Räserhelg going räservecka... igen...

     Publicerat: 2013-04-28 Kl: 22:01:32 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Sådär ja! Äntligen lite lugn och ro här i soffan. Kerstin la sej en timme senare än vanligt iom att vi kom hem först vid 19-tiden. Hon surrade länge på sitt rum innan hon äntligen knoppade in. Hoppas inte hon är allt för trött imorgon för då är det ju dagis igen och dessutom ska hon följa med Calle och Wille hem efter. Otroligt skönt att få ltie tid för mej själv i soffan innan jag åxå ska gå och lägger mej.
 
Intensiv helg med mycket bilåkande men tycker vi fick mkt tid i Borås ändå =)
 
Imorgon ska jag jobba, jobbar lite extra nu för vi är kort om folk iom att två stycken har slutat, men ersättarna inte hunnit komma ännu. Längtar SÅÅÅ efter att våra nya kommer, är grymt less på att jobba för fler personer och ständigt vara ensam sköterska på eftermiddagarna. Det är kul med mycket att göra, men det är ohållbart i längden helt enkelt. Tur man vet att det snart finns en ände på det :)
 
Nämner igen att jag vet att det är dålig rush här på bloggen, men jag finns på Instagram som soffilina för den som vill hänga med oss lite mer frekvent :)

Slit och släp

     Publicerat: 2013-04-26 Kl: 20:58:52 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Puh, vad skönt med helg. Är ensam hemma då Markus är i England. Jag och Kerstin åker till Borås imorgon, men bara en kortis för vi åker tillbaka igen på söndag. Ska ju jobba på måndag, annars hade jag ju stannat en dag till. Kerstin fick följa med Calle och Wille hem efter dagis idag, vilket hon inte har något emot ;)
 
Ska lägga mej tidigt idag. Tänkt eåka i ottan imorgon så vi får hela dagen hemma i Borås. Längtar!
 

Jobb jobb jobb

     Publicerat: 2013-04-24 Kl: 20:09:26 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

I dagarna har jag tagit ett obekvämt beslut. Jag kommer gå upp å jobba 100% efter att ha jobbat 85% sedan Kerstin kom, eller ja, sedan jag kom tillbaka från mammaledigheten. Jag är ju ledig på måndagarna i dagsläget, men nu är det snart slut med det. Jag känner mer och mer att min lediga måndag endast är av bekvämlighetsskäl... Beslutet har jag fattat dels pga att jag känner att jag skulle behöva det rent ekonomiskt, men även att jag för att få ta min legitimation som djursjukskötare (vilket tentan åxå avsåg) ska ha 6 heltids år där 2014 löper ut. Eftersom mina 85% numer faktiskt mest beror på att de tär jäkla gött å vara ledig en dag i veckan, så känner jag att det nu är dax att kämpa på så jag faktiskt får ihop min tid, och ärligt kan säga att jag gjort vad jag kan för att få ihop mina 6 heltidsår. Detta innebär att möjligeheten för mej och Kerstin att vara hemma på måndagar inte längre kommer finnas. Men hon vill bara till dagis ändå. Så det känns helt okej. Jag kommer sluta 15 på måndagen så jag kan hämta tidigt och vi har eftermiddagen ihop ändå =). Känns riktigt bra trotts allt, det här! Dels komemr de tkännas skönt när lönen kommer, och dels kommer det kännas bra att jag helt ärlig kan säga att jag gjort vad jag kan för att få ihop mina år (saknar lite tid nämligen pga mammaledighet och deltid).
 
Så, från Juni är det slut på det ljuva livet, då blir det jobb för hela slanten :P Dessutom är ju inget skrivet i sten. Så jag ser det som en situation som får vara i kommande ca 1,5åren, så får vi se sedan, hur jag gör, kanske går man ner i tid igen, jag får se :)

Älskade barn!

     Publicerat: 2013-04-21 Kl: 11:18:24 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer

Akta dej för björnen pappa!!!

     Publicerat: 2013-04-20 Kl: 16:56:13 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Sikket väder! Idag har vi varit hos Fia, och Kerstin har premiärtravat. Haha, det gick jättebra men var nog lite skumpigt där i sadeln :D

Därefter har vi kört Markus till sin kompis i Tyresö. Kompisen heter Björn. Detta hade Kerstin svårt att förlika sej med som desperat försökte få sin pappa att förstå att han skulle akta sej för björnen, björnar är farliga! Haha! Inte ens när Björn presenterade sej för Kerstin kunde hon låta sej övertalas om den saken :D Barn asså <3
 

Förlåt bloggen!

     Publicerat: 2013-04-19 Kl: 22:10:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Oj här har det stått stilla rekord-länge! Sorry. Men jag har bara jobbat och jobbat jag. Skönt att slippa tänka mer på den där tentan åxå, en riktig befrielse :)

Nu är det äntligen helg, och vi tar nog en tur till Fia om vädret är bra. Såååå skönt att våren verkar titta fram nu.

Jag måste dela med mej av en så rolig sak Kerstin sa igår! Vi var i Farsta och där gick förbi ett gäng gubbar som satt utanför systemet. Detta utspelar sej:
 
Kerstin: Heeej!
Gubbar: Hej!
Kerstin: Vilket äckligt skägg du har!
Gubbe: Tycker du det?
Kerstin: Ja, jätteäckligt skägg!

HAHAHA! SÅ jäkla pinsamt men så otroligt roligt. Han hade äckligt skägg, hon hade rätt :P

Tentaresultatet!

     Publicerat: 2013-04-16 Kl: 12:25:15 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag kom äntligen resultatet, och det gick ju finemang! Jag tyckte att provet var lätt och det kändes bra så ett resultat på 215 poäng av 225 möjliga känns toppen :) Jag trodde jag skulle ha minst 10 fel men max 20 när jag har legat å funderat, så, man får väl säga att min magkänsla stämde bra denna gången :D
 
Extra roligt är det att alla mina kollegor åxå klarade sej, vilket är helt underbart! Då man man verkligen glädjas ordentligt :)

Äntligen måndag!

     Publicerat: 2013-04-15 Kl: 18:54:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag har jag och Kerstin äntligen haft ledig måndag ihop igen! Känns som en evighet sedan sist då jag fått avsätta måndagarna till tentaplugg, men nu är ju den skiten över så nu är det jag och K på måndagarna igen :) På förmiddagen var vi på jobbet en sväng, eftersom Kerstin har tjatat jättemycket om att få komma dit, då det var ett tag sedan. Vid lunch åkte vi till Linda och Neyra, och Mille. Där har vi varit hela eftermiddagen, vi har hämtat Neyra på dagis, tjejjerna har lekt, nusat och badat och så hann vi med middag innan vi åkte hem :) Härlig dag!Helg med krasslig Korv

     Publicerat: 2013-04-13 Kl: 23:38:10 | I kategori: | 0 kommentarer

Skönt med helg! Och dessutom otroligt skönt att slippa känna sej utstirrad av pluggmaterial som man borde djupdyka i men skjutit till morgondagen dag efter dag :P

Idag har vi inte gjort mer än att handla, och varit på mitt jobb och röntgat Markus skadade tumme. Utöver det har vi bara varit hemma.

Bamse är sjuk och behöver ta det lugnt. Han har kennelhosta och har hostat oavbrutet sedan 3-4 i morses. Går en rejäääl epidemi med host-virus nu. Han hostar och harklar och hostar upp vitt slemmigt skumm, klassiskt för kennelhosta. Som tuuur är så är han vaccinerad och då brukar sjukdomsförloppet vara snabbt över :) Han har inte hostat på två timmar och sover som en gris just nu <3 Polly är helt symptomfri, får väl se om så förblir, det är ju extremt smittsamt. Två kompisars hundar har det åxå så det är den vägen Bamse smittats iaf.

Hoppas på mer sömn i natt iaf för både mej och Korvas!

.

Tenta avklarad

     Publicerat: 2013-04-12 Kl: 21:31:45 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Sådär ja! Då var det klart. Hur gick det då? Jag har inte fått resultatet utan det kommer i veckan, men jag tyckte tentan var rätt lätt. Det var några enstaka frågor jag kände mej osäker på, men annars kände jag med riktigt säker på frågorna, så jag tror nog det gick bra, får ju hoppas det iallafall :) Efter att ha dubbelcheckat några frågetecken jag hade ser jag att jag tänkt rätt på de flesta av dom och det känns ju åxå bra :D Fast ett par frågor vet jag att jag 100% har svarat iaf ett fel på :) Men behöver ha 150p av 225p för godkänt och jag hoppas verkligen inte jag har 75 fel =)
 
Tyckte det var riktigt roligt iaf med tentan, men skönt att det är klart. Ja, om jag klarar den såklart :)

Nedräkning nu!

     Publicerat: 2013-04-11 Kl: 17:06:34 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

Imorgon är det tentadax! Skönt att få det gjort. Känner mej förvntansfull och inte alls nervös. Ska bli kul att se vad det blir för frågor! Hoppas man känner att man kan det, så man slipper sitta och fundera allt för mycket, och känna sej osäker efteråt på det man svarat :)
 
Wish me luck!

Kolla hon äter ju frukost!

     Publicerat: 2013-04-09 Kl: 11:59:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Mina och Kerstins mornar kan ofta vara rätt stressiga. Och mat, det vill hon aldrig ha när det är morgon med mej. Vill du ha smörgås? Nääää! Yougurt? Nääää! äpple? NÄÄÄÄÄ! JAG  VILL HA KEEEEX! Ja, då blir det ingen frukost för KEX är ingen frukost lilla fröken Kerstin. Ofta kan hon peta i sej någon klyfta päron elle räpple iallafall. Men idag, drack hon ett helt glas yougurt! Otroligt!! :D
 

Nästan en liten flygtur för fröken K

     Publicerat: 2013-04-08 Kl: 14:59:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Igår spenderade jag och Kerstin dagen med att åka till Fia och sedan att handla på eftermiddagen. Riktigt mysigt i stallet nu när den mesta av all is äntligen är borta så att man kan gå med hästen utan att halka omkull. Fia hade nog lite vårkänslor och fick till något skutt och for runt mej i en cirkel, lilla Kerstin satt kvar och blev först lite rädd men såfort hon kände att allt gick bra, skrattade hon och sa "jag trillade inte av!" haha sötnosen! Det kommer ju komma en dag hon druttar av, men jag hoppas inte hon blir rädd då =) Det är ju ingen fallhöjd så man kan ju inte skada sej iaf :P

I veckan som kommer nu är det plugg som gäller för mej... På fredag är äntligen tentan! Längtar! Vill bara få det gjort och är så himla nyfiken på frågorna :D Hoppas jag klarar det, annars får jag skriva igen i höst helt enkelt. Jag är iaf ledig ons-tor, och idag är jag ju ledig enlgit schema, så denna veckan ska jag faktiskt bara jobba tisdagkväll :)

Skansen!

     Publicerat: 2013-04-06 Kl: 17:38:50 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag var planen att plugga en massa... Men det blev istället en dag på Skansen tillsammans med Karin och hennes döttrar Emma och Alva. Jättemysigt. Så himla härligt väder verkligen! Vi har tittat på djuren, barnen har ridit ponnyridning, vi har köpt bullar i ett litetbageri och njutit av solen :)
 

Stylad av fröken K

     Publicerat: 2013-04-03 Kl: 22:52:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer
Kerstin är väldigt mån om att Polly hela tiden ska ha detta halsband på sej,
som Kerstin själv gjort på dagis. Polly är inte jätteroad, men hon verkar ha
vant sej, och idag har hon faktiskt haft det hela dagen. Kerstin var så stolt
imorses när vi gick till bilen, när hon höll i Polly som var så fin i sitt halsband :)

220mil på 7 dagar

     Publicerat: 2013-04-01 Kl: 21:06:02 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
PUH. Nu är det skönt att vara hemma. Påsken har vi spenderat i Mellerud och Borås, så det har varit både åka-bil-tätt och familje-tätt dessa dagar. Det har vart jättetrevligt :) Men det är ju alltid skönt att komma hem. Kerstin har varit en riktigt svårflörtad surmule som bara velat sitta klistrad på mej dessutom, skitjobbigt och tråkigt åxå. När vi har ätit har Kerstin varit så sur att hon gått upp och gömt sej haha, asså tröttsamma unge ;) Men nu när vi kom hem har hon varit glad. Hon sov ända till 9.40 idag och sedan 2 timmar i bilen så hon verkade ha en del sömn att ta igen åxå. Dock har hon inte somnat ännu. Gick å la sej för en timme sedan men ligger fortfarande på sitt rum och babblar. Får bli in i vanliga rutiner imorgon igen när vanliga veckan börjar :)
 
Jag är själv trött efter denna helg. Och från och med imorgon måste det bli skärpning på pluggandet till min tenta 12e April! Nu känner jag äntligen den tidspress som jag behlver för att verkligen plugga varje dag. Bara 1,5 vecka kvar nu ju :)