soffi-i-soffan

     Publicerat: 2009-05-31 Kl: 20:51:37 | I kategori: Övrigt | 1 kommentarer


dator+tv+cola+vovvar=livet

gårdag+ soldag :D

     Publicerat: 2009-05-31 Kl: 13:05:25 | I kategori: Övrigt | 1 kommentarer


aaaahhhhhhhh HUR gött är inte detta vädret? så underbart. äntligen lite sommar. vaknade rätt tidigt, men har försökt somna om hela förmiddagen, tills markus lägger en pruttjävel i sömnen så jag verkligen inte kunde vara kvar i rummet! ursäkta älskling men det är trotts allt värt att nämnas. så jag slängde mej upp så fort att det svartnade för ögaonen och så kickade jag igång dagen. började med att kicka igång markus så han kom upp åxå. så vi klädde på oss och gick ut i solen. underbart. tog en sväng förbi affären och köpte glass och dricka och sedan knallade vi ner till sjön. letade upp en lite stenkobbe vid vattnet och satte oss där en stund. vovvarna blev ju överlyckliga såklart för dom ääälskar ju att bada. bamse svänger ju ner på varenda stig som leder mot vatten ihopp om att "här då? snälla?" hehe. och nu har vi kommit hem. polly började skälla så vid vattenbrynet hehe så vi gick. och nu sitter jag ute på våran uteplats, på gräset i solen och göttar mej och bloggar lite. inte för att jag ser skärmen, men ändå :P det är så ljust. råttorna har fått komma ut och även marsvinen. råttornas bur står ute, och marsvinens bur, där har jaf tagit överdelen så dom knatar lyckligt runt i gräset oh smaskar. hoppas lille stigs mage pallar, men det är ju inte så långt gärs och nu har han ju ätit gräs varje dag och det har ju gått bra det.
resten av dagen har inge direkta planer vi ska åka till pris-extra sedan, har aldrig varit där, se om det är bättre än willys, och sedan pratade vi om att grilla ikväll, men vi får la se hur det blir med den saken.

    

    
mer bilder i min bilddagbok :)

igår var jag ju på konferens med jobbet. det var trevligt.dock tycker jag väl det började lite tidigt men men. vad göra vad göra. först var det frukost, ganska gott, det var där på scandic hasselbacken på djurgårn. sedan gick vi upp till konferenssalen och karin höll ett föredrag i pediatrik, altså om kattungar och valpar, och lite saker man kan tänka på om man har något samtal på telefonen gällade sjuka småttingar åså. sedan höll toffe föredrag om smärta och smärtlidring. det var i princip repetition av vad som sades på narkoskursen jag var på i våras. sedan var det lunch. världens största buffé som skulle göra vem som helst glad. men jag är rätt kräsen va gäller sån mat, så jag ät väl 20-25 sparris haha och en hög med parmaskinka, det är dock inte fy skam det inte. sedan var det efterrätt och det är ju min paradrätt. tog en middagstalltik och fyllde den med allt som var :P mumms.


gott? va säger du frida? sugen? haha

sedan satt vi ute i solen en stund och tjatade och sedan var det dax att traska upp till salen igen. då kom liselott från farsta djurklinik och höll ett föredrag om katter och deras beteende. det var verkligen toppen! jag är skitdålig på katter och deras beteende. och ofta får man ju samtal med kattägare som är desperata för att katterna börjat kissa inne utan synbar anledning. nu fick vi tipps och sånt om vad man kan fråga och vad man ska säga, toppen! det var mycket uppskattat!
sedan pratade fredrik lite om strålskydd oc röntgen, och sedan var det slut. fast innan vi gick fick vi sköterskor varsitt kuvert. jag tänkte ju att det var en lite peng, hoppades på kanske 500:- eller vem vet 1000:-, MEN det var mer änså, ganska mycket mer. gud vad snälla dom är. ville ge oss ett bidrag eftersom kliniken gått så bra! tack jobbet! :)
efter det var vi på ballbraeker på gärdet och bowlade. jag vann i min grupp, över karin och fredrik :P, och sedan käkade vi mat. men jag var så jävla mätt efter dagens all mat så det smakade inge vidare, men trevligt var det :)
vi slöt upp ganska tidigt och alla åkte hem, men jag åkte vidare till markus som var på monks café och drack  öl som hans kompis bryggt där. dock var jag astrött så vid 12 åkte jag hem, och markus förljde med. jag höll på och somna på stolen och var väl ännu mindre social än i vanliga fall, så innan jag skämdes ihjäl över mej själv så brummade jag hem.
och nu sitter jag här.

    

    

det var väl min gårdag och lite av idag. skriver mer sen om det händer nått nämnvärt :D
oj så långt det blev :D

El socialo

     Publicerat: 2009-05-30 Kl: 22:24:30 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

Just nu sitter jag på monks och ser på när markus och några vänner dricker öl som en av dem bryggt själv. Är dock så sjukt trött. Har vart en lång dag med jobbet idag även om det har varit jätte trevligt. Får skriva mer om det när jag kommer hem. Ska försöka hålla ögonen öppna en stund till. Skriver mer sedan.

early shit

     Publicerat: 2009-05-30 Kl: 08:16:28 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarergääääääääääsp. jag fattade inte varför klockan ringde nu på mårrånen och höll på att stänga av den i tron om att nått blivit fel. hehe, men så kom jag ju på att jag skulle upp eftersom vi ska iväg me jobbet. så nu har jag gjort mej iordning, matat hundarna gjort hundarnas lunch och kvällsmat-lådor (annars blir det fel när markus ska göra hehe) och matat marsvinen och lite så :) nu nu sk ajag knalla ner och möta upp mari =) hörs sen!

el fräscho

     Publicerat: 2009-05-29 Kl: 23:28:42 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

hujedamej nu har jag duschat och tvättat håret. det är verkligen i särklass något av de ting i livet jag avskyr mest. men man är ju så illa tvungen. that's life. men visst känner man sej fräsch å trevlig efteråt, visst visst. i min drömvärld behöver man aldrig duscha eller tvätta håret. där finns inte svett och stripigt hår. det vore en fin värld det. utan denna missär.
nåja, nu kanske ni tror at jag är en skettlurk som aldrig genomgår denna procedur, men det gör jag. men kanske inte lika ofta som Du? markus duschar varje dag. han går upp tidigt för att duscha, för mej är det likställt med en mindre hjärnskada. hur är det möjligt att tycka det är skönt att börja dagen genom att stå under strilande vatten? bli aldeles blöt. det är det värsta. när vattnet först träffat kroppen, sedan är själva duschen okej, men sedan kommer ju the big NO, när man ska gå ur! kallt och jävligt ush. och detta gör folk frivilligt varje dag. jag resonerar som så, att det finns delar av kroppen som är i behov av att tvättas varje dag, dit hör väl armhålor, down there, händer, ansikte. ja. sedan ser jag inte varför man måste tvätta tex låren varje dag? är du smutsig där? det är inte jag. heller inte på tex magen. nej kort sagt jag avskyr duschen, men visst jag pinar mej igenom denna vidrighet även jag once in a while :P
nåja slut om detta. nu ska jag sova. kockan ringer early shit imorgon. urk.
hej hej!

dagstripp for the dead ones...

     Publicerat: 2009-05-29 Kl: 19:12:07 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

FREEEDAG! gud vad skönt. det har varit en bra dag idag tycker jag. har dock sovit sjukt dåligt i natt så jag har varit väldigt trött idag. tog med mej de döda djuren i frysen till jobbet... tänkte skicka med dem till kremeringen. tänkte jag. och i min frys befann sej nu tre råttor och ett marsvin. har ju inte gått att begrava dem under vintern, men hade tänkt göra det nu. men iochmed att jag tänkte kremera rulle så, ja, så tänkte jag att då får de tre råttorna åxå åka med.
men under dagen började jag ändra mej angående råttorna. tänkte att jag ändå kanske ska begrava dom hemma i raddan med döda råttor på min lilla råttkyrkogård hemma i borås. jag hade ju lagt dem i frysen inne på kliniken, och på eftermiddagen hade annika tömmt ut där och gått ut med alla liken till vår frys i förrådet, så mina hade ju åkt med dit ut. haha det är lixåm ändå lite komiskt detta. så, jag började ju känna att nej, jag tar med mej råttorna hem igen.. så jag knallade ut till frysen för att hämta dem igen. och där låg ju åxå rulle, och då fick jag så dåligt samvete att lämna honom där så nu tog jag med honom hem igen, han åxå. så, jag tog med mej fyra döda djur till jobbet. och nu tog jag med mej dom hem igen efter jobbet. härregud. så nu ligger dom här i frysen igen. får se vad jag kommer fram till i helgen.. suck.. hur svårt är det egentlgen...

en annan nämnvärd sak idag är att vi haft inne en råtta på operation idag, för att ta bort en juvertumör :) mysigt med en liten rådis. en dumdo åxå <3. är en vän till mej som äger den, en som åxå alltid köppt råttor från ale's precis som jag, så våra vägar har ju korsats flera ggr, och hon har varit med flera råttor hos oss :)
allt gick iaf bra, hon vaknade så fint och gick hem här på eftermiddagen, lite groggy och gullig. hon fick sånna söta små tofflor och tossa på svansen för att hålla lite värme och fick hela tiden ligga på våran bear-hugger, en värmedyna :)ja och vad händer nu... jag sitter och väntar på att markus ska komma från jobbet. han ska handla med sej mat, så vi får väl se vad som bjuds. dock är jag inge vidare hungrig, för vi blev bjudna på mat på jobbet idag, värsta indiska buffén som jag var iväg och hämtade. det var jättegott,, men indisk mat är så mastigt på någotvis, blev så mätt så jag knappt kunde röra mej under eftermiddagen. och jag hade en miljon jävla fodersäckar att bära in, eftersom hill's nu har en bantnings-kampanj, och jag har tagit hem massa extra viktminskningsfoder så vi kan köra kampanjen. allt ska ju in lixåm. ajaj min rygg.

imorgon är det konferens med jobbet på hasselbacken, djurgården. mari hämtar upp mej halv nio. fatta.. halv nio på en helg å ja e skittrött. tur det är semester snart. en jobbvecka till, dvs fyra dagar och sedan har jag semester tre veckor. tunisien om en vecka. fan va skönt det ska bli!

hejhej!


gulligt...

     Publicerat: 2009-05-28 Kl: 20:44:20 | I kategori: Övrigt | 1 kommentarer

Fick mejl av Irene som jag adopterade Rulle och BamBam från i februari 2007. Hon har omplaceringshemet Eragons. Meddelade ju henne att Rulle hade gått bort. Fick så gulligt svar, och bilden på killarna från omplaceringshemmet, då hette dom Kapten Haddock och TinTin :)Det finns någon som tar dig i sin hand,
som bär dig stilla till mandelträdens land,
som ger dig mat på maskrosäng,
som bäddar ner dig i sin svala säng.
 Det är sant och det är visst
du ska bäddas ner till sist.

Att få somna i frid, det passar
ett litet marsvin med trötta tassar.
Du få möta de små, lilla vän,
alla kommer till slut hem igen.
Det är sant och det är visst
alla kommer hem till sist.

supersize vs superskinny?

     Publicerat: 2009-05-28 Kl: 20:12:21 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

alltså. nu har jag hunnit se ungefär 2 minuter av detta program, och dom skräck-propagerar runt denna smala tjejjen. hon är 161cm lång och väger 44kg. och visst hon är smal, och ser såklart läsktigt smal ut, när hon står med armarna upp och drar in magen?! hallå? klart hon ser ut som ett benrangel då? det gör jag med om jag ställer mej sådär och sträcker ut och drar in magen. inte riktigt så men asså... ärligt talat. de få klipp hon står som en normal människa ser hon bara smal ut, men inte sjukligt smal. hennes BMI är alltså 16, och dom varnar henne för att hon kan dö ungefär.  JAG har ett bmi på 17-18, betyder det att jag åxå är en hårsmån från döden då eller? eniligt dom i programmet ska denna tjejj på 161cm väga 54 kg, tio kilo mer alltså. jag är 174cm och väger 56-57kg, jag tycker inte jag ser sjukligt smal ut direkt.
nej jag bli är irriterad. missförstå mej rätt, hon är smal, visst kan hon gå upp lite, men det är fan mer bekymmersamt med kvinnan med BMI på 61!! det bara måste vara hundra gånger mer ohälsosamt.
ursäkta mej ,en jag blir upprörd, eftersom enligt programmet är jag en vandrande ohälsa som kommer dö om jag inte går upp i vikt? :S
nu ska jag fortsätta med min dip och nachos och hälla i mej det sista av min 1,5 liter pepsi! mumms!tillägg: observera att jag inte tycker hennes livsstil är sund. jag fokuserar endast på hennes kropp och såkallade BMI och åsikter kring detta, jämfört med mej själv.

the boppers

     Publicerat: 2009-05-28 Kl: 18:48:26 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

håhåjaja... torsdagen avklarad, iaf nästan...
har varit en bra dag idag. lagom att göra på jobbet, ingen dötid men ingen stress, det är det bästa tycker jag! jag och malin gick ner till centrum på lunchen, eftersom jag skulle köpa pollys nya mat som jag beställt på djuraffären+ hämta ut min medicin. det är mjukmat i samma sort som torrfodret och är helt nytt på marknaden. måste ha nått gott till polly när hon har sämre aptit, för iochmed hennes lättretade magkatarr så måste hon äta ofta, så helt underbart att hennes torrfoder kommit i sådan lyxig och smaskig variant tycker både jag, polly och pollys mage :)

lilla stig-boppe, aka stig, verkar iaf trivas bra, han sitter brevid bambam och äter och äter och äter, ja det är ju typ vad marsvin gör for living, haha äter å bajsar :P. just nu sitter han i mitt knä och kvittrar för fullt. har plockat gräs och maskrosor åt dem, men stigs lilla mage är inte van ännu vid gräs och sånt så han fick äta några strån och nu får han sitta här hos mej medans bambam gottar sej i resten. stig får äta lite varje dag så är han nog snart med i gemet so to speak.hämtade somsagt ut min medicin idag, som läkaren skrev ut igår. för det första heter dom något med "retard" och bara det är ju roligt, sedan öppnar jag burken och där i ligger det värsta discopillren haha, sikka fina. hoppas dom funkar åxå :P förhoppningsvis ska det lätta lite på smärtan i mitt knä. vi får la se. förövrigt har jag skitont i armen där jag tog blodprovet :S blått är det med, sticks och är jätteömmt. ynk.

      

nu ska jag äta. nachos och salsa och guacemole-dip, mumms. markus umgås med joppe (läs dricker öl) så det blir solokvist ikväll. men han skulle inte bli sen sa han.
nu har lille stig somnat på min arm! han e för gullig.
hejs!

empty

     Publicerat: 2009-05-27 Kl: 22:59:57 | I kategori: Övrigt | 1 kommentarer


det är så tommt lixåm....

marsvin och väjningsplikter

     Publicerat: 2009-05-27 Kl: 20:45:46 | I kategori: Övrigt | 1 kommentarer


okej. marsvinsbebisar är SMÅ. det är en sak jag lärt mej idag. jag har åxå lärt mej att inte slarva med väjningsplikter. så, låt mej förtälja om min eftermiddag/kväll.
vi styrde alltså kosan mot rotebro/sollentuna. dvs rakt igenom hela jävla stockholm i värsta rusningstiden, således sveriges kanske mest trafikerade plats? ever? haha... det är nog förmodligen inte mer trafik nånstans i sverige än just där och just då. men i'm king of the road, de gick skitbra, men det är fan drygt att ligga i sånna pissiga köer, kilometer efter kilometer, med alla hettsiga stockholmare.
vi kom iaf smidigt fram, och inväntade lille krister med ägare ute på parkeringen. å där kom han, i en liten skokartong. när hon öppnade fick jag en chock. SÅ LITEN? haha, jag har aldrig sett en marsvinsbebis förut, i den ålden, så jag lärde mej nått nytt. där satt en liten svart tuss och knaprade på en bit gurka. lille krister.

    
han är så himmla social, vill bli kliad hela tiden i nacken, och han slickar en på handen och pratar för fullt :P.
vägen hem gick åxå bra, frtm att på ett ställe fick jag ta en annan väg för jag kunde omöjligt byta körfält för det låg en långtradare och tryckte, så jag tog en annan väg och det gick ju bra. frtm, att när jag skulle på vägen hemmåt så kom jag upp och hade en väjningspliktskylt, saktar in, ser ingen.. och kör. i samma sekund uppenbarar sej en svart audi i typ 200 knyck, som jag såklart ska väja för, men jag kommer ju där å kör, så han tutade såklart på mej och fick väja, jag blev paff och saktade in, trodde han skulle köra förbi, men nä, så ja förskte åka iväg lite snabbt, så snabbt det går med min lilla bil hehe. så frtm att marsvinsbebisar är små har jag åxå lärt mej att kolla en extra gång vid väjningsplikten. puh. å jag som var SÅ stolt över mej själv, så kört hela den jävla vägen i rusning åså avslutar jag med en sån dum grejj. nåja. jag ÄR duktig.

Nu är vi hemma och jag helt sonika släppte bara in lille krister i buren till bambam, körde på samma linje som jag alltid gjort med råttorna, inge knursel utan på't bara. först gömde han sej, och sedan kom han ut. haha, bambam blev rädd "gaaaahh va fan är det som susar förbi bakom meeej?" och han spann iväg i buren. men så plötsligt ser man en förvånad mn "öh, är det ett marsvin? ok." sedan upptäckte han att det hade infunnit sej gurka i buren "schyyyst, harru me dej gurka? grejt!" hehe. å nu sitter dom där och knaprar på hö tillsammans :)


så det var lixåm det. hoppas det fortsätter gå sådär bra. nu ska jag snart se på greys anatomy. har varit fullrulle hela dagen idag härregud. dax att ta de lite lungt :)
just det, han kan ju inte heta krister så jag funderar på att döpa om honom... hm... markus pappa heter ju krister så det känns lite olämpligt. funderar på å ge honom mitt favoritnamn ever, haha, en tjejj hade, eller har?, en råtta som heter stig-boppe, och sedan jag hörde detta namn första gången har jag bara kännt att DET måste ja döpa nån till någång. jag tror det är dax nu. stig-boppe it is :D

hej hej!the day goes by...

     Publicerat: 2009-05-27 Kl: 15:47:33 | I kategori: Övrigt | 1 kommentarer

dagen trallar vidare... upptäckte just att jag ser ut som en sprutnarkoman efter blodproverna idag...  ett fint blått hematom... nåja det är väl så det blir. dom djur jag sticker har ju päls, vem vet hur blåa dom är efter att jag gått lös med kanylerna, där under pälsen. jag ska kanske inte gnälla :P

fasen det är ju supervarmt idag, jag var inställd på regn, som det enligt smhi skulle bli idag, men ikke. iofs ska man inte klaga på fint väder men nu var jag inställd på annat helt enkelt :P
just nu sitter jag mest och svettas efter att ha varit ute på promenad med vovvsen, och även varit och handlat nytt spån till marsvinsburen, måste ju vara fint när krister kommer idag.
har funderat över namnet. markus pappa heter ju krister så det kanske blir lite konstigt ändå, får se om han kanske får heta typ klas istället eller något... eller korven? vem vet. här hemma går marsvinen egentligen mest under benämningen marsisarna, så det spelar inte så stor roll :D
lille bambam sitter iaf och äter morot, och har visslat som en tok på mej idag när jag kommit hem, så han verkar inte hel-deppig iaf. skönt är ju det.

när jag och hundarna var på promenad så träffade vi på en gås-familj med en jättesur pappa, eller mamma, who knows? det var ett helg gäng med bebisgäss, men man ser inte så bra på bilden, för jag vågade inte gå närmare för den ena av föräldrarna vifftade som fan med vingarna och fräste på mej :Pnu ska jag ligga här i sängen och dricka cola och göra ingenting. är ju trotts allt min lediga dag men änsålänge har jag inte gjort annat än att göra saker idag :P
fick frstn ett sms av frida förut, hon fick min sl-remsa för jag behöver den inte, och det var lite komiskt, för sist jag hade använt den var den 27:e (27:e nån månad, vet ej vikken) och kl 11.30, vilket gjorde att frida inte behövde stämpla eftersom det såg ut som det var idag :P haha.

hejs

lille krister

     Publicerat: 2009-05-27 Kl: 12:53:04 | I kategori: Övrigt | 1 kommentarer

hellu!
idag har det varit fullt ös sedan i morse. börjar väl från början :)

för det första har jag knappt sovit nått i natt för har mest legat å funderat på rulle, och hur jag ska lösa det nu med bambam.
på morgonen hittade jag en annons om en 6veckors marsvinspojke som vill komma till nytt hem, och skrev till annonsören. hon ringde iaf upp mej här på förmiddagen, så i kväll åker jag och markus till rotebro och hämtar lille krister :) hoppas bambam kommer uppskatta en ny liten kompis. han kommer få fortsätta heta krister, riktigt fult, men ganska gulligt åxå.

började iaf dagen tidigt och gick ut med hundarna eftersom jag skulle till läkaren kl 9. så sedan brummade jag dit.
fick sitta en stund och vänta i väntrummet med sedan kom doktorn och ropade upp mej. fick sitta ner och berätta om mitt knä och alla turer kring det och han antecknade och frågade massa konstiga saker hehe. sedan fick jag klä av mej på riktigt läkarbesöksvis, och ha undersökte mej, kände igenom alla leder, lyssnade på hjärtat och sånt basic. det enda problemet som är, är ju det högra knät, mer än så är det ju inte.
han hade läst mitt röntgensvar, och tyckte ändå att det dom skrivit där, detta pigmenterad villonodulär synovit, är så extremt sällsynt att han inte trodde att det är det. men enda sättet att helt konstatera det är isåfall genom en artroskopi, titthålskirurgi.
vad vi nu började med är att jag har fått ta massa prover, tror sköterskan tömde ut blod till nio rör :S hon var iaf duktig på att sticka, tycker annars sjuksköterskor kan suga på den biten asså... sedan fick jag lämna urinprov åxå. så nu ska alla testerna analyseras för att se om det finns något som kan ge någon ledtråd, tex om infektion eller ja, inte vet jag.
så om två veckor ska jag på återbesök och få provsvar och så ska vi se vad vi ska göra vidare... fick ett recept på antiinflammatoriskt som jag ska äta nu tills återbesöket och se om det har någon effekt mot smärtan och svullnaden.

sedan åkte jag hem och mötte upp frida, åså åkte vi hem till mej. SÅ kul att träffa frida och bebismagen! vi har inte gjort många knop, mest tjatat och ätit på mc donalds :) hundarna blev överlyckliga av att träffa henne :)

polly har världens colit nu... bajsar riktiga slemmkörvar, så hennes lila tarm är nog rejält inflammerad.. men jag tror det kommer gå över av sej själv. det får vi hoppas. hon har ju haft detta en gång förut när hon var liten.

nu ska jag slappa en stund. kika lite hur jag ska åka sedan ikväll när vi ska hämta krister åså =)

hejhej!

sorg i marsvinsburen :'(

     Publicerat: 2009-05-26 Kl: 22:50:36 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

när vi kom hem nu hittade vi rulle död i buren. är i chock, det var jag verkligen inte beredd på. man ser att han haft någon typ av krampanfall, då han låg med böjd rygg, huvudet upp lixåm... och har kraffsat spånet åt sidan. hoppas han inte har lidit. ush. man grämer sej att man inte var hemma när det hände.... rulle är död lixåm, jag kan inte fatta det. det värsta är att det är så synd om bam-bam nu... stackaren, han är så osäker och har levt sitt lilla liv där tryggt bakom rulle, ända sedan dom kom till mej. han sitter där nu helt ensam i buren och tuggar lite halvhjärtat på ett grässtrå. åh lilla bambam!
nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. finns väl tre alternativ... antingen köper jag en bebishane som kompis för det går att para ihop bebis med vuxen, men inte två jämngamla marsvinshanar nämligen.. eller så kastrerar jag bambam och skaffar en hona i hans ålder. eller så kanske det skulle fungera med en kastrerad hane? jag ska ta och ringa marsvinshjälpen här i sthlm imorgon och se om dom har någon... annars får jag gå till zooaffären och kika om dom har nån bebbe. en kompis måste han ju ha! stackars stackars bambam! och jag hoppas verkligen att rulle inte har lidit. fy fan. ush.... älskade lille rulle...Även om allt bara känns sorgligt just nu så ska jag iaf uppdatera om bamse. röntgade honom idag , och man ser ingen kvarvarande majskolv iaf. det är ju skönt. vad man dock kan se är att det låg kvar kontrast i magsäcken vid röntgen, då den egentligen bör passerat ut i tarmen, det mesta var i tarmen men lite var kvar i magsäcken. förmodligen pga lite magkatarr, och vi kom fram till att förmodligen är ytan på magslemhinnan lite uppruggad där den ruttna majsen legat och gnagt, och av den anldningen ser man lite av det på röntgen. här är bilden:nu ska jag ta mitt chockade sinne och lägga mej... imorgon kl 9 ska jag vara hos knäspecialisten, och sedan ska jag förhoppningsvis träffa frida! åså måste jag skaffa en ny kompis till bambam!
gonatt


nu, jobb.

     Publicerat: 2009-05-26 Kl: 13:33:12 | I kategori: Övrigt | 2 kommentarer

äntligen lite sol

     Publicerat: 2009-05-26 Kl: 11:36:57 | I kategori: Övrigt | 1 kommentarer

fan vad härligt det är ute. jag och hundarna tog en promenix ner till sjön och dom fick för första gången iår, bada riktigt ordentligt. visst har dom småplaskat lite, men nu fick dom simma och det var verkligen två överlyckliga hundar som simmade efter pinnarna i vattnet :) nu har vi suttit ute i solen en stund, men det är för varmt, jag kan inte härda ut, så nu tar vi en promenad igen. ska knalla till farsta å käka en körv tror jag :) sedan blir det jobb!

god morgon!

     Publicerat: 2009-05-26 Kl: 09:24:09 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

ny dag. gud vad tiden går fort. men i natt har jag faktiskt sovit riktigt gott och det är inte ofta. men har beslutat mej för att inte somna om mer denna morgon, utan ska nog gå ut och sätta mej i solen lite. dock brukar solen hinna försvinna på tiden det går emellan jag bestämt det, och tagit på mej och gått ut, får se om det är bättre lycka idag helt enkelt. börjar ju jobba halv tre, men ska åka lite tidigare till jobbet för tänkte röntga bamse innan jag börjar. han har fått sin kontrast nu så då får vi se om det gömmer sej något där eller inte. bamse slickade i sen den där kontrasten som om det vore vikken mat som helst. han är tacksam han!
höres later!

trååååk

     Publicerat: 2009-05-25 Kl: 22:00:56 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer


God natt. nu slår jag igen för idag. fan ja har jättetråkigt just nu. jag ska lägga mej i min säng å kolla på boston teaparty. mer avancerat blir det inte denna afton!
heyheyho

radiology

     Publicerat: 2009-05-25 Kl: 20:00:31 | I kategori: Övrigt | 1 kommentarer

så var det måndag igen. första dagen på jobbveckan avklarad. idag har jag röntgat buken på både bamse och polly, då jag blivit nojjig att något/bitar av majskolv sedan grillningen för två veckor sedan... ska sitta fast i deras tarmsysten på nåvis, då båda har lite olika symptom. mer om det snart. annars sitter jag nu här i en stank av avlopp då markus tagit tag i stoppet i handfatet på toa. fy fan vad det stinker. urk.

det har varit fullrulle idag på jobbet, men kan inte riktigt komma ihåg vad jag gjort. började morgonen med att fylla på ute i foderhyllorna för det hade ju sinat en hel den eftersom ingen annan fyller på när jag är borta...
för att återgå till dagens viktigaste händelse har jag altså röntgat båda hundarna. bamse, av den anledningen att jag inte riktigt kan släppa tanken på att det fortfarande kan ligga något kvar i magsäcken, någon bit majskolv... nu har det varit frid och fröjd sedan igår morse, men tanken gnager hela tiden. slog iaf ett par bilder, det är svårt att se majskolvar på röntgen, men man KAN se dem, så jag chansade iaf. här är bilderna på bamses buk! har gjort en liten pil, där kan man se att det eventuellt kanske, finns något oidentiferbart man ser åxå att hans tarmsysten ser rätt oroligt ut, alltså massa gas och bajskorvar om vart annat :P
vad vi nu ska göra, är att imorgon på morgonen ska bamse få lite kontrastmedel att slurpa i sej. sedan ska vi röntga om honom när jag kommer till jobbet på eftermiddagen, för OM det sitter något där i magsäcken, så kommer det dra åt sej kontrast och då ser vi det lättare på röntgen helt enkelt. så fortsättning följer...

röntgade även polly idag, då hon var såå orolig tidigt i morse, mådde illa och var lite dålig i magen. sedan hade hon bajsat lite blodigt i köket på förmiddagen. och dessutom tycker jag hon luktar illa ur munnen, lika lukt som bamse luktade innan han spydde upp den ruttna majskolven igår. så jag blir nojjig att polly åxå har nått i magen pga lukten i munnen.
delar med mej utav hennes bild åxå:i pollys mage ser man iaf inget misstänkt. det långa svarta man ser, kan man säga är en stor jäkla prutt, dvs gas :P och, ser ni chippet uppe i hörnet? man ser lite av hjärtat till vänster, lungor, det svarta, magsäck, mjälte och tarmar... polly har inte bajsat nått mer blodigt, och verkar må bra, så där känner jag mej lugn iaf...

en annan sak som hänt idag är att jag bokat tid för polly och bamse att trimmas på måndag. vi har en patient hos oss vars matte har ett hundtrim, så frågade henne idag, och hon kikade på båda hundarnas päls, och på bamse finns det mycket att ta sa hon, hon kommer plocka honom förhand i ca 3 timmar, trodde hon det skulle ta! woho. men då blir han fin sen! på polly fanns det litegrann, mest finputts. ja då blir dom riktigt sommarfina <3

nu ska jag se på tv!
hejsålångla helga

     Publicerat: 2009-05-24 Kl: 18:27:05 | I kategori: Övrigt | 1 kommentarer

sådär ja, nu har jag hämtat mej lite efter bilturen. sovit lite, ätit lite, vart ute och gått lite. livet rullar på :P
täkte skriva lite om helgen som varit!

i onsdags tog jag ju som vi alla vet lilla bilen och åkte ner till borås. är ju ledig på onsdagar, och torsdag var röd dag, och tog ut en kompdag jag hade på fredagen vilket gav mej långledigt. riktigt skönt!
har inte gjort många knop hemma mer än att slappa, sitta i solen, varit på bio med pappa, ätit god mat och varit en sväng ute på ridhuset. men allt det där vet ni ju redan :)

en lite rolig sak som jag gjorde häromkvällen, var att jag fotade av lite foton sen jag var liten! gick lust att kolla på gammla kort efter att jag letat upp gamla vänner från barndomen på facebook. dock har dom inte svarat än.. nåja alla kanske inte bor på facebook hehe, får ha lite tålamod. hittade iaf en bild på mej och dom tjejjerna, från den dagen vi träffades. jag spenderade varje sommar av mitt liv fram tills jag var 12 år på tjöme, i våran minimala lilla stuga "hytte", helt underbart. tjöme är en liten ö i oslofjorden. vi hade en liten båt som vi brukade brumma iväg med på dagarna ut till någon av alla öar runtomkring. det var på en av dom jag en dag mötte dessa kompisar, som visade sej ha stuga på tjöme åxå, och sedan den dagen umgicks vi varenda dag vi samtidigt var på tjöme :) här är en söt bild!


silje, jag, linn och marte. sijes bror karl-fredrik saknas på bilden.

lägger upp ett par bilder till, sedan finns det flera i min bilddagbok! har lagt dem på 25/5.lite bilder på vovvarna m.m från helgen åxå :)hemresan idag gick bra. det går fort å köra. lite drygt 4timmar, och då är det ju kö efter södertälje man får fisa i en stund innan man svänger av mot älvsjö. en sak har jag dock lärt mej idag. jag kör ju med farthållaren, och den är ju riktigt bra, man sparar mycket bensin och ja det flyter på fint. MEN två saker har jag lärt mej:
1. använd inte farthållare i tätare trafik
2. håll fötterna vid pedalerna ändå.
jepp. körde ut bakom en volvo, och körde bakom denna förbi en husvagn. det gick ju fint, bara att plötsligt kommer jag liite nära volvon, då den saktade in lite, ingen fara med det, det var jag med på, bara att när jag ska bromsa lite, vilket häver farthållaren omedelbart, så tappar jag bort med bland pedalerna! jises... så när jag ska bromsa, så stoppar jag foten på gasen, gud! så jag kom skitnära volvon, som måste undrat vad fan jag håller på med. men när det är sådär två cm kvar innan jag kör på den så fick jag foten på bromsen. härregud. så, farthållare av, när trafiken är lite tätare och inte bli för slapp med hur man sitter. man lär sej alltid något nytt det är väl så man lär sej åxå i trafiken. det är inte ens säkert han framför mej uppfattade situationen som jag gjorde jag vet inte. allt gick ju ra men det var ehm, lite läskigt.

nu sedan jag kom hem har jag sovit lite, och varit ute med hundarna. markus ringde precis och är påväg hem. längtar efter honom :)
det var en liten uppdate av min dag och helg. nu ska jag se på tv:)

hejsålång!


tillägg:
jag glömde helt skriva, att bamse fortfarande mår dåligt. jävla skit. eller NU mår han bra, men hela morgonen har han kräkts. MEN han spydde upp en rutten bit majskolv, så den har legat där i två veckor. helt grön var den och stank urk. inte konstugt han luktat illa i munnen, vilket han aldrig brukar göra. så. nu hoppas jag att det varit denna biten som varit bekymmret, och att han blir bra igen. vid miste lilla symptom till att det är något så får vi undersöka honom riktigt grundligt. har ju inte gjort det då jag trodde allt blåst över. men nu kan man ju anta att biten som bevisligen trasslat till det kommit upp, så nu hoppas jag han är bra igen.

i´m alive

     Publicerat: 2009-05-24 Kl: 15:37:18 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

ska bara meddela att jag överlevt resan mellan borås och sthlm. nu känner jag mej smått sliten och ska vila lite. sedan ska jag handla och sedan blir det slapperi resten av dagen. gäsp. blir ett längre inlägg sedan!

the winner takes it all

     Publicerat: 2009-05-23 Kl: 17:32:29 | I kategori: Övrigt | 1 kommentarer

idag har jag varit ute på ridhuset som jag nämnde att jag skulle. skulle dit eftersom linda skulle tävla.
var riktigt roligt att komma dit, har inte varit där på hundra år. men allt var sej likt! traskade igenom lektionsstallet, det var några få ponnysar kvar sedan min tid, men kände inte igen någon av dom stora hästarna. kikade i privatstallet åxå, där var det bara något enstaka namn jag kände igen.
hittade linda ute i paddocken på framridningen. hon skulle starta en 6årig förmåga idag, som ägs utav de som har stallet där linda har hästarna. denna häst är såld men dom startade henne idag ändå.
linda vann ju såkalrt klassen! skitbra såg det ut. det var ju hästens första tävling nånsin, och visst var den lite spänd men linda är ju en riktig stjärna men mycket rutin och red så jävla bra, red ihop över 72% av poängen, och vann klassen, tvåan hade väl 67% :P grattis linda :D
pratade med några gamla bekanta från ridhustiden, det var roligt!
nu ska jag och pappa förbereda maten, vi ska äta entrecote, mumms!!! sista dagen här hemma... tråkigt.. åker hem till stockholm imårrn. men om tre veckor kommer jag tillbaka, tiden går fort. och om två veckor sitter jag rödbränd på mitt hotell i tunisien efter min första dag där! weei!
hej hej!

go morgon!

     Publicerat: 2009-05-23 Kl: 09:54:52 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

vaknade faktiskt utan att behöva pinas av bamses ge-mej-mat-jag-dör-snart-gnällande idag. skönt. han var väl trött och hade inte vaknat än :P
idag är det SOL, änsålänge iallafall, och jag ska passa på att vara ute lite. sedan ska jag åka till ridhuset och träffa linda. ja det blir väl inte så många fler rader än så just nu, har ju inte hänt så mycket trotts allt denna tidiga timme :P
vi hörs lite senare!

nylleboken is the shit

     Publicerat: 2009-05-22 Kl: 22:47:37 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

nu har jag och pappa kommit hem från bion. den var såklart lika bra som förra gången jag såg den. sjukt bra film. så om det är någon läsare här som fortfarande inte sett den, så GÖR det för sjutton.

när jag kom hem, så kom jag plötsligt att tänka på mina gamla lek-kompisar från norge, på tjöme där vi hade stuga när jag var liten. fick den briljanta ideen att söka på facebook efter dom. mindes efternamnet på en av dem, och började där. fanns några stycken, men bara en där det stod norway under, så antog att det kunde vara hon, men hon hade ingen bild. klickade mej vidare in till hennes vänner och hittade ett bekant namn på en av dom andra. det var nämligen 5 kusiner, ett syskonpar och tre syskon. två familjer altså som hade ett sommarhus där vi hade vår stuga. jag är fasen säker på att den jag hittade nu ÄR samma silje som jag lekte med då. hittade nämligen i hennes vännerlista hennes två bröder, och då blev jag plötsligt helt säker. har skrivit till en av dem nu, hoppas dom svarar. hade vart skitkul med en uppdatering om vad dom pysslar med nuförtiden. vi va ju småskitar när vi umgicks :D hade riktigt roliga sommrar tillsammans.
hoppas hoppas hon svarar! fejsboken är amazing.

nu ska jag gå å lägga mej. vi hörs imorgon! hej hej!

i väntans tider...

     Publicerat: 2009-05-22 Kl: 16:17:42 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

uh sikken trist dag. det är mulet ute och grått och trist, och regnar riktigt ordentligt till och från... suck... jag och pappa tänkte ta en promenad med hundarna i förmiddags men regnade halvt bort så det blev en mycket kort tur det. sedan åkte vi till apoteket och sedan dess har jag suttit här hemma och ugglat.
skulle till linda vid tre, men nu fick jag inte tag på henne så tidigt som jag hoppats, så när hon ringde mej strax innan fyra så kände jag att det tyvärr började bli lite sent, eftersom jag och pappa ska på bio sedan och ska hämta ut biljetter och äta före åxå. så i princip hade jag bara hunnit ut till tosseryd och vända. lite tråkigt men men. ska in till ridhuset imorgon, för linda ska tävla, så då ses vi där istället. det blir kul. har inte varit på ridhuset på jag vet inte hur många år.
tänk ändå hur många timmar man spenderat där alla år som gått. varenda ledig minut av ens liv utöver skola och sömn var man ju där ute :P ojoj.. så mycket minnen. alla vänner. alla hästar... ja gud ja.
så.. nu blev det ännu mer dötid, men jag och pappa ska åka och ta ut lite pengar åså, å sedan är det ju inte så himla länge tills vi beger oss till stan. bio med pappa alltså :)
har hjälp mamma att ladda upp deras bilder från bilbao resan. och eftersom jag tyvärr inte kan delge mina egna bilder medans jag är här, tänker jag iaf bjuda på en bild på häftiga guggenheim museet!sooool!

     Publicerat: 2009-05-21 Kl: 18:52:33 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer


*längtar till tunisien om två veckor! tjoho! (bilden fanns på datorn)*

sikken toppendag det varit idag! såg mörkt ut på förmiddagen, men sedan har det varit sol sol sol! har suttit ute vid solväggen i 4 timmar :) jätteskönt!
nu har jag åxå bokat biobiljetter tills imorgon då jag och pappa ska se män som hatar kvinnor för han har inte sett den, och jag ser den gärna igen. ska bli kul. sist pappa var på bio var när jag och han var på titanic för hundra år sedan :) mamma jobbar så därför passar vi på att gå å se den, mamma gillar lixåm inga filmer alls :P
har tagit så mysiga bilder på hundarna idag, men tyvärr finns ingen bluetooth på denna datorn, så jag kan inte få in dem här, typiskt. borde haft med min egen data kanske...
nåväl.. nu blir det väl att slå sej ner framför tvn och tillbringa kvällen där. ser i spegeln att jag nog fått lite färg idag hehe, är iaf full med fräknar, dom kommer ju lixåm alltid först.. suck... jaja, vad kan man göra åt saken lixåm.
hörs kanske sen, annars imårrn!

home sweet home

     Publicerat: 2009-05-21 Kl: 12:28:49 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

gud vad det är skönt att vara hemma i borås. jag kan lixåm slappna av helt då. inga måsten, och jag behöver aldrig oroa mej över mamma och pappa eftersom jag har dom här där jag är :)
igår tog jag alltså lilla bilen från stockholm och till borås. det gick jättebra att köra. tog ingen paus utan körde hela sträcken i ett svep. det tog 4 timmar. inte så illa ändå, då har jag ju ändå kört lagligt dvs inte för fort åså. resan gick bra, fast jag körde igenom ett riktigt regnväder, och just där, så låg det så många långtradare och man måste lixåm förbi dom, för man kan ju inte ligga bakom för då ser man ingenting alls. det var läskigt att köra om dom i det regnvädret, men det gick ju bra iaf. tycker det är läbbigt åxå med vatten på körbanan, vattenplaning och sånt. även om min bil iofs har antisladd och antispinnsystem, vilet åxå träder in om man får vattenplaning och det känns ju faktiskt tryggt.
igår när jag kom hem satt jag mest i soffan och gjorde ingenting. kollade på eurovision igen för pappa hade det inspelat och det fanns ju inget annat att se på på tv så...

idag har vi änsålänge varit ute med hundarna och så har vi varit och handlat och mamma och pappa har köpt massa växter och ska plantera ute i trägården idag.

har dock ett litet orosmoln på min himmel. det är att bamse kräkts i natt igen. all mat han åt igår. det gillar jag inte! han hade ju en period förra veckan där han spydde upp det han åt, och då misstänkte jag att en bit majskolv låg i magen och ställde till det. men nu kommer det igen. hoppas inte det fortfarande är något som ligger där nere :/. dock smällde han i sej en hel jätteskål med torrfoder igår när vi kom hit. det första han gör, innan han ens hälsa på någon så rusaar han ut i köket, för det händer att mamma och pappa glömt ställa upp dixies torrfoderskål. vilket dom hade glömt igår. så bamse slukade ju alltihopa, så det KAN vara så att magen är proppfull och det var därför det kom upp igen det han åt senare. han ser ut som en balong, helt uppsvälld av all mat. gav honom parrafinolja i morse, så kanske det kan få lite skjutts ut ur systemet... får hålla koll, och är det så att han fortsätter spy, ja då blir det grundlig undersökning på måndag på jobbet.

nu ska jag gå ut i trägården lite! tyvärr finns inga bilder på denna datorn, så det får bli ett lite trist inlägg utan bild.. men men.. värre saker har man väl tagit sej igenom helskinnad :P
hejsålång!

Mobilbloggande

     Publicerat: 2009-05-20 Kl: 23:11:03 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

Jag hade just skrivit ett långt inlägg men det verkar som det försvann. Jävla Skit! Jag e iaf framme, resan tog 4 timmar. Jag får skriva mer imorn, men nu vet ni att jag lever :-D hej!

hej då stockholm!

     Publicerat: 2009-05-20 Kl: 08:44:17 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

nu ska jag ta en promenad med vovvarna så dom får gå på toaletten, sedan sätter vi oss i bilen och brummar tvärs över sverige ner till borås! jippi! ska bli superskönt att vara där någar dagar! så jag får skriva mer i kväll helt enkelt :)
se you!!

aawww

     Publicerat: 2009-05-19 Kl: 23:07:03 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

kolla på detta klippet. djur är underbara.
natti!

murphys lag

     Publicerat: 2009-05-19 Kl: 22:18:56 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer


wihoo, klockan 21.00 steg jag ut från jobbet mot 5 dagars ledighet, god shit!
har vart en lugn kväll idag. det kände jag på mej. det var första kvällen vi var två sköterskor, som vi ska va från och med nu. jag har ju halvt slitit ihjäl mej den senaste tiden på tisdagar. det har varit aldeles för mycket att göra. idag är vi två, och då är det såklart stencoolt på kliniken. telefonen ringer inte, inga dropin vaccinationer.. lixåm lugna gatan. murphys lag som spökar. den är väldigt duktig på att utöva sina färdigheter på vår klinik. är det mycket att göra ja, då kan man ge sej fan på att dropin vaccinationerna bara väller in, och att alla ska förbi och köpa foder just där och då. det slår aldrig fel.
kom hem till markus som hade lagat jättegod mat, egna hamburgare i ciabattabröd med god vitlöksaktig kräm till och klyftpotatis. ja ibland får han verkligen till det kära älsklingen!

imorgon bär det av till borås. jag, hundarna och lilla bilen ska ensamma åka 40mil. huga, men det går säkert bra. jag ska köra försiktigt. nu ska jag gå och lägga mej. har as ont i huvvet. har fått det utav all förbannad hosta. jäkla rethosta. i mitt jobb är det heller inte lämpligt att få sånna hostattacker.. när man sitter i telefonen eller hjälper någon i recepitionen. än mindre inne på tex en avlivning, eller när man står med på ett ultraljud. riktigt drygt.
nej sova var det ja! höres imorgon!
tjippedipp!

stackars kissen

     Publicerat: 2009-05-19 Kl: 12:23:46 | I kategori: Övrigt | 2 kommentarer

idag när jag var ute och gick med vovvarna så gick vi förbi en påkörd död katt. stackaren... och stackars kattens familj som säkert undrar vart katten är. jag försökte göra en insatts genom att kika efter öronmärkningen. tog en bajspåse över handen och vände på katten, som förövrigt hade helt krossat huvud och ögat hängde utanför :/ den VAR id märkt i örat. jag försökte skrapa bort blod och försökte verkligen tyda märkningen men det gick verkligen inte :( jag försökte länge men det gick inte. för då hade jag ju kunnat leta upp ägarna på internet, i skk's ägarregister. men nu får jag hoppas att ägarna ändå kommer tillrätta. kanske nån annan som går förbi den vet vems katt det är eller något....

nu har jag varit och handlat i farsta, kollat lite på greys, pratat med min mamma och nu ska jag laga lite mat. idag blir det färdgigmatspåse nr. 3. pasta med lax och spenat. spännande eller nått :P

go morgon!

     Publicerat: 2009-05-19 Kl: 09:35:01 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

nu har jag precis vaknat här.. gäsp. bamse är ju så otålig på morgonen eftersom han är så hungrig att han tror han ska svälta ihjäl eller något. men nu har han fått sitt käk och sover som en klubbad säl igen medans jag är vaken dårå. grejt.
om en stund ska jag väcka mina sovande älsklingar, vovvarna, och gå på promenad. sedan ska vi ta bilen till ica i fasta och handla lite inför resan imorgon! hörs senare!

älsklingarna <3

     Publicerat: 2009-05-18 Kl: 21:34:13 | I kategori: Övrigt | 1 kommentarer


hittade denna gamla bilden... polly är runt 6mån. underbar bild, eller hur? kolla bamses blick lixåm =)

clean clean clean

     Publicerat: 2009-05-18 Kl: 21:05:24 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer


ahhhhhhh... nu har jag städat hela lägenheten. sopat, dammsugit, dammat åså rensat hundhår. inte mycket går upp emot den känslan :P. imorgon har jag ju sovmorgon, och det är såå skönt att vakna upp till vetskapen av att det är städat och fint. tycker iallafall jag :)
kikar med ett halvt öga på "mamas boys" haha tillåt mej småle alltså. ska morsorna bestämma vilken tjejj sonen ska välja? ok ok ok , det är säkert lyckat.
snart börjar ju även paris hiltons nya program där hon ska välja ut en ny bästis. ja det låter ju för sjukt för att vara sant! haha.. "sorry you can not be my new best friend" åså åker dom ut en efter en. jag längtar tills detta elände det får ju inte missas! kolla själva:
 

nåja, slut pladdrat om städning och usla tv-program! nu ska jag packa lite inför boråstrippen!
so long!

kastrera mera

     Publicerat: 2009-05-18 Kl: 18:56:28 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

åhå...
då var måndagen avklarad. har vart en helt okej dag. lugnt på förmiddagen men full rulle på eftermiddagen, sådär precis innan man ska hem var det som mest att göra. blev kvar en stund till då det var saker jag var tvungen att få klart kände jag. man kan ju inte släppa saker rakt upp och ner. det är ytterligare en sak som är skönt när man har bil. då är det ingen buss som man missar bara för att man måste stanna några minuter på jobbet.
dagens värsta var iaf en liten kull med kattungar på en knapp vecka som kom in för avlivning. fan vad det svider i hjärtat. varför kastrerar inte folk sina katter?? det är SÅ oansvarigt. gäller både honor och hanar. folk låter sina egna issues och åsikter kring kastrering och hur hemskt det är att gå emot moder jord, gå ut över små oönskade liv. liv som avslutas innan dom knappt börjat. och katter som blir sommarkatter och dumpas eller avlivas när barnen tröttnar. det är så fruktansvärt hela grejjen. men va fasen ska man göra. det är ju bättre att vi avlivar dom än att folk dumpar dom i ett dike eller dränker dom eller vad folk nu kan tänkas hitta på. fan vet. så nånstans är det väl iaf lite ansvarstagande att ta bort dem hos en veterinär. man får vara glad för det lilla i allt elände.


Kastrera era katter så bidrar ni inte till oönskade små liv!

förövrigt har det inte hänt så mycket idag. jag mår iaf bättre, nu kvarstår mest lite nästäppa och en förjävvlig rethosta. så lagom kul när man sitter i teleonen när man får värsta hostatackerna :/
resten av kvällen ska jag sitta här på min röv i soffan och göra ingenting. det jag är bäst på. imorgon börjar jag ju halv tre, göttans, sovmorgon, och sedan är jag ledig ons,tor,fre och åker till borås på onsdag :) underbart!

hejsålång!

so strong

     Publicerat: 2009-05-17 Kl: 22:54:58 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

ikväll har jag pratat lite med en gammal vän till mej. en vän som alltid betytt mycket, och som jag tänker på väldigt ofta, trotts att det var flera år sedan vi sågs och ännu fler år sedan vi faktiskt umgicks. men jag tänker på henne nästan varje dag.
jag blir så varm i mitt hjärta när jag tänker på hur stark hon är. trotts att hon gått igenom något av det värsta som kan drabba en människa står hon så stadigt på jorden, har utbildat sej till det hon vill arbeta med, och har kämpat mot mål som hon nått. så jävla stark. du är så fantastisk!

snygglo

     Publicerat: 2009-05-17 Kl: 19:27:03 | I kategori: Övrigt | 2 kommentarerjo.. jag har aningens tråkigt. sitter här med huvudvärk, snornäsa och värkande bröst. inte värkade bröst som i tuttar men värkande bröst som i luftrör och bröstkorg alltså. kollar på stylista och pratar med söt-frida på msn. markus spelar spel på datorn och jag väntar väl bara på att det ska bli kväll och lite tv att se på. wipeout och söndagsparty idag, lättsmält underhållning. me like. nu borde jag dock städa i köket efter markus matlagning. han lagade maten, då cleanar jag upp. ush.. men men får väl hasa mej dit och ta tag i skiten. hej hej!

goddagens!

     Publicerat: 2009-05-17 Kl: 13:41:47 | I kategori: Övrigt | 0 kommentareryes, denna gången lyckades jag alldeles själv! även om det tog en liten stund att lyckas få upp ploppen vid tanklocket så klarade jag det iaf :P sist fck jag ju gå in och be om hjälp, pinsamt värre...
vi har varit på willys i älvsjö och handlat lite. har just nu ätit drömmuffins och ballerinakex till lunch. hm. jättebra. not. men jättegott. och ja är så jävla vissen så jag kan gott få unna mej det tycker jag. luftrören värker som fasen och det är som kramp när jag försöker hosta, och rösten kommer och går. ush. men tror allergitabletterna funkar för ögonen rinner inte och de jobbiga nysningarna e bättre, och det är ju de främsta allergibesvären. så då återstår bara all förkylning.

nu när jag tankade bilen idag, så har jag kunnat räkna ut att det jag kör på en månad, dvs till och från jobbet varje dag (knappt 6mil/dag) och köringen utöver, hansda, små turer och ditt och datt, blir att jag får tanka två ggr på en månad. och då är det ändå ca 10 mil kvar i tanken när jag tankar. detta går på ca 850kr. busskortet förut kostade 700kr. så 150kr mer per månad det är fan ingenting, speciellt inte med tanke på alla timmar av mitt liv som jag sparar in på att slippa vänta på kollektivtrafiken! och om jag går 150 spänn "back" till vardags så tjänar jag 700kr på boråsresorna istället. det går inte ens 1,5 tank till och från borås, vilket innebär ungefär 600-650kr. det är mindre än vad en enkelbiljett med tåg kostar. varje boråstur har kostat mej 1300kr ungefär.
så visst är det dyrt att ha bil (har jag hört), men man spar även in både tid och pengar i mitt fall.

nu ska jag kurera en stund under varma täcket och se på greys anatomy. see you!

halvnorsk och stolt!

     Publicerat: 2009-05-17 Kl: 00:01:46 | I kategori: Övrigt | 1 kommentarer

HEJJA NORGE!
i'm in loooove with a fairytaale!

Det har väl inte vart mindre spännande i eurovisionomröstningen sedan lordi kammade hem segern hehe, men ska kolla klart bara för å få se sista framträdandet, go norge, fan va skojj! och jag som hållt på norge hela tiden och trott att dom ska vinna känner mej som värsta saida. oh yeah.

slutligen vill jag ge en fet spark till receptfria läkemedel. va är det för skit? är det sockerpiller bara? jag har tagit noskapin mot rethostan, hjälper det? inte ett fukking smack. bisolvon för segslemmet, hjälper det? svar nej. allergipillren som ruinerade mej? ja, kanske en aningens aning eventuellt men jag är besviken. det enda man kan lita på i vått och torrt är treo! nu ska jag släpa min snoriga, halvt drogade och vissna kropp till sängen och se klart på omröstningen. observera att med drogade syftar jag på noskapin, treo, bisolvon och kestin. hej och hå.

hejja norge!


mamma och pappa i bilbao

     Publicerat: 2009-05-16 Kl: 17:43:25 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

    fick ett par nya bilder idag, ser härligt ut!fixelifix

     Publicerat: 2009-05-16 Kl: 15:49:15 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

nu har jag grejjat lite med hundburen. har lixåm knutit upp ett lakan på sidorna, min tanke är att en del hundhår då kommer stanna i buren istället för att spridas ut runt buren i bagaget. jag har åxå ordnat med med fleecefilt som jag kan rulla in och ut när hundarna ska hoppa in och ut ur bilen, för att skydda lacken, blir ju jätte repigt annars och det är ju inte speciellt trevligt.


*nöjd*

Nu har jag trottsat min krasslighet och varit ute och promenerat med hundarna en stund. alltså jag har så sjukt ont i bröstet nu, det är som kramp och jag måste hosta för det kliar i halsen och det gör så jäkla ont att det är inte sant. ögonen rinner, näsan rinner, näsan e täppt och nässprayen verkar bara korta stunder... suck... inte vidare exalterande :/

allt flyter var ganska så bra, lite smårolig men ingen film jag bara måste se igen lixåm, men helt okej :)
ikväll är det eurovision åxå ju, och ja längtar tjoho, hejja norge :D

i'm with bur!

     Publicerat: 2009-05-16 Kl: 12:00:27 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

idag pallrade jag mej upp ganska tidigt för att bege mej mot tumba och hämta hundarnas bilbur. hade med mej en grinig och bakfull markus som vägvisare :P efter att ha kört lite fel så kom vi iaf äntligen rätt. killen som gjort buren monterade in den i bilen, den passar super och är perfekt storlek för polly och bamse! och såpass hög att dom kan ställa sej på baktassarna och kika ut lixåm, men samtidigt ser jag ordentligt i backepsgeln. sedan finns det plats för några matkassar eller en rull-väska brevid, precis som jag hade beräknat. kanon! känns så skönt att ha en riktig och säker hundbur till hundarna. dom är ju mina ögonstenar och jag vill att dom ska åka så säkert det går i bilen. skönt åxå att kunna öppna bakluckan utan risk att dom hoppar ut åså...


se så perfekt :)

Sedan tog vi sikte mot mc donalds eftersom markus var hungrig. så vi satt där kvart över tio med varsin chicken mc feast i handen :P men vad gör man inte för att få darning på bra humör. eftersom willys låg i princip vägg i vägg så knallade vi in där och handlade inför kvällens mat. vi har kött hemma så vi köpte potatis å dricka å sånt där. det var det skabbigaste jag sett, sikken sleten affär, och det var iskallt! ush. dessutom hade dom inte vinägerchips så vi fick åka inom ica i farsta på hemvägen, återigen, vad gör man inte för sin älskling :P


älskling på skabb-willys

nu är inte ens klockan 12 och jag har gjort allt som jag ska göra idag. nu ska jag se en film, laddar hem "allt flyter" så ska se den när den laddat klart. så nu blir det slappa. ska ta en långpromenad med hundarna senare idag. fast de e skitjobbigt att vara ute pga allergin.. vettifasen om pillren hjälper. men liite bättre är det så kanske är jag förkyld åxå trots allt...

see you later!

nu räcker det!

     Publicerat: 2009-05-15 Kl: 22:12:30 | I kategori: Övrigt | 1 kommentarer

nej nu tar jag min snoriga näsa och lägger mej. nu orkar ja inte snörvla mer idag, fan ta dom allergipillren om dess effekt inte kickat in imorgon! jag har lixåm redan blivit sådär läckert röd under näsan :(
tänker se några mia och klara avsnit innan jag sover dock, det får en alltid på bra humör :D

sofia the allergiexpert

     Publicerat: 2009-05-15 Kl: 21:22:21 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

dissepointed :(

     Publicerat: 2009-05-15 Kl: 19:29:04 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

dax för färdigmat-påse två. vitlökskyckling.

     njaa asså, den va inge god. den gick och äta, men det är aldrig nån riktig hit med färdig-pasta, sedan smakade den mest trist. näst på tur är rökt lax med spenat. can't wait......

nu blirre postkodsmiljonären, talang, chips och dip! :)

äntligen fredag!

     Publicerat: 2009-05-15 Kl: 18:55:41 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

jaha då var denna arbetveckan slut. gud vad skönt :)
har varit en lugn dag idag åxå på jobbet. skönt. vi hann faktiskt ta våran fikapaus åxå, trevligt!

slutade fem idag och åkte förbi farsta centrum på vägen hem och handlade lite. ska försöka bojkotta konsum i farsta strand så mycket som möjligt det är snordyrt och dom har skitdåligt utbud, ush jag avskyr den affären. köpte chips och dip och pepsi :D
är ensam ikväll för markus är iväg med jobbet idag, dom skulle brottas i sånna sumodräkter haha, och sedan skulle dom ut och äta åså. så jag ska frossa i dip, och liite chips och dricka cola och se på tv all by my self.
imorgon på förmiddagen ska vi åka och hämta hundarnas bur så då måste han iaf vara i skick att kunna sitta med i bilen ;)

åt föresten sjukt god lunch idag! var nere i gustavsberg centrum på apoteket och köpte allergimedicin och handlade en kycklingrulle med vitlökssås och houmos (hur stavas det?) ojojoj vad gott! det är helt klart min nya favvo att äta som lunch där ute i g-berg. det kommer jag köpa fler ggr.

som sagt var jag och köpte allergimedicin idag. min pollenallergi (eller va de nu e ja e allergisk mot på våren) har slagit mej som en fet käftsmäll idag! ögonen rinner, näsan e täppt och rinner den med, jag har rethosta  och är allmänt risig. det suger. stor inne på operationssalen och passade en narkos, och gjorde allt för att inte stå där inne och hosta osh snörvla men det gick inge vidare :S
köpte allergipiller för fukking jävla 155 spänn, härregud... måtte dom fungera nu. har haft sånna superbilliga innan men dom hjälper inte så nu hoppas jag på dom här dyrgriparna helt enkelt.

nu ska jag svänga ihop lite mat. färdig-matpåse nummer 2 ska jag prova idag, vitlökskyckling. den förra med röd curry va ju jättegod, så hoppas denna är det åxå. hörs mer sen!

ett erkännande.

     Publicerat: 2009-05-14 Kl: 21:23:01 | I kategori: Övrigt | 2 kommentarer

igår skulle jag dippa morötter. men jag åt upp all dip med sked. gud vad gott. när jag dippar chips, har jag så mycket dip så chippset lixåm bryts, för dippen e de goda. igår va ja ensam, så jag slevade helt sonika i mej holliday-dippen med sked. det kan inte va så onyttigt ändå? va sjutton, de e ju fil? fet fil, men de e fil ju. måste ju vara bättre å äta 2dl dip utan chips än 2dl dip med massa chips? tror min dip-framtid ser ljus ut :D


*mumms*

hellu

     Publicerat: 2009-05-14 Kl: 19:01:53 | I kategori: Övrigt | 1 kommentarer

idag känner jag att jag inte har något alls att skriva i bloggen. hm. det har verkligen inte hänt något anmärkningsvärt idag alls.
men en rad eller två ska jag väl få ihop.

tillexempel har mamma och pappa åkt till bilbao idag. bland annat ska dom gå på Guggenheim museet. har fått ett par bilder av mamma så dom tänkte jag visa :) hoppas dom kommer ha en trevlig mini-semester!

   

Själv har jag bara varit snuvig och haft ont i halsen hela dagen. det suger verkligen, känner mej riktigt risig asså... nu ska jag strax äta lite mackor, och senare är det ju eurovision semifinal 2, hejja norge :D


nachtinatt

     Publicerat: 2009-05-13 Kl: 23:10:02 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

foodifoodi

     Publicerat: 2009-05-13 Kl: 20:15:42 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

dax att prova färdigmat-påsen i frysen!
hm?


faktiskt inte alls pjåkigt!


morot och holliday-dip till efterrätt :)

Åkte på att gå på årsmöte här helt oväntat. jag har ju fått en kallelse men har nog slängt den..eh... är inte så värst intresserad, det borde man väl vara. ordförande kom och ringde på, fråga om jag tänkte gå haha.. "ja självklart sa jag, just det, det var ju. jag e på väg... eh vart är det nånstans?" haha... satt och försökte se intresserad ut och höll med dom andra. så nu har gjort min plikt :P

hoppla nyckelviken!

     Publicerat: 2009-05-13 Kl: 17:28:35 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

idag har vi alltså varit i nyckelviken , eftersom karin hade hyrt två små ponnysar till döttrarna. vilket alltså innebar att mellan 12 och 13, så fick vi låna ponnysarna och leda runt dem i området. det var jättemysigt! söta små ponnys haha, man märkte att dom var preeetty vana att knalla runt där i skogen :P jätte snälla var dom.

tog lilla bilen till karin på förmiddagen och är så stolt att jag hittade dit! dom bor så fint, väldigt pedant och rent, och väldigt fint hus. karin höll på att packa fikat när jag kom. köttbullemackor, och kladdkaka, smaskens!
sedan åkte vi i hennes bil dit till nyckelviken alltså. det ligger ute i nacka så det var inte långt alls. när vi kom dit var där fullt med barn :S massa dagisklasser och alla flockades runt polly och bamse, och skulle klappa, fick avvisa dem tillslut. jobbigt. ponnysarna var ute på sin 11-12-tur så vi tittade på kossorna och kaninerna under tiden.
sedan kom dom små ponnysarna tillbaka och det var våran tur. en shettis som hette mimmi och ett russ som hette vasti (men alva döpte om vasti till matilda, med bestämdhet. ok! hehe)
karin ledde lilla emma och mimmi och jag ledde alva och vasti, förlåt menar matilda ;). hade hästen i ena handen och polly och bamse i andra.
dom var lugna som filbunkar, lilla mimmi ville väl äta lite gräs ibland men värre blev det inte. knallade väl runt i 40 minuter kanske i skogen och på mysiga vägar. det var jättre trevlig och mysigt. toppengrejj att göra med små barn ju. provade att trava lite med då skumpade emma av så vi tog det piano efter det ;)
när vi kom tillbaka tog han som äger stället hand om pållarna och dom fick gå ut i hagen. vi knallade bort till en gräsplätt och satte oss på en filt och fikade. en vän till karin mötte upp oss och var åxå med med sin lilla bebis elin. åt goda mackor, drack cola och åt kladdkaka i solen. superhärligt.
efter en stund började det tyvärr småregna så vi packade ihop och begav oss mot bilen och åkte tillbaka.
en toppen dag absolut! jättemysigt.

lite bilder, finns fler bilder i min bilddagbok!   

var sjukt trött när jag kom hem eftersom jag inte sovit nått i natt och min hals värker så jag blir tokig! en blandning av förkylning och allergi. det suger. bamse verkar iaf bra i magen igen och det är ju skönt. när jag kom hem så la jag mej och kikade på greys anatomy en stund, men sedan har jag faktiskt sovit en timme. jätteskönt, det behövde jag känner jag. ska snart gå upp och ge vovvarna mat, sedan ska jag gå ner till affären och köpa lite cola och lite dip. är ensam ikväll, ska värma nått i frysen men tänkte dippa morötter sedan till tvn :)

dax att pallra sej upp! här kan jag inte ligga och slappa!

helvetesnatt.

     Publicerat: 2009-05-13 Kl: 10:09:28 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

fy fan säger jag. sikken natt. jag har haft världens magknip, mindre kul, skitont i halsen, och det han svidit och stuckit i hela halsen, gommen och svalget... allergi till tusen med täppt näsa, rinnande ögon, hosta... och uppe på det har bamse haft diarée och behövt gå ut typ en gång i timmen, kul. jätte kul. har knappt sovit nånting. stackars bamse men fan vad jobbigt det är.
jag gav ju honom i/d, hills mat som är för dåliga magar eftersom han kräks så, och det gav honom väldens diarée... grejt. nu måste jag gå upp, och så ska jag styra kosan mot karin. för idag ska vi ju ut i skogen med dom två ponnysar som hon hyrt till tjejjerna, ska bli mysigt. får proppa mej full med allergimedicin och treo så ska det säkert gå bra. hejsålång!

ojojoj då...

     Publicerat: 2009-05-12 Kl: 22:24:03 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

har jobbat kväll idag. såg på bokningen ut som att det skulle bli en lugn kväll... eftersom fredrik mest hade återbesök. men ikke. dessa drop-in vaccinationer tenderar alltid att komma när det är som mest att göra. så åxå idag. det bara ramlade in och samtidigt kom en stygntagnign utan tidbokning och en katt som skulle ta om ett blodprov droppade in samtidigt, och på det då 5 dropin-vaccinationer. nåja. det går ju bra bara att folk får vänta och det gillar jag inte men vad har man för val?

var hemma vid 21.25 (förr med bussen var ja hemma typ 22.15) yeah! missade precis sverige i eurovision, lite synd men har sett resten ju och härregud. aja. det blir väl inte bättre än sådär :P

imorgon ska jag till karin vid 11. hon har hyrt två ponnysar till hennes två små döttrar, så jag ska åka med och hjälpa till att leda en av dom, haha så gulligt. blir mysigt :)

nu ska jag kolla vidare och sedan ska ja sova! hejsålång!

dagens skämt

     Publicerat: 2009-05-12 Kl: 12:59:12 | I kategori: Övrigt | 2 kommentarer

den här tjejen kommer gå långt, tror ni inte? :P
hur fungerar egentligen detta med kända bloggar, om detta är en av sveriges mest lästa? haha.. what a joke. (fast just såhär får hon ju några läsare till, det är väl så de funkar hehe...)

hullÄÄ

     Publicerat: 2009-05-12 Kl: 10:41:02 | I kategori: Övrigt | 1 kommentarer

då var dagen igång då. treosarna har tagit udden av halsontet, men nu har ögonen, nej ÖGAT börjat rinna åxå, läckert. urk, men känner sej riktigt härlig när det är såhär. känns som jag har en taggig golfboll i halsen ungefär. men värktabletter is the shit, vad skulle livet vara utan dom?
har iaf varit på bussgods och lämnat sadeln. åh det känns så motigt att sälja den och nu ligger den där borta med alla andra paket och ska ut och resa, till finspång... ush, det är lixåm min och mascots sadel, jag vill inte sälja den, det känns som att jag då gör det definitivt att det inte blir mascot och jag igen. min lille hullää...hoppas allt går smooth nu med frakten iaf och att hon som ska hämta ut den gör det... men hon var ridskolechef på en ridskola i finspång så det känns ju seriöst iaf. lilla sadeln. den är ju så fin...

måste fasen ta och höra av mej till mascots ägare... ska skicka ett brev. klarar inte av att ringa. ringde ju en gång i sommras var det nog, började störtlipa såfort maggis svarade. det är något så enormt känsligt för mej med mascot. så det får bli ett litet brev. gud vad jag saknar honom. men jag vet ju att det inte skulle vara möjligt för mej att ha honom nu, varken tidsmässigt eller ekonomiskt.. och han har det ju jättebra hemma på lunnebacken där han är född och uppvuxen... men, jag saknar honom varje dag... älskade mascot. *sentimental*.


älskade.

hade tänkt sätta mej ute men det blåser ju jättekallt så det får bli att sitta inne och tryna under dagen. vid två åker jag till jobbet. haha en hel timme senare än när jag åkte buss. livet leker med bil. tänk bara en sån sak som att lämna sadeln där vid bussgods. jag hade ju fått GÅ annars.. men nu brummade jag iväg med bilen, tog väl 1 minut :P fy fan sikken lyx. det är det bästa jag gjort att ta det där körkortet. lätt var det åxå.

ikväll är det ju eurovision semifinal och sveriges är med. jag undrar hur det kommer gå. fast jag bryr mej inte, jag hejjer på norge, den låten är ju störtskön å han ser ju så charmig ut med :)hej på en stund!

oh shit

     Publicerat: 2009-05-12 Kl: 09:01:34 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

vaknade i morse med halsont från helvetet! va fasen?  hoppas inte jag ska bli sjuk nu bara, utan att det är halsont och sedan inget mer. kan knappt svälja :S. lyckades få i mej två treo nu med nöd å näppe så hoppas jag det lindrar denna ohyggiga smärta lite iaf.
nu ska jag pallra mej upp, ta lilla bilen bort till bussgods och skicka iväg min älskade sadel som är såld. sedan ska jag nog sätta mej lite i solen, men får passa på när den e framme :) hej hej!

jag har fanimej ont i halsen

     Publicerat: 2009-05-11 Kl: 20:15:55 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer


sådär huxflux har jag nu ont i halsen. vadfals? riktigt ont åxå. har nu suttit i telefonen med nån från boxer, pappa ska förlänga abonemanget på boxern hemma, och det står på mej så jag måste godkänna över telefonen och tjejjen läser upp något långt och trist om abonemang hehe. vem bryr sej? bara svara ja på slutet :D

uhhh

     Publicerat: 2009-05-11 Kl: 19:26:42 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

jag kommer bli en tjockis :(

stordåd

     Publicerat: 2009-05-11 Kl: 18:20:14 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

oh lala idag har jag vuxit som människa. jag har kört, på egen hand, i mc donalds drive in! jo jo! brummade bort till donken på lunchen minsann och köpte lunch till mej och karin. oh vad bra de gick, kände mej som en kung där i drive-in-kön hehe... det lär jag göra om, satans vad smidigt asså, tog ju ingen tid alls.


riktigt live-actionbild från driveinnen! ;P

bamse verkar må bättre idag, han har inte (vad jag vet iaf) kräks något idag. nu tar han ju så att säga tillvara på sitt kräk, så ser man inte att han spyr e de svårt att avgöra, men jag tror faktiskt inte han spytt alls idag. han får äta småportioner med i/d-burk, för magen och så hoppas vi allt e bra. förmodligen har delar av majskolvarna han ätit (ge aldrig det till din hund!) blivit kvar i magsäcken och varken kommit upp eller "ner" så kroppen har försökt kräka upp det utan resultat flera flera ggr. nu har det nog dock passerat eftersom allt verkar vara bra igen. hoppas det kvarstår iaf. lilla bamseman...

förmiddagen på jobbet var lugn men på eftermiddagen smällde det till. vi som alla trodde det skulle bli lugnt, en veterinär och tre sköterskor, men ikke, det har vart fullt upp och vipps va klockan fem, och dagen va slut. hade dock en massa saker kvar att göra då, så blev kvar en liten stund till.. men va gör det när man har bil? e ändå hemma 30minuter tidigare än då ja tagit bussen, trotts att ja åxå rastat hundarna innan ja åker. fukking amazing!

nu inväntar jag markus och vi ska äta falukorv och makaroner idag, det är ibland sådär riktigt riktigt gott asså :) hej på en stund!

vad är fel på bamse?

     Publicerat: 2009-05-10 Kl: 21:03:23 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

ush nu börjar jag bli lite oroad.. bamse har kräkts flera ggr under dagen. såfort han ätit något så kommer en del av det upp efter en stund :/ måste ju ha att göra med gårdagens grillmat... men han bajsar ju som han ska och man ser att mycket av majsen han käkade igår har kommit ut på andra sidan so to speak, så det är ju inte pga något stopp han kräks iaf... han är pigg och glad som vanligt... aja, jag får avvakta tills imårrn, se om det kvarstår. får väl slänga upp han på röntgenboret och knäppa av en bild å se om allt ser normalt ut. ush sikken hönsmamma man blir :/

bus i skogen :)

     Publicerat: 2009-05-10 Kl: 17:34:51 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer
Bamse är för underbar man kastar, han hämtar, lämnar tillbaka, kasta, hämta.. sötvovve!


..medan Polly vaktar sin leksak i en annan del av skogen ;)

dagen fortskrider...

     Publicerat: 2009-05-10 Kl: 15:49:02 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

gud vad det är skönt med helg. men den går ju så fooort! va fasen, det är redan söndag eftermiddag... och vad har man uträttat idag då måntro? morgonpromenaden med hundarna blev ungefär 4 minuter lång, jippi sikken bra hundägare jag är. not. men det började verkligen ösregna och hundarna skyndade sej att gå på toa, och dom ville åxå hem direkt... sedan har jag kollat på robinson, och med ett halvt öga på talang 2009. sedan fick jag ett sms, av en som ville köpa min sadel. har ju haft flera som "säkert ska ha den" åså håller man den åså hör dom inte av sej mer. suck. denna personen vill att jag skickar den så fort som möjligt, så ja, hon verkar ju säker iaf. skickar den ju mot portförskott, så hon kan ju inte hämta ut den utan att betala den så det känns ju tryggt ändå. vore skönt med extra pengar eftersom jag snart ska punga ut några tusen för hundburen åxå.. pjuh! så jag har packat sadeln i en kartong och ska skicka den på tisdag.
sedan knallade jag och hundarna ner till statoil, ska ansöka om sånt statoilkort, så man får räkning på det man tankat. fick bara ett papper i handen typ. så ja ska fylla i det och skicka in.
nu vill jag bara att markus ska komma hem så vi kan laga mat och äta chips och dip framför tvn. så ska en sann söndag åtnjutas :D

för mycket av det goda...

     Publicerat: 2009-05-10 Kl: 09:57:35 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

ojojoj, lille bamse är bakis efter grillningen. det vart nog lite väl mycket grillad majs och annat för honom hehe.. har torkat upp vitlöks/tomatmarinad-luktande spyor sedan 4 i morse. mest majs som kommer, antar att "stammen" (öh vet inte vad det heter) i majsen är lite väl svårsmält, så det ligger väl i magen och guppar. nåja, nu är det en stund sedan det kom nått så det kanske är slut nu. blir iaf ingen frukost för bamse och ingen kan ju se mer miserabel ut än en hungrig bamse. jag får stå emot.
idag ska markus ut och spela så jag och vovvsen e ensamma. lite skönt. ska ta en promenad med hundarna nu, sedan ska ja kika på reprisen av robinson som jag offrade igår för att följa med markus. strongt av mej! så nu ska jag pallra mej ur sängen. skriver mer senare :)

sofia är social

     Publicerat: 2009-05-09 Kl: 23:36:29 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

i'm in chock. jag har altså, dra på trissor, umgåtts TVÅ kvällar i rad. igår var vi ju hos björn och denna kväll har vi varit hos markus kompis valpen som grillade och hade förfest. jag (och hundarna såklart hehe) följde med markus, tog lilla bilen. (underbart å ha bil alltså!) även om jag mest suttit å sett trist ut, så har jag varit MED och haft jättetrevligt, roliga killar det där :) dom skulle vidare ut men jag och markus åkte hem när dom andra skulle ut på krogen. det enda dåliga nu är att mitt hår stinker rök eftersom folk innehar den underliga vanan att röka.. nåja. polly och bamse var ju somsagt med, och bamse har ätit så mycket grillade grönsaker att han tillåmed spydde lite majs där på gräsmattan hehe, en liten köttbit kom åxå upp, den tog han tillvara på igen, han e inte dum han :P


Bamse och polly, med bamses nya bästis Joppe,  den som ger mest mat, är den som han älskar mest just där och då :D

frstn så har jag dåligt samvete. idag var det ju en liten gettogether hos paula i uppsala, rått-träff, som jag först skulle gått på. men så fick jag ställa in min närvaro så det kom upp annat som jag var tvungen att göra. men så i sista sekund så blev dom planera uppskjutna.. så nu har jag trotts allt varit helt ledig idag, men jag kom på det försent att rått-träffen va ju idag, och ja, jag vågar mej inte på att åka me bilen ensam dit heller. en annan gång för det bli. synd.. :(

nu ska jag sova! natti natt!

mys

     Publicerat: 2009-05-09 Kl: 17:32:01 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer


Här ligger vi och myser och ser på greys såhär på eftermiddagen. nystädat lägenhet, har handlat, allt e bara soft, vad kan man mer begära :D

påsexpressen och hockey

     Publicerat: 2009-05-09 Kl: 10:42:21 | I kategori: Övrigt | 1 kommentarer

jag skulle ju skriva mer igår men jag orkade inte när jag kom hem så det blir nu istället helt enkelt.

igår var en bra dag på jobbet, lungt, men ändå saker att göra hela dagen, det är perfekt. avslutade dock dagen med något som jag avskyr. avlivning av en fullt frisk hund. jag ska säga att det bokstavligt talat svider i mitt hjärta vid sånna tillfällen. tur dom inte kommer ofta. detta var en helt fullt frisk hund, 6år, liten blandras säkert labrador och någon mindre hund, så snäll och så beskedlig. ägaren hade behövt ta detta "jobbiga beslut" pga ändrade förhållanden i vardagen (kunde inte längre ha med hunden på jobbet kom det fram sedan), som hon kallade det och kunde inte ha hunden kvar. jag frågade på telefon om hon försökt omplacera den, men det hade hon inte och tänkte inte göra för hunden var så speciell så det skulle minsann inte fungera, detta var bäst för hunden. men hon skulle inte själv vara med, det orkade hon inte utan skulle skicka en nära bekant.
sådant här gör mej så jävla sur och ledsen!
1. jobbigt beslut? inte tillräckligt jobbigt bevisligen eftersom det är genomförbart.
2. om nu förhållandena ändras, så byt jobb? skaffa dagmatte? nånting? hur ploppar ens tanken om avlivning upp i huvudet?
3. vadå inte fungerar att omplacera för att hunden är speciell? prova? man kan väl inte döma ut något på förhand. hur kan döda hunden, vara ett bättre alternativ?...
nej jag kan vekligen inte hur jag än vänder och vrider på det förstå sådant här.
vi tog ju bort hunden, men valde ändå att vara ifrågasättande, jag tycker man ska vara det. man vill ju rädda den, men vi kan inte gå emot ägaren. och gör inte vi det, så kommer nån annan klinik göra det.. så va fan ska man göra.. så nu har lilla hunden då åkt påsexpressen till himmlen.. dvs svart sopsäck i frysen... hoppas hunden har träffat massa goa hundar och är lycklig i hundhimmlen iaf.

här är ett par bilder från lunchen;
 
      
igår gick bilresan bra både till och från jobbet, inte sådär värst mycket trafik. skönt.
sedan på kvällen åkte vi hem till björn som bor i hammarbyhöjden. svängde förbi mc donalds i sköndal först och köppte lite mat som vi tog med oss. sedan var det alltså dax för hockey. jag bryr mej verkligen inte ett skit om detta, men björn är trevlig och det är på tiden att jag är lite social, så, jag tog beslutet att följa med. polly och bamse var åxå med såklart hehe... det är så skönt när dom kan vara med, för annars sitter jag bara på nålar och kollar på klockan, hatar att lämna dom hemma...
hokeyn slutade ju 3-1 till canada, jag var helt säker på att sverige skulle förlora så nu är det alltså bronsmatch och sedan är eländet klart och man kan kanske få spendera lite tid med älslingen igen, som nu suttit klitrad framför tvn med en öl i högsta hugg iklädd sverige-t-shirt :P

  
(man kan åxå ha kul med en sån där etikettskrivare)

idag ska vi städa lite men annars finns inga planer alls. skönt. men något hittar vi väl på antar jag, får se vart dagen bär oss :D
hej hej!

freeeeedag! :)

     Publicerat: 2009-05-08 Kl: 18:56:14 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

äntligen helg! underbart!
jag ska skriva lite mer i bloggen sen, men nu ska jag och markus iväg hem till björn, för dom ska kolla på hocky-semifinalen (boring) men jag och hundarna följer med iaf, så e man lite social, åså e de kul å köra bil :D
hejsålänge!

håret is not the shit.

     Publicerat: 2009-05-07 Kl: 21:27:52 | I kategori: Övrigt | 2 kommentarer


Hujedamej så mitt hår ser ut... ett riktigt burr asså. jag vill ha långt hår, men jag står inte ut med denna mellanlängd som just intagit position... lixåm bara... fult... men nu får jag stå ut, vill kunna sätta upp det när vi är i tunisien, när man badar och det är varmt åså... sedan får vi la se, det åker väl av igen antar jag... men nån gång måste jag ju härda ut den där mellanlängden om jag ska få längre hår :)
nu ska jag sova. tidogt, men jag har varit så trött idag. men först blir det nog ett avsnitt av greys anatomy. nattinatt!

määäätt

     Publicerat: 2009-05-07 Kl: 19:15:31 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer


raaaap.. nu har jag ätit på tok för mycket nachos-chips och dip :S

i'm king of the road!

     Publicerat: 2009-05-07 Kl: 18:26:57 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

idag åkte jag tidigare till jobbet än sist jag började 8, dvs i måndags och då var det fet kö på nynäsvägen. idag åkte jag strax efter 7. struntade i å rasta hundarna här hemma och tänkte ta det på jobbet istället. grejt idea! det var faktiskt riktigt lungt på vägen och resan gick finemang. kom ju tidigt till jobbet, vid halv 8, men jag och hundarna tog en promenad i skogen, så jag tror jag kommer göra så de dagar jag börjar 8. rusnigstrafiken börjar verkligen på minuten vid 10 över sju märker man, skönt å slippa den och promenera i lugn och ro vid jobbet :)

jobbdagen har iaf varit lugn. det är skönt att det stillat sej lite efter de senaste veckornas hetts. det är skönt att kunna ta sej tid att prata med djurägare =). vår nya tjejj malin är verkligen gullig, jag gillar henne jätte mycket. det är kul! sedan har hon gjort så fint överallt med, och jag tycker hon smält in direkt, tänker knappt på att hon e ny =)

innan jag gick hem stod vi å pratade om tiden med övningkörning och sånt. hon berättade om sin lärare hon hade haft och sin körskola, och det var helt galet hur dåligt det varit! ville mjölka på pengar och var inte alls trevliga. tänker åxå på annikas son som åxå övningskör på körskola, där han aldrig får tider och allt strular hela tiden. så tänker jag på hur jag haft det. en körskola som ställt upp, ordnat så man kunnat få köra när man kan, fast att dom har määngder med elever och tight med tider.. verkligen pushat på, sett till att man kommer så billigt undan som möjligt, alltså, utan att slarva, nogranna men inte allt för petiga... alltså när jag sitter där i bilen och kör så blir jag nästan lyrisk över min körlärare jag haft, rolle. han kommer nog alltid vare en person som jag minns, och en sån person som alltid kommer betyda mycket. vill nästan åka till körskolan och tacka för allt en gång till :)
känner mej säkrare och säkrare där på vägen åxå. kommer på mej själv att faktiskt sitta och tänka på annat än var och hur jag ska köra, och det är ju bra, att det börjar gå mer per automatik! likaså att jag inte längre tänker på hur och när jag ska växla, utan det kommer automatiskt. det tar sej alltså :D

en annan bra sak just nu är att våren och sommaren innebär att marsvinen blir riktigt billiga i drift :P behöver inte köpa några grönsaker alls typ, eftersom växter och maskrosor och så täcker c-vitamin-behovet. sedan en massa grönt fint gräs är åxå massa c-vitamin och gör även att hö-mängden minskar något. och framförallt är ju marsvinen oerhört glada! wuuuiiit wuuiiiiiit! ;)

nu ska vi äta lite kvällsmat. och sedan blir det som vanligt att slappa resten av kvällen.

gott

     Publicerat: 2009-05-06 Kl: 20:05:24 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer


duktig flickvän har gjort mat till sin pojkvän :)

sydvästasienungjävlar.

     Publicerat: 2009-05-06 Kl: 17:14:04 | I kategori: Övrigt | 2 kommentarer

idag när jag och hundarna var ute på en liten kissrunda på eftermiddagen träffade vi på två snorungar (verkade tillhöra samma familj vid närmare eftertanke...). först var det när vi var påväg hemmifrån, och en liten turkunge kommer mot oss (ja ursäkta mej, men i ärlighetens namn är det i större utsträckning barn från "sydvästasien" som beteer sej som hänsynslösa och ouppfostrade skithuvven, ber om ursäkt för utrycket, vet att turkiet inte ens ligger där, men nu råkar jag använda det uttrycket ändå. no offence). ungen börjar springa efter mej och hundarna, och polly blir jätterädd, för hon är väldigt rädd för barn. jag säger åt snorungen att sluta, och vad gör den då? jo! ungjäveln springer fortare och börjar ryta som nå jävla lejon så båda hundarna blev rädda, mest polly men tillåme bamse såg besvärad ut. jag sa åt ungen på skarpen att sluta, och visst, då knallade han tillbaka.
på samma ställe på hemvägen kommer en annan turkunge springades, gissningsvis lillasystern till föregående skitunge. hon häver ur sej nått som liknar "klappa klappa, söta hundar" jag säger snällt "nej" lixåm... och då sätter skitungen fart och springer emot oss, fullkommligt kastar sej över bamse som flyger åt sidan med svansen mellan benen, jag säger åt ungen att "NEJ! du får inte!" och hon kastar sej efter bamse igen, och lilla polly höll sej längst ut i flexikopplet åt andra hållet. fan att bamse e så snäll, att han inte har stake att bita ungar som gör så. nästan synd att det inte var polly hon slängde sej efter för hon hade inte tvekat att nypa till om hon blivit trängd.
synd att jag inte såg till morsan nåntans för då hade jag verkligen tagit mej ett snack med henne. pissungar.

do some hair again

     Publicerat: 2009-05-06 Kl: 14:21:34 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

Nu har jag gjort lite nytta i min tillvaro! jag och hundarna tog en promenad till farsta och gick till djurmagazinet, köpte lite marsvinsmat och varsin vomburgare till vovvarna. sedan satte vi oss på torget och jag åt en french hotdog medans vovvsen smaskade i sej sina vomburgare. french hotdog+vomburgare+farsta torg är lite min och hundarnas grejj tror jag :)
när vi kom hem så satte vi oss i bilen, och brummade iväg till willys i älvsjö! har handlat en massa bra saker, storpack med köttfärs, massa fläskkotletter, falukorv å sånt, så nu är kylen och frysen full med mat, så nu ska vi nog kunna leva ganska billigt ett par veckor. jag är så himmla glad att jag numer är bilburen! det gör en sådanhär storhandling till en baggis, slippa passa tider för pendeltåget, släpa tunga kassar, vänta på pendeltåget hem osv. bil is the shit!
nu har jag städat och håller på å tvätta sängkläderna som ser ut som om dom är gjorda i vitt teddytyg, så som polly hårar.. grrr.. men vad ska man göra. nu är det ändå liite bättre än förra veckan. antar att det är väderomslaget och att vinter-ullen ryker. nu sitter jag här och väntar på att torktummlaren ska ta sej an dom sista håren i sängkläderna och sedan blir sängen som ny =) ligger och slö-kollar på greys anatomy och resten av dagen planerar jag att göra absolutly nada!

god morgon!

     Publicerat: 2009-05-06 Kl: 10:17:39 | I kategori: Övrigt | 1 kommentarernu blirre långpromenad, med anhalt i farsta, måste till djurmagazinet och köpa pellets till marsvinen, och dessutom ska jag se om dom har james wellbeloveds nya mjukmat, polly äter så dåligt just nu... skriver mer senare idag :)

a la anna skipper. iaf nästan.

     Publicerat: 2009-05-05 Kl: 21:47:46 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarerDenna goda sallad lagade markus åt oss idag! gud va gott. kyckling, fetaost, krutonger, sallad, gurka, tomat, rödlök.. mumms! och riktig tnyttigt! ok ok, det är en hel del dressing (fettsnål mager sån "nyttig"!) men med tanke på all mc donaldsmat (6ggr förra veckan...) och annan skit så är detta en riktig anna skipper måltid för mej :D

scary bilfärd

     Publicerat: 2009-05-05 Kl: 19:45:36 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

jaha, då satt man här igen, så himmla skönt är det när man kommer hem, och arbetsdagen är slut och man kan bara slappa med gott samvete :)

kan ju börja med att berätta att bilturen till jobbet i morse var en riktig nervpärs! fy! först verkade allt lungt, inte mycket trafik på nynäsvägen, allt gick så smooth och jag tänkte att detta var en bra tid att åka. yeah right. tills jag kom fram till tunneln, södra länken. där var det totalstopp. kul. låg mellan två långtradare, och kröööp fram där och ner i tunneln.. en liten bit in måste jag byta från vänter till höger körfält för att komma på rätt väg mot värmdö. det var ju lätt när det fullkommligt strömmade in bilar från andra filen, den jag behöver byta till, och ingen visar minste tillstymmelse att släppa in lilla mej som ligger där och krypkör mellan långtradarna och är livrädd... tillslut var det ju en som såg att jag blinkade ut, vilket jag gjort närmsta århundradet (typ) och jag var på rätt väg iaf. ville bara hem och gråta hehe, skit läskigt. men men jag kom ju fram. man lär sej väl tillsut, eller ja, jag gör nog rätt, men jag lär mej att inte bli rädd. kanske.
hemvägen gick iaf prima skinka, inga problm. körde till farsta centrum och mötte markus och vi handlade på ica åså.

dagen på jobbet har varit lugn idag, riktigt skönt. vår nya tjejj malin är så himmla duktig och har pysslat och plockat så det är så fint överallt verkligen =)
hjälpta annika inne på operation en stund, fick tillåmed ha min egna lilla operationspatient, nog för att jag haft förut, mest katter men några hundar åxå, främst som legat på propofolpump, men fick min egna hund idag och gjorde det mesta själv, men annika fanns ju där som stöd, men allt gick bra. det var riktigt roligt :)nu ska jag äta! markus har gjort kycklingsallad med krutonger å fetaost, mummsimumms!!! hejsålång!

välkommen herr allergi.

     Publicerat: 2009-05-05 Kl: 00:27:06 | I kategori: Övrigt | 1 kommentarer

... ligger här och känner hur herr allergi börjar ta stryptag om mej, sakta sakta, drar han åt greppet. jevvla skit. jag trodde jag gick fri detta år, men ikke. han hade visst inte glömmt mej denna vår, som jag började hoppas på. jag vet inte vad jag är allergisk mot, men nått e det, kan gissa att det är björken. näsan börjar sakta täppas igen, ögonen börjar svida och slemmet i halsen är ett faktum. välkommen allergijävel.jag skulle sova... ja... men jag ligger och väntar på markus, kan inte sova innan han kommer hem, hur gärna jag än vill. men nu sitter han på tunnelbanan, så snart så får jag väl äntligen min välbehövda skönhetssömn hoppas jag.

natti!

     Publicerat: 2009-05-04 Kl: 22:27:24 | I kategori: Övrigt | 1 kommentarer

pyntelipynt

     Publicerat: 2009-05-04 Kl: 21:09:19 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarerHar hängt upp denna söta lilla mus/råtta i bilen, måste ju ha något gulligt som häger där såklart! fick denna i julas i "secret santa" på r8forumet, den passar utmärkt att hänga i backspegeln :)
nu har jag städat lite, och köket e fint, nu ska jag ta ut vovvarna sedan ska ja faktiskt lägga mej, jag är supertrött. natti natt!

puh...

     Publicerat: 2009-05-04 Kl: 19:11:09 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

då satt man här igen. efter en avslutad arbetsdag, mätt i magen, och fastgjuten i soffan framför tv'n och datorn. är inte livet fint så säg!
idag var ju då första dagen som jag tog lille bilen till jobbet. dock blev jag lite chicken igår kväll och bönade och bad markus följa med i bilen till jobbet på morgonen idag och sedan ta bussen in till stan igen. sikken tur att jag har en så underbar pojkvän, som gick med på det <3. jag kände att jag nog ville ha lite moraliskt stöd när jag skulle in i stockholms rusningstrafik för första gången. det är ju när man ska ut på nynäsvägen och sedan filbytet i tunneln, södra länken, som jag varit nervös för. men det gick ju bra, men det var feting kö in till stan alltså.. men men, jag kom ju till jobbet helskinnad :D
sedan var det århundradets kö från värmdö och in till stan pga vägarbete, så kära markus blev ju sittandes i bussen, som vanligen tar 25minuter, i en bra bit över en timme! stackaren. ja jag e tacksam att han följde med iaf. nu är jag nog mogen att ta mej an utmaningen ensam imorgon :)
hemfäreden gick bra! kom till en passage med ett konstigt vägarbete där jag inte visste hur jag skulle köra, men det löste ju sej det med, men jag får lite små-panik när jag inte riktigt vet hur jag ska göra hehe, men man lär ju sej mer för varje gång såklart.
men lite trist är det där i bilen alldeles ensam haha, kom på mej själv att tänka hur gött det är att åka buss och kunna sova ;) men NEJ, bil är fantastiskt! slippa stressa som en idiot prick kl 17.00 för att hinna till bussen. nu kunde jag ju byta om i lugn och ro, och hundarna kan springa lite i skogen å gå på toaletten innan vi åker. superskönt! detta blir toppen! mitt nya liv!

dagen på jobbet började dock i kaos. vet inte riktigt hur dom hade tänkt idag, för idag började malin, vår nya sköterska, och sedan hade vi en vikarierande veterinär åxå. vi tre började 8. jag hade ingen aning om det, stod å väntade på karin, jag har ju fått nyckel men kan ju inte larmkoderna :S. när mikaela kom, veterinären så fick jag veta då att karin skulle komma nio. så jag fick som tur var tag i karin fem i åtta och fick koderna och kasta mej in och öppna. satt i receptionen i mina vanliga kläder och skrev in dom som kommit, samtidigt som telefonen ringde sej varm, och samtidigt så kom ju malin då, som såklart inte vet vart nånting finns. så mitt i allt ska jag, dels, skriva in patienter, svara i telefon, ta en stygntagning, visa veterinären vart saker finns, visa stackars malin vart kläderna finns, vart hon kunde ha sin lille hund osv... kändes inte så välkomnande hehe, men jag tror nog inte det gjorde henne så mycket :)
tillslut fick iaf jag bytt om åxå, och började komma i kapp.
dagen har varit stressig och körig, men nu är den slut så det är skönt att slå ner rumpan i soffan, och andas ut helt enkelt.

markus har åkt in till stan, då "hans fotbollslag" aston villa, spalar match och han ska se matchen på en pub i stan. själv ska jag slappa, och se på tv hela kvällen. dock plocka iordning i köket, plocka ur diskmaskinen åså, men sedan blir det nog sängen tidigt. imårrn är ju en ny dag att ta tag i ;)


hej hej!

konsten att tanka

     Publicerat: 2009-05-03 Kl: 20:12:23 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

okej, jag är officiellt en dum blondin som inte fattar hur man tankar. eller snarare, hur fan får upp det satans tanklocket! haha.. gud. (markus var med och allt detta innebär även att inte heller HAN fattar, men han skyller på att han har inte körkort. så ok, ok han går fri.) iaf...  jag körde fint in där vid tankgrejjen, fäller upp luckan, tanklocket alltså, och sen då? kör in nyckeln, vrider.. snurrar.. vrider och vrider men inte fan öppnas det?!?! efter att ha stått där och sett ut som ett frågetecken och svurit ett tag, så fick jag helt enkelt nedlåta mej att gå IN på macken och fråga. där stod det såklart två yngre killar. såklart. jag fick stå där med dumstruten och fråga.. "jag har aldrig nånsin tankat förut och jag fattar fan inte hur jag får upp det där tanklocket...) "jaha, oj då", sa killen som lommade med mej ut, och knixade till så enkelt med med nyckeln som jag snurrat på i ett halvt sekel. nåja. förnedringen var iaf över. nu var det dax för själva tankningen. satte in kortet, knappade in det jag skulle och fick ut kortet, sedan stoppade jag den där sölkorven (vad kommer det ifrån.. sölkorven? haha, JA! macken haha) i tankhålet och tankade. det gick ju iaf bra :) vid det här laget stod det en bil bakom mej med två killar och väntade på att jag skulle bli klar nångång. nu var det dax att få i den där proppen igen. gick ju inte, så jag frågade en av killarna bakom mej där, och han lyckades såklart direkt, så fick man stå med dumstruten igen hehe. bara det att nederlaget var inte klart här. nej nej. jag trodde lixåm att jag skulle få nån anvisning av maskinen, betala? kvitto? nånting. eller var det klart så? kunde jag åka? haha.. så jag fick väl lunka in igen då på macken... där jag möts av frågan "får du inte tillbax tanklocket eller?" haha... jo sa jag, eller, han bakom mej fick tillbaka det.. (varför erkännde jag det?). iaf så fick jag ett kvitto, men jag fick tillslut iaf fram vad jag ville, att jag ville bara veta säkert att jag var klar så, så jag inte fick polisen efter mej eller nått.
nu är iaf lilla fabian tankad. det går kanske bättre nästa gång hoho.


har iaf kört en vända ut till jobbet, på egen hand, på kvällen! första gången helt solo i bilen! det gick bra, men lite läskigt är det.

i'm back! (med en bil!)

     Publicerat: 2009-05-03 Kl: 17:20:46 | I kategori: Övrigt | 2 kommentarer

hell yeah! nuä r ja sjukt stolt över mej själv! har nyss kommit hem efter att ha brum-brummat min lilla bil hela vägen från borås och till stockholm, så nu står underverket här utanför på MIN parkering! de ni!
ska ta och uppdatera lite om helgen, så det kanske blir ett blogginlägg aningen slängre. vi får se :)

Fredag
Ja, ifredags gick vi upp tidgt, jag grejjade iordning till marsvinen och råttorna som fick vara ensamma i helgen. la in massa massa mat så dom skulle säkert klara sej flera veckor :P nåja. sedan tog vi t-banan (där jag drog mitt busskort för sista gången i spärrarna hehe) in till centralen, där vi sedan hoppade på tåget hem till borås. tåget var bara halvfullt, vilket var skönt för då kunde vi ha ett sånt 4-säte, för oss jsälva. hundarna fick med sej sin korg. i valiga fall ligger dom alltid i mitt knä, men polly fäller något gräsligt nu, så jag kan inte ha henne i knät så det blev golvet. men dom accepterade det snabbt och verkade tycka det var ok eftersom dom faktiskt hade med sej sin egen bädd :) vi båda hade datorerna med oss, det är såå skönt att se på film eller serier, tiden går så fort då!

   

Väl hemma hämtade pappa oss med sin nya fiiina bil på centralen i borås och vi åkte hem. det har ju varit så himmla härligt väder i helgen, så vi slog oss ner i solen i trädgården direkt :) senare så grillade vi, mumms säger jag, entrecote å pommes å vitläkssmör å örtsmör med örter/kryddor från egana växthuset, det är gött det!

 

Lördag
DAGEN D!
äntligen kom dagen som jag väntat på så länge, som jag kämpat för och strävat efter! dagen då jag äntligen fick hämta min bil! min egna lilla bil!! pappa hade ju tidigare i veckan varit å ordnat med alla papper och det ekonomiska, så den stod lixåm och väntade på oss =). halv 11 skulle vi vara där, innan det öppnade för han försäljningsgubben skulle visa lite i bilen åså. det kändes mest konstigt att vara där i bilhallen, och han förklarade massa finesser med bilen och visare servicebok och sånt där. jag var mest nervös för att köra hem den :P. åkte med försäljaren i bilen, det var nåra våningar ner så man åkte som i en spriral och han körde ju som en biltjuv ner hehe, man kan ju gissa att han kört där ett aaaantal ggr förut!. sedan fick jag ta plats , och jaa, det var dax att åka hem till borås med lilla bilen. det gick jättebra! åkte bakom pappa hela tiden :D här är en bild på mej och bilen!Efter att vi kommit hem tog vi en tur och körde lite ärenden. en sak som är säkert är ju att körning i tät trafik, rondeller, stanna, köra, stanna, köra, parkeringar och skit är ju iaf hundra ggr svårare än att ligga och kryssa på motorvägen :P men med tiden man lär sej bilen utan och innan så kommer ju sånt gå mycket lättare åxå! jag är bilägare!!!!!

Söndag
jaa, då var dagen kommen. dagen då jag ska köra min bil hem till stockholm, dom drygt 40 milen :S. var lite nervös, men det gick oerhört lätt. saken e att när man svängt på motorvägen i borås så kör man bara på samma väg, rakt fram ända tills man svänger av i älvsjö här i sthlm haha, helt otroligt egentligen. fick snabbt in snittsen att köra, och insåg att det finns mycket maskar ute på motorvägen, jag som körde med farthållaren i lixåm, på exakt den hastigheten som är tillåten kom ju ikapp folk mest hela tiden. när vi kom till södertälje var det slut på friden, då blev det en kö från helvetet! vad kön orsakades av vet jag inte, men det var kö mer eller mindre hela vägen in till sthlm, men det gick ju bra det med :). vi stannade till på willys och handlade lite och sedan begav vi oss hemmåt och här sitter jag nu, med min egan lilla bil på parkeringen, MIN parkering :D

     

min lilla bil är alltså en skoda Fabia från 2008. den har gått ca 1600mil, och ser helt ny ut alltså, luktar tillåmed nytt :) den hade massa småfinesser som jag inte visste om, tex kan man använda handskfacket som "kylskåp" för man kan få kallt där i, gött så slipper man bilvarma drickor tex :P sedan har den airbags förare, passagerare, och även sidoairbags för båda i fram och sidokrocksgardiner på båda sidorna. den har antispinn och antisladd system ,och har en sån där aux-ingång så man kan koppla in sin ipod om man vill. åså har den såklart AC och farthållare, och en massa små finurliga fack åså att stoppa prylar i :) ja jag är verligen supernöjd! sedan gillar jag skarpt färddatorn, där man får massa bra info, hur långt man kan köra på tanken, hur mycket den drar per mil för tillfället och sånt. ska bli kul nu att "lära känna" bilen =)
lite senare idag ska vi ta och åka ut till jobbet, så jag ät helt säker imorgon när jag för första gången ska köra aldeles ensam, till jobbet då =)
nu ska jag vila en liten stund :)

hej hej!

helulu!

     Publicerat: 2009-05-02 Kl: 08:10:39 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer

igår var första dagen sedan bloggstarten som det inte blev något inlägg minsann. var uppe tidigt och åkte sedan till borås. så det var tåg halva dagen och resten av dagen satt vi mest ute i solen, grillade och åt gött :)
nu är det lördag och om ett par timmar ska vi åka till göteborg och hämta min BIL! weeiii! helt underbart, men jag är skitnervös för å köra hem den hehe. men det går säkert bra. jag måste ju ta tjuren i hornen nu och börja köra, så blir jag snart en van förare jag åxå, som alla andra :)
tyvärr kan jag inte få över bilder till den här datan (mamma och pappas) så det får bli imorgon när jag kommer hem. då skriver jag ett trevligt inlägg om helgen, med lite bilder åså.
vaknade tidigt idag dessutom för hade så sjuuukt ont i ryggen :/ hur jag än la mej så gjorde det ont, så nu sitter man här i ottan. aja.. ska gå å lägga mej en liten stund till iaf, se på greys anatomy på min dator kanske.
vi hörs mer senare, eller imorgon!
hej hej!