han bara kommer igång å äta. Vi får se!

tillägg: nu när jag kom med lite mat så kom han tillåmed fram till luckan å ställde sej <3 och nu äter han både moroten och broccolin han fick :)

inte en lugn stund...

     Publicerat: 2011-02-27 Kl: 13:34:58 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarerNu är det inte en lugn stund somsagt... Kerstin dras likt en magnet till allt hon inte ska pilla på. Hundarnas matplats är väldigt intressant bland annat!

BB ikväll

     Publicerat: 2011-02-27 Kl: 12:35:15 | I kategori: TV :) | 0 kommentarer

Ni som inte vill ha spoilers om BB läs inte detta inlägg :)


Jag är jäkla nyfiken på vad som kommer hända i BB ikväll i live-sändningen! Igår kväll fick ju Rickard (han som är ihop med Ebba) ett rejält psykbryt å gick runt i över en timme och tjatade om hur han ägde hela BB, ingen fattar nått, jag fattar allt, detta är sinnerssjukt osv. Han skrattade åt Ebba som låg å grät å sa att hon fattar ingenting, han fattar allt, BB läser mina tankar, jag styr hela spelet, jag är flugornas herre. Han var seriöst skit obehaglig. (Detta finns att skåda HÄR) Rickard blev sedan inkallad i bikten och efter en stund kallades även Ebba dit. Efter närmare två timmar gick någon av dom andra och kollade i bikten och då var dom inte där. Så förmodligen har dom lämnat huset! Alla deltagare fick order om att inte prata om detta i huset och att dom skulle få veta mer ang Rickard och Ebba imorgon (idag).

Dessutom är de två nominerade bortplockade från hemsidan (det var ju Rickhard och Katerina) så man kan inte längre rösta på vem som ska stanna...

SÅ, lite spännande alltså!

(denna info får man när man följer dom som har BB 24/7 och sitter och kollar dygnet runt och rapporterar på Alltomtv-forumet, samt på BB-bloggen bbelva.

god morgon!

     Publicerat: 2011-02-27 Kl: 10:27:57 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerNu har jag inte en lugn stund här hemma. Kerstin ålar runt i hela lägenheten, och nyss hittade jag henne lekandes med vattenskålen. Å värre lär det väl bli. puh!

I natt har operation rädda marsvin fortsatt. Jag har vart uppe två gånger å gett honom av hö/pellets-vattnet. Han tog faktiskt några små tuggor av ett salladsblad på morgonen tillåmed. Men det ser inte ljust ut. Nu fortsätter jag iaf ge honom vätska. Nu har jag gjort en juice på mixad morot och salladskål. Vätska å lite näring... Så får vi se under dagen.

the end?

     Publicerat: 2011-02-26 Kl: 20:34:32 | I kategori: Sofia-stuff | 2 kommentarerEtt marsvins-liv på upphällningen, lille Bam-Bam :'(

Tyckte han såg lite slö ut, och upptäckte att han var förstoppad. Har iaf fått ordning på det å nu ser han fin ut där bak. Men han är jätteslö. Han är till åren så jag vet inte om kroppen håller på å ge upp och därav förstoppning, eller om förstoppningen gjort så han inte velat äta och dricka och således blivit dålig. Nu har jag iaf gett honom lite kortison (i hopp om att han kan få lite aptit kanske!) och jag har gjort en improviserad näringsdryck med mixat hö och pellets som jag silat och ger i spruta. Tänkte att det ger iaf lite näring och vätska... så får vi se. Det ser inte så hoppfullt ut, men jag gör vad jag kan. <3

SITT Kerstin!

     Publicerat: 2011-02-26 Kl: 15:36:54 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarerDet här med att sitta är inte Kerstins kopp te. Hon har väl rätt länge kunnat sitta "fällkniv" å sådär litegrann utan stöd men sedan har det inte utvecklats så mkt mer. Dels beror det nog på att jag inte övar med henne nämnvärt, men när vi gör det så vill hon bara stå stå stååå, eller ner å iväg. Hon har inte tid å öva på å sitta. Men nu blir det ändring på det. Det tar sej sakta men säkert så nu blir det till å öva lite mer så hon kan sitta längre stunder åxå :)

god morgon!

     Publicerat: 2011-02-26 Kl: 10:47:50 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


När Kerstin vaknade klockan 06.48 i morses kändes jag mej minst sagt bedrövad.
Hon grejjade å pratade en bra stund, jag la henne tillrätta "somna ooom!!" två ggr, å andra gången, efter iaf 45 minuter, så somnade hon! Till... dadaaa 09.00! Då väckte jag henne. Oh lala, det där behövde jag. Markus gick upp med henne så jag ligger fortfarande i sängen, men ska gå upp nu å ut å gå. :)

full fart!

     Publicerat: 2011-02-25 Kl: 21:02:26 | I kategori: Kerstin | 1 kommentarer


En mycket äventyrslysten och nyfiken pill-fia som dras till allt hon inte ska ;)


Där Bamse är, dit ska Kerstin <3

gäsp

     Publicerat: 2011-02-25 Kl: 15:52:22 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


Kerstin sover eftermiddag - dax för vovve-mys, soffhäng och Project Runway!

håhåjaja

     Publicerat: 2011-02-25 Kl: 11:08:12 | I kategori: Sofia-stuff | 3 kommentarer

Idag hade jag siktet istället på psykologbesök klockan 13, men hon ringde och ställde in. Inte mej emot, jag såg inte fram emot det, gillade henne inte alls. Hon frågade lite hur det gått med medicinen men jag känner att jag kan inte utvärdera det riktigt ännu då jag bara ätit ett par veckor, tanken var ju att jag skulle ha ätit i 6 veckor nu, men jag sa inget om det. Jag skulle bli kallad till kuratorn istället, och hellre det, henne gillade jag iaf. Denna psykologen känner jag inte att jag kan prata med alls! När jag är hos kuratorn kan jag ju ta upp det, så jag kanske kan få gå till en annan psykolog, för jag ska tillbaka till psykologen på utvärderingsamtal eller va hon kallade det.

I efetrmiddag var det tänkt att jag skulle åka ut till jobbet för å fika då det är sista dagen för vår ena veterinär, men känner att jag vill prioritera Kerstins sömn idag, blir lite hattigt när vi är ute å åker och dessutom är jag så fruktansvärt trött (sömnbrist + medicinen tror jag) så jag behöver nästan lägga mej en stund på em ihop med Kerstin...

en till...

     Publicerat: 2011-02-24 Kl: 15:18:50 | I kategori: Kerstin | 1 kommentarerMåste bara bju' på denna filmsnutten åxå, på världens bästa Kerstin <3

promenad

     Publicerat: 2011-02-24 Kl: 12:57:26 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Nu har vi vart ute och gått. Dock lyckades vi tajma så vi missade det bästa toppenvädret å hamnade i snöväder. Suck. Mer snö, tjohooo! Inte.


När jag var ute å gick blev jag två gånger stoppad av poliser som frågade om jag sett två små tjejjer i lila overaller som villat bort sej. tyvärr hade jag ju inte det. Det åker massa polisbilar här ute, bevakningstjänst, och polishelikopter. Gud, hoppas dom hittar flickorna :'(

sol sol sol!!

     Publicerat: 2011-02-24 Kl: 10:30:18 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Halloj! Sikken dag! Sikket väder! Jag tänker inte ens gnälla över all snö för det är strålande sol å blå himmel och riktigt gott i solen så snön är bara fin en sådan här dag =).
Kerstin ska strax lägga sej å sova lunch, och när hon vaknat tar vi en promenad med vagnen. Hon sover mkt bättre inne, så ibland låter jag henne göra det å går ut efteråt så är hon vaken hela promenaden.

Resten av dagen har jag inga planer alls! Skönt.

frstn.. igår började verkligen Kerstin kräla på allvar. Hon har ju gjort det i 1,5 månad men igår gav hon sej ut på upptäcksfärd å började riva i grejjerna i tv-bänken, samt att hon tog sikte på Bamse å krälade till honom <3

företagsam

     Publicerat: 2011-02-23 Kl: 14:36:18 | I kategori: Kerstin | 3 kommentarer

Kerstin har ju länge varit väldigt rörlig. Hon började vända sej från mage till rygg (medvetet) vid 8v ålder och innan hon var tre månader vände hon sej från rygg till mage åxå. Strax innan 5mån kom på ur man krälar sej frammåt, men nu sitter verkligen tekniken och hon tar sej till sina mål. I filmerna får nappisen agera slutmål ;)

Jag och Kerstin

     Publicerat: 2011-02-23 Kl: 10:46:49 | I kategori: Kerstin | 1 kommentarer

Två bilder på mej och Kerstin från Augustimammaträffen :)
bilderna är tagna av Isabelle

morning på er

     Publicerat: 2011-02-23 Kl: 08:53:08 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


God Morgon!

Ny dag! Ja det är ottan som gäller för Kerstin... 7.30 men det är iofs ok för jag vaknar ändå vid 7 nuförtiden. Hon sover 11h i sträck utan ett pip å det får man ju va nöjd med :D

Igår kväll jobbade jag och det var trevligt. Men såklart är det ju himla deppigt med vår chef som drabbades av hjärntumör och opererades för ett par veckor sedan. Vi håller alla tummar vi har att allt ska gå bra, och snart kan komma tillbaka å jobba för både vi och hans patienter saknar honom <3

Idag ska vi städa och handla. Det är till min förtjusning jag upptäckt att det inte blir riiiktigt lika dammigt nu efter att vi byt ut vår ryamatta till en "korthårig" matta. tjoho!

Hörs senare, ha en bra dag!

Big Brother

     Publicerat: 2011-02-22 Kl: 13:25:58 | I kategori: TV :) | 0 kommentarer

Ja just det! Big Brother har ju börjat igen. Kul! Jag har dock bara sett 1,5 säsong. Första gången jag följde det var året Kitty var med då kollade jag hemma hos min kompis Mikaela nästan vaje kväll, haha åkte moppe till Sjöbo för å se på 5:an eftersom vi inte hade kanalen hemma :P Sedan såg jag året då Jessica vann, 05? Tycker det är rätt kul faktiskt, iaf om det är roliga personer med. Så iår har jag börjat kolla så får vi se om man fastnar. Roligt att dom i Joker-huset inte vet att dom är mitt i Skärholmens köpcentrum. Haha. Synd ddet går så sent, 22 lixåm, men men.

Tisdag

     Publicerat: 2011-02-22 Kl: 13:20:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Hej från oss!
Hade för mej att jag skev ett inlägg på morgonen men det gjorde jag visst inte :P I natt har Kerstin sovit som en stock, dock vaknade hon redan 7.30 urk. Men hon roade sej själv i sängen till 8, då fick hon komma till mej å vi gosade i 20min innan vi klev upp å åt gröt. Vi har åxå avverkat en promenad i det fina vädret. I samma sekund vi kom in började det ösa ner snö. lucky us!

I eftermiddag blir det jobb. Blir trevligt.

Ha de fint!

vem är vem?

     Publicerat: 2011-02-21 Kl: 15:59:59 | I kategori: Bamse & Polly | 2 kommentarer

Hemma =)

     Publicerat: 2011-02-21 Kl: 15:22:19 | I kategori: Vardagsprat | 4 kommentarer

Sådär ja! Nu är vi hemma efter en toppendag i stan. Först kom Annelie och Edvard hit och sedan tog vi tunnelbanan till Odenplan där vi mötte upp Linnea och Bonnie, Rebecca och Edvin och AnnChatrine och Alexander. Sedan promenerade vi i (en evighet) 40min till Hagaparken och Fjärinshuset :) Där slog vi oss ner och åt lunch, fikade och pratade! Alla bebisar var såå duktiga och satt med runt bordet. Det var jättetrevligt och dessutom första gången jag och Kerstin var i stan :D

Lite bilder:

Kerstin, Edvard, Alexander, Edvin, Robin, Alexander och Bonnie

 

Robin, Bonnie med mamma Linnea och Edvin med mamma Rebecca

 

Kerstin och Edvard

 

Trött Kerstin påväg hem <3

mot stan!

     Publicerat: 2011-02-21 Kl: 09:50:45 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag är det träff med Augustimammorna, så vi hörs efter det :D

Grisjävlar!

     Publicerat: 2011-02-20 Kl: 18:30:12 | I kategori: Sofia-stuff | 1 kommentarerFAN! Försöker få 3 stjärnor på denna banan men det gååår inte!
GAAAAAAAAAAAAHHH!!

10 min senare
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

söndag

     Publicerat: 2011-02-20 Kl: 13:31:32 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer

Så var det söndag, helgen går mot slutet. Har vart en toppenhelg, för vi har vart hemma båse jag och Markus hela helgen. Annars är han ofta på fotboll halva ena dagen, och förra helgen var ju jag i Borås åså. Imorses hade jag "sovmorgon" men jag kan helt enkelt inte sova men det är skönt å ligga kvar i sängen iallafall... Sedan har vi vart ute å gått. Gick till Farsta å handlade mat. nu ser Markus på film, jag sitter här och Kerstin sitter lite i sin gåstol. Inga mer planer för dagen.

Imorgon är det Augustimammaträff igen. Denna gången ska vi ses inne i stan på nått fik. Jag föredrar iofs att vara hemma hos nån, men denna gången är det fik så då gillar jag läget ;) Så jag och Kerstin ska in till the bid city å röjja. Åka äckel-tunnelbanan.

Vad gör ni en dag som denna?

Kerstins Macbook

     Publicerat: 2011-02-19 Kl: 19:43:42 | I kategori: Kerstin | 1 kommentarerVi fick ge vika... Nån blink-pryr från BR dög inte till Kerstin.

HON VILL HA EN EGEN MACBOOK!

Och nu har hon fått det. Vad gör man inte för sitt barn?


(tur för henne att pappsen hade en gammal trasig i källaren;) )

Ny pryl :)

     Publicerat: 2011-02-19 Kl: 14:57:37 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer

Idag har Kerstin fått sin första blinka-blinka-pryl! Ni vet sånna man typ får epilepsi utav. Haha, jag tänkte att hon skulle få något med knappar, eftersom hon gillar datorn å tangenterna. Jag stod säkert 30min bland alla hysteriskt blinkande och pipande prylar och höll på å bli idiot. Dom slutar ju aldrig spela?! Så tillslut fick det bli denna lilla "fjärrkontroll" som låter lite lagom och blinkar lite lagom. Kerstin tyckte det var kul men föredrar fortfarande Macbooken :P<3

     Publicerat: 2011-02-19 Kl: 11:49:45 | I kategori: Bamse & Polly | 1 kommentarerSikket väder!


Jag, Kerstin, Bamse och Polly har vart ute på en riktigt mysig promenad!

6 mån-fas?

     Publicerat: 2011-02-19 Kl: 09:36:21 | I kategori: Kerstin | 1 kommentarer

I dag vaknade Kerstin klockan 7, urk. Men jag förtsätter på min ignoreringslinje och hon somnade om till 8.10. Mer lagom tid att gå upp. Vill undvika att börja ta upp henne tidigare å tidigare, utan försöker dra ut på det varje morgon. Jag tror hon kommit in i en berömd fas. Vi har ju vart förskonade mot dessa helt (frtm 5v fasen och 8v fasen som vi märkte lite) men nu är det något som är annolunda med Kerstin! Och runt 6 mån så kommer ju denna fasen med separationsångest. Försvinner man ur rummet tror bebisen att man är borta för alltid, bebisen upptäcker att världen är stor och man själv liten. Nu verkar Kerstin inte speciellt drabbad, och bryr sej inte om jag lämnar rummet eller nått sånt, men därimot har hon tre kvällar i rad gråtit massvis när hon ska somna. Som att hon vill ha koll att man är där. Så jag har stått hos henne, och hon sneglar upp med jämna mellanrum för att se så att jag är kvar. Men hon somnar rätt fort, och sover gott hela natten. Därimot har hon ju då börjat vakna 1 timme tidigare, och det är visst rätt vanligt åxå i denna 6mån-fas att dom gör. Men jag försöker hålla fast så som vi brukar ha det så får vi se :)

Idag är det hur fint väder somhelst. Ska ut å gå om en stund så Kerstin får sova, sedan tänkte vi åka å köpa nån ny leksak till Kerstin, något med knappar! Hon älskar min dator nuförtiden, så något hon kan trycka på å som låter, tror jag hon skulle bli glad av :)

Ha en fin dag!

kan själv!

     Publicerat: 2011-02-18 Kl: 18:29:49 | I kategori: Kerstin | 1 kommentarerKerstin knows how to roll it! ;)

day goes by...

     Publicerat: 2011-02-18 Kl: 16:03:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

..och inte mycket har jag fått gjort.

Borsett från att jag vart på jobbet en sväng å hämtat det jag glömde igår. Stannade en liten stund för Kerstin vaknade i bilen så kunde likagärna socialisera oss lite. På vägen hem tänkte jag handlat men så somnade Kerstin och så vart klockan mkt så jag åkte raka vägen hem. Väl hemma har jag städat och plockat lite. Nu sover Kerstin efter ett stadigt mål mat, och jag slappar lite i soffan i väntat på kvällen och att Markus ska komma hem :)

Ikväll blir det väl chips, dip och Let's Dance :)

äntligen fredag

     Publicerat: 2011-02-18 Kl: 10:33:29 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


God förmiddag!
Idag vaknade Kerstin halv 8. Blö. Hon småslumrade lite till 8 medans jag intensivt låg å låtsades sova. Sedan fick hon komma till mej i sängen och gosa :). Själv har jag sovit lite bättre i natt, men helt klart dåligt. Står på medicinen att vanliga biverkningar är just sömnlöshet, så det är kanske det jag drabbats av då. Sedan lider jag åxå av extrem munnturrhet, åxå biverkning. Illamåendet har blivit bättre. suck. Hoppas dom kommer börja hjälpa så det är värt det!

Idag ska jag åka ut till jobbet, då jag glömde maten jag köpt till Bamse och även deras koppel. På hemvägen ska jag åka å handla. Kerstin får således sova förmiddag i bilen idag :)

Ha en fin dag!


Skalle-Pär?

     Publicerat: 2011-02-17 Kl: 12:11:47 | I kategori: Sofia-stuff | 2 kommentarer

HUR MYCKET HÅR SKA MAN TAPPA EGENTLIGEN?

Jag blir galen snart. Överallt är det hår. Hår hår hår. Stop it!!
Det började innan jul och än ser jag inget ljus i tunneln, suck...

Kerstin <3

     Publicerat: 2011-02-17 Kl: 10:31:13 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarerBjuder på en bild på min gla'skit <3

mörrn mörrn

     Publicerat: 2011-02-17 Kl: 09:22:16 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

God Morgon. Fy vad jag sovit dåligt i natt, jag har säkert vaknat 40 gånger asså. Kan det vara tabletterna? Står att man kan sova dåligt. Kul med biverkningar. Verkligen. Aja. Igår kväll var Kerstin jäääätteledsen när hon skulle sova. Det har nog inte hänt sedan hon var 1-2 månader gammal. Jag fick tillåmed ta upp henne, vilket jag inte gjort sedan hon var pytteliten. Men hon grät hyteriskt, så använde samma princip som när hon var pyttis, att jag tog upp, å såfort hon va lugn la jag ner henne igen, och efter att jag strukit henne lite över ryggen så somnade hon. Riktigt mysigt att få känns sej lite behövd av denna annars så självständiga dam :P Mitt lilla hjärta. Sedan sov hon utan ett pip hela natten. Hon sover riktigt bra nu! Vaknar vid 7 å grejjar lite men somnar om till ca 8.20.

Ikväll ska jag jobba. jobbar ju tisdagkvällar i vanliga fall, men eftersom jag vart i Borås denna veckan blir det torsdag istället.

Ha en fin dag!

friends forever?

     Publicerat: 2011-02-16 Kl: 19:55:35 | I kategori: Bamse & Polly | 1 kommentarerBamse har kommit på tjusningen med bebis i hushållet:
HON HAR MAJSKROK PÅ FINGRARNA!

back home

     Publicerat: 2011-02-16 Kl: 16:31:02 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Nu är vi hemma sedan 1,5 timme tillbaka. Resan gick bra, men numer sover inte Kerstin mer än 1-1,5 timme sammanlagt under hela resan och däremellan blir det stundtals lite gnälligt, men men, vad göra, hon får gnälla, lagom tills jag hittar nånstans att svänga av så har hon slutat ändå :P Nappen sköter hon ju själv vilket är skönt!

Nu har jag packat upp det mesta och Kerstin har ätit kalopps. Själv ska jag koka mej lite nudlar. Kanske hörs vi senare, kanske inte! :)

mot sthlm

     Publicerat: 2011-02-16 Kl: 09:04:20 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer

Nu åker vi strax tillbaka till sthlm igen. ska packa ihop min nervösa lilla kropp å brumma iväg mina 43 favorit-mil. jäjä. hörs sen!

ett litet hej

     Publicerat: 2011-02-15 Kl: 17:39:35 | I kategori: Vardagsprat | 4 kommentarerHej från oss :)

Tisdag

     Publicerat: 2011-02-15 Kl: 12:22:42 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


Hej hej! kallt idag. brrr. Jag, mamma, Kerstin å vovvarna har vart ute å gått en dryg timme, nu var det skönt att komma hem
. Pappa är i Malmö och jobbar så det är bara vi tjejjer (å Bamse) ikväll. Imorgon åker jag tillbaka till sthlm igen. i eftermiddag tänkte jag ta en sväng ut till ridhuset och kika när Linda tränar med Kiara.

Började frstn med mina oro-piller för tre dagar sedan, och fy vad jag mår illa av dom :( men dom säger ju att sådant ska gå över efter en vecka eller så, får hoppas på det!

Mer filmer <3

     Publicerat: 2011-02-14 Kl: 19:43:06 | I kategori: Kerstin | 1 kommentarer


Majskrokspremiären gick som smort!

Och nu förstår man sej på pipmuggen åxå :)

mormor é kul!

     Publicerat: 2011-02-14 Kl: 16:09:36 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerSåååå kul tycker Kerstin det är när mormor säger "heeej Polly" hahaLivet lunkar på i Borås.
Dagen har bestått av att hämta å lämna bil på service...
Det är kallt.
Kerstin fyller 6mån :)

6 månader <3

     Publicerat: 2011-02-14 Kl: 09:02:09 | I kategori: Kerstin | 5 kommentarerTänk! Älskade Kerstin är redan ett halvt år gammal <3

ho ho

     Publicerat: 2011-02-13 Kl: 13:14:14 | I kategori: Vardagsprat | 4 kommentarer

Sorry för lite kass uppdatering. Mår piss. Det är därför. Har inte ens orkat slå upp datorn. Men resan hit gick bra! Orkar inte gå in på varför jag mår dådligt, men har iaf tagit ut min oro-medicin idag. Såååå, blir kanske lite skralt här några dagar, äsh vi får se, men bara så ingen trodde jag kört av vägen :)

Mot Boråååås

     Publicerat: 2011-02-12 Kl: 07:52:34 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer

Hallå! Inte mkt bloggande igår. På eftermiddagen slirade jag ut i snön för å hämta pappa på Älvsjömässan. Väl hemma lagade vi mat åså. Nu är det dax å pallrna sej upp, packa det sista å sedan åker vi mot Borås! Tjojo hem ljuva hem :D Så det blir rätt dött här i bloggen idag men vi hörs i eftermiddag =)

Ha de fint!

hola!

     Publicerat: 2011-02-11 Kl: 13:36:46 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


Hallåj! Här har ni oss. Har helt kommit av mej idag med bloggandet. Men nu så. Fan vikkt väder! Riktigt skit, vi skulle ju åkt till Borås idag jag,Kerstin, vovvarna å min pappa men  det får vi ställa in! Får ta det imorgon, å åka tidigt, det ska bli sol i hela landet imorgon. Sååå nu måste jag städa istället eftersom pappa kommer hit sen :D

Roooligt

     Publicerat: 2011-02-10 Kl: 20:01:51 | I kategori: Kerstin | 6 kommentarer

Pappa är rolig!!

 

Jag får helt sonika bju på mitt förstenade puckade tryne eftersom Kerstin är söt!

BVC, 6mån kollen

     Publicerat: 2011-02-10 Kl: 14:07:06 | I kategori: Kerstin | 2 kommentarer

Idag var det alltså dax för Kerstins 6 månaders kontroll på BVC. Vilket innebär både sköterska och läkarbesök. Vi var ju på BVC för en vecka sedan typ, och då blev Kerstin helt förstörd av att se Eava, jätteledsen och helt otröstlig. Det var likadant idag! Såfort vi kom in på rummet å hon fick se Eeva så kom tårarna. Haha, asså hon gråter så hon riktigt hulkar. Men vi tog längd å vikt åså. Sedan satt vi en stund å bara pratade med Kerstin och till slut accepterade Kerstin att få en boll av Eeva åså å var lite glad iaf. Snacka om att hon minns 5mån-sprutan! Eeva sa, att endel barn reagerar så, men det brukar gå över. Kerstin har sedan mkt tidig ålder varit väldigt "med" och uppmärksam åså, och det kan vara därför hon åxå reagerar på detta viset. Hos läkaren gick allt bra, ingen gråt å allt såg bra ut. Hon behövde inte ens göra testerna för 6mån-kollen för han såg direkt att hon var väl utvecklad för sin ålder å mer därtill, duktiga Kerstin :D

Dagens siffror: Vikt 7406g, längd 68cm =)

Nu suger hon ;)

     Publicerat: 2011-02-10 Kl: 10:02:44 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


God Morgon!
Kerstin har just ätit en mummsig portion gröt och nu roar hon sej med att dricka vatten ur sin pipmugg. Är den bara full med vatten så kan hon nu dricka själv och tekniken att suga lite har hon åxå fattat :)

Idag ska vi på 6mån-koll på BVC! Är nyfiken på vad hon väger nu och hur lång hon är! Jag hoppas på 7,5kg nu, och tror nog att hon kanske väger sådär 7450g? :D Och så tror jag hon är 68cm lång. Så får vi se om det stämmer :P

Något är knäppt med min dator. Plötsligt kan jag inte skriva för att markören hoppar runt och plötsligt markeras allt och försvinner. KUL! inte. Nu har jag dock efter mkt om å med lyckas knåpa ihop allt detta! puh.

Hörs efter BVC :)

Tekniknörd

     Publicerat: 2011-02-09 Kl: 22:22:16 | I kategori: Kerstin | 4 kommentarer


knappar knappar knaaappar!!

Nu har Kerstin helt klart kommit in i pryl-stadiet! Mobilen, fjärrkontrollen och annat som inte tillhör leksakslådan är ytterst intressant! Nu när jag ska fota henne med min lur slänger hon sej efter den haha! Sötnöt.

Underbar dag :)

     Publicerat: 2011-02-09 Kl: 17:20:09 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


Vid havet skulle man bo!

Idag har vi varit hemma hs Isabelle med Lilla Robin, som bor i Nynäshamn! Jag blev sååå glad när hon häromdagen frågade om jag ville komma ner å hälsa på, å ta en promenad längs havet! Underbart! SÅ fint väder åxå och trevligt sällskap. Kerstin som aldrig sover mer än 30min i vagnen sov som en gris i 1,5 timme, måste varit havsluften :D. Det var supertrevligt iaf och kul för hundarna (läs Bamse) att få leka med hennes hund Trolla (även om Trolla faktiskt är en av få hundar som Polly anser sej vara värd att ens hälsa på!), samt att gå en lång härlig promenad i lite ny miljö :)

Tyvärr fick jag bara suddiga bilder på Kerstin och Robin, men Isabelle fick några bra, så jag inväntar dom!

Hoppas ni haft en lika fin dag som oss!

Nynäshamn today!

     Publicerat: 2011-02-09 Kl: 09:57:03 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


Nu åker vi till Nynäshamn, och hälsar på Isabelle och Kerstins kompis Robin :D
WOho!

Ses i eftermiddag :)

jobb!

     Publicerat: 2011-02-08 Kl: 13:56:03 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerNu blirre jobb för moi!
Ha en fortsatt fin dag :)

God morgon!

     Publicerat: 2011-02-08 Kl: 09:39:56 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Morgonmys i sängen, mammas lur är intressant!

Morning... I natt har jag sovit gött, när jag väl somnade. Kerstin sover så himla bra just nu, knappt ett knyst på nätterna.
Tror det beror på dels att hon sover på mage och sover jättegott så, och dessutom att hon numer sköter sina nappar själv. Jag har ju inte på länge behövt ge napp för att hon ska somna om, men hon har ju tagit lite tid på sej ibland å somna om har man ju hört. Men nu kan hon ju stoppa in nappen som hon själv känner å sover nog riktigt bra pga det. SÅ, jag har sovit från jag somnade å till 8 typ. Hur gött somhelst.

Idag ska jag jobba. Blir nog en rätt tung dag då vår kollega tyvärr opereras idag igen. Vi får hålla tummarna att det kommer gå bra.

ditt och mitt

     Publicerat: 2011-02-07 Kl: 18:52:23 | I kategori: Bamse & Polly | 2 kommentarer

gulle :)

     Publicerat: 2011-02-07 Kl: 13:05:08 | I kategori: Kerstin | 1 kommentarerNu kan man knappt lämna ongen i sittern längre, tur hon sitter fast :P

i'm back

     Publicerat: 2011-02-07 Kl: 08:49:30 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer

God Morgon! Idag vaknade Kerstin klockan SJU. INTE okej. Med hjälp av en massiv ignoreringskampanj från min sida somnade hon dock om tillslut å vaknade 8.30. Mucho better! Nu ligger hon i sin säng och pratar med sej själv :)

Igår blev det inget bloggande. Satt i soffan hela dagen och bekymmrade mej över min lilla huvudvärk som jag har då å då. Ja i dessa tider är det lätt att bli nojjigare än vanligt... Men nu verkar den vara borta efter att jag sovit. Jag har lixåm lite svidande huvudvärk rätt ofta, inte vare dag eller så men... tror det beror på att jag är så sjukt trött. Behöver sova ut, kan ju aldrig somna på kvällarna. suck. jaja!

Idag ska vi göra INGENTING. gött.
Ha en fin dag!

IKEA-tripp

     Publicerat: 2011-02-06 Kl: 13:10:05 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


Kerstin på sin nya matta!

Halloj! Jorå, vi lever hehe. Har varit på IKEA på förmiddagen och inhandlat en matta till Kerstin.
Hon blir så frustrerad på täcket nu när hon försöker ta sej frammåt eftersom det bara glider undan, så nu har hon fått en egen lekmatta :). Köpte även en ny matta till oss. Vi har haft en limegrön ryamatta, men det är ohållbart nu när Kerstin börjar ta sej runt. Den är sååååå hundhårig och är omöjlig att dammsuga ren. Så nu har jag köpt en annan matta, en "korthårig" som man har en chans att dammsug ren åtminstånde. Den är brokig, hehe, i svart, cerice och vit. Så nu är vår vardagsrumsdel svart/cerice/grå och inte svart/cerice/grå/lime längre... Till Markus mindre glädje. Men det var den enda mattan som funkade. Vi behöver inte ha den hela livet, nångång kommer vi ha fler rum å då kan man ju ha nytta av sina mattor :)

Det är ju verkligen skiiitfint väder idag! Tog en promme på morgonen, ska ta en till på em :)

Jag älskar dej!

     Publicerat: 2011-02-05 Kl: 19:09:51 | I kategori: Kerstin | 2 kommentarerGudars så glad jag är över att ha min lilla dotter.
Min fina fina fina Kerstin. Världens bästa unge!

Sug då Kerstin, suuug!

     Publicerat: 2011-02-05 Kl: 15:16:51 | I kategori: Vardagsprat | 3 kommentarer


Asså.. Idag har jag köpt en ny pipmugg till Kerstin. Nån lyxvariant från Tommee Tippee
. Med en pip som hon ska suga på, och den är helt droppfri, så att hon kan exprimentera själv utan att allt blir pisseblött. Men nu fattar inte Kerstin att hon ska suga på pipen! Hon tuggar å tuggar och ser frågande ut. Den andra pipmuggen rinner det lixåm ur, som att ha munnen under en kran. Man behöver bara suga liite så komemr vattnet jättefint ur den nya men hon fattar lixåm inte. Hur göra? Min variant SUG KERSTIN SUUUG, funkar ju inte? :P

En bra morgon

     Publicerat: 2011-02-05 Kl: 09:52:57 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer

Det är på många sätt en bra morgon. Kerstin vaknade redan vid 8 idag, men Markus gick upp med henne. Blir väl lite tidigare mornar nu när hon inte längre verkar vilja äta vid 6, men det känns helt okej för min del :). Jag har sovit gott med ett leende på läpparna och en lättnad över att operationen igår där, var lyckad. Jag surfade åxå idag in på min vän Linas blogg, som varje dag, i hopp om att hon uppdaterat något efter sin olycka eller vad man ska kalla det i julas, och JAA idag hade hon det! Jag tycker alla ni som läser här, ska klicka er till hennes blogg, läsa, och ge henne pepp pepp pepp för det behöver hon!

Idag har jag inga planer alls. Promenad. Ja mer än då är det inte :)

JAAAAAAAAAAAAAAAAA!

     Publicerat: 2011-02-04 Kl: 17:01:19 | I kategori: Vardagsprat | 3 kommentarer

ÄNTLIGEN en rapport! Han är vaken, allt har gått bra, fast det var svårare å tog längre tid än man man trott. Å fy fan. Nu kan man slappna av lite, denna dagen har vart ett helvete och då kan man ju inte ens föreställa sej hur det kännts för hans familj. Och för dom andra på mitt jobb som jobbat hela dagen, jag har haft fullt upp att hålla mej samman här hemma i soffan. åh vad glad jag är!

hairylichous

     Publicerat: 2011-02-04 Kl: 15:12:26 | I kategori: Kerstin | 4 kommentarerSnygg frisyr Kerstin ligger inne med... hehehe

tvättade bort hennes lilla skorv idag, no more orange panna!

Hur gjorde jag?
1. dränkte det med babyolja
2. väntade lite
3. gnuggade med frottehandduk
4. Klart!

promme i solen!

     Publicerat: 2011-02-04 Kl: 14:11:43 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Idag när vi vaknade möttes vi ju av världens snöoväder och fick snabbt konstatera att nån förmiddagspromenad blev det inte tal om!
dock med lite ångest då jag inte orkat ut å gå på två dagar. MEN så efter Kerstins lunch-lur så sken ju solen och vi kastade på oss kläder och tog en promme jag, kerstin och vovvarna. härligt! Nu roar sej Kerstin på golvet och jag gör inget vettigt alls. Orkar inte ta mej för nånting, man tänker bara på hur operationen har gått, vet inget mer ännu...

Frstn så kruppar ju FB mer än nånsin, skittrist! Min profil är knäpp och visar inga inlägg efter 31 januari. Vår augustimammagrupp krånglar som sjutton och inlägg kommer och går hela tiden. FIXA för fasen skitfacebook!

Tänk stärkande tankar!

     Publicerat: 2011-02-04 Kl: 09:52:07 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

Tredje natten i rad med en liten Kerstin som sover 12 timmar utan att käka. Hon börjar visst tycka att hon växt ifrån det dära natta-målet kl 6 :D duktig tös! Om hon nu tänkt sätta detta som rutin så måste bara jag åxå börja chilla å slappna av å inte ligga på helspänn från klockan 6 hehe...

Det är svårt å ha tankarna nånannanstans än hos min vän idag... Han opereras denna morgon, och man kan inte göra annat än att tänka så mycket stärkande tankar man kan å bara hoppas för allt man är värd att allt går bra! Gör det ni åxå, snälla!!

Ha en fin dag!

ur fas...

     Publicerat: 2011-02-03 Kl: 19:35:58 | I kategori: Sofia-stuff | 4 kommentarerUsh jag är inte riktigt i fas. en jag känner ska imorgon opereras för hjärntumör... och det känns bara så jävla orättvist och olustigt alltihopa. konstant klump i magen, och man kan inte ens föreställa sej hur det känns för personen och dennes anhöriga... man får bara hoppas allt går fint, och att det är en ofarlig tumör och att han är på benen snabbt igen. livet är orättvist :(... denna personen hade åxå för inte längesedan alla anledningar i världen till en oerhörd lycka, åså ger lixåm universum igen, typ som nån motvikt.. kanske togs det i lite väl mycket här :'(

Imorgon klockan 8 är alla tankar hos DEJ.

Fiskpremiär!

     Publicerat: 2011-02-03 Kl: 15:18:28 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer


Dagens fiskpremiär slutade lyckligt efter lite lurendrejjeri!

Kerstin är ju i full gång med maten, och hon har ju börjat äta lite kött åså. Spagetti och köttfärsåspuré gillade hon från början och häromdagen provade jag Kyckling och rotfruktspure, som hon till en början fullkomligt försökte gräva ut ur munnen och slänga åt h*lvete haha en otroligt rolig syn! Idag var det dax för Fiskpremiär i form av potatis och rödspätta puré. Det var la sådääääär tyckte Kerstin. Men, om man lixåm slinker in med lite katirnplommon så går det ner sen, det var likadant med kycklingen haha. Nu är vi uppe i 8-9 tsk (inklusive 3tsk katrinmatplommån då) och nu ökar vi väl på här så hon får äta sej mätt, och sådeles byts ett mål ut mot bara mat.

Ja, som ni förstår är det burkmat som gäller här. jag orkar inte göra egen mat... burkmaten funkar fint, och jag smakar på det först och ger inteo m jag skulle tycka det smakar skit. det luktar ju skit men måste säga att när man värmer så luktar det faktiskt MAT och smakar inte alls pjåkigt bara lite smaklöst :)

Tur att bebisar inte har vett på att inse att katrinplommon egentligen inte är första valet att blanda med dill och rödspätta, så man kan luras lite :P

Skitnatt ush ush ush.

     Publicerat: 2011-02-03 Kl: 10:15:40 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Sikken jävla skitnatt!!! Först kunde jag inte sova pga ett mkt tråkigt besked om en kollega... när jag väl somnade vid 1, så vaknade jag igen vid 3 för kerstin vred å vände sej och sov oroligt. Då plötsligt sätter sej Polly under sängen. Detta är hennes sätt att tala om för mej att hon inte mår bra, så jag släppte ut henne och hon hade världens diaree stackarn. Väl inne, fortsätter Kerstin böka runt men jag somnar i 15 min tills Bamse väcker mej för att han piper vid altandörrn, han behöver gå ut åxå alltså, släpper ut honom, och han har ÅXÅ diaree. Å regnade gjorde det åxå. Väl tillbaka i sängen har Kerstin somnat gott igen, och jag kan somna. Hon sov ända till 9 idag och det utan mat! så 20.30 till 09.00.

Nu har Kerstin iallafall full koll på sin napp i sängen! Det är så kul att se på. Studerade henne lite och hon kan lite halvt vakna till åså söker hon med handen efter nappen, hittar den, å stoppar in den i munnen! hoho! det ser ju så himla sött ut. Så nu ska jag sluta plocka bort nappen, nu kan hon ju ha den när hon fixar det själv. Kanske tillåmed lägga dit en till nappis i sängen så hon lätt hittar en =) GULLIGT!

BVC

     Publicerat: 2011-02-02 Kl: 14:21:19 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


Nu har vi varit på BVC. Det var ingenting som såg "farligt" ut, utan vi ska smörja med mildisolonsalva två gånger om dagen i en vecka, så borde det försvinna.
Men kom helt av mej på BVC, Kerstin reagerade JÄTTE konstigt på Eeva idag! Hon brukar skina som en sol när vi träffar Eeva, och hon känner helt klart igen henne då vi vart där mkt. men idag, när jag klätt av henne å Eeva kom fram så började Kerstin skrika och gråta helt hysteriskt, precis som när hon fick sprutor, jättetårar och helt otröstlig. När jag tog upp henne så borrade hon in huvudet i min jacka åså när Eeva pratade med henne, så tittade hon på henne, men började störtgråta igen, och vände huvudet in i min jacka! haha wtf?? Asså det var som att man kunde tro att hon kom ihåg vad vi gjorde sist, när hon blev jätteledsen av sprutorna! Helt galet var det. För hon är inte alls blyg för andra människor, och somsagt brukar hon bli jätteglad hos Eeva. Jag tror fasen hon fick nån flashback från vaccinationen.

När jag skulle parkera utanför ICA för å handla å gå på Apoteket, så skulle jag klämma mej in i en lite trång ruta.
När jag skulle backa ut igen för att det kändes för trångt för å få ut Kerstin, så såg jag att jag kom vääääldigt nära den ena bilen. När jag backade ut såg jag att det var ett märke på den. Parkerade min bil för att kolla om jag fått nått märke, men hade inte en skråma på min bil. Finns det ändå en möjlighet att jag orsakade den revan den bilen hade? Den kan ju ha vart där förut. Tänkte att jag skulle sätta en lapp och skriva att jag kanske, men jag vet inte, drog i din bil. Men så tänkte jag att, njaa då kanske jag får stå för en skada jag inte gjort? Mtp att jag inte har något alls på min bil. För visst borde min bil ha ett märke om jag skrapat in en bil så att den fått? Eller? Nu har jag ändå ångest över detta. suck.

vovve-mys

     Publicerat: 2011-02-02 Kl: 12:17:52 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Här har ni oss! Jag och älskade vovvarna slappar i soffan å ser på Solsidan medans Kerstin sover lunchlur.
Hon har sovit i en timme idag, för hon fick sova inne för jag orkade inte ut å gå idag Har dock lite ångest nu över att jag ligger inne å slöar när det är årets soligaste dag hehe.. Men skit samma! Tror K håller på å vakna så nu blir det käk åså ska vi göra oss redo för BVC och prick-inspektion!

God morgon god morgon!

     Publicerat: 2011-02-02 Kl: 10:18:26 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


Nu är dom här! Kokade å redo för användning!

Idag gav jag mej ut i ottan (7.50) för att lyckas hämta MAM-napparna som kom för en vecka sedan
. jag har missuppfattat vart jag skulle hämta ut dom både en och två gånger tills det visade sej att det var på företagscenter i Farsta, som har öppet 8-10 och 15-18! tjeeenna, ja det är exakt, eeeexakt dom tider jag inte kan! för då sover och äter vi/kerstin. men mellan 10 och 15, ja då gör vi allt, ute å går, åker ärenden osv, men då, DÅ har dom stängt. så idag åkte jag dit och stod på klinkan klockan 8, medans markus var kvar hemma, så nu har vi äntligen nappisarna :D sååå söta!

I natt sov kerstin utan att äta igen. men nu börjar jag känna att jag föredrar att hon äter vid 6 å sover vidare till 9. jag ligger ju på helspänn å sover inte lixåm för tänker att hon säkert vaknar snart. idag vaknade hon 8.15. ush, lång morgon. men men kerstin bestämmer! börjar hon på daglig basis sova över 6-målet så kanske jag åxå kan börja slappna av å sova jag med. när hon ätit vid 6 sover jag nämligen som en klubbad till 9 och det är såå skönt... ja, aldrig kan man va nöjd ;)

Idag ska vi til BVC för kerstin har i en vecka haft massa prickar på halsen, som små finnar, eller plitor, så dom ska kika på det idag. säkert inget konstigt, men bäst å kolla upp det.

Kerstin goes Adidas

     Publicerat: 2011-02-01 Kl: 13:54:49 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Då var det snart dax för jobb igen! sitter och inväntar att markus ska komma hem så vi kan bytas av. idag har vi inte gjort mycket annat än att ta en promenad. och nu har kerstin just ätit en flarra ersättning och nu smäter vi maten i soffan :) Idag inviger hon sina supergulliga cerisa adidasbyxor som hon fick av mina jobbarkompisar när hon var nyfödd. DÅ såg dom ju helt gigantiska ut, men nu sitter som som en smäck :D

ha en fortsatt bra dag!

rådvill, hjälp!

     Publicerat: 2011-02-01 Kl: 09:16:00 | I kategori: Kerstin | 6 kommentarer


God morgon säger Kerstin!

Asså jag har sån ångest över att Kerstin numer gärna sover på mage.
gillar det inte. brukar vända på henne innan jag ska sova och det går bra hon vaknar inte, eller om hon gör det somnar hon direkt på rygg eller sidan som jag lagt henne. men under natten kan hon vända sej till mage igen. det ser så mysigt ut och hon sover bra, men jag får ändå sån jävla ångest över det där.

Hur hade ni gjort?

ska man låta henne sova så?
ska jag vända henne?
kudden, ska jag ta bort den?
(verkar ju så omysigt utan, hon kramar ju den...)

Hjälp mej gärna mamas!