ush...

     Publicerat: 2009-12-31 Kl: 23:24:01 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

 

jävla skitfyrverkerier! /bamse

 

gött nytt år

     Publicerat: 2009-12-31 Kl: 18:37:20 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

 

GOTT NYTT ÅR

önskar Sofia, Polly & Bamse

Nu ska vi strax äta goda danska smörebröd, pappas specialitet, ska bli supergott. sedan blir det tv och en rädd Bamse i knät. Idag har jag fått en massa gjort tillskillnad från alla andra dagarna jag vart ledig. jag har både duschat och tvättat håret, samt smörjt in mej med body lotion (fint skare va) sedan har jag städat burar och tvättat alla mina kläder. jag har åxå köppt en ny bäddmadrass till min och markus säng, samt sett ut en ny soffa som vi ska åka och köpa när jag kommer hem till sthlm igen. känns bra!

annars.. rullar livet på. går i någon slags koma fram tills 13 januari, då jag kommer få vissa klarheter. vad, kommer så småningom kanske ut här på bloggen.

nu ska jag gå ner till mamma och pappa. och maten!

 

ha det fint!

helvetesdygnet på väg

     Publicerat: 2009-12-30 Kl: 14:37:56 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerjaha då var det snart dax för helvetesdygnet för alla rädda hundar. jag önskar bara att alla kunde ge fan i raketer och smällare :(. jag har inte firat nyår på massor av år nu, pga att jag bara känner avsmak för allt det där, och bamse är så rädd att han knappt går att få kontakt med. dock ska jag erkänna att det varit lungt hittils iår, iaf här. annars är ju folk och pillar på sina jävla smällare långt innan nyår. men imårrn blir det jobbigt. stackars bamse. polly bryr sej dock inte alls, skönt för henne. så alla där ute, ha en bra kväll imårrn, tänk på alla skotträdda hundar och skippa fyrverkerierna!

värt att veta:

     Publicerat: 2009-12-28 Kl: 18:08:42 | I kategori: Nyheter att notera | 0 kommentarer


jag tyckte detta var en festlig nyhet. "men stockholmarna verkar inte deppa för det" åså direkt på antidepp medicin. ja, man vet att det inte hänt allvarliga saker när sådant får ta plats?

hoho!

     Publicerat: 2009-12-27 Kl: 18:16:43 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


hellu i stugan. här har ni oss! har inte hänt mycket sen sist dock hehe, sova, äta, promenad... osv. älskar att vara ledig! när jag kommer tillbaka till jobbet efter nyår är det ju en enda lång resa emot sommaren och allt vad det kan tänkas bringa. lång väg dit. bäst att samla krafter. polly och bamse delar min uppfattning om ledigheten. soffan, är en fin uppfinning ;)


la tristo bloggo

     Publicerat: 2009-12-26 Kl: 16:50:11 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerhej hej! sorry att bloggen står stilla. sitter knappt vid datorn någonting. dessutom gör jag ingenting som jag kan skriva om. bara ledig och sitter och glor. så jävla skönt. har sett lite film, ätit god mat och gått med vovvarna ute i snön. får väcka bloggen till liv när jag kommer tillbaka till mitt vanliga liv sedan, med jobb åså. knät börjar iaf kännas bättre, men är riktigt ömt utanpå huden, och dessutom är det ganska svullet precis vod ingångshålen. men det har läkt bra iaf ser det ut som.
ska gå ner igen nu till mamma och pappa. fortsätta jobba på soffsittandet ;) ha det fint allihopa!

back home

     Publicerat: 2009-12-25 Kl: 19:45:59 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer
jehupp! då var man hemma igen. hoppas ni haft en bra jul! för många fortsätter väl julen några dagar till, men för mej är den alltid över efter julafton. thats it. har haft det bra i norge, bortsett från att min faster röker så förbannat vilket är äckligt tycker jag. allt stinker. fick lite julklappar, såsom, lite pengar, lite kläder, en motorvärmare och en bok..m.m..

åkte hem i riktigt snökaos, och vittnade en olycka!
det var en bil snett framför oss, som i en omkörning kom lite långt ut i snökanten och på en bråkdels sekund for han av vägen, voltade och for rakt in i gatulyktan å landade på taket. lyktan (sån stor på motorvägen) välte omkull, och där låg bilen. skit läskigt. vi stannade, och många fler, ringde larmcentralen åså. men det gick bra för han som var i blen, en tjejj hjälpte honom ut. han hade änglavakt. men ska man åka av vägen ska man väl göra det i snö, det stoppar ju snabbt och blir "mjuk" landning. men det var jävligt otäckt fram tills man såg honom komma ur bilen.

är iaf hemma somsagt. ska sätta mej vid tvn nu och bara glo resten av kvällen. ikväll går ju camilla läckbergs "olycksfågeln" på tv, kul! alla hennes böcker är ju superbra.

ha det fint!


artikeln

     Publicerat: 2009-12-23 Kl: 09:42:45 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

ja här är artikeln, så bra utförande jag kan, texten är ju godkänd av oss, det där som står över med tjock text å det, haaha det har nån AD kommit på..
nu åker jag till norge och blir där till juldagen. vi hörs då!

ha det bra! GOD JUL!

veckorevyn

     Publicerat: 2009-12-22 Kl: 23:08:29 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

just det ja! minns ni att jag och markus var på fotografering i höstas? nu var det alltså dax att beträda tidningshyllorna. haha. köpte nummret idag, för att kolla på mej själv. artikeln handlar om saker man stör sej på hos sin partner, och hur man rett upp det. ska se om jag kan få en bra bild imårrn å lägga ut. idag har jag inte "hunnit". har inte suttit vid datorn på hela dagen. vet inte vad som hänt med mej. orkar inte.

imorgon åker vi till norge, jag mamma och pappa. och vovvarna. stannar till juldagen och då kommer vi hem igen. bloggen kommer ligga död under de dagarna, tar inte med mej datorn då det nog blir dyrt att surfa därifrån. men ska försöka lägga upp artikeln innan jag åker imårrn.

 

ha de bra

 

back home...

     Publicerat: 2009-12-22 Kl: 14:44:40 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

idag har vi hämtat lille nules urna på blå stjärnan. jag är van att lämna ut urnor till ägare, men det var mycket konstigt att hämta en själv. lilla dixie. men nu är hon hemma hos oss igen, om än i en annan skepnad. men hennes själ finns föralltid här ibland oss.


Älskade Dixie

 

 


juletred

     Publicerat: 2009-12-21 Kl: 16:25:58 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


nu har jag gjort min plikt som dotter i familen nilsen och hjälpt pappa klä granen. den blev fin. dels för att den är så stor och hög, men åxå för vi har så fint pynt. ljusen är säkert 30 år gamla, funkar år efter år haha, och julgranskulorna är från min pappas mor, altså säkert från 30-talet eller något. allt julpynt, kommer från olika delar av världen, mycket från asien och usa. det är lite kul ändå. inget julpynt från rusta direkt. väldigt gediget. svårt att få en bra bild, kan prova imårrn igen :)

mongo-imma

     Publicerat: 2009-12-21 Kl: 13:56:56 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


man får sån fin "mongo-imma" på glasisarna när man kommer in...

damn vad kallt det är! -14 grader. när jag bodde i falun var man van vid ordentlig kyla, då kunde man vakna å gå till jobbet i -30 grader lixåm, nu känns det som nordpolen vid -10.... jag och pappa var ute med hundarna på förmiddagen, som var inte så imponerade å ville mest gå hem. sedan har vi varit och handlat, och jag har hämtat mamma på jobbet. min lilla bil behövde sej en åktur, nu när det är så kallt. och ja.. nu lagar vi mat och senare idag blir det väl att pynta julgran med pappa. för hans skull, själv hade jag hellre gjort nå annat ;)

hoppas alla har det bra i kylan!


päls? nej tack!

     Publicerat: 2009-12-20 Kl: 18:43:43 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

idag när vi var på ICA, såg jag något man sällan ser numer.. en kärring i vargpäls. jag blev så upprörd att jag hade lust att gå fram och klappa till henne. hur i helvete, kan man med att visa sej utanför dörrn i dagens samhälle i en vargpäls? med tanke på hur vargbeståndet i sverige ser ut idag? jag blir upprörd över all päls och kan inte för något i världen förstå hur man kan ta på sej det. men vargpäls dessutom. så jävla inkorrekt? hon borde skämmas.

musikhjälpen

     Publicerat: 2009-12-20 Kl: 16:34:21 | I kategori: Nyheter att notera | 0 kommentarer

I 6 dygn har P3 sänt dygnet runt, Musikhjälpen, för att samla in pengar för att hjälpa barn med malaria. KOM IGEN! en knapp timme kvar, skänk en slant du med! det har jag gjort.

Musikhjälpen

 

julestök

     Publicerat: 2009-12-20 Kl: 13:37:27 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

jag är inte mycket för julen, men lite mysigt är det väl ändå, iaf här hemma. eftersom pappa gärna ville ha gran så åkte jag idag med och införskaffade en. vi måste altid be dom rota fram dom högsta granarna då vi har jättehögt i tak här, och även i år hittade vi en tillslut. mamma står i köket och kokar skinka och gör rödkål så det luktar riktigt gott!

blir så jävla sur

     Publicerat: 2009-12-19 Kl: 14:59:44 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 

 

seriöst. det står tillochmed att jag inte vill ha massa reklam, att jag undanbeder mej sådana kommentarer, dom blir inte godkända. det har blivit mycket bättre sedan jag la till det vid mitt kommentatorsfält, men vissa kan ju inte läsa, alternativt bryr sej inte. speciellt sur blir jag när man på ett sådant inlägg, som tex där jag sktivit att vår älskade hund gått bort, postar sån skit! dra åt helvete med eran jävla bloggreklam, leta besökare nån annanstans.

 

 

skönt att vara hemma

     Publicerat: 2009-12-19 Kl: 14:25:48 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


hellu! har ni en bra dag? själv njuter jag av känslan att vara ledig. det är skönt att ha kommit hem hit till familjen. det blir ganska länge utan markus, det är dock tråkigt. vi kommer inte ses alls över jul :(.
jag och pappa har varit och köppt lite julklappar och snart ska vi gå ner och hyra film. eller rättelse, jag ska halta ner och hyra film, pappa ska gå. jag vill bara ha bort dom satans kompresserna för dom gör ont som tusan. men det är så infektionskänsligt så jag får inte ta bort dom. det var ju en stor del till att jag skulle vara sjukskriven åxå, infektionsrisk. och det finns ju trevligare saker än sitta med nån ledinfektion över jul, så jag lyder läkaren.

nu ska jag nog läsa lite bloggar. var ett tag sen.

i borås

     Publicerat: 2009-12-19 Kl: 10:09:38 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Nu är jag i borås. har installerat alla mina djur här i mitt rum så nu står det en bur i varje hörn. det är verkligen tommt här. ingen dixie. hon som huserat här i 14 år... över halva mitt liv. det blir en väldig omställning. mamma har gjort en liten minnesplats till dixie, och igår var ljuset tänt för henne hela dagen.


Dixies lilla minnesplats


Dixie som ung, bilden har suttit över min säng i många många år <3

Nu ska vi snart åka till knalleland för pappa ska köpa lite mer julklappar å jag ska se om jag kan hitta nån varm tröjja. det är så sjukligt kallt i detta huset. mitt knä gör förövrigt ont fortfarande. inte direkt inne i leden, men utanpå. vill så gärna ha bort kompresserna, då det torkade blodet nyyyper i såren, men får inte röra dem förrns på måndag. nu blir det iaf skönt med julledigt, kommer vara i borås tills efter nyår. välbehövlig paus. de senaste två veckorna har varit en sån pärs och jag behöver få hämta andan.

...

     Publicerat: 2009-12-18 Kl: 22:11:19 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

...ja som alla nog förstår beror den dåliga uppdateringen på att det varit annat som varit viktigt idag. en familjemedlem har gått ur tiden, och det är såklart sorgligt. jag känner mej dock vid gott mod, då hon var gammal och blev hastigt sjuk, sjuk utan att hon hade ont eller led dessutom. hon fick förmodligen en stroke. men det är värre med mamma. mamma är så himmla ledsen och jag vet inte hur jag ska trösta henne. men alla måste ju få sörja på sitt sätt.

älskade dixie <3

RIP Dixie

     Publicerat: 2009-12-18 Kl: 09:37:12 | I kategori: Vardagsprat | 3 kommentarerVila i Frid
Midnights missMarylee

DIXIE
960131-091218


Våran gammla vovve Dixie fick somna in idag, efter 14 långa friska år. Hon blev hastigt dålig
i går kväll. Men så fantastiskt att hon blivit så gammal och fått må så bra som hon gjort.


ÄLSKAR DEJ!


gammal goding

     Publicerat: 2009-12-17 Kl: 23:03:50 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

hahaha... en gammal BB säsong går ju på tv sent på kvällarna, och fick ett infall att jag bara måste leta upp klippet där peter pissar på mattan, för det är så jävla roligt, speciellt jakobs reaktion. klippet har ju urusel kvalitet, men det gör inget det är så himla roligt. fy, vilken avsmak jag känner för fulla människor när jag ser detta.... haha...

nu måste jag sova. stor dag imorgon.

 

rapport från sängen

     Publicerat: 2009-12-17 Kl: 15:50:17 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


har gått upp i vikt lite dessa dagar som syns...

oh mitt liv är spännande. här händer inte mycket, har kollat på lite gammla idolavsnitt, och kollar nu på finalen igen. har inget bättre för mej kan man säga. knät är bra stelt asså när jag ska upp å gå. tex på toa åså. mer avancerat blir det inte. måste dock snart ut med hundarna igen... eftersom altanvägen är closed pga snön. ja... hehe, mer har jag väl inte att komma med just nu. men först blir det nog att ta en tupplur. slå ihjäl en timme eller så.


vinter!

     Publicerat: 2009-12-17 Kl: 12:58:49 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


asså nu är det verkligen vinter. kan inte ens släppa ut hundarna i trädgården för jag kan inte få upp altanddörrn. det blåser som sjutton så här å där är det ju säkert 60cm snö. har iaf vart ute en mini-promenad med hundarna, men det går sakta för mej asså, halta mej fram i snön som en annan skröpig tant. hundarna fick springa lösa då dom tycker jag går aldeles för sakta. så dom har iaf rört sej litegrann. nu är vi inne och nu blir det att ligga i sängen och vila knät några timmar.

ha en fin dag!

dåligt samvete...

     Publicerat: 2009-12-16 Kl: 20:19:29 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarerjahapp då var det kväll dårå. och vad har jag gjort idag.. inte mycket. kommer ju snart få liggsår av allt vilande. knät känns något bättre, men det är svårt att vara uppe och gå... börjar förstå varför läkaren propsade på sjukskrivning faktiskt. det kommer bli kaos på jobbet tor-fre, då mari har semester och annika blir ensam. stackars henne... men vad ska jag göra? jag sa till för länge sedan om detta, och dom har redan ringt och lite i farten "låtsats" frågat om ja inte kan komma in. så det dåliga samvetet blir ju ännu värre. jag vill faktiskt göra som läkaren sa, och vara hemma och stilla. även om jag skulle åka till jobbet och sätta mej på en stol med telefonen, så kommer det inte bli så, man kommer "bara" göra ditt, och "bara" datt. så nej jag tänker lyda de ordinationer jag fick av läkaren, och försöka att inte ha dåligt samvete för det.
just nu kollar jag på bonde söker fru, och har just ätit god mat som markus lagat <3

hoppas ni haft en bra dag!bandage off

     Publicerat: 2009-12-16 Kl: 14:26:23 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

hallå i stugan! lite sen med uppdateringen idag, men hade inget att skriva när jag vaknade kände jag. i förmiddags försökte jag mej på en liten promenad med hundarna. fick vända efter 5 minuter, gick ju ikke. ont ont att vara ute och gå tyvärr. annars tycker jag smärtan är bättre idag faktiskt, sålänge jag ligger stilla iaf. sedan tog vi bilen till mc donalds, så nu är jag mätt åxå. måste säga att det är bra grepp i mina vinterdäck, bilen tar sej fram överallt, och ännu har jag inte fått någon sladd :D
nu ska jag försöka sova en stund. är ju ganska långtråkigt här hemma, så jag får försöka sova bort nån timme iaf.
har frstn tagit bort det stora bandaget på knät idag, skulle göra det på onsdagen sa läkaren. under har jag plåster/kompresser, och har för mej att det skulle sitta en vecka till. men jag tyckte sköterskan sa tejp? kanske finns det något mer under dessa plåster? aja, dom får sitta där. slipper jag se eländet. knät är rätt sbullet med, men dom sa att det nog skullw bli den reaktionen, att knät svullnar upp...

nu bilrre lite sova!

foki

     Publicerat: 2009-12-15 Kl: 22:09:41 | I kategori: Bloggtipps | 0 kommentarer


bilden kommer från fokis.se =)

lilla foki är i thailand, och hennes blogg är ingen blogg med sunkiga webcam bilder direkt, här bjuds det på den ena härliga bilden efter den andra, och bloggen är en fröjd att kika in, bland alla hemska blondin-fylle-bloggar. =)

tipps tipps :)


sprit är livet?

     Publicerat: 2009-12-15 Kl: 20:13:43 | I kategori: Övrigt | 3 kommentareralltså... jag blir förundrad ganska ofta, när det kommer till folks alkoholvanor. när man tillexempel kollar på bilder på facebook, är det till 95% festbilder. spriten flödar och det är party party. jag funderar. gör inte folk annat? är fest och alkohol meningen med livet? i mångt och mycket, vet jag åxå att det kanske är jag som är ovanlig. jag dricker ingen sprit alls, även om jag har gjort när jag var yngre. jag tycker helt sonika inte att det är gott överhuvudtaget. jag tycker inte om fester och uteställen utan trivs bäst hemma i min soffa. kan säkert ses som en riktig trist-pelle. men ändå. jag tänker åxå på gånger då jag umgåtts med vänner från förr. det ska drickas, och det enda som man pratar om är hur full man var där, kom inte in på det stället, däckade där, fan vad bakis då, osv. jag har trevande försökt prata om något annat, utan resultat, lixåm, andra saker bara, men det försvinner snabbt ut i etern, tillbaka med prat om fylla och fester. jag undrar om det är det enda som folk gör? och ser man folks bilder så är det kanske så helt enkelt. jag kanske inte är den festligate typen, men jag kommer ha en större chans till ett långt och friskt liv. jag kommer heller inte hindra mit barn från att festa och dricka, men jag hoppas dock att hon/han kan se andra saker i livet, för det finns faktiskt =)

ajajajaj

     Publicerat: 2009-12-15 Kl: 13:35:12 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerAJajajaj... asså... det gör skit ont :(. haltade ut till bilen för att åka och fixa lite mat på mc donalds. gick okej, dock är det massa snö så det var ju en utmaning att köra. ställde mej precis utanför donken och gick in, väl där fanns ingenting klart utom cheeseburgare så det var det enda jag förmådde att köpa. plötsligt så känner jag hur någon tar tag om mej, vad fan? tänker jag, tills jag vänder upp blicken och ser en misstänkt stor lång man, och inser att det är min körlärare jag hade på bilskolan! rolle! fan va kul, å att han kände igen mej bland allt folk med mössa å halsduk å allt! ja de va kul, han sa att han brukar se min bil, och att jag verkar köra mycket eftersom den ofta är borta ;). ja nej det va superkul, och helt klart värt mödan att jag tog mej dit. men nu ligger jag i sängen och då gör det inte lika ont längre!


morning has broken

     Publicerat: 2009-12-15 Kl: 11:39:46 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

håhåjaja. jag säger bara en sak. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAJJ! fan. när jag vaknade tidigt imorses hade jag så sjukt jävla ont i knät. bedövningen hade släppt på utsidan och det kändes ungefär som att jag hade ramlat från fjärde våning och landat i grus med högerknä först. eller något. alternativt kändes det som att någon massakerat knät med två metallpinnar och bedövningen vid ingångshålen släppt... asså, jag funderade på detta. jag trodde artroskopi var två små robotarmar typ som försiktigt åkte runt "bbzzzzzbbbbzzzz bzzzzzzz" ungefär. inte att det gick till som ja ni vet när man sett fettsugningar på tv? mer den.
jaja. jag ska iaf pallra mej en liten runda ur sängen nu. smärtan är bättre efter att jag tog smärtstillande på morgonen. ska ta nya nu så det håller sej borta. ska försöka ta mej och köpa något att äta. jag ska ju ta det lungt men mat det måste jag ju ha, hur det ska gå till vet jag inte men det reder sej.

ha en bra dag, vi hörs!


snö <3

     Publicerat: 2009-12-14 Kl: 22:10:45 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

nu ska vi knyta ihop för idag. tog mej en nypa luft och släppte ut vovvarna i trädgården, åh dom älskar snö! hoppas snön får ligga kvar så dom kan få leka lite imårrn. jag får sätta mej på en stol å kasta boll med bamse så dom får aktivera sej lite iaf. stackarna har ju fått sova hela dagen idag. är frstn fortfarande bedövad på ett ställe på knät. ush.

go natt!

day goes by

     Publicerat: 2009-12-14 Kl: 18:23:45 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


hej hopp... här händer det inte mycket. har rört mej från sängen till soffan. oh spännande! väntar på att markus ska komma hem så jag får lite mat i magen, är superhungrig! men bedövningen håller i på utsidan knät :S ush tänk om den aldrig släpper? har dock en stor blöjja typ runt knät, eftersom det kommer läcka en del vatten, men man känner ändå under att det är bedövat. nåja! hoppas ni har en bra dag!

relax

     Publicerat: 2009-12-14 Kl: 16:03:51 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer
här ligger vi. jag, tune och korvas. jag har inte lika ont nu, men det beror väl på de
smärtstillande tabletterna. dock är huden fortfarande bedövad, är det normalt???op-day

     Publicerat: 2009-12-14 Kl: 11:52:24 | I kategori: Vardagsprat | 4 kommentarer


watch out for the hottie over there!!

ok... nu är jag hemma från operationen. altså. det var det jävligaste jag varit med om. men vi tar det från början. fick komma in och byta om till ovanstående heta outfit. sedan fick jag lägga mej på en säng i ett "bås" och invänta läkaren. efter en stund kom han. med två megasprutpr fulla med bedövning. han markerade vilket knä, och sedan tjoffade han på med bedövning. fy fan vad nästan outhärdligt, det gör så ont när dom går in i leden med kanylen asså. men men. det var ganska snabbt klart och jag fick ligga i ca en timme och glo i taket innan det var min tur. fick hojjta på en sköterska som fick komma med en filt för det var sjukt kallt.


bedövat knä, man ser som horn med bedövning... +ca 1dl innuti knät :S

sedan fick jag komma med in i operationssalen, där det var typ minusgrader. fick med mej min filt, åså blev jag inbäddad i massa gröna täck-dukar och dom tvättade knät med iskall sprit.
sedan kom mr doktor in. fick på sej sin utstyrsel så man ser på tv ni vet. sedan skar han upp två ingångshål i knät, det kändes inte. men sen. asså när han forcerade in dom där metallpinnarna, så både kände jag och höööörde hur dom trycktes in i knät. sedan karvade han runt med dessa och ryckte bort vävnad från olika delar inne i knät. inimellan gjorde det så jääävla ont. speciellt när han var i övre delen och rotade. shit jag låg på op-bordet å grinade och jag har ändå hög smärttröskel. ush. jag kikade lite på tv-skärmen så jag kunde se hur det såg ut. jag misstänks ju ha något som kallas villonodulär synovit, och det liknas vid sjögräs inne i leden. nu såg jag verkligen, massa orange-rött fladder inne i leden, som vajjade i vinden typ. nu har man tagit prover på detta som ska analyseras för att få en diagnos. "så det inte är något annat" (cancer jadajada...) men han tycker det ser ut precis som det man misstänkt från röntgen. det är iaf en typ av godartad tumör. låter ju sjukt läskigt iaf.
aja, nu är jag iaf hemma och ska ligga i sängen hela dagen. dessutom är jag sjukskriven hela veckan. jag hade tänkt jobba tor-fre med det blir det ingenting med. jag ska vara stilla och inte utsätta mej för infektionsrisk åså.
ush, ja detta var en pärs, var inte beredd på det obehaget och smärtan. tanken är att man sedan ska gå in igen och rensa upp i leden, ta bort allt sjögräs, men då måste jag sövas :(

nu blir det tycka synd om sej själv och film.


bio :)

     Publicerat: 2009-12-13 Kl: 21:06:47 | I kategori: Vardagsprat | 3 kommentarerhej hej! nu har vi kommit hem från bion. skulle ju sett den igår men så ändrade markus sina planer å ja det skrev jag ju om. så det vart idag istället. tyckte början var lite haffsig, men sedan blev den faktiskt riktigt bra! kul. så nu har jag sett alla tre filmerna. men tyvärr märker man ju att 2:an och 3:an är gjorda som tv-serie, och att man klippt om dem. det är synd, storyn skulle göra sej mycket bättre som serie då historian är så omfattande. det vet ju af alla som läst böckerna.

nu ska jag slänga mej i duchen, ska ducha med sånt antibakteriellt medel inför imårrn. plus att jag måste göra om proceduren imårrn bitti. ush va jobbigt. är lite nervös. ush. undrar hur handikappad jag blir under dagen.. kommer jag kunna gå lixåm?

nej, dax att ta tag i sakerna. skriver imårrn efter operationen. ska försöka få igång bloggen lite mer igen.

over and out

mörrn!

     Publicerat: 2009-12-13 Kl: 10:45:22 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

söndag dårå! ush mådde jättedåligt igår kväll, men har sovit bra iaf. har skördat min farm nu, och ska strax dra med markus ut på promenad med vovvarna. tänkte att vi skulle ta en sväng till citygross, det har ju öppnat i länna, och det är ju inte alls långt. vi brukar ju storhandla på willys, men nu är det ju stora stockholm, hundmässa, å då är det alltid så mycket bilar runt parkeringen där vid willys i älvsjö, så vi provar citygross istället.
måste även till apoteket och köpa sån tvål jag ska duscha med idag inför artoskopin imårrn. är lite nervös, men har så mycket annat i huvudet så jag knappt tänkt på knäoperationen alls. hoppas det inte gör ont, och att jag mår bra efteråt.

nu ska jag gå upp!

lördag

     Publicerat: 2009-12-12 Kl: 18:15:07 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarergud... inte ett inlägg på heeela dagen. suck. vaknade idag vid tio, vi gick en promenad med hundarna och sedan åkte jag in till farsta och köpte julklappar till mamma och pappa. åkte hem, och så åkte vil till mc donalds. och sedan sov jag i 2,5 timme. har vart ute med hundarna och ja, nu sitter jag här. vi skulle ha gått på bio ikväll, men nu hade markus sett fel på tiden med nån fotbollsmatch på puben, så det krockade så nu fick vi flytta fram bio till imorgon. jag är dock så himmla trött så det är okej för min del. kan jag slappa här hemma. han kommer vid nio igen.
ja.. så spännande jag har jag haft. hoppas ni har haft det roligare ;) by the way! det är snö ute <3IDOL FINAL 10/12

     Publicerat: 2009-12-11 Kl: 20:02:49 | I kategori: | 1 kommentarer

finaldax dårå! vem vinner? säker erik. men calle ger ett hårt motstånd. i'm sure.
haha rabih, sikken tur att han åkte ut, jag har dessutom förträngt honom. underligt hur snabbt man glömmer dom som åkt ut. eddie. camilla. erika? haha. men hokekr glömmer man inte :) .. och mariette är ju hundra nivåer över alla andra ja.


CALLE

1. rock'n'roll: fullt ös från start ja. men att höra calle ösa på, skär ju inte alls i öronen som när erik gör det. men jag känner inte alls igen låten? och eventuellt är det lite slarvigt? men jag gillar calle :) fullt ös haha gött.


2. with a little help from my friends: härligt! jag tycker låten är lite tråkig, men calle gör detta bra. calle står för idol-historiens största utveckling!

3. vinnarlåten:
började bra, men han blir lite trött mot slutet va? och låten är som vanligt pissig. hela idol dör varje år ihop med vinnar låten. nu återstår det att se vem som gör den bäst.ERIK

1. final countdown: men seriöst. låtvalet? jaja. say no more. asså. detta låter ju verkligen precis  som alla hans andra framträdanden. inget alls utöver det vanliga. men han har vart bättre än detta. sån blasé låt, hur spännande kan det bli...

2. show must go on: nu fick väl svenska folket ståfräs. visst är det bra av en 17åring (?) att klämma av detta. men han ser lite oengagerad ut tycker jag?

3. vinnarlåten: varsegod erik, ta den här låten och åk ut å spela på köpcentrumen i sverige, ni är lika tråkiga.Rond 1: 1-0 Calle
Rond 2: 1-0 Calle
Rond 3: 1-0 Erik


MIN vinnare: CALLE

men Erik kan få vinna, han gjorde vinnarlåten bättre, och han kan ta den sopiga låten och åka till heron-city å spela. så kan vi spara på calle, så kan han å mariette göra något vackert stället ;)

VINNARE IDOL 2009: Erik. skrik dej lycklig. sparrisjävel. nu slipper iaf jag höra honom nå mer.

hejs :)
helg!

     Publicerat: 2009-12-11 Kl: 18:07:16 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


morsning. freeeeedag. aldrig i mitt liv har jag kännt att en helg varit såhär välbehövlig. asså veckan har varit hundra år lång och jag är sjukligt trött kan jag säga. i helgen blir det bio (luftslottet som sprängdes) och julklappshandel. får samla lite ork och göra detta.

är ju somsagt ledig mån-ons, eller ja, sjukskriven? hoppas jag inte har superont i knät så jag faktiskt kan få lite vila åxå. sedan blir det att jobba tor-fredag om knät är okej, sedan har jag ledigt i ca 2,5 vecka, hem till borås åså bara viiila. jul. mamma, pappa. underbart! men kommer ju sakna markus såklart. han ska ju inte med.

nu ska jag gå å grejja lite med maten. markus har servat mej hela veckan, men då jag har lite ork idag ska jag laga mat. det blir chicken tikka masala, raita-sås och ris till det. gött va?

idol sen, häng med i min live-blogg :)

vinter...

     Publicerat: 2009-12-10 Kl: 22:19:24 | I kategori: | 0 kommentarer..iaf på farmen ;)

mammas pojkar

     Publicerat: 2009-12-10 Kl: 21:18:15 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerfan att det var sista avsnittet idag. det programmet har varit riktigt jäkla roligt haha. när det gäller christian var det ju självklart att han skulle välja unga viktoria, även om jag inte tror det kommer hålla ska han ju såklart följa sitt hjärta. sedan har vi ju tim. mr lill-gammal. han har ju inte funnit kärleken? inte vad han visar iaf, men att välja glada moa var nog det bästa att göra. åså bobby. han valde fel, han borde valt jane. nu kommer han vara med julia men tänka på jane, det är jag säker på.

hade iaf en riktigt rushig förmiddag idag. snabb-lunch med läkemedelinfo, vi fick indisk mat, mycket gott, men jag åt så mycket att jag föll i mat-koma hela eftermiddagen och kunde knappt hålla ögonen öppna. väl hemma har jag sovit en stund, kollat på mammas pojkar och ätit korv i bröd. och nu ska jag nog gå å lägga mej igen.

imårrn äre fredag och sedan en väääälbehövlig helg. ojojoj.

ha't fint!


p.s frida, nej, jag heter inte conny? ;)

idol finalen

     Publicerat: 2009-12-09 Kl: 22:21:42 | I kategori: | 1 kommentarer


Calle Kristiansson:
1.”Rock and roll” (Led Zeppelin, eget val).
2.”With a little help from my friends” (Joe Cockers version, tittarnas val).
3.”Higher” (vinnarlåten)

Erik Grönwall:
1. ”The final countdown” (Europe, eget val).
2. ”The show must go on” (Queen, tittarnas val).
3.”Higher” (vinnarlåten).calles val är ju heltklart roligare än eriks. eriks egna val är frstn nästan skrattretande dåligt. men sverige älskar ju honom, så det blir nog ingen match, men jag tror nog calle kan bjuda på ett överaskande hårt motstånd :)

ser fram emot fredag!

julkort

     Publicerat: 2009-12-09 Kl: 21:33:16 | I kategori: Vardagsprat | 3 kommentarer

kolla sikket fint julkort jag fick idag. mitt fiiina gudbarn riley <3

jag skickar dock aldrig julkort, men god jul ändå på er! :)

 

 

sårry...

     Publicerat: 2009-12-09 Kl: 21:09:51 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

do some hair!

     Publicerat: 2009-12-08 Kl: 22:02:00 | I kategori: Vardagsprat | 4 kommentarer


ikväll har jag tagit tag i bambam's frisyr. stackars marsvinet har ju bara fått längre och längre päls, och jag har tänkt varenda kväll... "imorgon måste jag frisera honom...." men oh som tiden gått. men idag så, jävlar. samlade lite krafter och klippte av honom pälsen, och klorna är fina åxå, så nu kan han skutta runt utan att trampa på sina lockar.

nu ska jag sova. natti!


toodels...

     Publicerat: 2009-12-08 Kl: 19:06:34 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


jahapp, tisdagen snart till ända dårå.
har haft en bra dag. är dock sjukt tankspridd och känner att jag glömmer lite småsaker. men så kan det vara ibland. har just ätit lite panerad fisk med remouladsås, mycket gott! så det är väl i princip det som beskriver min dag idag. spännande va?
imorgon börjar jag sju. huh... men slutar ju iaf fyra. iget fel i det. nä.. vad ska jag skriva? jag vill iaf tacka mina läsare att ni besöker bloggen varje dag, det är jättekul tycker jag. även om uppdateringen inte är den bästa nu. men det kommer bli bättre igen. lite mycket just nu bara.

ha det fint!

well...

     Publicerat: 2009-12-07 Kl: 19:27:30 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


...here we have her. do any big ones, no questions asked.


haha

     Publicerat: 2009-12-06 Kl: 14:38:07 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarerjag har idag gått med i Facebookgruppen:och har fått mej dagens välbehövliga skratt!

hej hej

     Publicerat: 2009-12-06 Kl: 13:57:42 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

så var det söndag... markus har kommit hem nu åxå, han har ju varit på kryssning till riga med sitt jobb. nån riktigt sunkig båt visst. ush. men nu är han iaf hemma och luktar värre än nånsin av gammal sprit. få saker luktar så jävla vidrigt som andedräkten av en som druckit dagen innan. fy fan.
vi har kollat på idol och nu slappar vi bara. molly ska åka hem om ca en timme å sen är allt som vanligt igen. kan man väl säga iaf.
imårrn är det jobb igen. har knappt sovit i helgen och känner att det kommer bli en utmaning att hålla ögonen öppna en hel arbetsdag, men men, det ska nog gå det med.
kanske hörs vi sen igen. kanske inte.

ha det fint!

<3<3<3

     Publicerat: 2009-12-05 Kl: 22:14:47 | I kategori: Bamse & Polly | 1 kommentarer


gullungarna... nu är vi samlade igen <3


korvas is home!

     Publicerat: 2009-12-05 Kl: 16:37:19 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


hej hej. idag har jag varit i valbo och hämtat upp bamse! så nu är min lilla prins hemma igen. ååhh, har saknat honom. polly blev jätteglad åxå. bamse hoppade in i sin bur där på parkeringen i valbo å lixåm "jaha tack för den här gången" haha. åt på mc donalds med patrik och amanda (tack såå mycket för hjälpen!) och sedan hjälpte patrik mej att fylla på spolarvätska eftersom den hade tagit slut. spolarvätska som förövrigt luktade så illa att jag får kväljningar, inte alls så fräsh som den brukar. ush.
hela vägen till valbo fick jag passa på att snylta på andras spolarvätska som kom i luften från bilen framför haha. funkade ju det med.
är iaf hemma nu och har kollat på mammas pojkar. jag älskar det programmet det är verkligen riktigt roligt! nu ska jag göra ingenting. är jättetrött och ska mest vila, se på robinson ikväll och gosa med mina underbara hundar!

ha det så brauppåner

     Publicerat: 2009-12-04 Kl: 23:04:16 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


mitt liv är lite uppåner just nu, så jag tror inte jag kommer vara lika aktiv här på ett tag. men jag vet inte. mycket händer och ja, lusten finns inte riktigt att engagera sej, men lite bloggande blir det nog, nån gång om dagen kanske.

idol 4/12

     Publicerat: 2009-12-04 Kl: 19:11:07 | I kategori: | 1 kommentarer


idag är jag fett irriterad. det ska vara en glänsar-låt och en utmaning. då får erik två rocklåtar. jag det känns ju verkligen rättvist. en timme kvar nu. see'ya!

blir helt provocerad bara jag hör ordet utmaning i dagens final.


1. CALLE

walkning in mephis
: lika bra som förväntat, men saknar gitarren :) man ser att han trivs på scenen idag!

do you think i'm sexy: haha. helt okej. han är den enda av dessa tre som aldrig sjunger falskt asså! lite monoton låt, men tycker han klarar det bra :)2. ERIK

heaven:
några sura toner på höjderna. jag kan knappt vara objektiv längre gällande erik, men jag tycker inte detta var nån hit, outhärdligt, för gapigt. oh, ovanligt! och, "hallå göteborg"? men gud.

run to the hills: utmaning? kom igen när han får sjunga finstämmt, eller rnb? nu är han i sitt esse lixåm. klart han klarar denna superbra! NU passar hans röst. såhär gör han ALLA låtar. men det är bara här det passar. "göteborg upp med händerna" lägg av.3. TOVE

can't get you out of my head:
trist låt, hur tänker juryn? och tyvärr det sämsta tove presterat under hela idol. både lite falskt och tunnt. och ännu ett "komigen göteborg" fy va sunkigt.

the greatest love of all: fint tycker jag. mycket bättre än första låten.Kvällens rangordning


1. calle - walkning in memphis
2. erik- run to the hills
3. tove - the greatest love of all
4. calle - do you think i'm sexy
5. erik - heaven
6. tove - cant get you out of my head.

DUELL: ERIK & tove YES! GRATTIS CALLE!

UT: TOVE. fan, hade vart en fröjd att se erik åka ut hehe.

jorå..såatte...

     Publicerat: 2009-12-03 Kl: 22:41:18 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarermitt huvud håller på att sprängas av tankar, så det blir inget bloggande idag. imårrn är jag nog tillbaka. har ej ork idag.. ha det fint!hej hej bloggen!

     Publicerat: 2009-12-03 Kl: 12:07:44 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerskönt med sovmorgon idag.
kunde dock inte sova på morgonen, men fick mej nån extra timme lite senare iaf. men bara att man inte ska gå upp är ju guld värt :)
jag och hundarna har varit ute på en härlig promenad. det är kallt och soligt ute och så himla skönt att slippa få aldeles smuttsiga hundar efter promenaden! det gillas.

i natt fick markus syster barn! jättekul! en liten madeleine elise. mysigt! en liten tös på 2800g var det. synd att dom bor i england, för det kommer dröjja innan vi kan hälsa på dem. men det är jättekul iaf! markus har alltså blivit morbror!

nej dax att hitta på något. kanske borde jag gå ner till turken och köpa lite mat. är jätte hungrig men har ingenting alls hemma.

ha en bra dag!big farmer

     Publicerat: 2009-12-02 Kl: 23:34:03 | I kategori: | 0 kommentarer


looot how big. puh, mycket att sköta om nu hehe, heltidsjobb.
men nu är jag klar för dagen och ska ta allt mitt huvudbry och försöka sova.

nattinatt!


frost?

     Publicerat: 2009-12-02 Kl: 22:06:39 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerhärlig morgon idag? om man inte har bil. idag förlorade jag min skrapa-rutor-oskuld. fan vad drygt det var, och sedan sitta i bilen och vänta på att se nått efter att fläkten värmt på lite. men men, allt är bättre än svininfluensa-kollektiv-trafiken. men frost är fint, sålänge det inte sitter på mina bilrutor!

hade en tüff förmiddag på jobbet. var helt ensam på polikliniken då mari och annika hade fullt inne på operation. alla patienterna under förmiddagen tog blodprov och skulle ha dropp, röntgen osv. ja då vet man att man lever. men det gick fint. tur man börjar få lite rutin hehe.

nu har jag farmat som en dåre hehe gud vad tid det tagit. nu ska jag strax sova, är så sjukt trött :( men har iaf sovmorgon imårrn!

hade fint!

ps. Frida: still waiting.. hehe. ds.

sårry...

     Publicerat: 2009-12-02 Kl: 20:52:05 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer...dålig update! hm. byggde ut farmen när jag kom hem och det har tagit
skitlång tid att flytta om och fixa hehe. kommer ett inlägg om en stund =)


go kväll

     Publicerat: 2009-12-01 Kl: 18:55:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


gud vad jag och polly saknar bamse nu!

 

det var verkligen skönt att sluta tidigt idag, var riktigt trött på eftermiddagen. puh. och nu sitter jag här och surfar med en sovande polly på magen <3.

var mycket att göra idag  på jobbet. jag och annika var ensamma på dagen med anna och det var full rush! men det är ju bara kul.

väntar på markus som är och tränar. det är hans mat-dag idag så jag hoppas på något gott för jag är riktigt hungrig. hm.. ja, så mycket mer har jag nog inte att skriva just nu! lika bra att lägga er då kanske? vore ju trist om jag tråkade ut er, som faktiskt läser min blogg :)lurre!

     Publicerat: 2009-12-01 Kl: 12:29:52 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerså himmla flott med egna datorn på jobbet!
nu äre lunch för min del. har köppt en kycklingsallad att avnjuta!
höres!

le wörk

     Publicerat: 2009-12-01 Kl: 06:54:14 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Hej hej! då var man på jobbet. lite väl tidigt. som alltid när jag börjar sju av nån anledning. har med min dator idag, för jag ville prova mitt mobila bredband outside home så att säga, och det verkar ju fungera finfint! :) toppen!
ska gå och byta om nu och starta igång alla datorer, och börja pyssla lite. och öppna för städarna här vid sju med. jaja. hoppas alla får en bra dag!

gäsp

     Publicerat: 2009-12-01 Kl: 05:47:56 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerbörjar 7 idag. ush stackars mej :(