idol

     Publicerat: 2010-09-30 Kl: 21:12:46 | I kategori: | 1 kommentarer

Okej, jag har skaffat mej två favoriter i Idol iår trotts allt. Jay var otroligt bra igår och idag fick man ju nästan gåshud av Linneas framträdande. så där har vi dom, Jay och Linnea. (och Olle på ett hörn).

Hoppas dom kommer vidare till fredagsfinalerna :)

bye bye amningen

     Publicerat: 2010-09-30 Kl: 16:21:17 | I kategori: Mamma-tankar | 0 kommentarer

jahapp! det var det. nu vinkar jag adjöss till amningen. jag tänkte ju amma två ggr om dagen som ni kanske minns? det gick bra någon dag, hon tog tutten både morgon och kväll. sedan ratade hon snabbt kvällsmålet. om hon så mycket som måste röra en fena extra för å få käket så duger det inte så det la vi ner, men morgonen gick bra. men så i förrgår och imorses så var det skrik och krångel så that's it! orkar inte sitta halv fem på morgonen med en skrikande bebis som inte tycker maten kommer snabbt nog. jag fortsätter pumpa så hon får i sej bröstmjölk, tycker det är viktigt. så kämpar vi sålänge tuttarna vill vara med :)

trotts saknad...

     Publicerat: 2010-09-30 Kl: 12:25:30 | I kategori: Kerstin | 2 kommentarer


så är det ju värt allt när man möts av ett stort smile när man tar upp den här lilla damen när hon vaknat!
Nu sitter hon här brevid i soffan och "pratar" och vevar med armarna. vi ska snart ta en promenad i det fina väret :)

saknad...

     Publicerat: 2010-09-30 Kl: 09:17:48 | I kategori: Mamma-tankar | 1 kommentarer

det är ju ingen hemlighet att det inta bara är roligt och myspys att ha en bebis. samtidigt som det är underbart och fantastiskt och kul så är det ibland lite av en.. ja, jag vet inte vad jag ska kalla det, men väljer nog ändå att använda ordet plåga.

egentligen är det bara en gång på dygnet som jag verkligen känner att "fan asså..." och det är när jag ska gå å lägga mej. att vakna på natten och mata åså det har jag inget emot. men just när man ska lägga sej. jag saknar att bara gå å lägga mej, vilken tid jag vill, och bara få somna i lugn och ro. nu är det en procedur varje gång eftersom kerstin ska somna först. så hur gärna man än bara vill lägga sej så får man ha passupp och se så att kerstin somnar först. och när hon väl sover efter ibland en timme, så får man ligga på helspänn en stund eftersom hon likaväl kan vakna till igen och man måste stoppa in nappen osv. sedan får man sova, och då är ju allt finemang. men fasen vad jag längtar efter att bara få gå å lägga mej. när jag vill. och få somna. när jag vill.

Kerstin och elefanten

     Publicerat: 2010-09-29 Kl: 14:58:04 | I kategori: Kerstin | 3 kommentarer


det är roligt att följa utvecklingen som sker varje dag! idag försökte kerstin för första gången ta tag i sin lilla elefent-leksak. hon har ju länge följt med blicken åså, men idag försökte hon flera gånger ta tag i den, och fick även tag i den, och så skrattar hon samtidigt =) så himla gulligt! när jag sedan la den på hennes bröst så har hon grabbat tag i den med både ena och bägge händerna, men sedan vet hon inte riktigt vad hon ska göra när hon väl fått tag i den ;)

triss i kärlek :)

     Publicerat: 2010-09-29 Kl: 11:29:40 | I kategori: Bamse & Polly | 3 kommentarer


Bamse


Polly


Kerstin (nu är 50-hängslebyxorna lite tighta hehe)

God morgon!

     Publicerat: 2010-09-29 Kl: 10:42:34 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

åh vad skönt med lite sovmorgon. Kerstin åt 04.30 och 07.30 sedan var hon vaken 1 timme sedan somnade hon, fast hon kämpade länge men tillslut fick hon ge efter för sömningheten. så då har vi sovit. fast nu är jag vaken och har pumpelipumpat och kollar på skånefruar (gudars av dåligt??)... sedan en timme tillbaka men kersin sover än...  jajaja...

idag har jag inga planer mer än att vi ska til citygross å köpa mer baby semp! där kostade tetran 6,50 styck, å på ica 8,90, hello kap! klart jag ska handla på citytgross då, och jag ska handla mängder av dom! går ju som smör.

ha de så bra idag!

Ny design!

     Publicerat: 2010-09-28 Kl: 21:21:22 | I kategori: Vardagsprat | 4 kommentarer


som ni ser har bloggen fått en ny design!
var på tiden att den blev lite uppdaterad. denna gången är designen gjord av annaform som har en av mina favoritbloggar annasara.net! min kära sambo brukar göra min bloggdesign men nu orkade jag inte vänta på att han skulle få tummen ur röva längre så då fick anna göra den, och det blev jättebra!

Tack!älskade lilla...

     Publicerat: 2010-09-28 Kl: 20:26:08 | I kategori: Mamma-tankar | 0 kommentarer

 

 

otacksam?

     Publicerat: 2010-09-28 Kl: 16:42:00 | I kategori: Mamma-tankar | 1 kommentarer

ush, jag känner mej irriterad... sitter och tycker att kerstin är en otacksam snorunge. hur kan man tycka att en 1,5 månads bebis är otacksam... suck.. jaja det är sånna känslor man får tampas med ibland. det, och det dåliga samvetet.

trodde hon ville äta eftersom det var över 3,5 timme sedan senaste målet, men ikke. här värmer man upp mjölken man slitit och pumpat ur för hennes skull åså blåvägrar hon äta mer än 50ml. hon SKA ju äta. ush asså, hatar när hon gör såhär, speciellt när det är MIN mjölk, vill inte behöva slå ut den... suck... får vänta en stund så får vi väl se. hoppas hon tar den... :( vill ju inte att hon ska hoppa över mål heller.... men kan såklart inte tvinga i henne någon mat.

ska iaf snart gå på en promenad.. jag och hundarna behöver komma ut lite och då får ju kerstin följa med vare sej hon vill eller inte.

so'long...

BVC, mammagruppen

     Publicerat: 2010-09-28 Kl: 12:12:33 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


lilla Alvin (5mån) stora Calle (2,5mån) åså Kerstin :)

idag har vi vart på mammagrupp igen
. det var trevligt. hoppade ju över förra veckan för att få sova hehe. det hade jag gärna gjort idag med, men nej, upp å hoppa! kerstin var faktiskt vaken en hel del idag, annars sover hon ju sej som bekant igenom alla sociala sammanhang... hon "hängde" tillåmed lite med polarna på golvet en stund ;)

hon hade gått upp 100g sedan förra veckan, lite tycker jag, men enligt Eeva (vår bvc-sköterska) följer hon ändå sin kurva så det var helt normalt. hon vägde nu 4796g och var 57cm lång :)

ha det fint idag!

äntligen höst!

     Publicerat: 2010-09-27 Kl: 20:37:39 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


jag älskar hösten! när det äntligen blir lite kall frisk luft och man kan få ta på sej en go jacka och plocka fram mina beloved UGG:s ;) vi har fått jättefina jackor från jobbet och nu kan man äntligen inviga den. ja nu är vädret som bäst... sol, blå himmel och frisk luft. me like!inget duger...?

     Publicerat: 2010-09-27 Kl: 18:34:52 | I kategori: Kerstin | 2 kommentarer

...jo, en sak duger just nu enligt kerstin. att ligga på skötbädden i badrummet. hon vill inte bli buren, inte ligga i soffan, inte hänga över axeln, inte sitta i babysittern, inte ha napp... och gu'nååde om jag försöker ge henne mat, det vill hon minst av allt, äta. nä, hon vill ligga i badrummet... på golvet... och veva med armarna och titta på pingu. där vill hon vara. så då får hon väl vara det.


babygym-premiär!

     Publicerat: 2010-09-27 Kl: 13:35:32 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer


uppskattat från första sekunden!


vad är detta för roliga prylar? /kerstin


gullungen <3


återkoll mvc

     Publicerat: 2010-09-27 Kl: 12:01:57 | I kategori: Min graviditet | 0 kommentarer

idag har jag varit på återkontrollen på mvc, hos birgitta. det var så himla kul att se henne igen!!! kerstin var med såklart och skötte sej exemplariskt. sov hela besöket men vaknade lite på slutet och visade hur hon såg ut med öppna ögon för birgitta. birgitta som tyckte kerstin såg ut som en docka och var helt fankastiskt söt, såklart ;)

allt var bra med mej, hade ett HB på 140 vilket är jättebra, och bra blodtryck. hon kollade hur jag såg ut down under och det var bra frtm ett litet sår på slemhinnan som håller på å läka vilket jag är helt medveten om. hon sa att det såg så fint ut så jag kommer se ut som förr när allt läkt klart ;)

vi pratade om min förlossning och gick igenom hela journalen. min barnmorska som förlöste mej var en gammal kollega till birgitta (som jobbat på sös förlossning förr) och hon sa att Lena var en super barnmorska jätte duktig, rutinerad och meriterad, så jag hade fått den bästa man kunde tänka sej. och ja, det tycker jag med :)

nu är vi iallafall hemma igen och nu tänkte jag hämta upp babygymmet, tror kerstin skulle kunna tänkas börja uppskatta det lite nu =)

hörs sen!

filbunke...

     Publicerat: 2010-09-26 Kl: 18:36:32 | I kategori: Vardagsprat | 4 kommentarer


idag är vi glada! gårdagens gnälldag har kertin glömt! hehe

händer inte mycket här idag... dagen luknar på utan matkrångel och utan skrik och missnöjje. markus är på fotboll men är påväg hem.. ikväll blir det ensam mamma söker och således fortsätta nöta på soffan hehe.

kerstin har smilat som tusan idag haha. när man ler mot henne ler hon tillbaka och när polly har skällt på katten utanför altandörn ler kerstin med mungiporna upp till öronen haha :) kul nu när man börjar få lite respons från den lilla damen <3 killar man henne med handen på magen och gör glada ljud så nästan skrattar hon lite, eller gör iallafall lite glada ljud och big smile! sötunge :)

vi får höras mer imorgon. då stor mvc-efterkontroll på schemat.
ska faktiskt bli riktigt trevligt, saknar bm birgitta :)

far och dotter

     Publicerat: 2010-09-26 Kl: 14:06:22 | I kategori: Kerstin | 3 kommentarer


Far och dotter

markus har ju ett väldigt stort intresse för fotboll och då "hans" lag aston villa. (i det närmaste helt besatt om man frågar mej...) i kerstins garderob, finns det frtm en tröjja och ett par jeans som han köppt, även en liten aston villa body med tillhörande mössa. det var väldigt viktigt att hon ska ha detta. men dom är söta ihop i sina outfits iaf ;)
godmorgoninlägget

     Publicerat: 2010-09-26 Kl: 11:29:24 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

idag inviger Kerstin sina små jeans :)

mårrn! härlig morgon! för denna morgonen har markus haft Kerstin så jag har kunnat sova i lugn och ro. vi tar en helgmorgon var nämligen. han måste ju få en sovmorgon på helgen åxå =)

angående kvällens inlägg igår, tror jag att det eventuellt rör sej om nästa utvecklingfas? mellan 7-9 veckor så kommer visst en ny fas... och om man räknar med hennes vecka hon kom försent är hon ju 7 veckor nu, så det kan ju vara något sådant. det står att dom kan skrika mer än valigt och även tappa aptiten... hon åt igårkväll en flaska gott å glatt, men så skulle vi bara fylla på för hon ville nog ha lite mer... HA... ikke, hon betedde sej plötsligt som om flaskan var hennes värsta fieende! men då hade hon ju iaf ätit det hon skulle så...

nu på morgonen hade hon slurpat i sej 200ml (!!) mat! hade kanske lite att ta igen...

nu ska vi snart gå på promenad!! ha det bra idag :)jobbigt....

     Publicerat: 2010-09-25 Kl: 19:51:00 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


ush... idag har det varit lite jobbigt...
vet inte riktigt vad det är med kerstin... (ofta man vet vad dom vill iof... inte speciellt ofta...) det började i förrgår kväll då hon totalvägrade äta kvällsmaten.. hon gallskrek i en timme å sen åt hon plötsligt som om inget hade hänt...

samma sak upprepade sej igår kväll... hon blir galen när man ger henne flaskan lixåm.. äter lite först, för att sedan börja gallskrika och bli vansinnig när man sätter flaskan mot hennes mun. och en stund senare.. mummsa i sej alltihopa.

idag har detta hänt två gånger! vid lunch åt hon bara 40ml sedan, samma visa! då gick jag ut på promenad och hon sov i tre timmar. när hon vaknade slurpade hon i sej 120ml nöjt och glatt... men så nu, vid 6 här, samma visa. hon skrek å va hungrig, jag ger mat, hon äter typ 40ml och sedan VRÅÅÅÅÅÅÅÅL! efter ca 45 minuter... så åt hon gott igen.

hon har varit rätt gnällig över lag idag. är rädd att något är fel? men samtidigt äter hon ju tillslut. är det så enkelt att hon inte är hungrig? jag tycker att hon "ska" vara hungrig, men att hon inte egentligen ÄR hungrig var tredje timme? ush.. jag vet inte alls. men hon äter ju iaf så det känns inte som nått akut. får ringa bvc på måndag om det fortsätter...

vad händer egentligen??Polly tokfia!

     Publicerat: 2010-09-25 Kl: 13:23:00 | I kategori: Bamse & Polly | 2 kommentarer


 

 

 

urpumpad....

     Publicerat: 2010-09-25 Kl: 09:55:11 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarermåndag? onsdag? söndag? dagarna är ett enda virrvarr nuförtiden och jag kommer sällan ihåg vilken dag det är. men idag är det alltså lördag. det vet jag, eftersom markus är hemma, alltså är det helg.

igårkväll ville kerstin inte riktigt somna, och likt kvällen före ville hon inte äta sin kvällsmat utan bara skrika. men så är det som att trycka på en knapp åså blir hon tyst åså äter hon som om hon inte fått mat på flera dagar. hon somnade strax efter tolv iallafall... vid 07.40 (!) väckte jag henne och ammade henne. gudars som hon sov. sedan somnade hon om litegrann, men bara 1,5 timme.

nu har jag just pumpat ur 150ml mjölk, och är fasen helt genomsvettig haha. det är jobbigt asså å pumpa sådär! högern bjuder på ynka 30ml typ medans vänstern drar till med 120ml, hehe den ligger på latsidan den där högern fast jag säger åt den att jobba jobba jobba! men det känns bra det här. kerstin ammar två ggr per dygn och äter två mål med drygt 100ml urpumpad mjölk per dag. alltså består minst hälften av hennes mål/matintag av bröstmjölk och det känns ju toppen faktiskt. så får vi se hurlänge tuttarna kämpar på. JAG kommer iaf kämpa mej blå med den där pumpen.

(frstn! jag är SÅ förundrad över varför jag inte fått träningsvärk av tex pumpandet, blir ju helt slut i armar å händer? likaså alla konstiga ställningar man burit bebis? är det nått hormon som gör att kroppen pallar med hur mycket konstiga muskelpåfrestningar somhelst??)

nu får vi se vad denna dagen bjuder på =)

roligt:

     Publicerat: 2010-09-24 Kl: 16:38:53 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


idag när jag var i farsta så tog jag med hundarna till djuraffären efter att jag och kerstin shoppat kläder. när jag gck därifrån hade jag en ganska tung påse, två hundar åså kerstin då i babybjörnen, så jag hade fulla händer kan man säga. en gammal tant gick förbi mej, stannade jag sa någonting om att ojoj, det var fulla händer du! eller nått. just då sätter sej bamse och skiter. varpå tanten säger "åså sätter han sej och krämar åxå haha, ojojoj" åså klappade hon mej på axeln. det var så jäkla kul. att hon sa det överhuvudtaget och att hon använde ordet "kräma" när hon var 85 år. haha.shopping...

     Publicerat: 2010-09-24 Kl: 14:56:09 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


Högst nödvändiga plagg! iaf ganska, nu är färgerna i garderoben kompletta ;)


tossor till kalla händer & übergulliga onödiga små skor ;)


dessa sockor sitter super på kerstin! hur mycket hon än sparkar och
lever runt med fötterna så sitter dom utan undantag heeela dagen!
*tipps*700:- fattigare, men glad ändå ;)
suprise suprise

     Publicerat: 2010-09-24 Kl: 11:05:21 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarerkerstin överaskade mej med att somna om efter frukost nummer två! hon ligger å sover på pappsens plats i sängen här brevid. det brukar inte hända, inte sådär direkt, hon somnar efter en stund igen, en förmiddagslur lixåm. så nu har hon snart sovit i tolv timmar med avbrott för mat såklart vid fem och vid nio. så idag ska jag inte klaga på sömnen ;)

idag tänkte jag ta en tur till farsta. utöka kerstins garderob igen. hon kan ju ha stlk 50 på bodysarna från hm ännu men ska köpa några nya nu, i rosa! i 56 garderoben finns inte en enda rosa body och jag tycker det är så fint så det ska hon ha! ska köpa ett par rosa byxor med för det finns inte heller. och nya strumpor. ska kasta alla skitsockor och bara ha dom tjockis-sockona från hm som sitter som berget. kan visa vilka jag menar sedan för det där med strumpor till bebis är ju en historia för sej.

nu ska jag väcka lilla kerstin nu får det vara slut på sovandet!party

     Publicerat: 2010-09-23 Kl: 23:08:32 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


Ikväll äre pappa som gäller (bilden är från BB, Kerstin 1 dygn )

ikväll har kerstin vart en riktig gnällspik och just nu är det bara pappsen som gäller. hos mej skriker hon, men pappa is the shit. hon var skrikig genom hela kvällsbadet och allt och jag tänkte att hon nog var hungrig men hon bara vägrade äta! oron smyger ju sej på på ungefär en sekund! "är hon sjuk??" efter att ha skrikit i en timme åt hon plötsligt så nu har hon slurpat 130ml så nu kan man iaf vara lugn. hoppas hon har tänkt somna snart, tror hon är väldigt trött egentligen!

vi hörs imorgon!

let´s play!

     Publicerat: 2010-09-23 Kl: 14:34:52 | I kategori: Bamse & Polly | 0 kommentarer


syskonskaran redo för lek! (iaf två av dom hehe)
nu har kerstin en pappa!

     Publicerat: 2010-09-23 Kl: 13:05:16 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarerjajjemensan, nu är alltså markus även kerstins pappa på pappret. vi var på stadsdelsförvaltningen (denna charmanta instans och personal. eller inte) och skrev papper som intygar att markus är kerstins pappa. så då var det klart.

efter det åkte jag ut till babyproffsen och köpte en spegel till bilen så jag kan se kerstin ibaksätet när jag kör. den var toppen! nu har jag kokat alla nappflaskor med en skrikande kerstin på armen. det ska hängas över axeln idag enligt henne så nu får hon hänga där åså ska jag se på ullared på tv5play! ska även försöka se kungarna av tylösand, detta pinsamma program hehe. nått ska man roa sej med!

ha de!!


jag borde skämmas...

     Publicerat: 2010-09-23 Kl: 08:44:54 | I kategori: Mamma-tankar | 4 kommentarer


skämmes ta me' faan

jag skämms lite över mej själv. och inser såklart att jag är en bortskämd gnällspik som ens vågar yppa ett ord över att jag inte fått sova mer än 3 timmar i sträck, en ynka natt av typ... hur många som helst i sträck med 6 timmars sträcksömn.
att jag ens kan öppna min mun och gnälla över en sån sak. tre timmars sömn, är för många en lyx... mina dåliga nätter är för många dom bästa dom får. jag vet det. och skämms en smula över mej själv att jag gnäller. men man blir väl hemmablind antar jag. här har det varit ytterligare en bra natt. eller enligt mina snorunge-mått, sådär halvbra... hon somnade vid 23-tiden och vaknade redan vid 4 och ammade, och sedan sov hon till sju. då tog markus henne för han skule inte till jobbet direkt då vi ska till kommunförvaltningen på förmiddagen och fastställa faderskap...


nedan följer lite amningstjat
(för den som orkar dela mina tankar kring ämnet):

jag har nu frstn lagt upp en plan kring min amning. som ni vet tog jag beslutet att dra ner på amningen rejält då jag inte längre orkar med tio minuters skrik innan hon ens försöker suga på tutten och att hon helt ratar höger tutte. så nu är planen som så, att jag ammar henne på frukostmålet (det som är nånstans mellan 4 och 8 beroende på lite när hon somnat för natten och hur länge hon sover) och så ammar jag henne en gång på kvällen sådär vid 20-tiden. och då kommer jag bara amma på vänster, det är slut på krånglet vid höger tutten nu. finito. sedan tänkte jag, att istället för att stänga ner fabriken på höger sidan, och för att se till att producera rejält med mjölk på vänster så tänkte jag pumpa ur tuttarna en gång på morgonen och en gång på eftermiddagen. detta kan jag ju sedan ge henne i flaskan någongång under dagen! vilket innebär att det blir ytterligare ett rejält mål med bröstmjölk om dagen! smart va? då blir det ju tre mål med riktig mjölk, det måste ju vara bra? då fortsätter ju produktionen även på högersidan... jag provar så, så får vi se. meeen så skönt det var igår med flaskan! det funkade perfekt att ge var tredje timme och hon var sååå tillfreds igår =)


ha en toppen dag!

och återigen, en eloge till alla er mammor som inte får sova så mycket, jag beundrar verkligen er ni är SÅ duktiga!day goes by...

     Publicerat: 2010-09-22 Kl: 19:59:33 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


hos oss just nu :D

besöket på jobbet var supertrevligt, kul att träffa jobbarkompisarna och det var en trevlig lunch. kerstin skötte sej prima och sov, åt och sov igen hehe... det går jättebra att åka bil med henne själv åxå... eftersom hon... dadaaa, sover i bilen åxå haha.

innan jag åkte hem tog jag ett samtal till kliniken, har aldrig varit så rolgt att ta telefonen på jobbet hehe. ett samtal rörande en magsjuk hund och frågor kring vaccination. en riktig klassiker alltså ;)

just nu har jag röjjt i ena köksskåpet och i badrummet då det ska komma nån ventilationsgubbe imorgon som kollar ventilationen i husen. suck. kul å ha folk springandes här hela dan :S
markus har fått en hundrasidors sifo-undersökning som han sitter och fyller i haha fy fan vad trist. kerstin små-slummrar, jag kollar på halv åtta hos mej och väntar på idol. en helt vanlig kväl helt enkelt :)sol!

     Publicerat: 2010-09-22 Kl: 11:04:27 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

sikket underbart väder! äntligen det väder jag efterlyst så länge, sol och fint, men kall frisk luft! man kan andas och man slipper svettas. I love it! bjussar på några bilder från promenaden innan jag åker till jobbet!

Polly och Bamse!


världens snyggaste storasyskon!


Kerstin invigde fårskinnsåkpåsen. jag skulle vilja ha en egen så gött som det ser ut!


god morgon!

     Publicerat: 2010-09-22 Kl: 08:46:50 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


morrn morrn!

ny, härlig dag! eller hur?
känner mej på särdeles bra humör efter en natt som bjöd på först sju timmars sömn och sedan tre till! hon är så duktig på å lägga sej på kvällen, fick bara peta tillbaka nappen några gånger eftersom hon, innan hon sover riktigt djupt, vaknar när den trillar ut.

idag ska vi till mitt jobb och hälsa på igen. det är läkemedels-lunch där idag åxå (alltså inte läkemedel till lunch utan läkemedelsföretag som kommer och informerar om produkter på lunchtid ;) ) så jag tänkte snika till mej lite gratis mat åxå eftersom dom som kommer alltid bjuder på lunch. det blir trevligt.

hoppas ni mammor där ute fått sova gott ni åxå!
vet att flera har det skitjobbigt. vill bara säga att jag beundrar er som klarar er så bra fast ni knappt får sova!idol

     Publicerat: 2010-09-21 Kl: 21:06:13 | I kategori: | 1 kommentarer
vad tycker ni om idol iår? jag har till min stora sorg inte fått en enda favorit ännu. inte ens någon på audition :(. förra året tog ju mariette mej med storm och jag får fortfarande gåsknottrer när jag ser hennes audition på youtube. annars har jag inte haft nån riktig favvis sedan daniel karlsson för några år sedan. hoppas iaf det blir en rolig höst med duktiga personer! och så hoppas jag inte det blir nån sån erik grönwall, detta härk till vidriga "sångare" som gav mej spykänslor varenda fredag!

ja vi får se vad hösten bjuder på! blir iallafall idolbloggande varje fredagsfinal :D
BVC

     Publicerat: 2010-09-21 Kl: 13:34:50 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


idag har vi varit på bvc igen och vägt och mätt. jag var ju lite orolig att viktuppgången inte skulle vara tillräcklig, sist var det ju lite lite och nu har amningen knölat igen åså... men det var ingen fara på taket! hon följer sin kurva jättefint så allt var bra! dagens siffror var:Vi pratade åxå mycket om amningen. det ÄR inge kul att amma när bebisen skriker i tio minuter och vevar vid bröstet innan hon tar tag, om hon ens tar tag... hon släpper, skriker, suger, släpper, skriker. detta sker dock aldrig om bröstet är jättefullt som på morgonen tex... men ofta på dagen och eftermiddagen... vår bvc sköterska är toppen och har inte den där gestapo-inställningen till amning (dvs gå över lik för att få amningen att fungera, det är det enda rätta.. typ) hon frågade mej hur jag ville göra. jag VILL inte sluta men jag vill inte ha all denna ångest kring amningen heller. det är inte bra, eller roligt, för varken mej eller kerstin. så nu blir det som så... att jag ammar henne två ggr per dygn, när brösten är fulla och amningen blir en trevlig stund för oss båda. resterande mål blir det ersättning. 105ml var tredje timme är vi "ordinerade". det känns SÅ bra att ha tagit ett beslut och nu kör vi såhär ett tag åså får vi se sen =)


sedan åkte vi till babyproffsen och köpte en åkpåse i fårskinn till vagnen. hittade en från emmaljunga (samma som vår vagn) som var på rea, 895;- istället för 1400:-, sikket klipp! så nu blir det varmt och skönt i vagnen hela vintern.

nu tar kerstin igen sej lite i babysittern... hon sov visseligen till å från bvc och babyproffsen åxå, men hon har väl inte att ta igen efter natten.

ha en fortsatt fin dag!


bortskämd...

     Publicerat: 2010-09-21 Kl: 09:17:19 | I kategori: Vardagsprat | 3 kommentarer

ja, jag inser att jag är en bortskämd snorunge... snormamma, men tänker ändå klaga lite. denna natten var jättedryg. inte för att lilla damen skrikit för hon har vart tyst som en mus, men hon har inte sovit längre än ca 3,5 timme i sträck. känslan av hopplöshet, jordens undergång och the end har sköljt över mej med råge. hon somnade snällt vid 22 i sin säng, men vaknade tyvärr redan efter en timme. markus tog henne och gav henne mer mat och hon somnade snabbt om igen... men vaknade igen vid 1, hallå? ETT? jag gav ännu mer mat och hon somnade igen... men vaknade 5... alltså efter ca 3,5 timme. hon var en snäll tjejj och somnade om till 8. ok ok OK jag måste inse att bebisar inte alltid sover 6+3 timmar, och det gör jag åxå, inser alltså, men det hjälper inte mot hopplösheten. nu är vi iaf vakna och det är iofs helt ok eftersom vi ska till bvc nu på förmiddagen och väga kerstin. hoppas hoppas hon gått upp ordentligt i vikt idag!

ha en bra dag allihopa!!


snart ett minne blott...

     Publicerat: 2010-09-20 Kl: 19:09:48 | I kategori: Min förlossning & livet på bb | 1 kommentarer


jag saknar förlossningen...
och för varje dag som går hamnar den längre och längre bort, och kroppen läker och alla minnen och spår efter denna upplevelse försvinner... hur jobbigt det än var efteråt att känna det som att hela kroppens innehåll skulle trilla ut där nere när man ställde sej upp, så saknar jag det nästan nu! när jag läser om dom som just börjat återhämta sej efter sin FL och dom som snart ska föda så längtar jag tillbaka. sjukt va? självklart det är skönt att vara läkt och sej själv igen, men ändå saknar jag det... just för att denna fantastiska upplevelse snart bara är ett minne blott. just det. ett minne. det kommer inte finnas några spår kvar på min kropp om vad jag upplevt. (ja frtm den lilla parentsen att man har en bebis att ta hand om då ;) inga små krämpor att klamra sej fast vid... Om en vecka ska jag på efterkontroll hos min bm birgitta på mvc och sedan känns det lixåm... över. lite sorgligt faktiskt.


triss i söthet

     Publicerat: 2010-09-20 Kl: 16:54:35 | I kategori: Kerstin | 3 kommentarer


Roligt att "sitta" i soffan


lilla gullungen!


inte lätt att fånga ett smile, men det går nästan :Dpyssel...

     Publicerat: 2010-09-20 Kl: 14:05:34 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarernu efter promenaden har jag städat! är ganska stolt att jag inte låtit hemmet förfalla även om jag har fullt upp med kerstin. jag vet att det finns folk som tycker jag är lite överdriven med städandet, men jag ser det såhär. om jag lägger 15-20 min per dag på å damma lite, röjja köket och rolla soffan fri från hundhår, innebär det att jag i princip aaaldrig behöver storstäda! för jag håller efter lite varje dag istället. för storstäda hatar jag. så nu är det iaf fint och rent här. och kerstin sover ute i sin vagn och jag äter, surfar och kollar greys anatomy.

sedan ska jag försöka ta mej till affären. ska köpa ny ersättning, vi började ju med babysemp lemolac och det är pulver och jag hatar det. huh, tetra är så mycket smidigare! som i natt skulle jag blanda lite, var tvungen att koka vatten för hade inget förberett, sedan spillde jag vatten utanför när jag skulle hälla i flaskan så då blev det ju för lite vatten iförhållande till pulvret osv. nehejj! och eftersom magen inte verkar vara ett probem återgår jag till tetra och vanlig babysemp.

nää nu blev det sådär långt igen...sömn är guld.

     Publicerat: 2010-09-20 Kl: 11:39:54 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

i natt bjöd kerstin in oss till skrikfest igen. 00-02 var det fest här! eftersom hon inte skrikt över huvudtaget på iaf 4 dygn kändes det dock inte som jordens undergång. hon la sej vid 22 efter badet, pyamas på och kvällsmaten. men sedan vaknade hon alltså vid tolv och kände för att hålla lite låda. men tilslut somnade vi ju. hon vaknade igen vid 8, alltså 6 timmar senare. och jag har nu konstaterat att hon har inte magknip. om man har magknip bör man således ha det oavsett vart i lägenheten man befinner sej, eller hur? när jag la henne på skötbädden (hon älskar att ligga där av nån anledning) så blev hon helt tyst och glad. jamenar hade magen knipit och hon skrikit av en anledningen borde magen knipit även i badrummet.

vi skulle varit på mammagruppen idag klockan 10.30
men när jag vaknade vid 8 kände jag att jag orkar inte. kerstin somnar alltid om i ca 3 timmar efter sin morgonmat (oavsett om morgonmålet inträffar 4,5 eller 8 lixåm) och jag prioriterade tre timmars extra sömn mot mammagruppen idag. det var ju inte sååå kul där, så det känns okej, men lite synd åxå, men det kommer ju vara varje måndag så det går nytt tåg. skönt var det iaf att få sova någar timmar till, så man får vara utvilad ännu en dag.

nu har hon ätit igen och ligger brevid mej och hickar och fiser <3 vi ska starta dagen här nu och gå en promenad åså. ska nog ändå ta mej till bvc idag och väga henne. amningen strular ju lite igen och jag är rädd att hon inte får i sej det hon ska.. tycker hon äter så fort numer. tio min sedan släpper hon lixåm. suck. jag  hatar att amma och framförallt hatar jag all ovisshet runtomkring det. men men vi kämpar väl på, har siktet inställt på två månader. tar en månad i taget just nu med amningen...söndagsmys

     Publicerat: 2010-09-19 Kl: 18:59:15 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


då var söndagen snart till ända... och vad har vi gjort idag? promenad på förmiddagen... röstat... jag och hundarna har lekt med bollen... kokat nappflaskor (detta jäkla kokande.... suck...) kollat idol-repriser, gått en promenad till... ja, en typiskt slappar-söndag antar jag =)


ikväll blir det väl valvaka, inte mycket att välja på, men nu har jag ju röstat så då får jag väl löpa linan ut och kolla på resultatet. får se det lite som eurovision, att man vill se röstningen även om den är trist eftersom man vill se vem som vann? ;P

frstn har kerstin för tredje dagen i rad sovit en eftermiddagstupplur vid ungefär samma tidpunkt. både igår och idag provade jag lägga henne i sitt täcke i soffan, och jojo, efter en liten stund av att ligga tyst och lungt och kika sej runt och snutta på nappen har hon somnat! vore ju toppen om man kunde ha en någolunda "fast" tid för en eftermiddagslur framöver. rutiner, är alltid bra, det tror jag =)


ja, jag har röstat

     Publicerat: 2010-09-19 Kl: 14:26:06 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer
sådär ja! nu har vi dragit vårt lilla strå till stacken och röstat! vuxenpoäng till moi!
jag lät kerstin bestämma, och eftersom hon gillar sin nya gröna overall så mycket
så tyckte hon att vi skulle köra på något liknande parti så vi valde - de gröna! ;)


wooohaha!

     Publicerat: 2010-09-19 Kl: 09:04:27 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


oh yes man! igår la jag kerstin lite senare, dock inte så mycket, typ 30min för hon var så trött. och mycket riktigt förskjöts både första matmålet och tiden hon vaknade på morgonen :)


dock är nu min sömn ett problem. efter att kerstin föddes har jag sovit bättre än jag gjort på flera år. jag har haft emorma sömnproblem där det tagit mej uppåt FEM timmar att somna och vissa nätter fick jag bara ihop 1-2 timmars sömn och så skulle man upp å jobba på det... kunde åxå vakna på natten och ligga vaken iaf två timmar...

men sedan då en dryg månad tillbaka sover jag som en gris. somnar snabbt och sover sedan gott. och har ju fått typ mellan 6 och 10 timmars sömn per natt/dygn!

men nu.... sover jag illa igen. tror att jag ligger lite på helspänn över att kerstin ska vakna... måtte det vara övergående. det var så fantastiskt att sova, och kerstin sover ju så jag har ju ingen anledning att ligga vaken :/

god morgon på er :)

svar:

     Publicerat: 2010-09-18 Kl: 16:16:43 | I kategori: Övrigt | 2 kommentarer

ang läggningstider:

hittills har kerstin varit en klocka på den punkten. beroende på tiden hon somnat har hon vaknat exakt antal timmar senare osv. när hon sovit fyra timmar första sov-passet har det verkligen gått å ställa klockan. somnade hon 11 vaknade hon 3, somnade hon 12, vaknade hon 4.. somnade hon 2 vaknade hon sex... 3... vaknade 7 =)

och nu när hon sovit sex timmar har det vart lika. igår somnade hon 30 min tidiagre än igår, och vaknade 30 min tidigare för första natt/morgonmålet, så jag tänker iaf prova jag =)

i kväll lägger vi henne en timme senare åså får vi se. alla barn fungerar väl olika och jag tar förgivet att det inte alltid kommer vara just så här heller men NU är det så iaf =)

Alla ni andra mammor; hur fungerar det med sömnen för era bebisar?
dränkt katt

     Publicerat: 2010-09-18 Kl: 14:49:52 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


sitter just nu i soffan och torkar efter en ganska blöt promenad till och från farsta. vi knallade dit och åt korv å mos, och när vi skulle hem fulkommligt öööste regnet ner. så nu är hela badrummet belammrat med prylar som måste torka. puh. men det är lite mysigt ändå tycker jag att gå i ösregnet iaf om man vet att man ganska snart är hemma och kan byta till torra kläder och lägga sej under ett täcke och inte behöva gå ut nå mer den dagen :D

markus ska in till stan på fotboll så det blir solokvist igen för mej och kerstin... männen har det bra dom.. dom KAN åka iväg och roa sej. som ammande mamma är man fast i hemmet med sina mjökmaskiner. typ. det är iallafall inte lika självklart som mamma att kunna åka iväg å göra saker på egen hand, som det blir för pappan.... men men det är situationen som är som den är, ingens fel lixåm.

nu ska vi inte göra nått mer idag jag, vovvarna och kerstin, än att bara götta oss i soffan!stolt mamma!

     Publicerat: 2010-09-18 Kl: 10:34:13 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

jaha minsann! ytterligare en natt fylld av sömn! efter kvällsbadet, pyamas och nappflaskan somnade kerstin på helt egen hand i sin säng när jag lagt henne vid 22. och sedan sov hon till 4 :) då ammade jag henne (fast att jag tänkt tillåta mej att inte amma på natten) men jag var ändå vaken och vid gott mod. sedan somnade hon igen som en stock efter tio min och vaknade halv åtta och åt igen. sedan fick markus ta henne så har jag sovit tills nu. skönt! är såå stolt över min lilla snutta som somnar själv i sin säng!

såå, först 6 timmars sträck sömn och sedan 3,5...

funderar på om man ska skjuta lite på läggningen, så hon kanske sover en timme till på morgonen, hehe, vad kräsen jag börjar bli då, aldrig nöjd ;)

nu får vi se hur länge detta håller i sej. kan ju vart så att de dygnen hon skrek och var skitjobbig, var hennes femveckosfas! det stämmer ju med åldern och beteendet faktiskt.

igårkväll hade vi besök frstn! FÖRSTA besöket, frtm min mamma och pappa. haha. folk verkar ha det som en plåga att det kommer folk hela tiden. Jag har inga vänner i sthlm frtm jobbet och där har ju jag själv hälsat på, men igår var markus kompis joppe här och hälsade på minsann =) skönt att kerstin uppförde sej, faktum är att hon har inte skrikit (frtm hungerskrik då) på över två dygn nu =)

nu ska jag sätta igång min dag =)


alla sätt är bra....

     Publicerat: 2010-09-17 Kl: 16:19:52 | I kategori: Vardagsprat | 3 kommentarer

nu på eftermiddagen har jag och kerstin varit i farsta! jag är inte jätteförtjust i att ta henne med ut bland all lort (aka snuskiga människor) men jag kan ju inte sitta hemma och glo hela dagarna heller och hon är ju iaf en månad nu, så liite tål hon väl hoppas jag. hon fick sitta i bärselen och sov hela shoppingrundan :) Vi köpte en fleeceolverall till henne och en mössa. vi har en fin fleeceverall vi ärvt av Riley men den är lite trång i benen om hon ska sitta i bärselen med den så vi köpte en lite större.

väl hemma var det dax för hundarna att få leka lite, så vi invigde overallen direkt. jag vägrar låta mina hundar försummas så man får lösa situationerna på sitt eget vis, denna gången fick kerstin sitta ute i babysittern och vara med. lite frisk luft tål väl bebisar? och det tog ju 5 sekunder innan hon slockade ;)Alla sätt är bra utom dom dåliga!


gäääääääsp, oh så trött man blir av en tur på stan


snark....


gullunge <3

going 56

     Publicerat: 2010-09-17 Kl: 13:12:28 | I kategori: Vardagsprat | 3 kommentarer


hej hej här har ni oss!

idag har vi börjar nalla på 56-garderoben. har inte hunnit tvätta så nu var 50-kläderna slutt... 56-bodysarna är liite stora, 50 passar perfekt, men i byxor kan hon ha 56, det är lagom! tänk, folk sa åt mej att det var ingen idee att köpa stlk 50, och nu är hon över en månad och har fortfarande stlk 50, fast att hon väger 4,5 kg och är 55cm lång =).

Förutom att kerstin haft en suupernatt så har hon idag även ammat utan amningsnappen! nu SKA den bort jag orkar inte med skiten längre. antingen ska nappen bort eller så slutar ja amma, thats it. men idag tog hon tutten utan faktiskt, efter mycket om och men dock.

jaa hörrni, det blir mycket bebissnack nuförtiden.

perfektion!

     Publicerat: 2010-09-17 Kl: 08:06:48 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

OHLALA!! vet ni vad. igårkväll slumrade kerstin till efter amningen vid 22... så jag la henne i sin säng och så la jag mej åxå å tänkte att jag kunde slumra en pyttis innan kerstin vaknade igen, då jag tänkte ge henne flaskan och sen i sedvanlig ordning vara vaken till 02. meeeen, den lilla damen sov till 4!!!! då vaknade hon lite smått och jag gav henne 100ml ersättning (i love flaskatning, snabbt, lätt) sedan somnade hon om på tio min och sov till nu, 8.00! perfekt ju, SÅ vill jag ha det varje natt. hoppas hon somnar om en timme eller två nu så hade det ju varit helt toppen, slippa börja dagen vid 12 lixåm. 9-10 är ju perfekt. OCH tillråga på all perfektion slapp vi ju allt vad skrikfest stavas, inte ett knyst på heeela natten. eller kvällen heller för den delen. underbart <3

ha't gött!


våran dagsrutin

     Publicerat: 2010-09-16 Kl: 20:32:48 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

faktum är att mina och kerstins dagar faktiskt ser ganska likartade ut! en rutin har infunnits sej och jag ska försöka hålla på den, om det går.

den ser ut som följer:

efter att ha somnat för natten kring 01-02 (ej ultimat men det fungerar bra):
 • vaknar hon runt 6-7 och ammar.
 • vaknar igen vid 9-10 och ammar
 • jag går upp vid 11, har lite egen tid, städar, äter frukost, rastar hundarna i trägården.
 • väcker kerstin vid 12 och ammar
 • går ut på promenad, med vovvar och vagn vid 13-14-30 typ.
 • kerstin sover kvar i vagenen iaf 30 min minst, utomhus.
 • ammar runt 3 igen.
 • kerstin sitter i babysittern och grejjar och somnar efter en stund, en kortis.
 • sedan är hon vaken under eftermiddagen och kvällen, men lite powernaps då å då bara.
 • ammar runt 18 och 20.
 • kvällen går, hon får även ersättning om hon inte är nöjd efter amning.
 • sista målet, numer bara ersättning, vid midnatt.
 • skrikfest midnatt till 02 (01 har det vart, även 03 puh)
 • och sedan börjar det om.

markus får ta kerstin när han kommer hem, så sitter jag mest i soffhörnet som en matmaskin när kerstin vil äta, sedan tar jag henne igen när natten kommer, så markus får sova eftersom han ju jobbar =)
jag får ju sova minst 8 timmar per dygn vilket är toppen och jag känner mej riktigt utvilad! nu har hon börjat vara vaken lite mer på dagen igen, iaf på eftermiddagen och kvällen så jag hoppas vi kan vrida tillbaka dygnet något efter hand framöver.

jag tror rutiner är viktigt för bebisar och vi ska åxå försöka ha en tydlig kvällsrutin med bad, få pyamas och äta ett ordentligt mål mat, då blir det flaskan. är åxå glad att hon faktiskt somnar i sin säng även om jag lägger henne vaken, bara hon är lugn så somnar hon efter en stund =) på natten alltså.

ja, vi får se hur länge det håller i sej =)i'm a murderer

     Publicerat: 2010-09-16 Kl: 15:14:18 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


ush... på dagens promenad råkade jag trampa på en såndär vinbärssnigel
(eller vad det heter.) en sån stor ni vet. fy fasen. KRAS hörde jag bara och jag insåg vad som hade hänt. tittade ner på marken och där låg den stackaren och vred sej med ett hus som gått i tusen bitar! vad händer med en hemlös snigel? lixåm skalet växer väl inte ut igen? jag kände att det enda jag kunda göra var att släcka det lilla snigellivet för gott så jag trampade ihjäl den :'( vad ska man göra lixåm? sorgligt var det. våndades något fruktansvärt där jag stod med en mosad snigel framför mej. ush klump i halsen de luxe. när jag tittade upp och skulle gå vidare ser jag att ett gäng gatusopare hela tiden stått och betraktat mej där jag stått å pratat för mej själv och nästan grinat över sniglen. dom småskrattade åt mej. hmms.

väl hemma fick jag åxå lov att slå ihjäl en geting. var rädd att den kanske skulle ge sej på kerstin och hade inte tid att fånga den och släppa ut den då kerstin just hade vaknat och behövdes tas upp ur vagnen...

så idag har jag två liv på mitt samvete. en snigel, och en geting.
may they rest in peace.


it's a gooood day!

     Publicerat: 2010-09-16 Kl: 11:38:04 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

ahhh, sikken bra natt! kanske kände kerstin på sej att hon var nära på att bli vräkt ;) närå. men hon skrek inte alls mycket igår kväll. 00-01 var det lite gallskrik-attacker, men inte alls mycket. la henne vid 1 när hon var lugn och hon låg och snuttade på sin napp och somnade :) sedan vaknade hon och åt vid 5 igen, och vid halv 9. nu sover hon fortfarande och jag har min lila egen tid med frukost och tv, väcker henne klockn 12 så går vi på promenad. tycker vi har börjat få rätt bra rutin ändå =) samtliga ggr jag lagt henne har hon varit vaken, men lugn, och somnat själv i sin säng.

igår gav jag henne endast ersättning sista målet vid 12. hon slukade 120-130ml! kommer sluta amma det sista målet och bara ge ersättning. mjölken är ändå så tunn och fettsnål på kvällen och det är skönt att byta ut det målet till ersättnign som hon håller sej mättare på. å då VET jag att hon är mätt om hon skriker sedan. för har hon ammat blir jag lixåm osäker, hm, hon kanske behöver mer? hur mycket åt hon egentligen? osv...

igår var hon vaken på eftermiddagen och kvällen, så hoppas det fortsätter så kanske hon kan skujta tillbaka dygnet lite efterhand.

nåväl, det var min morgonrapport!
vi hörs lite senare :)


rösta?

     Publicerat: 2010-09-15 Kl: 20:53:02 | I kategori: Övrigt | 6 kommentarer


ush på söndag är det röst-tajm, ska jag orka pallra mej till valbåset detta år? inte min starka sida. politik intresserar mej inte för fem öre och jag har inte koll ALLS på vad nått enda parti står för. jag har röstat en gång innan (har fått rösta två) och då röstade jag på miljöpartiet eftersom det lät bra med miljö. typ. i år vet jag inte. känns ju som man blir halshuggen om man skiter i att rösta. iaf säger det högt att man skiter i valet. eh. så jag får väl gå de 50 metrarna som krävs över till skolan utanför och rösta. på något. kanske ska jag köra ole dole doff? eller kanske kerstin kan få bestämma? frågor frågor frågor! och uh så ointressant. dont hate me.

fråga: om man nu är helt obevandrad och ointresserad och inte vet nått om nått parti. och heller inte är intresserad av att ta reda på det... (det ÄR tillåtet att vara politiskt ointresserad!) är det då bäst att avstå att rösta? eller ska man rösta fast man inte vet vad man röstar på?

en plan?

     Publicerat: 2010-09-15 Kl: 17:09:27 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

sötaste rumpan i stan?

enda som duger just nu är visst att hänga såhär! undrar hur dom tänker. utgå från vrålskrik. man börjar söka vad som är fel. napp? nähä... gunga i babysitter? nähä... mat? nänä ok... ligga i famnen? nehepp... hänga över axeln? ahhh ok det var DET du ville. har hon en plan när hon öppnar munnen och skriker? "jag vill hänga över axeln"?


vad klagar jag över egentligen?

     Publicerat: 2010-09-15 Kl: 15:01:05 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


Efter en långpromme sover Kerstin gott kvar i sn vagn utomhus

jag har tur som har en bebis som inte är jobbig BÅDE nätter och dagar iallafall. hon är så nöjd och glad och lugn hela dagarna. sover gott i vagnen, i babysittern, sitter och kikar sej omkring och roar sej med sin napp på egen hand, och jag har tid för både mej själv, vovvar och hemmet. måste tänka på det i natt om det blir lika igen att jag inte kan behålla lugnet! måste åxå tänka på alla som inte KAN få barn. man ska vara tacksam, även när det är jobbigt. tänk positivt tänk positivt. och vad klagar jag på egentligen? om jag har 21 timmar som är mysiga med min bebis och 3 som är jobbiga? vad är jag för finsmakare egentligen???

looosing it

     Publicerat: 2010-09-15 Kl: 10:34:23 | I kategori: Vardagsprat | 3 kommentarer

kan man helt tappa förståndet när man har spädbarn?

blir rädd för mej själv! i natt satte kerstin igång skrikfesten 01.30 dvs när hon annars brukar anses sej skrikit färdigt och somna för natten. jag höll på å gå i bitar... hade ju försökt få henne att sova i 2 timmar redan dock relativt lung och tyst då magnipet verkade hålla sej borta igår. det var bra! försökte amma henne när hon började skrika men blev galen på amningnappen som bara flög iväg hela tiden när kerstin vifftade med armarna och skrek. jag HATAR den jävla amningnappen och i det läget får jag verkligen förhindra impulsen att slänga både napp och bebis rakt ut i jag vet inte vart. så jäkla vidrigt att ens få den där tappa förståndet-känslan. nu är jag ju frisk i huvudet så jag slänger inte mitt barn i väggen som tur är. nöjjer mej med att lägga henne framför mej och hålla för öronen en kort stund. jag blir så ledsen över att jag blir arg på kerstin :( det är det värsta av allt! det som gör hela den där känslan. jag vill inte känna så. allt slutade iaf med att jag  efter att gått med henne lite och hon ändå skrek, la henne skrikandes i sin säng och gick på toa för att slita mitt hår. när jag kom tillbaka hade markus satt napp i mun på kenne (nappen som visst plötsligt var bäst i världen igen efter att ha hatat den senaste timmen. det svänger fort i bebisvärlden hehe) sen blev hon tyst och somnade. skönt. skrikfesten var således bara 30 min lång denna natt. hon sov till 7 och sedan till 10, och nu ska hon väl sova hela dagen igen antar jag. iofs skönt för då har jag mycket tid att göra vad jag vill. i natt måste jag samla ihop mej. annars kommer jag snart sitta på hispan hehe. nä. så illa är det väl inte :) (än). kerstin är världens finaste bebis och jag är ändå glad att hennes dygn har 21-22 bra timmar och bara 2-3 dåliga <3. hade dock varit trevligare om dom där dåliga timmarna var lite bättre placerade på dygnet... jag är dock inge trött alls varken nattetid eller dagtid så det är skönt att få all sömn man behöver. annars vet jag inte vad man hade gjort?

nu hoppas jag kunna sova lite till.
god nattK i BT

     Publicerat: 2010-09-14 Kl: 22:33:43 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer


Just'ja! Kerstin var ju i Borås Tidning i söndags =)
(kommer ju från borås därav fick hon vara med där i)soffmys

     Publicerat: 2010-09-14 Kl: 16:29:52 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


soffläge, pollymys och topmodelrepris. gillas :)


Polly gillar't hon åxå ;)as we speak

     Publicerat: 2010-09-14 Kl: 14:28:30 | I kategori: Vardagsprat | 3 kommentarerHemma hos oss just nu!

Vovvarna tuggar lycklig på varsitt grisöra och kerstin sover ute i sin vagn. och jag sitter här. vi har just kommit hem från en promenad tur och retur till farsta. har vart på djurmagazinet och köpt hö och pellets till marsvinen och självklart fick ju vovvarna nått gottigt åxå :) börjar gå riktigt bra att gå med hundar och vagn nu. me like :)1 månad!!

     Publicerat: 2010-09-14 Kl: 10:53:39 | I kategori: Kerstin | 1 kommentarer


mmmmuffins

     Publicerat: 2010-09-13 Kl: 21:40:01 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


jag har just tryckt i mej sex sånna här drömmuffins. någon typ av uppladdning inför natten. (eller ett allmänt onyttigt levene....) jag bara antar att kerstin tänkt sätta igång skrikpartyt här snart och när det slutar vet man ju inte. hoppas på en bättre natt än i natt iaf då hon skrek tillåfrån till 03 :(. men jag ska inte klaga hon sover så gott efter det så jag får många bra timmars sömn trotts allt! bara lite snedvridet på dygnet ;)

snart ska vi se på "lite sällskap" filip och fredriks nya program som jag gillade skarpt :)

vi hörs imårrn!

mammagrupp

     Publicerat: 2010-09-13 Kl: 15:12:34 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


sådan mor...


...sådan dotter!

idag har vi varit på första mammagruppsträffen. det var väl okej, inge vidare drag, men det blir nog bättre när man lär känna varann lite mer. vi var 6 stycken, 5 förstagångsmammor och en som hade fått barn nummer två. en såndär van ammare dom daskade fram tutten sådär lite ledigt och avslappnat hehe... själv åkte jag hem nu när kerstin vaknade (hon sov hela träffen, social unge det här, eller inte). så nu ammar vi hemma i lugn och ro. jag och kerstin kör färgmatchat idag med rosa tröjja å svarta byxor och var såklart snyggast av alla :D

det är så kul med kerstins namn. det framkallar alltid ett "åååhhh lilla keeeerstin, vad söööött" hos folk. samma idag, vid presentationen. det var ju alvin, tilda, gustav, kate, calle... åså kom vi till oss, och jag presenterade mej och kerstin. varpå alla i kör utbrister "åååh keeeerstin, åååh va sööött" haha...

kerstin blev åxå vägd och mätt och vägde idag 4464g, 100g+ på en vecka, liiite i underkant så vi fortsätter med ersättning som vi gör... hon behöver lite extra bevisligen.

hoppas ni har en bra dag!

skrikparty

     Publicerat: 2010-09-13 Kl: 11:13:42 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

skrikfest 22-03. rekord och aldeles underbart. eller kanske inte så underbart frstn. dock skiljde det sej lite från tidigare då hon tre ggr faktiskt  åt ordentligt med mat, de andra skrilfesterna har hon vägrat äta. men när hon väl somnat så sover hon ju gott. till 10.15 idag med en matning vid 7... så det är ju skönt. stackars markus som skulle upp å jobba, han får skaffa öronproppar hehe.

idag ska jag och kerstin på mamma-grupp klockan 1 och då ska hon även vägas. hoppas hon fortsatt växa som hon ska :)

nu ska jag, guess what? amma. just nu fungerar amningen bra faktiskt! fortsätter det så så fortsätter jag. hamnar vi igen i en jobbig sitts med ångest och gråt, från både min och kerstins sida så kommer jag sluta. men jag hoppas det flyter på nu, för jag vill gärna amma, om det fungerar men är inte villig att slita ut mej så jag inte kan njuta av mitt barn för att hela dagen går åt till amnings-ångest... nåja, det fungerar bra nu och det är huvudsaken :)

ha en fin dag!!!!


go kväll!

     Publicerat: 2010-09-12 Kl: 19:58:16 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarergod kväll! nu är jag och kerstin inte solokvist längre för nu har markus kommit hem efter att ha vart borta under helgen. så nu finns det en famn som kan avlasta när en själv vill få händerna fria ;) fast jag tycker helgen på egen hand gått jättebra! imorgon börjar markus jobba igen så nu startar det på riktigt, vår nya vardag! hoppas vi får någon slags struktur iallafall =)tack-kort

     Publicerat: 2010-09-12 Kl: 14:46:10 | I kategori: Min förlossning & livet på bb | 0 kommentarer


idag har jag knåpat ihop ett tack-kort till barnmorskan som förlöste mej. hon var så fantastisk och jag är henne evigt tacksam och det var, iaf för mej, svårt att visa HUR tacksam jag var, direkt efter fl, och även när hon besökte mej på bb två dagar efter. hon kommer alltid betyda mycket för mej, hon skänkte mej en enorm trygghet genom hela fl, och var barnmorskan tagen direkt ur mitt drömscenario <3extramamman polly

     Publicerat: 2010-09-12 Kl: 11:44:14 | I kategori: Bamse & Polly | 0 kommentarer


kerstin har fått en extramamma, hon heter polly!
polly har senaste dygnet varit väldigt engagerad i kerstin. speciellt igårkväll/natt när kerstin skrek halsen ur sej. polly buffade och slickade på kerstin och när kerstin lugnade sej, la sej polly, men när kerstin satte igång igen så kom polly direkt till henne och försökte på sitt lilla sätt hjälpa mej att trösta :) så otroligt gulligt. i morses när vi vaknade så kom hon först till mej och gosade, sedan gick hon målmedvetet vidare till kerstin (som sover i sin säng i min säng i helgen som sagt) och så ställde hon sej där och vifftade på svansen och pussade lite försiktigt på kerstin <3. så otroligt gulligt. bamse han sover sej igenom kerstins skrikperioder han, oberörd. typiskt män ;)godmorgoninlägget

     Publicerat: 2010-09-12 Kl: 09:25:37 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

skik skriiik vråååååååååååål fram tills strax innan två men sedan, som att trycka på en knapp så somnade hon. sov till ungefär 6, åt en snabbis och sov till ungefär 9. helt okej. verkar verkligen som att hon har en skrikperiod där seeent på kvällen, typ 23-01 och ibland lite före och efter. varför har dom magknip just då? och inte på dagen? för jag tror det är magknip iaf.

det var vår morgonrapport det. idag blir det väl en repris av gårdagen men promenad och öh. amning? hehe. hoppas kerstin får en bra dag idag igen!

vi hörs senare.edit idag igen: jaa, och hon somnade om efter lite tutte och sover ännu nu kvart i tolv. samma som igår :)


lugn dag

     Publicerat: 2010-09-11 Kl: 15:23:12 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer

verkar som jag får igen idag efter det förra jobbiga dygnet. som jag skrev tidigare sov ju kerstin jättebra i natt och på förmiddagen. efter det har vi gått en långpromenad jag och hundarna och kerstin och då sov hon gott såklart. när vi kom hem har hon ätit och nu sitter hon i babysittern, och har efter lite gungande somnat <3 så nu ska jag försöka äta lite. är ju ensam hemma hela helgen så denna dagen kom ju som på beställning :) hon har inte skrikit en enda gång idag. hittils då hehe.


Kerstin i babysittern :) (ja vårt hem går i svart/grått/cerice/lime ;) )


gung gung gung, and she's asleap. vovvara käkar ben <3

UGGs till K =)

     Publicerat: 2010-09-11 Kl: 12:16:55 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


jag fullkomligt älskar UGG Australia och har två par själv.
självklart ska Kerstin åxå ha sej ett par till vintern!
blir att klicka hem från brandos.se nu i höst :D
wow wow wow!

     Publicerat: 2010-09-11 Kl: 07:35:03 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

kerstin har firat natten till sin 4 veckorsdag med att sova ända till 07.15! hon var riktigt snäll en stund igår kväll men skitgnällig heeela dan. men jag tror hon skriker pga magknip, för hon ligger helt lungt åså plötsligt gallskriker hon och sparkas och  fäktas åså blir hon lugn igen.

hon skrek massor innan hon somnade och jag chansar på att hon somnade strax innan 02. i sin lilla hundsäng som nu står i vår säng då markus är borta i helgen. när jag nu vaknade, ser jag att klockan är 07.15!! guuuud så skönt! nu känner jag mej som en ny människa. nu får hon käk och sedan sover vi nog en stund till. hoppas jag :)

vi hörs!


Edit: WOHOOO 10.50 och hon sover än! dessutom har hon somnat på egen hand både för natten och nu på morgonen. att jag alltså lagt henne vaken och hon knoppat in själv, underbart. vill nämligen inte vänja henne vid att vi buren och guppad till sömns :)silence

     Publicerat: 2010-09-10 Kl: 18:48:04 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


äntligen sover den lilla skrutten gott, körde metoden
"skrik hur mycket du vill men du får ligga där du ligger för jag orkar inte resa mej"
åså somnade hon tillslut.


edit: och hon sov en HEL timme. WOW. verkligen wow... not.finns det hjärterum...

     Publicerat: 2010-09-10 Kl: 16:14:07 | I kategori: Bamse & Polly | 0 kommentarer


Jag kan inte tillräckligt många gånger säga hur glad jag är över att ha mina vovvar! när man är ledsen och uppgiven räcker jag att gosa in näsan i dem och snyfta lite åså känns allt mycket bättre! tycker faktiskt att jag har iaf nästan samma tid för dom som tidigare. det är väl gånger som vi sitter i soffan och kerstin bara ska äta och äta som man känner att gaah jag vill bara lägga bort kerstin och gosa med polly istället (polly stor för gosandet i denna familjen bamse trivs bra på golvet =) ). när kerstin sover gott i sin säng är det så underbart att kramas med polly och snusa i hennes päls, åså samlar man kraft inför nästa bebis-pass. missförstå mej inte, jag älskar min lilla kerstin, men jag älskar heller inte mina vovvar mindre för att jag fått barn. man måste inte dela upp sin kärlek man måste inte välja, man gör plats för en till! =)det var bättre förr...

     Publicerat: 2010-09-10 Kl: 14:44:23 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer

när jag var bebis var det mat var 4:e timme som gällde. mamma ammade alltså mej var fjärde timme, och var man som bebis hungrig sista timmen så fick man skrika. det var lite mer gestapo-style då. därimot åt jag som en häst när maten serverades och sedan sov jag gott och länge. så gjorde kerstin fram tills i helgen åxå. åt gooott sov länge och gott. men nu, nu sover hon 15 min skriker, äter lite somnar skriker äter lite osv. det går inte att få henne att komma till riktig ro så att hon sovet gott! det är väl inte meningen att man ska amma hela jävla tiden? markus har tagit henne ut på en vagnpromenad nu så hon får sova och jag får sova. saknar den lilla skruttungen såfort hon gått utanför dörrn, men jag måste få koppla av lite. gosa med vovvarna och ta en tupplur.

på torsdag har vi tid på amningscentrum på SÖS, ska se om dom kan se vad som strular på högertutt-sidan. nu ska jag sova lite. ingen bra dag idag känner mej sämst i världen, ledsen, uppgiven och bara helt jävla värdelös som mamma...


urk...

     Publicerat: 2010-09-10 Kl: 09:12:58 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

ush ingen bra natt. först ville damen inte somna alls. gick och guppade med henne länge och hon somnade, jag la henne och hon vaknade. guppade lite till la henne och hon sov en ynka jävla timme.  gav henne en flaska ersättning när hon vaknade då för jag orkade inte amma. sedan skrek hon en massa men somnade tillsist på min mage, så sov vi i en timme sedan la jag henne i sin säng och då sov hon tre timmar till... vaknade, ammade och sedan fick hon sova på mitt bröst igen, på mage.. tror vi sov i 1,5 timme sådär och nu har hon ätit igen och somnat på min arm. tänker lägga henne i vagnen nu och gå en promenad. undrar om hon kommit in i sin femveckosfas?  då kan dom visst förändras och bli skrikiga, inte vilja sova och inte vilja äta eller äta hela tiden osv. man ska visst ta hänsyn till när dom föddes och hon kom ju en vecka sent så då inträffar ju hennes 5veckosfas nu vid 4veckor... nåja. vad fan ska man göra. man får gilla läget helt enkelt.

blir en trött dag :(

besök på jobbet

     Publicerat: 2010-09-09 Kl: 19:45:10 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

idag har jag, kerstin och hundarna varit på jobbet och hälsat på. det var trevigt. sist vi var där sov ju kerstin heeela tiden men idag visade hon ögonen iallafall några gånger även om hon sov mest och var tyst och snäll. detta var första gången som jag åkte bil själv med kerstin. hon sitter ju i bak (kan inte koppla ur airbagen fram tyvärr) och det var väl lite bökigt. hon tappade nappen efter 2 minuter och gallskrek tills jag kunde stanna och stoppa in den igen. kan ju inte åka tre mil med en skrikande bebis. så jag vet inte hur det ska gå när jag ska åka till borås åså. iofs sover hon ju gott i bilen så det kanske inte blir några större problem. ska skaffa en spegel så jag kan se henne iallafall...


såhär ser man ut när man har en mamma som inte kan ha koll på läget i bilen ;)
men att ha filten som napphållare fungerade mycket bra, den satt hela vägen!
en sovandes kerstin brydde sej dock inte om att ha luvan över ögonen :P

på jobbet var allt sej likt iallafall. hämtade åxå min jacka och väst som vi fått från jobbet, jättefin, speciellt jackan! kommer användas flitigt i höst :)


hittade en finfin säng till kerstin i köket på jobbet ;)

nu har vi ätit gott. kött (ej genomstekt nom nom nom) och hoppas kerstin ska somna en stund. ammade när jag kom hem och det funkade super från högertutten. man får vara glad de gånger det fungerar...

nu ser jag på halv åtta hos mej och sedan är det ju idol. många bra med iår, tycker ni inte? jag själv uppskattar att fokus ligger på dom som är duktiga och inte alla som bara spelar pajas. KANONIS! ;)

nu hoppas jag på en bra natt :)
ha de så bra!


kärlek

     Publicerat: 2010-09-09 Kl: 12:31:49 | I kategori: Kerstin | 1 kommentarer


ser ni alvörat? det var det första jag la märke till efter förlossningen :)

mårrn mårrn

     Publicerat: 2010-09-09 Kl: 09:04:10 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

tre-timmars sovpass är visst nya modeflugan... kerstin somnade vid 22.30... vaknade 02, 05 och nu strax efter 8... bläääää! jag som vill ha iaf 5-6h sömn i sträck som vissa andra nätter. så vill jag ha det. jag beställer det här och nu. vid 5 orkade jag inte amma så gav flaskan. fan vad gött det är att ge flaska, man vet exakt hur mycket hon ätit och fort går det... nu ammar vi igen... från högertutten faktiskt, just nu funkar det visst... det var vår dagliga natt-rapport det ;)

så, vad händer idag? ska försöka ta mej ut till jobbet och hälsa på på eftermiddagen. vi har ju fått jackor från jobbet så dom ska jag hämta :). sedan måste jag åka och handla åså ska jag försöka duscha, hela kroppen är ju full med gammal mjölk nuflrtiden. fräsch som fasen.

hade gött!


gullungar

     Publicerat: 2010-09-08 Kl: 22:59:54 | I kategori: Bamse & Polly | 1 kommentarer


se sikka sötnosar!

vad vore jag utan mina hundar... när jag är ledsen kommer polly direkt och pussas <3
och idag när kerstin vaknade i sin säng och gnällde hoppade bamse ner från soffan och
gick in i sovrummet och kikade mot hennes säng, jag blir aldeles rörd. älsklingar! <3


go natt!
tjatmoster

     Publicerat: 2010-09-08 Kl: 19:39:52 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer
dagen rusar förbi...

     Publicerat: 2010-09-08 Kl: 16:04:34 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer

håhå jaja... dagen bara rusar förbi fast man inte gjort ett skit samtidigt som man inte har tid att göra ett skit! bara ett spädbarn lyckas få till det dilemmat. kerstin har gnällt hela dagen känns det som. hon vill inte amma, utan somnar vid tutten, eller skriker vid tutten, hon kan inte somna, afst hon borde och hon vill inte ha nappen och vill inte ha mat på flaskan...

för att citera Knyttet
"En viktig sak jag lärt mig är att ibland finns inget skäl, ingen orsak. När man bytt blöja, försökt mata, försökt lägga, försökt gosa, försökt rapa och sedan försökt allt annat man kunde komma på för att tillslut inse att bebisen inte är så ledsen egentligen utan fortsatte gråta av bara farten."

så är det verkligen... men men, ska inte klaga. nu sover hon iaf gott i sängen, efter att jag gått med henne på armen i en dryg timme. dock var hon tyst och lugn då, hon låg där och kikade med nappen i munnen. men gu'nåde om man försöker lägga henne ifrån sej ;)

vi har haft en gubbe här på eftermiddagen från trygg hansa, så nu har vi sett till att våra försäkringar är som dom ska och att kerstin är försäkrad ordentligt! vi har redan försäkringar där men nu är det ordentligt gjort =)

borde sovit en sväng nu, men när kerstin sover på eftermiddagen måste jag ta mej an polly och bamse. över min döda kropp att dom ska försummas! så nu har vi lekt med bollen i trägården. nu ska jag bara sitta och slappa, för snart vaknar väl kerstin och då är det dax för den där jäklas amningen igen. sånt är livet!

hoppas ni haft en bra dag hittils!morgonrapport ;)

     Publicerat: 2010-09-08 Kl: 11:14:23 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


puh! efter en inte lika lyxig natt som vanligt har jag nu iaf kommit hem efter iaf en timmes promenad.
svettigt as hell. när ska det sluta vara så klibbigt ute? ge mej KALL höst! jag är trött på å svettas. och varenda uppförsbacke, även dom man aldrig noterat förut, blir betydligt mer påtagliga när man har barnvagn :P

igår kväll var kerstin en gnällspik. känner mej dock hemsk som klagar för att kerstin gnällt och skrikit lite i 1,5 timme och inte velat somna, jag vet att det finns dom som har det hundra ggr värre och vi ska vara tacksamma över att ha en så lugn bebis... hon sov bara i 3,5 timme första passet... sedan la jag henne, fast hon inte sov, hon låg där i sin säng och "pratade" och vifftade med händerna men jag låter henne ligga sålänge hon inte skriker. sedan somnade jag visst och det måste hon med ha gjort för sedan vaknade vi igen efter tre timmar :P

nej nu ska jag sluta skriva noveller vartenda inlägg :)
ha en fin dag ni där ute!soffmys

     Publicerat: 2010-09-07 Kl: 21:39:45 | I kategori: Vardagsprat | 4 kommentarer


soffmys med min lilla tigerunge :D

go natt på er!


shopping igen.....

     Publicerat: 2010-09-07 Kl: 14:58:49 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


dax att fylla på garderoben!
kerstins asså, hehe, min egen är ju inte så spännande, mjukiskläder day in day out.. likabra det... och några roliga toppar är ju inte att tänka på för det är tröjja med dragkedja som gäller så man kan amma i tid och otid... nåja! tillbaka till shoppingen.

jag hade ju inte mycket i stl 50 eftersom många avrådde från att köpa det för det inte skulle passa så länge åså.. men kerstin har fortfarande stl 50 (trotts nästan 4,5kg och 54 cm) så det är bara att fylla på, iaf med långärmade bodys för det hade jag knappt. och lindexbodysarna jag hade köpt går bort för dom är så trånga runt benen på kerstin, hm's passar superbra. har åxå köpt två par nya byxor, gillar bättre dom där lite smalare byxorna än lindex gigantiska plyshbyxor, åså har jag köppt två pyamasar till för dom går åt då hon gärna gulpar lite på kvällen så pyamasarna luktar snabbt surt :P åså köpte jag ett par tossor hon kan ha ovapå sockorna när hon sitter i bärselen utomhus.


ett tipps för er som är gravida och väntar första bebisen;

hur kul det än är att shoppa kläder så köp litegrann bara och köp sedan mer när ni vet vilka kläder du och bebisen tycker om. vad man tycker är praktiskt verkar ju vara lite olika :) så det är mitt tipps faktiskt!


Sedan har jag varit på mvc och fått hjälp att ta bort ett stygn i muttan som skavde. känns såå skönt nu! är helt läkt inte ont nånstans, ALLA gravidkilon är borta, putts väck (gick upp 12kg) så ja... nu är man back to normal, frtm att man blivit mamma då :D


So'long!!

BVC igen

     Publicerat: 2010-09-07 Kl: 11:57:57 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer


Hon följer sin kurva perfekt och det är så skönt att veta
att hon växer och utvecklas som hon ska! Fick även
D-vitamindroppar som hon ska börja med nästa vecka.

Åså ska vi börja i mamma-grupp på måndag :)god morgon!!

     Publicerat: 2010-09-07 Kl: 09:38:22 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


sikken natt!! la mej klockan 22, kerstin somnade åxå då, sedan vaknade hon vid 4! hade tillåmed tålamod att amma henne då, har annars bestämt mej för att ge på flaska på natten för att jag är trött och inte har något tålamod alls om nått krånglar... tex att amningsnappen släpper, pallar inte sånt mitt i natten. nåväl! efter det, la jag henne i sängen igen, faktiskt var hon lite småvaken men jag chansade för jag behövde gå på toa, å hon somnade själv i sängen! och sov till kvart över sju. så det blir 8,5 timmes sömn för min del, och dessutom behöver jag inte springa på toa å pissa 8 ggr per natt längre, så det blir finfin kvalitets-sömn :D

nu har vi varit ute på promenad jag, kerstin och hundarna och nu sover hon kvar i sin vagn. en liten stund till hoppas jag iallafall :) sedan ska vi göra oss iordning och åka till bvc. blir spännande med vikten. förra veckan vid vägningen hade hon inte bajsat, haha, denna gången har hon bajsat, å ja menar det är ju inte liiiite bajs som kommer när det väl kommer så det bör ju göra några gram asså! hehe...

ha en bra dag :)

tillbaka i sthlm...

     Publicerat: 2010-09-06 Kl: 19:31:26 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


nu är vi tillbaka i stockholm... kom hem till benjaminfikusar som luktar prutt om jorden :( fan asså vad deppigt. har haft dom i vatten under tiden vi vart borta och nu stinker det fis om jorden. hoppas det går över :/

har spenderat senaste timmen med att packa upp vår packning som bestod av etthundra plastpåsar. varför packar vi alltid i massa påsar?? måste bättra oss på det.

jag är rent av dödstrött och nu ska jag slappa i soffan framför halv åtta hos mej (äntligen tillbaka!!) och sedan biggest looser. och imårrn börjar ki idol åxå! då biir det idol-inlägg här på bloggen, förra året hade jag ju live-bloggning under fredagsfinalerna som var mycket populära att följa hehe, får se hur ja gör iår ;)

nej slappa var det. ha det så bra =)


back till borås...

     Publicerat: 2010-09-06 Kl: 09:47:48 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


jahapp, då var boråstrippen över för den här gången...
trist. älskar att vara här och nu när man inte jobbar känns det ju jätte "onödigt" att åka tillbaka på nått vis... men men.. jag åker snart ner igen :)
blir en lång dag då vi får ta minst en timmes paus halvvägs... men ingen brådska, hoppas bara vi slipper köer!

imorgon ska vi till bvc vid 11 och jag ska till mvc vid 13 för jag har ett stygn down there som skaver satan, det måste bort, så är jag helt heeelt återställd sedan :)

vi hörs senare idag!! ha de fint!


messi messi messi

     Publicerat: 2010-09-05 Kl: 21:36:46 | I kategori: Bamse & Polly | 0 kommentarer

Bilder från Mellerud, som jag glömde lägga upp :D


Bamse tycker att markus mammas hund Messi är en helt okej kille.
dom leker en del och bamse är ju så snäll och ger alla en chans här
i livet även om dom är lite överenergiska, som herr Messi är..........


Polly visar dock tydligt vad hon tycker om Messi. haha. nog för att Polly
inte är den mest kärvänliga gentemot andra hundar, men Messi ligger
nog högst upp på hennes hat-lista haha. hon avskyr alla hundar som är
uppjagade och stressade/överenergiska. för hennes del räcker det med
Bamse, andra hundar kan man både ha och mista tycker hon, bortsett
från några få individer som hon noga valt ut. hehe. gullunge ;).........
tipps från coachen :)

     Publicerat: 2010-09-05 Kl: 14:20:20 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer

nu har min personliga tränare i bebishantering åkt hem. hon borde bo hos oss tycker jag hehe...

för det första har jag lärt mej och i praktiken sett, att en mätt och nöjd bebis äter gott och sover sedan gärna 3-4 timmar. att äta lite, sova en snabbis, vakna skrika, äta, är inte så det "ska" vara...
nu får kerstin inte amma oftare än med två timmars mellanrum. jag ska istället se till att NÄR hon äter, ska hon bli mätt. jag har åxå börjat massera bröstet lite när hon suger för att hon ska få i sej mer mjölk på såvis. jag fortsätter ge ersättning om hon inte är helt nöjd trotts effektiv amning. och genom att inte amma oftare än med två timmars mellanrum, och uppåt 3-4 timmar om hon sovit längre, så suger hon mycket mer effektivt och får i sej mycket mer mjölk! så det fungerar verkligen. jag behöver inte ge ersättning efter varje amning men 2-3ggr per dygn blir det nog iallafall... när hon ätit ordentligt sover hon mycket bättre, och längre.
hon ska nu även rapas innan jag byter bröst, och även efter hon ätit från flaskan, och även efter halva flaskan om hon äter mycket. fungerar ypperligt!

för att lättare få henne att somna gott efter hon ätit, om hon ligger och inte helt vill komma till ro, så fick jag tippset att stryka henne över pannan, ögonbrynen och näsan. på såvis blundar hon automatiskt och kommer därav lättare till ro och somnar gott. har henne åxå liggande halvt på magen i famnen istället för på rygg, vilket hon verkar gilla!

när jag sedan lägger henne, då vi nu försöker lägga henne i vagnen eller sängen när hon somnat för att inte behöva bära hela tiden, så lägger jag henne (på sidan) gott inlindad i en filt och riktigt uppbullat på sidorna (det gjorde jag dock förut åxå) och så lägger jag filten lite upp över näsan, inte MOT näsan, men lite framför, det håller nappen på plats lite mer, och det fina med att ha det så är att hon då andas tillbaka sin egna varma andedräkt, vilket då ska kännas som när hon ligger vid bröstet. fungerar åxå! man ska såklart inte täcka näsan! och jag gör det inte när hon ligger på rygg, men ligger hon på sidan fungerar det ju fint att lägga upp filten lite sådär.

allt detta tillsammans har verkligen fått kerstin att sova längre stunder! hon är mättare och sover då bättre.

fick åxå lite tipps hur vi kan bära henne om hon har magknip, vilket hon har ibland, som de flesta bebisar. men hoppas det åxå blir bättre nu när hon får rapa ordentligt när hon äter.

ja det har ju varit himmelriket att ha randi här! både jag och kerstin är mycket mer tillfreds med tillvaron nu =)<3

     Publicerat: 2010-09-05 Kl: 11:43:10 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarertacksamhet!

     Publicerat: 2010-09-04 Kl: 21:39:56 | I kategori: Vardagsprat | 3 kommentarer

att ha randi som hjälp vid amning... och alla råd hon gett både vid amningen då, och när kerstin ska sova... vid magknip... tyda hennes signaler... gud jag har inte kännt sådan tacksamhet på länge... jag skriver mer om det imorgon.

jag är så glad just nu!!


3 veckor <3

     Publicerat: 2010-09-04 Kl: 13:49:55 | I kategori: Kerstin | 3 kommentarermårrn!

     Publicerat: 2010-09-04 Kl: 10:23:14 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


morrn! ny dag dårå.
undrar vad den tänks bjuda på förutom amning och amning och..... amning? hehe... idag ska randi hjälp oss å på kvällen ska vi äta kräftor! mumms!

har haft en lite jobbigare natt i natt, men den bjöd ändå på 8 timmars sömn, nej sju kanske med en matning vid 6, helt okej...

nää hörrni, dax att ta tag i dagen!!
ha det bäst :)


amningsexpert i huset!

     Publicerat: 2010-09-03 Kl: 20:26:14 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer

nu har vårt besök från norge kommit, arne och randi, jätte trevligt!

randi jobbar på bb i norge, och nu, när jag frågar lite närmre, visar det sej att hon är avdelningens amningsexpert!

hon har redan gett bra råd, och imorgon ska hon hjälpa mej och kerstin. så kan hon se hur hon suger och lära mej se och känna skillnad när hon suger ordentligt och när hon börjar snutta. tycler det är svårt, luddiga gränser i hur det känns för mej. och randi har inte den där jobbiga gestapo-inställningen till amning som många sköterskor har, utan tycker man ska amma om det känns bra och går någolunda lätt och har förståelse för att man kanske vill ge ersättning åså (vilket vissa verkar helt allergiska mot, det är amma amma som gäller... suck).

det känns iaf TOPPEN att få hennes experthjälp nu i helgen, jag är SÅÅÅ GLAD!!!back in borås!

     Publicerat: 2010-09-03 Kl: 14:43:35 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


såhär sitter man ofta nufötiden hehe

sådär ja! efter en smidig biltur på knappa 2,5 timme är vi nu i borås igen, och har avnujtit varin kebabrulle! det kan man inte äta i stockholm, eller norröver i landet alls för är lixåm inte riktig kebabsås och så är det sånna långa grådassiga köttremsor som smakar kiss! här är det GOD sås och så är det mindre köttbitar som smakar, gott. mumms.

kerstin sov hela vägen, vi stannade faktiskt inte nångång. hon sover så skönt i stolen och 2,5h utan mat klarar hon ju såklart. vet inte hur "korrekt" det är att sitta 2 timmar i sträck, men antar att hon skulle signalera om det var obekvämt och då hade vi ju stannat såklart jaja. det har ju bevisligen gått utmärkt iaf :) nu sover hon i soffan här efter ett mål mat.

ikväll kommer det besök från norge, blir jättetrevligt!
vi hörs!


wow!

     Publicerat: 2010-09-03 Kl: 06:01:30 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

nääästan 6 timmars sömn i sträck! kerstin somnade vid tolv och vaknade just. härligt! hon sov knappt igår, inte längre än en timme åt gången stackarn, men resultatet blev ju god nattsömn, såååå helt ok för mej ;). hoppas  hon somnar om nu så vi  får några timmar till :)

tillägg: yes! 00-05.50, 06.10-09.00!  härligt
!

idag åker vi tillbaka till borås. åså stannar vi till måndag och sedan bär det av hem till stockholm igen och vår lilla vardag ska ta form. markus är hemma nästa vecka med sedan ska han tillbaka till jobbet, och min, kerstin och hundarnas egna vardag ska börja formas. blir spännande. markus har då vart hemma fyra veckor... tänk vad fort den tiden gått!

god morgon på er, ha en bra dag, så hörs vi när jag kommit fram till borås :)

jorå, vi lever :)

     Publicerat: 2010-09-02 Kl: 14:46:14 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


kerstin hos sköterskan Ulla på bvc i dalsland
hon hade även hand om markus när han var bebis, gulligt.

hej hej! vi kom väl fram igår till mellerud, men det blev en lång tripp så jag var så trött när jag kom hit att jag inte ens orkade öppna datorn...


idag har vi varit på bvc på markus mammas jobb, hon är chef på en vårdcentral i dalsland, och vägt och mätt kerstin.
hon hade ju gått upp lite lite sist så vägningen idag var viktig. jag har ju oroat mej över att hon inte får i sej det hon ska, men den oron kan jag släppa nu! min lilla tös har växt rejält på en vecka och har gått från 3812g till 4160! jippi! mjölken funkar bevisligen, så nu kör vi som vi gör, ammar, är hon nöjd så är hon nöjd, är hon inte nöjd får hon lite ersättning. aaah, ens sunda förnuft var att lita på alltså :)

vi har nu även varit och hälsat på hos kerstins farfar och gammelfarmor!! kul att ha 4 generationer sådär :D ska visa bilder senare idag.

nu ska kerstin få amma i lugn och ro, har blivit lite hattigt idag eftersom vi åkt runt endel.

vi hörs sen :)

berg-o-dalbanan fortsätter...

     Publicerat: 2010-09-01 Kl: 12:43:31 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


god morgon eller ja, god lunch? har just kommit hem från att jag och mamma varit ute på promenad med vovvarna och kerstin i vagnen, supermysigt, det är verkligen myspys att vara ute å gå sådär.


känner mej lite nere även om det känns bättre än i natt... igårkväll ville kerstin inte komma till ro, hon ammade bra och fick sedan rätt mycket ersättning då hon gnällde och skrek. ersättning som hon spydde upp efter en stund, vilket jag bara väntade på, det var nog lite mer än hennes lilla mage hade plats med hehe.
sedan kom hon lixåm inte helt till ro och markus gick med henne kanske 30min innan han uppgivet gav henne till mej och jag ammade henne. men då brast det för mej.. för det kom ingen mjölk! hon gnällde och blev ledsen, men jag vet inte vad det var! tror inte hon sög riktigt för det var massa mjölk när jag klämde på tutten... hon var nog inte hungrig. fy fan säger jag så dålig man känner sej när det krånglar vid bröstet sådär. en känsla som ingen pappa kommer kunna förstå. jag känner mej urusel som mamma som inte kan ge mitt barn det hon behöver. just där och då kände jag så. så sitter man där och gråter och tittar på sin älskade lilla dotter som inte är nöjd och glad.

hon fick af lite ersättning till och sedan somnade hon hos mej, och jag la henne i sin säng. där sov hon mellan 01-05, sedan till 08 och sedan till strax efter 10 då tog jag med henne ner till soffan och hon vaknade.
amningen fungerade bra på natten och nu på förmiddagen så det var nog hon som inte sög där igår kväll helt enkelt...

i eftermiddag åker vi till mellerud, till markus familj ett par dagar. dax för kerstin att träffa farmor och farfar och dom att träffa sitt lilla barnbarn =)

ha en fin dag!