99 dagar kvar

     Publicerat: 2010-04-30 Kl: 17:38:28 | I kategori: Min graviditet | 0 kommentarertänk, nu är det alltså tvåsiffrigt antal dagar til BF! och jag har snart gått 3/4 av hela graviditeten. det har gått fort, samtidigt som det känns som hundra år sedan jag fick veta det hela. och imorgon påbörjas 27:e veckan galet.

inventering...

     Publicerat: 2010-04-30 Kl: 16:58:09 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


inventering is not the shit...

äntligen helg! började sju idag, så jag slutade således fyra, helt underbart en fredag :)
en stor del av dagen, har jag jobbat på med min inventeringslista, fyyy vad trist det är! det känns som man sitter i skolan typ, lixåm som en hemläxa. jag ska räkna alla foderpåsar, varje sort alltså, räkna ut inköpsprix ex. moms och sedan vad den totala summan av varje sort är. vi har ju tre fodermärken och det är en heeel del sorter, speciellt hills sortiment. vi har ingen tid avsatt för det heller utan det ska bara bli gjort... *gnäll* kan tycka att man kan få avsatt tid, nu måste man klämma in det bland allt annat man ska göra och det ska vara klart 1 maj helst... och det är rätt mycket att räkna! jag hade hellre tagit en halvdag på helgen eller så, och ägnat mej bara åt det å sedan kompat ut det en annan dag, så man slapp bli störd hela tiden, större chans att allt blir rätt då! men men...

ikväll är det ju valborgsmässoafton. och vi ska fira, oj vad vi ska fiiira! blir soffan, god mat och tv. perfekt ;) thats the way I like it!

höres!

jäkla åska :(

     Publicerat: 2010-04-29 Kl: 20:38:57 | I kategori: Bamse & Polly | 0 kommentarer


stackars bamse är jätterädd och har krupit upp hos mej... det åskar nämligen och det är väl nummer två på bamses rädd-lista, efter nyårsafton :(

bloggeliblogg

     Publicerat: 2010-04-29 Kl: 18:49:03 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


Äntligen vår, nu vågar man tro på't!!


jahapp, dax att uppdatera bloggen kanske. men jag har inget att leverera, här har det inte hänt något spännande alls sedan igår!

hämtade ut bebiskläderna idag iaf, haha så söta dom är! men nu köper jag inget mer förrns till sommaren... eller ja, längre fram i vår är väl mer rätt ord, får ta det lite pö om pö. nästa grejj bir väl vagnen, det är ju leveranstider åså, så lika bra att planera. en säng m.m. kan man ju fixa snabbt om det skulle behövas. annars kan väl bebisen låna hundarnas bia-bädd som säng? :P

nej jag får nog se om jag får någon inspiration längre fram ikväll, för att sitta här och sluddra gör ju ingen gladare :D

tappre polly!

     Publicerat: 2010-04-28 Kl: 18:46:32 | I kategori: Bamse & Polly | 0 kommentarer


jag är SÅ stolt och imponerad av min lille Polly! hon är så tapper och totalt obrydd att hon i förrgår var med om ett bukingrepp och opererade bort sin livmoder. redan måndag kväll var hon vid gott mot och vifftade på svansen och hade god aptit, om än lite gnällig i soffan på kvällen. nästa dag, igår alltså, helt obrydd! vi får passa henne hela tiden för hon förstår inte att hon "inte kan" hoppa upp och ner frå soffan, jaga humlor och fara runt. helt otroligt <3propp-less

     Publicerat: 2010-04-27 Kl: 22:33:23 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

jag hade ingen propp i benet! men det var det väl ingen som trodde heller, men nu är det iaf uteslutet. och jag har sett ytterligare en avdelning av SÖS, sikket jävla spring det var på mej asså..

måste sova nu. natten blev ju inte direkt fullproppad med sömn.
natti!


SÖS... igen...

     Publicerat: 2010-04-27 Kl: 12:01:55 | I kategori: Min graviditet | 0 kommentarer


Känns toppen att jag ska föda på SÖS sedan, dom var underbara!

i går kväll upptäckte jag plötsligt att min ena fot och vrist var svullen, lixåm bara den ena. man kan ju svullna lite om vrister åså som gravid, speciellt när man varit mycket stilla.. men nu var det bara vänster och paniken var ju ett faktum. blodproooopp??
ringde till markus mamma som är sjuksköterska och ytterligare 4 rådgivningar samt till karin. tog en promenad för att se om det försvann det gjorde det inte. ringde tillbaka till SÖS-akutrådgivning, som dom bett mej om, och dom hänvisade mej att ringa förlossningen "eftersom jag är så höggravid" (ok, känner jag mej inte som men...) så jag ringde dit. barnmorskan tyckte jag skulle komma dit så en läkare kunde titta på det, även om jag inte hade några direkta symptom på propp som gör väldigt ont utöver svullnad, så kan man ju inte utesluta det, och risken är förhöjd vid gravidttet.
så vid 23 på kvällen tog jag en taxi in till förlossningen dårå. blev så väl omhändertagen av en undersköterska, och jag fick ett eget rum. sedan kom en barnmorska in, hon satte en ctg på magen, så vi lyssnade på bebben i säkert tio min, mest för att det tillhör rutinerna närman kommer dit. sedan fick jag varm oboy och skorpor med ost och marmelad! gud, den behandlingen hade man inte direkt fått på akuten!
efter ungefär 40min kom läkaren in till mej. hon kunde, som alla andra åxå konstatera att vristen var svullen, men hon kände sej inte så oroad över blodpropp då jag inte alls hade ont, och svullnaden satt å långt ner, så om det mot förmodan skulle vara en propp, var den inte farlig, eftersom den isåfall satt mycket långt ner.
hon skrev ändå en remiss till ett ultraljud av benet, för säkerhets skull, så man inte missar något. så dit ska jag nu om en liten stund. är inte så orolig svullnaden har gått ner en hel del nu, men jag ringde och frågade, och dom tyckte ändå jag skulle ta tiden jag fått, för säkerhets skull.

maken till konstiga saker jag råkar ut för. jag har inte haft illamående, ryggont eller foglossningar, nej nej, jag kör på dom mer udda grejjerna istället jag.

v.26

     Publicerat: 2010-04-27 Kl: 09:05:08 | I kategori: Min graviditet | 0 kommentarerHär är v.26 bilden. i helgen var det ett par som kommenterade magen, som inte visste om det så syns det bevisligen, iaf när jag har tighta kläder. men konstigt vore det ju om det inte satte fart snart, ligger ju trotts allt en ganska stor bebis där inne nu :P

du fick visst med dej en huggorm...

     Publicerat: 2010-04-26 Kl: 20:54:46 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

idag hände en så dråplig sak på jobbet. jag kan inte låta bli att skratta.
det hela började med att en vänlig själ, kom in med en skadad huggorms-unge som denne hittat ute. det händer ju då och då att personer kommer in med skadade vilda djur så vi kan låta dem gå till himmlen...
personen stack fram en ica-påse, och sa ungefär "jag hittade den här ute, den är skadad, jag kunde inte låta den ligga" jag kikade ner i påsen, färväntade mej väl en fågel, eller mus, men det var alltså en huggorm. (ush!).
vi tog emot den, och började fundera på hur vi skulle avliva den på bästa sätt, man vill ju inte hantera en levande huggorm frivilligt. vi kom fram till att lägga den i frysen, då somnar den, den går helt enkelt i ide (oh, blev det vinter nu?") så det gjorde vi.
på eftermiddagen när vi skulle ta fram den, för att låta den somna in, var den borta. hela påsen. då hade ju krematoriet varit och hämtat de djur vi hade i frysen, vilket görs varje måndag. han tog ju alla påsar som var där såklart, tänkte väl int emer på det.
haha, jag fick ringa upp honom. såhär lät väl samtalet ungefär:

- lekebergs smådjurskremering, roland
- hej, detta är sofia på värmdö djurklinik, du har ju varit här och hämtat idag?
- ja, jo stämmer.
- jo, det är så att du har råkat få med dej en huggormsbebis som vi hade i frysen.
- jaha okej?
- ja altså den låg där för att somna in så vi kunde avliva den.
- den är inte död altså?
- nej, den bara tror det är vinter, och nu blir det ju vår igen, för den, i din bil..
- den lever alltså?
- ja precis...
- eh okej.
- det var en ica påse, vi har knutit ihop den!
- jag måste kolla i bilen!
- men vi har tejpat knuten åxå!
- eh okej, ja här är den... det rör sej inte i den?
- nej den sover väl...
- vad ska jag göra med den då???
- ja ni får ju avliva den... medans den sover får man klippa av huvudet eller liknande...
- eh ja okej, vi får göra det då.


hahaha.. stackars roland! som om det skulle kännas tryggt för att vi "tejpat igen påsen" när han har en huggorm i bilen. ja härregud vad tragi-komiskt det hela blev....


shopping

     Publicerat: 2010-04-26 Kl: 20:00:55 | I kategori: Min graviditet | 1 kommentarervad tycks? detta har jag köpt till bebis, bebis måste veta vilken familj h*n tillhör, här är det bamse som gäller ;). känns okej att köpa lite små billiga kläder... men dyrare saker får vänta.

:)
(glömde magbilden, tar det imorgon!)


stor dag idag

     Publicerat: 2010-04-26 Kl: 18:05:45 | I kategori: Bamse & Polly | 1 kommentarer

idag har polly blivit kastrerad. hade bokat in henne till imorgon, men så blev det lite lungt idag så vi tog henne idag istället. åh lilla tune. alltså när alla andra hundar sövs och opereras tänker man inte ens tanken på att något ska hända, man är vettig i sina tankar och så. men så är det ens egna hund.. då blir man djurägare.. huga. men det var bra att vi gjorde det idag, så hann jag inte stressa upp mej tills imorgon.
allt gick såklart bra, och nu är vi hemma med en polly full med metadon som ligger här brevid och är ynklig. saken är ju den att hur väl smärtlindrade dom än är kan man aldrig smärtlindra bort själva känslan av vissenhet och ynkepynk...

och bamse har varit såå fundersam! efter lunchen, när han var mätt och kunde tänka på annat än mat började han bli jätteorolig i köket. satt vid grinden och gnällde och smet tillåmed ut, och kom in till vårdavdelningen där polly låg och gnällde, åh lille bamse, han är omtänksam han!

har nu varit på h&m och köpt bebiskläder/body till polly, så hon slipper tratten, det går inte att ha då hon sover under mitt täcke, och således skrapar mej med kragen... så får bebis ärvs dom kläderna sen :P


Här kommer bilder!


vad är det som ska ske nu?


polly sover, dax att intuberas!


uppkopplad på gasen, dax att steriltvättas


operera, operera!


pollys lilla livmoder är ute!


ihopsydd och klar!


dax att vakna i mattes knä <3

Älskade lilla Polly <3
söndagen

     Publicerat: 2010-04-25 Kl: 18:41:34 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


mina jobbarkompisar (frtm fredrik) utanför det vi trodde skulle vara en finmiddag igår haha  :)

guuuuuuuuuud vad skönt att vara hemma! kom hem för ca 2 timmar sedan dock.. har sovit en stund, packat upp alla gratis-prylar och kollar nu på millennium-avsnittet jag missade igår. markus kommer om ett tag, han är på fotbollsmatch...

denna dagen var lite seg, var väldigt trött. sover dålig på nätterna och har ju vart uppe innan sju både lördag och söndag...
första föreläsningen var bra, handlade om endo-ekto-parasiter, det vill säga, inälvsmask, loppor, löss och sådant mysigt. fy fan sikket gissel det där är alltså. men lärde mej mycket om föreläsaren var rolig att lyssna på.
sedan var det lite mer om inälvsparasiter, hon var helt okej att lyssna på åxå. men sista timmen var det tre representander från SVA (statens veterinärmedicinska anstalt) som pratade om forskningsprojekt och då trodde jag jag skulle kolavippa av tristess. sista timmen med, när man är som tröttast och bara vill hem.

hela helgen har överlag vart bra, mycket för att det varit trevligt att vara iväg med jobbet, och väldigt kul att träffa de gamla kollegorna från kliniken i kållered! sedan var mässan bra med alla utställare och jag har drivor med gratisprylar med mej hem :P
men maten... ja ni läste ju om middagen igår. luncherna var ingen hit heller, kände bara "skolmat", hela tiden. fy fan... det var så skönt att karin åxå bara ville tillbaka till hotellet igår, så man slapp känna sej tråkig :P

nu ska jag kolla klart på millennium, invänta markus och sdan ska vi väl laga nån mat antar jag. och jag måste sova tidigt, börjar sju imorgon :S

(v.26's magbild får vi ta imorgon, så det kan bli en morgon-bild)

helloooo flopp

     Publicerat: 2010-04-24 Kl: 22:25:08 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

haha, nu vet jag inte vad jag ska säga. men vi skulle ju på denna "bankett", en fin middag då för alla som är med på dessa dagar. alla var förväntansfulla när vi gick dit, och förätten som var framdukad redan var väl okej, nån brö'snitt med skagenröra och nån sallad på. men sen vettni.. haha.. då var det "buffé". det skulle vara lamm-nånting med rödvinssås och potatiskaka, lät ju flott haha. det var mat upplagt i sånna kantinor, visserligen kantinor av det finare slaget, men det fick man sleva upp själv. och maten går bara att beskriva med ett ord. skolmat haha. back to skoltiden. asså, det var så äckligt! så komiskt. all luft gick ut oss allihopa, som bara satt och kände det pinsamma i hela situationen. uppdukat i en stor nedsläckt gympasal, plaststolar och skolmat. ja ni hör ju haha. vi pillade lite i maten och sedan gick vi. mari och annika stannade, anna och jennifer drog ut på krogen, jag och karin gick till burgerking, köpte mat, och sitter nu på rummet och äter det och ser på tv.

haha sjukt dråpligt!

hotell :)

     Publicerat: 2010-04-24 Kl: 19:05:05 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


håhåjaja, då satt man på hotellrummet och vilade lite då. har vart en lång dag.
första föreläsningen var jätteintressant, det handlade om fästingar och fästingburna sjukdomar, föreläsaren var lixåm lite sjukligt farcinerad av fästingar så det var nästan lite komiskt.
sedan har vi gått på mässan, plockat på oss gratisprylar, haha, handdukar, klocka, ryggsäck, ja, gratis är ju som bekant gott.
har träffat mina gamla kollegor från djurkliniken i göteborg! jättekul! verkligen :)
föreläsningen på eftermiddagen handlade om infektionssjukdomar hos katt och hund, det var lite trista föreläsare även om delar av  informationen var intressant. det handlade även om vaccin, vilket är mycket matnyttig information och fakta.

nu är vi som sagt på hotellet, jag bor med karin. vi ska snart åka tillbaka till föreläsningshuset, där middagen är ikväll, hopas på god mat :)

ha det fint!

påväg till Uppsala

     Publicerat: 2010-04-24 Kl: 07:09:22 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

härlig sovmorgon på en lördag va? är påväg med mari och annika i bilen till Uppsala. vi ska på VeTa-dagarna... det är en grejj som anordnas varje år för personal inom djursjukvård, föreläsningar åså. vi ska bo på hotell och ikväll är det middag. jättetrevligt! det kommer djursjukvårdare och veterinärer från hela sverige, och ett gäng från mitt gamla jobb/praktik kommer, hoppas jag springer på nån :)

bebis hade karateträning innan jag somnade, hårda ordentliga kickar <3 skönt!

vi hörs! ha en trevlig lördag!

nojja.. suck..

     Publicerat: 2010-04-23 Kl: 21:28:03 | I kategori: Min graviditet | 1 kommentarer

jag kommer förmodligen bli ett vandrande nervvrak innan denna graviditeten är slut. alltså ett större nervvrak än vad jag redan är då. i början av graviditeten nojjade jag halvt ihjäl mej över att jag inte kände av någon graviditet, jag kunde inte ens vara glad för jag bara oroade mej över uteblivna "symptom". men efter UL i vecka 13 lugnade jag ner mej några veckor. sedan kom rörelserna igång... då började nojjan igen. när bebis vart stilla flera timmmar trodde jag direkt något var snett! men på RUL såg ju allt fint ut så jag lugnade mej igen en liten period.
nu är min hjärna helt upptagen av att känna efter rörelser hela tiden. vissa dagar är bebisen jättelugn. även om jag känner buffar utspritt över dagen hela dagarna och lite mer rörelser på kvällen, så kan det vissa dagar vara ganska svaga rörelser.. vissa dagar är det full rulle, men tycker dom där full-rulle-dagarna kommer mer sällan. sitter i soffan och stirrar på magen, puttar på den, skakar på mej "rör dej då bebis" åså får man en liten knuff, men jag kan aldrig nöjja mej, jag vill ha kullerbyttor och karate för att vara nöjd. ååhh jag orkar inte oroa mej hela tiden :'(. å nu var ju SF måttet i den lägre delen av "kurvan" så nu inbillar jag mej att de något svagare rörelserna beror på att bebis inte får näring som den behöver eller något. suck. tur jag ska på köns-UL 3 maj, då kommer dom ju även göra en tillväxtkontroll. nu har bebis rört sej nästan hela tiden i 1,5 timme, men jag vet inte varför jag inte är "nöjd"...
just att bebisen varierar väldigt i intensivitet verkar ju väldigt vanligt.. lugna dagar, vilda dagar osv... men det tär på mej att hela tiden känna efter :'(


fästingprofylax

     Publicerat: 2010-04-23 Kl: 18:37:18 | I kategori: Övrigt | 2 kommentareridag har hundarna fått på sej fästinghalsbanden, jävlar var fästingar det kommit nu. scalibor-halsbanden är överlägsna när det kommer till fästingskydd! mina hundar har haft exakt noll fästingar sedan jag började med det för tre år sedan, och att dom håller i 6 månader är toppen!

många är rädda för dessa halsband, då det går nån skrämselpropaganda, det är galet! folk får för sej att det är farligt, att det är nervgift.. JA, det är gift, om du är en fästing, men din hund är ingen fästing. det finns enstaka hundar som får en neurologisk reaktion på halsbanden, dessa ska såklart inte ha dom, men denna reaktion är ofarlig! man tar av halsbandet och tvättar hunden, sedan går det över.

folk är inte alls rädda för antibiotika, kortison åsånt, det vill man ha mot allt. antibotika dödar ju bakterier, det är åxå ett "gift" isåfall. det finns betydligt fler hundar som blir sjuka av mediciner, än av fästinghalsband.

sedan vill man gärna använda tex dessa hemska citronhalsband, gudbevars att dom inte finns längre. den lukten, tänk en hund, med deras känsliga luktsinne att ständigt gå med ett stinkande halsband som vem somhelst får huvudvärk av. dessutom fungerar det inte tillfredstllande alls!

nej, använd ordentliga fästingskydd! om hunden inte tål scaliborhalsband, eller att man inte kan ha det av andra anledningar tex småbarn, eller hundkompis som biter i halsbandet, så använd expot eller frontline! jag själv tycker det är bökigt med dessa spot-ons en gång i månaden, och DYRT, men ibland fungerar det ju inte med halsbandet.
skippa naturpreparat, och ge din hund eller katt riktigt fästingskydd (katt kan bara använda frontline!) och minska risken att din hund drabbas av borrelila eller anaplasmos! DET är något att vara rädd för. men så långt tänker visst inte många.

lycka till med en förhoppningsvis fästingfri sommar :)


mmmmmums!

     Publicerat: 2010-04-23 Kl: 18:26:46 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


freeeeeeeeedag! sitter i soffan, framför tvn och äter mc donalds mat! mumms. har köpt pepsi och godis åxå som jag ska ha ikväll :) bara jag, hundarna och tvn i kväll för markus är iväg med sitt jobb på nån grejj.

höres!tigger?

     Publicerat: 2010-04-22 Kl: 19:57:03 | I kategori: Bamse & Polly | 2 kommentarer


ja, dom tigger... lite.. ja...

såhär ser det ständigt ut när jag äter. i samma sekund som jag sväljer sista biten, försvinner dom, besvikna. ofta får dom ju sista biten, det är därför dom sitter där hehe... men dom har känsla för när det är slut, då återgår dom direkt till sysslan dom utförde när dom upptäckte att jag skulle äta ;)

seg dag

     Publicerat: 2010-04-22 Kl: 18:30:51 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


uh vad seg jag är. jobbdagen var komiskt seg. inte för att det var så glest bokat under dagen, för det var patienter hela tiden, men vi hade  bara en veterinär idag, vi var tre sköterskor och på det var det inga direkta fall som krävde så mycket jobb av oss sköterskor. har tagt ett blodprov idag. hm ja det ät nog det!
på eftermiddagen fick jag sjuuuukt ont i nått ligament eller något på vänster sida haha, jag hade la suttit för länge och latat mej så synden straffade sej. skulle lämna hem en katt som opererats idag, och kännde hur det stramade när jag reste mej, medans jag gick upp, och ut till matte med katten gjorde det så ont att jag blev aldeles kallsvettig! fick hålla god min och informera om kattens eftervård, innan jag fick sätta mej igen, sedan gick det över.

nu sitter jag och väntar på markus. försökte ringa honom flera ggr mellan 17-18 idag men han svarade inte, och inte var han på msn heller... enerverande! men tillslut dök han upp på fb. gud blir helnojjig när jag inte får tag i honom, speciellt nu, tänk om något händer mej eller bebis, och jag måste ha tag i han åså svarar han inte. nu får det inte vara med ljudlösa telefoner för hans del, nu är det dax att bli lite på alerten här!

hoppas han kommer hem snart för jag vil ha mat!

haha kolla:

     Publicerat: 2010-04-21 Kl: 22:08:00 | I kategori: Övrigt | 4 kommentarerhaha detta måste ni ju se. detta är alltså mitt utomordentliga gudbarn Riley och hunden nellie. det är förmodligen massa hönsmammor som får panik av att se det, men jag tycker det ser så jävla härligt ut jag hoppas min unge leker med mina hundar och skrattar så den får hicka, när den dagen kommer! haha! kolla så kul dom har! och nellie är ju så liten och lätt, haha, riley är en tålig unge! fy fasen sån ska min unge åxå bli! Fridas blogg

nojj-nojj

     Publicerat: 2010-04-21 Kl: 21:45:12 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer

gud.. nu blev jag nojjig över det där sf-måttet... 21cm i vecka 24+4, de flesta verkar ju ha 25 eller så! men min bm sa att det inte var onormalt... suck, jaha, jamen då fick jag något att oroa mej över, det var väl skönt för själen det. toppen.

Bm besök nr 2 :)

     Publicerat: 2010-04-21 Kl: 19:02:47 | I kategori: Min graviditet | 0 kommentarer


i morses var jag, markus och bebis hos barnmorskan igen! det var trevligt. pratade lite om besvären jag hade med njuren för några veckor sedan, och hon tog blodtrycket vilket var perfekt.
sedan mätte hon magen, SF-måttet. min mage är ju liten, och mitt Sf mått var åxå i det lägre skiktet så att säga, även om det låg inom normal-spannet. men hon sa att det inte är så intressant förrns nästa gång, med tanke på bebsiens tillväxt, men somsagt var det inget onormalt mått.
hjärtslagen på bebis låg på 139/140, vilket var bra åxå sa hon.
vi har anmält oss till en profylax/avslappningskurs åxå. jag har funderat på det där, men tycker det är så dyrt överallt. men så, hade MVC sådan kurs och den är ju gratis, då det var ju mer än perfekt! så nu är vi anmälda till föräldrautbildning 1-2 juni, och profylax-kurs 16:e juni =). nästa bm-besök blir 18:e maj.imorgon...

     Publicerat: 2010-04-20 Kl: 21:41:59 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer...är det 1 år sedan jag fick mitt körkort!

tiden har faktiskt gått fort, nu är det bara ett års prövotid kvar dårå :)
tråk....

     Publicerat: 2010-04-20 Kl: 19:04:51 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


idag har jag verkligen inget intressant att skriva. jag har jobbat, en vanlig hederlig jobbdag. nu sitter jag här, har ätit och väntar på markus som behövde jobba över. bebis bökar och grejjar i magen, hundarna sover och äter tuggben. ja, så ser det ut för mej :P

imorgon ska jag till barnmorskan igen, det ska bli jättekul! oroar mej lite för mitt järnvärde, tog det på jobbet igår och det har sjunkt en del, ändå äter jag ju järntillskott nu. men vi får väl se hur det ser ut imorgon. längtar iaf dit, och imorgon följer ju markus åxå med <3

gud vad jag är glad att jag inte sitter fast ute i världen och inte kan flyga hem asså. nu vet jag flera stycken som bilar genom europa med svindyra hyrbilar osv, shit jag hade gått i ekonomisk konkurs om det hände mej :S

höres senare, eller imorgon!

bebis garderob :)

     Publicerat: 2010-04-19 Kl: 21:37:13 | I kategori: Min graviditet | 1 kommentarertrot eller ej, men våran bebis har redan en liten garderob :P.
de två bodysarna är dock inköpta långt innan vi fick reda på att jag var gravid.

hittils äger alltså bebis:

- en body med bamse&polly-tryck
- en body från ruthless and toothless (som dom i miami inc designat)
- en overall i teddytyg (fått med en tidning)
- små jeansskor köpta i italien, lyx-pjukks
- mina första skor


efter 3:e maj när vi vet VEM som bor i magen, blir det att börja små-handla gulliga små kläder!jobb idag dårå...

     Publicerat: 2010-04-19 Kl: 19:01:47 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


jahapp då var man tillbaka i de gammla gängorna igen då. jobb jobb jobb. dagen kändes som den var hundra år lång, men det var trevligt att vara tillbaka, även om ingenting slår ledighet såklart :P
förmiddagen var det fullt upp, men eftermiddagen var lugn, tills ungefär en kvart innan mari och jennifer slutade, då skulle plötsligt tre patienter ta prover och röntgas samtidigt, så dom fick tyvärr vara kvar lite. själv hann jag knappt städa klart, för det strulade mot slutet med provrör som gick sönder, å remisser som skulle packas å ja, smått å gott.

är iaf hemma nu. ska snart göra mej lite mat. dvs en macka med salami. visserligen mammas hemmabakta ciabatta-bröd så jag klagar inte <3
sedan ska jag fixa med deklarationen, ska dra av för mina jobbresor, tjoho, första gången jag faktiskt gör något med min deklaration. nu är man vuxen!


hemlängtan...

     Publicerat: 2010-04-18 Kl: 18:28:49 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer

ush.. känner mej helt deprimerad idag.. resan till stockholm gick mycket smidigt och snbbt, men ush det är så trist att åka hemmifrån... jag kan verkligen känna att va fan gör jag här i stockholm, jag som är så hemmakär och inte vill annat än att bo hemma i borås.. jo jag har mitt jobb här... markus har sitt jobb... han har dessutom massa fina vänner här uppe, han har ett jättebra liv här. jag är ensam. frtm att jag har jobbarkompisar har jag alltså noll kompisar här i stockholm. alla mina vänner, eller de få vänner jag har och bryr mej om, bor i borås. ibland känns det så sjukt meningslöst bara allting. idag är en sådan dag. det går lixåm inte att flytta härifrån nu. jag skulle aldrig kunna ta markus härifrån, hans liv är här. tur det inte är så långt till borås. när jag är mammaledig ska jag ta lite längre tripper till borås iaf! jag, hundarna och bebisen <3

vagn...

     Publicerat: 2010-04-18 Kl: 15:05:13 | I kategori: Min graviditet | 3 kommentarer


enda vagnen jag hittat jag kan tänka mej att ha!

nu har jag bestämt mej för att köpa den här vagnen till bebis. det är förmodligen marknadens billigaste vagn och jag funderar vad fan det är för fel på den när det är så bra pris. men så läser jag runt, omdömen, frågar folk som har en, och alla är jättenöjda... det är ingen lättviktsvagn, sådär modern konstig, utan en mer klassisk modell, hjulen är fyra stycken och rejäla, vilket var mitt enda krav egentligen... sedan är hela vagnen lite knubbig och gullig vilket jag gillar. det blir nog det mönster som på bilden åxå.
vi ska åka och provköra lite vagnar nästa helg eller nått, dom har ju inte denna, men man kan ju ändå kolla på olika typer. denna vagnen passar bra även om man är rätt lång, vilket ju är bra...

jag kommer köpa ett paket som består av:

vagn, med liggdel (hårdlift) och sittdel, så man kan byta längre fram.
babyskydd till bilen, som matchar vagnen
myggnät
regnskydd
adapter att sätta på vagnen så man kan ha babyskyddet på den
skötväska

det får fan bli bra! jag köper hellre en billig vagn och riskerar att inte vara helt nöjd än en dyr jävel som jag heller inte är nöjd med. om den rullar, går att fälla ihop, är fin och inte ruinerar mej, måste det ju faktiskt fungera bra :)
dessutom ska den vara väldigt rymlig och skön för bebisen säger dom som har en!tillbax imårrn...

     Publicerat: 2010-04-17 Kl: 22:53:42 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

imorgon ska jag åka tillbaka till stockholm.. jag hatar att åka härifrån. jag trivs så bra hemma i borås. men har mitt liv i sthlm. jag önskar att mitt liv i sin helhet förflyttades hit. känns alltid förjävligt innan jag ska åka. när jag väl åker och väl kommit tillbaka till stockholm känns det lite lättare.... 2,5 veckas semester lider mot sitt slut. jobb på måndag igen då. happy time....

wtf?

     Publicerat: 2010-04-17 Kl: 17:32:47 | I kategori: Övrigt | 2 kommentarer

asså det har hänt något jätteskummt med ena sidan av min bil! det är helt flammigt... som några av er kanske minns fick jag en skada i lacken som jag lämnade in bilen och fick åtgärdat. jag fick senare under hösten lämna tillbaka bilen då det vart små minimala vita prickar i lacken som bara kunde härledas till det område där dom lackat, vilket dom höll med om, så dom gjorde om jobbet såklart. jättabra är om där. men vad fan är detta nu som jag har på sidan? det är bara på denna sidan, IGEN, men tycker området är allt för stort för att härledas till deras jobb? tyckte först bara det var där bilden visar, men nu syns det ju över båda dörrarna både över och under den svarta listen, och under listen har dom INTE vart och lackat. så vad fan är det här?
frågan är om jag ska åka förbi dom igen... men känns inte som jag kan skylla på dom denna gången, men det är ju bara på just den sidan. nä jag vet inte alls vad jag ska göra, eller vad fasen detta är? när man puttsar på det med fuktig trasa försvinner det men såfort det torkar, är det tillbaka. helt sjukt!

kolla här, det syns ganska ok:huh??


v.25

     Publicerat: 2010-04-17 Kl: 13:13:22 | I kategori: Min graviditet | 0 kommentarer


vecka 25 nu då! om en dryg månad blir det vecka 30... det är på något sätt då som nedräkningen börjar kan jag tycka. och om bara några veckor så har barnet stora chanser till överlevnad OCH ett friskt liv om det kommer ut. härregud!
tycker bebis är lite lugnare nu än för ett par veckor sedan. eller rörelserna är lite förändrade på något vis. det börjar väl bli lite mindre plats nu, och den har en mer regelbunden sova/vaken-klocka. nu ser man åxå hela magen röra sej när den håller låda på kvällen, som en stor topp som förflyttar sej hehe.
ännu har jag inga krämpor iallafall, kan sitta ihopkrullad i soffan som vanligt och röra mej helt obehindrat. blir spännande att se hur kroppen kommer utvecklas nu, det kommer säkert gå fort.

freeedag

     Publicerat: 2010-04-16 Kl: 12:57:50 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


då var det fredag dårå. slutet av min semester är nära nära.. suck. skulle åka tillbaka till stockholm imorgon, men har ändrat planerna och åker på söndag istället, så får jag en till dag här. tycker så mycket om att vara här hemma, så pressar ut en extra dag helt enkelt.

jag och mamma har varit ute och gått en sväng, tyvärr är det inte alls så varmt som det ser ut att vara när man kikar ut i det soliga vädret... mamma åker och jobbar om en stund, sedan blir jag ensam under eftermiddagen tills pappa kommer hem. pappa har med sej min lille bil till jobbet idag och byter till sommardäck, så nu får fabian på sej sommarskor! oh det kommer bli så tyst och behagligt i bilen nu när dubbarna inte väsnas mot asfalten nå mer :D sommaaar!

har sovit sjukt illa i natt. har sprungit och kissat hundra gånger. det är så olika asså, vissa nätter måste jag kissa all the time, vissa inte alls. måste bero på hur bebisen ligger för stunden, ibland trycker det på blåsan och ibland inte.. man får väl härda ut helt enkelt. värre lär det ju bli sedan när man är så stor om magen att bara det gör att man knappt kan sova. och än håller ju inte bebisens rörelsen mej vaken heller, även om den rör sej en del när jag lägger mej är det ju inte så omfattande att man inte kan somna ifrån det. kan ju tänka sedan när en trekilos bebis ligger där och sträcker på sej. lätt att somna då kan jag tro.
hästlukt igen :)

     Publicerat: 2010-04-15 Kl: 20:54:44 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


bamse tyckte inte det var lika kul att mocka som jag tyckte :P

tog mej en tur ut till stallet i tosseryd idag igen. jag var där prick klockan fyra för då sa linda att hon skulle vara där. jag är en extremt punktlig person, men linda var sen så jag fick vänta... så jag passade på att göra något jag inte gjort på iaf 1,5 år, ja inte sedan sickan flyttade, jag mockade en box! tjoho det var riktigt roligt att mocka bajs :D oohh så fint det blev i kiitos box när jag var klar. och linda som kom tio ÖVER fyra, blev ju åxå lite glad :)
sedan red linda kiitos, och jenny sin gammle miro, och pillan sin häst dubbel i paddocken medans jag och jenny och lindas mamma eva kikade på och pratade. trevligt!
nu är jag hemma och har ätit mej aldeles för mätt. ush det blir så jävla fullt i magen numer när jag äter, som om det är ont om plats lixåm. huh.shoppingtankar

     Publicerat: 2010-04-15 Kl: 14:49:36 | I kategori: Min graviditet | 0 kommentarer

börjar fundera nu en del på allt som måste handlas till bebis. fan det är massa saker. det är så lätt att börja fundera på att köpa små söta kläder, men allt annat? puh.
bara en sån sak som VAGN. dom är så svinigt dyra, och de allra flesta är skitfula åxå. jag vill ha en hederlig vagn, med fyra lika stora hjul, och inga konstigheter. och jag vill inte betala en förmögenhet heller. jag tror inte varken min bebis eller jag mår bättre av en superdyr vagn. jag har hittat en som har superbra pris, men blir så fundersam åxå, jaha, varför så billig? men när jag läser recentioner och omdömen är alla jättenöjda. åså finns det paket man kan köpa med matchande bilbarnstol åså med. vore väl något kanske. den vagnen är åxå den enda jag hittat som ser normal ut, som ser ut som en sån vagn jag vill ha. och den har både sitt och liggdel, men det har väl de flesta kanske.
sedan ska bebis ha säng. jag ska ha en svart. det måste vara en svart spjälsäng, det måste matcha i sovrummet annars får jag lite små-panik. åså ska man då ha spjälskydd, madrass, kudde? täcke... å i vagnen? madrass eller? kudde, åkpåse, täcke? vadfan har man i den?
det finns ju mycket begagnat, men det jag kollat runt, så har jag inte hittat något som ser ut som jag vill ha det, för mej är det viktigt att det matchar in i övriga inredningen hemma... sån är jag.
tänk om det ändå räckte med att köpa lite bodys och mössor... vad enkelt det hade varit. en bärsele måste jag ha med. det verkar så smart! bärsele... det måste jag komma ihåg med.
samtidigt som det är bra att sprida ut kostnaderna, vill jag inte köpa saker redan nu, det känns för tidigt alltså. jag är en sån jäkla pessimist. det vår vänta...
vet flera som är i min vecka och kortare gågna, som redan har bebissängen bäddad och klar hemma. kläderna tvättade och nervikta i en byrå. ja alla är vi olika. jag och markus kommer väl få åka direkt från BB och hetts-handla påvägen hem till farsta med ett spädbarn i famnen med lånade kläder :P

bored

     Publicerat: 2010-04-15 Kl: 13:19:05 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


uh, idag har jag tråkigt. det är jättefint väder men blåser så det är inge skönt alls att sitta ute i solen... är ju gött annars att sitta intill husväggen i solen och läsa.. men inte idag.
har verkligen inga planer alls. kanske borde ta en tur ut till tosseryd idag igen och hälsa på linda och hästarna? jo men så får det nog faktiskt bli :)

så ja, det var väl en spännande update!

prickigkorv

     Publicerat: 2010-04-14 Kl: 21:28:41 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

sådär ja, nu har pippi långstrump anlänt för den här våren. fröken fräknig är i tjänst.


pojke eller flicka?

     Publicerat: 2010-04-14 Kl: 16:49:02 | I kategori: Min graviditet | 1 kommentarer

Det finns ju ofantligt många myter kring hur man ska kunna se om det är en tjejj eller kille i magen. naturligtvis ligger det ingen sanning i någon av dessa, men myterna rotar ju sej snabbt eftersom det är 50% chans att det blir rätt varje gång! JAG tror iaf inte ett smack på sådant här, men nu gjorde jag dessa test för skojjs skull :)

1. Titta ner

Enklaste sättet är att bara ta en titt söderöver: Är magen låg väntar du en pojke, är magen hög blir det en tjej.
Pojke

2. Räkna hjärtslag
Nästa gång barnmorskan lyssnar på din bebis hjärtslag så lyssna lite extra nog på vad hon säger. Har bebisen en hjärtfrekvens på 140+ slag per minut är det ett litet flickhjärta som slår. Är hjärtfrekvensen på under 140 slag per minut är det ett killhjärta.
Flicka (hjärtslagen låg på 140-150)

3. Godisgris?
Har du fått ett omättligt sug efter surt och salt? Då väntar du en pojke. Om du istället bara måste ha glass var och varannan dag så blir det en flicka.
Flicka (fast jag MÅSTE inte ha glass...)

4. Indiansk visdom
Enligt en legend om Maya-indianerna kunde de förutsäga könet på barnet genom moderns ålder. Jämför din ålder det år du blev gravid med årtalet då du blev gravid. Är båda jämna eller udda blir det en flicka, är en jämn och en udda blir det en pojke.
Flicka (född 83, gravid 09)

5. Fet och finnig
Får du tillbaka din värsta tonårshy under graviditeten med finnar och fet hud? Då ruvar du på en flicka. Enligt myten så stjäl bebisflickan sin mammas skönhet?
Pojke (ingen förändring i hyn här...)


6. Ringlekar
Knyt en tråd i en ring, till exempel din vigselring. Låt ringen hänga framför magen. Om ringen snurrar i en cirkel blir det en pojke, om den pendlar fram och tillbaka gömmer sig en flicka i magen.
Flicka

7. Bosatt över toastolen?
Led du av illamående hela första trimestern - eller kanske fortfarande? Då tyder det på att en liten tjej kommer att titta ut. Slapp du morgonillamående lär det bli en kille.
Pojke

8. Det hänger på benen
Har du tjocka och svullna ben så blir det en pojke. Har du istället tunna och smala ben så blir det en flicka.
Flicka

9. Kolla sängläget
Om du tycker det är skönast att ligga på vänster sida väntar du en pojke, föredrar du höger sida blir det en flicka.
Flicka

10. Kinesiska befruktningskalendern
Antik kunskap som sägs kunna förutsäga könet genom att jämföra ditt födelsedatum med datum för befruktningen.
Pojke (efter gjort testet på familjeliv...)

Pojke: 4
Flicka: 5
Alltså blir det ej tjej då, enligt detta vetenskapliga test. då kan jag avboka UL 3 maj då.. ;)


börjar bli stor

     Publicerat: 2010-04-14 Kl: 12:33:48 | I kategori: Min graviditet | 0 kommentarer


nu börjar verkligen bebisen bli stor där inne! får lite sånna olustiga känslor varje gång jag ser dom där bilderna hehe. något som lever inuti min kropp, så absurt på något sätt.
just nu har jag siktet inställt på ultraljudet den 3 maj. inte såå långt kvar nu. sedan ska jag till barnmorskan igen på tisdag, den 21 april, det blir jättekul, tycker så mycket om henne. denna gången ska markus följa med åxå, så får hon se att det faktiskt finns en livs levande pappa till barnet åxå :P
kikade lite idag på sådant 3D ultraljud... många gör ju det, och tycker det är jättehäftigt, och det ser onekligen roligt ut. men jag vet inte. det är så dyrt, och jag har läst åxå att man ännu inte vet hur de ultraljuden påverkar barnet... men spännande att se hur barnet ser ut, samtidigt som jag kan tycka att DET om något kan ju få bli en överaskning. många vill ju inte veta könet, men hur ansiktet ser ut behöver visst inte bli någon suprise :P haha. men nä vi kommer inte göra det. får räcka med det vanliga ultraljudet på mamma mia den 3 maj, får jag veta könet är jag nöjd sedan. då ska jag börja småhandla litegrann iaf.


heldag i stallet :)

     Publicerat: 2010-04-13 Kl: 21:58:51 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


vart polly än nosen vänder, hittar hon alltid något mjukt att ligga på :P

nu är vi hemma! både jag och hundarna är supertrötta efter all denna friska luft haha. först var vi i stallet i tosseryd, sedan åkte jag med linda in till ridhuset, kikade när hon tränade, och pratade med några gamla kompisar från ridhustiden, jättekul :) sedan åkte vi tillbaka till tosseryd, och jag har kikat när linda hållt två lektioner, och när hon red en annan häst. sedan åkte vi hem till linda och åt bakpotatis. en toppendag helt enkelt!
ska gå och lägga mej nu för jag är jättetrött. och så mätt att det känns som jag ska sprängas. kan man klämma bebisen om man äter för mycket??


ridhuset med linda!

     Publicerat: 2010-04-13 Kl: 12:33:46 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

om en liten stund ska jag åka ut till linda i tosseryd, tjoho! ska åka med henne in till ridhuset och kika när hon tränar med kiara, ska bli jätteroligt, dels att träffa linda, dels att träffa hästarna och även att åka ut till ridhuset =) så jag skriver mer ikväll när jag kommit där ifrån!

ha en fin dag!

venedigresan

     Publicerat: 2010-04-12 Kl: 22:30:55 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


lite bilder från venedigs små gränder och vyer :)

Dåså, dax att skriva lite om resan! Det har varit jättemysigt, framförallt bara det att åka tillsammans med hela familjen, jag har ju inte varit iväg med mamma och pappa sedan jag var typ.. liten. flygresan ner gick ju bra, men den här flygrädslan blir bara värre och värre tyvärr. men fram kom vi ju iaf.
vi bodde på ön Lido, det är alltså inte "inne i" själva venedigs stad, utan en ö en liten bit ifrån. det kändes perfekt att bo där, då själva venedigs stadskärna var väldigt full av turister. på Lido var det väldigt mycket lokalbefolkning, och det var lungt och skönt! bodde på ett fint hotell på en lugn gata. för att ta sej in till stan, fick man ta buss-båten, en högljudd, ganska trög men charmig båt som tuffade mellan olika hållplatser, riktigt mysigt.
vi har gått och gått, ätit gott, sett mycket udda byggnationer som man inte kommer se någon annanstans och haft jättetrevligt!

lite familjebilder :)

hela ena långsidan av Lido är en stor fin strand!

det finns mer bilder på facebook, om ni har mej där kan ni ju kika om ni vill =)

 

The fabulous story of the magsjuka.

tyvärr vart jag ju magsjuk på torsdagskvällen (första kvällen). kände det när vi satt på resturangen och jag fick in min mat... hjärnan sa till mej "äät inte" lixåm, men petade i mej lite pasta. men sedan sa det stopp. toaletten var ett faktum hehe och vi fick avsluta lite abrubt så jag fick komma hem til hotellrummet. tillbringade sedan hela natten och fredag förmiddagen sittandes på dass med spyhink i knät. fy fan. jag ska dock säga att magsjuka är inte min stora skräck alls, tycker inte det är så hemskt att spy åså, men jag slipper det gärna på semestern, speciellt då jag inte haft det sedan 2001. sjukt dålig timing. under fredageftermiddagen när allt stillat sej, begav sej jag och markus ut på en promenad, jag, svag som en urvriden disktrasa hasade mej fram på en liten promenad som kändes som ett matatonlopp. ja ni vet ju hur det är. men sedan blev jag ju iaf frisk. man vill ju åxå kunna njuta av mat och resturanger på sin semester, och dagarna efter magsjuka är iaf jag helst lite försiktig, så ja, det hela var bara riktigt trist att råka ut för men men...

Dax att ta igen lite sömn!

v.24

     Publicerat: 2010-04-12 Kl: 12:28:10 | I kategori: Min graviditet | 1 kommentarernu börjar det synas lite faktiskt, även med kläder på! tycker den värsta svullnaden börjat lägga sej nu åxå, att magen inte blir så förbannat uppsvälld om kvällarna utan den är ganska lika hela tiden, om än liite mindre på morgonen. men det är fortfarande festligt att magen är så liten, vecka 24 och det är fortfarande ingen som lixåm frågat, eller när man säger att man är gravid så säger folk "oj, det syns inte". men men, skönt är det, somsagt den där magen den lär komma, och den läl bli stor nog....svar till Alice, (vem du nu är, eftersom du inte har nån blogg att svara i ): jag längtar inte alls efter mage, jag är såå glad att den är liten, och börjar få lite panik över att den faktiskt börjar ta fart nu :P


HEMMA

     Publicerat: 2010-04-12 Kl: 12:06:01 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


det BÄSTA med hela resan, är att nu fått komma hem, och hämtat HUNDARNA! mina älskade hjärtegryn som jag saknat dom <3 bamse ligger ute i solen och gottar sej, polly är som ett frimärke på mej, men dödstrött, dom kommer sova gooooott idag <3

kommer bilder och inlägg om resan senare idag, och måste ju även få in min v.24 mag-bild :)

kul att de inläggen jag skickade från venedig kommit fram iaf!

sista dagen. Vi har gått och gått

     Publicerat: 2010-04-11 Kl: 14:39:00 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

0-206d215d79f921cfb4cd26b4d0b2593d.png

Kolla varifrån!

sista dagen. Vi har gått och gått och gått. Jättefint väder men blåser lite kallare idag. Nu väntar den satans flygresan. Hörs imorgon!

Äntligen frisk, ätit gott och prom

     Publicerat: 2010-04-10 Kl: 16:01:09 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

4d304faa8e7c6849547734a8c1f34a13.png

Kolla varifrån!

Äntligen frisk, ätit gott och promenerat runt på alla små gator och över små broar. Har även köpt ett par supersöta skor till bebis i en italiensk lyx-barn butik :-P

vacker vy från venedig! Åkte på ma

     Publicerat: 2010-04-09 Kl: 09:16:50 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer

0-5fa0ebdc46774aebe07d8ab0459b6b20.png

Kolla varifrån!

vacker vy från venedig! Åkte på magsjuka igår kväll så semestern ser ljus ut! Urk!

nu åker vi!

     Publicerat: 2010-04-08 Kl: 06:27:05 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


nu åker vi till venedig och blir där tills på söndag! jag kommer kanske prova mobilblogga nån gång under resan men är inte säker på att det fungerar... vi får se hur jag gör. så vi hörs förmodligen här igen på söndag/måndag.

ha en fin helg!

testar att mobilblogga inför resan

     Publicerat: 2010-04-07 Kl: 20:46:14 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

0-511afeefafbfc2635a62bd229db7cf3a.png

Kolla varifrån!

testar att mobilblogga inför resan :-)

ångeeeest

     Publicerat: 2010-04-07 Kl: 17:50:01 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


fy fan. imorgon ska vi alltså flyga till venedig. vi måste mellanlanda i köpenhamn på nervägen och i frankfurt på hemvägen. jag är så extremt flygrädd och att man nu ska behöva lyfta och landa TVÅ ggr per resväg känns ju för jävligt! jag har rena dödsångesten inför morgondagen. mår illa och är skitnervös. det är så obehagligt med tanken att sitta där i planet flera tusen meter upp i luften och det är bara ett kabingolv mellen mej och luften där ute, långt upp i det blå. ush.. stackars mej.


rena och fina!

     Publicerat: 2010-04-07 Kl: 12:28:50 | I kategori: Bamse & Polly | 0 kommentarer


pollys egenpåhittade sovplats?

nu har jag badat polly och bamse så dom är fina när dom ska till hundvakten imorgon. vet inte när dom badade sist, men skulle tro att det var i höstas... deras päls blir lixåm inte skitig så dom badar mycket sällan, men nu är dom iaf vårfina! så nu har det varit highlife här på polly som får fullkomligt fnatt efter hon badat. har aldrig sett något liknande. nu har hon lugnat ner sej och hittade som ni ser på bilden ett utmärkt ställe, enligt henne själv, att vila lite på. om vi frågar min pappa tycker han nog att hans rena tvätt inte är ett lämpligt ställe för en fällande polly att sova på dock :P
dom lossar sååå mycket hår nu, gaaah, och nu efter ett bad, blir det sisådär hundra ggr värre en stund. ush. överallt är det vita hår. men men, vad ska man göra åt det. frtm städa... får ta en sväng med dammsugaren här hemma nu innan mamma kommer hem. har varit duktig dotter åxå och plockat ur diskmaskinen och städat köket! :Prubrik:P

     Publicerat: 2010-04-06 Kl: 22:02:15 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

det var tisdagen dårå. och vad har den erbjudit? haha ja, ingenting, frtm en skål med stuvad spenat. i princip. min första riktiga semesterdag, härligt! var ju ensam hela eftermiddagen eftersom både mamma och pappa jobbade...
var och hämtade mamma nu på jobbet och provkörde hennes bil. vi ska förmodligen byta bilar när jag får bebisen sen, dom proppsar på att jag kommer tycka fabian är för liten.. jajaja, det kommer den säkert, jag måste bara få inse det själv. men isåfall byter vi bilar så jag får mammas bil, det är en opel astra från 2006 (lite väl gammal för min smak hehe) men den är special utrustad för sin årsmodell med säkerthetsutrustning, vilket är superviktigt för mej i bilval! sedan är den körd 2000mil och i princip helt som ny, den är jättefin, så det är ett schysst byte såklart, speciellt då jag inte längre får någon utgift för bilen, som jag har nu då jag betalar tillbaka lite till pappa varje månad för min bil... det gick iaf fint att köra den, den är riktigt pigg och lättkörd faktiskt. men jag ska hänga kvar med min lilla fabia så länge det går ;)

nu ska jag gå å lägga mej!

tisdag

     Publicerat: 2010-04-06 Kl: 12:01:42 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

om ett par dagar befinner vi oss här :)

lyckades somna om i ett par timmar, skönt, och värken har släppt. så nu har jag och mamma varit ute på promenad med vovvarna, det var riktigt skönt ute men tyvärr ingen sol. jag ska köra mamma till jobbet vid ett och sedan blir jag ensam under eftermiddagen, tills pappa kommer från jobbet. får se vad jag ska hitta på...

tänk så mycket små konstiga saker kroppen nu har för sej efter att jag blev gravid, det är nästan lite komiskt! tillexempel, blöder jag en del näsblod, inte så synligt, men det resulterar i att jag då och då harklar upp blodkoagel ur halsen, jätte mysigt! jag kan heller inte längre nysa utan att först korsa benen för gör jag inte det kissar jag på mej (haha den är fin). pga mina järntabletter skiter jag svart och pga mina urinvägstabletter kissar jag lime-gult. haha, spännande detta med graviditet! men man får väl vara glad att man ändå hittils varit förskonad mot ordentliga krämpor. vet ju många som redan är halvtidssjukskrivna i dessa veckor pga smärtsamma foglossningar, ryggont och annan skit. ush.

bebis har nu åxå börjat roa sej med att pressa ut rumpan så mycket det går om kvällarna, riktigt obehagligt. magen får en hård bulle på sidan, och ser helknäpp ut. och där ligger den och trycker, verkar vara nya favoritpositionen. man känner att bebisen är ganska stor nu, fortfarande så lustigt att magen är så liten som den är!

idag ska jag åxå packa lite inför resan till venedig, vi åker ju på torsdag morgon. ska bli roligt! det är ju varmare där nere åxå vilket ska bli skönt, iaf ordentligt vårväder <3 och imorgonkväll kommer markus hit, saknar honom faktiskt lite, eller nej saknar är fel ord, jag längtar efter honom lite, det är mer rätt ord :D

höres!


ajajajaj... :(

     Publicerat: 2010-04-06 Kl: 06:44:20 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

vaknade klockan 6 nu på mårrånen av världens kramp i njuren... fast på höger sida! ja jag antar att det är njuren då det är samma kramp jag hade på vänster sida förra veckan. va fan aj, det gör skitont! har stått upp en stund och nu sitter jag spiikrakt upp i sängen och det har börjar släppa nu, så jag hoppas jag kan få somna om igen om en liten stund. asså shit vad ett sätt att vakna på :(

frågor frågor...

     Publicerat: 2010-04-05 Kl: 15:03:36 | I kategori: Min graviditet | 0 kommentarervem ÄR du lilla bebis?
kan knappt bärga mej till 3:e maj, då vi får veta!

 

 

 

 

 


måndag

     Publicerat: 2010-04-05 Kl: 13:44:17 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


woho, min bluetooth fungerar igen, efter att datorn fick vara avstängd över natten!

goddagens! då var det ytterligare en mulen dag dårå. men vi har iaf inte en massa snö som det är i stockholm! puh, hade ju varit för deppigt asså att vakna upp till vinter igen.

änsålänge idag har jag inte gjort mycket. jag och pappa har varit på apoteket och köpt stödstrumpor åt mej (hahaha) som jag ska ha på flygresan till venedig. det rekomenderas ju sånna strumpor när man är gravid och ska flyga, för att förebygga blodpropp. och nån propp vill jag fan inte ha så då klämmer jag la på mej dom där tant-strumporna och ser glad ut.

ush i natt fick jag fullkomig panik över graviditeten :( dels över förlossning... och dels över hur det kommer vara att bli mamma. jag vet att jag sa flera ggr till min kära vän frida, när hon var gravid och hade sånna tvivelaktiga tankar om sej själv som mamma, hur man skulle knyta an till sitt barn åså, att det självklart inte var något att oroa sej för, att man såklart kommer älska sitt barn åså... jag intalar mej själv detta nu åxå. varför skulle jag vara annolunda alla andra överlyckliga mammor där ute...?
bara att jag aldrig kännt mej överlycklig och överväldigad över graviditeten. på forumet jag är mycket på, så är alla så överlyckliga över vad som komma skall och har massor med "ååhh jag ska bli mammaaaa" känslor. jag själv känner mer "härregud, jag ska bli mamma, kommer jag klara detta?" men men, måste väl få gå igenom dessa känslor åxå. det plågar mej inte på något sätt, och jag längtar jättemycket tills bebisen är ute och jag hoppas så innerligt att allt ska gå bra åså! så ingen missförstår mej nu...

nu ska jag se om jag kan kirra nån film att se på, något ska jag ju ha att slå ihjäl timmarna med!


huh...

     Publicerat: 2010-04-04 Kl: 22:40:20 | I kategori: Min graviditet | 0 kommentarer


varför är det inte lika spännande att läsa om förlossningar när det är man själv som är gravid? :(

boring....

     Publicerat: 2010-04-04 Kl: 20:57:25 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

sorry, detta var ingen höjjdar blogg-dag, men jag har verkligen inte gjort någonting alls idag. fattar knappt att dagen gått såpass fort som den ändå gjort!

det enda konstaterande jag idag gjort är att jag fått nått typ av återfall av mitt jobbiga luktsinne, som jag hade lite problem med i början av graviditeten :/ plötsligt får jag kväljningar av min nya deo som egentligen luktar gott.. köpte en ny, får kväljningar av den åxå. likaså sånt som luktar brännt. hoppas det bara är tillflligt för det är jobbigt. iofs är illamående en biverkning på medicinen jag äter mot urinvägsinfektionen, så det KAN ju vara pga den. jag hoppas innerligt det.

nu ska jag iallafall gå å lägga mej. tidigt jag vet, men jag och bamse var vakna pga smällare halva natten så vi är bra trötta vi..

natti natt!

vårstädning!

     Publicerat: 2010-04-04 Kl: 10:24:27 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerigår hade jag en riktig do-some-hair-dag! fick tummen ur och dammsög hela bilen och har våttorkat överallt, allt smutts och hundhår är nu väck, har tvättat mattorna å slängt skräp som gömmt sej under sätena. sedan fick såklart bilen en omgång i biltvätten så nu glänser den som den nya fina lilla bil den faktiskt är under alla vinterskit som samlats på lacken...
jag har också vårstädat min dator! slängt massa gamla bilder, och sorterat alla sparade bilder i mappar, nu skulle markus sett så fint det blivit i min dator, han skulle vara stolt. hoppas jag :D

det är fint väder även idag här i borås. jag och pappa ska ta en promenad aldeles strax. mamma jobbar dag åxå... så trist när hon jobbar helgen för man ser hemma knappt... men hon är ju ledig i veckan, och jag är ju hemma i över två veckor nu, så det är bra!

en störande sak i min tillvaro just nu är att bluetoothen på datorn inte fungerar, det är något med nån inställning och jag får inte igång den. den som alltid fungerat bra! så trist att inte kunna lägga över bilder på ett smidigt sätt. numer måste jag mejla bilderna från luren till mailen, vilket bara är bökigt :( men vi ska nog formatera om denna lilla datorn framöver så jag hoppas det blir fart i blåtanden igen då.

nu ska jag ut i solen!

smällarjävlar!

     Publicerat: 2010-04-03 Kl: 23:21:16 | I kategori: Bamse & Polly | 0 kommentarer


ligger här med en vettskrämd bamse i famnen. han trycker sej intill mej när han är rädd min lilla älskling! vad i helvete är nöjjet med dessa jävla meningslösa smällare?? kan nån förklara? ush.


lästipps:

     Publicerat: 2010-04-03 Kl: 15:06:45 | I kategori: Bloggtipps | 0 kommentarer

Detta inlägget tyckte jag både var bra, finurligt och roligt skrivet av Mr Schulman.
Många poänger och festlig läsning, mitt tipps till er en dag som denna :)

GLAD PÅSK


v.23

     Publicerat: 2010-04-03 Kl: 08:27:20 | I kategori: Min graviditet | 2 kommentarer


ursäkta min sletna trosor...

då entrar vi vecka 23 då. nu börjar magen iaf synas, fast har jag kläder är det knappt fortfarande... tycker mest jag blivit lite bredare nu från sidan, men men sakta men säkert så! jag deppar inte, tycker det är jätteskönt! men lite absurt att det får plats en såpass stor bebis där inne ändå!
nu längtar jag bara sååå tills 3 maj, då vi ska på UL för att få reda på könet, och jag reser mej ikke från den brittsen förrns  jag fått ett svar det är en sak som är säkert! först när jag vet vem som bor där inne, kan jag börja handla lite smått, jag vill veta vem jag shoppar till <3
en sak är lite kul, känner en viss milstolpe med 22 fullgånga veckor, from nu skulle de flesta landsting ge bebis en chans för överlevnad om den kom ut, även om risken för hjärnskador är stor åså om den skulle klara sej, förstås. men ändå.

ha en fin dag!

borås!

     Publicerat: 2010-04-02 Kl: 17:41:33 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


resan gick bra men det var hemska köer ut från stockholm, ända till södertälje... en timme tog det att ta sej typ tre mil men sedan flöt det på fint. kom hit vid 15.40. nu har jag och pappa ätit (mamma jobbar) och nu vilar jag mej lite. fick nämligen något konstigt anfall förut innan maten, blev jättesvettig och illamående, sedan blev jag kallsvettig, blek, och sedan började jag frysa och darra! men inget förvånar mej längre... åt lite och det känns bättre nu, förmodligen ett blodsockerfall, whatever, lite vila ska nog göra susen iaf!

sovmorgon? nej tack.

     Publicerat: 2010-04-02 Kl: 08:47:46 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


markus har livebloggat sin promme från stureby på facebook, så han är visst påväg hem :P

älskling är visst ute på långpromenad från stureby och hit! själv täkte jag ha sovmorgon men det gick ju inte, jag vaknar så tidigt numer, och idag vaknade jag med både ryggvärk och huvudvärk. någon har visst bestämmt att jag ska vänja mej av med att sova på morgonen nu innan det blir slut på´t forever när man får barn! jag tycker jag kunde få njuta av den sista tiden med sovmornar jag, men nä nä.. skit i´t...

vid tio kommer anna och ska hämta min nyckel, hon ska passa marsvinen när vi är i venedig, övriga tiden jag är borta är ju markus här men han ska ju med till venedig så då får anna, som äger kara som bodde här förra veckan, se till marsvinen och hamstern :) toppen!

ha en ra dag, själv ska jag spendera den i bilen!

go natt

     Publicerat: 2010-04-01 Kl: 21:54:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


nu blirre sängen här hemma hos oss. markus är hos en kompis som fyller år så det är bara jag och vovvarna. har städat och grejjat och ätit spenat :P

och nu äntligen på kvällen har bebis gjort lite väsen av sej, har mest kännt småknuffar då å då idag men nu så lever den rövare, skönt, då kan jag sova gott! ska ladda inför boråsresan imorgon. hej hej semester!

semesteeeeeer!!

     Publicerat: 2010-04-01 Kl: 18:57:01 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


woho!!! detta var sista jobbdagen för ett par veckor! nu ska jag ha två veckors semester, och åker till borås imorgon och stannar där till 17:e eller 18:e april. fyra dagar mitt i semestern åker mamma, pappa, markus och jag till venedig. blir jättekul, men jag är nervös inför flygningen som vanligt. vi ska byta plan både dit och hem, vilket jag ser som att hela resan blir dubbelt så farlig. huga. ush. jajaja!
så nu har jag packat kläder och packat åt polly och bamse åså. har satt mej ner nu för att vila ryggen lite, den är lite trött idag. krämpor krämpor.
detta blir min enda semester innan jag ska få bebis! så när jag nu kommer tillbaka till jobbet blir det ett lång-race tills jag går hem och väntar på förlossning, sjukt att tänka på!

nåväl, nu ska jag läsa lite bloggar och slappa lite innan jag ska städa...