gott nytt år...

     Publicerat: 2010-12-31 Kl: 19:23:01 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarerGOTT NYTT ÅR
(dårå)

nu inväntar vi bara helvetes-tolvslaget.
Bamse är redan helt vettskrämd.

Jag HATAR nyår :'(
(nej jag hatar raketer och smällare...)

samma lika:

     Publicerat: 2010-12-31 Kl: 14:32:43 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Jag 4,5 månad med min pappa :)


Kerstin 4,5 månad med min pappa :)

Årsresumé 2010

     Publicerat: 2010-12-31 Kl: 10:30:00 | I kategori: Sofia-stuff | 0 kommentarer

Nu när det är sista dagen på detta året, tänkte jag at det vore å sin plats med en liten resumé, de viktigaste händelserna månad för månad :)JANUARI

I januari detta året, fick vi för första gången se lilla Kerstin inne i magen! 13 januari tror jag det var... Skulle göra ett VUL för att bekräfta att något levde där inne... jag var 99% säker på att det skulle vara tommt, eller dött... kände ju inga symptom. men där var hon" "fyra centimeter" hörde jag bara läkaren sa och tänkte att hon mätte livmoderns storlek som var tom.. "och ett litet pickande hjärta" sa hon sen.. va? va sa hon? levde bebisen? kerstin, 4cm lång <3 Jag berättade åxå här i bloggen om min graviditet...

FEBRUARI

...var en ganska lugn månad. jag verkar ha vart förkyld en hel massa. den största grejjen denna månad var väl KUB-testet! vi fick se bebisen i magen igen, och det var ju underbart eftersom jag två dagar efter vul:et oroade mej igen att bebis hade dött... men hon levde ju, och sifforna för kromosomavvikelser var så höga att tillåmed bm lyfte på ögonbrynet.

MARS

Krämpornas månad! jag var in till SÖS med enorma kramper bak i ryggen som visade sej vara nån njurbäckengrejj. Påväg till SÖS körde jag fel, missade en bussfil och fick böter... Jag rotade även fram valpbilder på vovvarna, se vad söta!

APRIL

Polly blev kastrerad
, och var sååå tapper efteråt! Jag var på SÖS förlossning en sen natt pga ett svullet ben, ingen fara på taket, det var en trevlig visit och jag kände mej trygg att ha valt SÖS att föda på =). RUL:et var även denna månad :)

MAJ

Äntligen fick jag veta könet på bebis! dom så ju inte på rutinultraljudet i april... "den" och "bebisen" blev från denna dag en liten Kerstin <3

JUNI

Jag träffade några augustimammor från minbebis för första gången under juni
, superkul, och jag är så glad över att jag träffat dessa underbara människor, och att vi har massa kontakt även nu :) Mitt gudbarn Riley fyllde 1 år <3

JULI

I slutet av juli gick jag på mammaledighet.
jag jobbade tills två veckor före BF. det var ruggigt varmt under juli men trotts att jag var höggravid så gick det riktigt bra! nu började verkligen nedräkningen mot bebis! skrev ner en hel del om mina tankar inför förlossningen.

AUGUSTI

14 augusti 18.26, 1 vecka efter BF kom hon, vår älskade Kerstin Liv-Ellen, 3955g, 52cm <3
HÄR finns mina inlägg från förlossning och dagarna på BB :) Det nya livet har nu börjat!

SEPTEMBER

Nu hade ju mammalivet verkligen tagit fart.
man började komma in i lite rutiner och vardag och jag och kerstin lärde känna varnn mer och mer. hon la av sitt första medvetna leende och tillvaron var ömsom skitjobbig och ömsom underbar i bebisbubblan. jag är så glad att jag skrivit ner så mycket under denna tid, man glömmer fort!

OKTOBER


under oktober var jag på röntgenkurs under två dagar och kerstin passades av min mamma. det var första gången hon var ensam med någon annan än mej eller markus och det gick ju hur bra somhelst! Jag träffade mina augustimammor igen med bebisarna för första gången åxå :) jag startade även upp en FB-grupp för oss augustimammor från minbebis, som blivit mkt lyckad, vi är 30 st och de flesta är aktiva varje dag och vi tjötar om ALLT! love you!

NOVEMBER


detta var månaden då min hemska oro över kerstin tog en vändning när jag skaffade andningslarmet. det är det bästa jag gjort! jag började även jobba lite smått i slutet av november en kväll i veckan, jättekul! Jag satte även in en hormonspiral, vilket var sista besöket hos min älskade mvc-barnmorska Birgitta... snyft.

DECEMBER

ja, här är vi ju nu, sista dagen detta året. Kerstins första jul <3
min tös är redan 4,5 månad och utvecklas sååå varje dag, älskade älskade KERSTIN!!!2010 har ju såklart varit mitt livs år, såklart, Kerstin har ju kommit till världen!


GOTT NYTT ÅR!

(skjut inga raketer, inga smällare, TÄNK PÅ HUNDARNA!)

baden baden

     Publicerat: 2010-12-30 Kl: 21:09:45 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


go'kväll!
sitter här och väntar på att kerstin ska somna.. hon ligger och snackar för sej själv å e sååå glad i sin säng, fast att hon vart vaken sen 5... så duktig tjejj, vara vaken så länge utan minsta missnöjje. å badat har hon gjort åxå. pappa letade upp en lite balja så hon fick "fräscha till sej" lite ;). dessutom åt hon hela 200ml till kvällsmat, underbart! då vet jag att hon står sej ordentligt.

ha det så bra allihopa!
hörs imörrn!

Matprat

     Publicerat: 2010-12-30 Kl: 11:40:41 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer

Jag har fått lite frågor om hur det går med Kerstins mat-mat-ätande!


Hon har ju nu ätit lite fast föda i 2 veckor. Vi började med min egengjorda potatis-sörja, sedan fick hon gå över på potatis/palsternackspuree, och hann även prova potatis/majspure. har kört samma i några dagar innan vi bytt. Men sedan blev hon förstoppad efter ca en vecka och bajsade inte på fyra dagar, tills det kom stenhårda klumpar stackarn. dock har hon varit hela obesvärad hela tiden, men ändå... iallafall... nu när magen kommit igång igen, med hjäp av laktulos i två dagar och päronpure (om det nu hjälpt) så har vi kört igång igen. nu äter hon morot/potatis och morot/palsternacka och har fortsatt med päronpuré och nu päron/aprikospure. fruktpureerna får hon för att dom är lite lösande, då morot å potatis är lite stoppande. jag blandar åxå rapsolja i rotfruktspureerna... hon får fortfarande mkt lite, 1 tesked rotfruktspure å en dryg tesked fruktpure. nu får vi se om hon fortsätter bajjsa som hon ska. är bajsdag idag ;)

hon är iallafall JÄTTE duktig med maten, äter allt hon serveras, och det är inte mycket som kommer utanför när hon väl får det i munnen :)

vi har ingen brådska alls med maten. ska fortsätta såhär tills 5mån kontrollen och då "bolla" lite med vår bvc-sköterska om hur vi ska fortsätta beroende på hur magen funkar :)

(och nej.. jag lagar inte eget... kerstin får bli flaskbarn OCh burkbarn.. men ska väl växa upp ändå hoppas jag ;) )

morrn!

     Publicerat: 2010-12-30 Kl: 09:31:05 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


usha denna tösa har vart jobbig i natt asså...
hon vaknade halv två och kunde inte somna om, hon är duktig på det annars faktiskt. inatt vid 12 så låg hon och tjoade och förde liv men jag hade is i magen och tio min senare la hon sej själv på sidan igen och somnade :). nåja halv två gjorde hon inte det för då grät hon som en toka, det har aldrig hänt! inte mer än när hon va 8-9v och grät i sömnen på nätterna... hon var jätteorolig iaf i 30 min i natt där, jag gav nappis, la på sidan hon sov 5min vaknade grät... men jag var envis... vägrar ge henne mat på natten om det inte blir högst nödvändigt, vill inte att hon vänjer sej vid det och ska börja käka nattetid när hon inte gjort det på 3,5 månad... fyra är tidigast jag ger mat, om hon ätit bra innan hon lagt sej vill säga. igår natt tex matade jag ju halv två för då hade hon ju inte ätit innan hon somnade. SÅ jag är inte genomelak ;). nåväl hon somnade om från två till fyra å fick mat, åt 200ml och sov sedan vidare till 8... då la jag henne på sidan igen med napp å hon somnade till 8.50. (lustigt hon sover bennemej på minuten 12 timmar efter hon sagt sej för kvällen!) sedan fick hon ligga å tjoa i sin säng i 15 min. princip två: jag tar inte upp'na före nio hehe. sedan har hon legat här mej mej å myst <3 nu ska vi gå upp :) (det är således INTE kerstin som bestämmer vilken tid vi kliver upp i detta hushållet...)

SHE'S CRAWLING!

     Publicerat: 2010-12-29 Kl: 22:08:30 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


ett par bilder från ikväll

goder afton! då låg man i sången dårå... skönt. men markus har åkt hem till stockholm igen så det är lite tommt vid sidan faktiskt. polly är dock glad som har en hel säng för sej själv :P


Och vet ni vad! nu på kvällen hade Kerstin en riktig rundtur på golvet framför tvn!
hon låg först på mage sedan rullade hon iväg en bit för att hamna på mage igen efter ett antal varv, sedan KRÄLADE hon fram på golvet en liten bit hihi mot sina leksaker! för att sedan göra en helomvändning, liggandes på mage alltså å rulla tillbaka till startläget! woho duktiga tjejjen!!!

hon var dock lite seg att få å somna ikväll, tog säkert tio minuter hehe, känns som en eeeevighet,, hon som brukar somna inom en minut. men hon sover gott iaf och åt 170ml innan hon somnade. dock med en massa knorr å gnäll och vifftande, fattar inte varför hon är sån när det är kvällsflarran! å e de nån flaska jag vill hon ska dricka e det ju den! en stadig kvällsflaska=bra lång sömn innan morgonmaten...

hon äter nuförtiden 750-850ml om dagen, från att ha ätit drygt 1000ml per dygn... kanske hade hon större behov av mat ett tag och nu har det minskat? nåväl... somsagt är hon ju så glad å pigg så.

god natt på er :)

Tur hon e söt ;)

     Publicerat: 2010-12-29 Kl: 15:37:50 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarerhär ha vi'na, charmknutten på bordsändan.
ropar så högt åt alla så tallrikarna går i bitar av blotta förskräckelsen!
att sååå mycket ljud kan komma ur en sån liten kropp? å det är glädjetjut alltså, inte skrik.

AAAGGGGGHHHHHHGGRRRAAHHHHHHHHHAAA! GGOOAAAHHAAAAAOOAAGGHH!!

idag åker markus hem till stockholm, men jag och kerstin blir kvar här till 9:e januari =)

den som tjoar högst vinner

     Publicerat: 2010-12-29 Kl: 10:15:04 | I kategori: Kerstin | 3 kommentarer


den här lila damen har verkligen hittat nya tonlägen i sin röst. dom är mindre trevliga. hon skriker som om kan klämmt henne i en dörr, väääser ropar, tjoar och vi kan knappt överrösta henne, helt makalöst hehe...
hon roar sej i sin gåstol, inte för att hon går i den än, men hon slår på leksakerna och suger på sina gosedjur så att det droppar om dom. under julen kom hon åxå på hur hon kunde charma alla och få allas uppmärksamhet runt bordet haha, en riktig liten pajas är vad hon är!

dock har hon börjat matvägra,
hon verkar tycka att mat är helt onödigt. men men, så pigg som hon är tänker jag inte bekymmra mej denna gången. dessutom verkar det vanligt att bebisar (iaf flask-bebisar) matvägrar då å då. hon kommer säkert igång igen snart. synd bara på allt jag måste slå ut :/

åh hon är allt lite RÖDLÄTT!

     Publicerat: 2010-12-28 Kl: 18:11:00 | I kategori: Kerstin | 4 kommentarer


vad anser ni min dotter har för färg på håret?

det finns dom som anser att hon är såkallat "rödlätt" (hatar det jävla ordet hehe det har en sån negativ klang, ingen kommenterar ju åh vilket brunt hår, men är ungen "rödlätt" ska det påpekas) nåja! inte för att det vore hela världen att hon fick rött hår, men det finns inte i vår släkt alls å håret har sedan hon föddes varit ljust blond lite åt det råttblonda festliga hållet som markus har...

men hon ser rö'hårig ut på många kort, och det beror nog på att hon har som en orange beläggning i hårbotten på framsidan av huvvet, kanske är det som luras.  därför känner jag mej nu tvungen att lägga ut en bild på hennes små lockar. hon är inte RÖDLÄTT, hon är råttblond.

over and out!

Edit: nu känner jag att jag måste poängtera att jag inte har nått emot rött hår, jag tycker det är fint. jag tycker bara inte om den där negativa klangen och lite sarkasmen i "men är hon inte lite rööödlätt!" ingen kommenterar ju somsagt andra hårfärger... och eftersom så många nu sagt det till mej, som bara sett bilder på kerstin vill jag härmed dementera med en så naturlig bild som möjligt på håret helt utan orange skorv i bakrunden hehe...

kerstin flyttar ut

     Publicerat: 2010-12-28 Kl: 14:41:36 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


provligger :)

idag är det dax för Kerstin att flytta ut! hon är stora tjejjen nu, time to fly solo så att säga.
hon ska flytta ur sin hundkorg och ligga i sängen helt utan den. känns helt naket, stort och konstigt! så idag har vi köpt spjälskydd till sängen i borås, åså har hon fått en "hål-filt" som hon kan ha över sej och sovpåsen, så slipper jag nojja över att hon ska få filten över huvvet. man kan ju inte kvävas av en filt me hål i :D OCH så ska hon få ha sin lilla kudde åxå. stora tjejjen! har även kollat andningslarmet och det känner av hela sängen så hon kan ligga hur hon vill :) hoppas hon inte känner sej "naken...rädd.. och exposed!" ;)

hundarna är helt utslagna. vad jag vet finns inget gift i julskinka, men dom har ju vart vakna i natt så dom är väl trötta. när jag gav frukost i morses så stod BÅDA bara å glodde i skålan.. "ööh finns det ingen skinka?" hehe...

helvetesnatt...

     Publicerat: 2010-12-28 Kl: 09:39:54 | I kategori: Bamse & Polly | 2 kommentarer

ja fy fan.. HA! tänker kanske några nu, äntligen får hon känna på hur det är att ha en bebis som inte sover om nätterna.. men serrni så är det inte. Kerstin har sovit från 21 till 06.40 med bara ett nappinsätt... problemet då? jo, polly och bamse kom över julskinkan igår å har gnagt i sej typ huuuur mkt somhelt. julskinkan är salt, vilket innebar att jag haft två hundar som druckit liiiter med vatten och således åxå behövt ut å pinka typ varannan, varje, timme. SUCK! ner å dricka, ut å pissa... 5 ggr i natt har jag stått ute  15 minus grader i mårronrocken... jättekul. men så gott det måste varit för dom å gnaga i sej julskinkan... heaven...

edit: hur kom dom över julskinkan? nån smartis har ställt julmaten i trappen ner till källaren, där det är kallt.. dörrn var öppen hehe...Beware of the Julskinka-tjuv!

pardone moi.

     Publicerat: 2010-12-27 Kl: 21:21:14 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

sorry för uteblivet bloggande... men har knappt suttit vid datorn alls. blir att man umgås med familjen istället. tjoho, det är väl så det SKA vara, egentligen? hehe... kerstin är åxå lite mer krävande än vanligt tycker jag. lite gnälligare, äter mindre, sover lite sämre på dagtid.. kollade efter i veckor å hon e faktiskt 19,5 vecka och det kommer ju en berömd FAS vid 19-20v så kanske är hon mitt i den. dock ska jag inte klaga, sån som hon är nu, är många bebisar en BRA dag.. hon är verkligen en fantastiskt glad unge och jag är oerhört bortskämd med sömn och i princip helt förskonad från skrik. gulleunge.

imogon får det bli bättring på bloggandet!

samma lika

     Publicerat: 2010-12-27 Kl: 10:39:38 | I kategori: Kerstin | 2 kommentarer

Lite roligt är det att pappa sparat mycket av mina gamla kläder. På juldagen fick Kerstin ha på sej samma kläder som jag hade min första julafton (vi firade ju julafton i Mellerud, därför tog vi juldagen). Nog för att klänning är oerhört opraktiskt på en bebis, men ack så sött och själva symboliken är ju gullig med <3 (vi är frstn exakt lika gamla på bilderna, jag och mamma hade ju samma bf, 7 augusti, dock föddes jag tio dagar före bf och Kerstin 7dagar efter)


Jag och Kerstin julen 2010


Min mamma och jag julen 1983

julbilder

     Publicerat: 2010-12-26 Kl: 18:01:28 | I kategori: Vardagsprat | 4 kommentarer


Familjen Andersson/Nilsen =)


Älskade!


Största paketet under granen var såklart till Kerstin!


En gåstol!!

utöver den fick hon:

en rosa barbapappa-gung-pryl
-kläder
3 par tofflor (olika å olika storlekar)
leksaker
guldsmycke


således flest klappar av ALLA haha...


Kerstin med outfiten jag hade min första jul 1983! <3


Underhållning av Haakon!

morning på er!

     Publicerat: 2010-12-26 Kl: 09:09:51 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


God morgon! såhär på annandag jul... Vi ligger i sängen vi, eller Kerstin gick just med Markus ner för å få lite frukost i magen. Hon har börjat vakna 40 min tidigare på morgon, eftersom vi lägger henne för natten 40min tidigare, haha min lilla klocka!
Hon äter åxå i regel 40min tidigare på natten/morgonen :P. Jag är fortfarande en sååå stolt mamma när jag tänker på hur Kerstin skött sej bland alla nya ansikten, alla som ska hålla, gosa å allt ståhjejj.. inte en tår, inte ett skrik ingenting. Sovit när jag lagt henne, och varit glad glad glad! Detta trotts att hon haft förstoppning! hon brukar ju bajja varannan dag men nu gick det FYRA dagar utan... antar att det beror på att hon börjat äta lite potatis åsånt, det kan ju stoppa upp lite... Igår klämde hon ur sej två bajjar hårda som stenar och stora ajajaj, men min tappre tjejj sa inte ett pip <3. hon har fått päronpuré å nu hoppas jag det fixar till sej, annars får vi köpa laktulos eller något annat rejält.

Vi hörs senare, ska lägga ut lite julbilder åxå :)

Hemma igen

     Publicerat: 2010-12-25 Kl: 21:28:50 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Halloj! Här har ni mej, ni som trodde att jag försvunnit från jordens yta ;). Det blir inge vidare bloggande idag, bara ett livstecken. så tänkte jag lägga ut bilder åså imorgon från julafton.

Hur tog era bebisar allt ståhejj sin första jul? Kerstin var sååååååå duktig, fan vad stolt jag är! Hon sov 3 timmar på eftermiddagen igår, å sedan var hon med hela kvällen glad i hågen, satt i allas knän å var lika glad vart hon än satt hihi... sög på sina paket och sa inte ett pip. älskade unge! sedan somnade hon i sin lilla hundkorg för natten sååå duktig och sov gott hela natten. Idag har vi kommit tillbaka hit till Borås och min norska släkt e här.

Men nu skriver jag mer imorgon iaf, och då kommer biler med!!!!

God fortsättning alla!

(ser att det är ett tappert gäng som kollat in här även under julafton, själv har jag missat allt överallt och det känns som ett heltidsjobb nu att läsa ikapp sej efter 1,5 dygn utanför cyberspace haha)

God Jul =)

     Publicerat: 2010-12-24 Kl: 10:03:39 | I kategori: Vardagsprat | 3 kommentarerGOD JUL på er dårå!

Nu tar jag min lilla familj och åker till Mellerud.
Vi kommer tillbaka hit imorgon.

Ha en toppendag!

hjärtat

     Publicerat: 2010-12-23 Kl: 17:10:24 | I kategori: Kerstin | 3 kommentarer

MIN ÄLSKADE UNGE!jul jul jul

     Publicerat: 2010-12-23 Kl: 13:12:28 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


tur att min gamla mat-stol är sparad :)
(den är vändbar så hon kan leka sådär, och så kan man ha den vid matbordet)

halloj igen! hur går det för er i julstöket? själv har jag flängt runt med min pappa överallt nu å handlat det sista. nej pappa har handlat jag har följt med. jag gruvar mej för den dan jag måste anordna nån jul hemma hos mej. jag tycker julpynt är fult, och jag inte en enda julig pinal, jag gillar heller inte julmat, och en gran skulle jag inte komma på tanken att ta in. hoppas kerstin blir ett lyckligt barn ändå ;)

just nu sover hon lunchlur, och i eftermiddag får min mamma ha henne för jag och markus ska till stan. det är så kul att hon är såhärpass "stor" nu till julen eftersom hon kan sitta med vid bordet åså <3 mys!

dan före dan dårå

     Publicerat: 2010-12-23 Kl: 09:12:31 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

god morgon! då var det dax att påbörja dan före dan då... är dock rätt trött efter en rätt jobbig natt. eller ok, jobbig för å vara våra nätter.... kerstin var totalt överstimulerad och övertrött igår kväll å fick lägga sej redan 20.40 efter att ha skrikit en bra stund stackarn. blir lite mycket å sitta vaken en så lång bilresa å sedan på det komma till nytt (eller ja ganska nytt då) ställe åså. men hon somnade fint å har sovit rätt bra ändå. har vaknat 7-8 gånger i natt dock, men somnade om själv 5 av dom, duktiga snuttan. fick frukost vid 4.15 och sov gott efter det och vaknade nu nästan sin vanliga tid :) så nu ska vi gå upp.

idag ska jag följa med markus till stan, han ska köpa julklappar. bra å va ute i god tid ;)

ha de fint!

nu e vi 5

     Publicerat: 2010-12-22 Kl: 21:46:01 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarerEn ny familjemedlem har anslutit runt matbordet <3

DON'T PANIC

     Publicerat: 2010-12-22 Kl: 17:20:19 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


svärsonen assisterar vid granen!

Vi har kommit fram helskinnande, resan gick super! kunde köra precis som vanligt, E4an var helt torr å fin. på vissa ställen var vänsterfilen lite snöbeklädd men inget "oroväckade" utan man kunde lätt köra om åså. toppen.
lilla kerstin sov inte som hon brukar utan satt å va glad å åt på händerna å pratade, somnade till 1 timme (vid vanliga lunch-lur-tiden) och sedan var hon vaken igen. men inga problem. hon var så nöjd så, så vi stannade inte utan hon fick mat när vi kom fram =)

nu har pappa tagit in granen och till min förtjusning är markus med vid denna syssla i år så då slipper jag hjälpa pappa å klä granen hehe nu kan markus göra det, jag tycker det är så tråkigt och fattar inte hur man orkar dra in en jäkla gran IN i sin bostad haha... no gran for moi!

kerstin blev aldeles övertrött här för en stund sen å skrek som en toka. sist det hände, ja sist hon skrek över huvudtaget mer än "höhöhö jag är hungrig" eller "wäwäwä jag har tappat nappen" var sist vi kom hem efter att ha kört från borås. dvs 5-6 veckor sedan :D men nu sover hon GOTT.

hoppas ni har haft en fin dag! vi hörs!

helt slut...

     Publicerat: 2010-12-21 Kl: 21:17:13 | I kategori: Vardagsprat | 5 kommentarer


pås-packning...

ja här har det inte varit nå vidare rock'n'roll idag. jag har haft fullt upp med städning, tvätt å packning
. är helt slut nu. tur man har en så snäll unge som bara hänger på liggande på golvet å kolla på när man sliter ;) så nu står allt färdigpackat åså lassar jag in det i bilen imårrn. ser ut att bli bra körväder iaf. nu ska jag kolla på "morden i sandhamn" å sedan blir det att lägga sej i sängen i mina nytvättade sängkläder, göttit!

Som vanligt blir det en massa påsar när jag packar... det blir jämt så! "just ja det ska åxå med, jag tar en påse" åså slutar det i typ tio plastpåsar.. eller "polska attacheväskor" hehehe...

kerstin fick lägga sej klockan 21 idag. håller på å tidigarelägga hennes läggtid lite. vi började 22, och har sakta backat. tänkte landa på 20.30 sedan.

vi hörs imorgon :)

inte alltid lätt...

     Publicerat: 2010-12-21 Kl: 16:40:47 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer


idag kom jag på den briljanta ideen att sätta på Kerstin en haklapp när hon skulle äta. eller ja tanken har ju funnits men hade heeelt glömt att jag fått två "mjuka" haklappar, men rotade fram dom igår. den rosa från ikea, en sån hård var nämligen för stor. dock gjorde detta haklapps-påsättande att kerstin kom av sej helt. mönstret på den var så intressant att han satt med den i händerna och stirrade och var hel-farcinerad haha.

sedan när hon ätit... och spillt... la hon den över huvudet. så nu har hon intorkade palsternacks-dreads. jadajada, whatever haha...

vi lever! ;)

     Publicerat: 2010-12-21 Kl: 13:48:57 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


snyggon hehehe....

halloj! här har ni oss.  har haft fullt upp hela förmiddagen men nu så är vi hemma i soffan igen ;). Idag är det ju fint väder på vi var ute och gick på förmiddagen, mys, äntligen!
sedan tog jag mej an bilen och sopade av all snö och skottade fram den... efter det åkte jag till citygross å handlade. lite onödigt långt men det är bra för bilen att köras varm såhär i kylan därför tog jag citygross istället för ica dag... köpte serranoskinka, mögelost och ciabatta till lunch och ikväll ska jag äta kött, sparris och chevre-röra, alla mina favvisar på samma dag unnade jag mej idag :P

idag är jag ensam hela dagen då markus ska på julbord med jobbet på kvällen. har fullt upp, ska städa och packa, för imorgon åker vi ju ner hela familjen till borås :)

på julafton ska vi åka till markus familj i mellerud om vädret tillåter. jag kör inte om det snöar. aldrig att jag riskerar livet å kör iväg i sånt skitväder. länge var ju prognosen riktigt dålig men nu ser det bättre ut! vi får bara hoppas och så får vi se på fredag morgon helt enkelt hur läget ser ut.

ja det var väl en liten update från oss :)

gos!

     Publicerat: 2010-12-20 Kl: 20:26:18 | I kategori: Kerstin | 6 kommentarer

matförsök 4:

     Publicerat: 2010-12-20 Kl: 15:36:50 | I kategori: Kerstin | 4 kommentarerSer ni, det tar sej!!

Idag har vi haft premiär på burkmat, potatis/palsternacka :)
Å nu blir det väl till att sakta öka mängden, när vi fått lite kläm på tekniken!

Jag får hela tiden hindra reflexen att ta bort maten runt hennes mun,
man ska ju visst inte göra det har jag hört. Är det något med motoriken?

("tack tack", det är för hon försöker ta tallriken hehe)

premiär!

     Publicerat: 2010-12-20 Kl: 14:09:50 | I kategori: Vardagsprat | 7 kommentarer


Idag har vi haft premiär på å åka frammåtväng i Babybjörnen!
jag har knappt använt den där selen, bara några gånger när jag hade med mej kerstin i lite affärer i somras/höstas, tyckte det var sååå varmt å ha henne där... många använder den ju inne för å slippa bära runt bebisen men kerstin har ju aldrig haft ett behov av at bäras hela dagarna...

hade ett paket att hämta ut på konsum (boken somna utan gråt) så tänkte att det var ett ypperligt tillfälle att prova. det blåser ju inte idag, för då hade det nog inte funkat, hon håller andan för minsta vindpust. jag baxade på henne massa kläder åså gick vi ner, jag kerstin och vovvarna. det gick jättebra! men fasen vad läskigt om man skulle halka omkull :S höll mej i räcket i trapporna ner i snön som en pensionär hehe... ;)

(ang. boken, så har jag köpt den för att många säger att den är bra. nu sover ju kerstin som en prinsessa och har aldrg haft problem med sömnen men den innehåller mkt bra info och vem vet en dag kanske den här supersömnen ändras..)

gnällgnällgnäll

     Publicerat: 2010-12-20 Kl: 11:00:43 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


snö snö snö... jippi. not.

sikken helvetesnatt jag haft! dock inte alls pga Kerstin, hon har sovit bra, men jag har mått sååå konstigt. när jag la mej frös jag så mycket att jag fick hämta ett extra täcke, jag skakade å hackade tänder. senare på natten svettades jag som en tok istället så hela täcket var blött. härregud. sedan hade jag lite små-huvudvärk och det sved typ i armar och ben, och jag var svintrött, men kunde inte somna. la mej 23, och somnade nog vid 3... klockan 4 ville Kerstin äta. (hennes natt/frukost har börjat variera sej, allt mellan 4-7 nuförtiden). efter det lyckades jag somna nångång frammåt 5... vid 6 vaknade jag av en sån grotesk huvudvärk att jag tänkte att jaha nu har jag fått en hjänblödning åxå. (klart jag tänkte.....) gick upp å tog en citodon, enda värkisarna jag har hemma för tillfället. sedan sov jag till halv 7 då jag vaknade av att markus grejjade i köket, då var huvudvärken borta men man kände ändå att den låg där å pyrde lixåm under citodonen... blä!

kerstin vaknade 9.15 och vi gick upp vid halv 10. nu har jag fått skotta ute IGEN, och kerstin har provsmakat potatis och palsternackspuré ): ska göra en ny liten matfilm i eftermiddag, nu äter hon jätteduktigt :)

blir ytterligare en inne-dag. ids inte ut med vagnen i denna jävlasnöyran, och inte orkar jag skotta fram bilen heller så vi får sitta här å ruttna...

tråkitråk

     Publicerat: 2010-12-19 Kl: 19:54:51 | I kategori: Vardagsprat | 3 kommentarer


jaha härregud vad drag det var här idag
! nej. sitter å har skitont i ryggen, har skottat trädgården två gånger, tyyyp 40cm per gång. tur det är pulversnö. vill ha utplatsen ren från snö så att jag kan släppa ut å in hundarna utan att få med mej massa snö in, samt få upp dörrn över huvudtaget. idag fick hag skotta ute på gräset åxå så att mina små hundar ens ska kunna ta sej fram. å så söta dom är sedan haha, när dom faktikt går i mina skottade banor och kissar å bajsar <3

i övrigt har jag bara tokångest över den där satans föräldrapenningen! orkar inte ens tänka på skiten... hej fattiglapp.

fråga till er mammor: hur planerar ni er FP? hur tänker ni dela upp det med pappan osv? hur många dagar per vecka tar ni och hur gör ni med dom dr lägstanivådagarna??

over and out.

nu äter hon!

     Publicerat: 2010-12-19 Kl: 15:35:42 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

redan igårkväll började hon fatta galoppen med mat! och när vi provade idag åt hon bannemej typ alltihopa vi serverade, dvs två potatis-sörja-kuber= 2 teskedar. hihi! så jäkla sött. hon öppnar munnen å dyker på skeden åså sväljer hon :) har köpt pureer på burk idag, potatis&palternacka som många bebbar verkar gilla, och även potatis/majs :) så ska prova en av dom imorgon istället för mina små kuber.

idag har jag varit i farsta och handlat lite... tog tunnelbanan idag med tanke på gårdagens kaos. väl hemma började jag känna mej skitkonstig i kroppen, det lixåm svider innuti och utanpå, jag fryser å känner mej helt ur fas. hjälp tänk om jag håller på å bli sjuk??

men nu ska jag vila lite. kerstin sover så jag borde passa på.

1 lista 30 dagar - i rekordfart!

     Publicerat: 2010-12-19 Kl: 11:45:03 | I kategori: Sofia-stuff | 0 kommentarer

Den här listan som spridit sej som en löpeld genom bloggsvären ni vet... jag har ju helt skippat den. Nu tänkte jag dock göra et light-version! en lista 30 dagar på någar minuter? Let's go!

01 – Om mig
Jag heter ju dårå Sofia, är 27 år gammal. Bor i Stockholm sedan drygt 3 år, men är hemmahörande i Borås. Har även bott ett år i Göteborg och 3 år i Falun. Är i grunden en hästtjejj och har jobbat i flera år med hästar innan jag bytte bana till smådjur. Jobbar som djursjukvårdare sedan 2006, och jobbar nu på Värmdö Djurklinik och trivs prima! Men nu är jag ju mammaledig som ni vet. Bor tillsammans med min sambo Markus (har vart ihop i 5,5 år, förlovade i drygt 2år), lilla Kerstin och mina två hundar Polly (5,5år) och Bamse (8år). Här bor åxå två marsvin, och förr har här bott ett gäng råttor och även en hamster. jag är en djurmänniska innifrån och ut jag.

02 – Min första kärlek
Svårt!  Första gången man var kär? eller vad? Det minns jag inte ens, men det var säkert i nån kille i klassen. Men jag dök inte in i relationsgrejjen förrns sent, jag var inte så populär i skolan om man säger så. Har dock aldrig lidit av det, har haft mina hästar och vänner utanför skolan i hela mitt liv. det hörde inte hit hehe...

03 – Mina föräldrar

Dom heter Inger och Helge och bor ju i Borås. Pappa är norsk och mamma härstammar från Karlsborg. Pappas släkt bor i Norge. Mina föräldrar är världens bästa och jag tycker inte om att bo såhär långt ifrån dom. Älskar att vara hemma i Borås och hade gärna bott kvar i mitt rum där ;)

04 - Det här åt jag i dag Min favoritmat
vad jag ätit idag känns mäkta trist, dessutom är det ju bara morgon och svaret skulle bli - ingenting. Min favoritmat är allt min mamma lagar, men utöver det är svaret lätt, Mc Donalds! ;)

05 – Vad är kärlek?
Är min familj. Mamma, Pappa, Markus, Kerstin och mina hundar. DET är kärlek för mej =)

06 – Min dag
Ja du... Vi går upp vid 9.30.. sedan består dagen av hund och vagnpromenad, byta blöjjor mata Kerstin, sitta i soffan, se på Tv och varannandag handlar jag. spännande värre!

07 – Min bästa vän

min bästa vän är Markus. Men förr om åren hade man ju bästa tjejjkompisar. Det har väl varierat lite under åren, men dom som nog ändå genom åren stått mej närmst är Jenny och Linda min älskade tvillingsyrror (nej inte MINA på de viset) som jag lärde känna i 11års åldern på ridhuset. Vi ses ju inte ofta eftersom jag bor på annan ort men när vi ses är allt alltid som förr om åren :) sedan har jag ju Maria och Nattis i Falun med som har en mkt speciell plats i mitt kompishjärta!

08 – Ett ögonblick
oj... svårt. såklart kan jag skriva när jag födde Kerstin, men det känns inte så spännande, lite för självklart. Men jag minns väl när jag tog mod till mej att ringa ägaren till min sköthäst på ridskolan för att fråga om inte jag kunde få ha honom istället för att dom hyrde ut honom till ridskolan, hon sa JA och sedan fick jag och Mascot tio underbara år tillsammans tills jag lämnade honom tillbaka till sin ägare för tre år sedan <3

09 – Min tro
jag tror på slumpen. och slumpen är så obehaglig att jag inte ens orkar tänka på den. jag tror definitivt inte på någon gud eller så. religion är skit och förstår ju för fasen hela vårt jordklot.

10 – Det här hade jag på mig i dag
det är samma svar alla dagar. mjukisbyxor, linne och mjukiströjja, and I love it! och det är inte bara pga mammaledigheten utan det har jag alltid på mej om jag inte ska göra något speciellt :P

11 – Mina syskon
det har jag inga =) har aldrig saknat några heller, har alltid trivts som ensambarn.

12 – I min handväska
"handväska" haha. jag hade samma handväska i 12 år (köpte den för 10 spänn) innan den tillslut var så sliten i botten att det var hål, jag tänkte först sy ett innanmäte till den men blev öcertalat att köpa en ny. nu har jag en rosa hello kitty-väska jag köpt på hm's barnavdelning och de flesta brukar tro att det är Kerstins haha. Iden finns mobil, nycklar å plånbok. och en penna.

13 – Den här veckan

som gick? så var vi magsjuka och jag har jobbat samt besiktigat bilen. som kommer? åker vi till Borås på onsdag och jag stannar i 3 veckor =)

14 – Vad hade jag på mig i dag?

se fråga 10.


15 – Mina drömmar

Jag vill bli rik (känns ju lättuppnåligt mtp att man får mammapeng...), och köpa ett mysigt hus med fin trädgård och kunna inreda mitt hus från topp till tå i min egna smak. Jag vill vara frisk och att min familj får vara frisk och att mina hundar ska leva föralltid.

16 – Min första kyss
jag minns inte det faktiskt. men räknar man bort dagispussar åså så var det nog rätt sent i livet tror jag.

17 – Mitt favoritminne
Oj så svårt! man har ju så många minnen. men just nu ÄR det förlossningen med Kerstin faktiskt. jag måste svara det :)

18 – Min favoritfödelsedag

det har jag ingen. Jag hatar att bli firad så vi har aldrig haft ågot speciellt sådär. Men när jag var mindre hade vi stuga ute i Norska skärgården och födelsedagarna där men farmors hemmagjorda tårta som alltid var sne när dom kom fram pga farfars bilkörning, dom minns jag :)

19 – Detta ångrar jag
jag ångrar ingenting jag kan komma på på rak arm! jag ångrar att jag bott och bor så långt hemmifrån samtidigt som jag inte ångrar det som det gett mej!

20 – Den här månaden
ja det är ju december så nu komemr ju julen. jag är inte förtjust i julen i sej men det är ju underbart att få komma hem. I övrigt hag jag under december börjat jobba lite, annars har det inte hänt nått speciellt :) Inget utöver det ni redan läst i min blogg :P

21 – Ett annat ögonblick

nej men inte samma fråga igen, nästa!


22 – Det här upprör mig
mycket! såkalrt självklara saker som människor som far illa och framförallt DJUR som far illa, det är ännu värre. Sedan blir jag jävligt irriterad på folks vansinniga trafikvett!

23 – Det här får mig att må bättre
jag mår som bäst när jag har hela min familj nära runt mej för då är enda gången jag känner mej helt lugn och slipper oroa mej.

24 – Det här får mig att gråta
tanken på att dö, att mina föräldrar ska dö, att markus ska dö, att kerstin ska dö, att hundarna ska dö. annars är jag ingen gråtig person sådär i övrigt.

25 – En första
vadå? första gången Mascot dängde mej i backen! haha efter TIO år tillsammans bockade han plötsligt av mej i paddocken under ett dressyrpass. efter tio år av ren rodeo ute i skogen var det alltså slutligen under ett hederligt dressyrpass det inträffade. FÖRSTA och ENDA gången :P

26 – Mina rädslor

ja denna punkt kräver väl knappast nån närmare information antar jag.

27 – Min favoritplats

det är att vara HEMMA, både här i min lilla lägenhet och hemma i Borås, there´s no place I rather be :) jag är en stolt hemmafis.

28 – Det här saknar jag

Jag saknar mina föräldrar, och mina vänner i Borås när jag bor så långt bort.... :(

29 – Mina ambitioner

Jaaa... jag har som ambition få min legitimation som djursjukvårdare, jag hoppas jag kan få det, jag vill skaffa ett litet radhus, eller en stor fräsh lägenhet =) Jag vill åxå bli en bra mamma, en trygg mamma som kan lära mej hantera min oro så att Kerstin inte blir begränsad av det.

30 – Ett sista ögonblick
Dålig fantati på list-skaparen hörrneni!sådär ja :D

1 år av saknad.

     Publicerat: 2010-12-18 Kl: 15:59:39 | I kategori: Sofia-stuff | 0 kommentarer


19960131 - 20091218

Idag är det ett år sedan vår älskade DIXIE lämnade jordelivet för hundhimlen.

Hunden som var livrädd för kameror men älskade att jaga tåg,
och som inte tvekade att bita oss för att få sin vilja igenom...


Vår extremt egna och speciella vovve, som tackvare sin ehm, bestämdhet
erhöll smeknamn som "mor" och "chefen". Och älskade Nule. Dixie <3

girighetens mekka...

     Publicerat: 2010-12-18 Kl: 15:34:49 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


idag har jag spenderat 1,5 timme på att åka runt på parkeringar i Farsta centrum.
det var k.a.o.s. det sjukaste jag varit med om. det var inte så att jag gav upp först efter 1,5 timme utan det gjorde jag ganska snabbt, men det tog en halv evighet att bara ta sej ifrån helv*tet! jag stod stilla i 20min nere i ett parkeringsgarage bakom en girig gubbe i volvo som med hysterisk blick stog och väntade på att nån, bara NÅN skulle backa ut å ge honom en lucka. folk hade åxå ställt sej där man inte får vilket gjorde att jag vid ett tillfälle var tvungen att backa ut genom garaget istället för att svänga vänter till "utfart". aldrig är väl folk så giriga som vid sådana här situationer? folk stoppar upp mängder bilar bara för att DOM SKA HA JUST DEN DÄR PARKRERINGEN! gaaahhhhhhhh! fy fan. jag åkte iallafall hem, och tar mina ärenden imorrn istället, då tar jag tunnelbanan. det är ju risk å få sin bil påbackad för fasen... det gör ju inte det hela lättare att folk plötsligt skiter i storleken på rutorna och lämnar 1,5 meter mellan varje bil....

Bild från FL

     Publicerat: 2010-12-18 Kl: 10:48:00 | I kategori: Min förlossning & livet på bb | 3 kommentarer

Igår kväll tittade jag igenom bilderna från FL på Markus dator (igen). Det är så roligt och jag är glad att vi tog såpass mkt bilder från förlossningen, man glömmer ju så fort. Denna bilden hade jag helt missat, den har hoppat å ligger inte vid dom andra från samma stund. hm. DETTA är den absout första bilden som togs på Kerstin och mej. (gör den i miniatyr så behöver ingen som inte vill se, se så noga) =)


(klicka för större)

matförsök igen

     Publicerat: 2010-12-17 Kl: 20:07:08 | I kategori: Kerstin | 4 kommentarer

Matförsöksdag 3.
Igår ville hon ju inte heller ha. idag har jag spätt ut det ännu mer!Mixat: 1 potatis, 60ml ersättning och en skvätt rapsolja.
Har tagit en tesked av blandningen här, ser mer ut men det är det inte :)


Dagens resultat. Hon grinar inte lika illa. Vid sked två ser hon ut att få nån slags
aha-upplevelse haha... och mot slutet tror jag hon svalde iallafall liiiiite som var
inblandad i hennes saliv iallafall haha fast det mesta är ju på scarfsen... no shit?

(fy fasen sikken bonnig dialekt man har.. "men shääääshtin")

 


jag har nu fryst in denna sörja i teskeds-portioner *duktig*.

---> och hur jäkla bra blev dom inte då:


 

min tös har växt!

     Publicerat: 2010-12-17 Kl: 18:03:00 | I kategori: Kerstin | 2 kommentarer

Varje fredag slänger vi upp massa roliga bebisbilder i vår augustimammagrupp på FB, och det kommer både roliga, söta och mer eller mindre smickrande bilder på både oss och bebisarna. idag halkade vi in på hur små dom varit och jag kunde inte låta bli att göra en jämförelse! kerstin i babysittern, lite skillnad!

4 dagar vs 4 månader, 11,5cm och 2,5kg plus <3

I mitt kylskåp

     Publicerat: 2010-12-17 Kl: 14:27:35 | I kategori: Sofia-stuff | 3 kommentarer


ja, detta är vårat kylskåp! det hade ju vart trevlig tom jag kunde säga att "ojoj ja vi ska just åka å storhandla" men så äro ikke fallet. såhär brukar det se ut. dock bör det väl ge lite vuxenpoäng att det man faktiskt har, är marmelad? och grönkål.. haha men den är marsvinens. kylskåpsdörrn består väl av gamla dressingar och ketschup åsånt mest... ni vet "hade vi senap hemma? öhm, vet inte? bäst vi köper en". väl hemma, "jaha oj vi hade visst tre stycken tuber nu har vi fyra" lite det syndromet.

vad tycks? lite deppigt eller?

frstn så lider vårt kylskåp av en konstig åkomma. det punktfryser i det! asså, om jag har 6 nappflaskor med vatten i uppradat i framkant på en hylla, så kan EN flaska frysa men inte dom andra! EN morot i morotspåsen kan vara frusen osv. således har vi mycket slushpuppy-whatever. typ slush-fil, slush-mjölk, slush-julmust, slush-cremefraiche. såvida det stått på fel ställe i kylskåpet. nån som vet vad det beror på?

go morgon!

     Publicerat: 2010-12-17 Kl: 10:39:05 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


idag vaknade kerstin mer normal tid igen, halv 10. hon har några dagar vaknat halv 11 och det tycker jag är lite i längsta laget att sova på morgonen asså. men idag var vi på banan igen!

idag MÅSTE vi ut å gå. kerstin måste få frisk luft och hundarna måste få se nått annat än trädgården/baksidan av huset... är dock inte så sugen på å ta ut bilen... skotta fram bilen... borsta av all jävla snö på bilen... så jag får skrapa ihop nått här hemma att äta till lunch tror jag.

i natt sov kerstin lite orligt mellan 3 och 4.30. vet inte vad det var men hon började gråta iaf. hon fick tillåmed nappen (ger inte den på nätterna längre annars) och då blev hon nöjd men såfort hon tappade den började hon gråta igen, lixåm darrande underläpp och hela kittet! nåja. hon fick tidig frukost halv fem och efter det sov hon gott igen.

höres!

kul dag. noooot.

     Publicerat: 2010-12-16 Kl: 17:07:03 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


Jaha sikken rolig dag det här blev då. verkligen. jag hade planerat in en härlig hundpromenad men av det blev det ju ingenting, inte i detta jäkla vädret... börjar få lite dåligt samvete för hundarna... dagar vi inte har nååågot planerat är det jämt skitväder så vi inte kommer ut, och är det riiiktigt fint väder ja då har vi hela dagen uppbokat i annat. aja, dom verkar rätt nöjda ändå. vi har vart ute och kastat lite snöboll åtminstånde...

Kerstin har fått smaka mat idag igen. potatis. det var lika poppis som igår, det vill säga - inte alls. men hon tycker det är roligt fram tills hon ska smaka, hon tycker det är väldigt festligt med den rosa skålen hon har hehe. men vi kämpar på, några dagar till men vill hon inte ha så avvaktar vi lite å provar sen igen :). haha efter vi provat klart och jag tog fram flaskan blev hon överlycklig "jaha men TACK mamma va sjutton håller du på med? är du helt nyfödd eller? DÄÄÄÄR är ju maten!!"

ingen falutripp idag :(

     Publicerat: 2010-12-16 Kl: 11:35:46 | I kategori: Vardagsprat | 4 kommentarerIdag var tanken att jag skulle åka till Falun. äntligen få träffa Maria å Nattis å lille Albin för första gången på över ett år... saknar dom såååå (min bästa vänner från min tid jag bodde i Falun). Dessuton skulle jag träffa Theres och Signe. MEN... varför åker jag inte då? Jo dels har vi ju varit magsjuka å även om vi är friska så vill jag inte riskera att dra med mej nån bacill till dom, och dessutom så vill jag inte riskera att Kerstin blir sjuk när vi är borta. Hon är bubblig i magen hör jag och igår bajsade hon en riktigt "ful" bajs, så kanske har hon en liten släng hon åxå. Sedan när jag kollade ut idag så är det ju fullkomlig snöstorn med så jag hade ändå inte kunnat sätta mej och åka.

SÅ TRIST! såg så fram emot att träffa Maria, Nattis, Albin, Theres å Signe.. men men vi får ta det i Januari stället, tiden kommer gå fort :)

våra rutiner!

     Publicerat: 2010-12-16 Kl: 10:16:00 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


efter lite önskemål, tänkte jag skriva ner lite hur mitt och kerstins dygn ser ut. jag kan säga att det i mångt och mycket alltid ser exakt likadant ut! jag vet inte om hon föddes rutinmässig eller om det är min vilja till rutiner som gjort att det är som det är.


vi vaknar oftast vid 9.30. kerstin ligger kvar i sin säng å snackar en stund, jag tar en liten morgonsurf på nätet medans jag pratar med henne lite. vi går upp ca 10.00.

sedan blir det att byta blöjjsan men pyamasen får vara kvar och jag sätter henne i sin babysitter och det serveras frukost till kerstin. en stund efter det får hon på sej dagens outfit ;)

sedan är hon vaken i va 1,5 timme och då går vi antingen på en promenad där hon sover i vagnen eller så sover hon på soffan. hon sover i princip alltid sin lunchlur mellan 11.30-12.00 och 13.30-14.00. ibland händer det att hon tar en väldigt kort lunchlur, typ 50min men då är ofta eftermiddagsluren längre, och tvärt om.

sedan vaknar hon och äter och är sedan vaken till va 16.30-17.00 då sover hon sin em-lur till 18-18.30. sover hon längre än så väcker jag henne. jag har märkt att 18.30 är en magisk gräns för att vara tillräckligt trött för att somna för natten sedan.

efter hon vaknat från sin em-lur är ju markus hemma så då brukar det vara han som har hand om henne fram tills hon ska sova.

klockan 21 är det dax för kvällsbestyr med pyamas (20.45 om det är bad-dag) och kvällsblöjjan (har pampers på natten tycker dom är bäst för en hel natts kisseri!) och vid ca 21.10 får hon kvällsflaskan. efter hon ätit den sitter hon kvar lite i sin sitter innan jag tar henne in i sovrummet, lägger henne i sin sovpåse, ner i sin säng, lägger henne på sidan, ger nappisen och pussar henne godnatt.

oftast somnar hon faktiskt omgående, ibland behöver vi stoppa in nappen några ggr och lägga henne på sidan igen. jag bullar ofta upp under hennes hundkorg hon sover i, så att hon blir kvar i sidoläge för det är tricket för henne att somna. hamnar hon på rygg ligger hon bara å babblar.
efter hon somnat gott å jag med ska sova ser jag till att hon ligger på rygg, nappen plockar jag bort, hon har ju alltid tappat den, åså lägger jag den vid sidan av sängen.

ang nappisen och sömn har jag märkt att ju mer nappfri natten är desto bättre sover hon. jag har slutat stoppa om henne å in med napp för minsta pip och låter henne vara. numer somnar hon om utan napp, av sej själv 9 av 10 gånger.

sedan sover hon gott till ca 5-6 då  vaknar hon till och jag ger henne frukost/nattflaskan, hon får ligga kvar i sin säng å dricker den liggande. MYCKET BRA! ofta somnar hon ju till mot slutet och då sover hon bara vidare istället för att jag ska flytta henne till sin sin säng igen.

ofta vaknar hon till vid 8 tiden på morgonen (inte alltid) då brukar jag, på vardagar när makus jobbar, ta henne lilla hundkorg och lägga brevid mej, ge nappen, och sedan somnar hon snabbt om.

och sedan börjar dagen igen :)

kerstin äter i princip samma tider varje dag: 06, 10, 14, 16, 19, 21. har dock börjat ge fem mål och då slår jag lixåm ihop 16 och 19-målet. men det hela beror på hur eftermiddagsluren ser ut.

vi är nog väldigt lyckligt lottade och har en mycket fast rutin och vardagarna fungerar mycket bra med en kerstin som i princip aldrig är ledsen. när hon är vaken försöker jag aktivera henne rätt mkt, sitta i sin ätstol, ligga på golvet, leka med lite leksaker åså.

sina sovpass på dagen sover hon i soffan. har valt att endast använda sängen på natten för att hon ska helt och hållet förknippa den med att nu är det natt. verkar ha vart ett vinnande koncept. dock kommer hon ju få sova där på dagen när hon blir lite större.

vår vardag har sett ut såhär, varje dag i 2-2,5 månad. jag var mån om att ha en rutin från början så jag och kerstin har väl skapat den ihop och nu håller vi oss till den sålänge det funkar såhär bra :)

matpremiär!

     Publicerat: 2010-12-15 Kl: 20:44:19 | I kategori: Kerstin | 1 kommentarerhehehe, nog för att dom kan göra lite miner när dom smakar mat....

men min enda slutsats här är att hon verkligen undrar vad FAN vi stoppar i mun på'na!
hahaha!

detta är ändå efter några försök, så dom värsta minerna uteblev, vi har det på
"finkameran" så jag lägger upp det när vi fått ordning på det. dvs en annan dag ;)

(hon åt absolut nada hehe, och det är bamse som gnäller, i extas!)

stjärnbebisen

     Publicerat: 2010-12-15 Kl: 19:37:00 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer


hoho här går det frammåt! kerstin är i uppäckartagen.
förra veckan började hon ju förstå hur man stoppar in nappen och hon börjar faktiskt få riktig snitts på det nu! och ikväll, försökte hon för första gången hålla i flaskan själv. jag släppte flaskan och hon höll kvar å drack! hihi såpass länge att jag hann ta fram mobilen å fota. min duktiga tjejj!

paket och besiktning

     Publicerat: 2010-12-15 Kl: 17:09:22 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


idag har bilen vart på hälsonkontroll, självklart gick den igenom utan anmärkning. den var som ny sa besiktningsgubben, inget slitage alls :D. jag blev så full i skratt när jag kört in bilen där i "korridoren". bilen fick den där korven på avgasröret typ "det är ej önskvärt att släppa väder här inne" haha... åså åkte den iväg där och stannade på sina små kontrollstationer.

efter det åkte vi ut till jobbet för att lämna tillbaka varningstriangeln som jag lånat av mari, min bils egen råkar ligga i borås. och man behöver ju den för att bilen ska gå igenom. sedan rullade vi vidare hem till kia och hella med lite hundkäk :). så vi har nog åkt närmare 3 timmar bil på eftermiddagen jag kerstin och hundarna.

väl hemma möttes vi av en brevlåda innehållande ett paket till kerstin! oh så glad jag blev. det var ifrån Nico (knyttets lille son) och vi tackar såååå för dom söta strumporna <3


Kerstins första riktigt personliga post :D

hur gick det hos hjärnskrynklar'n?

     Publicerat: 2010-12-15 Kl: 10:59:01 | I kategori: Sofia-stuff | 7 kommentarer

ja igår var jag ju hos psykologen. nej det var jag inte, jag var hos en kurator. på ett sånt introduktionssamtal. kändes mej rätt obekväm när jag kom in i väntrummet. där var det massa folk av blandad kaliber. helt vanliga till synes affärsgubbar blandat med tillsynes alkiskärringar som gastade om nya tider och jourläkare. och där satt jag mitt ibland dom.

så kom det fram en ganska ung, ja, 35-40-årsåldern, kvinna till mej "är det sofia?" ehh ja jo det är jag. tänkte genast hur kunde hon se att det var jag? såg jag så orolig och hysterisk ut där jag satt? eller så var det bara jag i min ålder i hela folksamlingen...

vi kom upp på rummet och vi började prata. hon, kan man säga, intervjuade mej och jag svarade på massa frågor. tyckte det kändes bra. skönt att prata med nån som inte tycker att man är löjlig och dum i huvudet och ständigt måste påpeka hur svårt dom har att fatta hur man kan va så nojjig hela tiden.

efter en stunds samtal frågade hon mej vad jag själv kände att jag ville ha ut av det hela, och hur jag ville ha hjälp. om jag funderat på mediciner, eller samtal osv. jag sa att mediciner vill jag inte ha, utan jag vill få hjälp med att ändra mitt tankemönster så att jag slipper få sånna katastroftankar som jag får hela tiden.

jag kan dela med mej av en "klassiker" som ofta utpelar sej i min hjärna:

jag ringer till "pappa mobil" ingen svarar. å nej. hjälp, han har dött i en olycka! telefonen ligger ute i skogen och ringer alternativt i nån plastpåse på akuten. varför har jag inte fått veta något? jo! för dom har försökt ringa hem till mamma men hon har åxå dött där hemma ensam! shit shit shit vad ska jag göra!! jag vågar inte ringa hem, för om mamma inte skulle svara skulle jag få det hela bekräftat. paniken är ett faktum.

sedan ringer pappa upp... och allt är bra igen. jag kan inte fatta varför jag fick sådan panik och min hjärtfrekvens går ner från 200 till normal och min mage som gått i uppror stillar sej igen. jag får nästan som feberfrossa och känner mej helt "mosig" en stund innan allt blir normalt igen. jag har för 100:e gången gått igenom en livkris i rekord fart.

vi fortsatte prata om "behandling" och hon själv var KBT-terapeut och sa helt ärligt att hon inte hade så postitiv erfarenhet av KBT när det gällde mitt problem. pga att tankarna man har är så befästa och de metoder man använder sej av för att komma åt tankarna, använder jag redan. tillexempel att jag provat att schemalägga min oro, som "ikväll tar jag semester från oron, ikväll ska jag inte oroa mej, men jag får oroa mej imorgon igen" eller det klassiska logiska tänkandet, statistik och sannolikheter. men detta har ju inte hjälpt, och det sa hon, att det brukar det inte göra. för att man ändå hela tiden dras men "men tänk OM?!?"...

så hon sa att det mest framgångsrika när det gäller katastrofångest var medicinering. kände mej genast som ett riktigt psykfall. medicin? jag? nej :( jag vil verkligen inte äta medicin. men när hon började förklara kändes det bättre.

eftersom jag inte i mitt liv gått igenom något trauma som kunnat orsaka min ångest och inte har haft en jobbig barndom, inga oroliga förldrar osv, så sa hon att oron förmodligen är medfödd, som en del av min personlighet. detta ihop med en väldigt livlig fantasti. därav är det svårt att gå till grunden och "lösa upp nån knut" så att säga..

hursomhelst... nu ska jag tillbaka till henne i början av januari. mest för att bara prata lite. som jag skrev tidigare möts jag i princip alltid av dumförklaringar från folk, och folk ska hela tiden påpeka hur dom verkligen inte kan fatta hur man kan vara så övernojjig hela tiden "hur orkar du?" lugna ner dej.. osv... som kuratorn sa att det finns ett namn för det jag lider av och jag är inte ensam.

sedan ska jag få prata med psykologen, OM jag skulle få medicin är det ju genom psykolog så en sådan måste tycka samma som kuratorn. men vi får se, jag är skeptisk, men dock öppen för förslag och känner att något måste göras. jag måste börja ta tag i detta i någon ände.

bloggtipps

     Publicerat: 2010-12-15 Kl: 01:30:06 | I kategori: Bloggtipps | 3 kommentarerHAHAHA! slank in på denna blogg under kvällen och har nu läst vartenda inlägg!

sikken underbar blogg, ett brejk från alla mammabloggar (som jag dock älskar)

en blivande pappas tankar kring vad som komma skall, ser verkligen fram emot
att läsa denna blogg när bebis tittat ut! haha det kommer bli en riktig höjdare!!


ett hett tipps för den dom vill dra på smilbanden!
sjukstuga

     Publicerat: 2010-12-14 Kl: 21:32:19 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

hej hej! lite dålig uppdatering men har vart hos psykologen och efter det har jag jobbat... nu är markus åxå magsjuk och jag känner mej inte helt bra dock beror det nog mest på att jag inte ätit idag... sååå, jag skriver mer imorgon, om hur det gick hos psykologen åså!

ha de fint!

BVC :)

     Publicerat: 2010-12-14 Kl: 12:28:02 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


sådär ja! då var BVC avklarat. idag var det 4mån kontroll.
Fick konstaterat att Kerstin är väldigt rörlig för sin ålder och "med". det är ju kul! hon växer precis som hon ska, och är lite längre än "medelbebisen" men vikten liggerr precis på medelkurvan.

dagens siffror: vikt: 6418g  längd: 63,5cm

Vi fick en liten bok om mat och muntlig info om hur vi nu kan gå tillväga. kerstin får premiäräta imorgon eftersom jag jobbar idag, så imorrn blir det potatis-smak :D

Nu ska jag vila mej lite efter gådagens bravader aka magsjuka. men idag mår jag bra igen om än lite skakig och ont i huvudet. men det börjar åxå bli bättre :) I eftermiddag blir det psykologen för första gången och direkt efter det ska jag hämta Kia och Hella för dom ska åka med mej till jobbet idag :)

ha en fin dag!

4 månader <3

     Publicerat: 2010-12-14 Kl: 08:24:00 | I kategori: Kerstin | 3 kommentarer

lite magsjuka?

     Publicerat: 2010-12-13 Kl: 19:25:10 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


Hjärtegullet i vagnen

jaha! nu är jag sjuk. tack som fan. en stund efter Isabelle åkt härifrån blev jag magsjuk. fkkn magsjuk! va? suuuuck. jag har inte jättemycket emot just magsjuka men jag är så rädd att smitta kerstin! markus fick komma hem tidigare å ta hand om henne och jag har legat i soffan under täcket. å nu har jag säkert smittat isabelle med, å robin! varför kan man inte se in i framtiden? FÖRLÅT ISABELLE! dock verkar "det där" vara över nu och nu känner jag mej bara håglös. vi gick en tur till affären nu, lite frisk luft, men det var rätt jobbigt. lilla kerstin åkte med sittandes i vagnen och tittade allvarligt och mycket koncentrerat runt sej till å från affären hehe.

imorgon fyller Kerstin 4 månader! på schemat står bvc och 4mån kontroll. hon ska få smakportion, och själv ska jag till psykologen på eftermiddagen och sedan ska jag jobba.

nallen<3

     Publicerat: 2010-12-13 Kl: 17:59:00 | I kategori: Kerstin | 1 kommentarerDenna nallen fick Kerstin av sin mormor och morfar när dom hälsade på dagen efter hon föddes på BB. den är så fin! hoppas det kommer bli en favorit. när hon inte sover i sin hundkorg lägre ska hon få ha den när hon ska sova! i korgen blir det lite trångt tror jag. hon gillar den iallafall, säkert för att den e så mjuk! man märker tydligt hur hon intresserar sej mer å mer av att känna på saker :)

bebisfika

     Publicerat: 2010-12-13 Kl: 14:43:50 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


hallåj! idag har vi har finbesök!
Isabelle och Robin har varit här å fikat. hon glömde sin tröjja här på bebisfikat för att par veckor sedan så vi passade på å fika när hon hämtade den. hon hade åxå med sej sin hund Trolla en fantastisk storpudel. och Polly hatade henne inte ens! hon tyckte inte om henne, men hon accepterade att hon var här ;). trolla var så lugn och stillsam och då funkar det med polly =) så heeelt oresonlig är hon inte :P

i natt har kerstin sovit bra, men åt ganska tidigt redan 4.30 gav jag mat. sedan vaknade hon till och pratade vid 8.30 men så kände jag att snälla sov liiite till, så hon gjorde det å så vaknade vi 10.30! härregud. ojoj fick ju kasta mej upp och köra igång! haha. så länge är verkligen inte nödvändigt att sova :S

so'long!

fot fot prutt

     Publicerat: 2010-12-13 Kl: 09:10:00 | I kategori: Kerstin | 2 kommentarer

En hälsning från Kerstin till sin mormor!
Fötterna är väldigt roliga, men när kameran kommer fram kommer hon av sej lite.
prutten, den bju'r hon på ;)

vardagslyx

     Publicerat: 2010-12-12 Kl: 17:36:00 | I kategori: Vardagsprat | 6 kommentarer

fan asså.. förra veckan, skjöt jag ut vår bäddsoffa, eftersom jag kände för å ha en riktig slappardag. bara det att nu har jag inte kunnat förmå mej att skjuta tillbaka den, för det är ju så sjukt gött å ha den så hehe, alla kan ligga i den å softa, å se jag kan tillåmed ställa upp kerstins babysitter åså har hon en sovplats på änden. så nu sitter vi på kanten av soffan å äter haha... dessutom tar den upp halva eller... hela.. lägenheten. men nu kan jag inte skiljas från mitt nya lyxplejs :/

julstök??

     Publicerat: 2010-12-12 Kl: 14:10:30 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


hej från oss! jösses så dött det är på internet på helgerna numer, vad gör ni? julstökar ni för fullt? vi har inte ens nått julpynt, men idag har jag slagit in de julklappar jag skulle iallafall.

igår var jag i stan å köpte juloutfit till kerstin.
det finns sååå mycket fina klänningar å koftor men nä.. jag hejjdade mej. dels gllar jag inte klänningar och sedan är det ju typ det mest opraktiska man kan ha på en bebis. så hon får ha en röd å vitprickig body, vita byxor å röda sockor och röd dreggelscarf. tänkte köpa en tomteluva men nää, en mössa som ska åka ner i ögonen hela julafton, nej nej nu kör vi bara på praktiska saker. dock ska hon på juldan, då vi e hemma hos mina föräldrar igen (julafton blir med markus familj) ha en liten blå sammetsklänning som jag hade min första jul så det blir ett litet undantag, men det känns lite symboliskt :)

så, vad gör ni? var är ni? haha

god morgon!

     Publicerat: 2010-12-12 Kl: 11:04:53 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

sikken duktig kerstin jag har! i natt har hon sovit helt oavbrutet från läggdax, till 6. inte en enda gång har jag behövt gå upp för å stoppa in napp eller något annat. så jävla gött. det är verkligen ett vinnande koncept att inte rycka in med nappen såfort hon bökar eller gnyr minsta lilla! hon sover ju sjukt mycket bättre asså... som att man stör mer när man försöker få henne att somna om... det var samma igår kväll hon både gnydde och grejjade mej jag lät henne bara vara när hon vaknade till och bökade... och hon somnade om utan napp och utan att läggas på sidan igen. och sov ju, skitbra!
nu på morgonen har markus gått upp med henne. skönt. jag har en fruktansvärt huvudvärk, asont i mitt knä ända sedan i förrgår och känner mej allmänt nere efetrsom jag blöder någor jävlulst av spiralen... inte så trevligt :( men det ska ju gå över så man får hålla ut.

nu ska jag dock gp upp för markus har köpt frukost och sedan ska vi ta en promenad :)

bilder :)

     Publicerat: 2010-12-11 Kl: 19:40:01 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer

idag har vi inte gjort nånting speciellt, så bjuder på några bilder istället :)

håll i hatten

     Publicerat: 2010-12-11 Kl: 16:42:15 | I kategori: Sofia-stuff | 1 kommentarer

Man är ju nästan lite väl spännande som person!

dra på trissor!

     Publicerat: 2010-12-11 Kl: 11:31:51 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Kristina, Anna, Amelie åså jag
nån med ett sjukt djur? finfina veterinärer och sköterskor finnes ;)

hejsan! igår var det julbord med jobbet som gällde. vi var på Ulriskdals värdshus och det var jättefint och trevligt. jag har verkligen prima arbetskollegor! jag åkte med marie och vi åkte hem ganska tidigt för hon var sjuk stackarn. kände dock på hemvägen att det hade kanske vart kul att följa med anna, amelie och kristina ut.

jag är verkligen aldrig ute, och när jag säger aldrig, menar jag, aldrig, och när jag för en gångs skull kände att fan det kanske vore kul, kände jag att jag fick passa på att smida medans järnet var varmt! så jag åkte hem och bytte tröjja och hämtade min plånbok med leg och tog äckel-tunnelbanan in till stan igen. ursäkta men finns det något ställe på jorden där det hostas och harklas så mycket om på tunnelbanen? vad fan är det med folk? är det nått tvång dom har att låta så mycket som möjligt såfort dom kliver på?

mötte upp tjejjerna på t-centralen åså åkte vi till en pub på sveavägen. det var trevligt men jag farcineras över hur många drägg det kan rymmas på ett och samma ställe. härregud. och så mycket folk. nu har man väl blivit smittad av varenda sjukdom i hela boken. det är verkligen äckligt med så mycket människor på samma ställe haha.

men det var iallafall jättetrevligt. jag åkte hem efter två där nångång när jag tyckte att ungdomarna (inte dom jag var med dock) på stället började bli lite väl fulla och jobbiga. har inte mycket till övers för ölkastande tjugoåringar. no offence. hade flyt med och behövde bara vänta 3min på tuben så jag var snabbt hemma. hemma hos min lilla familj igen <3

vår eftermiddag

     Publicerat: 2010-12-10 Kl: 16:02:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


idag har vi varit riktiga doers!
först var vi på djurmagazinet, sedan åkte vi ut till babyproffsen. kände att vi behöver något riktigt varmt till kerstins fötter när vi åker bil, den är ju iskall nu lixåm. har ett par mini-uggs men dom är nästan för små nu med tjockstrumpor i. och dubbla sockor känns lixåm inte tillräckligt varmt. nåväl! hittade som termosockor iallafall, tog ett par i sammet, det fanns söta prickiga med men det var lite glattare material, tänkte att det glider mer, dessa kommer nog sitta bättre båre utanpå å innanför overall :). eftersom dom var rätt dyra köpte jag lite stora, 6-12mån så vi kan ha dom hela vintern iaf... hon fick en ny dreggellapp med, en röd, såhär i juletider :)

Sedan åkte vi till farsta igen, och hämtade ut ett paket. jag säger bara en sak. DET LÖNAR SEJ ATT KLAGA! blev så jäkla sur på ett företag där mina beställda saker inte kom i tid, dom fattade det nog som jag inte fått det alls och skickade en ny beställning så nu har jag två av allt haha. toppen för det var lite julklappar åså :)

Efter det var vi på ica. har köpt NAN-ersättning nu och ska prova den. ringde vår BVC-sköterska å frågade först, för dom har aldrig ens nämt NAN, bara babysemp, ville bara kolla så dom inte hade nått dåligt att säga eller så men det hade hon inte, utan tyckte jag skulle testa =)

Jag köpte även blöjjor och nu måste jag göra en utläggning till. jag har alltid föredragit huggies, dom är mjuka och goa å bra. lika mjuka som pampers, men pampers stinker ju nå jävulskt när det kissats i dom, som säkert många av er mammor erfarit. dock är pampers bra på alla andra sätt. sist köpte jag pampers nr 3 för 2 fanns inte, och dom luktar inte alls! jo liiite kanske men inte som 1&2! men dom är stora och hänger i knävecken på kerstin. idag hade dom huggies nr 3 på ica, dock i det gamla blåa paketet. för det finns ju beiga paket som ni vet DOM är mjuka å tunna, de blåa paketen är papprigare...tyvärr, men testar iaf. dom passade jättebra 3:an huggies, men jag har inte hittat de nya i beiga paket i nummer 3 :(

summa summarum: kommer nog köra på pampers 3or fortsättningsvis om jag inte hittar huggies 3or i nya beiga paketet. eh.. ja :)

nu fick ni lite att läsa, det är bra för ikväll sticker jag iväg på julbord med jobbet så mej hör ni mer av imorgon! Missar således Idolfinalen men försöker att inte tänka på den katastrofen. får kolla på tv4 play as soon as I kommer hem!

ha de fint!

bebis+kyla?

     Publicerat: 2010-12-10 Kl: 12:17:00 | I kategori: Mamma-tankar | 7 kommentarerhur tänker ni med bebis och kylan som är? har ni någon speciell temperatur då ni stannar inne med bebisen?

jag blir så fundersam för jag har läst på flera ställen att man inte rekomenderar att ta ut bebisen om det är kallare än -10? då undrar jag om dom som bor i norr sitter inne hela vintern? jamenar där är ju 10 minus en "varm" dag många gånger?

jag går inte på långpromenad om det är väldigt kallt. jag tänker inte på att hon skulle frysa eller så för det är ju bara att klä henne varmt å ner i den goa åkpåsen, men just att andas in den kalla luften? eller är dom så stora nu att det inte är nån fara? kanske värre med spädisar?

hur tänker ni i frågan?

jag verkar normal

     Publicerat: 2010-12-10 Kl: 10:49:27 | I kategori: Sofia-stuff | 0 kommentarer

sådär ja nu har birgitta ringt. hon tyckte inte det lät konstigt. angående det onda i vänster ljumske sa hon att eftersom det inte gör ont hela tiden så tyckte hon inte det lät oroväckande alls, och sa att det kan ta lite tid innan den "sätter" sej, och att det är vanligt att man har lite diffusa symptom iaf första månaden. och angående blödningen var det helt normalt. allt är normalt sa hon, iaf nästan. man kan blöda mycket, lite, inte alls, blödningen kan komma och gå.. detta åxå framförallt första månaden då slemhinnan påverkas och innan kroppen vant sej åså. men om jag fortfarande har ont på tisdag kunde jag komma in till henne under eftermiddagen på öppen mottagning, man kan kolla trådarna och man kan även kolla med ultraljud bara så den sitter rakt åså. så vi får väl se hur det blir. jag vill ju gärna till henne så hehe ja... gud jag började tillåmed grina efter jag lagt på för att jag saknar att gå hos henne haha, och vetskapen om att jag lixåm inte ska dit nå mer, som under graviditeten hehe...

nåja nåja... idag måste jag ut med bilen, SUCK för å skrapa rutjävlar. men måste ha hö till marsvinen samt hämta ut ett paket i farsta...

ha't gött!

NU JÄVLAR!

     Publicerat: 2010-12-09 Kl: 20:33:37 | I kategori: Kerstin | 2 kommentarer

IKVÄLL HAR KERSTIN STOPPAT IN SIN NAPP SJÄLV TVÅ GÅNGER!!!

Hon har plockat upp den i handen och trevande petat den mot sin mun, första gången fattade hon inte att hom måste släppa nappen när den hamnat i munnen, men andra gången gjorde hon det å nu ligger hon så nöjt så å snuttar på nappis!

ETT HALLELULJAMOMENT!
tänk när detta sitter va? haha.... nu måste hon träna mer på det här!

när jag såg att hon började försöka tog jag fram kameran.
fick det på bild, suddigt, men ändå!


tar tag i nappis som ligger brevid...


lite fummligt mot munnen med båda händerna


det är nära nu!


SÅÅ JAAAA!


(och nu gjorde hon bannemej det igen haha!)

god kväll!

     Publicerat: 2010-12-09 Kl: 19:21:59 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


go' kväll! lite dåligt med drag här idag, finns inte myket att blogga om när man bor i soffan hehe... men vi har vart ute å gått i 1,5 timme på förmiddagen iallafall =)


kerstin har sovit mkt på eftermiddagen, hela tre timmar i sträck! men så sov hon knappt nått på promenaden heller bara en minitupplur så jag höll henne vaken ett bra tag hemma å sedan sov hon ikapp på em, perfekt.

dock blev det himla ledsna miner här på em. kerstin låg på mage och grejjade och vi lekte, men så skulle jag vända henne lite, och då råkade jag på något vis dra henne lite fel i armen, det var INTE meningen men hon började gallskrika och gråta, precis så som när hon fick vaccinationen. tröstade henne och gav nappisen och efter en stund verkade det gå över. hon rörde sej normalt med armen hela tiden så det var nog inte så farligt som jag först trodde. ush för att råka skada sin lilla på det viset <3

är ensam ikväll då markus träffar en gammal kompis på stan. så det blir bara till att slappa framför tvn å leka med kerstin :)

min bm har inte ringt tillbaka.. kanske är hon ledig eller så för hon ringer alltid tillbaka omgående... får ringa på telefontiden imorgon istället så jag kan höra lite om det är normalt. det onda jag har är dock värst när jag är ute å går så möjligen är det pga nått hel annat...

ha en fin kväll!

roligt!

     Publicerat: 2010-12-09 Kl: 13:17:54 | I kategori: humor | 3 kommentarer

dagens garv:

"En vän till mig som också födde i somras, fick morfin under förlossning.

Hon blev helt vimsig av det. Rätt var det var så tog hon upp en bajskorv
som hon själv lagt av och gav till sin man och sa: titta vilket fint barn!!"morning på er

     Publicerat: 2010-12-09 Kl: 11:06:40 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer

godmorgon! i natt hade vi en bra natt igen! lilldamen hade svårt å somna, men när hon väl somnat sov hon faktiskt bra, och åt vid 5.20, mer som vanligt =) sedan sov hon utan att stöka runt till 10! annars brukar hon böka vid 8, men inte idag. jag har tagit bort täcket eftersom hon bara sparkar av det, i sömnen, och sedan vaknar hon väl till av att det blir lite kallt... nu stoppade jag henne i en sovpåse vi fått av kerstins farmor som vart väldigt stor men nu passar den, men hon fick ha en filt åxå uppepå, men hon verkar vart lagom varm och varken hon eller jag har störts av det där satans täck-avsparkandet! efter maten somnade hon åxå om utan napp. hon sover helt klart bättre då, då vaknar hon inte av att hon tappar nappen eftersom det inte finns nån napp att tappa! *einstein*.

ang min smärta i ljumsken å det... hur vet man om man har normala blödningar eller onormala blödningar? hur vet man att man har normalt ont eller onormalt ont? suck.. idag blöder jag mer igen, det går upp å ner. har inte fått ont i ljumsken än men har lurats varje förmiddag och trott att det är bättre men sedan kommer det på eftermiddagen. har iallafall ringt bm birgitta nu så får vi se, hon ringer säkert upp under dagen.

ha de bra idag!

mutter

     Publicerat: 2010-12-08 Kl: 20:52:06 | I kategori: Sofia-stuff | 2 kommentarer


här har ni oss. jag mår inte riktigt bra...
har haft ont i vänster ljumske som gör ont ut i låret i en vecka nu och börjar lessna på det... det kom efter jag satte in spiralen, kan det bero på den? det är lite mensvärksliknande ont... blöder en del med... ska ringa min bm och fråga lite imorgon...

försöker se på bonde söker fru men hör inget annat än "gaahhoooaaaagghhaaooooo" varvat med "bodibooo bodiboo tudiduddiddidooo, världschampinjooooooon väärldschampinjooooon" "aoooghaaaahhgoooaahhh"

kerstin och pappsen samtalar...

julens faror

     Publicerat: 2010-12-08 Kl: 14:53:32 | I kategori: Övrigt | 1 kommentarer

Här är lite viktig information till er som har hund eller katt.
saker man säkert inte tänker på under julen, om man inte vet om alla faror.Läs mer här: Förgiftningar

provsittning

     Publicerat: 2010-12-08 Kl: 13:21:43 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Testade att ha Kerstin halvsittandes i vagnen på promenaden så hon skulle se lite av omgivningen. hon hann se vår parkering innan hon somnade hehe. hon hade vart vaken i 1h och 45min så det var väl därför... Imorgon ska jag testa gå ut direkt efter frukosten så får vi se om hon håller sej vaken och kan sova när vi kommer hem :). eftersom jag märker att hennes sömnbehov på dagtid minskat, och ändrat sej lite får jag försöka styra om vår vardag litegrann :)


premiär-prov-sitter :)
(hon ser lite arg ut för mössan trycker lite över ögonen på bilden hehe)

Tankar i novell-form:

     Publicerat: 2010-12-08 Kl: 11:07:37 | I kategori: Mamma-tankar | 4 kommentarer


God morgon! hoppas ni haft en bra natt! det har vi. typ. fast inte. ush.


Nedan följer en jäkla massa tankar och tjat...


Sovprat:


Kerstin sov en timme efter läggning sedan var hon pigg som en mört! efter en timme somnade hon dock helt plötsligt och sov iaf till halv fyra. då var hon orolig och stökade runt. vid 4 gav jag henne frukost. hon brukar ju äta 6, men det verkar som att är hon sover lite oroligare så kryper hungern sej på tidigare. efter hon ätit somnade hon ganska snabbt om iallafall... men jag var smått irriterad asså, men man får bita ihop :). sedan sov hon och började stöka igen vid 8-tiden, men då flyttade jag hennes lilla korg till vår säng, så jag slipper gå upp å bädda om henne åså, hon sov sedan till kvart i tio. så egentligen är det väl en bra natt, jag vet att det för många är en supernatt, detta som jag tycker är en pissnatt men man får nog ställa in sej på att det kan bli lite oroligare sömn ett tag, verkar vara vanligt i denna åldern.

Sov-promenad-vagn-prat:

Nu ska vi snart gå en promenad. här har jag fått ett dilemma. förr sov alltid kerstin sin fm/lunch-lur i vagnen, men nu vill jag inte ha henne ute å sova, tycker det är för kallt... å dessutom vaknar hon redan under promenaden och ligger å kikar. å sen blir det svårt å få henne att fortsätta lunch-luren inne efter att hon slumrat en kortis i vagnen. vilket gör att sömnen på dagen blir lite skev i propotion till nattdax. så nu funderar jag på att om iaf nån vecka prova ha henne i sittvagnen så hon kan "vara med" mer på promenaden så vi kan gå ut direkt när vi är klara med morgonbestyren. som det ser ut nu väntar jag tills vi vart vakna 1,5 timme för då har kerstin brukat behöva sova igen. men om hon sitter med på promenaden kan hon ju såfall kanske sova när vi kommer in. jag ska nog prova det! men är det inte tidigt att använda sitt delen vid 4mån? men vet flera som gör det dock...

Mat-prat:

...sedan har jag en fundering till. om 5 dagar ska hon ju börja med Babysemp 2. nu tog vår etta slut så vi köpte tvåan, tanken var att det skulle bli NAN 2 istället, men nu köpte Markus sepmers 2:a. kan det vara dåligt på någotvis att hon börjar med tvåan någa dagar för tidigt?
men sedan ska vi nog prova NAN istället. hon blir så trög i magen av semper. sålänge vi ger Bifidus en gång om dagen funkar det bra men den är så dyr och glömmer man köpa ny blir hon trög direkt. det verkar som magarna funkar bättre men NAN, så ska prova det. vad har ni för erfarenheter?


Ha en fin dag där ute <3

pole dance?

     Publicerat: 2010-12-07 Kl: 23:06:10 | I kategori: Mamma-tankar | 4 kommentarerKanske något att köpa till Kerstin i julklapp?

skämt åsido, vad tycker ni om en sådan "leksak"?

tuddelo!

     Publicerat: 2010-12-07 Kl: 22:37:01 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

hallå! förlåt för min frånvaro. vart fullt upp på dan med att göra ingenting å sen var klockan plötsligt två och jag fick skitbråttom med att äta å tvätta håret å mata kerstin. sedan var jag ju tvungen att åka till jobbet.

var en jättetrevlig jobbkväll, en del att göra, helt lagom :) skönt att man fortfarande vet hur man tar blodprovver, och lägger kanyler iallafall hehe. känns ju som man vart borta två år, men det är ju bara 4 månader...

kerstin vill iiiinte sova ikväll, men hon är inte ledsen eller något, bara... pigg.. och glad. för glad. och händer å fötter är aldeles för intressanta för att hon ska kunna somna... suck... men men, man får gilla-la-la-la läget, what else to do lixåm :)

men nu blir det sängen för mej!
natti natti!

Fotfarcination

     Publicerat: 2010-12-07 Kl: 10:55:39 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer

jahapp då antar jag att kerstin kommit in i någon fas eller jag vet inte vad...

...och som vanligt dömer jag hela framtiden på en natt men okej. i natt sov hon gott från 21.15 till 00.00 då vaknade hon. sparkar av sej täcket, upptäcker:

"men? haha? vad är det där? juuust ja mina fötter dom måste jag ligga å hålla i ooh så kul!  PRUUUTT, hoppsan hihi, jag behövde visst prutta... raaaap, ojoj hihi... ojsan jag måste nysa åxå... mm vad nappen är god *snuttsnuttsnuttsnutt*... gud sikka fina fötter jag har asså! mamma hallå? har du sett mina fötter, fina va? hhihihi"

oooosv..... när jag går upp till henne smäller hon ju av ett brakleende, haha, jag får kolla bort för att inte smila henne rakt i ansiktet för då börjar hon ju skratta. försöker att vara rätt ignorant mot henne på nätterna, alltså inte prata och inte le och skratta emot henne även om det är svårt, därför kollar jag bort hehe. hursomhelst var hon vaken i 30min innan jag faktiskt (fan fan fan) gav henne mat. hon kom inte till ro alls, och jag tänkte att när hon vart vaken så länge så kommer väl hungern antar jag, så jag gav mat. hon fick den liggandes i sängen. (ett HETT tipps!! dom behöver inta vakna till och blir dom trötta av å äta så ligger dom redan i sängen och man behöver inte röra dom!!) efter det somnade hon faktiskt... sov till 4... då la jag henne på sidan igen åså sov hon till 6.15. egentligen vaknade hon inte riktigt då, men jag höll mej till vår rutin och gav henne mat då annars skulle hon väl vaknat en helt annan tid och vi kommit i ofas med hela vår dag. och sedan sov hon till 10...

nu hoppas jag detta bara är en fas, så hon sover lika gott som hon brukar sedan :)

gulle

     Publicerat: 2010-12-06 Kl: 17:08:46 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarersussa sött tillsammans <3

Idag har vi verkligen inte gjort någonting alls! suttit varvat med legat här i soffan ungefär. jävligt gött ska jag säga. men imårrn får vi ta oss i kragen med en promenad, ska posta lite nappflaskor som ska byta hem :) och sedan är det ju dax för jobb på eftermiddagen! och nu blir det ett fullt pass dvs 6 timmar, i tisdags mjukstartade jag ju med 3 :P ska iallafall bli jättekul!

hoppas ni haft en bra dag!

styled by Kerstin

     Publicerat: 2010-12-06 Kl: 16:34:43 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer

men gud ta av dom där fula brillorna mamma du ser ju inte klok ut! /Kerstin

hej hej!

     Publicerat: 2010-12-06 Kl: 13:59:45 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer
(jag vill hävda att hennes öron inte står ut riiiktigt så mycket, skyller på soffan!)

innefajs!

     Publicerat: 2010-12-06 Kl: 11:13:40 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


halloj i snöyran!
i natt har vi haft en bra natt! jag valde att testa att INTE ge kerstin sin napp när hon blir orolig och kränger runt i sängen, bara låta henne vara, inte lägga henne på sidan eller nått. å det funkade! har inte gett henne nappen en enda gång i natt, otroligt. som att hon efter en stund bara somnade om när nappis inte infann sej. jag har sovit riktigt gott :)

idag ska vi bara hänga i soffan. har bäddsoffan utdragen så vi har gott om plats å kerstin kan ligga på mage å kräla runt åxå :D det är inte plogat ute ännu så jag orkar inte ut å gå.. och mat skrapar jag fram ur gömmorna så idag blir vi riktiga innefisar!! :D

ha en finer dag!

tråååååk

     Publicerat: 2010-12-05 Kl: 19:12:39 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


denna bild sammanfattar vår dag. soffhäng.

men vad är det med denna dagen?? såååå seg!
ändå låg jag i sängen till tolv, således borde dagen gå fort, men klockan är fasen bara strax efter sju. jag fattar ingenting. vad har jag gjort idag? i.n.g.e.n.t.i.n.g. naaada. jo, jag har kollat på "i rymden finns inga känslor" och den var ganska bra faktiskt.

hela internet är dött! bara hälften av er läsare har tex besökt min blogg idag, hoho? vad gör ni? vad har jag missat? är det nått speciellt med denna dagen? haha...

imorgon är det måndag igen (nähä?) och ja, med det avslutar jag detta innehållsrika blogginlägg!

sooooo'long

mumms

     Publicerat: 2010-12-05 Kl: 13:09:13 | I kategori: Bamse & Polly | 1 kommentarer


jag satte mej just för att avnjuta en riktigt onyttig hamburgare från gatuköket här nere... mumms.. börjar äta... mumms.. men så vipps, när hälften är kvar tappade jag den på golvet och nu är den i bamses mage. bamse lycklig, jag hungrig. treeevligt.

de brändas land

     Publicerat: 2010-12-05 Kl: 11:50:41 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


just nu ligger jag i sängen och försöker njuta av det men det går inte för det luktar stekos i hela min lägenhet.
dels rester efter gårdagen när markus lyckades bränna vid ett sånt pompadomblabla-bröd, indiskt ni vet, och nu, på morgonen när den stanken börjat så vitt lägga sej, så steker människan bacon å ägg i ren engelsk anda så nu luktar det ännu värre. känns som den där stanken lixåm besudlat varenda pinal nu i hela lyan.

Lilla kerstin ligger här brevid mej i sängen och sover lunch-lur. l
illa snuttan så söt. dock sover hon lite sämre om nätterna för tillfället, eller sover gör hon hela tiden, men lite oroligt, och när hon blir sådär orolig i sömnen vill hon ha nappisen, och så måste man stoppa om henne igen eftersom hon sparkar av sej täcket... suck... så även om hon sussar fint i 8-9 timmar på raken innebär det inte konstant sömn för mej. man är napp och täcke passupp helt enkelt. hon har även en radar som känner av att NU har mamma lagt sej och somnat till igen, DÅ kör vi igen. hallelulja. känner mej dock inge trött så det är bra.

snart dax att pallra sej upp å se vad denna dagen kan tänkas bjuda på dårå!

I-landsproblemet...

     Publicerat: 2010-12-04 Kl: 19:09:51 | I kategori: Mamma-tankar | 1 kommentarer


svar:

     Publicerat: 2010-12-04 Kl: 18:53:12 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer


Anledningen till att jag varit minbebis-medlem så länge är för att jag blev medlem där när en av mina bästa vänner blev gravid, jag läste en massa och blev fast när jag följde flera mammor som skulle ha barn samma månad som henne. sedan när jag själv blev gravid så återgick jag till forumet :)

vädret <3

     Publicerat: 2010-12-04 Kl: 13:23:17 | I kategori: Bamse & Polly | 0 kommentarer


sikket väder! soligt, kallt och bara helt underbart. jag och hundarna har vart ute och gått.
gud vad skönt att gå promenad utan vagnen ibland... även om det är mysigt åxå såklart!

1 år sedan...

     Publicerat: 2010-12-04 Kl: 10:57:21 | I kategori: Min graviditet | 1 kommentarer


idag är det 1 år sedan jag fick det där plusset på stickan. idag är det 1 år sedan kerstin klev in i våra liv. 1 år sedan jag satt där på toan gråtandes med en sticka i handen som då gav mej en känsla av att hela mitt liv var förstört.


jag skulle ju bara göra det där jäkla grav-testet så att jag kunde slappna av under helgen, så att mensen skulle komma, när jag slutade oroa mej för att vara gravid... jag var ensam hemma, markus var på riga-kryssning. när jag doppade stickan i kisset tog det nog inte ens två sekunder innan det där strecket var så starkt och tydligt att färgen lixåm flöt ut på sidorna! inget spökstreck där inte...

ett år sedan livet tog en oväntat vändning och ett år sedan livet fick en helt annan innebörd och betydelse. vår älskade kerstin.

YAY!

     Publicerat: 2010-12-03 Kl: 21:58:55 | I kategori: | 1 kommentarer


JAY torkar fan röven med motståndet!

Olle och Minna är bra men inget annat än dasspapper i jämförelse :D

god natt :)

good afternoon

     Publicerat: 2010-12-03 Kl: 16:48:34 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


gaooaaagaa aahhooaaaaa gagaaaooo /kerstin

hallå i snöyran!
här har vi inte gjort många knop idag. vart ute å gått, handlat och suttit inne. jag har dock skottat uteplatsen så att man kan få upp altandörrn, vilket ju är bra att kunna...

kerstin leker vidare med sina fötter och tränar sej att sitta i sin stol. vill ju vara fit for fight om 1,5 vecka när det är matpremiär ;) det ska bli så himla kul asså!

ikväll blir det god mat, götte och idol :)

ha de fint!

snygglon!

     Publicerat: 2010-12-03 Kl: 12:57:51 | I kategori: Mamma-tankar | 4 kommentarer


tyckte det var dax att börja byta ut dom där kolik-flarrorna nu, man diskar ju delar till förbannele asså... och det är ju knappast nödvändigt längre. dock har jag ren separationsångest från dom där nappflaskorna så tänkte ta det pö om pö. så nu byter jag ut dom två små (165ml) som jag har eftersom hon oftast äter 165 per mål nu så dom är lite väl små att blanda i. trodde jag skulle behöva köpa dom där helfärgade MAM-flaskorna med 2:ans dinapp, MEN nere på konsum hade dom nästa generation MAM-flarra! med 3:ans dinapp, och kolla sikka snyggingar! skitbra med att jag fick två 3-nappar, men än får hon ha tvåans, och det har jag ju sex stycken så... sparar 3:orna tills hon blir liite större iaf :)

(om nån vill ha två st 165ml nappflaskor så hojjta till! har ettans dinapp till dom)

snö snö snö... SNÖ.

     Publicerat: 2010-12-03 Kl: 10:45:55 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


klappa klappa, känna.. upptäcka nya saker!

god förmiddag! men hua vad det snöar! jag hade planerat in en långpromenad men nu vetti sjutton, men vi kan ju inte sitta inne hela dagen heller  :/


vi har haft en bra natt iallafall, förutom att kerstin hade svårt å somna på kvällen, hon skulle BARA ligga å hålla i sina fötter. hon hittade dom för en tid sedan men nu är det bara fötterna som gäller! haha... på såvis åker täcket av henne heeela tiden åxå... suck. eftersom benen ska upp i luften stup i ett. men med lite bestämt napp insätt och lägga på sidan från min sida ett tiotal gånger så somnade hon plötsligt som en stock och sov till 6, fick bara stoppa om henne en gång vid 2-tiden igen...

en annan rolig sak som hänt med kerstins utveckling är att hon blir mer och mer intresserad av hundarna! hon har ju tittat på dom länge och "råkat" grabba tag i deras päls, men nu kan hon sitta i mitt knä och titta på dom och medvetet känna i pälsen och lixåm "klappa". så himmla gulligt <3

nu får vi se vad dagen bjuder på!

bilder :)

     Publicerat: 2010-12-02 Kl: 18:44:22 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


Annelie & Edvard, Rebecka & Edvin, Isabelle & Robin och Linda & Neyra


Lille Edvin <3


Kerstin och Edvard :)


Robin, Kerstin och Edvard :)


Fick inte till det med kameran så jag gav upp fotograferandet. Hade velat
ha med alla bebisarna på bild men tyvärr blev det inte så, en annan gång :)

mamma-träff!

     Publicerat: 2010-12-02 Kl: 17:51:27 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer

sådär ja nu har alla åkt hem och jag har röjjt upp :) det var SÅÅÅ trevligt och roligt att ha alla här! och bebisarna har verkligen vuxit sedan sist. nu skiljer det mer i storlek och dom har ännu mer sitt egna utssende :)
alla hade med sej så mycket fika så nu har jag massor över, så jag har luncher i fleeera dagar framöver haha. tack ska ni ha för det goda gooda fikat!

tog inte så mycket bilder tyvärr, men några iallafall, lägger in dom sedan när jag lagt dom i datorn när markus kommer hem! så håll utkik :)

"lång-amning"?

     Publicerat: 2010-12-02 Kl: 13:14:00 | I kategori: Mamma-tankar | 8 kommentarerjag vill inte vara fördomsfull och jag hoppas inte jag trampar någon på tårna nu... men vad anser ni om att man ammar sina barn in i lite "högre" ålder? jag läste på ett forum för ett tag sedan, om en som ammade sin 2,5 åring... hon tyckte det var så mysigt när han kom hem från dagis och drog upp mammsens tröjja å la sej och snuttade. jag bara känner spontant att det känns lite... eh... ehm... perverst. no offence. alla gör såklart som dom vill, men min egna åsikt är att det känns lite konstigt att amma ett barn som både pratar och har åsikter och är stor nog att äta riktig mat på egen hand. men nu ammar jag ju inte över huvud taget så mina åsikter kanske går lite väl åt ena hållet? vad säger ni om saken? skulle ni kunna tänka er att amma ert barn i 2-3 år?

skitnatt. blä.

     Publicerat: 2010-12-02 Kl: 09:58:43 | I kategori: Vardagsprat | 3 kommentarer

god morgon! vilken jävla pissnatt! (ber om ursäkt till er som har jobbigt med nätterna, hoppas ni har det bättre nu!) men asså fy. i natt låg jag och formulerade en blocketannons på kerstin i mitt huvud. efter klockan 12 har hon vaknat typ en gång i timmen eller varannan timme, sparkat av sej täcket, legat på rygg och glott och tyckt att är det inte morgon nu? men det är det ikke serrö lilla kerstin! och MAT det serveras tidigast klickan 05.00  i detta hushållet, och så ska det förbli. nu har vi iallafall vaknat för morgonen och hon ligger så nöjt så och snackar med sej själv här brevid. hade HON fått bestämma hade vi gått upp för flera timmar sedan, men där har hon inget att hämta, jag är envisare helt enkelt.

men nu ska vi gå upp. grejja lite å sedan klockan två kommer alla goa augustimammor hit med sina småttngar!

fullt upp

     Publicerat: 2010-12-01 Kl: 20:31:19 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

god kväll från oss!
känns som jag varit lite frånvarande idag, men det märks nog inte i bloggen, men det känns så för min del, har haft fullt upp =) markus är inte hemma så det är kerstin non stop och idag har hon på köpet vart en gnällfia, ush! är jag inte van vid alls. men nu ska hon snart göra natten.

men hon e en duktig tjejj, hon vänder ju sej från mage till rygg och från rygg till mage, och nu är fötterna jätteroliga och hon ligger och drar i dom =). förut när hon låg på skötbädden spydde hon rakt upp i luften och så hamnade det i hennes ögon! gaaah, men det verkade inte bekomma henne, tycker ju det borde svida :P

nää hörrni! vi hörs igen imårrn!
då blir det fullt hus här! 8 mammor å 8 bebisar! :P

it´s karma, BITCH!

     Publicerat: 2010-12-01 Kl: 16:46:19 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


idag har jag var produktiv. förutom att jag städat och tvättat så har jag åxå vart på bagarmossens djursjukhus och köpt mat till Polly och Bamse.
påväg därifrån hände något festligt. jag kom körande mot en korsning och var halvvägs igenom korsningen när det vart rött rakt fram så jag stannade för att inte blockera dom som kom från vänster. det blev lite i senaste laget så det blev liite trångt, men folk kom lätt förbi med sin bil. då kommer det en kille i en BMW och han måste sakta in (stackarn) för att köra igenom famför mej och bilen framför. påväg förbi vänder han huvudet mot mej och gör arg min och hytter med handen. och när han kört förbi trycker han gasen i botten wrooom, och får värsta fet-sladden och talalalalaa in i snödrivan i vägkanten. haha. så kan det gå! that's karma :P

bbrrr

     Publicerat: 2010-12-01 Kl: 13:43:03 | I kategori: Vardagsprat | 7 kommentarerIdag är det KALLT!

hallåjsan!

     Publicerat: 2010-12-01 Kl: 10:30:31 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer

god morgon! ny dag, utan andra planer än att städa, imorgon kommer ju massa augustimamor hit :D då måste det vara fint! ska ta och åka å köpa mat till hundarna, det är väl ungefär det som ska göras idag =)

igår var jag ju och jobbade 3 timmar, och det var superkul! saker å ting sitter visst kvar i fingertopparna. det var en lugn kväll men tog mej an en myyycket liten patient som skulle ta blodprov. tänkte att härregud hur ska jag få ut blod från den där livrädda lilla saken med ett ben som är 1cm tjockt å 10cm långt? haha, men det gick prima det, nemas problemas! och att hur man kör blodprovsapparaterna hade jag heller inte glömt ;) haha...
nästa tisdag blir det full dag, dvs 6 timmar. jag älskar att vara hemma med kerstin men 6 timmar i veckan känns jättebra med lite ombyte!!

nu ska vi gå upp. kerstin har just vaknat och ligger i sin säng och pratar å gurglar haha. hon skriker aldrig när hon vaknat utan ligger och pratar med sej själv tills jag hämtar henne, då möts jag av ett mega-smajl <3

ha en fin dag i kylan!