hemma igen

     Publicerat: 2010-01-31 Kl: 21:57:59 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer
då var man tillbaka hemma. efter att ha vilat ett par timmar på dagen, mådde jag bättre, tur det! vill inte bli sjuk!
vi har iallafall varit i upplandsväsby hos markus kompis peter, hans tjejj mia och deras lille son adrian, som var mycket söt och väääldigt snäll, glad och tyst :P
dom hade ett par hundar och ett par katter. polly har sovit hos oss hela kvällen men bamse roade sej med att utforska katterna han :D
på hemvägen köpte vi mc donaldsmat, och nu sitter jag här i soffan übermätt och petar i mej lite vindruvor. känner dock att jag måste lägga mej. trött som fasen är jag. ny dag imorgon. dax att bära in alla fodersäckar till sina lagerplatser och butikshyllor. whish me and my rygg good luck.

hejsålång!ynk

     Publicerat: 2010-01-31 Kl: 13:20:51 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


ush idag mår jag jättekonstigt. som mjölksyra i hela kroppen, svimmningskänskor och helt matt. håller jag på å bli sjuk? har lagt mej igen, och det var skönt iaf.
i eftermiddag ska vi åka till markus kompis i upplandsväsby och hälsa på, dom fick en liten son i höstas, och nu har markus fått tummen ur så vi ska hälsa på dem. hoppas jag känner mej bättre sedan helt enkelt.
nu ska jag vila och hoppas på föbättring.

hejs!


bloggpuntsekrånglar

     Publicerat: 2010-01-30 Kl: 19:00:16 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

bara här blogg.se krånglar idag? suck. jag som bakade kaka förut, tänkte skriva om det å allt, men nu är jag bara irriterad på hela bloggen. hoppas det fungerar bättre imorgon.

frstn.. vecka 13+0 idag, dvs start vecka 14. inte för att tiden springer iväg direkt....bak-tvång

     Publicerat: 2010-01-30 Kl: 10:52:31 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarergick in på min favoritblogg, och såg ett helt underbart recept, måste baka idag! måste åka och köpa en form! måste baka måste baka. har länge velat göra cheesecake med, så då måste jag ändå ha en form. men kolla in denna kaka, härregud måste ha.


God morgon, by the way!


backpain

     Publicerat: 2010-01-29 Kl: 20:08:49 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


I löv my job. frtm just ovanstånde moment....

äntlgen helg! hela dagen har släpat sej fram, men den tog ju slut tillsist, den åxå, som alla andra dagar. nu sitter jag i soffan helt uppsvälld av alla mat jag ätit, kan knappt röra mej, puh. ska kika let's dance och så.

har åxå sjukt ont i min rygg. fick två foderleveranser idag. jag är ju foderansvarig, och det har hittils även inneburit att jag får bära in sk*ten när det anlänt. i början klarade jag lätt att kånka in alla säckar, men med tiden har ryggen börjat ta stryk. nu är det riktigt illa. känner att hela kroppen skriker "stoooopp" efter några säckar, blir super trött, beror väl på omställningen i kroppen av graviditeten, och ryggen värker efter en stund. mari hjälpte mej med ena pallen, men resten tog jag själv. fick in det genom dörrn och in på att rum, men där ligger det ännu, då jag inte klarade lyfta en enda säck till eftersom ryggen bultade.. and it still is. ja, gnällig jag är va? men det är min blogg, jag gnäller hur mycket jag vill ;)
nu ligger det kvar tills måndag och flåsar mej i nacken :(

nu ska jag peta i mej lite salt & blandat, gött. har inget sötsug alls längre, dricker inte ens cola! men idag ska det bli gptt med lite godis trotts allt.

ha en bra kväll!

blodprovsdagen

     Publicerat: 2010-01-28 Kl: 22:21:23 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

jaha sådär ja! det var den dagen det. kan säga att sköterskan på mamma mia var ett riktigt stolpskott, men härregud, hon stack mej, men inte i kärlet, gnällde över att jag hade litet tunnt kärl osv. jag kände bara, men snälla rara, om du sticker I kärlet och inte ovanpå går det lättare. hon hämtade en kollega, som jag tyckte var lite stroppig, som stack mej och det gick bra. hade det varit mitt första mvc-besök hade jag bytt mvc, fick sån dålig känsla haha. tur det bara är för det här testet.


sedan har jag jobbat. och dagen till ära har jag tagit blodprov på samtliga kvällspatienter utom en enda. å jag missade då ingen av mina, trotts att dom rycker undan ben, vill bitas och klösas och kastar sej in under en stol ;)

nu har jag ätit mozarella och tomat i mängder, kollat på halv åtta hos mej, och nu ska jag lägga mej. eventuellt kolla på robinson åxå.

hoppas ni haft en bra dag!off to östermalm

     Publicerat: 2010-01-28 Kl: 11:17:54 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


jaha, då var det snart dax att sätta sej på tunnelbanan (ush och fy) och åka till mamma mia för blodprov. har just varit på promenad och det är ju sjukt mycket snö. måste även gräva fram bilen, men orkade inte nu, för alla krafter tog slut när jag pulsade i snön.
jag skriver mer sedan när jag kommer hem.

so'long!trött

     Publicerat: 2010-01-27 Kl: 21:53:02 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer
trött
T.R.Ö.T.T
ojoj
sova
NU

natti!

snökaos

     Publicerat: 2010-01-27 Kl: 18:46:48 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


toddeloo. ja, man är glad att man kommit hem. inte någogt med snö på vägarna, fy fan. jag är jävligt glad att jag har en ny och modern bil, som har antisladd och antispinnsystem, för man känner verkligen hur det jobbar i denna hemska snömodd, och glashala vägar! tog 50 minuter hem från jobbet, fick köra i 60-70 på sin höjd, inget plogat, bara djupsnö hela vägen. men självklart blir man omkörd, folk har bråttom bråttom, inte undra på att det händer olyckor, bärgningsbilarna trängdes på vägarna.

frstn vägde jag mej på jobbet idag, har inte gjort det sedan inskrivningen på mvc. då sa hon att jag vägde 58, orättvist tyckte jag, då jag hade skor å tjock stor jacka och hon bara rundade av ner till 58 från lixåm typ 58,2. jag vill hävda att jag nog vägde kanske 57,2 kanske. hehe jaja. idag vägde jag mej, vägde 59kg! trodde jag skulle smälla av, det har jag aldrig vägt, så då har jag alltså ökat lite i vikt pga graviditeten antar jag. jag VET att det inte är mycket men jag har vägt samma i flera flera år. nåja kanske ett tecken på att något händer?

imorgon ska jag till mamma mia inne i stan och ta blodprovet i kub-testet. hoppas det inte är någon tafflig sköterska som inte kan sticka, då blir jag irriterad. hur svårt är det lixåm? haha, pissiga sköterskor som skyller på att kärlen rullar osv, det är väl bara att hålla fast det med tummen. nåja :)

markus ska på fotboll ikväll så jag är ensam. ska samla ihop lite mat här nu. funderar på att gå ner till konsum och köpa något gott bröd. och mozarella och tomat igen, har ett väldans sug efter det. mycket gott! men vi går se. kanske är för lat :)hemma och vända

     Publicerat: 2010-01-26 Kl: 22:02:43 | I kategori: Vardagsprat | 3 kommentarer...ja det känns ju så, jobbar till 21.00, hem, äta, sova, tillbaka till jobbet. men men jag ska inte klaga jag älskar att jobba kväll =) hade en bra kväll, ett par blodprover, en arg katt och lite småpyssel, aldeles lagom.

har iaf mått bättre under eftermiddagen, men tycker mitt luktsinne varit lite känsligt igen, och har haft lite kväljningar då och då. kanske finns det något där inne som lever och växer trotts allt? man kan ju hoppas. vecka 12+3 idag.

nu har jag ätit lite tomat med mozarella igen, och ska väl gå å lägga mej. samla krafter till en ny dag imorgon. hoppas jag slipper må illa då, räckte med ett litet besök av den varan idag känner jag.

ja.. nä.. dåså!


uhh

     Publicerat: 2010-01-26 Kl: 13:10:36 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


ush idag mår jag inte bra. känner mej helt risig. började iaf dagen med att betala räkningar och sedan gick jag upp. efter några minuter uppe blev jag plötsligt lite lite illamående och innan jag visste ordet av var jag tvungen och spy! som tur är är ju magen tom på morgonen, men stod där och hulkade ett bra tag. vad falls? beror det på graviditeten eller är jag magsjuk? jag har visserligen spytt kanske ett tiotal gånger under dessa veckor, men det har då utlösts av någon lukt, nu kom det helt appropå! men sedan var allt bra. vi tog en promenad jag och hundarna och sedan åkte vi till djurmagazinet och ica. har köppt mozarella och tomat, är så sugen på det, så syrligt och gott med citron och olivolja på. dock nu när jag skulle äta så började jag må illa igen, men har tryckt i mej det, och två smörgåsar, hoppas det känns bättre snart.

om ca 40 minuter ska jag åka till jobbet så då hoppas jag att jag är fit for fight :/. men det känns redan lite bättre (tror jag).

sitter i nya soffan och pöser fan vad underbart det är! och hundarna har ju fått en egen plats i soffan så vi slipper massa hår, och polly har hoppat upp på sin plats två ggr dag, kanske har hon fattat? =)

nu ska jag plocka undan min mat och vila en stund, sedan är det som sagt dax att slita för brödfödan.

hejs!


markus 28 år :)

     Publicerat: 2010-01-25 Kl: 20:42:39 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


GRATTIS ÄLSKLING!
Idag fyller denna skapelse 28 år!

vi har just kommit hem efter att ha varit ute och ätit, mysigt, och gott!
28 år, härregud, old old man! dax att växa upp nu,  när han ska bli pappa ;)

Jag älskar dej
barn-samlare

     Publicerat: 2010-01-24 Kl: 16:42:09 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarereftersom jag tillbringat hela dagen i vår nya soffa har jag således åxå kollat en del på tv, bland annat familjen annolunda, i vet dom där mega-familjerna. tex är det ju en familj som har tio barn! jag kan inte låta bli att känna att det känns lixåm lite stört? lite som att dom samlar på barn, lite samma känsla som tanter med 55 katter inne i sitt hus, galna kattkärringar! fast här har man samlat på sej barn istället. fatta att vara barn i en sådan familj? och jag kan heller inte låta bli att tänka på hur mammans underliv måste se ut? som en uppånervänd hink? känner dom sej friska i huvudet när dom måste köpa en gammal buss för att kunna frakta hela familjen? frågot frågor...ny soffa!

     Publicerat: 2010-01-24 Kl: 13:04:50 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarerÄNTLIGEN!
äntligen har familjen Andersson/Nilsen skaffat ny soffa!
från att ha haft en där vi båda fått trycka ihop oss och klämma ner hundarna, har vi nu en soffa där båda kan sitta bekvämt samt hundarna får plats! underbart. självklart har jag haffat den bästa delen som Min, divan-delen, men med mitt knä som inte kan vara böjt så länge är det toppen, att kunna sitta utsträckt, samt att om graviditeten går som den ska, kan jag sitta bekvämt även om jag är tjock. nu ska jag försöka få hundarna att lägga sej på en egen plats i soffan, dvs på en filt som blir deras. det är skönt att slippa vita hår i heeela soffan, ska sträva efter att vara konsekvent å se till att dom ligger på sin plats nu. det blir inte en enkelt match. puh.
hello

     Publicerat: 2010-01-23 Kl: 14:26:46 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarerhoppas verkligen svenska folket snart tar sej samman och slutar besöka dessa
människors bloggar? SER ni inte vad ni tar fram, och stöttar? härregud, jag vet
inte om jag ska skratta eller gråta. har dom inga vettiga föräldrar alls? håhåjaja.

do some hair!

     Publicerat: 2010-01-23 Kl: 13:52:30 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


ojojoj! idag har vi varit riktigt flitiga! efter en härlig promenad med hundarna på sjön drog vi tummarna ur våra arslen ska ni veta. iochmed att kickan kom och adopterade mina stora burar som stått i förrådet, fick vi ju massa plats, vilket ledde till att vi nu idag fick tummen ur röven och åkte till tippen med massa skräp som legat i förrådet i en evighet. prima skinka! brottade oss fram på soptippen, ett under att man inte får bucklor i bilen :S.
sedan var vi och handlade, och sedan gjorde jag grejj nummer två som jag ej fått gjort, tvätta bilen! nu är lilla fabian som ny! som den nya fina bil den faktiskt är <3
och ja, nu, är vi hemma. har lagt mej för att vila mitt jävla knä. behövdes, det är dock lite bättre nu är igårknäll och natt då det var hemskt!

resten av dagen har vi inga planer, men jag funderar på att göra rent marsvinsburen så till den grad att jag ska diska ur bottnen, lika bra att passa på när man har ången uppe!
helg, sweet helg

     Publicerat: 2010-01-22 Kl: 17:08:40 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


åh my lord. äntligen helg. efter denna veckan känns det extremt välbehövligt. mitt knä har ju kruppat denna veckan, och idag nådde det kulmen genom att svullna upp till en härlig fotboll, vilket medför att jag haltar runt som en annan kärring. suck. var så skönt att komma hem här nu och bara få lägga mej i sängen och vila!

såg att jag idag går in i vecka 13. alltså 12 fullgångna veckor. tiden går ju sjukt sakta vad fan är detta? nu ska ju missfallsrisken bli betyligt mindre. det lugnar dock inte mej ett skvatt. hur ska man veta att det där inne lever, när man mår som man brukar? jag önskar nästan att jag kaskadspydde, var kroniskt trött och hade extremt behov av rå falukorv och saltgurka, sånna skumma saker. men vad har jag haft? lite ömma bröst, som nu gett med sej, och ett lite knursligt luktsinne. va fasen, kunde inte oroliga jag fått ordentligt med symptom så man slapp tvivla? suck.

ikväll blir det iaf tv och godis, eller något. vi har ju dock ingen soffa, men ska ta upp en madrass, och lite kuddar så kan vi ändå sitta mot väggen och vrida tvn, gud vad sorgligt haha, men det verkar som att våran soffa hade kommit nu, så vi ska hämta den på söndag :)

som ni märker är det ingen jätte fart i bloggen för tillfället, men den följer ju mitt liv, och jag är oaktiv och trist just nu, så då blir bloggen det med, men är glad att såpass många ändå följer den varje dag <3

ha det så fint!


KUB

     Publicerat: 2010-01-21 Kl: 12:13:30 | I kategori: Min graviditet | 0 kommentarer


jaha, då hade man lite hastigt bokat tid för KUB test. (kombinerat ultraljud och biokemi, som visar sannolikheten för att fostret skulle vara mongoloid. ja det heter down symndrome, men detta är min blogg ;)). ringde till MammaMia faktiskt. jag kunde ju få det via landstinget, men är ute i ganska sen tid nu, så kände att det blir säkert inte av då. så jag gör det privat. pratade med en jättegullig tjejj som hjälpte mej med relativt snabba tider. fick tid för blodprovstagning  på torsdag nästa vecka, och ultraljud tisdagen därpå. egentligen ser jag detta mest som ett extra ultraljud. härregud. bebisen levde för en vecka sedan men nu är det mesta av mina pyttesymptom borta, så nu är jag oroad igen. dadaaa! att man sedan kan se om barnet har en kromosomrubbning, är en bonus i detta läge. skulle så vara fallet, även om risken med tanke på ålder och att man inte har det i släkten, så skulle jag avbryta graviditeten. det råder väl delade meningar om det, men jag känner iaf så. inte ens en tvekan om saken.

har nu åxå plockat ihop burar och gjort iordning soffan, så det blir hämtat i eftermiddag. ringde jysk åxå, som har soffan, vi får den om vi har tur på tisdag. haha. gud. utan soffa till tisdag dårå. men det löser väl sej alltid =)

nu ska jag gå ut med hundarna. har varit ute med bamse i natt igen. har var risig i magen för nån vecka sedan och nu är han det igen, vad fan är detta?

ha en bra dag!

novellinlägg igen

     Publicerat: 2010-01-20 Kl: 20:43:38 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


puh! här har ni mej. sliten efter arbetsdagen. en dag fylld av krämpor. seriäst har jag kännt mej som en nittioåring idag. dels är ju min tumme åt helvete, suck, har fått ha den i stödbandage hela dagen. sedan lyckades jag med något med knät i morses, som det blev som kramp i knät, vilket hållt i sej hela dagen och värkt från tå till höft med epicentrum i knävecket, vilket då gjort att jag inte kunnat sträcka benet på hela dagen och haltat som en skadeskjuten kråka eller liknande. uppe på det har jag ont i svankryggen. det kom i helgen när jag körde bil, hoppas det bara beror på det och inte är en gravidkrämpa!

på tal om graviditeten... nu är jag ju i vecka 12.. och för en vecka sedan levde ju den lilla där inne och allt såg bra ut. men nu har mitt hemska luktsinne plötsligt blivit mycket bättre, samt att mina bröst som varit ömma i tio-elva veckor inte alls är så ömma längre! ush blir jätte orolig, är något fel nu? lever den lille? men visst är det nu i vecka tolv många symptom försvinner?  åh.. jag som trivts så bra med mina ömma små bröst.. suck... det har varit mitt lilla halmstrå!

sedan funderar jag fram och tillbaka på nådant nupp-test, när man mäter nacken eller vad det är på fostret för att se om det är stor risk för down-syndrom. dock är det svårt för mej som är så ung och inte har downs i släkten att få ett sådant test, dax att agera nu med isåfall, nej det blir nog inte av, känner jag på mej. på vissa ställen gör man det i vecka 12+ och vissa i vecka 13+, så, eh.. börjar brinna i knutarna nu isåfall.

för övrigt, så kommer kickan imorgon hit och hämtar min stora råttbur som stått i förrådet och tagit plats i två år! yay! har precis kånkat upp den, ska städa ur den lite grann, resten får hon göra. sedan ska hon även ta våran soffa, vi har ju köppt ny, bara att den inte kommit än hehe, så vi blir utan soffa en liten tid, men whatever, värre saker sker i världen!

nu ska jag puttsa av det ärsta på buren!
see you!

hellu

     Publicerat: 2010-01-19 Kl: 22:15:47 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerså hade dagen passerat!

började denna tisdag med ett återbesök på ortopeden där jag gjorde min underbara artroskopi i december... man misstänkte ju att jag har något som heter pigmenterad villonodulär synovit, och mycket riktigt hade biposierna dom tog från knät visat på detta. det är visst extremt ovanligt och jag känner mej mer eller mindre som en mutant. kommer dock inte göra något åt detta i nuläget. besvären är överkomliga, och jag ville mest veta vad det berodde på, få en diagnos, och nu är det gjort. jag får återkomma om jag vill ta tag i saken längre fram.

bamse har firat sin dag med följande saker:

1. fått äta sej mätt tre mål (ja är man bamse är det ingen självklarhet!)
2. varit på djurmagazinet och köppt specialfyllda tuggben.
3. sluppit täcke fast det snöade ute.

hade tänkt bjuda på tårta på jobbet, men nä, inte idag. ibland känner man inte för det helt enkelt. han bjöd förra året, så, äsh vi hoppade det idag ;)

nu är jag iaf hemma från att ha jobbat kväll, vilket var en trevlig kväll med lagom mycket att göra. har åxå brottats med en ganska så uppretad rottweiler vilket har resulterat i att jag stukat min högra tumme, det gör fruktansvärt ont! måste nog tillochmed ta en värktablett om jag ska kunna sova. fy... kul verkligen. hela handen värker och är stel nu.

men nu ska jag gå å lägga mej.
ha de fint!


GRATTIS BAMSE 7 ÅR!

     Publicerat: 2010-01-19 Kl: 09:09:00 | I kategori: Bamse & Polly | 1 kommentarer

 

 

 

 

tjoho

     Publicerat: 2010-01-18 Kl: 19:24:19 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


puh. hemma. ja vissa dagar vet man att man lever. fullt upp på jobbet, blodprovs-race idag igen, och allmänt fullt upp. dessutom började det snöa som fan iaf på värmdö och fick mer eller mindre gräva fram bilen när jag skulle hem. kul. kändes som jag aldrig skulle komma iväg.
det märks att vi är en sköterska kort, det gör det. hoppas dom får tag på någon riktigt bra, som kan börja hos oss. någon glad, positiv och engagerad person, det önskar jag :)

nu sitter jag och väntar på markus, som snart är hemma, och vi ska köpa pizza idag. eller, det får nog bli en kebabrulle för mej, pizza är aldrig nå gott. blä.

sedan har jag jätte ont i min ländrygg, tror det beror på bilköringen i helgen, men  jobbigt är det faktiskt. men annars är det lungt på krämp-fronten.
jag har ju mått oförtjänt bra hittils i denna graviditet, ja så bra att jag var helt säker på att det inte fanns nått där inne. dock har mitt luktsinne varit uppåt väggarna känsligt. dom som känner mej lite närmre vet att jag är löjligt känslig för lukter i vanliga fall. nu är det såpass att jag faktiskt hulkat å spytt vid några tillfällen pga, tex hundmatslukt, hamster-bur-lukt, eller något äkligt sköljmedel. fy vad jobbigt. annars har jag inte mått illa sådär som många gör. tycker dock detta med lukten blivit liite bättre, men det är ju normalt att symptomen i vecka 12 börjar avta och man mår bra igen, får väl se om det stämmer.
men jag är så orolig hela tiden, ush, önskar att jag slapp det :(

hejsålång

back in sthlm

     Publicerat: 2010-01-17 Kl: 18:21:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer
blogg.se krånglar för mej så har inte kunnat uppdatera och nu ger jag upp. resan gick iaf bra, maten var god. jag har lagt på min nya bäddmadrass och för första gången på 4 år ligger jag bekvämt i sängen.
sådär ja :Dkvällskvist

     Publicerat: 2010-01-15 Kl: 21:22:07 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

jahapp, har ni en bra kväll? vi sitter och kollar på let's dance vi. jag har just sett favvon emd-mattias dansa till sej höga poäng, nu återstår det att se hur markus beloved gudrun tar sej an kvällens dans. (haha).

imorgon åker vi till borås, ska äta pinnekött (norsk typ av mat) och mina kusiner på mammas sida och deras barn kommer. det blir kul. men dom där 40 milen är aldrig kul, men nu har jag iaf sällskap!

har just nu svårt att sitta i soffan. suck, kanske är normalt, men det tar lixåm emot, är lite obekvämt när jag vill krulla ihop mej som jag brukar. inte för att något syns på magen, men det känns där inne, antar att är lite trångt, mot vad man är van vid. värre blir det... huh...

 

 

the big chock

     Publicerat: 2010-01-15 Kl: 19:17:06 | I kategori: Min graviditet | 3 kommentarer

för många är nog ett plus på en graviditetssticka en stor glädje. jag hade alltid föreställt mej att hamna i en situation där man aktivt försöker få barn, och efter några månaders besvikelse plötsligt får ett plus på stickan och man lever i en rosa dröm-värld.
den känslan fick aldrig infinna sej hos mej. varken besvikelsen eller glädjen. snopet.

det hela började i slutet på november/början på december. tyckte det var så konstigt att jag hade så sjuk mensvärk en hel vecka innan kärringa röd skulle anlända. brösten ömmade och jag tänkte att jaha, jaja den kommer väl tidigt denna gång då. men inget hände. tanken på en eventuell graviditet komm och nosade lite, men jag slog bort det då jag tyckte det vore en omöjlighet. dagarna gick, molvärken fortsatte, men inget kom. åså var det dagen D, då den borde kommit, men nä. då var jag hundra procent säker på att det berodde på min oro. i slutet av veckan köpte jag ett graviditetstest, för att bara stilla oron, och att det skulle komma igång. gjorde det direkt när jag kom hem på fredagen. vid detta tillfälle befann sej markus på en riga-kryssning för den delen. jag doppade stickan i kisset, och pang sa det, utan att behöva vänta, ett lila streck som stack i mina ögon likt en harpun. panik. vad var det jag såg? jämförde med intruktionerna flera gånger, vände på stickan, men nej det var positivt. vad skulle jag göra nu. sittandes på toan med byxorna nere och stickan i mellan nyporna ringde jag till min mamma. "jo, jag skulle bara säga *snyft* att jag sitter här nu med ett positivt graviditetstest i handen *mega-grin*" mamma svarade mej att "men lilla vännen det är väl inte hela världen? det är ju ett fantastiskt besked, inte ska du vara ledsen". sedan pratade vi, och visst jag är i "rätt" ålder, har fast bostad, fast jobb, likaså markus. jag har bil och körkort och ett ordnat liv. visst hela världen var det inte, men ändå.
sedan ringde jag till pappa, som först sa "men jaha, oj då". och jag sa "va? varför säger du oj då!" och han svarade, "men du gråter ju, eller?" men sedan blev han glad. efter det ringde jag min chef, karin. med tanke på mitt jobb är detta inget jag kan hålla hemligt, som många gör. jag kan inte fortsätta röntga, och dessutom känns det inte så kul att hantera vissa hormonpreparat, samt att man bör tänkta lite på tunga lyft åså.
alla runt mej blev glada, själv satt jag i en flod av tårar och känslan av att mitt liv var förstört.
markus då? tänker ni. eftersom han var på kryssning i riga och säkert aldeles kalas, så valde jag att inte ge honom denna nyhet just då, utan det fick bli när han kom hem på söndagen.

så där satt jag. aldeles ensam i min soffa. gråtandes, försökte ta in vad som kan vara det största som sker i ens liv. ganska misserabelt va?

på söndagen ringde jag markus såfort han kommit av båten. stackarn fick ju en chock och hade vandrat runt i stan en stund för att smälta. men sedan har han bara varit glad. vilket känns jättekul.

saker blir inte alltid som man tänkt sej.


hemma igen

     Publicerat: 2010-01-14 Kl: 22:13:08 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarersådär det blev en lång jobbdag det. men det gick ändå ganska fort. har inte mycket att skriva nu mer än att OJ sikken rush det blivit på bloggen sedan igår haha... är ni så nyfikna?

nu ska jag sova go natt!


<3

     Publicerat: 2010-01-14 Kl: 12:24:37 | I kategori: Bamse & Polly | 0 kommentarer

Sötungarna <3

Och i tisdags blev dom ju trimmade, och Bamse framförallt är så himmla fin nu, gick från att ha 7cm lång päls runt nacken till at ha 1-1,5cm lång päls, han ser ut som när han var ung, en liten manne <3

 

 

 

sovmorgon

     Publicerat: 2010-01-14 Kl: 10:17:09 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


*sommar... fukk off jävla vinter, snöiga vägar och minusgrader*

gääääsp.. skönt med sovmorgon?... eller vänta nu, jag har ju varit vaken sedan halv 8 ungefär. jag KAN inte sova. vaknar stup i ett om nätterna och har gjort i flera veckor. suck.
ska iaf pallra mej upp nu och gå ut med hundarna. ska till jobbet vid halv 12, eftersom vi har personalmöte. varför dom promt var tvugna att lägga det en torsdag när jag börjar sent? jag fick komma "om jag ville". ja men klart jag vill, med tanke på att det ska anställas nån ny, och jag har ju vart borta nästan hela december typ, och vill inte missa ännu mer. fattar inte varför dom inte kunde skjuta fram mötet, typ två dagar? är det hela världen? nu blir det en lååång dag för mej, då jag slutar nio ikväll. visst det är frivilligt, men ja... jag vill inte missa all information.

igår var det iaf fullt upp på jobbet. mari var ledig så det var bara jag och annika, åxå amelie såklart, som praktiserar hos oss, och jag tycker hon är guld värd! för första gågen har jag fått hjälp med att kånka in alla foderleveranser tex. skönt för min arma kropp. speciellt nu.
hursomhelst var det blodprovsmaraton hela dagen, vet inte vikken dag jag tog så mycket blodprover sist. tur att det gick bra på mitt ultraljud på morgonen, annars hade det varit en kämpig dag kan jag tro, om beskedet hade varit negativt menar jag.

men nu var det inte det, och jag försöker se ljust på framtiden, även om det är sååå svårt! man vet aldrig vad som kan hända, uch, det kommer bli en lång resa av oro. jag är ju ganska oroligt lagd om man så säger.

nej nu ska jag pallra mej upp här... gå en sväng med mina vovvisar!

big day

     Publicerat: 2010-01-13 Kl: 20:12:18 | I kategori: Min graviditet | 7 kommentarer


I början av december fick jag reda på att jag var gravid. Gjorde ett test för att stilla nerverna, och det var en chock när det visade positivt! jag blev allt utom glad, panikslagen var väl mer känslan.

nu har det ju gått en tid sedan dess, och den känslan har bytts ut mot att jag känner mej glad över det hela. Dock har jag mått väldigt bra, så oron för att något varit fel har ju gnagt mej så jag knappt kunnat leva normalt. man läser om alla som mår piss och spyr och ojoj känner sej så gravida, och här har jag gått runt med lite småömma bröst ungefär. tankarna trillar ju lätt åt missfall och missed abortion då. i vecka 6 var jag hos barnmorskan på inskrivning, fick ta blodprover och så. var redan då orolig över statusen där inne, så jag fick ett besök bokat till ett ultraljud. som alltså utspelade sej idag.

det var ett vaginalt ultraljud, så nu är jag av med gyn-oskulden. dessutom fick jag tagit ett cellprov, vilket jag sopat under mattan i tre år.

och där inne låg den. min och markus lilla bebis. en 4cm stor sak med ett pickande hjärta! ganska ofattbart att man kan må som vanligt när något sådant försigår innuti ens kropp?
nu känns det mer verkligt, och snart är jag i vecka 12, så är den magiska veckan då risken för missfall minskar drastiskt. är i vecka 10+5 idag.

nu tar jag dag för dag, och försöker vänja mej vid tanken. jag hoppas allt kommer gå bra såklart!
och om allt gör det, blir alltså jag och markus föräldrar i början på Augusti. och polly och bamse får ett syskon. den du!


wohoo

     Publicerat: 2010-01-13 Kl: 08:48:20 | I kategori: Vardagsprat | 4 kommentarer


IT'S ALIVE
:)


nervös

     Publicerat: 2010-01-12 Kl: 19:17:04 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarerjag är sjukt nervös idag.
stor dag imorgon.
jag återkommer.
ush.


har dom en chans?

     Publicerat: 2010-01-11 Kl: 19:03:54 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer
vad tror ni? skulle dom ha en chans?

....

SJÄLVKLART INTE

promenad

     Publicerat: 2010-01-10 Kl: 12:33:51 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

goddagens! söndag dårå... helgen går aldeles för fort jämt. vi följde markus til gymmet åså gick vi på isen hem. det är så mysigt att gå på den frusna isen, och hundarna älskar det!

Min nya jacka är toppen, I love it! varm å gå åxå. och så fick jag ju sån fin mössa med av markus syster i julklapp som matchar perfekt ;)

nu ska jag slå mej ner i sängen och kolla lite film och göra ingenting resten av dagen.

ha't bra!

 

 

 

fyndat

     Publicerat: 2010-01-09 Kl: 14:46:59 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

idag har vi köppt en soffa! äntligen. våran är så jävla liten och trång. vi har letat en evighet men inte kunnat hitta någon som uppfyllt kraven; max 230 bred, mörkgrå, divan åt höger, skönt att sitta i, helst bäddsoffa. men så plötsligt kom jag över den här! den är 223 bred, bäddsoffa, grå, och det är förvaring under divandelen, vikket är toppen! dessutom var den nedsatt i pris fram till 17 januari. så nu har vi bokad en sådan som kommer om 10-14 dagar. gud vad skönt att slitta knöla ihop sej för att alla ska få plats i soffan.

jag har åxå köppt en ny jacka! en rooosa, dunjacka från nike. den var väldigt "jag" och nedsatt från 1300 till 800 så jag slog till. härligt!

nu är vi hemma efter att flängt runt, markus ska på fotboll och jag ska ligg ahär, och kanske städa lite om jag orkar.

ha't fint!

 

lööv

     Publicerat: 2010-01-08 Kl: 21:19:41 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer
nu har äntligen lets dance kommit igång! markus är kär i gudrun, själv hejjar jag på EMD mattias ;)
wohoo

     Publicerat: 2010-01-07 Kl: 22:23:41 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


idag är det ett år sedan jag körde min första körlektion, satt bakom ratten för första gången. jag, rolle och toyotan ute i snömodden. shit vad tiden gått fort! är fortfarande så jävla stolt över mej själv att jag tog det steget och fullföljde det hela på 3 månader och 2 veckor ungefär! nu kör jag varje dag runt med min lilla fabia och att ta körkortet är det bästa jag gjort!
mätta och fattiga

     Publicerat: 2010-01-06 Kl: 22:07:23 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

ledig :)

     Publicerat: 2010-01-06 Kl: 12:56:43 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


gud vad skönt att det är röd dag idag. två arbetsdagar och jag är helt slut. hur ska detta gå hela våren? men det har ändå varit skönt att jobba igen, få tankarna på annat :)
jag och hundarna kom just tillbaka efter en ganska rejäl promenad i våra härliga -18 grader. vi gick med markus till farsta, för han skulle till gymmet, åså gick vi till djuraffären och så hem igen.
ikväll ska jag och markus ut och äta, vi har bokat bord på gondolen, det blir trevligt, det är fint där uppe!
men fram tills dess blir det inte många knop gjorda.

ha en bra dag!


lampor, ja tack!

     Publicerat: 2010-01-05 Kl: 10:53:45 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

god morgon! idag har jag redan varit aktiv, ringde skoda imorses angående lamporna och han sa at ja bara kunde åka dit så kikade dom på det. sagt och gjort, såfort det blev ljust ute körde jag ner till haninge, och dom var supersnälla som klämde in min bil bland alla bärgade kvaddade bilar. som tur var, var det bara lamporna som gått sönder, annars hade det blivit dyrt. medans vi väntade gick jag runt och kollade på bilar och har kärat ner mej i vw tiguan, snygg som fan. nästa gång jag köper bil, vill jag ha en toyota rav4, honda CRV eller en sån, vw tiguan :D

nu ska jag slappa tills det är dax att jobba. och passa markus konstiga kött som hänger i ungen och torkar och stinker i hela lägenheten. nån snacks grejj. ush.

 

 

 

 

aaww

     Publicerat: 2010-01-04 Kl: 20:36:57 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

aaawww

 

 

läskigt!

     Publicerat: 2010-01-04 Kl: 20:06:14 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

idag har jag jobbat dårå. kändes ganska skönt även om jag upplever mej själv som i en bubbla, lixåm min egen värld.
det var iaf en skräckupplevelse att åka till jobbet, det var så sjukt mörkt och snöigt längre ut mot värmdö :/. och på hemvägn likaså. jävligt svart och jag såg knappt en meter. vilket fick sin förklaring. tyckte på hemvägen att, ska det vara såhär svart? när andra bilar kör om får jag ju ljust? kollade när jag kom hem. båda strålkastarna är ju sönder eller något, det enda jag har på bilen när jag kört är altså, dadaa, parkeringsljus!! inte konstigt det varit jätte läskigt och jag inte sett något. ush vad sjukt. så imårrn bitti måste jag ringa skoda i haninge och fråga om jag kan få komma så dom kan kolla det där. härregud :S huh...
börjar iaf sent imorgon, skönt, lite sovmorgon nu när jag gått upp tidigt en dag ;)

nu, tv!

läsvärt

     Publicerat: 2010-01-03 Kl: 21:10:38 | I kategori: Nyheter att notera | 0 kommentarer

Bra artikel

Och just här körde jag idag. det var faktiskt enda stället där det såg halt ut, reagerade på det. men det bekommer bevisligen inte alla. och att köra med gamla slitna däck? why? jag har sprillans nya dubb-däck, och det tror jag är a och o i sådant väglag!cha cha

     Publicerat: 2010-01-03 Kl: 18:48:51 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

jepp. jag lever. jag överlevde de 40 milen längs E4:an. faktum är att det gick väldigt bra. fin väg, så jag behövde inte ens köra sådär sakta som jag trodde, klarade mej undan trafiken åxå, startade tidigt, och var här vid 14 i eftermiddags. det enda hemska med att åka, är när jag var tvungen att köra om långtradare, och vänster körfältet är ca 1,5 meter smalare pga snön :S. seriöst är jag så rädd när jag åker förbi, att det nästan svartnar för ögonen samt att jag får domingskänslor i benen. sjukt. ush. tur det inte var så många långtradare ute.

det är iaf skönt att vara hemma och träffa markus igen. jag är dock inte den roligaste flikkvännen just nu. är lite av en zombie, och har varit ett tag, som flera noterat åxå. kan inte hjälpa det jag bara hoppas det vänder snart. imårrn är det jobb igen, första dagen på 3 veckor. känns ju extremt overkligt.

frstn, ingen har väl missat nya ica-reklamen, där dom sätter videobloggarna mitt i prick? måste lägga upp den, den får mej faktiskt att dra lite på smilbanden!

 

ha't fint!

 

nervös...

     Publicerat: 2010-01-02 Kl: 22:46:37 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerställde in hem-resan idag pga att det snöat längs vägen, tänkte köra imorgon istället då det ska vara sol. nu snöar det igen och det är varning om isig väg, samt trafik-kaos imorgon. känns jättekul. vet inte om jag vågar köra ens :(
svar:

     Publicerat: 2010-01-01 Kl: 14:27:41 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerJag får ofta denna frågan, både här på bloggen men även på FB. Nu fick jag precis frågan igen, av en som tyvärr ej sänt någon mail adress eller blogg adress, så jag tänkte att jag kan skriva ett inlägg här på bloggen istället :)

Jag kan börja med att säga att jag inte är utbildad i Skara. jag visste direkt att mina betyg inte räckte ens halvvägs, och med tanke på alla som arbetar inom yrket som inte gått skara visste jag att jag åxå skulle klara det! men det har varit en tuff resa.

jag hade tur och fick en superbra praktikplats i göteborg, bara ett stenkast från där jag bodde. började med 6mån praktik. ganska snabbt såg jag till att få c15 kompetens, då jag med den i ryggen kunde delta betydligt mer i det dagliga arbetet. jag såg till från första sekund att ta för mej, vilja lära mej, vara ambitiös och ta egna initativ. efter 6 månader fortsatte jag min praktik, min praktik som kommunen vägrade ge mej bidrag för så det var en tuff tid med snälla föräldrar jag kan säga!. jag fortsätta några månader till sedan fick jag jobba litegranna.

tyvärr flyttade jag och min pojkvän från göteborg och jag fick sluta. fick dock jobb i stockhom direkt på en liten klinik på ekerö. som dock var en mardröm! kämpade på ett par månader med sedan gav jag upp helt enkelt. det gick inte att ha en sådan arbetsgivare. min dröm att bli djursjukvårdare har fått mej att kämpa men det finns åxå en gräns. jag arbetade sedan en period på ett hunddagis, som är något av det bästa jag gjort. jag lärde mej så oerhört mycket om hundar både gentemot folk och i flock, och detta har jag verkligen nytta av, varje dag.
jag sökte sedan lite nya jobb, hade tur och fick flera erbjudanden. bland annat där jag arbetar nu. jag trivs jättebra och är så himla tacksam att dom gett mej chansen!

så mina tipps är:

1. skaffa en BRA praktikplats
2. gör c15
3. gör dej oumbärlig
4. slit och kämpa!

jag är så stolt över mej själv att jag lyckats, jag älskar mitt jobb, och kommer aldrig arbeta med något annat!haha

     Publicerat: 2010-01-01 Kl: 14:00:19 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer

denna skylt har vi åkt förbi några gånger under julen, pappa och jag. jag tycker den är oerhört festlig faktiskt. man skulle kunnat samla på sådana där "turk-skyltar", sånna på pizzerior och liknande!