Gott Nytt År

     Publicerat: 2012-12-31 Kl: 19:50:34 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

 
Jahapp så var dagen här. Sista dagen av 2012. Kommer lixåm aldrig igen. Dagen började med sur och trottsig Kerstin men har faktiskt slutat riktigt bra. Hon har tillochmed ÄTIT ett mål MAT. Stekt kyckling, en hel riven morot och nudlar! WOW! I 1,5 vecka har hon nämligen enbart ätit liiite bröd och nån ostskiva per dag. En glad och go tjejj gick nu och la sej. Hoppas att det fortsätter såhär, annars blir jag snart flintskallig av alla nej nej, neejje, nääähhh osv osv osv... GAAH! ;) Gott nytt år!
 
 

En liten vädjan

     Publicerat: 2012-12-30 Kl: 19:38:31 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

 
Idag har jag och Kerstin varit i Tosseryd hos Linda och hälsat på hästarna. Kerstin var mycket förväntansfull :) När vi åkte hem satt hon och skreeek i bilen "jag vill rida på hästarna, på stoooora hästen!" hm.... den gång jag lät Kerstin prova att sitta på en häst skrek hon i panik haha men det har hon nog förträngt ;) Så... vi får väl ordna det, att hon får prova att rida någon dag :)
 
Annars händer här inte mycket. Dagarna lunkar på här hemma i Borås. Imorgon på nyårsafton finns inget planerat, likt dom senaste tio åren. Bamse är fruuuktansvärt rädd för smällare och raketer och mina nyår går åt till att hålla honom trygg. Polly bryr sej inte alls.
 
Så ni som ska ha fyrverkerier... Snälla, ni kan väl skjuta upp allt ni har där på 12-slaget och så är det bra sedan? För egentligen är det inte allt oväsen vid 12-slaget som är problemet även om det är en pina för alla rädda hundar och katter, nej värst är allt j*vla slentrian-fyrverkerier som kommer drällandes efteråt (och före). Som att folk hittar en raket i timmen och går ut och skjuter iväg. Suck, det är det värsta. 12-slaget går fort, det genomlider vi under täcket.
 
Så, ni som skjuter, tänk på alla djur, snälla <3

Bilder från igår :)

     Publicerat: 2012-12-30 Kl: 09:16:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Bilder från igår, tagna av Johannes och inte av mej :)


Kerstin och Wilma


Adde och kerstin leker med snören och katten

Närsynta?
 

ulricehamn!

     Publicerat: 2012-12-29 Kl: 21:07:29 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag har vi varit hos Minna och Adde i Ulricehamn. Känns som det var allt för länge sedan sist. Dom har flyttat och bor numer i ett jättefint litet hus :) Kerstin och Adde har lekt massor och dom har lekt med familjens nya katt Wilma, som jagat presentsnöre till Kerstins både förtjusan och skräck haha. Vi har sett på Nalle Puh och gjort ingenting, helt perfekt. På lördag kommer vi igen <3
 

Men nu när hon sover....

     Publicerat: 2012-12-28 Kl: 23:40:05 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer
Minns jag mest min gladskit till unge <3
 
;)

Idag är det inge happy times

     Publicerat: 2012-12-28 Kl: 15:44:26 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

Jag vill se nalle-nalle puuuuuuuh! Nej Kerstin inte nu. Jag vill ha naaaappeeeen! Nej Kerstin napp har man bara när man sover. - Och när man är suuuuuk, ja ä suuuuuk mamma! Nej Kerstin du är inte sjuk. - Jag ska sooooova nu! Nalle-nalle Puuuh mamma jag vill se Nalle-nalle Puuuuh.

Ja... and it goes on and on. Mysigt med barn hehehe...
 

Polly käkts dä uppe

     Publicerat: 2012-12-27 Kl: 19:59:55 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Asså... Fy fasen vad jag dagligen roas av saker Kerstin säger. Hon är både klok och rolig haha. Idag kollade vi på ett naturprogram om djuren på antarktis/nordpolen/sydpolen eller vart det nu var, och Kerstin sa så mycket roligt och klokt. En pingvinunge tappade bort sin mamma. Kerstins råd till pingvinen var att hålla mamma i handen och akta sej för bilar <3 och till isbjörnsungen som hade svårt att hänga med i mammans tempo, hade Kerstin rådet att han kunde ta vagnen hahaha, sötnos!
 
Sedan berättade hon för bestefar om vad Polly nyss hade gjort... : "Polly käkats dä uppe, ätit upp det. Ush, bläää!"
Precis, Polly spydde och åt upp det, på äkta hundmanér haha.
 
Ja hon är för go, våran tös! Även om man blir minst sagt gaaalen många gånger per dag. Idag har det varit rekortmycket nej, vill inte, nej, nej, åter nej, gnäll, skrik och lite mer gnäll. SUCK. Men på kvällen har hon varit snäll å söt så det är det jag plockar med mej till morgondagen ;)

du måla?

     Publicerat: 2012-12-26 Kl: 19:57:50 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Idag har vi skruvat ihop staffliet som Kerstin fick i julklapp! En succe! Framförallt var det roligt att sudda tyckte Kerstin hehe. Men hon lär kunna ha roligt med detta i många år, bara på olika sätt haha :D Annars har vi mest varit inne idag, riktigt skitväder här i Borås, vad annars? Sveriges regnigaste stad lixåm. Nu har Markus åkt hem till Sthlm igen men jag och Kerstin stannar i nästan två veckor till!! :)

Titta maaaagen hihihi

     Publicerat: 2012-12-25 Kl: 21:33:37 | I kategori: | 0 kommentarer

Idag har Kerstin tillbringat stor del av dagen att titta på sin Nalle Puh dvd hon fick i julklapp. Hahaha asså vi har skrattat åt henne! Varje gång Puh tagit sej på magen så har K skrattat så hon kiknar haha, otroligt roligt! Sedan har hon gått här hemma och visat sin mage som hon blåst ut och samtidigt skrattande sagt min mage hihihi titta min mage! Haha sötnis!

Puss Kerstin.... Inte?

     Publicerat: 2012-12-24 Kl: 20:29:34 | I kategori: | 0 kommentarer

God Jul

     Publicerat: 2012-12-24 Kl: 12:38:24 | I kategori: | 0 kommentarer

Sjukling

     Publicerat: 2012-12-23 Kl: 15:58:55 | I kategori: | 0 kommentarer

Kerstin vaknade med 38,7 graders feber. Hon är rätt pigg men väldigt tussig. Nu kollar hon Pippi under filten och nappdispens har hon iom att hon är sjuk vilket är poppis hehe. Vad man än frågar Kerstin idag, får man svaret "ja e suuuk" ;D

Sitt fint då K!

     Publicerat: 2012-12-22 Kl: 19:37:15 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarerNu är vi i Borås och kommer vara här i 2,5 vecka! Nu under jul blir det kanske inte välrdens rush här i bloggen varken från er eller min sida, men om ni följer mej på Instagram lär det hända lite mer där iaf dessa dagarna. Men hörs det gör vi! Ha en riktigt god jul :) (soffilina på instagram iaf!)

SEMESTER!

     Publicerat: 2012-12-21 Kl: 21:14:57 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

TJOHO! Nu har jag semester i 2,5 vecka och ska inte jobba förrns 8e Januari igen. Underbart! Avslutade detta jobbår med en rolig och fullspäckad dag. Kom iväg lite sent från jobbet men vad fasen gör det, nu är det ändå julledigt lixåm :)
 
Imorgon åker vi hela familjen till Borås. Kerstin har tjatat om det lääänge nu att hon vill åka till "mommo och bessfar i O-ååås!" Haha gulle <3 Imårrn direkt efetr vi vaknat åker vi, förhoppningsvis har inte den värsta trafiken kommit igång då heller =)
 
Vi hörs!!

Hundar och barn <3

     Publicerat: 2012-12-21 Kl: 00:19:26 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer
Charlie är en snäll hund som under kvällen blivit mkt väl omhändertagen av Kerstin ;)

Envisa unge

     Publicerat: 2012-12-20 Kl: 20:00:56 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Låt mej presentera Kerstin, barnet utan logik. Varje morgon, och jag menar vaaarje morgon, när jag lämnar på dagis lämnar jag en tjurig / "ledsen" unge till fröknarna. När vi går in på gården och dom ropar "heeej Kerstin gomårrån!" får dom en tjurigt "nääeeej!" tillbaka. Haha imorses var det en pedagog som gick förbi oss och i förbifarten sa han "hej Kerstin" och snabb som en vessla var hon med att besvara honom med "nä-ä!" Suck. Sedan vill hon inte komma till fröknarna och bara vrider bort huvudet och säger nej och klämmer gärna fram lite krokodiltårar. Såfort jag gått så avtar ju detta.
 
Sedan när man kommer på eftermiddagen möts man av en busig glad unge som INTE vill gå hem. NÅDE  om man försöker ta med henne då får man tydliga direktiv! "Neej! Kerstin INTE gå hem, jag ska stanna här. Gå bort. STOPP, stanna där mamma!" Får bryta loss henne från leksakerna och bära ut henne i kapprummet där nästa utmaning kommer. Dvs inte låta sej provoceras av hennes beteende där hon lägger sej vid dörren och gråter och skriker "nej inte gå heeeem, jag ska stanna häääär!" Jag har nu kommit på att det bästa är att bara totalt ignorera detta beteende. Bara säga att okej, du vill inte gå hem? Då får vi sitta här då och vänta tills du ändrat dej, och sedan helt kallt typ ta upp mobilen och surfa lite och ignorera. DÅ kommer hon ganska fort med stövlarna och har väl ändrat sej och vi kan klä på i lugn och ro och gå hem med glada miner.

Barn asså. Logikens uppfinnare.

Tillskott i familjen

     Publicerat: 2012-12-19 Kl: 20:18:43 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Jajjemensan vi har blivit med extrahund vi! Charlie är på besök ett par dagar, trevligt trevligt. Full rulle kan man säga. Försökte ta en bild som presentation men den bästa jag fick ser ni ovan. Hm :D Bamse är glad men Polly är mindre glad. Det finns ju tyvärr inga hundar frtm Bamse som passerar hennes nölsöga.
 
Hade en smått kaotisk eftermiddag med strömavbrott på jobbet så avslutet på dagen blev lite snörpligt kan man säga. Men men. Får reda upp det imorgon när jag kommer vid 7. Tänk, bara två dagar med jobb kvar innan jag är ledig i 2,5 vecka. Jippi!!

Sedär ja, mammapoäng till moi!

     Publicerat: 2012-12-18 Kl: 11:23:26 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Äntligen fick jag tummen ur och fixa julklapp till Kerstin. Att det satt så långt inne. Efter dagislämning åkte jag till Farsta för att hämta jobbets julkort och då passade jag på att gå in till BR och shoppa. Det blev en mer verklig docka från mej och Markus och så ett staffli med pennor å kritor som är från farfar och gammelfarmor. Yey :D Började inse att det finns inte så många fler dagar nu att skjuta fram julklappsköpen på, det är lixåm julafton om mindre än en vecka.... Nu ska jag ta det lite lugnt, mår inge vidare idag heller, så jag orkar åka å jobba om en stund!

Snörvel host snörvel

     Publicerat: 2012-12-17 Kl: 18:28:45 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Snörver snörvel... Jösses sikken förkylning jag åkt på. Näsan är täppt och halsen mår sisådär. Men känner mej pigg åså. Att vara ute och rida idag vara kanske egentligen liite mer än vad som kan kännas lämpligt men jag kunde inte låta bli. Efter ridturen har jag varit på jobbet och fixat lite inför julkorten som ska skickas och därefter har jag varit i Farsta och framkallat julkort. Så det har både varit jobb och nöje idag. Kerstin hämtade jag efter att jag var klar med jobbgrejjerna. Hon VÄGRADE gå hem. Det var helt galet. Skrek och grät i kapprummet och jag skämdes nästan haha. Jag orkade inte bråka utan satte mej på golvet och inväntade att hon skulle lugna ner sej. Jag sa att jag ser att du inte vill gå hem idag men nu är det så det är. Hon lugnade sej efter en stund och vi kunde gå hem tillochmed med rätt glada miner! Här hemma har vi tagit det lugnt. Jag är inte på topp och Kerstin verkar rätt trött så vi har hängt i soffan och sett på film och spelat lite åså.

Hoppla!

     Publicerat: 2012-12-17 Kl: 16:19:52 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Idag har jag minsan varit ute och ridit! Min fantastiska kollega Annie har ju ett helt gäng med Islandshästar så idag har jag varit där och ridit. Jag fick låna en fläckig liten sak som hette Keyla (osäker på stavning). Jättesöt. Vet inte när jag red häst i ponnysize sist, måste varit när jag jobbade på Falu Ridklubb och red lektionsponnysarna haha. Keyla var en pigg madame men det gick jättebra! Fick till det där med tölt åxå :D Skojj var det! Lär bli fler gånger :)

<3<3

     Publicerat: 2012-12-16 Kl: 21:10:13 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer
Julbord

     Publicerat: 2012-12-16 Kl: 13:16:45 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Igår var det julbord med jobbet! Vi var på Mårten Trotzig i Gamla Stan. Jag är inget fan av julbords-mat alls men nån skinkskiva gick ner. Men det var jättetrevligt och roligt! De flesta gick hem runt 22 men jag stannade med den lilla skara som stannade kvar :) Dom skulle sedan vidare. Hade gärna följt med men jag började må så frrrruktansvärt illa och fick så ont i magen på slutet att jag kände att jag måste hem! Men det gick över sedan så det var inget att oroa sej för. Vaknade istället med SÅÅÅ jäkla ont i halsen och huvudet. Ska man bli sjuk nu åxå?

Jobbskor de luxe

     Publicerat: 2012-12-15 Kl: 14:13:39 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag har vi variti Nacka Forum för att jag skulle köpa nya jobbskor. Jag använder sånna 39 kronors foppatofflor från coop och trivs bra med dom men nu är dom redigt slitna. Så, jag tänkte, att varför inte utnyttja skobidraget på 600:- från jobbet och köpa ett par riktiga foppisar! Jag har ju haft problem med mitt knä sedan jag var ung (pigmenterad villonudulär synovit - jojo, fint ska det vara, prova den i wordfeud!) det är en godartad tumörform i knäleden. Hursomhaver har jag genom åren haft massa problem med knä som fyllt sej med vätska i tid och otid och gjort mej invlalid. Men sedan jag började ha enbart foppisar på jobbet har det blivit sååå mkt bättre. Så jag vågar inte prova något annat. Foppatofflor är fult men jag vill nog säga att dom här äkta varianterna "Crocs" inte är alls lika fula som dom billiga kopiorna :) Kerstin valde färg och det blev gröna :)
 

Glad Lucia, eller vad heter det?

     Publicerat: 2012-12-13 Kl: 17:21:45 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

Sådär ja, då var Kerstin första Luciafirande avklarat. Gick jättebra - att gå in i tåget. Sedan fick Kerstin syn på mej och började ropa "min mamma MIN MAMMAAA!!!" som sedan följdes av gråt så hon fick sitta på min arm medans vi tillsammans tittade på när alla små tomtar, lucior, pepparkaksgubbar och tärnor sjöng. Sedan var det fika på avdelningen och det var mer Kerstins grejj ;) Nåja, bättre lycka nästa år kanske? :D
 

Inte alltid på topp

     Publicerat: 2012-12-12 Kl: 20:07:39 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Ojojoj, sikken morgon. Ibland är man inte en exemplarisk mor. Kerstin vaknade en stund vid 05.30 och somande sedemera om, men hon var så trött sedan när jag väckte henne senare på morgonen. Jag har en helvetesresa till jobbet varje morgon med trafikstockning och skit vilket gör mej stressad om mornarna. Och idag bestämde sej Kerstin för att leka trasdocka vid påklädning. GAAAAAAAAAAH det är SÅ jobbigt! Blev tokig, lite för tokig. Ah, hm, man kan inte alltid vara på topp. Iväg kom vi iaf och idag kom jag bara 4 minuter försent till jobbet, OTROLIGT.
 
Nu har jag ätit tre mackor med räkor, majonäs och avocado och nu är det Bonde söker fru!

Tandläkarbesök

     Publicerat: 2012-12-11 Kl: 14:02:12 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Nu har vi varit på tandläkarbesök! I'm in chock! Kerstin var först sådär Kerstin-tvär när tandläkarn kom i väntrummet, och även när hon pratade med henne på rummet. Men efter att tandis lirkade lite och skojjade lite så var K helt med på noterna och visade alla sina tänder såpass att tandläkarn kunde räkna, titta, känna, torka  med topps, allt! Helt otroligt. Hon sa att man såg att K är duktig att borsta tänderna, man ser det på tandköttet. Och det stämmer, för Kerstin borstar sina tänder jättenoga, man får brsta både på ut och insidan och överallt :) När vi var klara fick hon tandkräm och en tandborste :)
 
Hos oss har dom altså 2årskontroll hos tandläkaren, det vanligaste verkar vara att första besöket är vid 3års ålder. Men det är ju toppen att börja redan nu :)
 
Nu har jag l'mnat K på dagis och jag ska åka till jobbet!

Ensam hemma för första gången

     Publicerat: 2012-12-11 Kl: 10:48:44 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

Bara att inse att jag fått en väldigt självständig dotter. Idag är inte första gången hon vill vara ensam på sitt rum och pyssla med sitt med stängd dörr och jag får inte komma in. Jag försöker ändå respektera att det är hennes rum och klampar inte in utan att knacka först, men jag går ju och kollar till henne ofta såklart. Nu skulle jag gå ut med hundarna men hon ville inte följa med, somvanligt. Så efter mycket om och med gick jag ut, utan henne. Hon ville stanna här sa hon. Stod en stund utanför dörren och gick in å frågade igen men hon ville STANNA HÄR. Så jag sa att hon kan se mej genom fönstret och då ser jag om hon blir rädd och då kommer jag in igen. Åså gick jag ut. Kerstin stod där i fönsret och vinkade och när jag efter 5-6 minuter kom in igen var hon så nöjd å glad så och satt och tittade på Rasmus Nalle. Jaha?, känner mej hur ägd somhelst haha!
 
Det är viktigt för mej att fullfölja alla "hot" liksom alla mutor. Likaså att jag lyssnar på henne (i den mån det går) och ta hennes svar och vilja på allvar (somsagt i den mån det går, självklart). Jag tycker det är viktigt att man lär sej att ens vilja och åsikt ska tas på allvar och respekteras, likaså vill jag att hon tar det jag säger på allvar. Även att man lär sej handling och konsekvens. Säger du att du absolut ska stanna här, så får du göra det, med risk att du tycker det är obehagligt, men då har man kanske lärt sej något till nästa gång.
 
Kändes väldigt nervöst att lämna henne, hade hon börjat gråta hade jag rusat in, likaså om hon gått ner från att stå vid fönstret hade jag gått in direkt. Men nu stod hon där och vinkade så glatt, så det funkade ju jättebra. Jäkla unge ;)

Min härliga tös!

     Publicerat: 2012-12-10 Kl: 20:04:42 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Idag på eftermiddagen bjöd Kerstin på förtklassig underhållning! Hon lekte dagis med sina nallar. Alla satt uppradade och åt "äpplar" (som utgjordes av varsin napp). Jag hörde hur hon uppmanade både den ena och den andra att sitta stilla och äta upp sina äpplar haha. Sedan var det sångstund. Hon sjöng en sockerbagare (imponerande nog sjunger hon nästan hela låten!) och hon sjöng lilla snigel. Sedan hämtade hon sina små bondgårdsdjur och sjöng om varje djur. "Nu komme giiisen, eeet tåååå: GIIIISEN". Vet att dom har som en liten skattkista med massa djur i där dom sjunger om alla djur, måste varit det hon lekte. Sedan var det såklart dax för vila. Då la hon alla djuren ner och hämtade sina filtar. Scchhh, tyst nu, sova! hörde jag från hallen. Haha så otroligt gulligt alltihopa!

Dyra köttbullar

     Publicerat: 2012-12-10 Kl: 13:33:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Som många redan förstått är jag inget fan av julen. Som sagt. Men det stannar egentligen inte vid allt julpynt. Julmaten är inte heller god. Jo, julskinkan mamma gör varje år är god, med senap på. Julmaten man äter i Norge år åxå god. Men när det kommer till svenska julbord brukar jag bli sittandes med en tallrik överfylld med marsipangrisar. Idag läste jag Alex Schumals blogg, och det är inte första gången vi känner samma sak. Det visar sej att vi har inte bara hypokondri och flygrädsla gemensamt! http://bloggar.aftonbladet.se/schulman/
 
"Jag plockade på mig fyra, fem köttbullar och några prinskorvar och
så tog jag en macka och satte mig ner. Det var en märklig känsla.
– Jag äter i regel inte den barnmat jag lagar till min dotter, men nu satt jag
plötsligt med slips och kavaj och åt köttbullar på fint porslin för 800 kronor
"

Nu blommar löken!

     Publicerat: 2012-12-10 Kl: 10:09:42 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

...som Jonasson sa. Kolla, igår bakades det pepparkakor i vårt hem IGEN! Otroligt. Denna gången var det markus tur. Anledningen var väl egentligen inte att få julstämning utan mer att han mulat i sej alla jag bakade, och ville helt enkelt ha fler att gå å småäta :P
 Vad fiiiiiiiint Kerstin, jättefint! ;)

Hot dog?

     Publicerat: 2012-12-09 Kl: 14:02:18 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag är det riktigt kallt här, -14 grader. Vi tog oss ut på en promenad trotts det. Fick med mej en butter sambo, en frusen hund, en glad hund och en trottsig 2-åring ut på promenad efter mycket om och men. I denna familjen råder det nämligen delade meningar om hurvida man går utanför dörrn när det är kallt, eller inte, om man säger så... ;). Polly med sina frystassar hamnade ganska snabbt i vagnen, Kerstin ville gå och bra är ju det för då håller man ju värmen mkt bättre. Sedan handlade vi och gick hem igen. Då ville Kerstin åka vagn så då satt Polly i hennes knä hela vägen hem, duktiga tjejjer :)
 

Das muntergöks på promenad i -14 ;)


Polly håller värmen med hot-dogs?


Finns det hjärterum... :)

Nu är det jul i vårt hus!

     Publicerat: 2012-12-08 Kl: 19:58:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

...eller iallafall runt omkring oss... Idag åkte vi till Farsta för att shoppa några grejjer, där mötte vi Calle med familj, vilket först resulterade i glädjetjut från två vagnar på torget haha söt ungar! Vi gick och åt på Burger King tillsammans allihopa och sedan var det visst lite "Tomteverkstad" i köpcentrumet så vi stannade där en stund. Varken Calle eller Kerstin vågade sej fram till tomten men Wille, som är lite äldre var en modig kille och satt hos tomten en stund :) Kerstin föredrog pysselhörnan och snart kom även Calle och Wille dit. Kerstin avslutade med att dansa lite till en tjejj som sjöng "stilla natt" innan vi skiljdes åt och gjorde våra sista ärenden innan vi åkte hem igen :)
 

Påväg på äventyr :)


Allvarlig Kerstin tittar på tomten!


Pyssla är bättre!


...men dansa är det bästa! Även till "stilla natt" ;)

Skor till Polly

     Publicerat: 2012-12-08 Kl: 15:46:10 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Nu har jag fått nog. Efter några ynka dagar med snö så är jag trött på att behöva bära Polly på promenader när det är kallt eftersom hon får såna extrama "frystassar" som jag kallar det. Hon bara står där med helst alla fötter i luften och bara darrar. Nu har jag beställt skor till henne så får hon prova det i vinter. Inte för att jag tror hon vill gå med dom heller men då har jag iaf provat. Tror jag har hittat mjuka mer vant-liknande skor för vill ju inte ha en regelrätt sko med sula å skit, nej ush. Det ska helt enkelt fylla en fuktion. Blir ju spännande detta.
 

Vad fals??

     Publicerat: 2012-12-08 Kl: 09:27:45 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

Idag vaknade Kerstin 06.19. WHAT?? SÅ tidigt har hon aaaldrig vaknat. Tror rekordet ligger på 06.30. Hon sover ju i regel till 8 ungefär, ibland 7, ibland 9, det är rätt olika det där. Men idag måste något ha väckt henne. Trodde inte mina ögon när jag tittade på klockan när hon kom in till oss efter hon vaknat. Men... Ingen i vår familj kliver upp den tiden inte. Så hon fick roa sej själv, plockade med grejjer, såg lite film och klockan 8 gick vi upp. Jag lyckades somna om en stund iaf. Nu har vi varit uppe i 1,5 timme pch om en stund väntar en promenad. Men först efter Markus vaknat, det är hans sovmorgon idag men klockan 10 får det vara nog :D

ÄNTLIGEN HELG!

     Publicerat: 2012-12-07 Kl: 20:13:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Då satt man här igen! Fredagkväll och chips i skålen :D Har haft en riktigt rolig jobbdag idag och på hemvägen köpte jag pizza. Nu ska vi se på X-factor-finalen. Härregud för ett menlöst program asså, vem bryr sej sådär innerligt om det? Inte som på den gamla goda Idol-tiden inte :P
 
Nåja... i helgen blir det mer pepparkaksbak (inte jag utan Markus är så tarv på pepparkakorna att han nu ska baka nya med Kerstin haha). Annars har vi inga planer alls faktiskt.
 
Här följer en bild på Kerstin som ville äta sin pizza som en hund. "Titta mamma, ja äte pizza som en hund!" Haha, sötnosen <3
 

Manga snöar - aka KAOS.

     Publicerat: 2012-12-05 Kl: 15:49:51 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerEtt av dom ställen med absolut minst snö...
 
Asså HÄRREGUD. Jag är SÅ glad att jag tog beslutet att stanna hemma idag. Hundratals bilar står fast i avfarterna från Nynäsvägen, och jag hade helt sonika inte kommit hem även om jag hade lyckats ta mej TILL jobbet i morses. Bara på vägen utanför oss här står det säkert 10-15 bilar som kört fast.
Eftersom jag hann lämna Kerstin på morgonen iom att min vision var att ta mej till jobbet, så innebar det ju att jag måste lyckas hämta henne åxå. Alternativ 1: Ta ut bilen, ställ dej i alla köer, kör fast, körfast igen, skotta, köa. Alternativ 2: Pulsa sej fram i snöstorm, tidvid 80-90cm snö, oplogat, halt, kallt, ena vägen utan barn andra vägen MED barn på armen. Uttrycket pest eller kolera har ju aldrig kännts så passande. Jag valde alternativ 2. Tog på mej Markus snowboardutrustning och begav mej. När jag väl kom fram till dagis var jag så trött att jag fick delta i mellis för att samla kraft att gå hem igen haha. Kerstin tyckte det var roligt med all snö i ungefär 30 sekunder. "Titta mamma de e manga snöar utte!" Mmmmm.... kan man säga. Hon kunde ju inte gå alls knappt, bara precis genom lilla centrum, resten har jag fått bära henne. Mjölksyran i armar och ben har aldrig varit mer påtaglig. Men tillslut kom vi iaf hem igen. SKÖNT! Nu får detta fan vara fixat imårrn så man kommer till jobbet. Har iaf bytt bort min öppning imårrn. Jag bor såpass långt bort att det är bättre nån som bor närmre klniken öppnar, mindre risk för förseingar då iaf.
 
Ja härregud.

Krisläge!

     Publicerat: 2012-12-05 Kl: 09:31:54 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

Läste just en så rolig statusuppdatering på FB där man fått ett brev från förskolan där man utfärdade krisläge och vädjade till föräldrar att ha förståelse en dag som denna att det unde vara färre personal på föskolan haha. Jag tycker det var så komiskt, "krisläge" som att det var inbördeskrig eller nått. Nej, det är bara årligt snökaos i Stockholm. Suck. Själv kommer jag inte ens till jobbet nu på morgonen. Efter att ha kämpat mej till dagis med Kerstin och började närma mej utfarten till motorvägen insåg jag att det är bara att skita i. Att ställa sej å parkera i den stillastående trafiken gör inte att jag kommer fortare till jobbet än att jag åker hem och avvaktar lite. Så nu sitter jag här och väntar på att det ska lätta något så kan jag åka sedan. Parkeringen här hemma var heeelt igenbommad av snö men min braiga bil och min finfina teknik haha gjorde att jag banne mej kom ut. Andra bilar har kört fast helt. Ja härregud... Vi får helt enkelt se hur dagen ter sej!

Face Off-förmiddag

     Publicerat: 2012-12-04 Kl: 22:55:13 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Helloj! Fasen var så inne i min mysiga förmiddag att jag glömde av bloggen. Lämnade Kerstin på dagis och därefter, efter en KALL hundpromenad så la jag mej i sängen och kollade på Face Off i några timmar. Sedan åt jag mina hemmagjorda marsipangodisar i sängen, åt lunch där och drack cola ,och sedan åkte jag till jobbet! Haha så jäkla soft att få slappa riktigt ordentligt! Älskar Face off. För er som aldrig sett det så är det en serie där dom tävlar i att göra specialeffekter, altså att dom skapar filmmonster, olika figurer å sånt ni vet. Jätteskojj! Det gär 19.00 på söndagar på 6an, det är säsong 2. Jag har just sett klart säsong 3 som just gått i USA och nu kollar jag på säsong 1 som jag såg när den gick på TV här i Sverige men det är rätt längesedan nu =)
 

Strömavbrott

     Publicerat: 2012-12-03 Kl: 20:02:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Ush! vid 16.20 dog all ström här. Till en början var det väl lite mysigt, tända ljus åså, men när även mottagningen till mobilen dog fick jag lite småpanik. Avskyr känslan att inte kunna bli nådd, eller kunna nå ut! Vi gick en liten liten kort promenad i mörkret men annars har vi suttit här och läst böcker och sett på film på ipadden. Klockan 19.20 kom strömmen ääääntligen tillbaka igen :)

Bullmamman Soffi!

     Publicerat: 2012-12-03 Kl: 16:49:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Dra på trissor!
 
 
 
Efter en kall promenad åkte jag och Kerstin till ICA Maxi och köpte kavel, pepparkaksformar och pepparkaksdeg. Härregud, det trodde jag aldrig om mej själv! Men när jag ser alla andra mammor som bakar med sina barn kände jag att jag får nog göra det jag åxå. Så, sagt och gjort. Kerstin knådade runt på en liten degbit medans JAG bakade pepparkakor. Lessnade efter en plåt, men stod ut till tre plåtar och slängde resten av degen :D

Till råg apå allt köpte jag färag marsipan så nu har jag gjort smarriga marsipangodisar MED SMÄLT CHOKLAD PÅ dessutom. Ja härregud.
 
Och... Kerstin snoriga små fingrar har inte varit delaktiga i några av pepparkakorna som finns att äta. Nån måtta får det vara på eländet! ;)

Hemma-dag

     Publicerat: 2012-12-03 Kl: 15:36:05 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Idag vaknade Kerstin och såg ut som en Gremling. Håret satt helt fastlimmat i hela ansiktet av snor. Snörvel snörvel. Tur det ändå var en ledig och dagis-fri dag. Hon är pigg och glad så hon är inte sjuk i den bemärkelsen men tveksamt om jag hade gått till dagis med henne om det varit vanlig dagisdag. MEN det behöver jag egentligen itne funder apå för vi var ju ändå lediga idag. Snoret har minskat massor här under dagen åxå så hoppas det var något tillfälligt.
 

Grattis Värmdö Djurklinik!

     Publicerat: 2012-12-03 Kl: 10:32:11 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerIdag fyller kliniken 5 år!
Själv har man varit med i 4,5 år lite drygt :)

Lovley!

     Publicerat: 2012-12-02 Kl: 12:25:08 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Sikken underbar dag!!
 


Tomten har varit här och spytt!

     Publicerat: 2012-12-01 Kl: 19:06:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Sådär ja! Då har även det Nilsenska/Anderssonska hemmet julpyntat! Hittade honom, vårat julpynt, tomten, i en låda och nu hänger han i fönstret och spyr jul över vår lägenhet :D
 
...och mer än så blir det inte. Jag förundras varje år, hur folk med annars så god smak, plötsligt finner det helt underbart fint och mysigt med hemska julgardiner, julpynt i vartenda hörn, dom gräsliga julljusstakarna i fönstren, och till råga på allt, en gran som tar upp halva hemmet :D Och ja, jag vet, att flera vänner nu tar åt sej, och ja, jag menar just ER :D Men självklart får folk göra som dom vill, det är ju inte mitt hem. Bäst att skriva det för man vet aldrig vem som kan ta illa upp annars :P
 
Men lite jul ska ju även Kerstin få uppleva här hemma så vår tomte åkte upp även i år. Sedan har ju mina föräldrar julpynt och stor gran, så Kerstin blir itne helt utan ;)

SNÖ

     Publicerat: 2012-12-01 Kl: 14:15:43 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer
Kerstin påväg till affären tidigare idag. Väskan är med, och den innehåller "manga penga" haha. Hon håller hårt i sina tre enkronor som hon har i väskan. Som ni ser har vi en del snö här. Riktigt mysigt nu när det inte snöar och blåser utan bara ligger vitt på marken :)