Kerstin och Neyra

     Publicerat: 2012-05-31 Kl: 21:09:22 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer

Kräkskalas!

     Publicerat: 2012-05-31 Kl: 19:57:06 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Efter en gemensam middag med lilla familjen avslutades den med mej och Kerstin i duschen. Efter att ha hoppat i sängen och trillat med huvudet före ner i golvet blev det skrik och kräkkalas. Lilla gumman <3 Fast att hon kräktes berodde inte direkt på fallet utan att hon grät så mycket så hon började hosta å då kom maten upp. Så där satt vi, fulla med spya. Mindre mysigt, men ändå överkomligt när det är ens dotter som kräks <3 Lilal älskade gumman. Men nu är vi rena. Kerstin har somnat och jag sitter här jag :)

Svar:

     Publicerat: 2012-05-31 Kl: 18:54:56 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer
Under sängen?
Hehe nej.. Asså vi har ju fått flytta ut en del saker så man ser ytor och hur det ser ut. Kerstin säng står vanligvis i hörnan där byrån i sovrummet står och byrån står närmre skrivbordet :)

Nån har vart i tidningen!

     Publicerat: 2012-05-30 Kl: 20:52:05 | I kategori: Bamse & Polly | 0 kommentarer

Vår lägenhet!

     Publicerat: 2012-05-30 Kl: 19:39:05 | I kategori: Sofia-stuff | 2 kommentarer

Nu ligger vår lägenhet ute för försäljning!
finner ni fler bilder om ni är nyfikna :)

Min dag

     Publicerat: 2012-05-29 Kl: 22:50:12 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerEfter en dag med mycket aktivitet är det nu soffa och Big Brother som gäller. Morgonen spenderades ju med att röjja ut det sista i lägenheten inför fotograferingen. Det blev jättebra och bilderna blev fina tycker jag. Lägger upp här sedan när den kommit ut på nätet. Sedan var vi hos Linnea och Bonnie en stund och sedan var det hem, ut med vovvar och sedan jobb. Imorgon kommer en reparatör för vårt kylskåp har kastat in handduken. Kul. Inte.

Vi hörs imårrn :)

Mimmi och Bimmi

     Publicerat: 2012-05-29 Kl: 13:33:06 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Låt mej presentera vår nyaste familjemedlem Mimmi! Hon flyttade in till oss förra veckan, visst är hon söt? En god vän till mej har gjort henne, så den är sydd till Kerstin. Mina fina vän Linneas dotter Bonnie har åxå fått en. Bonnie tappade ju sin lilla "Ka" (som åxå var en mörkhyad docka) och när jag såg Katarinas fina saker hon syr, så kändes det helt naturligt att hon skulle få sy och formge en ny Ka till Bonnie. Lilla Mimmi blev till av bara farten och Kerstin gillar verkligen den där dockan! Hon fick ett namn direkt och den ska gå på pottan, bytas blöjja, sova, ha napp och filt. Bonnie blev åxå förtjust i sin, och hon verkade döpa henne till Bimmi, när vi frågade vad dockan hette :D. Eftersom Bonnie är sjuk så passade det ju extra bra med en liten Bimmi just idag <3Här har vi Mimmi :)

Hen och hen

     Publicerat: 2012-05-29 Kl: 08:08:00 | I kategori: TV :) | 4 kommentarer"Ska hen följa med och köra lite truck, så kan hen följa med Cindy och baka lite bröd"Asså jag skrattar så åt detta. Genusdebatten i ett nötskal ;)


(Ja, självklart menar jag missförståndet av den... hela reklamen är ju ironisk.)

Mina fina

     Publicerat: 2012-05-28 Kl: 22:02:35 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerFullt upp!!

     Publicerat: 2012-05-28 Kl: 20:29:59 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag har vi haft fullt upp. Förmiddagen spenderade vi hos Katarina ute på Värmdö, och efter en snabb lunchlur för K i bilen mötte vi upp Linda för en lunch och åkte sedan vidare till Neyras dagis och hämtade henne och sedan hem till dom. Kerstin och Neyra har lekt och busat och alla hundar har röjjt järnet ;) Linda fick nån fin bild på tjejjerna, som jag lägger upp sedan när jag fått den :)

Nu ska vi snygga till här hemma för imorgon kommer fotografen och fotar inför visningen om 2 veckor. Puh!

Kerstins ordförråd 1år 9mån

     Publicerat: 2012-05-27 Kl: 23:45:13 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer

Jag imponeras varje dag av Kerstins ordförråd. Hon babblar hela dagarna och det kommer nya ord varje dag. Tänkte radda upp lite av det hon säger. Detta är ändå bara sådant jag kommer på sådär på rak arm. Tänk ändå... Så liten och kan ändå göra sej såpass bra förstådd. Självklart säger hon inte allt rent! Men det skulle bli så himla långt om jag ska skriva hur hon säger allt åxå. Men det mesta är väldigt tydligt. Sedan har vissa saker hennes egna ord, som tex filt, som hon kallar "mille". Ballong heter bonne och hund heter vovve t.ex. Skulel tippa att hon har uppåt 100 ord som hon kan (skrytmorsan måste få vara stolt!!)... Så, för den nyfikne följer nedan ett litet urdrag/det jag kommer på ur Kerstins ordförråd 1år och 9 månader gammal:Piiine å myja

     Publicerat: 2012-05-27 Kl: 20:35:11 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

idag hade Kerstin lite sånguppvisning för oss. Det var bääbäää ulleulleluuull och imse vimse spindel. Till imse vimse fann hon sin inspiration från att det var en spindel inomhus som vi tittat på, en piiinne, som hon tjatar om i klippet. I klippet nedanför, tittar vi på myror, myja ;)

 

Länkar: http://youtu.be/ulC16Y7PgVM & http://youtu.be/LbeDqoAohEs

Städa och fixa

     Publicerat: 2012-05-27 Kl: 14:32:06 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag tog Kerstin sovmorgon till 9.40. Riktigt gött. Hon vaknade 6.40 och Markus tog suckande upp henne, men hon var väldigt missnöjd så jag sa åt honom att lägga henne igen , och vipps så sov hon några timmar till. Härligt!

Dagen sedan har bestått i att köra vårat stora bord på uteplatsen till tippen. Markus har sågat det i småbitar och nu är det slängt, äntligen. Sedan var vi tvugna att åka till IKEA igen då utebordet vi köpte igår var trasigt. Så nu har vi iallafall et litet bord och två stolar att sitta vid. Mest är det för lägenhetsvisningens skull.

Nu håller vi på att plocka bort allt onödigt så att det är klart tills att dom kommer och fotar lägenheten på tisdag. Eller ja, Markus plockar jag och och Kerstin sitter ute ;)


Sådär ja!

     Publicerat: 2012-05-27 Kl: 00:47:00 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer1. Lever Christer Björkman?
2. Kommer man betala mer skatt from junilönen?
3. Kommer Italien ställa upp 2013?

Så mycket frågor, så lite svar.

Grattis lilla Sverige!

(många fartränder i kallingarna på mr Björkman denna afton kan man tro)

Dagens lärdom

     Publicerat: 2012-05-26 Kl: 22:08:13 | I kategori: Kerstin | 1 kommentarer


Blodbad och shopping

     Publicerat: 2012-05-26 Kl: 13:13:23 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarerÄntligen helg! Kerstin sov till 8.20 idag och jag vaknade före henne vilket alltid känns gött. När vi vart uppe en stund begav vi oss iväg och tvättade min pollenbesudlade bil. Sedan åkte vill till centrum och köpte lite mer shorts till Kerstin. Nu har hon så hon kan ha ett par extra på dagis med.
Väl hemma kom Anna och Kara. Kara ska bo här veckan som kommer. Efter en stunds lek var plötsligt hela lägenheten nedblodad. Resultatet av att Kara visst lyckats slita av sin ena klo. Sån tur att man har prylar hemma. Uteplatsen fick bli undersökningsplats och sporren togs bort, tvätt å sedan bandage på det. Lilla Kara.

Nu slappar vi i soffan, Kerstin sover. Sedan ska vi till IKEA och kolla på ett litet matbord vi kan ha här på fotograferingen och visningen av lägenheten.

Hoppas ni har en fin dag :)

Nej....

     Publicerat: 2012-05-25 Kl: 20:16:56 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer
Kerstin och dagisvilan...

     Publicerat: 2012-05-24 Kl: 19:13:22 | I kategori: Kerstin | 2 kommentarer

... the never ending story...

Som många av er som följer min blogg vet, så har det ju varit mycket strul runt Kerstin och vilan på dagis. Hon sover helt enkelt inte. Det tog nog en dryg månad innan hon började somna på vilan, och sedan sov hon en period, varje dag. Detta gjorde att vi istället för att få hem en övertrött grinig gnällspik som däckande klockan 18, fick hem en glad och go tjejj som la sej strax efter 19 som det ska vara.

Vi trodde ju saken var biff iom att hon började somna och har så gjort ett bra tag. Men nu är vi där igen.. Förra veckan sov hon en av dagarna och denna veckan har hon inte sovit nångång. Hon är jättetrött när det är sovdax på dagen, men dom säger att hon lixåm nickar till, men precis innan hon somnar så är det som att hon kommer på att "oj nej vad fasen nu höll jag ju på att somna!" och hon VILL inte sova. Dom sover ju på madrasser och hon vill bara krypa runt, och blir jättebusig, pratar och tjoar, skrattar och lever runt. När fröknarna säger att hon ska ligga stilla, och lägger henne igen blir hon vrålförbannad och börjar fäkta och skrika hehe. Och dom KAN ju inte tvinga henne, det går ju inte. Somnar hon inte så somnar hon inte.

Dom har försökt lite olika grejjer för att få henne att sova, som att vart i rummet hon ligger tex. Ignorera hennes bus och se om hon tröttnar när hon inte får uppmärksamhet, som har provat att hålla "fast" henne... Inget fungerar. Nu övar dom på att hon bara ska vara tyst där inne iaf, inte börja busa, utan att bara ligga eller sitta och vara tyst och få lite vila på det viset iallafall.

Jag hade som förslag idag, om dom kanske kunde prova lägga Kerstin efter att alla andra somnat. Att K är med den fröken som städar efter middagen och när alla somnat, att dom då går in med henne i sovrummet. Då är det helt tyst där inne, inget att se på, inga att störa, och en fröken kan fokusera helt och hållet på bara K. Man kanske då även bryter denna vana genom att situationen blir lite annolunda. Detta var en bra idee tyckte fröken, så dom ska prova imorgon.


Till Nat:
Vet att du skrev att dom haft samma problem med din son, och att han nu sover i en resesäng i en städskrubb. Vet du Nat - Att jag la ju fram detta förslag sist, precis det, resesäng i en skrubb. Dom förstod min tanke men vi fick nej från chefen pga brandsäkerhet och sådana saker...

Tillägg:

Flera har frågat om hon inte sover i vagn, och svaret där är nej. Hon har aldrig sovit i vagn frtm när hon var spädis å sov på promenader åså... Så att lägga henne i en vagn är inget hon förknippar med att sova.

Förskolans dag

     Publicerat: 2012-05-24 Kl: 17:16:11 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarerKerstin fick åka i den fina cirkusvagnen ner till torget med några andra kompisar.
Väl där var det sång av alla förskolor. Kerstin satt dock mest och åt äpple hon ;)Det fanns montrar som presenterade förskolorna häromkring i området.
Kerstin figurerade på många bilder, bland annat på denna "fina" haha <3Påväg hem från dagis höll Kerstin hårt i sin maraccas hon gjort <3

Min dag

     Publicerat: 2012-05-23 Kl: 20:51:10 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag har jag haft en toppendag. Alla sköterskekollegor på plats och toppade dagen med en superhärlig lunch på uteservering med bästa sällskapet Linda. Dagen har åså innehållt lagom med saker att göra, vilket var trevligt som omväxling i en period med maaaassor att göra. Fick mej ett kattbett på eftermiddagen dock. Ytligt, och orsakat av en kattunge så ingen fara på taket. Det roliga är bara att just denna lilla rackare ska flytta hem till en av mina kollegor. Blir nog en bestämd liten bastard det där haha ;)

Imorgon är en stor dag. Kerstin ska ha uppträdande på dagis, på torget där vi bor. Det är ju förskolans dag. Så imorgon ska jag och Markus för första gången stå som stolta föräldrar och titta på när Kerstin uppträder <3

God Jul

     Publicerat: 2012-05-22 Kl: 22:28:15 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarerOKEJ Kerstin, du får ha tomteluvan istället för solhatt. OK.
vad gör man inte för husfriden lixåm...

Skitnatt och skitresa!

     Publicerat: 2012-05-22 Kl: 14:14:26 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Nu är jag och Kerstin tillbaka i Sthlm. Efter en rätt dryg resa måste jag säga. Först vägbygge mellan Ulricehamn och Jönköping så att man fick åka världens omväg mitt i skogen, sedan vägbygge utan för Norrköping samt en tjurig unge i baksätet som blåvägrade sova så vi fick stanna i Norrköping och käka lite lunch och ta en paus. Sedan blev hon på bättre humör och sov sista biten. Nu är vi iaf hemma och jag får pga att strul hela 15 minuter att vila benen innan det är dax att åka till jobbet. Inte alls min plan... :/

Kerstin har sovit som en påse skit i natt åxå. Vet inte varför. Mellan 02 och 05 stod hon och vrålade i sängen. Fick komma över till mej en stund, vi pratade länge om alla som sover åså. Kerstin frågar mycket om momo sover? pappa sover? bamme sover? så vi gick igenom alla vi känner. När jag tillslut la henne i sin säng igen (hon somnar inte hos mej) så somnade hon, men vaknade efter 10 minuter. Efter en halvtimmes vrålande till knoppade hon iaf in och då var det 2 timmar tills vi skulle upp. Vilket resulterade i att jag fick väcka en K som vaknade heeelt på fel sida och tjurade som aaaaldrig förr hahaha. Men tillslut så efter att vi "övergav" henne en stund i vardagsrummet kom vi tillbaka och då hade hon kommit på andra tankar och satt med sin frukost i soffan som hon nyss hade ratat så till den mildaste grad när mormor erbjöd ;)

Slutet gott allting gott!

Kan jag få hänga i din läpp?

     Publicerat: 2012-05-21 Kl: 21:59:21 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarerHärlig dag!

     Publicerat: 2012-05-21 Kl: 20:06:36 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

En dag på stan!

     Publicerat: 2012-05-21 Kl: 15:33:08 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag har vi varit i stan och shoppat, Kerstin, jag och mormor. Lite mer sommarkläder till Kerstin och en keps, sandaler och mer strumpor. Kerstin fick syn på kepsen och utbrast "euad!!" och mycket riktigt, Edvard har en sådan fast gul. Sikken koll dom har dom små liven! Även en boll fick följa med hem som K krampaktigt höll i hela vägen hem i vagnen ;)
Sedan åt vi på uteservering innen vi gick hem igen. Mysigt värre!!

Kerstin och Adrian

     Publicerat: 2012-05-20 Kl: 18:03:35 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag har vi varit hos Minna och Adde. Barnen har lekt och vi har tittat på. Som det ska va :D

Söndag

     Publicerat: 2012-05-20 Kl: 12:34:24 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Härlig promenad i det fina vädret på förmiddagen! Soligt och varmt. Lite lek i parken och lite lunch på det. Söndag förmiddag i sin enkelhet. I eftermiddag åker vi till Minna och Adde :)

Borås!

     Publicerat: 2012-05-19 Kl: 17:24:26 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

Då var vi i Borås igen. Var framme strax innan tre. Tog lite längre tid på Mc Donalds idag för Ronald MCDonald var där och trollade, delade ut leksaker. Kerstin ropade till sej honom haha "HEJ!! Bonne! Hä, bonne, Kärs bonne hä, tack tack!!" Dvs hej, ballong, här, ballong Kerstin ballong här tack! Haha! Och såklart fick hon en. Efter maten kollade vi på lite trolleri innan vi åkte vidare :)

Här har vi en Kerstin som stylat sej själv. Vääägrar ta av mössan och sitt halsband hon gjort ;)

Kiitos!!!

     Publicerat: 2012-05-18 Kl: 19:53:48 | I kategori: Vardagsprat | 3 kommentarerTrött tös bär sin ryggsäck från bilen efter en eftermiddag hos kompisarna!

Idag var ju dagen då Kerstin skulle bli hämtad Hanna och sedan tillbringa eftermiddagen hos dom. Det har gått jättebra! Kerstin hade glatt följt med Hanna och Wille hem, och har sedan lekt hela eftermiddagen med Calle och Wille, ätit massa middag, och fredagsmys. Så himla kul att allt gått bra. Inte för att jag trodde något annat :)

En utslagen hjälte somnade iaf på två minuter efter hon lagt sej igen <3 Nu ska jag slappa lite och hämta andan efter en smått hysterisk jobbdag, och sedan ska jag packa för imorgon åker jag och K till Borås.

Note to self...

     Publicerat: 2012-05-18 Kl: 00:16:07 | I kategori: Sofia-stuff | 0 kommentarer


... 0,5 liter chokladpudding och tre glas cola är ingen

jättebra idee att förtära på kvällskvisten. Det ger ett
lätt hysteriskt uttryck samt en absurd hjärtklappning...#sockerchock

Toppen-eftermiddag!

     Publicerat: 2012-05-17 Kl: 20:12:33 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarerLycklig Kerstin med TVÅ ballonger påväg hem från Calle idag på kvällen!

Imorgon är det somsagt en stor dag. För första gången ska någon annan hämta Kerstin från dagis. Änsålänge har det ju bara varit jag, Markus och min mamma. Men imorgon är det Hanna som ska hämta och så ska Kerstin följa med hem och leka med Calle och Wille.

Kerstin och Calle går på olika småbarnsavdelningar på dagis, men ses ju ute hela för och eftermiddagarna. Calle är riktigt förtjust i Kerstin, så otroligt sött! Kerstin blev jätteglad när vi kom hem till dom idag och dom har lekt superbra!

Kerstin har ätit massor av jordgubbar och blåbär, och pannkakor till middag. Lekt med pussel, ballonger och BILAR! Hon älskar bilar :) Hon fick med sej hela TVÅ ballonger hem och höll krampaktigt i dom hela vägen hem i vagnen ;)

Ska bli spännande att se vad K tycker om att bli hämtad av någon hon inte känner så väl. Väl hemma hos dom är jag dock helt säker på att det kommer gå toppen :)

Edward och Kerstin

     Publicerat: 2012-05-17 Kl: 13:14:40 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerIdag på förmiddagen har vi haft finbesök. Det var längesedan nu som Kerstin och Edward lekte, men idag fick vi tillfälle. Kerstin var riktigt butter först, vet itne varför. Kanske för att Edward varit lite hårdhänt det sista, och hon blir lite tvär? Men efter en stund lossnade det och jag kände igen min lilla K! Efter nån timmes lek och lite lunch kröp dom ner under varsitt täcke. Sovdax? Nu har Edward åkt hem, Kerstin sover och jag sitter i soffan. I eftermiddag ska vi till Hanna och Calle :)

Ser ni dom två små huvudena på bild 3 hihi <3

Så... eh... fint, Kerstin!

     Publicerat: 2012-05-16 Kl: 22:53:24 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarerHaha hur många sådana här kommer jag ha efter första året på dagis?

Kanske borde spara dom, kanske blir Kerstin känd en dag och så kan
jag kränga hennes livs första verk för en betydande summa? Haha...

Sovtrubbel igen

     Publicerat: 2012-05-16 Kl: 19:31:23 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

God kväll! Har precis lagt en övertrött Kerstin. Hon har nämligen slutat sova på dagis igen. Förra veckan sov hon en gång, denna veckan inte nån gång ännu. Fasen asså. Ska det vara så svårt? Alla andra ungar sover ju? Åså ska den minsta, som förmodligen behöver det "mest" vara den som är vaken hela vilan. Stackars personal som säkert inte får nån paus där pga henne ens. Fast mest synd är det väl om oss här hemma haha. Tycker inte hon påverkats något av att inte sova på dagis de senaste veckorna men nu har det börjat märkas igen. Hon är inte alls så tjurig och skrikig som i början av dagiskarriären och hon inte sov, men hon är helt klart inte på sitt gladaste humör. Får ta upp det igen på dagis å se om vi kan få nån lösning... Hon behöver ju verkligen sova...

Imorgon är vi lediga och förmiddagen kommer spenderas med Annelie och Edward <3 - long time no see! Sedan på eftermiddagen ska vi hem till Kerstins dagiskompis Calle, och hans mamma och bror. För på fredag ska Kerstin hem till dom efter dagis, så vi går dit å provleker lit eimorgon.

Ska bli spännande att se hur Kerstin reagerar när någon relativt okänt kommer och hämtar henne på dagis på fredag ;)

Ett stort TACK till Hanna som tar sej an Kerstin på fredag <3

Kerstin för 1 år sedan

     Publicerat: 2012-05-15 Kl: 22:42:45 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarerLilltösen i Maj 2011 <3

Tiden går fort, min lille tjejj börjar bli stor!

Tiiiiisdag

     Publicerat: 2012-05-15 Kl: 11:35:04 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Hej hej! Idag har jag vart hos optikern på förmiddagen
. Mitt hornhinnesår hade läkt så det känns skönt. Gjorde glasögonkoll åxå så om 1-2 veckor kommer mina nya brillor. Provade dom idag åxå å är supernöjd, hade nästan glömt hur dom såg ut. Fick åxå välja färg på glasen till solbrillorna man får gratis.
Nu har jag smällt i mej en Mc Donaldslunch och nu ska jag och hundarna ta oss en lång härlig promenad i det fina vädret.

BVC - extravägning: resultat!

     Publicerat: 2012-05-14 Kl: 12:33:47 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer

God Morgon

     Publicerat: 2012-05-14 Kl: 09:27:44 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarerGod morgon!
Idag står det BVC på schemat. Jag har en bra känsla idag, vågen
kommer peka uppåt. Kerstin har varit frisk sedan sista besöket och ätit jättebra.

Idag är det dax, idag SKA vi passera 10kg :)

Alla sätt är bra?

     Publicerat: 2012-05-13 Kl: 20:15:57 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerMilleee mamma! Mille! Kerstin var väldigt mån om att få vila
en stund i IKEA-kassen och filten skulle med till varje pris :D

LIlla goa rumpestumpen!

     Publicerat: 2012-05-13 Kl: 12:42:42 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer


Blöjjfri förmiddag

     Publicerat: 2012-05-13 Kl: 12:23:40 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerIdag tog vi lite sovmorgon. Kerstin vaknade visserligen 7.50 men jag somnade om medans hon satt i sin säng och pladdrade och grejjade med sina nallar och jag vaknade en timme senare. Härligt hehe. Fasen vad gött det är att aldrig ha vant henne vid att bli upplockad såfort hon vaknar, utan hon har alltid fått gilla läget i sin säng tills jag legat och dragit mej lite ;)

Nu på förmiddagen har vi kört utan blöjja åxå. Kerstin kissade på pottan och sedan tog vi på bara trosor under byxorna och gick ut och var ute i en timme och det utan en enda droppe i byxan! Väl inne igen kissade hon på pottan igen, en skvätt å sedan gick hon utan en stund till innan vi åkte å handlade och då fick hon blöjja på sej. Duktiga tjejjen. Man får passa på att låta henne gå utan blöjja när vi ändå bara är här hemma. Det värsta som kan hända är ju en liten kissolycka (eller bajsolycka fast det har aldrig hänt hittills) och vad gör lixåm det :)

Nu är tanken att K ska sova middag och sedan blir det ut i det fina vädret igen :)

BOOOLL

     Publicerat: 2012-05-12 Kl: 12:53:43 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer

Movies: ARG Kerstin haha

     Publicerat: 2012-05-11 Kl: 20:12:13 | I kategori: Kerstin | 1 kommentarer


Såhär arg blev Kerstin när hon var tvungen att gå in efter att ha varit ute och lekt!
Hon langar alltså iväg Markus telefon i ren ilska haha!
http://youtu.be/_ctHVnnRZC4


Man får helt enkelt ta saken i egna händer när pappa visst inte tänker gå ut igen!

http://youtu.be/ml25bGQhXao

Kul med grannen

     Publicerat: 2012-05-11 Kl: 19:30:07 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Idag efter dagis har Kerstin lekt med sin granne Benjamin.
Han är 6 mån yngre än Kerstin. Tjejejrna i andra huset var åxå med, dom syns i bakrunden. Roligt tyckte Kerstin som blev JÄTTEARG när hon var tvungen att gå in. Ska ladda upp ett par hysteriskt roliga filmklipp sedan som Markus filmade efter att dom kommit in haha! Stay tuned!

Skor, till moi!

     Publicerat: 2012-05-10 Kl: 18:27:13 | I kategori: Sofia-stuff | 0 kommentarerHämtade frstn ut skor jag beställt från Heppo idag!
Till mej själv, dra på trissor! Dock bara enn par enkla ballerina i svart
tyg att ha i sommar då jag traskat sönder det par jag haft i flera år :D

Äntligen tooorsdag

     Publicerat: 2012-05-10 Kl: 18:14:30 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Åh härliga torsdag! Torsdag innebär lite kortare dag för mej som annars alltid jobbar till 18 eller 21.
På torsdagarna slutar jag 15.00. Hämtade Kerstin på dagis och idag var det extra trevligt efter som Hanna, mamma till Calle på Kerstins dagis, hämtade samtidigt. Vi gick i samma föräldragrupp på BVC när Kerstin och Calle var pluttesmå :). Kerstin var jätteglad när jag hämtade och efter det tog vi en tur och köpte lite mat och grejjer till marsvinen. Nu har K ätit en jätteportion med 6 köttbullar och mos gjort på en stor potatis och en halv avocado. Tipps till gott och nyttigt mos är att mosa ner avocado med potatisen. Nyttigt, bra fetter och ger en jätte mild god smak i moset. Till efterrätt har K ätit 5 stooora jordgubbar, hon älskar verkligen det. Och där finns ju åxå massa nyttigheter :)

Imårrn är det äntligen fredag och jag ser fram emot en helt med lilla familjen. Det är ett tag sen nu <3

Jodå jag lever!

     Publicerat: 2012-05-09 Kl: 21:30:27 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerHej hej! Sen update idag... Jobbat till 18 och sedan var det årsmöte med bostadsföreingen vid 19, och även om vi ska flytta efter sommaren känns det ju bra att vara med, visa lite engagemang så man kan se alla föreningsfinkar i ögonen när man går ut till bilen haha. Försökte se intresserad ut, och röstade i den otroligt viktiga frågan om hurvida eken vid västra gaveln ska stå kvar eller ej då den kan komma att smuttsa ner taket på en inglasad balkong. Ja härremin gud vad problem det finns här i världen ;)

Har haft en bra jobbdag, med mycket att göra men har åxå fått lite saker gjorda som jag inte fått gjort på länge, som att uppdatera vårat journalsystem tex. Gött å kunna lägga det åt sidan.

Bilden ovan är från i morses, Kerstin som inte vill slita sej från Polly innan dagis <3

Och, för alla som undrar, eken vid västra gaveln ska fällas.. 7 röster mot 5 som vill "bevara naturen" haha :D De vinnande 7 resonerade väl mer "hugg ner skiten om den är till besvär, vi har ju 150 andra träd att njuta av" ;P

TACK NAT!

     Publicerat: 2012-05-08 Kl: 22:50:43 | I kategori: Svar på kommentarer | 0 kommentarer
Varför har jag inte tänkt på det? Har ju tillåmed sådana i badrumskåpet! :)

update Kerstins utveckling

     Publicerat: 2012-05-08 Kl: 22:36:47 | I kategori: Kerstin | 1 kommentarer

Idag har en lycklig Kerstin återförenats med sin pappa efter att dom inte setts på 1,5 vecka. Hon har visat allt nytt hon lärt sej och alla nya ord. Det händer mycket på en vecka och det märks ju såklart när man inte träffat henne på hela veckan. Hon kan SÅ mycket ord nu och sätter ihop iaf tre ord. Idag hade hon pekat ut allas plaster i soffan haha, pappa, mamma, Lolly, Bamme, där vi brukar sitta eller ligga. Sedan hade hon bestämt placerat Markus på mammas plats och satt sej brevid, för att i nästa sekund komma på att hon skulle hämta pappas mille (filt/täcke) och gått in i sovrummet och försökt bemästra det stora täcket haha :D Hon bossar med hundarna , tyst, nej, här, gå in, gå ut osv.. Dom lyssnar dock sådär ;) Hon pekar på bilar och säger tex "titta, blå bil" hon säger "pappas blåa shorts", pappas jacka, Kerstin sitta här, Kerstin hämta stol... Ja det är hur mkt somhelst. Härom dagen sa hon tre nya ord på fem minuter, gurka, klocka och sol. Hon säger till när hon behöver gå på pottan och när blöjjan måste bytas.

Det är som jag sa till Markus... Fasen , äntligen kan man ju börja ha lite nytta av ongen i hemmet haha ;)

Bakläxa

     Publicerat: 2012-05-08 Kl: 13:45:27 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag har jag varit hos optikern på linskontroll. Har haft linser i ett år nu och älskar det. Tyvärr hade jag ett sår på ögat så jag fick linsförbud i en vecka å sen åter för ny koll. Scheisse... Kollade på nya bågar åxå då jag behöver nya glasögon och kärade ner mej fullkommligt i ett par Hilfingerbågar, mörkblåa med vit och röd insida. Måste bara ha dom! Så det blir även glasögonkoll nästa vecka. På köpet får jag ett par slipade RayBan solglasögon, haha sikket klipp :D

Nu börjar det bli brådis att ta sej iväg till jobbet. Så vi hörs senare :)

Premiär

     Publicerat: 2012-05-07 Kl: 19:04:51 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerIdag på eftermiddagen tog jag och Kerstin oss en tur till affären, och vi GICK för första gången. Ja, alltså i vanliga fall om vi går till Konsum här där vi bor åker ju Kerstin i vagnen, men idag gick vi tillsammans hon och jag, hållandes i hand <3 Lilla skruttfian var så duktig och gick glatt brevid mej både dit och hem <3

Hej diaree

     Publicerat: 2012-05-07 Kl: 15:52:22 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


Ja tänk sikken trevlig rubrik. Men det är så det är.


Idag har jag och Kerstin varit på jobbet och vart på möte med Hills. Det var intressant, dom presenterade ett helt nytt foder. På hemvägen försökte jag ragga efetrmiddagssällskap men både Annelie och Linnea var såklart upptagna. Busy people. Så nu är det jag och K resten av eftermiddagen.


Nu till diareen, så det går bra att sluta läsa, men har man någon idee, något tipps så läs gärna vidare å kommentera sedan ;)

Kerstin har nu haft kaputt mage i över en vecka och idag har det blivit värre. Vaknade imorses av ett ojoj, mamma, ojoj, och mycket riktigt bajs all over the place, eller iaf i hela sängen. Fick chockstarta morgonen med att duscha bajsig unge och sedan akuttvätta allt i sängen. Blö. Har varit räserbajs för Ks del i en vecka somsagt, dock bara en gång om dagen.. Vet inte vad det beror på, men har läst att små barn kan ha det så i flera veckor utan att man vet varför. Hon är ju pigg och glad annars, och förmodligen är det nått litet som utlöst det och nu är magen i olag... Det är ju inte magsjuk alixåm. Hoppas det går över snart. Idag är det jätte tunnt så kanske är det kulmen nu åså blir det stopp på´t sedan. Hoppas jag iaf.

Trevlig info.. Tur det är mest småbarnsmammor som läser här :D

Åhå hej soffan

     Publicerat: 2012-05-06 Kl: 20:30:59 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

Sådär ja. Äntligen lite välförtjänt soffslappande. Åkte från Borås vid lunchtid och väl hemma har jag packat upp och städat och sedan har jag och Kerstin ätit lite finmiddag och sedan var det läggdax för den lilla skruttungen. Mitt huvud spränger verkligen och trött är jag åxå. Men det är ju Bb ikväll på tv så jag ska se det iaf tillsammans med min godisskål och cola! Markus är i England så jag är solokvist till imorgon...

Har haft en toppen semestervecka hemma i Borås. Behövde den kände jag, och vädret har ju varit kanoners med. Kerstin älskar att vara hemma hos momo och bosche (bestefar) men verkade glad att komma hem och har lekt med alla sina saker. Kara har åxå har en toppenvecka, och är kvar här ännu men imårrn får hon komma hem till matte igen.

Nej nu blir det magnecyl, godis och cola, sedan är det Bb som gäller! Hej då Jennifer - om jag får välja :)

tillbaka i sthlm...

     Publicerat: 2012-05-06 Kl: 18:38:36 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Åkt bil hela dagen... Nu middag, sedan bloggen :)

Klöklä runt kvarteret

     Publicerat: 2012-05-05 Kl: 15:02:32 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Potta!

     Publicerat: 2012-05-05 Kl: 12:23:56 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


Idag har vi varit och handlat tomater till växthuset.
Kerstin älskar att vara på Blomsterlandet, så mycket att titta på. Nu har hon just ätit köttbullar och mos och ett gäng jordgubbar till efterrätt och nu är det tänkt att hon ska sova men jag hör hur hon babblar där uppe så vi får väl se när hon tänker ta sej sin tupplur ;)

Tänkte skryta lite åxå om min duktiga tjejj som är sååå duktig med pottan! Det första hon gör på morgonen är att vilja ha av sej blöjjan, och så springer hon till pottan "poottaaaa" säger hon, sätter sej, och kissar en rejäl kiss! Samma före sovdax på dagen och kvällen. Det är som att hon håller sej efter blöjjan åkt av för å kissa på pottan. Hon kan även börja prata om pottan på dagen och då går vi dit och så kissar hon. Blöjjorna är inte så jättekissiga heller faktiskt utan mycket kommer i pottan! Duktig tjejj <3

Tutte!

     Publicerat: 2012-05-05 Kl: 08:48:00 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer


Finns det hjärterum...

     Publicerat: 2012-05-04 Kl: 16:23:08 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Är du trött Kerstin?

     Publicerat: 2012-05-04 Kl: 14:04:58 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Hittade Kerstin här innan lunchen haha, hon hade tagit gockas mille (dockans filt) å lagt sej i Karas korg helt enkelt :)

Tosserydeftermiddag

     Publicerat: 2012-05-03 Kl: 19:51:20 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag har vi varit i Tosseryd på eftermiddagen och träffat Linda, Jenny och hästarna. Höjdpunkten var ju helt klart Kiitos fölunge Spasiba som föddes i påskas. Maken till näpen liten söt fölunge asså! Linda jagade på mor dotter i hagen lite för att se hur fölis rör sej och Kerstin hejjade glatt på på andra sidan staketet. Sedan gick vi med Jenny och matade Miro och Acacia, tog en tur till paddocken där Linda red på Meredith, och sedan åkte vi hem. Mysig eftermiddag! :)Semestern goes by

     Publicerat: 2012-05-03 Kl: 15:14:09 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerVår dag idag

     Publicerat: 2012-05-02 Kl: 20:35:36 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Gissa vad vi gjort idag? Ingenting! Inte mer än att ha varit ute i det fina vädret. Kerstin har lekt med sin skottkärra och kört stenar fram och tillbaka i trädgården.

Hon har varit nere hos våra grannar åxå och lekt i sandlådan. Tänk va! Går till en kompis lixåm <3 Det var kul tills att Lilly kastade sand på Kerstin i ansiktet och K blev ledsen. Jag är ingen blödig mamma men när någon är elak mot henne sådär helt oprovocerat ja då svider det i mammahjärtat. Men det är bara att vänja sej. Bara att Kerstin själv är sååååå snäll mot andra barn, delar med sej, tröstar om nån blir ledsen och försöker lösa bråk... Så när nån är elak sådär så tycker jag så synd om henne min goa tjejj! Hon är så självständig, bestämd och glad och samtidigt otroligt generös och snäll! Stolt blir man <3

Här kommer en bild från igår när Kersting röjjde i rabatten med bestefar :)

Fullträff

     Publicerat: 2012-05-02 Kl: 12:21:04 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Känns som att ideen att ta en veckas semester just denna veckan var en minst sagt strålande idee :)

RROOAAAR!

     Publicerat: 2012-05-01 Kl: 17:15:44 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer

Den här stenen verkar vara Kerstins vapen eller något. Hon riktar den mot en åså ger hon ifrån sej ett väldigt farligt ljud haha, låter som ett rytande lejon. Så fantastin är det inget fel på iaf! Hon har använt denna avlånga sten som rooaar-vapen nu i tre dagar :D
Grillpremiär!

     Publicerat: 2012-05-01 Kl: 16:48:22 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

Idag har vi grillat för första gången i år. Till köttet blev det råstekt potatis med spenat och machesallad med chili-vinägerdressing samt en sås med persilja och gräslök. Smarrigt var bara förnamnet.

1 maj

     Publicerat: 2012-05-01 Kl: 12:43:48 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer