Nu har vi det gött! Det är helt stilla här...

     Publicerat: 2011-07-31 Kl: 20:56:18 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

img_2410 (MMS)

Nu har vi det gött! Det är helt stilla här, enkom lite fågelkvitter!

Sådär ja! Nu är vi tillbaka i stugan efter...

     Publicerat: 2011-07-31 Kl: 18:47:56 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

img_4026 (MMS)

Sådär ja! Nu är vi tillbaka i stugan efter att ha spenderat eftermiddagen hos Markus mamma :)  vi har ätit och umgåtts. Lilla Kerstin har varit sååååå duktig, hon sov en skvätt i bilen vid 12 men efter det har hon varit vaken och glad! Hon får dock lägga sej lite tidigare idag. Inviga nya resesängen :) ser fram emot veckan här och hoppas på fint väder :) Hoppas ni haft en fin dag!!

Nu är vi framme och har installerat oss :)...

     Publicerat: 2011-07-31 Kl: 14:05:16 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

img_4628 (MMS)

Nu är vi framme och har installerat oss :) stugan ligger precis intill Vänern som ni ser så det är prima utsikt från altanen!    Nu stannar vi här i en vecka och imorgon kommer Markus syster med man och barn hit från England :) Strax ska vi åka till Markus mamma en sväng. Tyvärr är det svårsurfat och jag kämpar mej fram med en plupp :( Så det får bli lite mobilbloggning när nätet sviktar ;)

Morgon i Borås :) Nu ska vi strax styra ko...

     Publicerat: 2011-07-31 Kl: 10:02:04 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

img_4849 (MMS)

Morgon i Borås :) Nu ska vi strax styra kosan mot stugan i Mellerud. Hoppas kunna surfa normalt sedan så jag slipper blogga såhär via mobilen :) Ha en fin dag <3

Nu blir det pappas gooooda smörebröd! Resa...

     Publicerat: 2011-07-30 Kl: 17:46:24 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

img_8946 (MMS)

Nu blir det pappas gooooda smörebröd! Resan gick bra och nu tar vi paus och så åker vi upp till stugan imorgon :)

Sådär ja då var vi påväg! Semeeeeester :D

     Publicerat: 2011-07-30 Kl: 10:23:16 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

img_8651 (MMS)

Sådär ja då var vi påväg! Semeeeeester :D

PUH!!

     Publicerat: 2011-07-29 Kl: 21:47:40 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerNu har jag slitit hela dagen känns det som! Packat, grejjat, fikat med Annelie (puh!) packat bil, handlat, tvättat. Men nu är jag klar. Så nu har jag slagit mej ner på madrassen bakom soffan (min tillfälliga domän), Big Brother 2003 är laddat, Siege Hero att spela. Allt är prefa.

Go' natt :)

By the way... För er Angry Birdsfans som har 3 stars på allt och bara väntar på uppdateringar, kan jag tipsa om Siege Hero. Lite samma princip som AB, man ska ha ner olika byggen. Helt okej substitut! Lite som ett nikotinplåster för rökare. Det får duga och tar udden av den värsta smashing-wood-abstinensen ;)

Vår dag :)

     Publicerat: 2011-07-29 Kl: 17:24:23 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerPust och stånk! Är i full gång att packa, laga mat till Kerstin och försök komma ihåg allt som måste med. Markus är påväg hem och då ska vi åka och handla till K så hon har med sej allt hon behöver till stugan. Dagen har bestått av en sväng till jobbet. Kerstin var överlycklig att komma till kliniken lite, hon är ju så förtjust i hundarna, och så var ju favvisen Kara där åxå ;) Sedan så har Annelie och Edvard varit här en sväng. Hade ju muffins kvar sen igår, en ypperlig anledning till lite mama-häng ;)

Skulle köpt en resesäng på Jysk, men dom var slut både i Länna och i Gustavsberg, och även i Borås. Men pappa åkte till en babyaffär och kom över en rätt billig där åxå, så nu har vi en iallafall :)

Dax att fortsätta do some hair!

Fullspäckad dag!

     Publicerat: 2011-07-29 Kl: 09:25:20 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerGod morgon! Kolla, utkastad från sängen sover jag på madrass i vardagsrummet, skandal! Nej då... men sovit på madrass har jag gjort. Mina abnorma sömnproblem har återkommit, efter att ha sovit gott några veckor. Jag somnar lättare om jag går ifrån min säng. Trist men sant. Sov som en gris när K vaknade idag, har sovit jättegott :)

Idag är schemat fullspäckat. Nu ska jag till jobbet en liten sväng, sedan ska jag åka och köpa resesäng till K. Sedan ska jag tvätta, städa och packa. För imorgon åker vi på semester! Först en vecka i Markus stuga i Mellerud, sedan 2-3 veckor i Borås. Och den 12e ska vi ha stort 1årskalas för Kerstin =)

Så, dax att röra på påkarna!
Ha en fin dag!

Min födelsedag :)

     Publicerat: 2011-07-28 Kl: 21:04:51 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

Nu är vi hemkomna efter en kväll på resturang! Det gick fort dock haha, för vi tog bilen in, och man fick maten rätt fort, så det sa schwoop schwoop åså var vi hemma :P Kerstin har haft barnvakt för första gången i sitt liv (frtm mina föräldrar då) och det har gått jättebra! Tack bästaste Annelie, jag är så glad att du finns <3 Nu sover hon som en stock min fina prinsessa. Tänk, för ett år sedan satt vi på Stockholm Fisk och åt god mat på min födelsedag, Kerstin låg i magen och jag var dönervös inför det som komma skulle. Tänk så bra allt blev <3Vi åt på Piren, som ligger vid Mälarstrand/Kristineberg :)


Fisksoppa fick det bli, det äter jag alltid ute :D


Efterrätt, mums! :)

Födelsedagsbesök :)

     Publicerat: 2011-07-28 Kl: 14:23:36 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer
Tänk sikken fin vän jag har! Annelie kom förbi med en liten muffinstårta med ljus och en present! Presenten innehöll ett par trosor med en gris på, hehe skitsöta. Fick även lyx-babywhipes! Haha! Nu har Annelie och Edvard åkt hem, men Annelie kommer tillbaka sedan för hon ska vara här och passa Kerstin medans jag och Markus är ute och äter :)

Bollen är i rullning!

     Publicerat: 2011-07-28 Kl: 11:06:30 | I kategori: Bamse & Polly | 0 kommentarer

Niu har jag kontaktat en hundpsykolog, som jag dela hört talas om förut, men som jag åxå blivit tippsad om. Hon heter Carina Persson, och jobbar tillsammans med Eva Bodfäldt, som nog de flesta hundmänniskor känner till. Jag pendlar dock mellan att bara låta allt vara, och lita på att det reder sej med tiden, när K blir äldre och jag dessutom börjar jobba igen och vi inte är hemma hela dagarna... Men så nästa sekund känner jag att nej va fan, nu kör vi det tunga artelleriet, nu jäklar, vem är bäst, vem ska jag anlita?! Lixåm. Nu ringer jag iaf Carina och pratade in ett meddelande. Man kan ju prata lite med henne, höra vad hon säger iallafall, och börja i den änden. HÄR är hemsidan, och detta står det bla om Carina:
Dessutom har vi ju Heide på mitt jobb, som är duktig på hundbeteende, som jag åxå kommer ta hjälp utav, bollplank, stöttepelare och kunskapsbank, underbar person <3

Grattis mej själv!

     Publicerat: 2011-07-28 Kl: 10:26:28 | I kategori: Sofia-stuff | 0 kommentarer


28 år dårå!

Ikväll blir det ut och äta, och Kerstin ska vara med Annelie och Edvard under tiden. Markus tycker nämligen inte att man kan ha matkastande småbarn med sej på resturang haha ;)

Min finaste <3

     Publicerat: 2011-07-27 Kl: 21:07:07 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarerDagens lilla K :)


Bulan och blåmärket från igår är redan påväg bort, underbart! (syns knappt på bilden, men hon är rejält blå irl) Dock har hon fått ett nytt på kinden, efter en störtdykning från soffan och ner i soffbordet nu på kvällen. Nåja, vad ska man göra lixåm... Hon är mer vild än tam just nu, så då ingår det väl sådant här.

Jag är KÄR!

     Publicerat: 2011-07-27 Kl: 16:49:56 | I kategori: Sofia-stuff | 2 kommentarer
tittut!

     Publicerat: 2011-07-27 Kl: 13:19:51 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerUnderbara väder! Kerstin vaknade tidigt idag, 7.15, huh! MEN det fina i den kråksången är att Markus skulle ta henne idag eftersom han var ledig. HAHA så han fick gå upp vid kvart i åtta för Kerstin hade vaknat för dagen, det visade hon oss genom att stå och gapskratta åt Bamse i sin säng haha. Själv låg jag och drog mej ett par timmar extra. Nu är Markus i stan på nån fotbollsgrejj, och vi har just kommit hem efter en lång promenad. Vovvarna har badat och Kerstin har lekt tittut i 1,5 timme, underbart, hehe... mmm... Nu äter K melon och ska strax sova middag. Jag ska äta kokad majskolv och lite annat gottit och se på Big Brother, dom sista avsnitten som jag har kvar av 02-säsongen. Det är vår dag hittils det :)

Ha det fint!

Sur-Polly

     Publicerat: 2011-07-26 Kl: 22:32:15 | I kategori: Bamse & Polly | 1 kommentarer

Jag efterlyser nån riktigt bra hundpsykolog i Stockholmstrtakten. Polly morrar på Kerstin dagarna i ända och det gör mej så ledsen att hon inte förstår att hon inte måste det, allt är bra. Polly är INTE aggresiv, hon är osäker och rädd för barn. Polly BITER inte, hon morrar bara. Hon talar om gång på gång att hon inte vill, att Kerstin ska låta henne vara. Hon gör sej liten och låg och visar med hela sin kropp att hon inte vill något illa. Jag vill inte bestraffa bort morrandet, men heller inte muta henne. Jag vill lösa orsken till ATT hon morrar, att hon inte ska behöva känna att hon måste det. Måste förändra Pollys inställning till Kerstin (och barn) man kan inte bara bestraffa bort symptomen. TRO MEJ, Kerstin befinner sej inte på NÅGOT sätt i fara, detta problemet är Pollys, och Pollys känslolivs.

Polly beteer sej likadant mot andra hundar. Hon är nämligen inget större fan av hundar i allmänhet. Jag har under snart ett år hänvisat henne till en egen plats när hon morrar, men det hjälper inte. Hon vill ändå vara vid Kerstin på någotvis, och drar sej dit K är. När vi kommer hem jag och Kerstin och hundarna varit hemma så blir Polly jätteglad att se K, och hälsar snabbt på mej och sedan massvis på Kerstin. När Kerstin tex slår sej och blir sådär riktigt riktigt ledsen, är Polly där direkt och slickar K i örat, och ska hjälpa till på något vis.

Jag blir inte klok på detta, och jag känner att jag, och POLLY behöver proffshjälp!


Denna bilden illustrerar verkligen beteendet. Polly sänker huvud och svans,
gör sej liten, det handlar inte om aggression eller maktkamp, visa sej stor,
utan hon är osäker och noga med att visa att hon vill inget illa. Hon drar sej
inte undan helt, utan vandrar runt och morrar på lite behörigt avstånd.

Hon verkar både vilja ha kakan, men ändå äta upp den!

svar:

     Publicerat: 2011-07-26 Kl: 22:13:14 | I kategori: Svar på kommentarer | 1 kommentarerHej "anonym" :)


Jo, vi har gått massvis så med henne och fram tills för en månad sedan älskade hon det, men så plötsligt tvärvägrade hon, och nuförtiden går det inte att gå så med henne, hon bara viker kroppen bakåt och sätter sej. Förut kunde hon gå rätt stadigt när man bara höll en hand lixåm, men nu är det två månader sedan snart nästan. :)

Duns.

     Publicerat: 2011-07-26 Kl: 13:58:42 | I kategori: Kerstin | 3 kommentarerSåhär ser man ut när man störtdykt en meter med huvudet först.


Fy fan. Hjärtat i halsgropen. "Duns". Det som oroade mej igår, skedde idag. Jag vände ryggen till Kerstin i soffan för att ställa undan hundarnas vattenskål.  DUNS. Och där ligger hon, på golvet, som en liten räka, och så kommer gråten, den där hjärteskärande gråten som bara kommer när hon slår sej riktigt ordentligt. Bulan var där direkt. Älskade barn. 1 hel meter, rakt ner från ryggstödet på soffan.

Jag har pratat med sjukvårdsupplysningen. Eftersom K inte varit avsvimmad så kan jag avvakta hemma sa hon. Noga koll på bulan som ska vara hård, och att hon inte kräks. Hon får gärna sova men vi ska kolla henne imellanåt så hon reagerar när man tar på henne, även i sömnen. Och jag som ska jobba. Känns inte bra idag :'(

NÄÄÄR??

     Publicerat: 2011-07-26 Kl: 13:00:42 | I kategori: Kerstin | 2 kommentarer


...kommer Kerstin börja gå?
Gaaahh ååhh jag längtar dit! Varje dag tror man flera gånger att "nu!" åså.. "nähäpp..." Hon ställer sej upp själv utan stöd, lätt som en plätt, och gör det ofta och står länge själv utan att hålla i nått. Man ser hur det typ "rycker" i ena foten ibland när hon står, som att det ringer en klocka haha. Men ikke. Hoppas hoppas det är snart!

kaoz

     Publicerat: 2011-07-25 Kl: 22:11:57 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerKerstin har stuvat om i soffan. Det är visst såhär det ska se ut?!

Nu har Anna varit här och hämtat Kara. Tråkigt, framförallt tror jag Kerstin kommer sakna henne när hon vaknar imorgon. Härregud vad K hållt igång med Kara och lekt och skrattat så hon kiknat. Otroligt hahaha! Anna hade med sej en suuupergod jordgubbskaka/tårta som vi har smaskat i oss :)

Nu blir det soff-slappande en stund till innan det är dax att knoppa. Sitter i en svag unken spylukt, eftersom Kerstin i allt sitt soff-röjjande kräktes upp lite lunch idag. Tyckte jag torkat ordentligt, men lukten avslöjar att det nog får bli några varv i tvättmaskinen inom kort :S

Go' natt :)

Gourmetmiddag

     Publicerat: 2011-07-25 Kl: 17:21:08 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerEfter 1,5 veckas matvägran så äter nu Kerstin riktigt bra sedan några dagar tillbaka. Efter att vi börjat äta middagen med gaffel så äter hon tillochmed grönsaker! Det känns ju bra för då vet man att hon får i sej nyttigheter. Blomkål, broccoli, morot och ärtor, toppen! Dock är det svårt med variationen tycker jag. Jag vill inte ge henne kladdig mat för det tålamodet har jag inte. Sedan vet jag att hon gillar köttbullar, och pasta är ju lättplockat. Men så tänker jag såhär... Om ungar kan äta samma välling eller gröt till frukost eller kvällsmat i 1-2 år, så kan väl middagen vara lite enformig, det skadar nog inte :D

ingen rast och ingen ro!

     Publicerat: 2011-07-25 Kl: 11:34:59 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarerHur högt fall klarar en ettåring? Nu klättrar Kerstin upp i soffan och sängen hur lätt som helst, fjoff säger det bara, så hör man "hhihihiihii". Hon har förstått hur man tar sej ner, men det är ju när hon medvetet ska ner... Hon hamnar ju på kanten och håller på att trilla rätt ofta åxå, så man får ju vara med och passa hela tiden. Speciellt eftersom hon försöker klättra över soffans ryggstöd :/ Riktigt jobbigt, ingen rast och ingen ro milt utryckt. Dessutom når hon ju pappsens garderob från soffan och sliter ut allt. Iofs är det väl dax att även Markus kläder hamnar på golver eftersom hon roat sej med mina kläder de senaste månaderna.

9 favoriter

     Publicerat: 2011-07-24 Kl: 21:48:13 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarerBörjar gå i Fotobokstankar... Börjar bli dax nu. Tänkte ta tag i det efter 1årsdagen. Vill att den ska avslutas med första födelsedagen, så blir det en bok om hennes första år :) Kommer bli ett jäkla jobb att välja ut bilder, man har ju huuuuundratals! Jag kommer dock vara kräsen, vill hellre ha få bilder av bra kvalitet än många av halvdan kvalitet. Ovan har vi ett litet urval av mina favoritbilder på Kerstin :)

Räddaren i nöden:

     Publicerat: 2011-07-24 Kl: 18:56:27 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarerIdag är jag extra glad att Kara bott hos oss denna veckan! Kerstin levde rövare i vår säng medans vi bäddade rent, och plötsligt i en oövervakad sekund, när vi båda blinkade eller något, så satt Kerstin plötsligt på kanten och välte bakåt! MEN då uppenbarar sej Kara brevid sängen så Kerstin fastnar lixåm mellan sängen och Kara, så det blev inget bakåtfall med huvudet i elementet och golvet! Tack Kara, slutet gott, allting gott <3

Guten middag!

     Publicerat: 2011-07-24 Kl: 13:52:21 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerGoddagens! Söndag dårå, som hittills varit en väldigt bra dag. Kerstin tog sovmorgon till 9.30, dvs en 13h natt utan minsta knyst. På förmiddagen var vi på ICA maxi. Köpte blöjjor (pampers och libero kostar ju bara 89:- där om man har icakort!) Åså köpte vi två nya böcker till K åxå. Nu är vi hemma, K sover middag och det är blir soff-slappande en stund. Vi hörs senare! :)

Perfekt dag!!

     Publicerat: 2011-07-23 Kl: 18:06:04 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Vilken uuuunderbar dag! Fint väder, hav och prima sällskap :) Även Cattis, som är hemma på besök i Sverige från Londom var med. Kom til Isabelle runt 11 och då var redan Cattis och lilla Hanna där, vi åt lite lunch och sedan begav vi oss ner till stranden. Ut med filt och fram med fika, medans barnen lekte, röjjde, rotade och åt apelsin. Isabelle tog ett dopp och Robin likaså. Kerstin och Hanna ville ju inte vara sämre och hoppade i dom med ;) Tack för en superhärlig dag Isabelle och Hanna!


Här kommer lite bilder:


Kerstin, Robin och Hanna


Finns ingen hejd på hur roligt det är att rota i vagnen ;)


Cattis och Hanna :)


Isabelle och Robin :)


Tjohooo!


Woho alla på en bild ;)


Helan och halvan ;) hihi


Färdigbadad <3

Mot Nynäs!

     Publicerat: 2011-07-23 Kl: 09:42:06 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Idag styr jag och Kerstin kosan mot Isabelle och Robin i Nynäshamn :)

Så vi hörs senare!

Tankar till drabbade!

     Publicerat: 2011-07-22 Kl: 22:53:02 | I kategori: Nyheter att notera | 0 kommentarerDet är en grym värld vi lever i!


Man tänker på sådant nu när man fått barn.
Hur kommer världen se ut när hon blir stor?

K&K <3

     Publicerat: 2011-07-22 Kl: 19:06:55 | I kategori: Kerstin | 2 kommentarer

Samspelet hund och barn är ju fantastiskt. När man ser det önskar man att alla barn fick växa upp med hundar, eller iallafall djur :) Redan i förrgår lekte Kara och Kerstin med kottar. Kerstin gav Kara en kotte, och Kara gav tillbaka den, och så höll dom på. Idag fortsatte detta. Det är svårt att få på film, men man ser iaf nedan hur go Kara är, hon slänger kotten til Kerstin och "ge mej den igen!!" så jäkla sött. Och Kerstin tycker det är superkul <3  Kara är en otrolig hund, hon lyder alltid, och hon lyder tillåmed Kerstin om hon hör något som liknar nej eller sitt namn <3
länk: http://youtu.be/SMmhlawEiUc

Gaffel-premiär :)

     Publicerat: 2011-07-22 Kl: 17:28:46 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer

Idag fick Kerstin prova äta med gaffel till middagen. Det börjar ju bli dax att introducera bestick. Och det gick över förväntan! Duktig tjejj, dessutom åt hon korv helt plötsligt när det serverades med gaffel :P Keep up the good work lilla K <3

länk: http://youtu.be/NA_tMgZDgA8

Fredag :)

     Publicerat: 2011-07-22 Kl: 14:11:55 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerDå var det alltså fredag, gött. Inte för att dagarna skiljer sej åt nämnvärt när man är mammaledig, men fredag är fredag lixåm :) Idag sov Kerstin lite längre. Hon har vaknat tidigare än vanligt denna veckan så återigen tog hon igen det hon missat, duktig tjejj! När K ätit frukost tog vi en promenad, det var ju jättefint väder på förmiddagen och varmt så in i hummhumm! Hundarna har badat och efter det har vi varit ute så dom fick torka i solen. I natt har vi sovit gott åxå, Kara är bättre och sov som en utslagen dock var det ju världens åskoväder runt 5-tiden så Bamse var ju helt förstörd stackarn.

Nu sover K sedan en stund tillbaka och vi slappar lite i soffan och ser på Big brother 02 :D

Svar:

     Publicerat: 2011-07-21 Kl: 21:15:16 | I kategori: Svar på kommentarer | 1 kommentarer
Hej Nat! :)

Jag är glad att min FL-berättelse uppskattas, det var mkt därför jag skrev den och åxå har "spridit" den. Jag vet själv hur det känns att vara skräckslagen inför förlossningen, och därför vill jag verkligen dela med mej av min FL eftersom den var så lätt och smärtfri, ofta läser man ju mest om dom hemska förlossningarna.

Varför blev min så lätt? Jag vet inte... Men eftersom min EDA tog så himla bra så hade jag ju inte ont alls, och det hjälpte ju onekligen till ;) På såvis hade jag alla krafter kvar och var inte alls trött. Jag tog EDA redan vid 3-4cm. Jag var väldigt noga med att informera alla som kom i min väg på FL att jag ville ha EDA såfort det var möjligt. Jag hade inget intresse av att känna hur dom riktiga grisvärkarna känns vid 8-9cm. FL var ingenting som jag ville genomföra och bemästra, för mej var det något jag bara ville få överstökat såfort å så smärtfritt som det gick.

Kerstin hade ganska stort, eller iaf väldigt runt huvud när hon föddes, 38 cm närmare bestämt :)


För er som inte läst min FL-berättelse, eller som vet nån som borde läsa om en enkel FL, läs den HÄR :)

Hejja Kara!

     Publicerat: 2011-07-21 Kl: 19:15:20 | I kategori: Bamse & Polly | 2 kommentarer

En mycket piggare Kara hjälper mej att motionera Bamse och Polly :D


Länk: http://youtu.be/OC70Y4POi_Y

Sjukstuga

     Publicerat: 2011-07-21 Kl: 13:51:50 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerHej hopp! Här har ni oss. Läget är dock inte på topp för oss alla. Kara är magsjuk och tycker extreeeemt synd om sej själv, och visst är det synd om henne stackarn. Allt kommer upp tillåmed vatten och i andra änden rinner det åxå. Hon behöver ut stup i ett lille vännen, å regnar gör det med. Så nu på förmiddagen har vi vart ute på jobbet och fixat med lite Canicur och hämtat medicin till henne så nu hoppas vi det vänder. Hejj å hå vad glad jag är att jag bor som jag gör och bara kan släppa ut henne när det trycker på, slippa klä på sej åså ner tre trappor lixåm. Hon har lekt lite för en stund sedan, dragits med Polly, Bamse och Kerstin, men nu sover hon som en liten kringla igen <3

Nu sover K och vi andra passar på att vila lite, har vart mycket spring i natt och till nu.

Gårdagens goda gärning

     Publicerat: 2011-07-21 Kl: 08:32:10 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

En sak glömde jag skriva om igår (oh no!).

När jag var till Farsta centrum för att handla satt det en hund bunden utanför affären. Den satt bunden i en stolpe mitt i gassande sol och utan vatten. Jag reagerade såklart direkt, men tänkte väl att "jaja det är väl en kortis". Var och handlade en stund och kom ut, varpå hunden fortfarande sitter där i solen. Blev så jävla föbannad alltså. Man såg att folk som kom ut stannade och tittade på hunden, så förmodligen hade den suttit där ett tag. En kvinna kom ut med vatten som hon hämtat i en kopp på cafét. Jag ringde faktiskt polisen och anmälde det. Man kan för fan inte binda en hund i gassande sol! Det började som tur var bli lite moln men ändå det var ju skitvarmt igår. Hon som tog emot anmälan kontaktade polisen i Farsta. Vad som sedan hände vet jag ju inte, men jag gjorde iallafall vad jag kunde.

Kom ihåg att anmäla sånt där, sådana ägare ska inte slippa undan. Likaså vet ni väl att om ni ser en hund sitta i en gassande varm bil så får man krossa rutan, MEN se till att han vittne med dej, och ring polisen.

voff voff!

     Publicerat: 2011-07-20 Kl: 18:10:42 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer

Växer man upp med hundar så gör man!
Tuggar tuggben och dricker ur skålen, vad kommer härnäst? ;)

(och idag har hon lärt sej säga voff voff/vov vov)
Vår dag =)

     Publicerat: 2011-07-20 Kl: 14:43:36 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Sikken dag! Strålande sol och härligt. Vi var ju uppe rätt tidigt idag och hann med en promenad innan det blev som varmast. Hundarna har badat och det med råge! Kara är allt utom en badkruka och mina vovvar älskar ju åxå att bada, så Kara tog en rejäl simtur med två skällande terriers i släptåg :P Väl hemma har vi bara varit ute och haft det skönt, hundarna har soltorkat och Kerstin har ätit gräs hehe. Hon har åxå matat Kara med kottar, vilket både K och Kara fann mycket underhållande :PFavoriten!

     Publicerat: 2011-07-20 Kl: 08:58:47 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


En glad K vaknade idag och möttes av synen - Kara!
Haha, kul att K inte är rädd för hundar, hon älskar dom verkligen oavsett storlek. Nu vankas en promenad i värmen. Puh, men man kan ju inte sitta inne och glo, så man får väl ut och svettas lite. Kerstin är insmord från topp till tå, det känns omöjligt att klä henne i långbyxor och långärmat en sådan här dag... Så det blir linne, trosor och solkräm.

Ang bilden ovan... Jag köpte ju för ett tag sedan massor med böcker till K. Och hon ääääälskar dom! Speciellt den här boxen med djurklossar och fem små djurböcker. Det är det första hon river ut på morgonen å hon kan sitta länge och bläddra i just dom där, speciellt "bongården" som visst är favvon bland favoriterna :D

Ha en fin dag!

kompisarna <3

     Publicerat: 2011-07-19 Kl: 13:22:42 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer

Idag har vi haft besök av favoriterna :)Stulet smakar bäst?


Kerstin visar marsvinen för Edvard som så snällt plockar gräs ;)


Min fina <3


Bästa kompisarna :)

Sällis inväntas!

     Publicerat: 2011-07-19 Kl: 10:16:27 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarerTjopp tjopp tjena tjena bloggen! Här sitter jag och väntar på Annelie och medhörande Edvard. Marsvinen är ute å betar, K är insmord hundarna rastade och fikat inköpt. Anneloj, vart ääär du?

I eftermiddag vankas jobb, och så får jag med mej Kara hem <3

Kamphunden!

     Publicerat: 2011-07-18 Kl: 20:58:13 | I kategori: Bamse & Polly | 2 kommentarerInget man vill möta i en mörk gränd?

Livet på.. med? en pinne :)

     Publicerat: 2011-07-18 Kl: 15:59:25 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarerHallå hallå! Dagen rullar på i sakta mak, och inget särskillt har vi för oss... idag heller. I förmiddags var vi och handlade lite, sedan han vi varit ute och gått. Nu efter att K sovit middag så har vi varit ute i trädgården i en timme eller så, kastat boll med hundarna och lekt med kottar, stenar, pinnar och hink å spade. Mys! Hur mycket leksaker man än tar fram till k så går inget upp emot pinnar och kottar!

I morgon så händer det iallafall lite, för då kommer Annelie och Edvard hit en sväng, jippie :D

Alla sätt är bra...

     Publicerat: 2011-07-18 Kl: 11:51:10 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer


...utom dom dåliga. Återigen.
Här presenterar Kerstin hur man "enklast" tar sej upp i soffan ;)

länk: http://youtu.be/DHJjh6MlmaY

Söndag :)

     Publicerat: 2011-07-17 Kl: 17:32:12 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


Hoppas ni har en fin söndag med strålande sol, precis som vi! Vi var en tur till Farsta i förmiddags. Köpte bland annat en ny hoodie till K eftersom hon börjat växa ur den hon har. Dessutom köpte vi nya rakhyvlar så nu slipper jag gå med "utväxt" under armarna haha. Nu tvättar jag kläder och snart ska jag laga mat. Så spännande har vi haft det :) Men det är väl så det ska vara ibland åxå, doing nothing!

Idag har Kerstin börjat säga "hej hej" <3 Hon har länge vinkat och sagt "hajhaj" men nu är det mer specifikt "hej". Gullit! Hon blir mer och mer målmedveten och kommer med sin bok och vill läsa åså, och ger sej inte förrns man läser. Titta dä! säger hon först i normal ton och händer inget tar hon i -TITTA DÄ! och slänger fram sin lilla bok <3 haha!

DESSUTOM!!
Har hon ätit bra idag! En halv macka och 7-8 skedar yougurt till frukost. En hel burk till lunch och en halv nektarin till mellis. Och det mest fantastiska, till middag åt hon upp typ 5 köttbullar, pasta och lite grönsaker!! :) Ganska stor skillnad mot dom senaste dagarna där det varit två makaroner till lunch och en halv köttbulle till middag, ungefär.

Lunch

     Publicerat: 2011-07-17 Kl: 12:47:45 | I kategori: Sofia-stuff | 0 kommentarerFamiljen Andersson/Nilsen är i Farsta och ska handla

Markus: Ska jag köpa nått att äta till lunch då?
Jag: Nej, jag kan göra det, nått litet...
Markus: okej...

*handlar, kommer ut igen*


Jag: så jag köpte lite lunch...

vi går hem... väl hemma:


Markus: lunch??? *håller upp två majskolvar*
Jag: Ja?
Markus: *mummel* en majskolv...
Jag: Men jag köpte fyra donuts åxå!
Markus: Aah... "jag köpte lunch" ok...

MUMS ;)

Midnatt råder, tyst i husen?

     Publicerat: 2011-07-17 Kl: 00:43:56 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerGod afton! Idag har det varit stilla i bloggen, sorry :) Men ni behöver inte vara rädda för att ha missat nån big happening, utan det har varit lugna filbunken hos mej hela dagen, förutom gettogethern med Anna och Kara. Jag har mest suttit i soffan och kollat med ett halvt öga på Big Brother 2002 (ja det är sant... jag har det på tv4 premium..) och så har jag spelat "Tiney wings" ett nytt spel som jag fastnat i, i väntan på att AB ska släppa nya banor ;) På kvällen var jag och köpte Pringels extreme på ICA för jag var så sugen. Kom hem med detta och ett gäng physalis, men drabbades av magknip och tappade aptiten så det får stå orört till imorgon. Nu är det tänkt att jag ska sova men det går inge vidare för "nån" snarkar så förbaskat. Istället pysslade jag ihop bilden ovan i min nya iphoneapp phototoast, visst är dom fina mina älsklingar <3

Nattinatt!

Kara <3

     Publicerat: 2011-07-16 Kl: 14:31:26 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag har min jobbarkompis Anna varit här, vi har varit ute och gått med hundarna och Kerstin :). Kara är en såndär hund som jag är lite kär i, älskar den där hunden!

Hon har bott här några gånger när Anna behövt hundvakt och hon är så go. På tisdag ska Anna på bröllopp så Kara ska bo hära några dagar. Därför var dom här idag så vi fick se hur det gick med Kerstin. Och min lilla tösa levererar! Snacka om hundvan och orädd! Hon lekte med Kara och tuggbenet precis som hon gör med Bamse. Att Kara är en stor doberman bryr sej inte lilla K om <3

länk: http://youtu.be/cdrkALu-oow

 

Min favorit långnos <3

Uggle-mössan :)

     Publicerat: 2011-07-15 Kl: 16:17:10 | I kategori: Tipps! | 0 kommentarer

Idag kom Kerstins Uggle-mössa från MUMARI

Jag älskar hemmagjorda och personliga saker!
Heeeelt underbar är den, längtar nästan till vintern ;)


(nej självklart har inte mitt barn mössa mitt i sommaren...)

nedräkning!

     Publicerat: 2011-07-15 Kl: 13:01:20 | I kategori: Kerstin | 1 kommentarer

Nu räknar jag ner minuterna tills min tös ska sova middag. Idag har hon gnällt från det att hon vaknade i princip. Inget är bra. Eller nåja, hon har kanske gnällt hälften av sin vakna tid, för ibland glömmer hon av sej och lallar iväg på upptäcksfärd, som nu när hon förnöjt läser en av sina böcker :)

 

Men det krånglas med maten, härregud! Idag åt hon 5 skedar yougurt till frukost och ett halvt rån. Till lunch åt hon tre majskrokar, och nån enstaka sked barnmat. Jag tror hon är i nån "fas". Vi har varit besparade från faser och K är i princip alltid glad och okomplicerad. När hon var 8v matvägrade hon i tre dagar å det diagnostiserade vi som 8v-fasen. Kanske är det nått liknande nu när det är matstrejk? Men men, jag försöker att inte bli orolig. Jag får låta henne äta det lilla hon äter, och jag ska inte erbjuda olika saker, måste bli mer konsekvent där! Inte bråka nått med maten åså hoppas vi bara på att det snart är slut på detta elände. Hon är ju så smal dock, inget att ta av....

 

Gnällfian! länk: http://youtu.be/7-wdtWw2G-o

 

Här visar K prov på sin ät-teknik! länk: http://youtu.be/z8CzBunqqYM

knäppgöken

     Publicerat: 2011-07-15 Kl: 10:09:51 | I kategori: Bamse & Polly | 1 kommentarer


Polly är en ganska säregen hund i många avseenden men i top på hennes "konstiga saker att ha för sej-lista" ligger nog ändå detta med att sätta sej under sängbordet när det är en fluga i lägenheten.


Först så kan hon jaga den och vara uppe i varv, men sedan, plötsligt travar hon in i sovrummet och sätter sej under sängbordet, och där sitter hon sen. Är vi hemma i Borås är det samma sak, hon hoppar och jagar den, men så plötsligt, kutar hon upp på övervåningen, in i mitt rum åså sätter hon sej under sängen där. Är inte detta ett underligt beteende?

Till saken hör att detta är något hon även gör när hon mår dåligt på något vis. Tex om hon har ont i magen och behöver gå ut, då hoppar hon ner från sängen och sätter sej under sängbordet. Även under tider då Pollys gastrit (magkatarr) varit som värst och hon mått väldigt illa, sätter hon sej där under. Bamse i samma sitts, om han behöver ut, går han till altandörrn och gnäller lixåm, helt logiskt.

Så förmodligen känner hon något typ av obehag över flugan när hon sätter sej där. Men det är ändå konstig för först tycker hon ju flugan är skitrolig och jagar och hoppar... haha...

Polly <3

DÄÄÄÄÄ!

     Publicerat: 2011-07-14 Kl: 16:51:37 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Se vad fin jag är i jackan jag lånat av Adrian :D

Jahapp efter en dag utan noll innehåll, frtm att springa efter Kerstin, och lyssna på hennes eviga dadadiiiii titta dä, så masade vi oss ut på en promenad. Varmt och svettigt blev det, men det var skönt iaf tyckte både jag, K och vovvarna :) . Just nu sitter K och plöjjer igenom sina böcker, hon ääär ju för söt där hon sitter på golvet och bläddrar i sina små böcker och pratar med bilderna. Idag har hon åxå lärt sej att peka ut lampan! "Kerstin, vart är lampan?" -DÄÄÄÄ! åså pekar hon på lampan. Hon pekar åxå ut Bamse, det tycker jag är duktigt, att skilja på hundarna!! :) Att hon dessutom städar med babywhipes är åxå duktigt hihi "Kerstin,kan du  städa lite?" åså gnuggar hon med whipen <3

Just ja! Hon började idag på promenaden att gömma sej bakom sin hatt, lixåm hålla den för ansiktet, åså frågade jag "Vaaaaar är Kerstin?" Då tittade hon busigt fram och skrattade och jag sa "Dääääääär är Kerstin!" hahaha... Åså gjorde vi så, sådär 35 gånger under promenadens andra halva ;)

11 månader <3

     Publicerat: 2011-07-14 Kl: 11:03:35 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer
När, var, hur?

     Publicerat: 2011-07-14 Kl: 09:23:02 | I kategori: Kerstin | 2 kommentarer

Näääääär kommer Kerstin börja gå undrar jag?! Jag längtar så dit! Hon har ju sedan flera månader varit stadig på benen, och går längs med möbler. Det började hon med vid 7mån ålder ungefär. Hon släpper och står själv och hon kan klättra upp i sängar, soffor och trappor. Hon har kunnat gå bra och hållt mej i en hand men nuförtiden är det tvärstopp på det, hon väääägrar! Hon vill inte ens gå och hålla två händer utan bara sätter sej ner. Hålla en hand är omöjligt haha. Kerstin har ju varit ganska tidig med saker sedan hon föddes. Som att rulla runt från mage till rygg och tvärtom, det avklarade hon 2mån gammal. Hon var tidig med att åla och krypa, även om hon efter hon lärde sej krypa gick tillbaka till att åla ett tag innan hon började krypa igen. Att sitta var hon "trög" med, det gjorde hon först vid 7mån, hon drog sej upp på knä och fötter (vingligt) innan hon kom på att hon kunde sitta utan stöd. Så, nu väntar jag bara på att hon ska börja gå! På ett sätt känns det som att det kanske vikken dag somhelst men på ett sätt känns det som det är af 6mån kvar.

Tiden får utvisa :)

Min blöte päls

     Publicerat: 2011-07-13 Kl: 16:54:04 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarerNär vi var i Danmark fick K en bok där man kan klappa djuren, pappa är impad ;)

länk: http://youtu.be/Bb7XYP4Hx-o

alla sätt är bra...

     Publicerat: 2011-07-13 Kl: 15:46:22 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer


...utom dom dåliga sägs det ju! Min dotter har ett lite eget sätt att hålla i drickmuggen, och dricka. Hon hänger den lixåm på en atummen, ofta bara ena tummen ibland på båda. Normalt sett så brukar dom ju hålla i handtagen :).


Sitter här och ser på när Kerstin så sakterligen äter sitt mellanmål.. Idag består det utav lite melon, nektarin och resterna från frukostens macka som hon inte ville ha då. Hon äter så himla lite asså! Hon vill ju inte bli matad så hon äter själv, men hon tuggar mest på det och spottar ut det igen så det är inte mycket som kommer ner i magen :/ Köttbullar brukar alltid gå ner, och pasta. Ena dagen äter hon bara morot och nästa dag spottar hon bara ut moroten osv... Vet inte riktigt vad jag ska göra.

Tipps?

Tutti-Frutta har anlänt!

     Publicerat: 2011-07-13 Kl: 09:15:27 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

Igår kom vår efterlängtade groda på posten!
Hon är gjord av Made by Clifford :)

Håll avståndet!

     Publicerat: 2011-07-12 Kl: 23:19:21 | I kategori: Sofia-stuff | 3 kommentarer

Jag  har länge funderat på att sätta upp en skylt bak i bilen där det står "håll avstånd förfan din sinnesslöa jävel" eller liknande eftersom folk (ofta körandes Audi) kör cirkus 15cm från baken på ens bil för att dom inte tycker man är snabb nog i vänsterfilen när man kör om på motorvägen. Jamenar att bara köra 10 km över fartgränsen är ju rent orättmätigt om man frågar en man i Audi, alternativt BMW eller Merca. SOM OM JAG HAR NÅN J*VLA SKYLDIGHET ATT KÖRA SOM EN IDIOT FÖR ATT JUST DU LIGGER BAKOM! Man har lust att tvärnita bilen, men det kan man ju inte, med risk för sitt eget liv lixåm. För att inte tala om dom som TUTAR på en när man står i rödljus inne i Stockholm. Men vad vill dom lixåm? Ska jag köra mot rött? Nästa gång det händer mej, ska jag bannemej stänga av motorn och gå ut till bilen bakom och fråga vad problemet är.

Nåja, nu spann jag iväg här! Eftersom mitt förslag i början av inlägget kanske inte är riktigt acceptabel, så tog jag efter min kära vän Knyttets idee! Även baserat på denna fenomenala text. Såhär blev resultatet, beställt (från vistaprint), och klart:


Bilder :)

     Publicerat: 2011-07-12 Kl: 15:06:00 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

Här kommer ett litet urplock med bilder från vår Danmarksresa :)

"låååt dom kladda"

     Publicerat: 2011-07-12 Kl: 13:04:52 | I kategori: Mamma-tankar | 2 kommentarer"Det är så dom lär sej! - sägs det. Jag är allergisk mot kladd och har varit framme och torkat stup i ett när K ska äta själv. Men idag fick hos ris, ris som jag så omsorgsfullt kokat och rört ihop med kryddor och en äggstanning. Allt detta, eftersom K häromdagen var stormförtjust i just kladdigt ris med röd curry. Men inte idag, idag tyckte K att det kladdiga riset passade bättre på mattan, på golvet, i håret, i taket, i soffan, i öronen, ögonen, på hundarna och i hundarnas magar. Ja, överallt faktiskt, utom just i munnen och ner i hennes egen mage. Innuti mitt huvud ekade orden "låt dom kladda, det är så dom lär sej" och medans jag fylldes av inre panik och rent vansinne andades jag lugnt och satt och såg på när K gjorde picasso av maten.

ALDRIG MER!!!
ALDRIG MER KLADD-RIS!
ADRIG MER "LÅTA KLADDA"


Det hela slutade i duschen för måde matstol och Kerstin. Tacka gudarna för att jag har Polly och Bamse som hjälpte till att städa golv och matta!

Första och SISTA gången. Tack.

snurr vare här!

     Publicerat: 2011-07-12 Kl: 09:48:52 | I kategori: Sofia-stuff | 1 kommentarer

På hotellet vi bodde på hade dom en väldigt konstig pryl på lekplatsen! Första gången jag provade den var jag inte alls beredd på utgången vilket resulterade i att jag i panik ropade på Markus! Markus provade och han fick minsann stopp på den, men det funkade inte för mej, det kändes som den snurrade typ 10ggr fortare än vad den gör på filmen! Jag bjur på den här:

länk till mamma: http://youtu.be/DY9R90CbXL8

Kerstin och havet :)

     Publicerat: 2011-07-12 Kl: 08:41:20 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarerKerstins första kontakt med havet :)


Mamma, här har du en länk, tryck på den så ser du åxå!
http://youtu.be/IzpfiRvrjRI

Grillning med jobbet

     Publicerat: 2011-07-11 Kl: 22:55:43 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Nu är jag hemkommen efter en trevlig grillkväll med jobbet! Alla var där, utom en, som är på semester, + två stycken som har jobbat hos oss förut, så det var jättekul! Jag träffar ju inte alla eftersom jag bara jobbar tisdagkvällarna. Jag hade inte med mej nån grillmat alls, då jag lixåm kom direkt och int ehann planera nått, men jag fick en köttbit av Hilde som hade en till övers, det tackar jag för :) Nu ska jag lägga mej, gudars va gött det ska bli :)

Här har ni vårat prima gäng veterinärer och djursjukvårdare :DHemma!

     Publicerat: 2011-07-11 Kl: 17:34:02 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Nu är vi tillbaka i Stockholm.
Eller det var vi redan 15.50, men då åkte jag och hämtade marsvinen hos Annelie, och sedan var det ju endel pyssel med det. Nu har jag lagt upp semesterbilder på FB, och vilat benen 20min, och nu ska jag kasta mej i bilen och åka ut till Värmdö, då det är grillkväll med jobbet. Trevligt, men jag är lite smått sliten efter att ha kört 50 mil igår och 40 idag... men men! Lägger upp lite bilder här sedan! Nu måste jag rusa :)

.... Och dom fina stavfelen får vi leva me...

     Publicerat: 2011-07-10 Kl: 22:43:27 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

.... Och dom fina stavfelen får vi leva med, iphonens tangenter är lätta att halka på.

Min fina tjejj somver som en utslagen hjäl...

     Publicerat: 2011-07-10 Kl: 22:35:54 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

img_6790 (MMS)

Min fina tjejj somver som en utslagen hjälte efter sitt livs första semester. Tänk, hennes första semester, utlandsvistelse, resturangbesök och hotellövernattning. Jag kan inte med ord beskriva hur stolt jag är över henne!!! Sovit såååå gott, varit glad hela tiden, ätit sina mackor på hotellfrukosten och krupit ut i havet och fått kallsup men är lika glad för det! Älskade fina underbara Kerstin!

Halvvägs hemma! Lite rast på en rastplats ...

     Publicerat: 2011-07-10 Kl: 15:24:58 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

img_1989 (MMS)

Halvvägs hemma! Lite rast på en rastplats vid Karlskrona :)

God kväll! Hoppas ni haft en lika bra och ...

     Publicerat: 2011-07-09 Kl: 22:18:54 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

God kväll! Hoppas ni haft en lika bra och fin dag som vi haft :) Kerstin har skött sej utmärkt även idag, dovit gott, ätit bra och varit glad, fina underbara unge. Nu har vi lagt oss och njuter av sista natten med utsikt över havet från sängen. Så underbart detta vart, att få ha med hundar på semestern är guld för mej!! Här i DK är hundar välkomna överallt åxå, det gillas. Toppade denna dag med att äntligen få tre stjärnor på sista banan angry birds, som jag kämpat med länge! Jag har nu således tre stjärnor i hela AB Rio, vanliga AB samt de 23 guldäggen, och tre stjärnor i hela AB seasons!! Wohoooo! Nu vill jag att dom släpper uppdateringar pronto!!! Vi hörs imårrn :)

Idag har vi jättehärligt väder! Kerstin är...

     Publicerat: 2011-07-09 Kl: 10:47:08 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

img_5092 (MMS)

Idag har vi jättehärligt väder! Kerstin är insmord med 50 flera ggr och uv-dräkt på! Så nu hänger vi på stranden ett tag. Kerstin kröp rakt ut i vågorna och fick en kallsup haha men det är inte mycket som skrämmer min unge ;)

Hej hopp!! Hsde velat delge er en härlug s...

     Publicerat: 2011-07-08 Kl: 20:58:27 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Hej hopp!! Hsde velat delge er en härlug strandbild men det vill sej inte :( Hursomhelt fick vi superväder på eftermiddagen som vi spenderade på stranden! Nu på kvällen har vi ätit gott och gått en promenad längs havet. Kerstin har just lagt sej :) Vi hörs imårrn!

Hej hej! Här har ni mej, från ett Danmark ...

     Publicerat: 2011-07-08 Kl: 10:55:33 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Hej hej! Här har ni mej, från ett Danmark i öööööösregnhaha fan va dråpligt asså! Men men det är inte varje dag man kan sitta innte och blicka ut över havet så det är trotts allt inte fy skam :) Kerstin sov hela natten som en prinsessa och vaknade sin vanliga tid. Dessutom har hon ätit sitt luvs första hotellfrukost! Nu ska vi åka in till stan en sväng :) Ha det fint!!

Jag är sååååå stolt över min fina dotter! ...

     Publicerat: 2011-07-07 Kl: 20:03:28 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

img_2850 (MMS)

Jag är sååååå stolt över min fina dotter! 50mil har hon åkt bil, knappt sovit och ändå har hon varit glad sedan vi kom, ätit på resturang, ätit sin gröt sittandes i fotölj på hotellrummet och nu somnade hon på en gång bland sina nappar i sin hotellsäng! Underbara unge!!!

Mu är vi framme och har gått en promenad h...

     Publicerat: 2011-07-07 Kl: 17:45:10 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

img_7721 (MMS)

Mu är vi framme och har gått en promenad här i Nyborgstrand. Geeeez vad fint! Vem behöver Thailand och Turkiet? Här är minst lika fint. Nu ska vi ner å äta :)

Nu är vi hemma i Borås. Resan har gått bra...

     Publicerat: 2011-07-06 Kl: 16:58:56 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

img_7809 (MMS)

Nu är vi hemma i Borås. Resan har gått bra som vanligt och nu njuter vi i det fina vädret i trädgården :) Ha det fint!

Tipps till er som reser lite längre sträck...

     Publicerat: 2011-07-06 Kl: 12:45:10 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

img_4754 (MMS)

Tipps till er som reser lite längre sträckor med små barn, och säkert som jag inte är så förtjusta i att dom sover med huvudet hängandes fram. Kanske har ni funderat på en sån sleep-safe, sån där hemsk kardborrehjälm haha. Men jag köpte en sånhär "krage" till Kerstin, och jäklarvadbra den var, hon sov i en jättebra ställning med den på :) Hett tipps alltså :)

Semester!!

     Publicerat: 2011-07-06 Kl: 08:34:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Idag samlar vi ihop lilla familjen, packar in oss i bilen och åker ner till Borås. Imorgon åker vi vidare till Danmark.
Vi ska tillsammans med mina föräldrar vara där tor-mån. Mamma och pappa brukar åka till det hotellet varje sommar, det ligger nånstans mellan Odense och Århus, och det ligger rakt på stranden! Mysigt! Hoppas det blir fint väder. hundarna har ju pass sedan innan och rabiesvaccin, och idag har jag fixat fyraveckorsintyg, vilket man behöver för resa till Danmark, eller ja, för att få bli släppt tillbaka til Sverige igen. Alla papper i sin ordning, packat, klart! Nu åker jag till Annelie, som är snäll och passar marsvinen medans vi är borta =)

Jag kommer blogga från mobilen medans vi är bortresta :)

Vi hörs senare idag :)
Ha det fint!

Kicki-Verse

     Publicerat: 2011-07-05 Kl: 14:35:00 | I kategori: Tipps! | 2 kommentarer

Ni bara måste besöka denna sida! Det är en gammal go' vän till mej, Kicki som gör dessa underbara skor! Jag har beställt ett par med Polly och Bamsemotiv! Kommer ju bli heeeelt underbara. Frågan är om man kommer använda dom, eller ha dom som prydnad i bokhyllan? ;)

pannkakor vs thaimat?

     Publicerat: 2011-07-05 Kl: 13:11:43 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer


Idag tänkte jag att kerstin skulle få äta pannkakor, sånt där som alla barn älskar.
Markus ställde sej och stekte pannkakor gjorda på grahamsmjöl och hon fick med fruktpuré i. Jahapp. Förväntade mej att hon skulle trycka ner det men ikke, knappt en bit tog hon. Jag satt förundrad med min Thaimat i näven. Så jag provade lägga en klutt ris med lite sån röd currysås på till henne. Och smack smackidack, det var visst gott å allt gick ner. Pappas tjejj helt klart på matfronten.

För övrigt så fastnade hon i dammsugaren innan åxå. Jag dog lite av skratt haha. jag skulle byta munstycke å lämnade den på, plötsligt hör jag hur den suger tag i något och strax efter skrik. Då var det såklart Kerstin som grabbat tag i den och höll på å suga upp både sitt linne, sin lille tutte och sej själv ;) Haha stackarn, men det såg ju för kul ut.

Kan själv!

     Publicerat: 2011-07-05 Kl: 09:54:47 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarerGod morgon! Här har ni oss. Ätandes frukost, eller ja "ätandes". Kerstin vill inte längre bli matad utan vill bara äta själv, vilket går bra med lunch och middag men desto sämre när det kommer till yougurt och gröt, av förklarliga skäl.

Att äta med sked är ännu inte en finess som K bemannar. Hon vet ju hur man gör, att den ska till munnen, det klarade hon redan vid 5mån ålder, men det är ju bara det att vägen från tallrik till mun är väldigt lång i en bebis värld och ojoj så mycket man hinner på den 15cm långa vägen! Såsom slunga en yougurtklutt till tv-bänken, en i håret, smeta in händerna och sedan om man har tur finns det lite kvar som kommer i munnen. Fasen vad jag önskar att hon tog flaska med välling för då kunde hon ansvarat för sin egen kvällsmat åxå, och fått smörgås till frulle, vilket hon iofs får nu åxå, men även med lite yougurt till. men men, this is it... Hon lär sej väl så småningom :)

En hjälpande hand...

     Publicerat: 2011-07-04 Kl: 22:58:45 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer

Idag körde jag Linnea och Thea till sjukhuset i Södertälje på kvällen, för Thea har varit så dålig några dagar. Dom hade ingen skjutts så jag ryckte in. Lassade in mamma, bebis och hund i bilen och styrde mot sjukhuset. Har jag väl tagit någon till mitt hjärta, så finns jag där för dom i vått och torrt, det var en självklarhet att hjälpa till! Nu hoppas vi bara att Thea snabbt blir frisk <3Jag och Elsa tog en promenad medan dom var inne hos läkaren :)


Sjuklingen Thea och mamma Linnea <3


Slumpen!

     Publicerat: 2011-07-04 Kl: 15:43:49 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Tänk vad slumpen kan te sej! idag var jag på opel å bytte lampa på bilen igen då ena lyset gått... igeeen... När jag lämnat in bilen så tänkte jag ta mej en promenad med vagnen och hundarna där ute i Segeltorp. Så jag knatar iväg. Då kommer det en annan mamma med vagn gåendes bakom mej, och jag kände igen henne och kom snabbt på att det var Malin som bloggade på MinBebis förut. Så vi stannade och tjötade en liten stund. Tänk lixåm, vad världen är liten... Två mammor på en promenad, vars vägar möts sådär, hon var bara på besök hos nån där, å jag var bara där med bilen....

När man är mosig får man nappdispens ;) En...

     Publicerat: 2011-07-04 Kl: 12:16:12 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer

img_4499 (MMS)

När man är mosig får man nappdispens ;) En betydligt gladare K har nu vaknat efter en timmes vila, nu lagar vi mat :)

gnäll å gnölfeber

     Publicerat: 2011-07-04 Kl: 11:00:44 | I kategori: Kerstin | 1 kommentarer

Hej hej! Idag är det feber som gäller. Inte för mej men för Kerstin. det är ju ca 1,5 vecka sedan hon fick sin mässlingvaccination, och eftersom det är ett levande vaccin så kommer eventuella biverkningar först ett litet tag efteråt.

Och, nu är dom alltså här. Hon hade 39° igår när hon skulle sova, och vaknade med 38°. Nu är hon dock glödhet. Jag har dock inte tempat henne, blir så lätt att jag hakar upp mej på siffrorna och det är ju faktiskt allmäntillståndet som är det viktiga. Hon är pigg och ganska glad, men ovanligt känslig och gråter för småsaker. Dessutom toppade hon det hela med att köra fritt fall ner från vår säng, rakt in i elementet. Hon klättrar ju upp i både soffan och sängen nu, så nu får hon nog allt börja slipa lite på tekniken vad gäller att ta sej ner åxå.
Hon var väldigt grinig och gnällig nu så jag la henne och hon somnade direkt. Så idag får hon sova 2 gånger, och hoppas att hon sover bort sin dumma feber.

Jag tippsat förr...

     Publicerat: 2011-07-03 Kl: 21:49:00 | I kategori: Bloggtipps | 0 kommentarerhemma bäst!

     Publicerat: 2011-07-03 Kl: 20:30:26 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Underbart att komma hem till familjen igen <3

Detta var ju första gången jag sover utan Kerstin. Dock är jag inte den typ av mamma som detta innebär ångest för. Jag tänkte inte ens på det faktiskt! Hon var ju hemma med sin pappa och det är ju lika naturligt som att hon är hemma med mej tycker jag. Markus är så duktig med henne när han är ensam och inte kan fråga mej hela tiden ;)

Hemma igen

     Publicerat: 2011-07-03 Kl: 16:05:04 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Denna var en del av presenten, inramad från oss mammor!
(Markus har gjort den!)

Nu har jag anlänt på hemmaplan igen, efter en superdupertoppenhelg! Fy fan asså vad kul vi haft! Allt har vart perfekt, planeringen, resan ner, bröloppet, Minna, kvällen/natten hemma i Borås, resan hem, ALLT!

Nu ska jag ungås med familjen <3

Supriiiise <3

     Publicerat: 2011-07-03 Kl: 09:11:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerMinna hade ju ingen aning om att vi skulle komma!
Mot slutet ser man hennes reaktion när hon ser oss

Minnas bröllop <3

     Publicerat: 2011-07-02 Kl: 20:32:48 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Vart ar jag vart idag då? JO! Jag och tre av mina käraste Augustimammor har varit och överaskat Minna på hennes BRÖLLOP! Planeringen kring detta har skett i största hemlighet och Minna blev överaskad och GLAD när hon såg oss. Alla vi i Augustigruppen har samlat ihop till present, och vi hade skrivit tal. Vi har haft en fantastisk dag, och nu hänger vi i vår trädgård i Borås och tjattrar om allt och inget, äter chips och dricker vin (jag dricker dock cola jag...) Bilder kommer här:Redo att ge sej av, jippi!!!


Fina fina Minna <3


Under fotograferingen vart det tipps-promme med Minna/Johannestema :)
Vi fick med oss Minnas megaroliga kompis Janne, helt underbart kul haha!


Dax att öppna Augustimammornas present! 600:- städartiklar!
Minna är ett städfreak, så det var en passande present!

v35... som om det var igår, men ändå ett annat liv!

     Publicerat: 2011-07-02 Kl: 09:45:00 | I kategori: Sofia-stuff | 1 kommentarer
Vår dag =)

     Publicerat: 2011-07-01 Kl: 17:40:57 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Idag har det varit fullt upp, även fast jag inte hade något planerat. På förmiddagen mötte vi upp min vapendragare och Kerstins vapendragare i Farsta, vi gjorde lite ärenden åså å jag köpte en klänning som var på super-rea, Kap=gillas! Vi käkade på mc Donalds och gjorde ytterligare lite ärenden. Sedan hämtade jag hundarna i bilen åså gick vi till djurmagazinet. Där ryckte jag in som första hundhållare när dom skulle klippa klorna på en hund som kom in :D Så vi fick grisöronen gratis som tack :P

Just nu sitter jag och tittar ut på öööösregnet som just anlände! Marsvinen är ute, men dom har regnskydd så jag går inte ut å blöter nej mej, det slutar nog snart. Kerstin äter.

Jag undrar om ett barn växer upp å blir frisk även om denna bara äter pasta? Jag har i massa grönsaker åså men hon pillar mest ute det goda. Iofs verkar hon rejält hungrig idag och då går även morötter och ärter ner ser jag. Man vill ju att hon ska äta nyttig mat lixåm! Vissa dagar ger hon det mesta till hundarna /golvet, men hon får helt sonika lära sej att gör man så blir det inget kvar, så då får man vara hungrig istället. kanske nån tycker är elakt men det tycker inte jag. Att kasta mammas mat på golvet, DET är elakt ;)

Made by Clifford

     Publicerat: 2011-07-01 Kl: 15:01:34 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


Idag fick jag notis om att Kerstins groda som jag beställt av Pernilla aka Made by Clifford, börjar bli klar! Yay! Jag ÄÄÄLSKAR leksaker och annat som folk gjort själva och kommer jag över något sånt som jag gillar beställer jag mer än gärna, detta är ett sånt exempel! Dom är så personliga och roliga och virkas med kärlek och kreativitet! Ser fram emot att träffa vår groda! (bilderna föreställer en annan goda som hon gjort)