Bekännelse...

     Publicerat: 2012-10-31 Kl: 21:38:47 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

Det är snart tre år sedan sist... MEN.... Nu är jag där igen. Inte lika illa, men ändå.
Och det är så jäkla kul :)
 
 
Plantera, vattna, ta hand om djuren, planera skörden efter uppdrag, göra mjöl, saft, baka pajjer, sälja, köpa, expandera farmen, LOVE IT :D hahaha!

Tisdag, jobb och sömn

     Publicerat: 2012-10-30 Kl: 12:14:50 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Men kära nån, vad är detta för väder? Hade gärna gått en långpromenad med vovvarna, som varje tisdag, men i detta väder vill ingen av oss gå utanför dörren. Har spenderat nån timme med lite jobb, och snart ska jag åka och köpa lite lunch tänkte jag. Sedan är det ju jobb klockan 15. Kerstin är på dagis som vanligt.
 
I morses sov hon till klockan 8, duktig tjejj! Har inte haft "problem" alls med att hon vaknat tidigt pga vintertiden utan det har funkat finfint :) Hon är ju inte svår att hålla vaken en timme extra på kvällen, som det blev där i helgen, så hon har snabbt ställt om sej. Kerstin är inte känslig alls för detta med sömn, måste bero på att hon sover så himla bra på natten. Hon har ett fungerande sömnmönster, och sömn föder bra sömn och det blir en bra cirkel av det hela. Hon somnar på ett par minuter när hon lagt sej, men är inte övertrött och totalstupar i sängen heller. Perfekt helt enkelt :) På morgonen sover hon ibland till 7 och ibland till 9. På veckorna brukar hon kunna få vakna av sej själv innan dagis men ibland får jag väcka henne.
 
Nu,  lunch och SUBWAAAAY :D

jobbjobbjobb

     Publicerat: 2012-10-29 Kl: 21:46:50 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Ojoj! Här blir det inte mycket gjort, sitter och jobbar med hemsidan till jobbet. Har ju fotat våra veterinärer och pysslat med det hela kvällen :)
 
Idag har jag jobbat extra och jobbade 8-17, vilket innebar tiidig morgon för Kerstin på dagis med frukost där och allt. Men tackvare vintertiden så var ju klockan "det samma" somvanligt så det var inga problem. Annars kan K bli rätt grinig på morgonen om jag måste väcka henne hehe.
Såledses kom jag hem en hel timma tidigare, och lite tid med sitt barn är ju aldrig fel <3
 
Nu ska jag rasta hundar och sedan sova :)
 

Pysselstuga

     Publicerat: 2012-10-28 Kl: 19:25:27 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Stilla i bunkern idag. Alla är fortsatt friska, så det verkar som att den där magsjukan var något som bara drabbade Kerstin, och eventuellt Bamse. Kara har åkt hem och eftermiddagen har spenderats här hemma, och på en promenad. Vi har även lekt med modelleran vi köpte igår, gjort små monster åså =)
 
Kerstin har just lagt sej, vi gör ingen grejj av klockan utan när hon vaknade imorses vid 8.30, ställde jag tillbaka klockan helt enkelt. Och nu fick hon lägga sej klockan 19, precis somvanligt, även om dagen blivit en timme längre kan man säga. I morgon ska jag jobba från 8 så det blir tiiiidigt för Kerstin som får komma till dagis redan innan frukost.
 
Här har ni lite konstverk från kvällens pyssel :) En av dom har K gjort hehe.
 


De e min bana mamma!

     Publicerat: 2012-10-27 Kl: 18:17:13 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag när vi varit på jobbet, så tog vi en tur till Biltema. Köpte en tågbana till Kerstin, 299kr och det var 100 delar, altså massor av skojj! Kerstin lekte länge med den när vi kom hem. Köpte även modellera, men den har vi inte använt än. Tog en långpromme på eftermiddagen och sedan har vi, eller jag, ätit lite middag. Kerstin ville inte ha något alls. Men hon åt en hel del pommes på Donken vid lunch, och hon har ju behållt det så frisk är hon ju iaf. Men aptiten är säkert tillbaka imorgon :)
 

en frisk, en annan sjuk

     Publicerat: 2012-10-27 Kl: 13:48:24 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Kerstin somnade gott igår kväll men vaknade och kräktes två gånger under kvällen. Men från ca 22 så sov hon gott hela natten. Därimot har Bamse blivit sjuk istället. Har varit uppe med honom minst en gång i timmen hela natten för han har behövt ut och bajsa stackarn. Så på förmiddagen idag åkte vi ut till mitt jobb och hämtade lite atteraljer för krassliga hundmagar. Nu är han jättetrött, men det är ju inte konstigt mtp att han åxå varit vaken nästan hela natten.
 
 

5 dagar vs 2 år

     Publicerat: 2012-10-27 Kl: 09:38:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

... nån är ju sej väldigt lik iaf <3
 

Dagens Kerstin

     Publicerat: 2012-10-26 Kl: 18:09:49 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Jag förundras ofta över vad min dotter säger och kan uttrycka. Idag när jag sa att "snart kommer pappa hem" blev Kerstin sådär sur och tvär som hon är med Markus innemellan. Då sa jag att "pappa blir ledsen när du är så arg på honom". Då säger hon såhär:
 
- Nä mamma, JAG ä lessen!
- Varför är du ledsen?
- Fö att ja int få fölla me dej ut me hundarna...
 
GULLE! Då hade vi en stund, kanske 40 min tidigare pratat om att jag skulle gå ut med hundarna när Markus kom hem, och att Kerstin inte fick följa med eftersom hon är sjuk.

Oojojoj mamma ojojojoj

     Publicerat: 2012-10-26 Kl: 15:36:34 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

Lille vännen... Hon har slocknat här i min famn i soffan, tar på krafterna att kräkas gång på gång. Hon är ju törstig och dricker vatten men det kommer upp igen... Men jag visade henne en bunke och sa att hon kan kräkas i den, och därefter har hon gjort det, hur duktigt är inte det? Lilla sötis! "Oj, käkas mamma" säger hon ooch tar fram bunken och kräker. Hoppas det går snabbt över det här! 
 

Kräk-kalas

     Publicerat: 2012-10-26 Kl: 12:43:33 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Älskade lilla gumman är sjuk... Dom ringde från dagis och sa att Kerstin hade kräkts och inte alls velat äta, så jag åkte och hämtade henne. Och här hemma har hon pratat mycket om att hon har ont i magen och aldeles nyss kom en kaskad till med kräks. När jag kom till dagis sa hon "Kerstin käkts, ja ha ont i magen, ja e suuuk" - Gullfia <3

Snark...

     Publicerat: 2012-10-25 Kl: 21:56:37 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Efter 12 timmars jobb känner jag mej lite smått mör. Tänkte äta lite och sedan blir det att hoppa i säng, sova och åka tillbaka till jobbet. Tur det är helg sen :)
 

Efterlyser tipps!

     Publicerat: 2012-10-24 Kl: 20:53:11 | I kategori: Vardagsprat | 4 kommentarer

Jobb jobb jobb. Känns som man bor på jobbet. Det gör man ju nästan om man jämför vaken tid hemma vs jobb åxå hehe. Imorgon jobbar jag 09-21 så då blir det en riktig långkörare. Vi har som jag skrev häromdagen en sköterska som har semester så jag jobbar lite extra så vi ska få ihop det med personalen. Idag har jag fotat våra veterinärer så inom kort kommer det upp nya fina bilder på vår hemsida på våra eminenta veterinärer :) Har annars även haft en väldigt bra jobbdag, precis som veckan hittills varit bra på jobbet :)
 
En efterlysning har jag!
 
Nån som har nå tipps hur man får sitt barn att lära sej att ligg aå mysa i sängen på morgonen? När Kerstin vaknar, de dagar hon vaknar redan 7 (vilket händer... hon vaknar allt mellan 7 och 9 på morgonen) kommer hon ju in till mej i sängen. Hade vart så mysigt om hon låg där och myste, vilket alla andra barn verkar göra?! Men hon ska bara lattja hon, lägger sej tio sekunder å sedan röjjer hon igen. Hej Polly, hej Bamse! Polly sover dä uppe på kudden mamma, Bamse sover där nere i sängen bla bla bla. MASSA information får jag, som klockan 7 på morgonen känns något överflödig ;)
 
Tipps? =)

Föräldramöte!

     Publicerat: 2012-10-23 Kl: 20:54:50 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Idag var det dax för mej att gå på mitt livs första föräldramöte. Stressade dom en jäkla galning från jobbet klockan 17, och hann med tio minuters marginal tillåmed! Först var det lite allmän genomgång med förskolechefer och all personal, och sedan var det möte avdelningsvis. Villekulla och Junibackan hade sammanslaget möte då dom båda småbarnsavdelningarna samarbetar väldigt mycket. Dom gick igenom hur deras pedagogiska arbete är uppbyggt, och hur dom jobbar med tex matematik. För en annan är ju matte 1+1=2 men det är ju så mycket mer än så, inser man ju när dom går igenom sitt arbete. Vipps vet jag nu vartifrån Kerstin lärt sej allt hon kan, att saker ligger över, under, brevid, på, i osv, han, henne, hennes, oss, vi, ni och allt som hon numera kan! Många, lite, mycket osv. Det var genomgång om hur viktigt det är att inte lämna sjuka barn på förskolan och varför det är viktigt att stanna hemma även några dagar efter barnet blivit friskt. Jag passade åxå på, tillsammans med några andra föräldrar, att ge personalen cred för deras arbete. Vi är otroooligt nöjda med ALLT. Man blir så glatt bemött varje morgon, och personalen är engagerad, glad och välkomnande. Tar sej alltid tid att prata, svara på frågor, har alltid svar på allt man undrar och kan alltid berätta vad ens barn ätit, hur det gått att kissa osv, man känner att dom har jättebra koll. Tycker det är viktigt att dom får veta att man verkligen uppskattar deras jobb. Kan ju tänka mej hur stressigt dom kan ha det, och ffa när någon kollega är sjuk osv. Dom gör ett kanonjobb och vi alla är SÅ nöjda med dom alla.

Barn asså!

     Publicerat: 2012-10-22 Kl: 19:12:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Nappen i munnen Polly!
 

Kerstin Kallur

     Publicerat: 2012-10-22 Kl: 16:07:34 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag är det måndag och jag skulle egentligen vara ledig. Men då en av oss har semester så ryckte jag in och jobbade 8-12 idag. Direkt därefter åkte jag till Linda och åt lite lunch och sedan åkte jag hem och hämtade Kerstin på dagis :) Vi har sedan tvättat bilen och nu är vi hemma och några andra planer har jag inte för eftermiddagen. Påväg ut från dagis visade Kerstin mej sina färdigheter i friidrott när hon tog sej an hinderhäckarna mer elle rmindre smidigt ;)
 


 

far åt h.lvete grannj.vul!

     Publicerat: 2012-10-21 Kl: 19:14:30 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer

... eller iallafall din borr! Jag är mäkta förbannad nu alltså. Vår granne som bor här under borrar och borrar och borrar och jag undrar HUR MÅNGA BORRHÅL BEHÖVER EN MÄNNISKA? För nån vecka sedan borrade hEn från att Markus kom hem vid 17, och fan vet hur långt dessförinnan hEn hållt på, fram till 22. TJOGOTVÅ. klockan TIO på kvällen. Borra borr aborra. Jag blir galen! Sedan dess har hEn slentrianborrat nått, några, hål per dag, och idag har hEn varit igång och borrat i betong sedan klockan 17 och håller än på. TACKA gud för att mitt barn inte störs, eftersom hon nu ska sova i detta oväsen.
 
När är det dax att säga till? När är det inte längre okej att föra den typen av oväsen egentligen? När kommer jag slita mitt hår?
 
#morr

Mysig helg!

     Publicerat: 2012-10-21 Kl: 17:28:15 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Denna helgen har altså mian föräldrar varit här. Dom kom i fredags och hämtade Kerstin på dagis på efterrmiddagen vilket K tyckte var jättekul, och dom med såklart. Sedan har vi inte gjort något spciellt... Vädret är ju tyvärr inte jätteinbjudande :/ Dom åkte hem idag och vi har inte gjort något alls här hemma frtm att ha gått till affären på eftermiddagen. I regn, ofc. Nu har vi just ätit lite rester och nu blir det väl Fåret Shaun, lite "nej kerstin sluta nej inte så", lite spela kerssins data, och lite Bamse, skulle jag tro, innan K ska lägga sej, och ens egen-kväll början, och ikväll är det ju Solsidan :)
 

God kväll!

     Publicerat: 2012-10-20 Kl: 22:11:54 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

idag har det för ovanlighetens skull ösregnat... Vi tog dock en långpromenad i höstrusket på förmiddagen, mamma, pappa, Kerstin, kara, polly, bamse och jag. Markus har haft Korpenfotbollscup idag han. Utöver det har vi bara vart hemma.  Nedan kommer några bilder från dagen :)
 
 
 
 

Det ser mörkt ut på Farstadals avbytarbänk

     Publicerat: 2012-10-19 Kl: 22:40:43 | I kategori: | 0 kommentarer

Aaaaahhhhhhh efter att min pappa nu fixat gardiner till sovrummet som är 100% ljustäta eller vad det heter, sover vi nu i ett rum som är så mörkt att man ser nada. Uuunderbart :D

Kerstin Flintstone

     Publicerat: 2012-10-19 Kl: 20:42:56 | I kategori: | 0 kommentarer

Lammracks är smaskens!!

Mannen mamma, MANNEN!

     Publicerat: 2012-10-18 Kl: 17:54:43 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Idag har jag haft en jättebra jobbdag! Trotts kort om folk så har vi jobbat på riktigt smidigt och haft värsta flytet, sånt gillas! Smart nog hade jag lyckats boka in en patient till mej själv samma tid som jag slutar, men denna kom tidigt så jag hann ändå iväg i tid så jag slapp undan alla köer och kudne hämta K på planerad tid. Nu har jag städat lite, och vi har sjungit lite sånger jag och Kerstin. Hon tjatar dock om att hon vill sjunga "Mannen" och hon blir jättesur på mej när jag inte fattar vad jag menar, "men MANNEN" säger hon bestämt och kollar på mej som om jag vore sinnesslö hehe. Men jag vet inte alls vad hon menar... Nån av er som vet? Nu är det strax dax att laga lite middag. Kerstin vill ha köttbullar så det får bli det idag =)

Stoppad av Polisen

     Publicerat: 2012-10-17 Kl: 22:08:50 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

 
... två gånger på samma dag! Kan man inte tro om mej va? ;) .... Dessutom under loppet av 15 minuter. Först TILL dagis och sedan därifrån. Var körkort och alkotest på vägen som löper förbi dagis, och jag måste ju ha en drogad uppsyn eftersom båda patrulelrna stannade mej hehe. Jag slapp dock blåsa och visa körkort i kontroll nummer två, när jag sa att jag gjort det samma för tio minuter sedan.

Detta är första gången sedan jag tog körkortet för 3,5 år sedan, som jag blivit stannad på sån alkokoll :)

en bra onsdag!

     Publicerat: 2012-10-17 Kl: 20:20:56 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag kom jag från jobbet två minuter efter 18 idag IGEN, vilket är heeelt underbart! Varje minut jag kan spendera med Kerstin på veckodagarna är ju guld värd såklart. Man ses ju knappt de dagar jag jobbar. 30min på morgonen och 30min på kvällen - om jag har tur och kommer iväg i tid vill säga. Men jag har ju mina lediga måndagar som tur är :)
När jag kom hem satt K och åt och efter det har vi kollat lite på Bamse på Ipadden. Kerstin är så rolig nu för hon har börjat säga "åh nej" och "mmm okej" hahaha det låter så himla gulligt! Är så impad åxå över hur hon korrekt använder han, hon, henne, hans, hennes, vi, oss, dom, där, här och sådana ord! Tycker hon får sagt i princip allt hon vill åxå. Frågade på dagis om hon pratar mycket även där och det gör hon säger dom, hon gör sej förstådd bland både all personal och kompisar och pratar massor. Kul!
 
Nu kollar jag på Bonde söker fru, Kamel-Bengt blir ju bara härligare å härligare han :D

Gos med liten herre

     Publicerat: 2012-10-16 Kl: 22:08:19 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarerDenna lilla mannen förgyllde, tillsammans med sin mamma och syster min dag idag. Gulle! Lustigt, att fast att det bara var två år sedan man själv hade en sån liten som man vant hanterade, kan jag i dag knappt hålla en sån liten utan att se helt stelopererad ut och livrädd att man ska råka tappa i golvet :D

Tisdag igen

     Publicerat: 2012-10-16 Kl: 10:45:38 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Tisdag. Kerstin är på dagis, och här sitter jag. Kollar på första avsnittet av "Torka aldrig tårar utan handskar" - för andra gången. Kollade på avsnitt 1 och 2 igår, man blir verkligen helt tagen av denna serie som är så gripande och fantastisk, och sorglig och hemsk och otroligt välgjord. Aldeles strax ska jag åka ut till Linda och hälsa på henne och barnen, innan jag senare åker vidare till jobbet :)

Dagens kerstin

     Publicerat: 2012-10-15 Kl: 18:55:34 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Bamse nosar Polly i rumpan. Kerstin:
 
- Nää Bamse, inte äta Pollys bajs! Näää! Bort, nää!
 
Hahaha!
<3

tråkväder!!

     Publicerat: 2012-10-15 Kl: 18:15:41 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Måndag måndag måndag.. och reeeeeeeeeeeegn. SÅ jäkla tråkigt! Finns inget att göra då, för jag är inte personen som går ut oavsett väder. Regnar det är jag innefis helt enkelt frtm de turer som innefattar måstet att gå ut med hundarna. Fast dom hatar åxå regn och håller sej mer än gärna för att slippa regnvädret.
Kerstin sov länge idag, ända till 8.30 och numer är det ganska ovanligt. Ibland vaknar hon 06.30 och ibland 8.30 och allt däremellan. På förmiddagen har jag jobbat lite och K har vart på dagis men jag hämtade henne efter lunch igen. När vi kom hem har vi duschat Bamse och Polly som började ser redigt grådaskiga ut. Kerstin tog sej åxå en dusch. Nu kokar vi potatis och snart är det middag, fisk och potatis med sås :)
 
Pja det är väl våran dag i stort :)
 
 

Dagens Kerstin

     Publicerat: 2012-10-14 Kl: 19:30:35 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Nu på kvällen tog jag bort lite tandsten på Bamse. Kerstins reaktion var att gå å hämta sin lilla verktygslåda med ett "Polly mee!" haha! Hon tittade på sin lilla hammare, men den dög inte, utan en skruvmejsel var det som hon bestämde sej för att använda :D
 
...lugn, grejjerna är i trä ;)

Växmån!

     Publicerat: 2012-10-14 Kl: 18:18:12 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Gulle <3
 

Kick-offen

     Publicerat: 2012-10-14 Kl: 16:08:16 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Ja, som ni vet var det konferens med jobbet igår. Det har varit jättekul! Vi var på en herrgård i Söderfors som ligger mellan Uppsala och Gävle. Igår när vi komit fram var det lite prat om kliniken, hur man kan förbättra och sådana saker, och därefter var det dax för ombyte och sedan vinprovning. Alla som känner mej vet ju hur mycket jag ÄLSKAR vin och ffa rödvin. ..... NOT! Kan inte ens med lukten, så det var ju inte en aktivtet för mej haha men nu är det ju fler som jobber hos oss haha. Bara lukten av ffa rödvin får mej att må illa, men jag var lite duktig och smuttade på nån sort. Men tilltugget var desto godare. Sedan var det middag. Hade jättetrevligt med massor av skratt och när vi lagt oss så var det smårat med min rumskopis Annie långt in på småtimmarna. Supertrevligt! Vi åkte hem idag och det var även en riktigt trevlig hemresa, precis som ditresan :) Ett par snodda bilder har jag iaf hittat :)
 


Muta mej!

     Publicerat: 2012-10-13 Kl: 09:21:46 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Kerstin, se lite glad ut på bilden så får du ett kex! Hmmm.... Fungerade ju sådär. Men men, jag ser ju iaf glad ut trotts uteblivna mutor hehe. Aldeles snart ska jag bege med mot tunnelbanan, för at sedan bli upplockad vid Gullmarsplan. Sedan åker hela jobbet på Kick-off :)

BBrrrrrrrrrr

     Publicerat: 2012-10-12 Kl: 19:43:02 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerBild från imorses, fasen vad kallt det var, bara 2 grader. UNDERBART! Jag har saknat lite kyla. Kanske, eventuellt tar jag tillbaka det fram i vinter när man är spyyyless på att frysa haha.

Har haft en riktigt bra jobbdag, med mycket att göra, men itne föör mycket, och då är det roligast att jobba :) Imorgon ska vi åka iväg med jobbet, så Markus och Kerstin blir ensamma till söndag. Ska bli jättekul att åka iväg och sova på hotell och allt :)

Vi hörs imorgon!

Calle leka me Sessti!

     Publicerat: 2012-10-11 Kl: 18:32:03 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Jösses vad veckorna går fort... Nu är det lixåm torsdag igen. Idag vart det så sen lunch för min del att jag skippade sörsta delen av lunchen och gick hem tidigare istället. Därför hämtade jag Kerstin redan vid 15. Hon och bästisen Calle hade fullt upp och jag kom mitt i leken. Fick direkt info av Calle att "Sessi leka hemma me Calle". Det lät så självklart att det verkade som att dom redan bestämt sej under dagen haha. Vi var bort till Calle och Wille en liten stund innan Hanna skulle iväg, så dom fick leka lite iallafall och Kerstin har ätit en korv i bröd åxå. Nu är vi hemma sedan en timme och se på Bollibompa... Ja, eller vad det nu är på barnkanalen :)
 
Jag är så trött att jag knappt kan hålla uppe ögonen! Hade nästan velat lägga mej samtidigt med Kerstin men det känns lite vääääl, och jag vill ju gärna se Kockarnas kamp och Hela Sverige bakar - min tv-torsdag :)

WOHO!

     Publicerat: 2012-10-10 Kl: 19:31:52 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

Tänka sej, för första gången på väääääldigt många veckor gick jag från jobbet FÖRE jag egentligen slutat. Det är lite kontrast mot de minst 30min övertid som annars blivit standard på onsdagar! Känner mej som en ny människa haha.
 
Möttes här hemma av en Kerstin som vägrade äta pyttipanna och bara ville ha smörgås. Men så funkar det inte här. Hon kan få hur mycket smörgås hon vill, EFTER att hon ätit av pyttipannan, iaf smakat litegrann. Sagt och gjort. Tillslut tog hon lite mus-tuggor, och efter det fick hon smörgås. Jag är någa med att besanna alla hot och alla mutor likaväl. Konsekvens lixåm.
 
Nu har hon lagt sej. Hon älskar att gå å lägga sej och springer själv till sin säng och kryper upp å lägger sej. Gulle <3
 
Ikväll blir det Djurakuten, Bonde söker fru pch sedan Greys Anatomy. Bra kväll, helt enkelt :)
 
Vi hade även en situation där Kerstin bröt ihop över en nalle (som för övrigt suttit i fönstret vid matbordet sedan vi flyttade hit) som var KERSTINS. MIIIIIIIIIIN NALLE!! MIIIIIIIIIN NALLE! Och så tårar och lite bryt-ihopande på det. Nej Kerstin det är inte DIN nalle det är MIN nalle sa jag. Katastrofen var ett faktum. Det är under hållande med småbarn många ggr :P
 
 
MIIIIIIIIIN NALLE!!!!!!!!!!

En av veckans höjdpunkter!

     Publicerat: 2012-10-09 Kl: 22:34:29 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Kvällens höjdpunkt på tisdagarna, efter att jag kommit hem från jobbet - Hollywoodfruar! Haha, asså denna säsongen är ju den bästa någonsin! Gunilla är verkligen skoningslös haha sjuka kärring. det är några säsonger sedan jag kollade såhär slaviskt, men just nu är Hollywoodfruarna veckan höjdpunkt tillsammans med Kockarnas kamp, if you ask me :)

Nåväl... Snart är det dax att sova. Fick ett rejält svimmningsanfall på kvällen på jobbet, såpass att jag tillochmed välte ner på golvet! Därefter fick jag jätte ont i huvudet och det är fortfarande kvar. Blir gott att sova, så hoppas jag det är väck imorgon :)
 

Tisdag - Soffiday

     Publicerat: 2012-10-09 Kl: 09:18:00 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

 
Sådär ja, nu är barnet lämnat på dagis och jag är helt alena här hemma. Ja, jag och hundarna såklart. Idag kånkade jag med maaassa extrakläder till Kerstin på dagis. Hon har nämligen börjat utöva ryggsim i vattenpölarna på gården. Så nu finns tre ombyten med regnkläder. SUCK. Jäkla unge. Efter helgen bådade det ju gott att det skulle fått torka upp, mtp att det varit strååålande sol. Men lagom tills idag så har det ösregnat igen och pölarna är åter avgrundsdjupa. Men nu ska det iaf finnas ombyten med fleecetröjjor, regnbyxor, jackor, stövlar, vantar, mössor till tre simturer. Ungar asså...

Lång dag!

     Publicerat: 2012-10-08 Kl: 21:42:17 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


Efter en dag med läkarbesök och två långa promenader slank middagen
ner som aldrig förr, samtidigt helt förtrollad av Bollibompa. Gullunge <3

 

Dagens Kerstin

     Publicerat: 2012-10-08 Kl: 17:34:36 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Jag borde nästan publicera en Dagens Kerstin här på bloggen varje dag, för varje dag bjuder hon på något finurligt och underhållande haha. Härom dagen var det "penga hä under" och dagens kan bli:
 
 
Hahaha, asså jag skrattade ordentligt åt den kommentaren från Kerstin, som hon fällde när Polly satt och kliade sej vid baken i morses haha!

Läkarbesök med Kerstin

     Publicerat: 2012-10-08 Kl: 15:55:37 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Idag är det ju som bekant måndag, och jag är ledig. Dagen har bestått av jobbesök, läkarbesök och Mc Donalds. Igår tyckte vi att Kerstin sprang på toan så himla ofta ffa på eftermiddagen, och hela dagen hade hon beklagat sej över att hon hade ont i rumpan. Tagit sej för både rumpan och snippan och sagt att hon har ont. Började fundera på om hon kan ha fått urinvägsinfektion. Så... Idag på förmiddagen åkte vi ut till jobbet med lite Kerstin-kiss i en burk och doppade en urinsticka i kisset. Fick utslag på blod så jag bokade en tid på Vårdcentralen. Att ta ett urinprov på en 2-åring som bestämt sej för att inte kissa, är inte så lätt haha. Vi gick till Mc Donalds och där fick K dricka Cola tillochmed, för att dricka så mkt som möjligt, och det fungerade för när vi kom tillbaka till läkaren kissade hon och jag fick fångat upp i en mugg. Urinprovet på vårdcentralen var utan anmärkning och efter undersökning så kunde inte läkaren hitta nått fel på henne. Så vi fick gå hem igen och återkomma om det blir fortsatta problem.

Hon verkar ju inte ha ont att kissa och idag har hon heller inte småskvätt var tionde minut heller, men är ändå glad att vi kollade upp det. Varför urinstickan gav utslag på blod vet jag inte, men det var väl nån tillfällighet bara kanske.

Det är så svårt att läsa av henne för just nu är hon inne i en "AJJE" period. ALLT gör ont, bara man nuddar, eller inte ens nuddar för den delen så säger hon "ajje". Frågar man om hon har ont nånstans kan det vara handen, foten, magen, kinden eller vad somhelst. Lätt att avgöra vad som är äkta och inte. Men just rumpan klagade hon över ända från morgonen igår. Men men, vi får bara avvakta helt enkelt :)

1 vecka i juniorsäng....

     Publicerat: 2012-10-07 Kl: 19:30:01 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

...och hur går det då, undrar säkert några. Då kan jag svara att det går hur bra somhelst! Kväll två, när Markus la henne själv kom hon upp ett par ggr efter läggning, men hon sov efter 20 min trotts det. Alla andra kvällar har hon lagt sej, vi sagt god natt, och hon har somnat precis somvanligt. Natten till idag hade hon en lite orolig natt och vaknade och grät både vid 23 och 01 (tror jag det var). Men hon gick inte upp utan stannade i sin säng hela tiden. Jag satt hos henne en stund och hon blev ledsen när jag gick, men gick inte efter utan somnade strax därefter. Kerstin somnar nämligen inte av att jag är inne hos henne utan jag MÅSTE gå ut för att hon ska somna, men man vill ju ändå komma in och ge lite trygg energi när hon är ledsen.
 
Så, än sålänge går det hur bra somhelst! Jag är ändå beredd på bakslag, att hon ska börja springa upp och sådant, men samtidigt känns det inte som att det kommer bli så. Kerstin tycker om att gå och lägga sej, och har alltid gjort, så jag tror det kommer fortsätta gå bra. Men, vem vet :)

Söndag

     Publicerat: 2012-10-07 Kl: 14:07:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Sikken fin dag minsann! Hade sovmorgon idag och därefter tog jag och hundarna en minipromenad. Sedan har vi varit hemma en stund för att sedan åka till Markus kompis Simpen som har flyttat till ny lägenhet. Kerstin har där rivit i allt hon inte ska och efter en dryg timme ville hon gå hem. Nu är vi iaf hemma och resten av dagen inenhåller inga planer alls.
 
Frstn har jag numer reggat mej på Instagram. Jag har haft appen förr som bildredigeringsprogram men det var innan den blev sådär hipp som den är idag hehe. Eftersom många bloggar står still numer och folk är aktiva på Instagram har jag reggat mej där för att kunna följa lite vänner åså. Jag heter Soffilina där om nån vill följa, men jag vet inte hur mycket actrin det kommer bli. Men vem vet, man kanske fastnar :) Om inte annat kommer jag nog lägga upp dagens Instagrambilder på bloggen :)
 
Dä ä miiiiiiiiiiin jacka!!!!!

Idag

     Publicerat: 2012-10-06 Kl: 20:33:18 | I kategori: | 0 kommentarer

Vad får hon allt ifrån?

     Publicerat: 2012-10-06 Kl: 17:26:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerKerstin är väldigt bestämd. Och då menar jag inte sådär envis och trottsig som småbarn alltid är, utan hon är även otroligt bestämd. Dagispersonalen har häpnats över hennes sätt att vara ända sedan hon började i December förra året. Har Kerstin bestämt sej för något, då är det lixåm så. Inga vredesutbrott och utspel, utan hon bara har bestämt sej.
 
Nu står jag och undrar varför mitt barn vid så ringa ålder så tydigt visar vad hon vill kort och koncist, med nått ord och med kroppen och sedan diskutterar hon inte det mer. Hon gör som jag. Våra barn blir lixåm som oss. Dom gör inte som vi säger, dom gör som vi gör.
 
Haha det är lika roligt varje gång.
 
No muzz no fuzz! / Kerstin

TGIF som man brukar skriva

     Publicerat: 2012-10-05 Kl: 19:50:48 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Ush idag var det en känslofylld eftermidag på jobbet. Ibland känns saker sådär lite extra och idag var en sådan dag <3 I övrigt har vi haft mycket att göra somvanligt och det är skönt att det är helg nu. Huvudet spränger och magen kurrar. En vanlig fredagskväll helt enkelt :) Markus lagar mat och klockan åtta är det X-factor där jag i flera av fallen inte fattat hur juryn tänkt när dom valt ut sina deltagare. MEN MEN, vi hörs helt enkelt mer i helgen :)

Påväg hem

     Publicerat: 2012-10-04 Kl: 19:54:05 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Efter en hel eftermiddag tillsammans med bästisen Calle och hans storebror Wille sover nu Kerstin gott i sin säng. Oj vad dom har lekt! Och ätit bullar. Och druckit aldeles för mycket saft vilket resulterade i två par nerkissade byxor. haha, härlig eftermiddag och kväll :)

Svar på kommentarer

     Publicerat: 2012-10-03 Kl: 21:53:32 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Sjävklart kan jag göra det :)
 
Jag har nu köpt allt jag tror K kommer behöva denna vintern. Såhär har jag tänkt:
 
OVERALL
 
Förra vintern hade K två overaller, en fleecefodrad galonoverall och en stoppad som dock inte var sådär jättetjock. Två perfekta dagisoveraller. När det var riktigt kallt hade hon helt enkelt fleeceställ under. Dock var hon ju inte så gammal i fjol, och dom var inte ute speciellt långa stunder på dagis, vilket gjorde att jag tyckte det räckte med dom två.
I år kommer hon ha samma stoppade overall plus en likadan galonoverall att ha på dagis. Jag har även köpt en riktigt tjock och rejäl overall från MOLO. Sattsar på en sådan overall iår, då hon är lite större och kommer vara ute mer. Denna overall blir dock enbart att ha när det är kallt och torrt ute. I slask och rusk blir det någon av dom andra två (därav två mtp allt slask och blött väder.)
En overall kommer hänga permanent på dagis, så hade vi förra året åxå. Så två overaller så att det finns en extra om en blir blöt osv.
 
Stoppade overallen och galonoverallen är båda köpta på ICA Maxi, och jag kan verkligen rekomendera dom =)


SKOR

Även gällande skor kommer K i år, som förra året ha ett par vinterskor som står permanent på dagis. Hon har två par tjocka varma vinterskor, ett par i läder från MOOMIN, och ett par med gummi runt foten och neopren-skaft från DinSko, varmfodrade. Sedan har hon sina fodrade stövlar från Tretorn som kommer funka ett bra tag framöver dom med.
Men ett par av vinterskorna kommer somsagt bo på dagis så att det alltid finns torra skor att tillgå om ett par blir blöta.
 
Kerstin har dubbelt av allt egentligen och har alltså ytterkläder som finns permanent på dagis. Tycker det är bra att ha det så. Finns en extra mössa, extra vantar, extra fleeceställ och så.
 

Min penga!

     Publicerat: 2012-10-03 Kl: 19:50:23 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

- Mamma! Dä ä penga dä unde!
- Va? Är det en penna under soffan?
- Näää penga!
 
*tittar efter*
 
Vad finner jag under soffan?
Jo, en 1 krona <3
 
Asså gulle jag förvånas varje dag över saker hon kan uttrycka <3

Bästaste!

     Publicerat: 2012-10-02 Kl: 22:47:07 | I kategori: | 1 kommentarer

Hemma efter en supertrevlig och rolig kväll på Vapiano! Det slår mej ofta och ffa kvällar som denna att jag tackvare att jag fått barn, träffat så underbara människor. Ni vet vilka ni är <3

Vappis ikväll!

     Publicerat: 2012-10-02 Kl: 17:44:03 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

Ikväll blir det VAPIANO med Linnea och Annelie! Trevligt och gott på samma gång!
Dax att lägga på ett kol :)

Tretorn!

     Publicerat: 2012-10-02 Kl: 11:30:19 | I kategori: | 0 kommentarer

Tretorn!

     Publicerat: 2012-10-02 Kl: 11:25:26 | I kategori: | 1 kommentarer

Jorå!

     Publicerat: 2012-10-01 Kl: 20:17:48 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

Ser ni! Gick ju som smort. Hon la sej själv i sängen och vi sa go natt somvanligt och gick ut. Vi hörde henne grejja med något, vad jag tror var en kastrull från lilla spisen fylld med nappar, i kanske 5 minuter, sedan blev det tyst <3 Nu sover hon så gott så!

Är väl medveten om att hon med största sannolikhet kommer komma på att man kan gå upp när man lagt sej och försöka testa oss. Men, då har hon tyvärr hamnat hos fel mamma ;). Då har vi vår plan, och kommer inte göra nån grejj av det utan bara leda tillbaka henne och säga gonatt igen. Och igen. Och igen. Ja ni fattar. Vad kan man annars göra lixåm :)

Bästa kompisen är sjuk

     Publicerat: 2012-10-01 Kl: 18:30:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Let it loooose

     Publicerat: 2012-10-01 Kl: 14:18:00 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarerDet känns lite grann som att man tagit bort stängslet runt en hästhage... Och nu hoppas man att hästarna ändå ska stanna på sin plats. Lite så känns det. Kul, men lite "vad har jag gjort". Blir spännande detta.