DUMMA MAMMA

     Publicerat: 2012-08-31 Kl: 22:38:32 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

Idag har jag fått höra mitt första Dumma Mamma! Haha, det lär ju knappast vara det sista om man säger så hehe. Kerstin var sååå trottslig på eftermiddagen idag och väl hemma från våra ärenden i Farsta centrum skulle vi ju gå ur bilen och upp till oss. Kerstin vägrade ta på sej stövlarna. Eftersom det var pissblött ute var stövlar ett måste. Men jag fick det klassiska nejj:et som svar och ett par vredesutbrott. Kerstin fick då två val. Sitt kvar i bilen själv utan stövlar eller följ med oss upp och ha då på dej stövlarna. "Kerssin stanna i bilen" fick jag som svar och sagt och gjort. Jag stängde dörrn och låtsades gå iväg, (och ingen anledning till oro, jag gick bara 30cm!) längre behövdes inte förrns hon började gråta där inne i bilen. Jag öppnade igen och då utbtister hon "DUMMA MAMMA! Kerssin inte stanna bilen, Kerssin följa med" Sagt och gjort, ongen tog på sej stövlarna och följde med upp utan en enda protest. Jag hade ett flin på läpparna.. "Dumma mamma" haha ja hörrni, bara att vänja sej! ;)

Frukost!

     Publicerat: 2012-08-31 Kl: 08:03:55 | I kategori: | 0 kommentarer

Kerstin har sovit jättegott och äter nu sin frukost med glatt humör. Dock vägrar hon ha kläder idag. Hm! Får se hur vi löser detta ;)

Insomnia

     Publicerat: 2012-08-31 Kl: 04:34:34 | I kategori: | 0 kommentarer

La mej tidigt eftersom kroppen kändes som en urvriden trasa. Tror aldrig jag upplevt sådan fysisk utmattning förut! Det var en riiiiktigt slitig dag, ush! Iom att vi var ensamma blev det myyyyyycket bärande, tyvärr inte lätt med flytthjälp på en torsdag.... Hursomhelst så gick det rätt fort! Vi har packat upp en del men har mycket kvar.
Tyvärr kunde jag inte somna alls när jag la mej, jag som trodde att jag för en gångs skull skulle somna på två röda. Och nu är jag vaken igen och kan inte somna. Haha mina axlar är sååååå stela och onda! Geeeez! Träningsvärken kommer förmodligen inte vara nååådig imorgon!

Kerstin har funnit sej väl tillrätta tycker jag det verkar! Vi har ju pratat mkt om att vi ska flytta och igår efter dagis gick vi till gamla lägenheten som var typ helt tom! Hon tog med sej din lilla sulky och körde den till bilen och verkade väldigt glad och nyfiken! Väl här var hon jätteexalterad när vi gick in här och hon såg alla grejjer på sitt nya rum. "Mamma mamma miiin säng! Min boll! Min apa! -utbrast hon glatt när hon såg allt :) Vi kikade i badrummet och hon ville duscha direkt och det fick hon :) Duschen verkar fått godkänt ;) Hon åt bra på kvällen och satt glatt på sin nya stokkestol vid vårt nya matsalsbord :) Somnade gjorde hon på 5 minuter efter lite protester men inget nytt utan bara de senaste dagarnas sedvanliga "Kerssin kissa, mamma Kerssin kiiiiiiissa!!!" fast att hon precis kissat på toan ;)
Nu idag blir det kort dag på dagis för K och jag ska fixa lite grejjer, sedan hämtar jag tidigt och då ska vi åka och köpa ett leksakstält till henne :)

Är dock jätteovant att Kerstin inte sover i sin säng en meter från mej! Men hon är ju stor tjejj med eget rum nu. Men hon har ju snusat och sovit så nära mej i två år så det får väl ta den tid det tar för lilla mamma att vänja sej. K sover jättegott inatt så jag hoppas hon känner sej trygg och fortsätter så :)

Känns bra i nya lägenheten iaf. Här är jätteljust och jättefint och stort! Kommer ta ett tag att vänja sej vid att inte kunna gå rakt ut på gräsmattan ffa mtp hundarna men jag vänjer mej. Igårkväll fick jag ju lixåm klä på mej å gå ut på deras kvällskiss, jag som är van att bara öppna altandörrn och gå å borsta tänderna medans dom rastat sej själv där ute ;)

Nu ska jag försäka mej på att somna igen! Lägger upp lite bilder senare idag!

Nattinatt!

Premiär på nya pizzerian

     Publicerat: 2012-08-30 Kl: 19:37:29 | I kategori: | 0 kommentarer

En man. En kvinna. Två öl. 2 dussin ägg. Den har jag inte sett förut! Ffa inte med den tillhörande konversationen "haru hört de nyaste'rå? Glenn Hysen ska börja tillverkar rökbomber av elefantbajs vettu!"

Kerstin kliver in i sitt nya rum :)

     Publicerat: 2012-08-30 Kl: 17:20:54 | I kategori: | 0 kommentarer

Kerstin har även premiärduschat!

Idag har vi slitit!!

     Publicerat: 2012-08-30 Kl: 15:46:14 | I kategori: | 0 kommentarer

Uuuuuuuuurk

     Publicerat: 2012-08-29 Kl: 21:41:32 | I kategori: | 0 kommentarer

Packa packa packa

     Publicerat: 2012-08-29 Kl: 12:11:57 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

...är vad jag gör just nu. Eller nä, just nu har jag tagit en välförtjänt paus. Mitt knä har svullnat upp och är aldeles ont och svampigt, just typiskt när man har massor att göra, antar att jag överansträngt mej. Nu inväntar jag Markus som kommer snart, och då ska vi skruva isär vår sängram åså så att den är redo för flytt imorgon. Sedan ska vi göra det sista i förrådet.
 
Imorgon kommer Kerstin lämnas på dagis redan klockan 7 så hon ska äta frukost där. Sedan beger vi oss till nya stället och får ut vår nyckel vid 8. Därefter knallar vi upp och tar en titt på lägenheten, som vi ju aldrig sett mer än på ritning hehe. Klockan 9 hämtar vi hyrlastbilen och kör hem och packa in i den. Vår inflytt är 11-14 (eftersom det är nyproduktion och flera flyttar in samtidigt är hissen och parkering utanför ingången våran mellan dom klockslagen, men självklart kan man flytta grejjer även utöver det, men då får vi ta trapporna.) Men vi ska prioritera alla tunga saker dom timmarna så blir det något kvar kan vi ju lätt ta det trappvägen :)
Sedan hämtar vi Kerstin på eftermiddagen som får komma hem till flyttkaos, tyvärr, men vi får väl göra iordning hennes rum först av allt :)
 
Ska försöka hinna skicka några bilder till bloggen på hur det ser ut iaf, imorgon på morgonen :)

Packa packa packa

     Publicerat: 2012-08-28 Kl: 13:55:41 | I kategori: | 0 kommentarer

Efter en natt med dålig sömn somnade jag efter att jag lämnat Kerstin på dagis! Händer ju aldrig!! Men skönt var det :) Kerstin var vaken två timmar i natt och babblade om att hon var "blöööö" Kerssin blöööö Mamma! Kerssin blööööö! Hon hade spillt en droppe vatten i sängen. Suck! Därefter babblade hon vidare innan hon tillslut somnade igen. Lite snorig och täppt i näsan var hon när hon vaknade så nu börjar väl dagis-snorandet komma tillbaka... Nåja! Somnade iaf ifrån den film jag planerade att se "livstid" nån svensk kriminalfilm. Efter det har jag packat ytterligare tre lådor inför flytten. Nu har jag ätit lunch och snart stundar jobb. Har semester denna veckan men valde att jobba min tisdagkväll då jag tycker det är så trevligt med kvällsmottagningen :)

Sorgliga minnen från förr

     Publicerat: 2012-08-27 Kl: 22:01:00 | I kategori: Sofia-stuff | 0 kommentarer

Tidigare ikväll när jag och Kerstin åt middag hade vi på barnkanalen och där sändes en modern version av Babar. Jag har ett väldigt starkt minne från när jag var liten och det är när jag såg Babar, och hans mamma blir skjuten av tjuvskyttar. Jag grät, det var sååå sorgligt och efter det var jag nästan rädd för att se på Babar, jag kunde lixåm aldrig försonas med den serien efter det. Minns att mamma och pappa köpte ett Babar-gossedjur till mej för att jag skulle må lite bättre haha. Likadant minne har jag av Landet för längesedan där en liten dinosaurie pratar med sin döda mamma (eller är det pappa?) i himlen. Minns att jag brukade lyssna på sånt sagoband med denna berättelse med en tillhörande liten bok, och jag hoppade alltid över det stycket för det var så fruktansvärt sorgligt. Sedan har vi ju Lejonkungen, och då var jaf ju ändå betydligt äldre, men jag har bara sett denna film en enda gång och det pga att det är så sorgligt när Simbas pappa dör.
 
Hade en tjejj i klassen på gymnasiet som ofta sa rätt roliga och delvis korkade saker, minns såväl när Lejonkungen kom på tal och människan säger "jag fattar inte hur den besten kunde dö, av ett gäng renar?!" Det var dock roligt sagt, men har ändå inte vågat se om filmen ;)
 
 
 
 
 

Dörrfixardagen!

     Publicerat: 2012-08-27 Kl: 15:10:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Efter att ha suttit hemam hela förmiddagen eftersom en kille varit här och lagat vårt altanlås, tog vi en långtur tll lekparken och en liten promenad på det, nu på eftermiddagen. Kerstin och jag har byggt sandslott och lekt kiosk.  I kiosken fanns både glass, cola och "måååt" (mat) haha och Kerstin har bjudit mej på allt mjöjligt!
 
Gällande låset var en det rejält meckig historia! Tog den stackars killen över TVÅ timmar att bara få upp det då det gått i nån typ av baklås. När han var klar med det var han genomsvettig och blödde om händerna, stackarn! Men efter ytterligare två timmar var iaf nya anordningen på plats och VI ÄR FRIA igen haha. Har varit hemskt att inte kunna gåt ut den vägen. Var dock jäkligt rädd för fakturan, men han sa att han bara kommer skriva två timmars jobb, iom att vi kommer behöva betala det själva då garantin på montage och delar gått ut. SCHYSST! :) Han var ändå här i 4,5 timme.

Sydväst för regniga dagar!

     Publicerat: 2012-08-26 Kl: 16:52:06 | I kategori: | 0 kommentarer

Kerssin hålla Bammes baaajsh!

     Publicerat: 2012-08-26 Kl: 13:07:48 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

maaaamma mamma maaamma maaaaamma

     Publicerat: 2012-08-25 Kl: 15:47:07 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

 
Så låter det här hemma just nu. Markus duger inte till nånting utan det är bara mamma som gäller. Markus får inte ens ta ut henne från bilen utan hon kränger, grinar och ropar på mamma. Vill inte gå på toa med pappa, vill inte ditt med pappa vill inte datt med pappa. med mej gör hon allt med glad min. SUCK. Kerstin har aldrig varit mammig, detta är första gången. Är pappa med ska hon hålla min hand, sitta i mitt knä osv, saker som hon aldrig vill annars om vi är själva. Undrar vad detta beror på! Markus har vart iväg några dagar det sista men det kan ju knappast ha med det att göra. Finns det nån känd "fas" vid två år dom kan bli såhär? Hursomhelst är ju detta ingenting Kerstin får styra över. Hon får inte bestämma vem som ska lyfta ur henne ur bilen. Skulle jag göra allt Kerstin vill jag ska göra skulle jag få agera ensamstående förälder. Så, hon får vackert umgås även med sin käre far. Och jag hoppas att detta lilla plåster snart släpper taget igen puh.

Paus

     Publicerat: 2012-08-25 Kl: 15:30:57 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

Står lite stilla här just nu. Röjjer och fixar inför flytten. På torsdag bär flyttlaset av! Idag har jag röjjt skåp och fick ihop 7st stora sopsäckar med vad vi kan kalla diverse "brännbart". Allt brinner vid rätt temperatur tänkte vi och skopade bara ner i påsen och slängde hehe.

Älskade mammagris!!

     Publicerat: 2012-08-24 Kl: 17:56:21 | I kategori: | 2 kommentarer

Kiss-update

     Publicerat: 2012-08-23 Kl: 19:13:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag har Kerstin följt med Calle hem från dagis igen. Hon följde glatt med och blev glad nör Hanna kom och hämtade! När jag kom för att hämta hem henne badade hon för fullt i badkaret. Calle hade gett upp badet sedan en stund men Kerstin hon skulle nog bada i flera dygn om ingen tog upp henne ;)
 
Inga kissolyckor på dagis idag! Annars har det varit en om dagen, nån utan,, igår var det hela TVÅ. Hon får visst för sej ibland att hon bara inte SKA gå på toa med vissa av fröknarna. Precis som hon haft ideer om att vägra sova, vägra äta.. Suck, min envisa och bestämda tjejj! Dock märker dom att hon har så bra koll på blåsan att dom fortsätter kämpa på. Försöker bryta det där att hon vägrar lixåm. För det hon gjort när olyckan varit framme är att hon vägrat kissa på toan och sitter och håller sej och har sedan kissat i byxan bara minuten därefter. Men dom är väldigt hjälpsamma i personalen så det går fint. I natt och igår natt har blöjjan även varit helt torr efter natten. Hon har då ändå hållt sej en stund efter hon vaknat iom att jag inte går upp direkt, och när vi sedan går upp och på toa kissar hon massvis! Så hon har ju bra koll på sin blåsa det märker man ju!
 
På kvällen här kom dock en olycka. Jag såg att hon var kissnödig men så satte hon igång Pippi på ipadden och vi kom inte iväg på toan och så kom det i byxan. Hhha lilla sötnosen gick då och hämtade papper och började torka "kissa matta, kerstin torka" åh, man blir ju rörd när man ser det. Hon blev ledsen åxå när kisset kom på mattan, när hon gick å torkade. Försökte verkligen förklara att hon behöver inte torka för det gör inget att man kissar på sej, men hon proppsade, så då fick hon väl torka. Gullungen<3
 
 
 

Hallåj!

     Publicerat: 2012-08-22 Kl: 20:02:14 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag var det dax för Kerstin att följa med Calle hem från dagis. Hon hade glatt följt med. Haha, kul att ungen inte bryr sej ett smack om vem som hämtar ;) Fast nu känner ju Kerstin Calle och även mamma Hanna eftersom vi varit där i helgen och en gång tidigare. Vi har pratat en del om att hon skulle följa med Calle hem idag åxå så hon kanske var helt med på noterna även av den anledningen :)
 
Hade en ganska lugn dag på jobbet fram till 16 då jag blev ensam sköterska kvar och det small det till med folk på kliniken. Puh, ibland önskar man att man kunde dela på sej och vara på iaf 4 ställen samtidigt :P Men men, somvanlgit överlever man ju. Hämtade K och nu sover hon sedan 40 minuter och jag tänkte inte göra mycket annat än att sitta här framför tvn resten av kvällen. Markus är iväg med jobbet och kommer hem först imorgon kväll.
 
Roligare än så blir det inte idag :)

Burp på er!

     Publicerat: 2012-08-21 Kl: 13:42:55 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
RAAAAAAAP efter en lite för stor Subwaymacka är jag nu lite för mätt för att det ska kännas behagligt. Puh. Blev så sugen på en sådan så jag åkte til Farsta och köpte en. Idag är det ju tisdag och det innebär att jag börjar 15.00. Kerstin är ju på dagis somvanligt på tisdagar. Denna veckan har det börjat fyra nya barn på hennes avdelning och fyra andra har bytt till mellanbarnsavdelningen. Känns skumt att tänka på att nästa "kull" som byter till mellanbarnen blir lixåm dom i Kerstins ålder. Jag har inget emot det alls, skulle gärna se att hon fick flytta sedan till våren. Hon sover inte, är blöjjfri och älskar att leka med dom äldre barnen. På hennes dagis är det 1-3år, 3-4år och 4-5års-avdelningar. Villekulla (Kerstins avd.) och Junibacken är för dom små, Snickeboa för mellanbarnen och Mattisborgen för dom stora. Från Mattis slussas dom sedan över till frituds och skola i samma byggnad, känns toppen!

Pippi ska åxå ha frukost

     Publicerat: 2012-08-21 Kl: 08:41:47 | I kategori: | 0 kommentarer

Två goa töser!

     Publicerat: 2012-08-20 Kl: 19:06:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag har det varit fullt upp. Kerstin sov till 8.30, yey, min gamla K är tillbaka hehe, och därefter gick vi en promenad med vovvarna. Sedan åkte vi till jobbet och tog med oss Mc Donaldsmat dit som vi åt. Var nämligen dax för möte med mina sköterskekollegor idag. K älskar att vara med på jobbet och vi var väl där i 3 timmar ungefär. Därifrån åkte vi vidare ut till Linda och Neyra. Dom leker så hiiiimmla bra dom här två tjejjerna och det är så kul att se. Vi kom hem lagom tills att det var dax för K att hoppa i sängen-. En toppendag har vi haft <3

Calle och Kerstin

     Publicerat: 2012-08-19 Kl: 18:42:44 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag har vi varit hos Hanna och Calle. Jättekul har det varit! Calle är några månader äldre än Kerstin, och dom går på samma dagis, men olika avdelningar. Eftersom Hanna ska hämta Kerstin från dagis på onsdag och torsdag denna veckan så passade vi på att umgås lite så K fick bekanta sej med dom igen. Hon har ju följt med dom efter dagis en annan gång åxå, vilket gick jättebra :) Det är ju sådär, att ibland kan man inte pussla ihop hämtning och lämning hur gärna man än vill, och vi har ju ingen familj här uppe som kan hjälpa så vi är evigt tacksamma för denna hjälp <3
 
Calles storebror Wille var inte hemma utan småttingarna lekte på tumanhand idag. Dom har jaft jättekul, och när vi skulle gå, hämtade Kerstin ett par skor till Calle åxå "Calle fölla meee". Calle var inte sen att haka på och när Kerstin satt sej i vagnen makade hon på sej så att Calle också kunde klättra upp och sätta sej, således redo att följa med oss hem. Haha, dom är för söta dom små <3 Calle fick dock stanna hemma, men dom ses ju på dagis på tisdag igen :)
 

God morgon

     Publicerat: 2012-08-19 Kl: 08:11:00 | I kategori: | 0 kommentarer

Uppe tidigt men inte som i veckan som gått då K vaknat halv sju i tre dagar! Nu har hon iaf vaknat strax före 8 i två dagar så det går åt rätt håll igen verkar det som ;) Kerstin äter frukost och ser på Pippi och vid tio ska vi vara hos Hanna och hennes killar Calle och Wille tillika Kerstins kompisar på dagis :)

Leka leka!

     Publicerat: 2012-08-18 Kl: 17:44:03 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 

Lugg

     Publicerat: 2012-08-18 Kl: 16:41:53 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

 
Idag gjorde jag det, jag kapade lockarna som hänger ner i ansiktet på ongen. Det är jättefint med jämnlångt hår och sålänge hårspännet får sitta så funkar det utmärkt. Men med bus och lek sitter inte alltid spännet så bra och då trillar boing-boing-lockarna ner i ögonen, så nu åkte dom. Satte upp allt i en toffs och det som trillade i ögonen det fick ryka. Tycker det blev supersött och det är verkligen mycket mer praktiskt än som det var förut :) Har inte vågat klippa luggen, vart rädd att den ska krulla sej, men vi får väl se hur det blir, den är såpass lång att man kan lätt sätta den åt sidan eller i en toffs, så det kvittar om den blir bångstyrig :)

Lördag

     Publicerat: 2012-08-18 Kl: 13:26:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Idag och imorgon är vi solokvist jag och Kerstin. Markus är i Norrköping på nån fotbollsgrejj. I förmiddags tog vi en promenad och sedan har Kerstin lekt med grannbarnen på vår innergård en stund, innan vi åkte och köpte Mc Donaldamat :) Resten av dagen blir nog mest att vara här hemma. Men vi tar en tur till affären och lekparken sedan på eftermiddagen tänkte jag :)

Soffi at work

     Publicerat: 2012-08-17 Kl: 21:35:57 | I kategori: Sofia-stuff | 1 kommentarer

 
Om din hund eller katt skadade tassen, erkänn att du vill ha ett så snyggt bandage då?
hehehehe
#nöjdmedresultatet

Finaste!

     Publicerat: 2012-08-17 Kl: 19:22:00 | I kategori: | 0 kommentarer

Idag skulle Pippi med till dagis så till den mildaste grad att jag inte ens orkade ta den fighten på morgonen när man har en tid att passa haha. Men lyckades iaf lura med Pippi hem när jag lämnat :) Noll kissolyckor på dagis idag! Härligt :)

Kerstin ute och går med Polly!

     Publicerat: 2012-08-16 Kl: 18:43:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Sådär ja nu sitter man här. Slutade 15 idag och eftermiddagen har tillbringats med Kerstin såklart. Efter att ha hängt här hemma en stund tog vi en promenad och Kerstin har gått hela promenaden själv och hållt i Polly hela vägen. Imponerande haha, sötungen! Hon höll båda hundarna först men Bamse kan bli lite stark, men Polly gör ju aldrig nån ansats att dra i koppel eller bry sej om någon annan hund så hon är faktiskt 100% barnvänlig att gå promenad med :) Vi gick en runda som vanligen tar ca 15min, men nu tog den väl 25 när K åxå skulle gå med ;)
 
 

Riktigt bra dag

     Publicerat: 2012-08-15 Kl: 19:41:58 | I kategori: | 1 kommentarer

Förutom att Kerstin vaknade halv jäkla SJU idag och ville upp och gå till dagis har det varit en väldigt bra dag. På jobbet har det varit lagom att göra och min kollega Jennifer är tillbaka från semestern och det livar ju alltid upp haha. Kerstin vaknade mitt i natten somsagt asså hon har aldrig vaknat så tidigt någonsin! Men men hon brukar ju efter nån liten period där hon vaknar tidigt ta igen sej på helgen så vi får hoppas på det :)
Idag har fodralet till ipadden kommit åxå! Så nu har paddan klivit in i ett rött Angry Birds fodral - såklart ;)

Imorgon är dagis stängt och Markus kommer vara hemma med henne. Själv slutar jag ju 15 så det blir en riktigt lång eftermiddag med lilla familjen <3

Natti!

     Publicerat: 2012-08-14 Kl: 23:14:01 | I kategori: | 0 kommentarer

18.24

     Publicerat: 2012-08-14 Kl: 18:24:00 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer

Det var DÅ

     Publicerat: 2012-08-14 Kl: 12:03:00 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


Som igår,  men ändå en evighet sedan <3


Älskade lilla knytet, 1,5 dygn gammal<3

Kerstin på sin 1års dag <3
(iklädd den klänning jag hade när jag fyllde ett!)

GRATTIS KERSTIN 2 År!!!

     Publicerat: 2012-08-14 Kl: 08:52:32 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

 
 
Ja tänk, två år idag min lilla tjejj. På något vis känns det som det var igår hon föddes, men ändå som om att hon alltid funnits här med oss. Två år är ju lång tid men ändå jättekort :) Lämnade en överlycklig Kerstin på dagis på morgonen och hon kommer få fira sin dag där. Jag jobbar ju ikväll, så lite firande blir det väl med pappsen, men inte mer än lite extra god mat. Hon älskar ju dagis så det kunde väl dick inte blivit bättre för hennes del ;). Av mej har hon ju fått ipadden och av mina föräldrar har hon fått en tripp-trapp-trull stol :)
 

Sista natten med larmet...

     Publicerat: 2012-08-13 Kl: 21:52:58 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

I morgon ska andningslarmet byta ägare. Ja, Kerstin sover fortfarande med det.. Jag har inte sett någon anledning att ta bort det sålänge det funkar i spjälsängen. Men nu får min kompis snart barn och tar över det, då får jag en anledning att släppa taget. Kerstin kan ju ändå int eha det länge till iom att hon kommer byta säng till hösten.
 
Hej då Babysense! Du har varit min räddning i en otrolig tuff spädbarnstid med all oro jag bar på. Men nu ska jag nog klara av att stå på egna ben ;)
 
Om nån där ute funderat på att skaff alarm till sin bebis kah jag bara varmt rekomendera det! Jag var ju så fruktansvärt orolig och var och ryckte i Kerstin var femte minut om nätterna tills jag tillslut somnade av utmattning efter typ 6-7 timmars hysteriskt "titta-tillande".
 
Endel anser att ett larm skulle göra en mer orolig för att det "fel-larmar" och dom dom säger så är sådana som inte har larm. (Alternativt använder larm som sitter på barnets blöjja, vilka kan halka snett och larma). Men vi har haft larmet i snart två år och det har "fellarmat" en gång. Då hade jag det i en säng med rätt hal botten, och K hade levt rövade så hela larmet hade åkt upp i ena kanten och K stod på tårna i andra änden av sängen och ja då larmade det. Har varit en otrolig trygghet att veta att med detta larmet blir jag varnar efter 15 sekunde om något skulle ske och inte morgonen därpå. Jag har känt att mer än så kan jag inte göra helt enkelt.
 
Vi har haft BabySense 2, som fungerar som så att det är två sensorplattor som ligger under madrassen. Den är batteridriven och påverkas således inte av din strömförsörjning. Under dessa två år har jag bytt batterier en gång bara. En grön lampa blinkar och indikerar att allt är som det ska. Om barnet inte andats på 15 sekunder knäpper larmet ett par ggr innan larmet går efter 20 sekunder. Larmet går även om antalet andetag understiger 10st/minut.
 
Jag hyrde mitt först på andningslarm.se för att känna på om det kunde hjälpa min oro. Redan efter en-två veckoras anvädning kände jag hur bra det kändes och jag köpt eloss larmet.
 
Men imorgon byter det ägare och får vaka troget över ett nytt spädbarn <3

GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH

     Publicerat: 2012-08-13 Kl: 18:39:20 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

 
F.A.N vad jag är trött på den här!
Sedan blogg.se uppdaterade och blev nytt och flashigt dyker den upp hela tiden. Hellre något gammalt som fungerar än något nytt med massa buggar. SUCK.

Lite dagis och lite shopping

     Publicerat: 2012-08-13 Kl: 14:38:58 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Idag har Kerstin varit på dagis några timmar på förmiddagen, hämtade henne efter lunch. Det blir sista måndagen hon går för annars är vi ju lediga tillsammans på måndagar. Men tyckte det kändes skönt att bara gå några timmar idag för frånomed imorgon kör alla långdagar igång som vanligt. Hon fullkomligt ääälskar ju att vara där och vill INTE gå med mej hem. Idag var åxå alla ordinarie tillbaka och avdelningarna var försej så det kändes tryggt att allt nu är som det brukar. Sedan har vi varit och köpt fler trosor, nu när så många är på dagis blev det typ tomt här hemma. Mer strumpor och en ny luvtröjja blev det med. Antar kissolyckor på dagis idag var noll, dock var det ju så få timmar men känns som dom har bra koll och är åxå väldigt positivt inställda till att hon går utan blöjja, vilket känns jätteskönt :) Hon hade kissat vid 10 och vid 13 så hon håller sej ju duktigt däremellan <3

Charmtrollet!

     Publicerat: 2012-08-12 Kl: 19:27:44 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 

Söndag

     Publicerat: 2012-08-12 Kl: 14:06:22 | I kategori: | 0 kommentarer

Ush vilken oinspererande dag... Regn regn och åter regn... Jag och Kerstin har kollat på Pippi på morgonen och senare åkte vi och handlade. Nu sitter jag här och glor, Markus har visst somnat och Kerstin går runt och visslar och pillar med sina saker :)

Våran altandörr, eller rättare sagt låset gick sönder förut. Fan asså! Bara 2,5 vecka till flytt och så måste något pajja... SUCK! Får ta tag i det imorgon, ringa nån låsfirma.

Suddig bild på älskad dotter får pryda inlägget. Ipaddens starka sida är inte kameran om man så säger :P

lite kvällsbabbel...

     Publicerat: 2012-08-11 Kl: 22:18:27 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Sitter här i min ensamhet med OS slutspurt på tvn. Kerstin sover och Markus likaså. Titus som vi passat har åkt hem, han flydde från bilen och tillbaka in hit, så något bra måste jag ju gjort, för hem ville han inte haha.
 
Kollade just på herrarnas stafettfinal.. Är han Usain Bolt en människa? Måste ju kännas muntert att som idrottsman, lyckas toppa sitt livs form i samma gren och vid samma tidpunkt som denna man, att lixåm veta att du kommer aldrig någonsin komma etta utan du springer för andra platsen haha.
 
Annars har det inte hänt någonting alls idag. Jag och Kerstin har varit hemma frtm en promenad med hundarna. Hon börjar få koll på detta att bajsa på toan iaf och säger till "Scheschin bajsa!" och går till toan. Hon säger dock inte till när hon behöver kissa utan man får ha lite koll på när hon gick sist. Men man kan se att hon står och drar sej i snippan lite, då verkar hon vara kissnödig. Har ju varit en olycka om dagen på dagis... Men det är väl okej? Är så rädd att dom ska säga att hon måste ha blöjja där :/ Hoppas det går framåt nu så det även kommer helt torra dagar framöver, så dom inte ger upp. Får se hur det går i veckan. Hon har inte riktigt velat kissa på toan med personalen nämligen. Men nu kommer alla ordinarie tillbaka så jag hoppas det reder sej :)

God morgon

     Publicerat: 2012-08-11 Kl: 08:41:25 | I kategori: | 1 kommentarer

8.16 var det morgon här... Gäääsp jag som tyckte att Kerstin gott kunde sovit en timme till på en lördag. Vad ska man hitta på idag tro? :)

babbel babbel!

     Publicerat: 2012-08-10 Kl: 17:26:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Igår skrev jag ett inlägg om min onsdagkväll med Linnea men vart det inlägget tog vägen vetti tusan? Vi var iaf på Vapiano och åt middag och det var supermysigt. Blev tidigt hem dock för jag började ju kl 7 på morgonen dagen efter :)
 
Idag har det varit fullt upp på jobbet somvanligt. Minns inte längre när man senast hade en lugn dag där. Nu längtar jag till hösten tills alla ordinarie är tillbaka och vi kan komma in i normal beläggning igen... Är faktiskt riktigt sliten efter denna vår och sommar. Jobbade över så många timmar förra och förrförra veckan så ons, tor och fre denna veckan då jag slutat 16 har jag gått lite tidigare varje dag så jag har iaf tagit igen sisådär 1 timmes övertid :P
 
Väl på dagis på efetrmiddagen möttes jag av en lapp där dom informerade om hur personalen ska jobba denna höst. till min förskräckelse ser jag att det som inte får hända har hänt. Min aaabsoluta favorit Jasmina ska byta avdelning. GAAH! Jag älskar henne, hon är helt fenomenal. Kerstins andra två fröknar är jäättebra dom med så det känns bra att dom är kvar. Och Jasmina byter ju bara avdelning, hon är ju kvar på förskolan, vilket känns bra :) Kerstin själv bryr sej knappast om vilka som jobbar där, hon gillar alla :)
 
Därimot går det lite sådär med kisseriet för hon vill INTE gå på toan med nån av fröknarna suck... Får se nästa vecka hur det går när allt kommer tillbaka till vanliga rutiner på dagis, för ännu är det lite sommarvikarier åså och avdelningarna slås ihop. Idag hade hon kissat i byxan en gång bara, likaså i förrgår, men igår hade hon kissat på sej två ggr. Svårt när hon vägrar kissa på toan hehe... Men jag gick med henne idag när jag kom och då kissade hon direkt. Det löser sej väl :)
 
...medans jag sitter här ser jag hur Kerstin helt själv, utan hjälp lägger ett 8-bitars pussel på Ipaden. Imponerande! Sånna bitar ni vet så man lägger ihop till en hel bild. Haha :)
 
Ett par bulor har hon samlat på sej idag åxå. När jag hämtade berättade dom hur K slagit en rejäl vurpa på bergknallen på gården, och innan dom ens hunnit dit, har hon ställt sej, borstat av sej och knallat vidare helt blå i pannan haha. Likaså andra vurpan. Dom är impade över hur tuff hon är. Kerstin har ju aldrig varit speciellt knurslig med sånt :)
 

Finaste

     Publicerat: 2012-08-09 Kl: 23:00:23 | I kategori: | 0 kommentarer

Hundvakt

     Publicerat: 2012-08-09 Kl: 17:07:35 | I kategori: | 0 kommentarer

Kerstin passar Edwards hund Titus och tar mycket väl hand om honom
;)


Date med Jonasson

     Publicerat: 2012-08-08 Kl: 17:01:18 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Jösses vad det regnar! Såg knappt vägen när jag körde från jobbet. Hämtade Kerstin som var väldigt bekymmrad över att "mammas buxo blöööt!" Haha sötunge. Idag hade hon kissat i byxan en gång när dom var ute och plaskade i regnet, mn annars har det gått bra hela dagen :)
 
Nu ska jag strax bege mej in mot stan och möta Linnea för vi ska ut och ät aminsann :)

Kissrapport

     Publicerat: 2012-08-07 Kl: 13:47:16 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Nu är vi hemma. Allt hade gått bra idag, men en liten kissolycka efter vilan, efter att hon suttit på toan länge men inte kissat så kom det efter stund när dom lekte. Men dom tycker att Kerstin är jätteduktig på att gå utan blöjja så det känns bra :)
Nu inväntar vi Markus och när han kommer ska jag åka och jobba. Från och med imorgon börjar Kerstin gå vanliga dagar på dagis igen efter dessa två dagarnas mjukstart :)

Snart flyttar vi

     Publicerat: 2012-08-07 Kl: 13:23:45 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Tog en promenad bort till nya lägenheten på förmiddagen, det närmar sej nu. 31 augusti flyttar vi. Jag både längtar och våndas. Trivs så himma himmla hiiimmla bra här... Framförallt en dag som igår... Altandörrn öppen hela dagen, både hundar och Kerstin går in och ut som dom vill, marsvinen är ute i stora uteburen och äter gräs.. DÅ ryser jag av tanken att flytta till en lägenhet med balkong. Hej fängelse lixåm! Samtidigt kommer det bli sååå skönt med mer plats. En annan sak som är på plus sidan med att flytta och just att det är några våningar upp är ju att man i proncip eliminerar inbrottsrisken. Jag har aldrig oroat mej för inbrott här när det gäller tekniska prylar, men det senaste har jag nästan blivit helt paranoid och tar tom med mej datorn till jobbet haha. Vad som dock alltid oroat mej är när jag lämnat hundarna ensamma. Jag får för mej att någon ska slå in rutan och sno hundarna och jag kommer hem och dom är borta. HEMSKA TANKE. Att få bo på tredje våningen kommer ju iaf göra att jag kan sluta oroa mej över just det. Alltid nått.
Är glad att vi har våran stuga iaf.. Då behöver vi inte sitta i en lägenhet under sommarsemestern utan då åker vi dit. Till syvene och sist tror jag att när vi väl flyttar får vi nya fördelar och man kanske kommer sakna fördelarna med att bo här, men man glömmer nog fort. Hoppas jag :)
 
NU ska jag hämta hem min fina Kerstin från dagis <3

Exempel på toaletter enligt lilla fröken K

     Publicerat: 2012-08-06 Kl: 19:07:15 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer

Om man inte känner för att kissa på toan, kan man vara lite
innovativ och låta sej inspireras av Kerstins alternativ, såsom:
 
Leksakskastrull
Uppochnervänd potta
Mini-resväskan
 
...idag har inte varit kisseriets dag if you ask me... #tröttmamma
 
 

pippi ur nytt perspektiv

     Publicerat: 2012-08-06 Kl: 14:37:13 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

 
Timmarna på dagis har gått bra, vad jag vet iallafall. Tyvärr var det ingen av hennes ordinarie där när jag hämtade då bara en tjejj från en annan avdelning var där och dom andra på rast för alla utom Kerstin sov ju när jag kom :P Så jag frågade inte så mycket utan pratar med dom imorgon istället :)
 
Väl hemma har vi gått på promenad och nu inväntar jag finalen i hoppning på OS. Är inte så intresserad av hpooningen men det är ju kul å se svenskarna iaf :)
 
Kerstin använder sin Pippi-app, hon vill inte ens se på Pippifilm utan nu är det visst denna saga som gäller. Hon har redan lärt sej bläddra bland sidorna :D

Dagisstart

     Publicerat: 2012-08-06 Kl: 09:57:20 | I kategori: | 0 kommentarer

Idag på morgonen lämnade jag Kerstin på dagis för första gången på 7 veckor. Hon var glad att komma dit men lite skeptisk när jag skulle gå och sa många gånger från det att vi kom "mamma stanna här". Men när jag väl skulle gå så knallade hon iväg till kompisarna. Hon blev glad att se kompisarna framförallt Aya och Susan, och dom blev glada när K kom. Speciellt Susan (K och hon är riktigt tighta på dagis) som pekade och glatt utbrast Kerssi Keeersi!!! Haha sötungar. Kerstin är ju blöjjfri på dagen nu med och jag var lite orolig hur det skulle mottagas. För det blir ju mer jobb för personalen på så vis att dom måste se till att hon kommer till toan med jämna mellanrum eftersom jag inte tror att hon kommer komma ihåg att säga till själv om det är mycket runt henne. Skickade med massa extratrosor och byxor och hoppas på det bästa. Ska prata med med dom när jag hämtar sedan vid ett. Var ju många som lämnade nr vi kom så kände att jag kan ju inte ta all fokus utan vi tar det sen :)

Teknikens generation

     Publicerat: 2012-08-05 Kl: 18:49:35 | I kategori: Kerstin | 0 kommentarer

 
Bara att inse fakta.
Det är 2012 och ett barn behöver 30 sekunder på sej att lära sej modern teknik :P
 

Nogrannhet!

     Publicerat: 2012-08-05 Kl: 14:57:02 | I kategori: | 0 kommentarer

Vardagen är tillbaka

     Publicerat: 2012-08-05 Kl: 11:21:23 | I kategori: | 0 kommentarer

Nu har mamma och pappa åkt hem och allt är som det brukar. Imårrn är det ju måndag och dagis startar i gen. Tänkte att K istället för att vara ledig imorgon ska gå sådär tre timmar bara till lunch så vi får en mjukstart. På tisdag får hon gå 9-13 typ och på onsdag får det bli fulldag somvanligt. Känns bra med en liten försiktig start efter sju veckors ledighet :)

Early bird

     Publicerat: 2012-08-05 Kl: 08:06:43 | I kategori: | 0 kommentarer

Kerstin vaknade i ottan, redan 7.20 gäääääääsp. Hon somnade rätt sent igår pga att hon hade sovit i bilen och då vaknar hon ofta tidigare än sedvanliga 9 dagen efter. Så nu ser hon på Pippi medans en annan ligger kvar i sängen :)

gulle!

     Publicerat: 2012-08-04 Kl: 19:46:54 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Hjärtat <3

ÄNTLIGEN!

     Publicerat: 2012-08-04 Kl: 13:13:19 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 

Ute och ätit

     Publicerat: 2012-08-03 Kl: 22:35:16 | I kategori: | 0 kommentarer

Nu är jag och Markus påväg hem efter en kväll i stan. Har ätit på resturang minsann! Åt på en fransk resturang på Söder. Jag åt RÅBIFF hahaha bara för att jag alltid undrat vad det smakar. Det var gott men jag gillade inte tillbehören som kapris och pickels så åt typ rått kött med dijon och lök :P Snart är vi hemma igen iaf :) Fick min ipad idag och inviger den as we speak ;)

God förmiddag!

     Publicerat: 2012-08-02 Kl: 13:16:33 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

 
Först får jag säga välkomna tillbaka ni läsare som varit borta några veckor. Antar att semestrarna börjar vara över och vardagen återgår för många. Idag ska jag jobba kväll vilket gav mej lite sovmorgon vilket jag behövde efter gårdagen. Sov dock inte så jättelänge men ändå :) Just nu sitter jag bänkad framför svtplay som sänder Dressyren från OS, det är Grand Prix idag och jag är glad att jag hinner se det. Annars missar man ju mkt pga jobb. Tur man kan se i efterhand :) Det är strax dax för dagens enda svenska ryttare så jag tänkte se det och sedan fixa med lite lunch.
 
Pratade lite med Kerstin förut i telefonen. Frågade vad hon gjorde och jag fick svaret "kakka" Dvs hon badade. Allt som har med vatten att göra går numer under "kakka", men kul att kunna kommunicera över telefon. Saknar henne men nu är det snart lördag <3
 

Saknar!

     Publicerat: 2012-08-01 Kl: 22:15:23 | I kategori: | 0 kommentarer

lets work work

     Publicerat: 2012-08-01 Kl: 19:09:29 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer

Oh my vad trött jag är... För det första började jag jobba 7 idag och det pallar lixåm inte jag... Jag blir alltid aldeles gäspig hela dagen och får huvudvärk som ökar ju längre dagen går haha. Är fysiskt oförmögen att gå upp 6 helt enkelt. Skulle sluta 16 men det blev 17.40... Så kan det gå. Mot slutet där var det några blodporver som bara jag kunde ta samt en narkos, vilken bara jag kunde ta hand om... Som tur var är ju Kerstin inte hemma så inget dagis att hämta barn på, så det var helt okej att stanna. Var samma förra vecka ett par dagar att jag var kvar nån timme, men en annan dag är det lugnt och då går jag tidigare istället. Nu på sommaren med sommarpersonal och vissa ordinarie på semester tycker jag att man får hjälpas åt så mkt det går att få ihop det så våra patienter får så bra vård det bara går :)
Fick bli Mc Donalds på vägen hem och nu blir det soffa, och inte ett finger tänker jag lyfta. Imorgon börjar jag 14.30 vilket innebär en välbehövlig sovmorgon :)
 
I brist på bilder så tänkte jag pryda inlägget med en mini-K! Tänk, snart fyller hon TVÅ år <3
 

Lillplutt 4 veckor <3