hemma igen!

     Publicerat: 2011-01-31 Kl: 18:47:05 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


nu är vi hemkomna efter att ha spenderat eftermiddagen hos annelie och edvard, tillsammans med linda, och emma med lilla astrid, samt polly, bamse, annelies tidus och lindas charlie. hundträff och bebisträff :D. det har vart suuuper trevligt och mysigt. är så glad att jag träffat dom här tjejjerna för dom är skitgoa!


kerstin var på bra humör hela tiden, och tog en tupplur i soffan på eftermiddagen. sedan hände en rolig incident. haha. hon låg där, försynt och pilladepå sina fötter. vi pratade och jag lät kerstin ligga där å grejja. plötsligt hör jag ett försynt *host...host* kollar åt henne, då har hon spytt upp massa ersättning och har hela ansiktet fullt. ursäkta att man skrattar haha, men det såg för kul ut. och ögonhålorna var lixåm fulla med mjölk hahaha. men hon var glad ändå hon "det är bara lite mjölk" sa hon och blinkade med sina mjölkindränkta ögonfransar haha.. ja jag säger då det...

vi är iaf hemma nu och nu blir det slapp i soffan, och kerstin får roa sej på golvet tills det blir dax att göra natten.

hoppas ni haft en fin dag!

me surtant.

     Publicerat: 2011-01-31 Kl: 12:42:40 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


i förmiddags intog jag rollen som surkärring.
vi bor ju granne med en skola. detta i sej stör inte oss, mer än att man ser barnen på skolgården, men det är ju inget störningsmoment. MEN i morses. hörde nått som bankade, och massa röster. kollar ut, och jaha, där är en hel jävla hjord med kids som leker utanför vårt hus, utanför min uteplats, springer in å ut genom grinden här ute, bankar på vårt hus å på sophuset. slängde på mej morronrocken och stördade ut och sa åt dom å leka på sin skolgård istället. dom gick ,men såfort jag stängt så kom don tillbaka. så jag, ut igen och skrek åt dom att försvinn härifrån ni får inte vara här, det är privat. polly sprang ut med och skällde och då pep dom iväg fort haha. tack polly. men sen var det nån enveten snorunge som IGEN spang in här vid min uteplats å då jävlar. släppte ut båda hundarna och jag sa åt honom igen. då stack han. sedan mailade jag rektorn och sa att dom får ta upp med sina elever och förtydliga att våra hus är inte deras lekplats och dom får hålla sej på skolgården. fick svar direkt att hon skulle prata med personalen. perfekt! :) jävla snorungar asså.

nåja! nu ska jag mata lille K här å sen är det snart dax att bege sej till annelie =)

morning på er

     Publicerat: 2011-01-31 Kl: 11:26:01 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


Kerstin sitter helt förstenad och lyssnar på Malou på 4an haha...

mörrn! ännu en bra natt, jösses som hon sover nu lillfisan, inte ett knyst om natten.
SKÖNT. men idag serverade jag frukost vid 6, men det gör mej inget alls. sedan väckte jag henne vid 9. å nu ska hon snart sova igen. ladda lite inför bebisträffen i eftermiddag. dock är hälften sjuka så vi blir bara fyra... istället för 9-10... 3 bebisar då en mamma kommer utan bebis som är snorig. men men tre bebisar är iaf te bebisar och det är inte illa det heller. ska bli jättetrevligt iallafall! innan dess ska jag hämta MAM-napaprna som kom förra veckan tjoho!

mustaschrapport lyder att jag slapp prickar men att överläppen är aningen sträv :P

mission mustasch

     Publicerat: 2011-01-30 Kl: 21:49:00 | I kategori: Sofia-stuff | 1 kommentarer


Nääää hörrni.. om man skulle gå å knoppa... Imorrn blir det en superskoj dag för då är det Augustimammaträff hos Annelie, tjoho! fick dock för mej att jag hade odlat mustasch här på kvällen, och gick lös med rakhyveln på överläppen. Å nu svider det som fan och risken finns väl att min läpp antar utseende som ett rakat underliv fullt med röda rak-prickar tills imårrn. deppigt... såhär i efterhand funderar jag på om mustaschen verkligen var så buskig, och om det verkligen var värt att ta sej an den.

Go natt!

shoppelishopp

     Publicerat: 2011-01-30 Kl: 15:03:54 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


Dagens shopping!

idag har jag vart å köppt lite nytt till Kerstin. det hon faktiskt behövde var ett nytt gäng byxor. hon har stl 62 nu men snart är det dax att byta ut dom. (de flesta 62 bodys har vi nu lagt undan, dom passar ännu okej, men vi kör 68 nu). Köpte dock inga 68 byxor utan hoppade en stl och köpte 74. hjälp vad stort det låter haha! så kan hon ha 62 ett litet tag till å sedan får hon ha 74:orna. det är så bra med velourbyxorna på lindex eftersom man kan kan vika upp å ner muddarna! så nu hon iaf byxor i de flesta färger (blå, rosa och cerice har vi). köpte åxå ett par till jeans (eller det är mjukisar som ser ut som jeans) för dom vi har nu är såå söta å bra så likabra å ha ett par större med :). sedan kunde jag inte låta bli en cerice och en grön body på H&M och inte heller dom randiga byxorna ;) Så nu har hon så hon klarar sej ett tag till!

she did it again!

     Publicerat: 2011-01-30 Kl: 10:39:41 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


god morgon!

god morgon! i natt har kerstin sovit 12 timmar igen! hihi she did it again!
hon vaknade till lite vid 6, men jag testade att bara ge henne nappen, och då somnade hon helt sonika om, till 8.30 =). 20.30 till 8.30 vore ju rena drömmen om hon hade natt. tycker halv nio är perfekt tid att vakna fär dagen.

denna morgon har jag haft "sovmorgon" fast jag har inte sovit, för då kan jag inte somna på kvällen, men jag har iaf legat kvar i sängen och det är himla skönt. det är längesen nu, för förra helgen var ju markus bortrest... har just ätit sånna amerikanska pannkakor som markus fått dille på å laga hehe, men lönnsirap och bacon, gott, men lite väl onyttigt ;). idag ska vi ta en promenad till farsta, ska köpa ett gäng nya byxor till kerstin, och sedan ska vi åka till willys och handla. ja så ser vår jag ut :)

ha de fint!

kanske lyxproblem...

     Publicerat: 2011-01-29 Kl: 21:04:53 | I kategori: Vardagsprat | 3 kommentarer



men... asså, jag vet inte hur jag ska få bukt med kerstins insomnande för natten. alla råd man läser, utgår från bebisar som gråter å skriker när dom läggs i sin säng. så är det inte här. hon pruttar med munnen, övar falsetten, grejjar med spjälorna, över lite mer pruttljud osv osv... och det kan hon göra i 40min innan hon somnar. helt oberoende på om hon sovit mycket på dagen eller lite.. och helt oberoende på hur länge hon vart vaken innan hon lagt sej.

asså, visst hon är nöjd å glad å trygg i sin säng. men det är ändå lite enerverande hehe... dock, när hon väl somnat, sover hon ju utan ett pip i ett svep tills 6-tiden (för det mesta!), äter, somnar å sover till 9, så jag ska ju inte klaga. men det hade vart så skönt om hon bara la sej å somnade, som hon gjorde förr.

Nån av er mammor som har en lösning på detta "problem"?
ja, den bortskämda hemmablinda kossan har talat igen ;)

back home

     Publicerat: 2011-01-29 Kl: 18:06:39 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

sådär ja! nu är jag hemma. ALLA BORDE GÅ EN KURS I FÖRSTA HJÄLPEN! det borde alla kunna. det där första basic... såklart hoppas man att man aldrig behöver använda sina nya kunskaper, och jag hoppas att OM man måste det nångång, inte blir handfallen utan faktiskt agerar... blev lite långdraget mot slutet med sår och brännskador, men hela första delen med hjärt/lungräddning åsånt, var super!

Så nu är jag tillbaka igen! härligt att få höra att man är saknad på nätet en sådan här dag som man är frånvarande ;) hihi

Förstahjälpen-kurs

     Publicerat: 2011-01-29 Kl: 08:49:00 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer



Morrn morrn! Idag ska jag på en förstahjälpen-utbildning. Det är en vän till mej som fixat med detta å självklart hakar man på! jättebra att kunna förstahjälpen, borde alla kunna. Så idag befinner jag mej vid Mariatorget och förenar nytta med nöje! Blir kul å träffa både Anna och Kristina, två av våra veterinärer och tillika vänner :)

Ha en finfin dag alles!

tummen upp

     Publicerat: 2011-01-28 Kl: 20:36:49 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


GILLAS! Testade 60ml nu på kvällen å sen fick hon vanlig ersättning. Hon slukade det kvickt iaf :) Så imorgon blir det 50/50, så magen får vänja sej. Jag vet att vällingen är från 6mån, men vi fuskar med 2 veckor, då jag vet många som gett välling före 6mån ålder. Hoppas hon ska stå sej bra på natten =)

våran fredag

     Publicerat: 2011-01-28 Kl: 16:51:20 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


god eftermiddag. day goes by.
idag har jag storstädat (dammsugit överallt samt torkat hela lägenheten med våtservetter hehe mkt effektivt!) vi har gått promenad i det fina vädret, och även vart på willys och köpt nya matburkar till kerstin, ny ersättning, gröt och välling. ikväll blir det vällingpremiär! ska ge litegrann bara å vänja henne under några dagar. hoppas hon gillar det! har åxå köpt havregröt för å testa det, ska blanda lite imårrn med risgröten å byta sakta över tänkte jag.

nu på eftermiddagsluren vaknade kerstin tre gånger. men skam den som ger sej, alla tre ggr fick jag henne att somna om och nu sussar hon så gott så. under tiden har jag städat klart och slappat. har en hemsk huvudvärk sedan igår. var bättre under natten men försvann inte ens då. hungrig är jag åxå. håhåjaja vad livet är hårt ibland!

imorgon ska jag frstn på första hjälpenkurs, ska bli jättespännande!

hoppgungefrälst?

     Publicerat: 2011-01-28 Kl: 12:54:00 | I kategori: Kerstin | 2 kommentarer


ni får vända skärmen...  ;)

Jahapp då har Kerstin fått smak på hoppgungan! Vi fick låna Edvards över helgen för å testa. Så jag får väl åka till babyproffsen och handla en i helgen. Detta är första gången hon provar och hon har redan börjat fatta grejjen, så ett par gånger till i den där så studdsar hon väl ordentligt!

Ni som kan, ska man höjja upp den? eller ska det vara så? har ingen aning :S

god morgon och ett kommentarsvar :)

     Publicerat: 2011-01-28 Kl: 10:20:40 | I kategori: Mamma-tankar | 1 kommentarer

i natt har vi sovit gott!! dock blev det ingen natt utan mat igen, men eftersom kerstin inte ens åt NÅN mat igårkväll vid 20.15 innan sovdax så kan man ju knappast krävs att hon inte ska fylla på förrådet under natten, dock sov hon ända till 6 innan hon vaknade å åt :) och hon har flera nätter i rad nu sovit utan ett pip och det är sååå skönt! hon äter ju gröt kl 18.00 och jag tror hon är för mätt till kvällsmålet så from idag blir det gröt till frukost åså ska jag så smått börja introducera välling innan sovdax.

tänkte svara på några frågor jag fick i kommentarerna :).




1. jag har gjort ett schema, häromdagen, men jag kan skriva igen för jag har ändrat lite på det.

06.00 - 200ml ersättning
09.00 - vakna (går upp 9.30)
10.00 - 1 portion gröt
11.30 - 12.00 - sova i vagnen på promenad
13.45 - 230ml ersättning
14.30 - purémat (7tsk)
15.10 - 17.10 - sova (varierar ngt 1,5-2h) (väcker hennne om hon sover för länge!)
17.30 - ersättning 200ml
20.00 - göra natten
20.15 - välling (from idag)
20.30 - i säng

om vi inte går promenad på förmiddagen där sover hon ju i sin säng och då sover hon ibland lite mer än 30minuter. sedan är ju tiderna ungefärliga, vi sitter inte med klockan i hand å räknar minuter ;)

2. hur länge är han vaken mellan sovstunderna? skriv lite logg över hur han är vaken och vill sova. om han vaknar efter en kort stund, så få honom att somna om. det går, men man måste verkligen bestämma sej. påsåvis kan han vänja sej att sova lite längre, och när han gör det kommer förmodligen alla små stunder bli färre och längre istället. utgå från att han behöver cirka 15-16h sömn per dygn, om du räknar bort nattsömnen ser du hur mkt kvar det är till dagen. det låter kanske lite millitant, men lagom sömn ger bäst sömn. sover dom för mycket och för lite blir sömnen sämre. genom att få ordning på dagsömnen blir även nattsömnen bättre. det är nog lätt att bara fokusera på nattsömnen, men det är nästan bättre å börja med dagen, för då är man piggare och ger inte upp så fort. bestäm ungefärliga tider han ska sova på dagen, utsatt ifrån hur mkt han kan vara vaken, och håll dom. man måste vara konsekvent. har man lagt har man lagt! om man ger upp å plockar upp bebisen kommer denna ju aldrig få chasen att förstå vad man vill...

3. om ni får ordning på dagsömnen så tror jag natten kommer efter hand. ammas han ofta på natten? enda jag kan säga där, är att bara "sluta". se till att han äter mkt på dagen. vet fler som ammat mkt nattetid och enda sättet verkar vara att bestämma sej för ett mål att hoppa över och sedan inte ge sej, det verkar funka rätt fort. och sedan sakta skjuta fram nästa mat-mål på natten. att äta mkt på natten är ju tillslut mer än vana än ett behov när dom blir lite äldre. men man måste bestämma sej för att nu ska jag ta tag i detta. och inte ge sej, för det är samma där, då får ju bebis aldrig chansen att komma in i nya vanor. och det är viktigt att ge dom chansen att lära sej somna om själv, och utan tutte i munnen. HÄR finns mkt bra att läsa om sömn, speciellt om man följer länkarna i texten.

4. där är ju bebisar olika. men jag tror inte man ska vara så rädd för att dom gnäller lite. hon har åxå gnällt, tex liggandes på golvet. men jag har uppfattat det som att iomed att hon fått gnälla, lixåm kommit över "tröskeln" och kommit på hur hon kan roa sej själv. tar man upp dom såfort dom gnäller så får dom ju aldrig den chansen. man lär ju sej höra skillnad på gnäll, och riktig gråt osv. kerstin får gnälla och hon får vara uttråkad men det är inte farligt, jag är på tok för lat får å kånka runt på henne. hon har från början fåt vänja sej vid att sitta lite själv och verkar ha lärt sej att bli trygg i det, att mamma kommer altid snabbt tillbaka. om hon blir allt för gnällig och verkligen inte vill mer, så brukar jag först se till att hon är glad innan jag tar upp henne, typ gör pruttljud, tar fram en leksak osv, och så skiner hon ju upp, å då tar jag upp henne :)


Detta med rutiner... har märkt att en del är allergiska mot det ordet. man kan kalla det lite struktur, eller, att jag, i mitt fall, lärt känna kerstins behov såpas att vi skapat en fungerande vardag kring detta. hon får därav den sömn hon behöver och är glad hela tiden däremellan, och sover gott om natten. men mitt råd är iaf att föra lite logg över hur bebisen äter å sover, och sedan skapa en liten "plan" utifrån det och hålla på den. inte ge upp utan köra på. jag tror många ger upp för fort och bebisen får ju då aldrg chasen att komma in i sin nya vana. förmågan att ta till sej rutiner ligger inte i bebisens personlighet utan det kan alla göra bara dom får chansen.

Jag har ju själv aldrig beövt kämpa på med detta då vi började med lite rutiner redan när kerstin var 3 veckor, så vi har växt in i detta. Men jag vet många som kämpar på "i efterhand" och det verkar vara så att dom som ger sej fan och inte ger upp, lyckas, och dom som ger upp, lyckas inte :)

Sedan tycker jag man ska se rutiner som en trygghet för bebisen. det är bara så att det ÄR en trygghet och nyckeln till god sömn... Och rutiner är inte samma sak som att vara låst. TVÄRTOM tycker jag.

Nu blev det en novell. jag har försökt svara utifrån hur jag tänker, men åxå utifrån hur jag vet folk gjort för å få ordning på både dagsömn, nattsömn och för att skapa lite passande rutiner :)


Nyckelord: Konsekvens och tålamod ;)

dagen hos annelie och edvard :)

     Publicerat: 2011-01-27 Kl: 18:11:50 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

nu är vi hemma efter en jättetrevlig dag hos Annelie och Edvard! åh sikket mysigt hus dom har, vill ha! värsta drömhuset hihi, lagom stort/litet å ja, supermysigt, och en sååå perfekt trädgård! VILL HA! kerstin och edvard verkar gilla varann och man märker skillnad från gång till gång att dom blir mer intresserade av varann, ja bebisar i allmänhet! suger på varandras händer och vill känna i ansiket (aka halvt peta ut ögonen på varandra...) kerstin tog en tupplur på eftermiddagen, och så fick hon sitta i edvards matstol när vi åt. annelie hade gjort supergod pastasallad :).
när vi åkte hem var kerstin så trött att hon inte ens vaknade när vi kom hem så hon sov en liten stund till i babyskyddet i hallen hon. annelie har en vovve åxå, tidus som bamse tyckte om och tillåmed polly accepterade honom. ja, när vi snackar polly handlar det inte om att "tycka om" utan mer "inte hata" haha ;)

redan på måndag styr vi kosan till dom igen, för då ska vi ha augustimammaträff och denna gången står Annelie för husrummet :D









SÖTNOSAR!


(råkade tyvärr radera era kommentarer som kommit under dagen istället för å godkänna dom *smart*)

humor:

     Publicerat: 2011-01-27 Kl: 12:01:00 | I kategori: humor | 0 kommentarer

Medan jag spenderar dagen hos Annelie och Edvard, så får ni roa er med detta:



HAHAHA!
asså av alla dessa klipp är ju denna en höjjdare, fasen så måna guldkorn!

sälmamman.. haha "you know I'm working nights!"

PÖLTSLIGT HÄNDER DET

     Publicerat: 2011-01-27 Kl: 09:08:20 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

jag är lite i extas denna morgon. kerstin har sovit 11,5 timme och detta UTAN att äta klockan 06 :D WOHO! första natten helt utan mat alltså. det är stort! jag har vart vaken sedan halv 7 helt nervös för att något skulle va fel hehe...

hon var knurslig med maten igår kväll, åt bara 100ml, så jag kände ju att jaha då blir det väl mat vid 3 eller nått. hon kom inte i säng förrns 20.55 för hon hade svårt å bajsa igen så vi hade lite bestyr. men sedan somnade hon på 5 minuter... vid 3 hörde jag att hon vaknade till, men jag avvaktade, och inom 1 minut hade hon somnat om. sedan vid 6 vaknade jag, tänkte att snart vaknar hon väll men nähä? klockan kvart i sju cirka vaknade hon till igen, men somnade snabbt om IGEN. jag låg häpen i sängen. och fortsatte så till 8, då kan tänkte att ok, sover hon till 8.30 så väcker jag henne. vid 8 där så vaknade hon till, jag översvämmades av "mycke vill ha mer" och testade ge henne nappisen, och JAHA hon somnade om IGEN. halv 9 så började jag föra lite liv, pratade med vovvarna slog upp datorn, å då vaknade hon. men det var ingen desperat bebis som vaknade då utan en nöjd å glad som övade pruttljud. som att hon lixåm helt missat att hon inte ätit sin frukost och att allt var som vanligt haha.

och, vad händer idag då? jo, idag ska jag, kerstin och hundarna hem till annelie och edvard. det blir trevligt :)

inte lika som bär

     Publicerat: 2011-01-26 Kl: 18:35:53 | I kategori: Kerstin | 5 kommentarer



Hörrni, är vi nå lika eller, jag och Kerstin?

oh man what a ride!

     Publicerat: 2011-01-26 Kl: 16:09:56 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


(det som kändes så trångt när jag satt i bilen! haha)

åh härregud, sikken tur jag vart ute på. vi tar det från början. åkt ju ut till jobbet på personalmöte. det var trevligt! fick god kina-mat, mumms mumms! kerstin var så nöjd å glad hela tiden och satt med runt bordet i närmare två timmar, lycklig över en plastslev som karin gav henne. små barn roar sej lätt, eller hur lyder ordspråket? haha

sedan skulle jag ju till södermalm å hämta Kerstins gåstol. knappade in roslagsgatan 40... mmmmmm..... körde... när jag kom neråt färjorna tyckte jag att, hm borde inte gps:en guida mej upp över söder nu? inte rakt fram? men men jag har skitit i GPS:en förr å kommit fel så jag körde på. men anade oråd när den förde mej genom Gamla stan å sedan Östermalm.. när jag körde längs Strandvägen kom jag på felet. jag skulle ju inte till ROSLAGSGATAN utan till ROSENLUNDSGATAN. satan i helvetet haha när jag kört genom hela jävla stan. aja bara att vända å trassla sej tillbaka. akta sej för bussfiler, fotgängare, trafikdårar och övergångställen. väl framme på Rosenlundsgatan tog jag mod till mej att FICKPARKERA! det har jag inte gjort sedan jag gjorde det ett par ggr på körskolan. gud vad duktig jag är! hittade en lucka som jag kände att här kommer jag iaf in. annars "fickparkerar" jag bara om jag kan köra rakt fram in utan att blanda in att backa in ;) men ni ser ju på bilden hur jävla snyggt jag gjorde det.

väl påväg hemmåt, så fick jag spunk på min jävla gpsjävel. den är så SEEEEEEG och säger "sväng" när jag redan kört förbi, som att den ligger 30-40 meter efter. ja då blir det ju lätt! jag har således gjort ett antal U-svängar och dessutom var jag tvungen att köra upp å ner längs Hornsgatan med dubbdäck, helt i onödan. ja, det är dubb-förbud där, men skit samma tänkte jag, jag vet ingen annan väg. men det gick ju bra.

på jobbet träffade jag ju min chef, som skrapade triss i lördags, jag det var ju knappt nån som missade. han såg ut som vanligt. ingen porsche, och ingen minkpäls. och inte hade han tusenlappar som post-its heller! :P

nu är vi iallafall hemma.
för er som orkade läsa allt; ha en fortsatt fin dag :P
(ni andra med)

god morgon!

     Publicerat: 2011-01-26 Kl: 09:43:38 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

titta, hon e på G att dricka själv till middagen :D

 

God morgon! oj sikken härlig natt! Kerstin somnde lätt igår när markus la henne, hon hade sovit så lite på eftermiddagen så hon var la jättetrött men sedan var hon klarvaken när jag kom hem, å låg helt tyst i sin säng med fötterna vid huvudänden å höll i sin kudde som om hon läste tidnigen haha. la henne tillrätta å sen låg hon vaken i typ 20min helt tyst där på sidan, men så plötsligt sov hon.ja, vet inte vad hon pysslade med. efter det sov hon iaf utan minsta pip till 6, åt, å sov nu till 9.30. göttans.

 

idag ser schemat ut som följer. åka till sönder å hämta gåstolen (som inte blev av i måndags) och efter det ska jag åka ut till jobbet på personalmöte. ja, jag och kerstin och hundarna :D

 

så ha en fin dag alles out there!!

vad händer?

     Publicerat: 2011-01-25 Kl: 22:37:54 | I kategori: Kerstin | 2 kommentarer



Börjar undra om Polly krymper, eller om det är Kerstin som växer?
haha, det är kul å jämföra, dom denna babysitter-bilden åxå :D

as we speak...

     Publicerat: 2011-01-25 Kl: 13:19:51 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer

living on the ege!

     Publicerat: 2011-01-25 Kl: 11:52:01 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer



idag har vi stannat inne och helt trottsat vårat schema, bara sådär! living on the edge! nej då... men idag sket vi i promenad, ush det blåser och var så ruggigt och jag kände bara att neeej jag orkar inte. inte idag. så idag får kerstin sova lunch-lur i sin säng. tog en liten stund för henne att somna, 10min, men nu sover hon. får vi se hur länge. brukar bli längre än 30min när hon sover inne, så då får man bara planera om sömnen lite. egentligen är det ju rätt lätt. jag utgår från ca 15tim sömn/dygn (vilket alltså verkar vara hennes behov!)... 12 timmar går till natten och då återstår 3 timmar till dagen. hon sover vanligen bara 2,5h på dagtid, men idag blir det säkert tre. får se när hon vaknar åså planerar jag utifrån det. lätt som en plätt :)

edit: hon sov sina vanliga 30min, så då kör vi somvanligt då, härligt :)


natten var bra, hon tog 40min på sej att somna (fattar inte varför, försöker se vad jag gör "fel" men jag tror bara det är som det är... och va gör det, när hon somnar sover hon som en liten gris...) i natt sov hon gott till hon åt å sen sov hon vidare tyst å lungt. back o track.

i eftermiddag blir det jobb igen! tjoho, trevligt. ska fortsätta riva i mina foderpåsar, ta vid är jag slutade förra veckan. få lite struktur, efter att andra haft hand om mitt hjärtebarn haha.. ush, oreda och kaos. *ryser*.

när jag kommer hem blir det god mat, hoppas jag, markus fyller ju år. hihi stackarn får köpa å laga sin egen fördelsedagsmat. jag får bju igen imårrn <3

ha en fin dag!

hipp hipp hurra

     Publicerat: 2011-01-25 Kl: 09:34:59 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer



GRATTIS ÄLSKLING PÅ 29års dagen! :D
puss puss puss

soffhäng

     Publicerat: 2011-01-24 Kl: 16:36:17 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


hela familjen sover. kerstin, markus, polly och bamse. å jag sitter här. myser med polly och pratar med mina augustimammor. men snart blir det väl liv i luckan, nu när hela familjen är samlad igen :) kerstin fick en nalle av pappsen som han köpt i england. vi välkomnade honom åxå med en bajsblöjja! "välkommen hem pappa" sa kerstin och sket en prima-bajs! hon är toppen i magen nu! :D don't fear the trög mage! mata på bara, and it will get used to it! :D

babbel avsnitt 2.

     Publicerat: 2011-01-24 Kl: 12:56:43 | I kategori: Mamma-tankar | 3 kommentarer


ska börjas i tid...

haha! när man skriver överskrift "skitnatt" så blir det extra mkt besökare direkt efter, måste komma från FB. som att "oh har dom haft en dåligt natt? jippi det måste jag gotta mej i" haha.

vi var ute på promenad förut, la den tidigare idag så hon sov 11.20-11.50 (istället för 11.45-12-15) min plan med detta är att lägga henne 15.15 (istället för 15.40) för att se om hon vill sova en längre em lur å få vakna av sej själv, eller om hon vaknar tidigare å somnar lite lättare för kvällen. den senaste veckan har jag fått väcka henne 17.30 nämligen, så hon skulle kanske gärna sova lite längre men då måste hon somna tidigare för efter det får hon inte sova. kommer strypa den tiden till 17.00 längre fram åxå, alltså inte sova länge än så på em, å då bör hon lägga sej vid 15... MEN då är åxå kruxet, att får hon då för sej att sova bara en timme så står man där, men en övertrött bebis till kvällen. ja det är en fin blansgång det där, sover dom för mycket på dagen sover dom dåligt på natten, sover dom för lite på dagen sover dom åxå dåligt på natten, eller har svårt å komma till ro iaf. så det gäller att hitta just sin egen bebis sömnbehov och tider för att få allt att rulla :) och när man gjort det, så tycker jag man ska köra rätt fast på dom tiderna, det är tryggt både för en själv och bebisen.

Igår läste jag, att från 4 månaders ålder är bebisen i ett rätt stort behov av att rutiner införs. att dom behöver det då för att skapa en bra dygnsrytm och få tillräckligt med sömn både dag och natt. Fy sjutton va glad jag är att jag införde det redan från början, det verkar betydligt jobbigare att börja med det typ... nu.

förlåt för ännu mer babbel, kanske inte så intressant å läsa hehe..

skitnatt asså

     Publicerat: 2011-01-24 Kl: 09:44:50 | I kategori: Vardagsprat | 3 kommentarer

god morgon! haft en bra natt mamas? själv höll jag på att gå upp i atomer. kerstin tog 40 minuter på sej att somna för kvällen, det är iofs okej, hon gråter inte eller nått, bara... inte somnar dirket. när hon väl somnat sover hon som en gris :) nåja. klockan 00.53 vaknade hon, grät och somnade inte om själv så jag fick gå upp. FYRA gånger under de kommande 50 minuterna fick jag gå upp å ge henne nappen å lägga henne tillrätta. en del av mej kände "men lilla hjärtat, sov nu såja, mamma älskar dej, sova sej nu" och den andra halvan av mej höll på å gå upp i atomer! haha "faaaaaaaaan sov nu jag blir galen sooooooooooov. vad äääär detta?" kändes som allt raserades, jahapp nu ska vi få skitnätter å vakna en gång i timmen, och nu ska hon väl behöva börja äta klockan 3 på natten, och varför kan inte hon sova 12h i sträck som endel bebisar gör. åså igen "älskling sov nu, såja". haha. efter 50min sov hon iaf som en stock igen och när jag vaknade igen 06.30 och insåg att hon sovit jättebra så tyckte jag om henne igen och dom där 50 minutrarna kändes som en fis i rymden, hur kunde jag tycka det var så jobbigt? :)

idag skulle vi åkt å hälsat på linda och neyra, men neyra har blivit lite snorig, så vi tar det en annan dag. synd men huvudsaken är ju att neyran blir frisk :) istället är vi hemma och möter upp markus när han kommer hem från england. ska åxå åka in till söder å hämta kerstins gåsstol som en av pappas kollegor tagit med sej hit, den gick ju inte in i bilen efter jul :P

ha en bra dag!

älskade

     Publicerat: 2011-01-23 Kl: 19:49:37 | I kategori: Bamse & Polly | 2 kommentarer


Mamma äter, vi väntar på sista biten!
för så funkar det här, man FÅR tigga för matte tycker det är sött ;)

/Bamse & Polly

babbel!

     Publicerat: 2011-01-23 Kl: 13:49:21 | I kategori: Mamma-tankar | 0 kommentarer

hallåj! har ni en bra dag? här lunkar det på... har just ätit en god macka med serranoskinka och lyx-mögelost. mumms! kerstin rullar runt på golvet och äter ömsom på sina fötter ömsom som hon drar i gardinen... promenerat har vi gjort och nu blir det att slå rot i soffan resten av dagen. som vanligt alltså.

natten har vart bra. jag har nu bestämmt mej för att försöka mata kerstin som tidigast 5.00 på morgonen. (nåja, förutsatt att hon ätit bra till kvällen såklart! vilket hon oftast gör numer) fasen att hon ska äta fyra, mitt i natten. och kan hon ibland klara sej till 7 så ska hon inte behöva äta 4. det är inte ofta hon äter 4 iofs, men jag vill iaf sakta men säkert skjuta fram frukostmålet.... ofta äter hon 5.30...

jag har denna veckan börjat med en grejj, som delvis kommer ur "sova hela natten". där ska man ju sk "ramsa", säga en ramsa ett visst antal gånger, som barnet förknippar med att sova. i SHN är det ju mkt regler kring den där ramsan och det kastar jag i soporna. MEN nu till saken. jag har nästan jämt sagt till kerstin "sova sej nu" när hon ska sova, även dagtid. nu har jag tänkt på att säga det tydligt och samtidigt hålla min hand på henne å säga "sova sej nu, sova sej nu" å sedan gå ifrån henne. nu har det två nätter i rad funkat att bara säga detta liggandes från sängen när hon vaknat till å börjat föra liv! "sova sej nu!" åså har hon tystnat å somnat! (fråga mej inte varför det just är sova sej nu.. bara blitt så...) det gäller att plocka russinen ur kakan så att säga! förkasta det man inte tror på å köra stenhårt på det man tror på! har man bestämt sej för något, så kör 100% inte 98 =)

på kvällarna när hon inte kommer till ro, å inte "vill" somna gör jag så att jag går in till henne, lägger henne tillbaka på sidan, vänligt men bestämt, säger "sova sej nu, god natt" lägger handen på henne å sedan går jag ut. om hon igen börjar föra liv gör jag exakt samma igen. lixom nu är det kvällen nu sover vi, pruttljud, illtjut och gympa kör vi på dagtid.

ja nu blev det ett himla babblande!
ha en fin dag =)

Lite filmsnutts!

     Publicerat: 2011-01-23 Kl: 09:15:00 | I kategori: Kerstin | 1 kommentarer

Idag bjuder vi på lite filmklipp på snurrungen!

Till släkt och vänner :)

(Speciellt till Kerstins mormor, som fyller år idag!)

 

Den där gardinen... såhär hittar man ALLTID Kerstin, vart vi än lagt henne på golvet...




Och dessutom har hon jobbat upp en bättre teknik är hon äter och är mycket förtjust!
Ni minns kanske hur det såg ut första gången? haha!

Och så lite kvällsgympa! krypreflexen går på högvarv här.

lördag

     Publicerat: 2011-01-22 Kl: 17:09:29 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer



God eftermiddag på er. sitter å pöser i soffan mätt som få medans kerstin sover eftermiddag. idag har jag mest gått runt och funderat på vad jag skulle göra om jag vann 15 miljoner. jag skulle köpt en bil, en Honda CRV skulle jag köpa, automatväxlad med läderklädsel (luktar illa men hey! inget hundhår fastnar!) sedan skulle jag skaffa ett schysst boende, betala av  min csn-fjuttskuld, ge lite till välgörenhet, och se om mamma å pappa behövde nått å sen skulle jag spara resten och leva gott. men snabbt påminns man om att man inte har vunnit några pengar. ;)

idag har vi vart på promenad och så har vi handlat. kerstin har ätit lasange-puree idag. den var inte heeelt slät utan lite "bitar" nej inte bitar, men den var typ ojämn, fattar ni? haha. men det gick bra hon älskar det! dessutom verkar magen ha ordnat till sej. jag sa ju det, magen måste få chansen att vänja sej! :)

i natt sov hon riktigt bra. hon tog en stund på sej att somna men jag behövde inte gå in till henne en enda gång, utan hon vände runt, pratade å grejjade men somnade efter typ 10min, själv. duktig tös. vet ni att en av "mina" augustimammor kör nu på mitt å krestins schema, funkar det att få adde att få lite struktur i vardagen kommer vi utnämna den till "sofia metoden" och så kan vi kasta anna wahlgren i sophinken där hon hör hemma, visst? hahaha...

"sofia metoden - för att det är beigt med barn som inte har rutiner"

/minna har redan döpt min kommande bok.

grattis!

     Publicerat: 2011-01-22 Kl: 13:26:21 | I kategori: Övrigt | 2 kommentarer

"fan stickan, va inte så jävla positiv, tänk på att du är svensk!"

Denna morgon skrapade en vän till mej tillika min chef fram högsta vinst på TRISS i nyhetsmorgon. 50 lakan i månaden i 25 jävla år! fatta! 15 miljoner ta me fan! oh lala! gud jag satt å grina när han skrapade antalet år. jag hade missat att han skulle vara med (mammaledig=missa allt spännande på jobbet) så jag hann bara se åren och inte summan. FY FAN! det är sjukt! man är ju as-glad men samtidigt en "smula" avis. JAG VILL ÅXÅ VINNA 15 MILJONER! men man kan inte vara annat än glad. men den lilla svensk-genen måste ju få träda fram åxå. fan. det borde vart jag, och det borde ju eliminera chansen att man själv drar storvinsten nån gång? haha hm, måste kanske börja köpa lotter först om det ska ske ;) så festligt åxå att han lyckades pricka in detta när Alex Schulman är gäst i studion, eftersom han avskyr denna människa! haha!

GRATTIS FREDRIK!

minnas <3

     Publicerat: 2011-01-21 Kl: 22:43:00 | I kategori: Kerstin | 2 kommentarer



tiden går så fort...
det är som att det var igår, samtidigt som det känns som hon alltid funnits hos oss <3

(det är ingen cigarr längst upp till höger, det är en sked hihi kerstin
ville ju inte ta bröstet på BB så vi matade med sked i början)

ruthless&toothless

     Publicerat: 2011-01-21 Kl: 13:46:39 | I kategori: Kerstin | 1 kommentarer



Idag kör kerstin Ruthless & Toothless, äntligen invigningsdax!

Det är märket som killarna i Miami ink. designat!


Opel-baby

     Publicerat: 2011-01-21 Kl: 13:33:10 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer



Nu har vi vart företagsamma. jag fick äntligen tummen ur att åka till Opel å byta lampan på bilen. Fick vänta en stund i bilhallen och kerstin var så snäll så, inte ett pip, bara glad fast att vi fick vänta en hel timme. Verkstadsgubbarna hade 15min lunch kvar när vi kom nämligen... Duktig tjejj iaf!

Tog en extra sväng med bilen efteråt så hon fick sova lite, körde till mc Donalds och köpte mat som jag nu smaskat i mej. gott gott gott! Nu ska jag städa!

mörrn!

     Publicerat: 2011-01-21 Kl: 10:24:38 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


god morgon! har ni haft en bra natt? det har inte jag.
igårkväll vaknade kerstin massa gånger efter hon sovit en timme och krånglade säkert en timme innan hon sov gott igen. hon kränger över på mage och då vaknar hon hela tiden. suck. efter mat vid 5 sov hon rätt bra men 8 fick jag rycka in igen. fan. har inte behövt rycka in med napp eller nått på länge, men min teori nu är att hon börjar ju bli såpass rörlig i sängen nu, men ännu kan hon inte flytta sej till ett bättre läge när hon hamnar helt konstigt så hon är rörlig nog att röjja runt men inte rörlig nog att rätta till hehe. så antar att det är övergående. sedan tenderar jag ju att gnälla å klaga när en natt inenbär att jag måste stiga up 4 gånger, när hon de två senaste nätterna sovit utan ett pip. en hemmablind kossa är vad jag är.

själv sitter jag nu här i min Onepiece jag fått av markus. efter många om å men med fel storlek, fel order osv har jag nu fått min goa mjukisdress de luxe! ;)

markus har åkt till england idag, han och några vänner ska på fotboll. kul för dom. jag är ensam, både gött (stor säng) men ensamt å trist med. nu blir det kerstin 24/7 hehe...

Om nån mamma vill komma på fika, eller vill bjuda mej på fika så säg till! rädda en ensam själ nån timme? :D

rutinerna just nu

     Publicerat: 2011-01-20 Kl: 16:50:44 | I kategori: Mamma-tankar | 2 kommentarer

Eftersom jag då å då får lite frågor kring hur våra rutiner ser ut, så tänkte jag att jag kan uppdatera lite hur det ser ut just nu! sömnbehovet dagtid ändras ju och nu får hon ju lite mat åså med. man får ju anpassa sej med tiden. men jag är ganska noga med att förändrar vi lite tider åså så försöker jag hålla mej till dom. jag anser att rutiner är en stor trygghet för små barn och därför är jag rätt noga med att hålla på tiderna, dom går ju hand i hand med varandra, det är inte så att jag sitter med en klocka och lixåm inväntar på minuten ;). om vi vaknar senare, eller om vi har något inplanerat under dagen brukar jag redan på morgonen tänka ut hur vi bäst ska lösa det med sömn och mat, så har jag en improviserad plan och följer den istället just den dagen =) vilket alltid funkar super.

dagen ser just nu ut såhär:

06.00 165-200ml ersättning (detta mål varierar mellan 04.30 och 7.00)
09.00 vakna
10.00 200ml ersättning
11.45-12.15 sova i vagnen på promenad
13.45 200ml ersättning
14.30 mat-puree + vatten att dricka
15.40 - 17, 17.30 sova
17.30 1 portion gröt + vatten att dricka
20.00 göra natten (pyamas å d-droppar)
20.15 230ml ersättning
20.30 i säng

(+/- nåra minuter hit å dit, men det är faktiskt rätt så exakta tider, av sej självt!)

smaskens

     Publicerat: 2011-01-20 Kl: 15:56:13 | I kategori: Kerstin | 2 kommentarer


såhär ser en matportion ut här för tillfället

ja, kerstins mat alltså. ännu har vi inte bytt ut någon mål mot bara mat, utan hon får ett mat-mål en stund efter ersättningen som hon äter runt 14.00... igår fick hon för första gången äta kött, i form av spagetti och köttfärsås-puré. det tyckte hon var jättesmarrigt! så just nu ser det ut såhär:

2 tsk rotfruktspuré
2 tsk spagetti&köttfärsås
3 tsk katrinplommonpuré
(efterrätt)

Hur mycket mat ska det vara sammanlagt när man byter ut ett helt mål?

här var'e stopp!

     Publicerat: 2011-01-20 Kl: 13:14:56 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


hallå hallå... blir lite sent första inlägg men har haft fullt upp. stackars kerstin har varit jättehård i magen och kunde inte bajsa nu på förmiddagen. såg hur hon satt å tryckte å tillslut började hon skrika... tog henne till skötbädden och mycket riktigt där satt en stenhåd klump innanför bajshålet som hon försökte trycka ut samtidigt som huden blev helt blå runt hålet. och hon grät å skrek. stackars barn! fick hjälpa henne lite åså fick hon iaf ut den första å hon blev glad igen. det satt mer där innanför, men vi packade ihop oss och åkte till apoteket å köpte resulax. direkt efter tog vi en promenad så hon fick sova lite, hon var ju inte besvärad.. men nu väl hemma har hon fått en tub i rumpen och det tog väl 2 minuter åså sa det "bubbel" och ut kom alltihopa. toppen! nu är allt bra igen =)

förmodligen beror det på att hon börjat äta gröt. hon blev ju hård i magen när hon började med pureer med, men då fick hon lite lactulos. nu kändes det dock som att man behövde nått som verkade NU och inte om ett tag. hennes mage vänjde sej ju vid fast föda och hon har vart jättebra i magen ett tag. men nu blev det totalstopp av gröt. men man får bara fortsätta ge, jag resonerar som så att magen måste vänja sej. hon kan ju inte dricka mjölk hela livet. min plan är nu:

1.
göra lite lösare gröt
2.
ge lite mer katrinplommon
3.
avvakta å se hur det blir vid nästa bajstillfälle

Nu ska jag käka lite och kerstin ska få praktisera sitt krälande på golvet :)



tjenare Olga, välkommen!

     Publicerat: 2011-01-19 Kl: 18:41:00 | I kategori: Övrigt | 1 kommentarer

Jag hoppas inte ni missat den fantastiska serien Percy Tårar (uppföljaren till Nile City, dock mycket råare och roligare!). Det finns otaliga guldkorn i denna serie, och nedan följer mitt favorit-klipp! Min blogg "the soul, the voice, the passion" är dessutom döpt efter Percys kommande memoarer ;)

 

Denna vill jag tillägna min vän Lina. Tänker på dej hela tiden!

och Grattis på din födelsedag <3

 

våran dag idag =)

     Publicerat: 2011-01-19 Kl: 13:19:21 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


halloj! är just hemkommen från en födelsedagspromenad. självklart har vi promenerat till djurmagazinet idag på bamses stora dag. köpte grisöron och istället för å välja det minsta minsta letade jag idag upp det största till lille korvas :) det är han värd! fint väder med, supergöttigt med promenad idag!

kerstin hade en toppen natt! somnade snällt på kvällen, sov utan ett pip till matdax å somnade därefter om, utan ett pip. tack för det kerstin, me like :)

på förmiddagen var jag hos psykologen. det var ingen hit alls. kändes inte bra. hon var inte min "typ" och inget hon sa kändes lixåm bekannt eller som något jag kunde känna igen mej i. hon verkar vilja ha allt till att jag står för nära mina närstående att jag måste frigöra mej osv. håller inte med där. jag bor tex 45 mil hemmifrån. jag hade förstått om jag fortfarande bodde kvar i mitt flickrum hemma. nej, jag borde nog träffa någon annan. någon som man känner sej trygg med och som man känner att man "tror" på. psykologin har ju olika "skolor" och olika "tro" så det är inte alls konstigt att alla inte passar alla. jag tror eller nej jag VET att mina problem beror på ett mkt stort kontrollbehov. mkt stort. för stort. orimligt stort. och jag måste jobba med att acceptera att man inte kan kontrollera allt. jag har fått utskriven medicin men jag vet inte om jag vill ta den. jag ska fundera lite och dessutom se om man kan få prata med en psykolog ur någon annan "lära" inte bara nöjja sej med första bästa när det inte känns bra, å inte bara "inte bra" utan riktigt dåligt.
kerstin var med under besöket och hon var så duktig så. övade dock lite på sina ill-tjut men men vad göra haha, gilla läget, och hålla för öronen haha...

stor dag!

     Publicerat: 2011-01-19 Kl: 08:31:00 | I kategori: Bamse & Polly | 3 kommentarer



8 år... jösses, min älskade Korvas!!

jobbelijobbjobb

     Publicerat: 2011-01-18 Kl: 23:05:44 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

halloj! idag har jag jobbat på eftermiddagen och kvällen. så himla gött e det att komma iväg lite. har tagit tag i fodret igen... jag har släpat å burit och ordnat om något jag ansåg som KAOS bland fodersäckarna å lagt allt där jag brukar ha det så jag kan få bättre överblick när jag beställer. puh. var helt svettig när ja var klar. idag har jag även invigt våra nya klinik-kläder, såå fina å äntligen, efter att haft så fula kläder i snart tre år har vi fått nya, tjoho!!!

men nu får det bli sängen.
imorgon ska jag till psykologen och dessutom fyller Bamse 8 år!

bajskorvspromenad

     Publicerat: 2011-01-18 Kl: 10:57:05 | I kategori: Vardagsprat | 5 kommentarer


dagens Kerstin :D

Sådär ja, då jag, kerstin och vovvarna fått lite frisk luft åxå. en promenad i skitkorvarnas land. jävla hundbajs! vad är det med folk att inte plocka upp bara för att det är snö? why? minusgraderna har lxåm bevarat varenda liten skitkörv som producerats under hela vintern och nu när det töar, så träder alla fram, välbevarade ligger dom där på trottoarerna och börjar ta form till en gråbrun sörja. jävla äckligt. mina hundar har då iaf inte bidragit, jag har plockat hundskitar så att jag blivit halvt ruinerad på mina rosa hundbajspåsar denna vintern!

nu ska här ätas, tvättas hår och chillas. sedan blirre jobbelijobb!

oh lord

     Publicerat: 2011-01-18 Kl: 09:28:41 | I kategori: Vardagsprat | 3 kommentarer


Är det någon som har ett tipps hur man kan styra av dessa illtjut min dotter börjat praktisera?
i natt höll jag på å bli tokig haha när hon vaknar till är inte hennea första tanke "mmm lägga mej på sidan å somna gott om" utan "AHA! måste kolla så jag har min röst kvar och att jag fortfarande kan prutta med munnen ! "aaaaaooooiiiiii aiiiiiiiiiiiiiii ahhoooaaaaa prrrrrrrrutt prrrrrrrrrutt" suck... hon la sej tidigt igår redan 20.20 så inatt var hon hungrig redan 4... sedan tog det FYRTIOFEM minuter innan hon behagade somna om och det var efter att jag gett upp å gått upp å pluggat igen tjut&prutt-truten med nappisen... *uppgiven*...

en bra sak iaf, iomed att hon la sej 30min tidigare än vanligt vaknade hon åxå lite tidigare. tycker 9 är en bra tid å vakna, 9.30 e lite sent. :)

Kerstin 17/1

     Publicerat: 2011-01-17 Kl: 18:53:40 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer







mat-idee-torka?

     Publicerat: 2011-01-17 Kl: 16:06:42 | I kategori: Bloggtipps | 2 kommentarer

känner du igen detta:

-vad ska vi äta idag?
-vet inte... vad tycker du?
-vet inte...
-häpp....


En klassiker, right?


Jag vill således tippsa om en av mina favvobloggar: 

maken till mat-fiffig människa, med jättemycket goda, enkla och inte alls dyra recept!
ta en titt!

why?

     Publicerat: 2011-01-17 Kl: 12:02:00 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer


VAD ÄR DET MED GARDINEN?


Vart vi än placerar Kerstin på golvet, slutar det alltid med att hon ligger och drar i gardinen.

god morgon!

     Publicerat: 2011-01-17 Kl: 10:13:59 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

här sitter jag! på golvet, med en nyäten kerstin brevid mej som pruttar med munnen så sputtet flyger runt lägenheten. hon har verkligen dille på det där pruttandet. hon har även infört läten som låter som vildvittrorna i ronja rövardotter, härregud så o-guligt! speciellt när hon praktiserar detta även på natten när hon vaknar till. jag har inte ens ork att vänta på att hon ska somna om själv, för hon skriker så högt och pruttar så mkt med munnen så de tär omöjligt för mej att somna om till det ljudet så jag har gått upp säkert 3 gånger i natt å gett henne nappen å lagt henne på sidan så hon somnat direkt, för jag orkar inte lyssna på henne :S (3 gånger är kanske lite för många andra, men jag brukar inte behöva gå upp mer än max en gång å hon sover vanligtvis utan nappen hela natten efter att hon somnat med den på kvällen...)

ikväll smäller det

     Publicerat: 2011-01-16 Kl: 19:31:55 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer



ÄNTLIGEN!

Bästa svenska serien genom tiderna bannemej. tjoho!

humor humor humor

     Publicerat: 2011-01-16 Kl: 12:59:03 | I kategori: humor | 1 kommentarer

growing!

     Publicerat: 2011-01-16 Kl: 10:37:03 | I kategori: Kerstin | 3 kommentarer


inte så liten längre!

hon börjar bli stor nu... senaste tiden har det skett mycket förändringrar runt lilla kerstin. vi har bytt ut liggdelen mot sittdel, hon har så smått börjat byta ut lite ersättningsmål mot gröt och mat, hon har bytt till större nappstorlek och vi har tagit fram garderoben i stl 68 som vi blandar med 62:orna. och igår ställde jag henne i kö till lite olika dagis här i närheten. ojojoj! och jag har även ställt i kö till två privata dagis. tanken är at hon ska börja på dagis när hon är 15 månader, eller ja 14,5, 1 november. stora tjejjen <3

Hur tänker ni med dagis?

slappargänget

     Publicerat: 2011-01-15 Kl: 18:55:54 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer



idag har vi inte gjort många knop. promenad och soffhäng typ. men det är väl så det ska vara på helgen. inte för att det skiljer sej avsevärt från min vanliga vardag frtm att idag har ju markus åxå vart hemma :P lilla damen har inte sovit mer än 30 min i vagnen på promenad och en timme på eftermiddagen. men hur hopplöst det än känns när hon vaknar en timme tidigare än min plan på eftermiddagen så löser det sej alltid till kvällen ändå :)



Fröken Kerstin har börjat intressera sej för datorn på golvet, duktig tjejj! ;)

nya nappisar

     Publicerat: 2011-01-15 Kl: 12:51:00 | I kategori: Mamma-tankar | 3 kommentarer

idag har jag beställt nya nappar. efter att blivit inspirerad av Edvard som hade napp från 6mån så testade vi idag. och det funkade ju bra, kanske är dom lättare å hålla kvar? nu har hon ju inte napp så mkt alls, men tycker det är så kul och vill gärna matcha den till dagens outfit ;) så jag beställe ett nytt gäng från MAM's hemsida. blir ju att gå upp en storlek på nappisar snart oavsett... (och det är ju inte frågan om en förmögenhet trotts allt...)



en i varje färg, så vi kan matcha alla kläder ;)

sprutstatus:

     Publicerat: 2011-01-15 Kl: 11:01:30 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer


jahapp ingen reaktion på sprutan alls! sist fick hon liiite höjd temp och ömma lår, och sov hela dagen, men igår, nada. hon sov lägre än vanligt på sin em-lur, men å andra sidan hade hon knappt sovit lunch alls så... hon fick inte minste temphöjjning, inget gnäll och inte ens öm i låren. sikken superbebis hon är!! <3

sådan mor sådan dotter

     Publicerat: 2011-01-14 Kl: 21:05:56 | I kategori: Kerstin | 1 kommentarer



status: pigg, glad, ingen feber. min lilla stålbebis <3

sov en lite extra lång em-lur, och sussar nu gott för natten.

vad gillar ni våra outfits förresten? kerstins body beställde jag för jättelängesen,
långt innan jag var gravid eller ens planerade å få barn överhuvvetaget och tänk
nu har jag en bebis, som just invigt världens finaste body, min älskade kerstin

du har bara haft tur sofia...

     Publicerat: 2011-01-14 Kl: 16:53:46 | I kategori: Mamma-tankar | 4 kommentarer

det är intressant detta med hurvida man kan forma sin bebis eller inte. självklart föds bebisar med olika personligheter och vissa får problem med onda magar medans andra slipper osv... men hur mycket möjlghet har vi att forma dom?

jag får väldigt ofta höra att jag har det så lätt, kerstin är en lätt bebis, jag vet minsann inte hur det är att ha en bebis, jag har haft tur osv osv... och jag är väl villig att hålla med litegrann, ja, kerstin är "lätt" hon har inte haft problem med ond mage vilket såklart underlättar första tiden. men med det inte sagt att det inte vart jobbigt. hon har skrikit i timmar under nätterna en period. hon åxå. hon har inte alltid somnat klockan 21 när vi lagt henne och hon har inte alltid haft sina rutiner.

jag vill dock inte hålla med om att man inte kan forma och styra sin bebis alls. det vill jag hävda, att det kan man. jag tycker det vore lite för bra för att vara sant, att jag fött ett barn, som fungerar och är precis så, som jag önskade ha det när jag tänkte mej mitt mammaliv. eller vad tror ni? har jag med mål, planer och konsekvens format kerstin till den hon är, eller föddes hon färdigpacketerad med mat å sovschema?

en sak visste jag när jag väntade barn och det var att jag skulle undvika saker, som för mej, rent egoistiskt alltså, skulle komma att bli jobbigt. tillexempel ville jag inte vänja henne att sova med oss i vår säng, för det har jag sett flera skräckexempel på. när föräldrarna inte längre vill ha bebis i sängen när denna är äldre... jag ville åxå att hon skulle kunna sitta för sej själv utan att bli hysterisk, så det har hon fått göra från början. visst, kerstin har åxå skrikit men jag har aldrig låtit henne sitta eller ligga och skrika, men som jag brukar säga, jag hinner dra upp byxorna på toan å tvätta händerna innan jag tar upp henne, hon kommer inte dö av att vara ledsen 45 sekunder...

vi började med rutiner när hon bara var 3 veckor. jag fick höra från många håll att det var minsann ingen idee, sofia, härregud, hon är inte medveten, hon vet inte ännu, du kan inte forma henne osv. men då undrar jag, när är rätt dag att börja med lite rutiner? det är ju inte så att IDAG blir hon medveten, NU kör vi, det smyger ju sej på. så vi började när hon var 3 veckor och har således helt vuxit i i detta så för henne har det alltid varit så. detta gäller kvällsrutinen. vi la henne 22, men inte somnade hon 22 till en början. jag har slitit mitt hår, och kämpat. i början somnade hon kanske halv ett på natten.. . 2-3 timmar med mycket nappinsättande, lugnande prat, somna, vakna, somna, vakna...men det rullade på och snart började hon förknippa sängen med att sova och vid 6-7 veckors ålder så somnade hon när vi la henne. så hon har vuxit in i det, för henne är det det naturliga, och det hon förväntar sej. hon somnar själv, det är vad hon förväntar sej, likväl som en bebis som ammats till sömns förväntar sej att det är så man gör när man ska sova. osv osv... det är inte så komplicerat. dom vänjer sej vid allt.

rutinen under dagen har hon skapat själv. jag har lyssnat på henne. genom att föra lite logg över sovtider och mattider lär man sej mycket om sin bebis och man får bättre kläm på sina dagar :)

kerstin är ingen extra lätt bebis. hon är heller ingen krävande och jobbig bebis (med det menar jag tex kolik eller andra speciella behov). men hon är inte född i någon stöpt form där det per automatik blir precis som hennes mamma ville ha det. för jag har haft mål, planer, och jag har kämpat. inte bara för min skull utan även för hennes. rutiner är bra för små barn, det ger dom trygghet och dom vet vad som förväntas. hon blir trygg, sover bra, och är nöjd och glad. och jag med.

i och med att vi började med detta redan från hon var pyttis har vi heller aldrig behövt bryta nån "dålig" vana, eller förändra någonting, och tagit någon "kamp"... utan vi har hela familjen växt in i vår vardag. det är heller inte så att jag kollar på klockan och "ojoj nu SKA du sova kerstin" utan på dagarna sover hon när hon är trött men det sammanfaller i princip samma tider varje dag. kvällsrutinen och läggning håller vi dock hårt på. och har hon lagt sej så har hon lagt sej, då tas hon inte upp, somnar hon inte direkt får hon ligga i sängen tills hon somnar. vi somnar ju inte heller alltiid direkt, ibland tar det lite tid =)


Mina tipps:

1. våga ha rutiner, känn dej inte som något kontrollfreak, bebisar blir trygga av rutiner och det är A och O för en god nattsömn att man har lite struktur.

2. om du inte redan har en bebis, utan ska få, tänk dej lite hur du vill ha det, låt dej få ha mål och planer och lyssna inte på alla bittermorsor som vill trycka ner dej med sina "inget blir som man tänkt sej ändå lilla du".

3. våga börja med dina rutiner tidigt, man kan visst forma en liten bebis, kanske inte exakt som man vill, men åt rätt håll iallafall =) och börjar man tidigt så är det dessa vanor bebis kommer få, förutsatt att du är konsekvent såklart.

4. ge inte upp, allt har sin tid! även om bebis inte somnar den tid du vill till en början, så ge inte upp, var konsekvent.

5. om bebis vill somna 1 på natten, så visst, börja med en kvällsrutin som passar in med när bebis blir trött av sej själv för natten. när detta är befäst kan man prova att flytta sin lilla rutin bakåt sakta sakta för att sedan landa på en mer önskvärd tid.

6. skilj på natt och dag redan från början även om bebis inte blir medveten om det förrs något senare. tex på natten sover man i tyst och mörkt rum, på dagen är det ljus och lite ljud osv.

7. när man kommer i jobbiga perioder, det gör alla, utveklingsfaser osv, försök hålla kvar vid hur ni brukar göra, fortsätt vara (återigen) konsekvent. det är tryggt för barnet att få hålla fast vid sina rutiner när det är jobbigt!

8. du märker hur länge bebis kan sova på em/kvällen för att ändå somna gott för natten. var inte rädd för att väcka bebisen om den sover för mycket på dagen. sover den allt för många timmar dagtid blir nätterna sämre. man får hitta en bra balans :)


jag säger inte att alla bebisar är lika. heller inte att alla bebisar är lätta och okomplicerade. jag säger heller inte att det är fel att vyssja, vagga och bära. bebisar behöver närhet och KÄRLEK! vissa kräver mer närhet , andra mindre. man måste inte ha rutiner, men jag får mycket frågor kring hur jag gjort med kerstin, hur vi kan ha det så bra och nu har jag försökt dela med mej av mina tankar kring det hela. jag vill inte trampa på några tår, jag säger inte att jag gör rätt, och du gör fel. vi är individer, bebisarna är individer. vi tänker olika och det får man göra :) huvudsaken är att man lyssnar till sej själv, och sitt hjärta, och lite till sin hjärna ;)

BVC, sprutor, och besök :)

     Publicerat: 2011-01-14 Kl: 12:40:34 | I kategori: Kerstin | 1 kommentarer


Kerstin och Edvard :)

Idag 5-månadersdagen till ära har vi varit på BVC. dax att väga, mäta och få spruta igen. Eftersom Annelie och lille Edvard hade tid 11 precis som vi (fast hos en annan sköterska då) på vår BVC så tog vi en liten frukostfika här hos mej innan vi tog följe dit, supertrevligt! Som ni ser var Edvard mycket förtjust i Kerstin. såpass att han sedemera åxå kräktes lite på henne i ren förtjusning haha... Efter BVC åkte vi till babyproffsen en snabbis med. Annelie skulle köpa åkpåse jag jag en termometer.

Hur gick de tpå BVC då?
Jo, jag hoppades att hon skulle ha sprängt 7kg-gränsen och det hade hon, med 8gram! haha alltså en bajskorv eller kissomgång bort bara, 7008g vägde hon idag och är hela 67,5cm lång- hon har skjutit iväg lite på längden, men vikten följer samma kurva. hon är en lång och smal tjejj <3

Sprutorna gick bra men när spruta nummer två kom tyckte Kerstin att världen var väldigt elak och hon blev jätte ledsen, men med lite nappis och en liten rosa nalle å titta på, så gick det snart över.

nu hoppas jag att hon inte blir så påverkad. sist reagerade hon inte alls, men det kan ju vara olika det där!

5 månader!

     Publicerat: 2011-01-14 Kl: 09:00:00 | I kategori: Kerstin | 3 kommentarer



god eftermiddag :)

     Publicerat: 2011-01-13 Kl: 16:52:14 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


Kerstin handlar till sej själv och pappsen

Jahapp då har denna dagen snart gått med dårå. idag har lilla föken sovit bra på dagen, 1,5 timme på fm och nu snart 1h på em, får se hur länge hon sover. hon fick somna i spjälisen för första gången på dagen nu på em, har burit över henne i ett par dagar så hon vaknat där. det var iaf inga problem. så skönt å få ha soffan för sej själv :P...

idag har jag även dragit in på nappanvändandet lite till. hon brukar ju få ha den när hon ska sova och när vi åker bil. idag rök den i bilen med. hon fick den helt enkelt inte. satt å gapade lite å väntade på att den skulle uppenbara sej men ikke sa nicke, och det gick ju fint. vill inte att hon ska vara helt beroende av sin napp, tycker det räcker å ha den när hon ska sova :) (och som en plugg om hon väsnas på olämplig plats hehe)

gonatt-visa

     Publicerat: 2011-01-13 Kl: 12:31:30 | I kategori: Mamma-tankar | 2 kommentarer



"turn out the light, just say goodnight to yourself"

sjunger ni nån nattis-visa för era barn? jag gör det ibland, på dagen om hon har svårt å komma til ro. det brukar faktiskt funka om jag böjer mej över henne å har mitt ansikte lixåm nära henne åså om jag sjunger tyst... brukar inte behövas många rader. men ovanstående låt är iaf den jag brukar sjunga. ingen imse vimse spindel eller annat barn-tjafs här inte ;)

kuratorn igen

     Publicerat: 2011-01-13 Kl: 10:35:48 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


god morgon. här sitter vi, eller, kerstin, men mjölk i hela plytet. så går det när man leker med maten och blåser in luft i flaskan så det blir ett övertryck när man nästa sekund drämmer till den med handen och den således sprutar mjölk all over. och ingen mat vill hon ha heller. nej nej.. ok ok...
och mjölk i ögat bekommer henne inte...

nu på morgonen har jag varit hos kuratorn igen. sist jag var där så pratade vi mest lite allmänt (här kan ni läsa om det). Idag pratade vi lite om hur jag haft det under jul och nyår... och det har ju varit värre än nånsn så det fanns ju lite å "bekänna"... men egentligen inväntar jag nu nästa vecka då jag ska träffa psykolog, denna och förra gången har jag ju träffat en kurator. nu får vi se vad som händer. det verkar vara medicin men jag vet inte. jag är så rädd för biverkningar så hon sa "då måste du lova att inte läsa bipacksedeln och slänga den" mmmmm och det är väl för att det står att 1 av 10.000 kan dö. typ.

visit på jobbet

     Publicerat: 2011-01-12 Kl: 17:44:43 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


idag har vi vart en sväng på jobbet.
körde dit kia och hella och passade på å göra några grejjer medans jag väntade på att dom skulle bli klara hos veterinären. kerstin har vart så glad så men var väldans trött när vi åkte hem. sov i bilen men vaknade innan vi kom hem, så nu får hon vara vaken tills det är natten helt enkelt. kerstin fick en fin present åxå av kia å simpen, "pekbok för lite finare barn" ;D

uppdatering!

     Publicerat: 2011-01-12 Kl: 12:36:14 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


som ni ser har bloggen fräshats upp! bilderna var ju rätt gamla så det fick bli lite nytt =)
annaform.se är det som står för designen!

besatt

     Publicerat: 2011-01-12 Kl: 10:48:50 | I kategori: Sofia-stuff | 0 kommentarer

jag har ju hört ryktet... man blir lätt besatt... kan inte sluta.. beroende..

...och nu har jag åkt dit.

namnplanch!

     Publicerat: 2011-01-11 Kl: 22:28:00 | I kategori: Vardagsprat | 3 kommentarer

idag har jag fått min namnplanch från annaform! jag måste verkligen tippsa om hennes superfina plancher. hon har ett jätteöga för design tycker jag och är superduktig! så kolla in vettja! HÄR! (det är även hon som gjort min bloggdesign) :)

datanörd

     Publicerat: 2011-01-11 Kl: 13:12:12 | I kategori: Vardagsprat | 3 kommentarer


såhär hittade jag kerstin efter att jag vart på toa i förmiddags :P
(hon höll på å lägga till nya medlemmar i augustimammagruppen)

idag har vi vart ute på en härlig promme i solen! kerstin sov i ca 40minuter så idag känns det som vi får snurr på sömnen iaf! är ju fullt liggläge på sittvagnen så hon sov gott, åså satte jag henne upp när hon vaknade :)

vi har idag åxå invigt en body i stl 68. men den är stor asså, dock lagom på bredden, men den hänger 5cm nedanför blöjjan och är lite stor i ärmar å runt halsen :P men vi får börja använda 68:orna så smått nu, men 62 är fortfarande lagom dock =)

om en dryg timme är det dax för mej å markus att bytas av här hemma och jag beger mej mot jobbet! dock är dom sjuka å krassliga där ute har jag hört, så jag hoppas jag slipper bli smittad, vore drygt :S

ha de gött så hörs vi imårrn eller ikväll :)

god "morgon"

     Publicerat: 2011-01-11 Kl: 10:43:31 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

fan idag sov vi aldeles för länge. till 9.50. fasen... hon vaknade 8.20 men då fick hon nappen å somnade om, å jag med visst. måste skärpa till detta. hon är mer knurslig med sömnen på dagtid nu, så jag är lite rådvill. kanske ska jag väcka henne vid 9 varje dag så vi får ihop sömnen på dagen. nu vet jag inte hur vi ska göra. alltså lunchluren blir såpass sen att eftermiddagsluren blir såpass sen att den ställer till det när hon ska somna för natten. hänger ni med? måste fundera ut något bra... drömscenariot vore ju lunch lur 11-12.30 och em-lur  16-17.30... men hon kan inte längre somna igen 2h efter hon vaknat på morgonen... suck. det var lättare förut :P hon har krånglat lite med dags sömnen i tre dagar nu. svårare att somna åså. igår em somnade hon dock fort men sov i gengäld bara 25min. dock var hon inte övertrött på kvällen utan 4h vakentid gick fint. jajaja, nu blir det tjatigt.

ikväll blir det jobb, tjoho!


jo nu har jag en idee. jag förkastar gårdagens planer med "inte sova i vagnen" och gör så att hon helt enkelt FÅR slumra till i vagnen (dvs jag går ut lite senare, som jag gjort förut). då är hon pigg sedan och kan förhoppningsvis sova en lite längre em-lur istället. ok, så kör vi, let's try it!

nån kanske tycker jag är hysterisk med "rutiner". men det är inte frågan om rutiner direkt, mer att jag vill få en fungerande sömn på dagtid, för då sover hon som bäst på natten. och en bebis som sover bra på natten vill väl alla ha ;)

snygg-kerstin

     Publicerat: 2011-01-10 Kl: 17:11:00 | I kategori: Vardagsprat | 3 kommentarer


I höstas fick ju Kerstin världens schysstaste mössa och body av Kia och Simpen när dom var här hos oss.
Idag har vi invigt mössan (premiär numero 3) och den är lite stor ännu men jag vek upp den lite. Hennes yllemössa är något varm å ha i bilen, så denna passar utmärkt å sen kan hon ha den lite längre fram i vinter/vår när det är varmare ute :D love it!

premiär nr 2

     Publicerat: 2011-01-10 Kl: 14:03:00 | I kategori: Vardagsprat | 3 kommentarer


idag är det premiärernas dag. slår på stort. kerstin sover alltid i soffan på dagen, men nån gång måste hon ju börja sova i sin säng även på dagtid. jag har bara låtit henne sova där på natten för att den ska förknippas helt med nattsömnen. men nu känns det som hon är så stor och natten så befäst att det knappast ställer till det. så idag gjorde jag så att jag lät henne somna i soffan, på sitt täcke som hon brukar å sedan bar jag in henne till sin säng. tänkte att jag kan göra så några gånger å sen får hon somna där inne, men hon får ju sova med tänt lyse och på sitt täcke som hon brukar tänkte jag =) (hon sover inte på täcket på natten). ett plus är ju att jag kan använda adningslarmet även dagtid!

premiär!

     Publicerat: 2011-01-10 Kl: 10:54:24 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

idag har vi haft premiär för vår nya rutin. eftersom kerstin inte längre sover i vagnen, mer än typ slummrar 15-20min, vilket ställer till sovtiderna en del på dagen, och jag då satt henne upp i liggdelen så hon få se sej omkring, kändes det nu lägligt att byta ut liggdel mot sittdel på vagnen.

sagt och gjort. jag hade åxå som plan att gå ut å gå direkt efter kerstins frukost, i hopp om att hon inte ska slummra till utan vara vaken hela promenaden. OCH, det lyckades idag! gick i 35 minuter bara, får prova mej fram. hon får INTE somna, utan tanken är att hon ska sova efter vi kommit in istället, så lunchluren blir så lång som den brukar, typ 1-1,5 timme. nu ska jag testa detta denna veckan iallafall =). senare idag måste vi åka till babyproffsen och köpa en fotsack, just nu får en jacka tjäna som detta :P. hade tänk köpa en ordentlig overall åxå, dessa teddyoveraller känns lixåm inte ultimata när hon nu är mer exponerad för kyla och vind. men jag provade min gamla overall jag hade i hennes ålder å den passade ju prima så den kan hon ha ett tag. den är så bra för den har inte en klumpig luva, utan en tjock go teddykrage istället :)

back home...

     Publicerat: 2011-01-09 Kl: 18:18:09 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


va tycks om mina nya tröjja? ;)

sådäääär ja då var man back on track. resan gick fint 4 timmar 15 minuer, duktig sofia.
ingen trafik och tackvare plusgradera var vänster körfält komplett (dvs utan att smalnas av med 1,5m snö) så man kunde lätt glida förbi segrövarna på vägen. direkt när vi kom hem så lämpade jag av familj+packning å åkte till mc donalds å sedan har vi packat upp å nu äntligen intagit soffan. kerstin sover och nu blir det bara att slappa resten av kvällen. jag har åxå hunnit byta liggdel mot sittdel på vagnen. kanske är hon lite kort ännu haha, men vi får provköra imårrn får vi se, åså måste jag köpa en rejäl overall till henne nu när hon sitter lite mer i "vinddraget" så att säga. :D

hoppas ni haft en fin dag alla där ute!

going back...

     Publicerat: 2011-01-09 Kl: 09:51:24 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

mot stockholm! hörs när vi kommit fram!

sysslingträff

     Publicerat: 2011-01-08 Kl: 21:51:25 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Kerstin med sina sysslingar Ebba, Matteus och Sebastian =)

Duktig tösa som varit med i princip hela kvällen. försökte få henne att sova i vagnen men det går då ikke längre, hon ska sova på soffan hon. när alla satt sej till bords la jag henne på hennes plats å hon somnade så fint, mitt i sorlet av 13 människor. duktig tös! har vart en trevlig kväll men jag har haft sjuk huvudvärk och varit hemskt trött så nu blir det gott att få lägga sej!

imorgon åker vi tillbaka till stockholm igen. hoppas resan flyter bra.

ha de fint!

pinnekött-tajm

     Publicerat: 2011-01-08 Kl: 11:17:02 | I kategori: Vardagsprat | 3 kommentarer

idag kommer mina kusiner och deras barn på det årliga pinneköttätandet! pinnekött, är för er som inte vet, lamm som typ är torkat å ser ut som hundmat. detta läggs i blöt å ångas sedan liggandes på björkpinnar i en stor kastrull i typ 5 timmar. luktar fan men smakar helt okej, det är väldigt salt och man äter det med rotmos, och DET är ju gott. det ser oaptitligt ut och luktar ännu oaptitligare. låter väl trevligt.

så nu ska jag och markus (han är ju här nu <3) åka iväg å hansla lite som e kvar å lite annat.

igår var jag hos malin, en gammal klasskompis från låg/mellan/högstadiet. det var verkligen suuuupertrevligt och hon bor i ett jättefitn hus som hon och hennes kille renoverat och dom hade utsökt smak må jag säga =) detta måste göras om, int ehuset asså, utan träffen =)

ha en fin dag ni där ute!!


på begäran:


MMMMMMMMmmmmm...

så ser det ut i grytan. pinnekött, själva ordet kommer dock utav att det ligger björkpinnar i botten på kastrullen, med lite vatten, så köttet ligger ovanför vattnet och ångas lixåm.

ja erkänn nu hur hungriga ni blev!
(men det är faktiskt rätt gott)

våran dag!

     Publicerat: 2011-01-07 Kl: 17:48:57 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

idag har vi varit ute i tosseryd hos linda och jenny. vi var först en sväng i stallet och sedan hemma hos linda. sååå trevligt! träffade lindas hund åxå, trodde man aldrig, att det skulle flytta in en hund i det hushållet ;) här kommer lite bilder!


första mötet med en häst, Kiara (check!)


Kerstin är inte rädd för hundar, en sak som är säkert! <3


Selma (vovve) är suddig på alla bilder haha, full fart, och en glad Kerstin!


Linda, Kerstin, Jenny och Selma <3

snabbis

     Publicerat: 2011-01-07 Kl: 12:30:22 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

god dagens! här jag. vi har vart ute å gått. kerstin sover inte längre i vagnen så hon satt upp och kikade sej runt! mys. så nu blir det att byta till sittdelen när vi kommer hem till stockholm, tjoho!

aldeles strax ska jag packa ihop mej och åka ut till tosseryd och hälsa på jenny och linda. så jag bloggar således mer när jag kommer hem igen!!

ha en fin dag!

läsa bok :)

     Publicerat: 2011-01-06 Kl: 19:45:29 | I kategori: Vardagsprat | 3 kommentarer



Go kväll på er! blir mkt bilder nu, för vi gör ju inte så mycket mer än att leka på golvet haha... inte så mycket att förtälja. idag blev plötsligt den här "boken" rolig tyckte kerstin, hon bäddrar tillåmed i den! den är från IKEA och jättesöt med massa små detaljer (som nån stackare suttit och sytt för 1kr timmen är jag rädd? eller?)

nåväl... idag är det torsdag (no shit?) och imorgon är det fredag (smart). och imorgon ska jag och kerstin hälsa på linda och jenny  ute i tosseryd och senare på kvällen ska jag träffa en gammal klasskompis, malin. ännu senare kommer markus hit, och det ser både jag och kerstin fram emot <3

hoppas ni haft en fin dag!

mat är gott!

     Publicerat: 2011-01-06 Kl: 15:02:21 | I kategori: Kerstin | 1 kommentarer





god morgon!

     Publicerat: 2011-01-06 Kl: 09:37:42 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


nya favoritleken med bestefar! hon skrattar såå gott! haha

God morgon! här har vi just vaknat, kerstin sov till 9,20 å jag vaknade 9, så jädra gött att lixåm inte bli väckt :D naten har vart bra med vid två hade hon lite svårt å somna om så jag fick rycka in med nappis två ggr men sen så sov hon till 6 å då åt hon.

vet ni att igår bytte jag till 3an dinapp. hon har ju ätit å dåligt de sista typ 2-3 veckorna. vi snackar uppåt 300ml mindre per dygn än hon brukar. lixåm 110, 120ml per gång istället för 200ml.. ibland har on svept i sej 200, kanske en gång om dan. sist jag testade 3-nappen, så rann allt bara ur ur mungiporna, men nu verkade hon va mogen för den för igå svepte hon 200ml både kl 18 och innan sovdax. om det var en tillfällighet eller pga nappen, får denna dagen utvisa :)

ha de bra idag!

gofisen

     Publicerat: 2011-01-05 Kl: 18:08:41 | I kategori: Kerstin | 2 kommentarer


fötter.... fötter och åter fötter!


och en riktig gla'skit är jag!

floored

     Publicerat: 2011-01-05 Kl: 15:10:17 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

en hälsning från golvet!


ja det är här vi håller till nuförtiden! det rullas åt båda hållen och favoritleksaken ska hela tiden med, har hon väl tagit tag i den tar hon den med sej på sin rundtur haha...

verkar vara två läger i bacillfrågan. dom som tycker att man ska dra med dom överallt, och dom som tycker lagom är bäst. jag ställer mej tillsammans med lagom-är-bäst-gänget :)

morning på er

     Publicerat: 2011-01-05 Kl: 10:05:54 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer



god morgon! sikken bra natt vi haft. duktig kerstin. hon somnade vid 21 och vaknade bara kort vid 3, somnade själv om å vaknade sedan 6.45 åt lite å sov vidare till 9. jag undrar hur länge hon kommer vilja ha mat där på morgonen. det vore ju såå gött den dan hon sträcksover sin natt :) Hon är så himla duktig på att somna om själv på natten om hon vaknar. det gäller bara att jag själv har is i magen. det är ju lätt att man/jag vill gå upp direkt å ge nappis, lägga på sidan åså. jag brukar ge henne 15 min, då är det lättare för mej att vänta, om jag satt en tid. 9 av 10 gånger somnar hon själv om innan tiden "gått ut". även om hon ligger på rygg å babblar å grejjar så plötsligt blir det lixåm tyst, då har hon lagt sej på sidan på somnat <3

idag blir vi innefisar. det snöar massor så ingen vagnpromme i det vädret, tack.
ha en bra dag!

hallå ja?

     Publicerat: 2011-01-04 Kl: 22:47:32 | I kategori: Vardagsprat | 3 kommentarer


Det går frammåt!

     Publicerat: 2011-01-04 Kl: 18:18:52 | I kategori: Kerstin | 1 kommentarer



Tänkte ge en liten update angående kerstins färdigheter, 4mån 3v gammal.

Före jul var hon under några dagar riktigt gnällig och hon vaknade lite om nätterna. för att vara kerstin var hon en riktig pain in the ass och jag misstänkte 19v tillväxtfas... men efter detta har det hänt massor! hon krälar sej frammåt, bara jag tar av byxor å strumpor så hon får tag lixåm. krypreflexen är i full gång och hon drar in benen under magen, och hon reser upp framkroppen på händerna istället för å luta sej på underarmarna. hon gör försök att häva sej upp till sittande men hon har en bra bit kvar. men sätter man henne så sitter hon faktiskt, visseligen lite fällkniv-stuk men hon håller balansen :)

det har hänt sååå mycket! hon roar sej på golvet i 1-2 timmar i sträck, rullar runt och grejjar med sina saker. ett tipps till er med bebisar: låt dom vara massor på golvet! så mycket dom orkar å vill! gud vad det gjort mkt för hennes utveckling, och ju mer hon fått ligga å även om hon tröttnat å gnytt så har hon fått ligga kvar, och det har gjort gott för henne och hon har verkligen tagit för sej =)

just nu känns allt vad gåstolar å hoppgungor å annat, helt onödigt.
det är ju såhär dom utvecklas, och i en rasande fart bara dom får chansen! så himla kul å se på henne, hon älskar det!

bilden ovan är rätt risig, men man ser henner långa fjun på huvudet haha.. och så ser man tydligt hennes orangea fläck på huvudet, det är väl skorv skulle jag tro, men mkt lindrigt så jag tänker inte göra nått åt det...

hönsmamma?

     Publicerat: 2011-01-04 Kl: 13:25:51 | I kategori: Mamma-tankar | 9 kommentarer


hur tänker ni nu kring detta med att utsätta bebisen/barnet för alla smittor som florerar? tänker på tex svininfluensan...


jag själv är faktiskt lite restriktiv med hur mycket jag tar med mej kerstin ut bland folk just nu. vintern är ju alla bakterier och virus största högtid, och var å varannan är ju sjuk. jag vill inte på något sätt överbeskydda henne och tycker egentligen att det är bra att dom utsätts för lite skit så immunförsvaret får stärkas. men vart går gränsen? är man en hönsmamma för att man inte tar med bebisen ut i stora folkmassor, typ köpcentrum osv? jag vill inte vara överbeskyddande men samtidigt inte utsätta henne för en onödig risk.

änsålänge har kerstin inte varit sjuk. inte ens lite snuvig, trotts att både jag och markus haft influensa, förkylning och magsjuka. hon är alltid med i mataffären, och jag är absolut inte rädd att folk hälsar på å sånt. men just nu är jag lite mer försiktig... jag vill inte att kerstin ska åka på nån elak influensa bara för att jag minsan inte ska vara en mes och att hon minsan ska härdas.

-vart går gränsen för överdriven hönsmamma och för att utsätta för onödiga risker?
-ska man släpa med sin bebis bland virus och baciller, bara för att slippa bli stämplad som fånig?
-hur vet man vad som är lagom dos med baciller?

Nico och Kerstin

     Publicerat: 2011-01-03 Kl: 18:28:56 | I kategori: Vardagsprat | 3 kommentarer

idag har vi varit hos Emma och Nico på Orust och hälsat på! SÅÅÅÅ trevligt och fan att man bor så långt bort... hade gärna stannat massor med längre men ville hem innan det vart allt för mörkt på orusts småvägar. Har nu tragglat mej igenom göteborgs rusning och är hemma igen. Kerstin skötte sej bra frtm när hon tillslut blev övertrött och jag tyckte "men sooov då" medans kerstin skrek så rutorna skallrade.. tills jag kollade på klockan å insåg att hon behövde äta haha, hm så kan det gå, tiden går fort när man har roligt! då åt hon och somnade mitt i maten sötungen...

Tog lite bilder och dom kommer här:



Lite suddigt, och hållningen kan lämnar ju lite över att önska, men söta e dom ;)


Hålla handen <3


Nico imponerade stort när han höll flaskan själv, sikken kille!


Såhär ser man ut när mamma äntligen fattat att man ville ÄTA innan man sov.
mamman som inte kan kolla på klockan innan hon envisas med "sov då kerstin"
SUCK!

mot knyttet!

     Publicerat: 2011-01-03 Kl: 08:38:03 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Nu är det dax att kasta sej upp, mata Kerstin, rasta hundar och sedan bege sej mot Orust och Emma och Nico! tjoho ska bli så jädra skojj! vi hörs i eftermiddag!

sötnöten!

     Publicerat: 2011-01-02 Kl: 22:26:24 | I kategori: Kerstin | 1 kommentarer

friskluftsteori

     Publicerat: 2011-01-02 Kl: 14:45:22 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


hallåj i stugorna! hoppas ni har det bra i det fina vädret. vi har vart ute å gått vi, jätteskönt. och vet ni en sak som jag kommit underfund med... nu ska ni få min teori.


kerstin sover ju för det mesta bra, men har några nätter då å då som hon sover oroligt och vaknar några gånger under natten. efter lite dagboksförande ser jag att de nätter hon sover sämre (och som vart fler nu de sista) är de dagar vi varit inne hela dagen, dvs hon inte fått komma ut i friska luften. och nu när det vart så svinigt kallt har det blivit dagar hon faktiskt inte kommit ut alls! å nu när vi går ut igen varje dag, ja då är nätterna bättre igen. slump or not? jag vet inte men så är det iallafall. klart, frisk luft är ju bra för alla, så det KAN ju ligga nått i det...

nåja nåja... imorgon ska jag åk aå hälsa på Emma och Nico! skitkul ska det bli. eller vi sa onsadg men nu ska det visst komma snö å grejjer å då vill jag inte ge mej ut... inte med kerstin. så jag hoppas imorgon åxå funkar ;)

tipps:

     Publicerat: 2011-01-02 Kl: 09:36:59 | I kategori: Bloggtipps | 0 kommentarer

idag börjar jag med att hänvisa till ett mkt bra inlägg hos Knyttet

Fyrverkerier och Anna Wahlgren

eftersom jag håller med i vartenda ord.

fot är gott

     Publicerat: 2011-01-01 Kl: 21:03:09 | I kategori: Kerstin | 1 kommentarer



hej hopp! det blir lite dåligt bloggande för jag sitter knappt vid datorn när jag är här. nåväl. idag har kerstin lärt sej två nya färdigheter, hon har börjat suga på fötterna mer avancerat och hon har börjar göra pruttljud med munnen så sputtet sprutar haha. dock äter hon riktigt dåligt och bara knorrar och krånglar vid maten. igår dock åt hon som en häst, 200ml alla mål, idag typ 120... å nu på kvällen bara 100ml så det lär bli en oroligare natt när hon käkat så dåligt suck...

nej hörrni, natti!

hett tipps:

     Publicerat: 2011-01-01 Kl: 13:41:45 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

om ni har Apoteket Hjärtat i närheten...
dom har sånna här wetwipes för 9:- paketen, och dessa är BRA dessutom!
SKYNDA FYNDA :D

happy fkkn new year...

     Publicerat: 2011-01-01 Kl: 11:00:35 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


vårat nyårsfirande i bild...

jahapp hade ni ett trevligt nyår? det hade inte vi. somvanligt. bamse är SÅ rädd för raketerna och det skär så i mitt hjärta att se honom.


Dock har man ju genom åren lärt sej vad som funkar för honom. det sägs ju att man inte ska ömka med hunden och tycka synd om men där vill jag å det bestämdaste hävda att det är individuellt. bamse blir som minst rädd och jag lägger mej i sängn med honom och håller i honom hårt och pratar lugnande med honom och strycker honom över huvudet. ignorerar jag honom så vandrar han bara planlöst runt i panik, försöker jag skojja med honom så blir det inte heller bättre. men hålla fast honom det funkar. som att han finner trygghet i att inte behöva fundera på vart han ska ta vägen.

igår var det regn och mulet här vilket gjorde att det var rätt lungt fram till 12-slaget faktiskt. tyckte det var rätt lungt då med, men här vaknade visst alla idioter 30 min senare och körde igång. och vad är det med folk som lixåm efter en timme, en å en halv timme kommer ut och skjuter av några till? har dom hittat några dom glömde vid 12-slaget eller vad fan är det frågan om? här smällde det fanmiej till kl 3. 4 timmar total panik för bamse... fy fan jag blir så arg och har lust å gå ut å köra ner rakterna i halsen på folk :(. men men har man ingen skotträdd hund så ser man väl något roligt i fyrverkerier. själv tycker jag bara det är ett jävla otyg.

god fortsättning från en bitter sofia...