spegel spegel...

     Publicerat: 2010-07-31 Kl: 19:09:10 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


...på väggen där

idag har vi köpt en spegel till vår nya sovrumsvägg.
svårt att veta vad man ska ha där... men en spegel blir bra, rummet upplevs då åxå större. vi köpte en spegel med lite krusiduller, en vit, som markus nu målat i den limegröna färg vi har på väggen bakom sängen. nu letar vi nån schysst väggdekor, som ska sticka ut i vänster underkant och i höger överkant av spegeln. sedan ska vi ha upp ett par krokar på väggen åxå, som man kan hänga av sej kläder på istället för att slänga dem på golvet. blir bra det här :)

hoppas ni haft det bra idag :)


38 vs 40

     Publicerat: 2010-07-31 Kl: 13:54:47 | I kategori: Min graviditet | 0 kommentarer


det är inte mycket det växt de senaste två veckorna, men magen har sjunkigt något... känns skönt iallafall att man slapp sån där mega-mage, för tror inte den kommer skjuta iväg nu, då får den växa som sjutton :P




v.40

     Publicerat: 2010-07-31 Kl: 09:26:19 | I kategori: Min graviditet | 2 kommentarer


v 40-magen :)

jaa.. hörrneni... vecka 40... absurt. vecka 40. känns som graviditeten nu bara går in i ett tjockis och väntans-skede. men magen blir inte större nu på mej verkar det som, den står still. allt är väl typ klart där inne. nu är det bara att invänta ankomst. och när sjutton ska det bli kan man undra. kommer hon i veckan? lite innan bf? eller kommer hon inte komma försn en vecka senare? inte alls? eller ja, dvs blir man igångsatt två veckor efter bf? ingen vet... i natt har jag sluppit dessa helvetes förvärkar, skönt! föredrar att inte ha dem. även om de flesta verkar bli glada över fv, och tror direkt att fl satt igång. jag ser bara allt som en naturlig del av graviditeten. man lär ju märka när det sätter igång på riktigt. ingen idee att ligga och fundera på det. just nu har jag som delmål att komma till barnmorskan på torsdag, sedan har vi ju bf på lördag, om en vecka, men jag hade tyckt det vore kul om hon kom den 10 aug, för då fyller min pappa år :)


natt igen...

     Publicerat: 2010-07-30 Kl: 21:25:33 | I kategori: Min graviditet | 0 kommentarer

ush, jag är så nervös varje kväll jag lägger mej... kommer detta vara en natt när något drar igång? kommer vattnet säga "plask" när jag går upp för å kissa? gillar inte den här ovissheten...  ligger där om natten med molvärk.. och inte vet man, kommer det tilltaga? eller vara borta på morgonen? och för varje dag som går kommer jag närmare dagen som det kommer ske... i dag... eller om tre veckor? kanske, när man väl märker att det startar, att man kommer in i det hela och blir en del av det. inte för att man har några val. man får gilla läget.

ut och åka igen :)

     Publicerat: 2010-07-30 Kl: 17:21:05 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


gullig liten shettis jag hittade i ett av stallen <3

sådär ja! blev en ganska lång dag trotts allt! har åkt med kristina idag och vi har vart på en hästbesiktning, en halt häst och en besiktning till :) tar ju lite tid per grejj man är på, plus resor emellan så tiden tickar på. trevligt var det iallafall =)
tappde dock bort kristina och hästägaren på fall nummer två där, den halta ponnyn. jag gick längs med hagen med polly och bamse och dom gick in i hagen, varpå jag trodde dom skulle hämta ut ponnyn ur hagen, men det gjorde dom inte, å jag gick in å letade å letade men hittade dom ikke haha. fick en rejäl promenad, och kände ett tag där mitt i ingenstans att här knallar jag runt utan mobil ute i skogen i en hästhage, vore ju typiskt om typ vattnet gick eller nått, men såklart gjorde det inte det :P

är iallafall hemma nu igen och ska ta och vila mej resten av dagen :)

hejsålång!

fredag

     Publicerat: 2010-07-30 Kl: 09:31:48 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


sikken natt... bebis har bökat jättemycket och det ger mej massor med molvärk/förvärkar. hon har tryckt sej ner ner ner och grejjat. värst blir det när jag ligger på höger sida av nån anledning, och då sparkar hon mej en del i sidan, hon har alltid fötterna åt höger på nätterna verkar det som. på dagarna vänder hon sej lite fram och tillbaka med ryggen. nu har iallafall molvärken släppt och hon sover där inne. förstår det, hon bör vara trött :P

idag blir det lite hästar igen... inväntar besked av kristina vilken tid jag ska infinna mej. dessutom är det baskemej sol idag! hoppas det håller i sej så man kan gå en rejäl promenad senare :)

hoppas ni får en bra dag allihopa!!


irritation:

     Publicerat: 2010-07-29 Kl: 23:41:23 | I kategori: Nyheter att notera | 1 kommentarer

alltså, all hype kring denna gravida "man" gör mej så jävla irriterad. det finns väl inget konstigt alls i detta? "han" har ju livmoder och äggstockar kvar, det är väl fan inget mirakel att "han" är gravid? KOM IGEN NÄR EN MAN ÄR GRAVID MED EN BEBIS I PUNGEN! eller nått. då snackar vi nyhet. mirakel. wtf.

go natt



day goes by... igen

     Publicerat: 2010-07-29 Kl: 19:47:51 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


såhär ser nya soffkuddarna ut by the way :)

sikken seg dag. inte lätt att blogga när man bara legat raklång i sängen och soffan hela dagen hehe... har tvättat våra sängkläder... ätit mat... ser nu på friidrott. nää sikken bedrövlig dag! imorgon åker jag förmodligen ut med kristina och veterinärbilen igen... få dagen att gå lixåm.

jag tror jag sätter stopp för tristessen i denna blogg för idag, och återkommer imorgon, för allas trevnad :P



day goes by...

     Publicerat: 2010-07-29 Kl: 15:05:16 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


snygglo ;)

sikket jävla väder! det regnar inte lite asså. hundarna ville inte ens gå ur sängen på morgonen, dom hör lixåm att det regnar och visar noll intresse för att gå ut. jag förstår dom.
var en tur till farsta, kollade på lite bebiskläder, men köpte inget. nej nästa gång vi köper bebbekläder, är det när lilla K är född :) så vi vet vad hon behöver. därimot köpte jag två nya soffkuddar! jättefina, knallrosa. jag har lixåm alla kuddar i mitt hörn av soffan haha å markus sitter utan en enda, så nu har vi två till så han åxå kan få en kudde eller kanske två :P

ja.. och nu? sitter jag och ser på greys anatomy-dvd's och äter glass med maränger och chokladsås. mmm... gott... nyttigt... exellent... ;)



jobbig natt...

     Publicerat: 2010-07-29 Kl: 09:31:18 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

buhuu.. i natt jag jag inte sovit många timmar... dels pga ren "svårt att sova" men sedan har det åskat och bamse är jätterädd, så jag har legat och hållt om honom, han är lugnare då. det är så gulligt. han vill alltid vara nära när han är rädd. jag lyckades åxå nångång under natten välta ut mitt vattenglas så jag fick upp å svabba golv... detta hände när jag skulle rota fram en novalucol från sängbordet eftersom jag hade sån sjuuuuk halsbränna (gravidkrämpa) så det var omöjligt att sova. suck.

vad jag ska göra idag vet jag inte ännu. hundpromenad såklart, om det inte spöregnar... sedan kanske en tur till farsta, gå i lite affärer... kanske tvätta sängkläderna... många kanske. vi får se.

uh vad jag är trött.

födelsedagsfirande :)

     Publicerat: 2010-07-28 Kl: 21:37:53 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


<3<3<3<3<3

ikväll har jag och älsklingen varit ute och ätit
. åt på en resturang som heter "stockholm fisk" haha har ni hört så stört och o-charmigt namn på en resturang? hursomhelst var det jättegod mat. jag åt fiskgryta, i den var det musslor, kräftor, fisk och lite grönsaker, jättegod. toppar helt klart fiskgryte-listan, då jag provat samma rätt på många olika ställen nu =) markus åt nån fiskbit med potatis och grejjer.

på tunnelbanan hem fick jag smått panik dock. alltså, ni som inte varit gravida, och kan tycka att ni känner er lite uppblåsta nån gång då ådå? HAHA, prova vara gravid i v 39, ha en fuuull magsäck OCH en sprängfylld kisseblåsa, placera en bökande 3kgs bebis däremellan. då snackar vi uppblåst, man kan säga att det gamla hederliga uttrycket "magen står i åtta hörn" får en helt ny innebörd :P

jag har åxå fått en jättefin mintgrön lång härlig tröjja av markus, kommer användas alot!!

hoppas ni haft en fin dag!

28 juli <3

     Publicerat: 2010-07-28 Kl: 16:46:54 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer



...vet inte om jag skrivit det förut, men när min mamma väntade mej, hade hon samma BF som jag, det vill säga 7 augusti. men lilla jag tittade ju ut idag, 28 juli istället. dock verkar inte lilla K ha samma planer som jag hade där för 27 år sedan. tänk... det är 365 dagar på ett år... det har gått 27 år och vi har samma BF. det är fint, på något vis <3



åka veterinärbil :D

     Publicerat: 2010-07-28 Kl: 14:23:58 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


hästlukt <3

idag på förmiddagen har jag alltså åkt med kristina i veterinärbilen. dock en lugn förmiddag med bara lite vaccinationer, men jag tycker det är härligt att bara komma ut i lite stallmiljö jag =)
först var vi i ett jättefint stall, eller på en anläggning kan man säga, och sedan i ett litet stall som låg lixåm hemma brevid huset hos några, litet, gulligt. efter det åkte jag och kristina och åt thaimat, innan vi åkte tillbaka till kliniken.

åker kanske med igen på fredag, hoppas det blir lite mer att göra då =)

GRATTIS till moi!

     Publicerat: 2010-07-28 Kl: 08:48:34 | I kategori: Vardagsprat | 7 kommentarer


idag fyller jag 27år! bara så ni vet :D
GRATTIS till mej själv, från mej själv!



Ska om en stund åka ut till jobbet och möta upp kristina och åka med henne ut till lite hästar. vi har ju frtm smådjursklinik även stordjursverksamhet, har alltid velat åka med ut, men har ju inte vart möjligt när jag själv jobbat hela dagarna :)

i övrigt har jag sovit jättedåligt. har inte kunnat lilla på rygg, utan känns med som en betongkossa! aldrig kännt så förut. och varje gång jag lagt mej åt höger har bebisen sparkat massor åt det hållet, så det vart ju uteslutet. hon brukar ju sova om natten är jag sover, men det tänkte hon visst ändra på nu, såhär innan hon ska titta ut ;)

ha en bra dag!



gustavsberg and back

     Publicerat: 2010-07-27 Kl: 21:56:46 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

tjohej. nu är vi hemkommna efter att ha varit ute i gustavsberg hos min jobbarkompis jennifer. markus har lärt henne hur hon ska göra med sin hemsida som han gjort, samt lärt henne lite smått å gott i photoshop. jennifer och hennes sambo anton hade bakat jättegod sockerkaka så vi fikade åxå :)
bamse har lekt och stojjat som sjutton med deras yngsta vovve (hon har två hovawarts). polly har som vanligt bara varit sur och velat ligga i nåns knä, haha hon får aldrig någar vänner hon, riktigt svårflörtad!

imorgon ska jag åka med vår vererinär kristina ut med distriktsbilen till lite sjuka hästar, ska bli jättekul!!

natti!

r.e.n.t

     Publicerat: 2010-07-27 Kl: 17:12:04 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

seeeegt

     Publicerat: 2010-07-27 Kl: 13:55:03 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


dagarna går sakta må jag säga... speciellt när man vaknar vid åtta. förr kunde jag sova till 10-11 men det är fleeera månader sedan sist. gick en promenad på 1,5 timme iallafall. idag är det ju ganska skönt ute...

för att få lite tid att gå, åkte jag och hundarna till djurmagazinet och köpte grisöron, och sedan till mc donalds. hade tänkt mej en mc feast, men så när jag ska beställa, bara det trillade ur mej "en ceasarsallad" blev helt förvånad, som om nån annan pratade haha. nu har jag iaf ätit min ceasarsallad som var riktigt god ju, och en mc flurry. mumms. har inte ätit sallad på donken sedan dom hade den där shaker-grejjen, men nu kanske det blir fler ggr, efter denna upplevelsen :)

jag får väl slå ihjäl ett par timmar till nu med lite greys anatomy-dvd...


morrn morrn!

     Publicerat: 2010-07-27 Kl: 10:19:17 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


god förmiddag!

mammaledigdag nummer två dårå! har ingen aning om vad jag ska göra idag. men nu ska jag iallafall gå en promenad med hundarna. får se hur långt jag orkar idag, blir ju lite kämpigt efter en stund när bebisen ligger och trycker neråt så att säga. men jag härdar ut. tänker inte ligga på sofflocket och tjocka till mej såhär mot slutet. somsagt, att röra sej kan inte vara skadligt :)

ha en bra dag!




frisören aka blixten

     Publicerat: 2010-07-26 Kl: 18:13:22 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


sådärja, svårt å få bra bild på färgen dock :)

oh my. sikken jävla tid frisören tog haha. kanske jag som bara är lite stressad av mej, men höll på å bli galen. jag förstår dock att det TAR tid. hon gjorde ju folieslingor i precis hela håret små smååå slingor i olika nyanser. helt otroligt hur hon orkade, jag hade tillslut gjort större å större slingor jag för å bli av med skiten :P
sedan ska se ju sköljas, och det ska masseras in produkter, och sköljas igen, asså dom blir ju aldrig klara dom där frisörerna! klippningen gick rätt fort dock, men sedan ska dom torka, å föna i en evighet till. sammanlagt 2,5 timme.. lite drygt tillåmed. haha. men men. det blev iallafall bra! jag ville ju bli av med den mörka utväxten samt få bort det där riktigt ljusa, så nu är hela håret mer guld-blondt som då är skapat av ljusa och mer guldbeiga slingor. åså har hon klippt det kanske 5-6cm och klippt upp det lite mer, så nu kanske jag kan borsta håret utan trassel ett tag framöver :P

nu, mat!


mamaday no.1

     Publicerat: 2010-07-26 Kl: 13:57:22 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


hellu!

dagen rullar på. efter bm  slappade jag och vovvarna en stund innan vi tog en promenad. sedan slappade vi lite till å sedan åkte vi ut till mitt jobb, då jag skulle hämta pollys mat som kom i fredags.. bra att bunkra upp nu med gratismat ;) polly får nämligen leva på prov-påsar, mycket praktiskt!

om lite mindre än en timme ska jag åka till frisören åxå. det blir ju spännande. så får vi se hur det blir. brukar ju sällan vara supernöjd efteråt, men nu bara måste jag klippa det lite, det är sjukt risigt mitt hår. så kan jag klara mej ett år till sen ;)

hej hej!

bm besök :)

     Publicerat: 2010-07-26 Kl: 08:30:48 | I kategori: Min graviditet | 0 kommentarer


tänk, enda bilden vi ännu har av Lilla K, 19 veckor gammal :)

sådär, då har vi varit hos barnmorskan. åh vad skönt att min riktiga barnmorska birgitta är tillbaka från sin semester <3. hade gått upp 0,5kg sedan sista besöket, och järnvärde, socker, blodtryck å allt låg på samma stadiga värden som alltid. sf-måttet följer sin lilla kurva som det ska åxå. och bebisens hjärtljud var starka och stadiga. och så till den viktiga frågan, hade bebis fixerat sej? och JA! lilla K har fixerat sej väl ner i bäckenet nu! härligt, då kan jag släppa oron över vattenavgång åsånt. barnmorskan kände och klämde och konstaterade att "det är ingen jättebebis" utan en sådär 3-3,5 kilos. lagom :). nästa besök blir om tio dagar. hoppas jag hinner på det, tycker om att gå hos mvc :P


oväntat besök

     Publicerat: 2010-07-25 Kl: 21:05:59 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


var är katten? den var ju här nyss? /polly

jahapp. då vare slut med att ha vidöppna fönster. den lilla gula (och supersöta) katten som bor i grannhuset kom plötsligt spattserande in på våran fönsterbräda. såg den i ögonvrån, kollade igen och där stod den bland blommkrukorna. jättesött, men jättejobbigt, hur söt den än är vill jag inte ha in den här. markus puffade ut den, och sedan släppte jag ut hundarna så dom fick skrämma bort den... (dom skulle aldrig nånsin röra den, därför låter jag dom jaga bort den, dont worry) haha nu är polly helt nipprig här inne och letar efter katten bakom gardinen och på elementet, och försöker se så högt upp hon kan ;) haha...



mol, molmolimolmol

     Publicerat: 2010-07-25 Kl: 18:00:44 | I kategori: Min graviditet | 0 kommentarer

huh vad det moler i ländryggen idag, ner i ljumskar och ut i benen...  lixåm konstant, men det blir bättre när jag vilar mej. bara att vänja sej vid antar jag, kommer ju inte bli mindre av den varan direkt. övervägde att ta panodil förut, men så kände jag att det är kanske lite väääl fjunit att gny över lite molvärk och börja knapra piller med tanke på vad som komma skall hehe... nu är det ialafall bättre men det har hållt på sedan 11 tiden idag.

längtar såå tills imorgonbitti för då ska vi till barnmorskan igen, tycker verkligen om att gå till henne :) ska bli så spännande att få veta om bebisen är fixerad nu. kommer nog känna mej lite lugnare då, när jag vet läget där inne.



pju, vadå kvavt?

     Publicerat: 2010-07-25 Kl: 14:49:43 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


dagens pose... sängläge, film och mys med vovvar <3

åhå... sikken låååång dag.
vi tog en sväng till affären. för att vi hade tråkigt. resulterade i en rosa luvtröjja med dragkedja och ett randigt linne, båda på extrapris, tjoho, sikket kap. ska dock börja använda det efter förlossningen, inte töjja på det nu med magen :)
väl inne i affären blev det bara ballerinakex, godis och glödlampor haha. så stört egentligen. efter det jag vi bara varit hemma.

har legat i sängen en stund och vilat. mycket molvärk idag... har nu varit på en promenad, som var riktigt kämpig det är inte nådigt kvavt och fuktigt ute! shit. bebisen pressar ju en del neråt åxå, så det blir väl lite extra jobbigt att gå, men jag trottsar. det kan aldrig vara fel att röra på sej. nu, väl hemma har jag tagit en kalldusch. skönt! nu blire vila vila och åter vila igen. hoppas molandet ger med sej lite...



regnregnregn

     Publicerat: 2010-07-25 Kl: 10:21:41 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

fy sjutton, vad härligt med detta regn! det behövdes verkligen, med tanke på alla gula gräsmattor, och träden som började se ut som om det var mitt i hösten med sina gula löv. dessutom blev våran uteplats ren av sej själv, från gips å sågspån å allehanda skit ;)

dock blir det lite svårare att komma på vad man ska göra av sin dag, när man inte kan vara ute nånting. hoppas det blir lite bättre på eftermiddagen så man kan gå en promenad med vovvarna iallafall.

ja, vi får se vad det blir av dagen. behöver köpa nya skor, fixa med linser, tvätta lite.. men måste ha något kvar att göra till veckan åxå så jag har nått att pyssla med när jag går här hemma :)

 

 

 

 

magen i urval :)

     Publicerat: 2010-07-24 Kl: 20:45:11 | I kategori: Min graviditet | 3 kommentarer



magen genom veckor som gått :)

äntligen!

     Publicerat: 2010-07-24 Kl: 18:21:31 | I kategori: Övrigt | 0 kommentarer




soptippstripp

     Publicerat: 2010-07-24 Kl: 15:04:45 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


hej hej!

AHHHHHHHHHH idag har vi röjjt undan all skit från uteplatsen, all skit som i "när vi rev väggen-skit". bråte och åter bråte. vi var till bauhaus och köpte en cirkelsåg, samtidigt som vi köpte lister till nya väggen, så markus styckade upp all skit åså lassade vi in det i min bil, har ju combi nu lalala, åså körde vi det till tippen i vantör. som förövrigt är sveriges stördaste sopstation, har ni kört där? haha. en brant jävla uppförsbacke å sedan trångt som fasen uppe vi containrarna och man kan inte vända eller så. undrar hur många bilar per dag som får sej en törn här eller en repa där, där uppe. jaja.

nu håller markus på att sätta upp listerna och jag sitte rhär jag. har inga mer planer för dagen. skönt :)



v.39

     Publicerat: 2010-07-24 Kl: 09:52:59 | I kategori: Min graviditet | 0 kommentarer


vecka 39

ny vecka idag dårå! vecka 39... trettionio.
härregud. förvärkarna har lugnat sej lite, hade riktigt ont några nätter där i början av veckan. från förra veckans magbild tycker jag magen ser mindre ut, jag tror det beror på att den sjunkit ner lite! ja det är väl dax för det nu, allt följer det normala mönstret :) längtar till måndag då ska jag till min barnmorska igen som är tillbaka från sin semester och då får jag en lägesrapport på om om bebis är fixerad eller inte. måste åxå be om en guidning i vad som är vad man känner där inne, blir inte klok på alla "knölar" vassa saker som far runt, stora bulor, små bulor... haha :)



fredagen

     Publicerat: 2010-07-23 Kl: 19:13:48 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


har kokat lilla K's nappar idag :D

okidoki då börjar denna fredag lida mot sitt slut. min första lediga dag. eller, jag har semester idag, det är först på måndag min mammaledighet börjar :)

jag och hundarna tog en långpromenad på förmiddagen, och det var så skönt ute, nästan så man frös lite när man bara hade linne och kortbyxor, helt underbar känsla att slippa svettas!
när vi kommit hem styrde jag kosan mot farsta. var och fixade med e-legitimationen (som ändå inte fungerade ju..) och jag har beställt tid hos frisören, det är väl minst ett år sedan sist jag var där, men nu ska jag klippa mej, färga och göra slingor så man ser anständig ut, har tid tills på måndag. jag har åxå köpt en mjukisdress som jag packat ner i bb-väskan.

nu på kvällen har jag lagat mat och jag har även kokat lilla K's nappar! så nu ligger dom kokade och klara i bb-väskan dom åxå.

och tackvare att det varit svalt ute idag har jag kunnat vädra ur lägenheten hela dagen så nu är det en behaglig temperatur här inne äntligen efter denna värmebölja!

höres!


lätt som en plätt?

     Publicerat: 2010-07-23 Kl: 15:08:43 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


härreguuuuuuuuuuuud för ett jävla krångel!
var till banken för att kirra e-legitimation, fick papper och koder som jag sedan aktiverade här hemma på datorn. fungerade IKKE! försökte först ringa försäkringakassan, där kunde man inte komma fram, efter sjutusen knappval fick jag bara svaret att jag får försöka senare pga högt tryck. ringer handelsbankens support.. 20 min telefonkö, men sedan fick jag hjälp. hade inte behövt papprena från banken, och han hjälpte mej att få ett bank-id som fungerade mot försäkringskassan iaf. tack för det. nu har jag begärt föräldrapenning från måndag och fram till slutet av november, så får jag ansöka om nytt efter det, vet ju inte hur länge jag ska ta ut 7 dagar i veckan då jag vill börja jobba en dag i veckan ganska snabbt. så, jag börjar sådär iallafall :)



ledig dag nr 1

     Publicerat: 2010-07-23 Kl: 09:17:19 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

okej, nu har alltså ledigheten börjat. lyckades sova till halv nio, yey, så sovmorgon - check. dagens planer är, hundpromenad av den längre varianten då det inte verkar vara så pain in the ass varmt idag! sedan ska jag till banken, och så ska jag köpa en mjukisdress till bb-väskan. hade ju packat ner befintiga mjukiskläder i den men nallar ju hela tiden så nu står den ändå tom. får bli en sprillans ny helt enkelt :P. och sedan ska jag boka tid hos frisören.

hade gött idag


nattinatt

     Publicerat: 2010-07-22 Kl: 21:20:15 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


älskling i sin nya frisyr, made by moi! åså lilla polly, som med
bedjande blick hellre vill till mej än sitta brevid pappa? hehe :)



nu blirre natten för min del. har sovit jävligt crappigt i natt, så jag hoppas på nån mer sömntimme denna natt iallafall... känner mej rätt trött i kroppen så det var skönt att lägga sej. synd bara att det är så kvavt! jag längtar efter frisk luft!

imorgon ska jag till banken å grejja med e-legitimationen, åså ska jag nog gå å boka tid för att klippa och färga håret, måste ju vara fin när lilla K kommer, lär ju inte hinna sen :P

go'natt på er!

jaha, och nu då?

     Publicerat: 2010-07-22 Kl: 17:13:50 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


hejdå jobbet!

happ.. då var sista jobbdagen på läääänge avklarad.
känner mej typ tom. vad ska jag göra nu då? gå här hemma och vänta lixåm? kändes jättetråkigt att åka från jobbet, men en liiiten känsla av att det ska bli skönt att slippa jobba på ett tag har iallafall infunnit sej.  mest överskuggas hela grejjen av den väckarklocka detta åxå är. det är nära nu. lixåm inte låångt bort, avlägset, längre.

jag kommer inte sakna att stå inne på ett rum i 40 graders värme utan ventilation och anstränga mej för att inte tuppa av.. jag kommer dock sakna att se en liten katt bli av med fiskekroken som suttit fast i rumpan, att se en liten valp som födits utan rumphål, få ett litet rumphål... alla gamla virriga tanter som är så festliga att prata med i receptionen... ja det kommer jag sakna.

har packat ihop mina smågrejjer, min stas och peang, sax, namnskylt, mina foppatofflor, mina pennor... fästingplockaren.. tempen... som nu ligger i en liten påse iväntan på att användas igen. ser hel-sorgligt ut.

nu ska jag alltså vila upp mej?! vi får se hur det går :)



slutspurt

     Publicerat: 2010-07-21 Kl: 21:09:53 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


jag och magen :)

idag har jag jobbat nästsista dagen innan jag går på mammaledighet. sikket konstigt ord, mammaledighet. hm. ovant! vad ska jag hitta på nu? sitta och bara vänta? fy fasen vad jag skulle vilja ha ett fast datum som jag vet att hon kommer! och det känns så konstigt att jag inte ska jobba på så länge. jag älskar ju mitt jobb. så, imorgon blir sista dagen... jag har två saker inplanerade sedan, en dag ska jag fixa med linser, och på fredag ska jag till banken å få ordning på min e-legitimation, för det fungerar inte. är ju gaaanska sen med detta att planera föräldrapenning ehm, men det löser sej nog =)

så, dax att lägga sej och sova, och för sista gången på länge vakna upp till en ny JOBBdag. sedan kommer dagarna och nätterna bestå av ett helt annat jobb :P



bamse hos frisören

     Publicerat: 2010-07-21 Kl: 18:57:15 | I kategori: Bamse & Polly | 1 kommentarer

idag har bamse varit hos yvonne och blivit trimmad! polly fick stanna på kliniken medans bamse åka med henne hem till trimmet. har friserat polly på egen hand, men bamse är svår tycker jag. ni ska se honom när han kommer tillbaka, så STOLT, han är helt till sej haha, visar upp sej och ser riktigt mallig ut! så himla söt, och han blir sååå fin efter att yvonne trimmat honom <3 se själva:


före:


efter:


världens finaste bamse <3





tankar om vad som komma skall...

     Publicerat: 2010-07-21 Kl: 06:50:00 | I kategori: Min graviditet | 0 kommentarer

här sitter jag, klarvaken. har varit en stund då jag vart ute och lämnat min jobbnyckel till mari som inte fått tillbaka sin som hon i sin tur lånat ut. ska strax kliva upp och påbörja dagen och åka te jobbet...

just nu spenderas väldigt många tanke-timmar åt förlossningen... varje kväll när jag ska sova och förvärkarna kommer som ett brev på posten påminns jag om att det faktiskt närmar sej nu.. det är inte 4 månader kvar längre... det är ca 2 veckor. det innebär att det likväl kan vara 2 dagar, som 1 månad kvar. hursom, är det nära nu.

ena stunden är jag livrädd inför forlossningen, eller mer, ovissheten om hur och när det ska starta. jag kan känna att hoppas jag går över tiden till 42+0 och kan få komma på en igångsättning, då kommer man vara på sjukhuset och sätta igång allt under kontrollerade former... nästa sekund kan jag känna att äh, starta NU, kom igen, just get it over with... på't ba' åså är det över sen.

egentligen är jag inte nervös inför smärtan åså, mer.. ovissheten om vad som komma skall.. hur det ska komma igång.. kommer jag gå med värkar? kommer vattnet plötsligt gå? det vill jag inte, inte nu. inte innan måndag. jag vet ju inte om lilla K är fixerad ännu, men på måndag ska jag till barnmorskan och då får jag ju en lägesrapport. med tanke på alla mutt-il och att ischiasnerven åxå gör sej påmind skulle jag tro att hon borrar sej längre och längre ner dock. hon är åxå något mer stilla än hon varit, vilket jag förstått åxå kan inträffa är dom fixerat sej...  nåja...

sedan är jag nervös inför livet efter förlossningen. själva förlossningen är ju "ett komma-tecken i livet" det är ju vad som följer därav, som är det stora. hur ska jag kunna ta hand om en bebis? jag vet inte alls hur man gör. jag ju längtar efter lilla K så jag kan spricka, jag är så nyfiken på vem hon är, hur hon ser ut, samtidigt kan jag känna att det är nog bäst att hon stannar i min mage, där är hon trygg, tills jag kommit på hur jag ska ta hand om henne!

mycket med det här... inför förlossningen har jag en enda plan. att jag inte har nån plan. eller en har jag. jag kommer inte ligga och plåga mej själv, trötta ut mej själv för att vara duktig och vägra smärtlindring. jag kommer åxå vilja lita på min barnmorska, att hon kan se vad som kan vara bra för mej i den situation jag befinner mej i. jag är glad att jag gått profylaxen och hoppas kunna använda mej av det här hemma, men har ingen förhoppning om att jag ska ligga där centimeter för centimeter och andas och vara duktig... vi får väl se vad som händer.

nu ska jag påbörja dagen :)
hade bra idag!



sådär ja!

     Publicerat: 2010-07-20 Kl: 21:18:24 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


back in sthlm

nu sitter jag hemma i min soffa igen. resan upp till sthlm gick bra med nya bilen, så fin så, och lättkörd! känns bra. mellanlandade 5 minuter här hemma, lämnade av markus, polly, bamse och marsvinen, och sedan åkte jag vidare till jobbet. till jobbet aka bastum. pjuh. gick fint att jobba, känner mej som en ny människa efter helgen. dock nu mot kvällen har jag haft rejäla känningar av ischiasnerven. sikken kärringkrämpa asså! har kännt det vid några få tillfällen på natten när jag gått upp å kissat men nu kommer det tätt så jag knappt kunde gå! usha. som en blixt genom skinkan.
nu inväntar jag maten som markus lagar å sen är det väl bara att lägga sej, ladda inför näst sista jobbdagen!

hade fint!


go'kväll

     Publicerat: 2010-07-19 Kl: 21:57:04 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

sorry att bloggen stått lite still idag. inte haft så mycket att rapportera.

har dock så himla mycket sammandragningar just nu... så obehagligt nu när livmodern är så stor... moler på åxå i ryggen och ljumskarna. ska gå å lägga mej nu så det kanske avtar lite. men nu börjar det bli lite drygt att ligga ner åxå haha, ligger jag på ena sidan är det mest obekvämt, och byter jag till bekväma sidan får jag så jäkla mycket sånna "mutt-il" ja ni som är eller har vart gravida vet nog vad jag menar. det strålar som tusan ner och ut i muttan! ja mycket ska man få känna på som gravid :P

imorgon bitti åker vi tillbaka till stockholm, och på eftermiddagen ska jag jobba, jobba mitt sista kvällspass! så imårrn hör ni kanske av mej först på em eller kanske kvällen!

ha det så bra!

tosseryd-tripp

     Publicerat: 2010-07-19 Kl: 14:50:15 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


hästkillen markus ;)


miro, emser och kiitos
linda och jenny :)

idag har jag och markus varit ute och hälsat på linda och hästarna i tosseryd. premiärkört min nya bil åxå, vilket gick mycket bra, den är jättefin att köra :)
jenny kom åxå med lite fika så vi har suttit utanför stallet och fikat och pratat, och så har vi hälsat på hästarna. och jag har luktat på hästmule, vilket är den typ godaste lukten i världen <3

ikväll ska vi grilla. tyvärr är det ju rätt mulet här idag. men å andra sidan.. hellre mulet och svalt. trött på att svettas nu. suck..

söndagen

     Publicerat: 2010-07-18 Kl: 19:42:32 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


min nya bil. opel astra 06:a. superfin är den, gått 2000mil...

idag har alltså jag och mina mamma bytt bilar. jag har satt in min hundbur i nya bilen, dock passar den ju inte då den är specialgjord för min lilla bil, men har fått den att sitta ordentligt, så jag kan ha den tills jag skaffar ny bur. det tänker jag göra först när bebis är ute och då åker vi till han som gör burarna och mäter å grejjar så jag får en som är helt måttanpassad att gå in tillsammans med barnvagnen... ska premärköra bilen imorgon ut till linda och hästarna i tosseryd :)



sådärja, nu har vi gott om plats =)
sedan har vi gjort om i mitt rum här hemma, så nu har vi fått en dubbelsäng, så jag och markus har mer plats att sova på när vi är här och hälsar på! åså ska lilla k's säng in åxå sedan. blev jättebra =)


annars har vi mest suttit ute och så har vi grillat och ätit suuupergod mat. som alltid här hemma i borås. mina fötter är totalt NOLL svullna, inge ömma, ingenting. snacka om att min kropp slog bakut förra veckan. sikken enorm skillnad det blivit nu när jag vilat lite. känner mej redo att jobba tre dagar till, jag vill så gärna, blir lixåm grand finale =)

hoppas ni haft en bra dag!



today:

     Publicerat: 2010-07-18 Kl: 11:26:47 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


hello hej!

idag blir det att do some hair. har installerat mej i min "nya" bil, med hundbur, atteraljer och bilbarnstol osv.. nu grejjar vi iordning mitt rum här hemma så jag och markus får dubbelsäng och plats för bebissäng osv... sedan ska jag shoppa till min bb-väska. återkommer i eftermiddag :)

och just'ja.. jag mår så bra med. inge ont nånstans, inag svullna fötter nada nada nothing! så jävla skönt.


familjeträff :)

     Publicerat: 2010-07-17 Kl: 20:35:30 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer



idag har ju markus syster, mamma, kusin och lilla madeleine hälsat på hos oss! jättetrevligt! mina föräldrar har träffat markus mamma en gång, snabbt, men idag var första gången dom sågs mer på riktigt så att säga =) lilla maddie är så himla söt och glad, och väldigt snäll :) vi har ätit gott och vart på en promenad nere i ramnaparken. markus tog en hel del bilder, men nu snodde jag hans photoshoppade bilder på facebook, kort och gott :). bamse äälskade maddie och var helt till sej och pussade henne hela tiden. polly, hon drar sej undan, barn är inte hennes kopp té...



v.38

     Publicerat: 2010-07-17 Kl: 17:04:49 | I kategori: Min graviditet | 1 kommentarer


v 38-magen

Vecka 38 påbörjas idag.
galet. men ändå känns det inte som om det ska komma en bebis? antar att när hon väl är här hos oss, DÅ kommer jag fatta!
magen har sjunkit ner lite grann, kommer väl iomed att hon kommer längre och längre ner. vet dock inte om hon är fixerad. på förra bm besöket var hon "ruckbar" två dagar innan dess kategoriserades hon som "rörlig".
har extremt mycket sammandragningar, lixåm nästan hela tiden kommer dom, många av dem pressar neråt massvis åxå. sedan har jag molvärk om nätterna/kvällarna... skönt att graviditeten ändrar karaktär tycker jag, känns att det närmar sej, även om jag likväl kan gå 5 veckor till. men inom 5 veckor finns hon ju här hos oss iallafall, det är en sak som är säker =)
ligger på 10kg plus nu, tycker jag ser ut som en fläskpadda! fast samtidigt tycker jag mest jag har en mage. och eftersom alla säger att jag är smal och fin med bara bebismage så tänker jag tro på dom, det hjälper mej igenom tjock-komplexet just nu. fötterna har inte svullnat nu när jag tar det lungt. tar jag allt med ro är kroppen helt oberörd. förstår vittsen med vila, men ska förhoppningsvis jobba tre dagar nästa vecka ändå. vill så gärna! får se hur jag känner mej. en dag i taget =)


borås <3

     Publicerat: 2010-07-17 Kl: 09:01:16 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


home sweet home borås <3

ahhh borås! the place to be. vi åkte igår eftermiddag och kom hit på kvällskvisten. resan gick bra. jag brukar numer ha lite svårt att sitta långa stunder, klämmer mot revbenen, men i just min bil sitter jag himla bekvämt, så det gick finfint att sträckköra dom 42 milen.
har glömt mitt mobila bredband hemma, och det fungerade inte att surfa med min dator via markus iphone heller, och inte heller blogga från iphonen, så därav ingen uppdatering igår.

här i borås är det myyyycket svalare än i jävla stockholm, plus att detta huset är svalt och skönt. var fantastiskt att lägga sej i ett svalt rum och kunna sova hela natten MED täcke. dock, bara för att jag för en gångs skull kunnat sova har lille bamse fått dieree och jag har behövt springa ut med honom... suck.. stackaren, men ja, lite jobbigt. och nu åskar det som tusan här, och han är åskrädd och vågar således inte gå ut och bajsa när han behöver så nu sitter han i en lite knivig sitts lille manne...

i dag kommer markus mamma och hans syster och hennes lilla madeleine hit från mellerud! syster katri är på sverigebeök (bor ju i england) så dom kommer hit. våra familjer har knappt setts så det blir kul, dax att lära känna varann nu ;)

igår körde således min lilla bil sin sista sthlm-borås resa... ush jag grina nästan när jag åkte från parkeringen hemma! min fina lilla bil, älskar den så mycket haha, och nu ska jag och mamma byta. buhu. min lilla fabia. men men det blir nog bra, jag har bara en förmåga att förmänskliga materiella ting och tänker att min bil nu blir ledsen åså... får hoppas den inte bryr sej ;)

nu ska jag gå å tvätta kläder, tog bara med mej smuttsiga kläder, smart av mej, verkligen.
vecka 38:a magbilden kommer senare idag åxå :)

ha en bra dag!


dagens ord: vila

     Publicerat: 2010-07-16 Kl: 14:16:11 | I kategori: Vardagsprat | 3 kommentarer


dagens lunch! mumms

gudars vad jag behövde det här... känner mej as new. redan. gick ner en kortis till sjön så hundarna fick bada, sedan handlade jag lite lunch (avocadosar, tomat, mozarella och vattenmelon) och väga-mat, och sedan har jag tagit det lungt. har dock haft jättemycket sammandragningar idag, i princip hela tiden! tur jag inte varit på jobbet, för det är riktigt jobbigt när dom kommer så tätt, skönt man kan vila istället för att ränna runt samtidgt...

nu ska jag fortsätta vila :D


vekling

     Publicerat: 2010-07-16 Kl: 08:37:47 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


idag ska dessa få vila upp sej så dom förblir så smala och
fina som dom är nu när jag vaknar. vik hädan äckel-svullnad!

bestämde mej igårkväll för att sjukskriva mej från jobbet idag..
. har sån ångest nu dock. men... det går jättebra när jag är på jobbet, värmen är dryg, men det funkar, jag känner mej varken tung eller osmidig, fötterna svullnar inte nämnvärt å jag är pigg. men efter att jag kommit hem de senaste dagarna har jag fått rätt svullna och ömma fötter, sover riktigt pissilla och är jättetrött... samt at jag får en hel del förvärkar, sammandragningar med molande värk åså... känns som kroppen skriker åt mej att vila, och, nu lyssnar jag. idag ska jag spendera dagen i sängen, med benen högt och verkligen vila. känner mej som en vekling gör jag, men jag måste åxå inse att jag är gravid i vecka 37 och att kroppen kanske behöver ta det lite lugnt nån dag här å där åxå... i kväll/em åker vi till borås, och stannar till tisdag mogon. sedan blir det jobb tre dagar nästa vecka, om allt känns bra såklart.

ha en bra dag!


jag lever!

     Publicerat: 2010-07-15 Kl: 21:34:11 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


stackars bloggen, står aldeles stilla här. saken är bara den att jag två kvällar i rad haft saker för mej hohoho det händer inte allt för ofta i mitt liv, som den hemmafis jag är!

igår var vu ju hos fredrik och toffe på grillfest, alla på jobbet. och ikväll har jag varit hemma hos katarina och lämnat tillbaka lilla råttan hem till sej igen. har suttit ute i trädgården och pratat i flera timmar, trevligt!

just nu håller jag på å packar då vi åker till borås några dagar imorgon. och kostaterar att mina fötter gett vika för svullnad två  kvällar i rad. ush, sååån ångest jag har över det, ovansidan av foten är lixåm rund! ush! åså är dom ömma :( tror det beror på att jag jobbat hela dagarna å sedan inte vilat efter jobb utan varit igång åså denna värme. får vila mej i helgen nu. behöver det känner jag,

tyvärr får det bli ett tråk-inlägg även idag åså ser jag till att vara tillbaka och blogga imorgon igen! just nu är jag ju sååå upptagen :P packa packa!

ha det fint!



hoho!

     Publicerat: 2010-07-14 Kl: 23:20:12 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

här har ni mej! har varit på grillfest hos vår ena chef, och kom hem först nu :) har haft det super trevligt alla från jobbet var där, inklusive några "respektive" och sammanlagt 12 hundar som lekt som sjutton! får skriva mer imårrn för nu måååste jag sova! hoppas nån lagt ut nån bild på fb åxå från kvällen som jag kan visa imårrn då jag glömde min lur på jobbet.

ha de fint, hörs imårrn!


gullon

     Publicerat: 2010-07-13 Kl: 20:16:33 | I kategori: Bamse & Polly | 0 kommentarer


simma simma

hundarna fick en härlig simtur på lunchen. enda gången bamse kan slå polly, är när dom simmar, han simmar fortare än polly och hon blir lika frustrerad varje gång hon inser att han hann först till leksaken.. igen! hehe ;)




mmm svalt och gött

     Publicerat: 2010-07-13 Kl: 18:42:43 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


kall cola is the shit

ah, fan vad svalt och skönt det är idag, tycker ni inte? inte? jasså. det tycker jag... not. förmiddagen på jobbet tycker jag gick bra dock, men på lunchen var jag ute i solen med hundarna och då väcktes ju svettkörtlarna från sin dvala haha. puh. men men. på eftermiddagen var det så varmt på kliniken att det inte ens hjälpte med fläktar, för dom fläkatde lixåm varmt :S men men...

kall cola är iaf guld värt sånna här dagar, mmmm, räddar'n! har tillåmed städat lägenheten när jag kom hem, duktigt tycker jag! skönt att bli av med lite mer byggdamm som lixåm lagt sej sedan efter vi städade i helgen. nåja, nu ska jag slita tråka ut er :)

hörs sen!



I will survive

     Publicerat: 2010-07-12 Kl: 20:57:50 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


enda lösningen på att existera i denna kvaaaaava jävla tillvaro har nu för mej blivit att ligga naken, i sängen med min fläkt rakt i nyllet. ah, gött. luften rör sej. man kan andas. här tänker jag ligga resten av kvällen! har kommit fram till att det inte är värmen isej, utan att det är kvavt som ger mej dessa panik-känslor!

over and out, med vind i nylle


värmen. dont like.

     Publicerat: 2010-07-12 Kl: 17:51:46 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

gaaaaaaaaaaaaaaah! ge mej luft, syre! känns som all luft bara är som död, känns som man inte kan andas i värmen! och även om man har öppet på alla håll och kanter med fönster och dörrar så är det ju hundra graders luft som "fläktar" in ändå... hoppas på ett oväder så det kan rensa luften så den inte blir så kvavt.

men idag har vi fått fläktar på jobbet iallafall! det är bra, gör en hel del skillnad faktiskt, iaf om man sitter brevid den :D det gör iaf situationen mer uthärdlig på jobbet. nu har jag inte långt kvar, men skönt att känna att man faktiskt kan palla resten av tiden :) har glidit runt i flipflops på jobbet, sååå skönt att slippa bli så varm om fötterna, sedan ser det kanske lite slappt ut, men det skiter jag i för jag vill göra allt för att hålla mej så sval som möjligt.

nu ska jag invänta markus, som får stå för matlagningen idag. bli att sitta här i soffan i den friska vinden som blåser in genom altandörrn? haha sikket skämt. friska vindar.



mmm najs

     Publicerat: 2010-07-12 Kl: 06:55:55 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer




<3

     Publicerat: 2010-07-11 Kl: 20:42:33 | I kategori: Bamse & Polly | 1 kommentarer


polly tycker det är jättepraktiskt med mattes bebismage,
för då kan hon ju sitta äääännu närmre mitt ansikte ;)





mitt snugglenest

     Publicerat: 2010-07-11 Kl: 12:23:20 | I kategori: Min graviditet | 1 kommentarer

just det ja, jag har ju glömmt visa min superba säng-lösning till lilla K! jag tänker, att sängen är ju som en mega bassäng för en liten bebis, och det finns ju sånna små "snugglenest" man kan lägga dem . svindyra. man kan ju åxå bulla upp med kuddar runt om åså för att få en mindre, och mer ombonad känsla. jag gjorde så att jag köpte en billig hund-bädd från ikea, och nu har jag lagt ett madrassöverdrag runt/över den. blir en toppen liten säng i sängen till bebisen! vagn-kudden kommer passa bra där i, den är ju pyttis, och vagn-täcket likaså. tror dock inte man kommer använda täcke så mycket, det blir nog varmt, men det passar iaf storleksmässigt. jag är iaf supernöjd med min idee :D


lagom stor sängdel för en liten bebis?


ja, man får ju lägga ner kudden på jämnhöjd sen då =)




svar på en kommentar ang täcket från ikea:




ja detta är ju åxå från 12mån, antar att man kommer ha bara en filt i sängen när dom är små, täcke kommer ju bli aldeles för varmt, annars så kommer vi nog använda det lilla täcket+kudden jag köppt till vagnen, det är köppt på littlekidscorner.se och har ingen åldersgräns :)



my new BFF

     Publicerat: 2010-07-11 Kl: 11:26:35 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


129:- på bauhaus, värt. puh.

ush... nu är jag gnällig men fy vad det är varmt. sitter här med nyllet riktat mot min nya bästis fläkten, det är skönt! jag och hundarna har varit en sväng ner till sjön så dom har fått bada. markus är ute på spel (han spelar airsoft) och jag måste erkänna att jag tvivlar på hans interligens när man väljer att vara ute på sånt en dag som denna... full militärmundering i 35 graders värme. bara en person utan fungerande hjärnceller gör något sånt. men men, vi gör alla våra egna val!

funderar på att ta bilen till mc donalds, köpa en milkshake. dels för att ha nått att göra, dels för tt milkshake är gott och dels för att bilen och tillkommande aircondition är så jävla underbar!




back in the days

     Publicerat: 2010-07-11 Kl: 09:12:04 | I kategori: Bloggtipps | 0 kommentarer

jag sitter inne, på flykt från solen och roar mej med att läsa alex schulmans blogg... från början. den var som bäst i början, pappabloggen. den är för härlig att läsa, man skrattar gott åt hans tankar och existerande kring den nya papparollen. och man tänker, att snart, snart är det vi som stor där och tjaffsar om lilla K's första bad, det är för varmt vatten, nej, för kallt, för varmt! osv. nu är det vi som ska bli blöjbytarproffs och vi som ska nojja över bakterier och bli sådär överbeskyddande som man inte trodde man skulle bli.

jag älskar det här inlägget . och nu ska jag fortsätta läsa. han har ju slutat blogga nu, det är tråkigt, den bloggen var en av mina favoriter, men man får roa sej med det som varit, och det är inte så illa, det heller :)



FÄRDIGT!

     Publicerat: 2010-07-10 Kl: 19:50:19 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


lilla K's vägg samt nya väggen, är målad i vitt.


och vi har tapetserat båda väggarna i vardagsrummet :)

åh hallelulja. nu är vi klara och har äntligen satt oss ner.
nyduschade från allt spackel-damm... vi har nu alltså spacklat och målat vår nya vägg. på sovrums-sidan är den nu målad vit, och i vardagsrummet är den tapetserad, och vi har även tapetserat en till vägg i vardagsrummet. vi hade tänkt mörk tapet på båda väggarna, men det slutade med en grå tapet med struktur i, lite randigt, och bara mönstrad bakom tvn. det blev jättebra!

vi har nu åxå ägnat en heeel del tid åt att städa. det där jääävla byggdammet asså. huga!

vi var först i måleributiken i alvik men dom hade inga fina tapeter alls, eller vi hittade en vi tyckte var okej, men för 895:- rullen vill man älska tapeten inte tycka den är helt okej... så vi åkte till bauhaus, och är hittade vi flera tapeter vi gillade, och fick åxå tre rullar för samma pris som vi hade fått en i alvik.. så... bra köp.

puh... nåja, skönt att vara klar! vi ska ha upp en söt väggdekoration i lilla K's hörna åxå, samt lister, men det tar vi en annan dag :)

hoppas ni haft en bra dag i denna satans übervärme!



v.37

     Publicerat: 2010-07-10 Kl: 12:10:15 | I kategori: Min graviditet | 1 kommentarer


magen vecka 37 :)

idag börjar vecka 37
. dax att erkänna att jag känner av graviditeten. fast jag antar att det inte bara är som gravid man tycker det är liiite väl varmt nu va? och lägenheten blir som en bastu på morgonen åxå. men idag har jag köppt en fläkt! yey! sammandragningarna och molvärken har lugnat sej nu när jag tar det lungt, det känns bra. kanske är det kroppen som sagt till att jag ska varva ner lite iomed att det i veckan var riktigt jobbigt med sd och förvärkar?  har inte svullnat nån mer gång om fötter åså heller sen häromdagen när det nu var... skönt! hur gärna jag än vill ha ut bebisen nu, så får hon ju gärna stanna tills hon är helt färdigbakad såklart, ett par veckor till iaf :)

sol!


panikpanik

     Publicerat: 2010-07-09 Kl: 20:53:45 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


värmen och stökig lägenhet ger mej panik just nu!

gaaaaaaaaaaaaaaah! fy fan. nu har jag panik i hela kroppen. det är så jäääääävla varmt, luften är typ död, både inne och ute spelar ju fan ingen roll vart man är, får som kvävningskänslor, jag är anfådd tillåfrån och hjärtat klappar aldeles för fort, och jag har som mjölksyra i kroppen. men det är inte så hemskt. det värsta är att just nu ser lägenheten ut som ett bombnedslag och jag mår psykiskt dåligt av vetskapen om allt slipdamm som kommer lägga sej över hela jävla stället åxå... men men, det går att få bort jadå jadå. MEN JAG HATAR DET! men det blir ju fint efteråt. tur det.



shopping igen

     Publicerat: 2010-07-09 Kl: 18:26:54 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


gulligull <3

idag kliade det i bebisklädsfingrarna igen... hade tänkt mej typ en body i stl 50 (är helt säker på att hon kommer ha den storleken när hon föds...) men så kom jag över ett barbapappa-kit på h&m som jag inte kunde låta bli, stlk 56 och sedan den lilla bedårande nyckelpige-dressen i stl 50, lilla mössan har tillåmed små spröt på huvudet :P

nu ska här tvättas väggar, spacklas och sånt "roligt"....


soffi and the city

     Publicerat: 2010-07-09 Kl: 13:23:48 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


le tjockis and the vovvs :)

ojojoj, dra på trissor nu har sofia här, varit inne i stora staden!
tog tunnelbanan in till stan och mötte upp markus. vi har ätit lunch i observatorielunden, gott! åt en sallad som var helt okej iaf :) sedan blev det en mc flurry från donken på det. men fy fasen va jobbigt det var att åka tunnelbanan, den sitt-positionen var obekväm.. suck, för att man börjar bli en riktig tjockis nu.... nu är jag iallafall hemma igen, och ska lägga mej lite i sängen och vila. måste göra det nu. vila. inte fara runt hela tiden. vila vila...

höres!

ledig!

     Publicerat: 2010-07-09 Kl: 09:22:18 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


hej sovmorgon!

god morgon! vaknade 7.35 idag. härligt med sovmorgon! verkligen skönt att sova ut när man är ledig. eller hur? ehum. blir ingen långpromme nu på morgonen det är fanimej för varmt. hundarna har fått rasta sej utanför huset bara, och verkar nöjda med det. därimot ska vi ta äckeltunnelbanen in till stan sedan och äta lunch med markus =) det var jättelängesedan hundarna åkte tunnelbanan, hoppas dom minns hur man gör ;). vi tar väl nån lunch i nån park, det blir fint det.

ikväll ska vi göra något så upphettsande som att spackla nya väggen så den är redo för målning och tapetsering imårrn! oh det kommer bli så fint!

nu har jag alltså två timmar att slå ihjäl innan jag ska in mot stan. hm, vad göra vad göra?

ha de gött i värmen!

pressa pressa

     Publicerat: 2010-07-08 Kl: 22:08:19 | I kategori: Min graviditet | 0 kommentarer


v 36.. tänk att lilla K är sådär stor??

ojojoj vad bebisen trycker neråt nu. jag inser verkligen att det är nu hon lagt sej till rätta, ingen tvekan om att huvudet inte varit neråt tidigare.. det är såhär det känns alltså när dom fixerar sej? pressar på ordentligt neråt innemellan, och ilar i hela faderutten down there. har haft mycket sammandragningar ikväll åxå, på jobbet... men det är bättre nu sedan jag kom hem och vilade mej. och så lite molvärk åxå har jag haft, men svagt. men det känns lixåm att saker händer nu, jamenar graviditeten intar ju nya stadium och det känns ju skönt att det börjar kännas annolunda nu mot slutet, även om det likväl kan vara 6 veckor kvar :)

nu ska jag iallafall försöka sova å imårrn är jag ledig ska försöka ta det lungt nu tre dagar, tror kroppen behöver det!

natti!



torsdag

     Publicerat: 2010-07-08 Kl: 12:29:52 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


bada bada bada :)

jag är helt förvånad över hur fin sommaren faktiskt är! sikka dagar asså! sol sol sol! idag börjar jag ju sent så vi har passat på å vara vid sjön jag och hundarna. skönt. sedan åkte vi till djurmagazinet och köpte oxöron, som förövrigt luktar BAJS känner jag nu när dom äter på dom, fy fan. men men...

imorgon är jag ledig och sedan blir det slutspurt. jobbar hela nästa vecka, och veckan därpå jobbar jag tre dagar, sedan är det slutt. känns så konstigt! lixåm det är inte så at det är sista dagarna innan semester utan vi snackar kanske ett helt år, utan att jobba? den tanken är svår att ta till sej för min del alltså. hoppas det fortsätter vara fint väder när jag går här hemma och väntar sedan.

nåväl.. nu ska jag göra absolut ingenting till jag ska åka till jobbet. egentligen skulle jag behöva städa och damma här hemma, men eftersom vi ska måla å tapetsera å sånt i helgen så kan jag likagärna låta det vara...

ha de fint!

barnmorskan igen :)

     Publicerat: 2010-07-08 Kl: 08:46:26 | I kategori: Min graviditet | 0 kommentarer

nu på morgonen har vi varit hos bm igen. allt såg ju så bra ut så! bebisen ligger med huvudet neråt, ganska djupt dessutom, som hon har äntligen bestämt sej för hur hon ska ligga. på besöket för två veckor sedan låg hon ju i säte/på tvären, men nu sedan en vecka tillbaka ungefär har jag faktiskt inte kännt henne på det viset nå mer utan då har det bara kännts som nu frtm att hon byter sida fram å tillbaka då. hjärtljuden låg på 140 vilket det gjort varje gång, och mitt SF mått var normalt, har dock dippat lite, med största sannolikhet för att hon lagt sej djupare ner :)
nu blir nästa besök om drygt två veckor igen, till min riktiga barnmorska, om allt känns bra då, annars får jag ju komma tidigare.

nu ska jag slappa lite, sedan blir det promenad!

hellu

     Publicerat: 2010-07-07 Kl: 19:41:33 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


god kväll :)

jahapp då låg man här. mätt och trött och med en bebis som ligger och trycker med rumpan mot mina revben.. för att slippa sitta som ett miffo med överdrivet sträckt rygg, ligger jag nu här :)

jobbdagen var bra, meeeeeeen varm. får lite yrsel och hjärtklappning om vartannat, men man får bita ihop helt enkelt. vet ju att bebis mår bra även när jag känner mej sådär. imorgon ska jag ju till barnmorskan igen åxå, så då blir jag ju kollad igen :)

meeen vad trist det ser ut här hemma nu med väggen som ännu inte fått tapet! men på lördag ska vi fixa det, så då kommer lägenheten blir finare än någonsin <3

nu ska jag läsa bloggar :)

tankar...

     Publicerat: 2010-07-07 Kl: 18:04:37 | I kategori: Min graviditet | 0 kommentarer


jag funderar ibland på... tänk.. lilla bebisen i magen.. där inne, klarar hon sej själv, hon har full koll, och jag kan inte påverka henne, hon förbereder sej för vad som komma skall genom att svälja, kissa, hicka... hon vänder sej neråt, för hon ska snart ut. allt klarar hon på egen hand. men, i samma sekund som hon kommer ut i världen, är hon totalt hjälplös, och kan inte en hålla sitt lilla huvud uppe på egen hand. är inte det helt otroligt? ja det tänker jag ofta på...




katt-vakt

     Publicerat: 2010-07-06 Kl: 21:47:41 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer



Ale's Salta Katten

just de ja! jag har ju helt glömt att säga att jag är katt-vakt! min råtta Salta katten bor ju hos mej medans hennes nya matte är iväg på semester :) så mysigt med en liten råtta i hemmet, men ovant med en ensam-råtta. men hon är gammal nu, och katarina ska inte ha fler honor... dock är katten med katarina hela dagarna, så hon är bara ensam på natten, hon har hamnat hos världens bästa matte!
katten kände igen sej när hon kom hit och knallade iväg dit hennes bur brukade stå.. "hm, tar jag helt fel men ska inte min bur stå här?" hehe... gullråtta <3



voilá!

     Publicerat: 2010-07-06 Kl: 19:14:37 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


PUH!!

nuså! är allt klart. eller, ja, väggen tog väl en timme att bygga, snabbt som sjutton för någon som är snickare lixåm! lite reglar, lite borr borr, lite gips, voilá!

nu ska ju det målas och tapetseras åxå, men det gör vi på lördag. och lilla K har nu fått sin egna lilla hörna i sovrummet :)

gud vad skönt att fått detta fixat! nu ska jag försöka svalka mej lite, är genomsvettig. sedan blir det att försöka sova lite.

ha det fint!

riv och stök

     Publicerat: 2010-07-05 Kl: 22:07:43 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


stööööökigt! blä.

puh! nu har jag och markus rivit väggen mellan sovrum och vardagsrummet. det har bara varit avdelad med en stor bokhylla som vi nu rivit ner och imorgon ska vi bygga en riktig vägg, vilket innebär större sovrum och mer plats för lilla K! lägenheten ser jätekonstig ut nu, både större och mindre på samma gång hehe. men imårrn jävlar, det kommer bli grejt!

nu måste jag verkligen sova. eller HAHA försöka sova heter det numer.



mvcbesök dag...

     Publicerat: 2010-07-05 Kl: 19:10:19 | I kategori: Min graviditet | 0 kommentarer

jahapp, detta var en konstig dag. på förmiddagen kände jag mej sååå konstig i kroppen. hjärtklappning och jag var så himla trött! blev lite bekymrad... det är ju, som jag tjatat om, hundrafemtio grader på jobbet, och det är jävligt tungt.. ringde tll mvc iallafall, frågade om jag fick komma in, bara kolla läget, blodtryck åså. man vill ju inte att det är något som får bebis att må dåligt. jag fick gärna komma, hon som satt i telefonen sa att hon tar mej emellan samtalen. åh, barnmorskorna på mvc är så underbara jag blir helt kär i dom jag <3

tog blodtrycket vilket var bra, men mitt undertryck är väldigt lågt, vilket absolut kan göra att jag kännt mej "olustig" i kroppen på jobbet. bebisen mådde finfint där inne, och hon tyckte att det kändes som att huvudet låg neråt idag! men hon ligger "löst" men förhoppningsvis tänker hon ligga sådär nu. lilla K blev besvärad av att bli klämd på där i magen och flyttade sej runt så gott hon kunde för att slippa undan :P

sedan åkte jag tillbaka till jobbet... har försökt ta det lite lungt...

återkommer!

grillkväll!

     Publicerat: 2010-07-04 Kl: 21:30:26 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


kvällen spenderades tillsammans med simpen, kia och hella. vi har grillat och det var både trevligt och gott! polly är ju dock oerhört o-charmig och ska bara vara arg på hella hehe. jag tror faktiskt hon tycker det är lite underhållande att betee sej som en riktig hagga. nu är jag både trött och mätt iallafall, och ska lägga mej och sova, jobb imårrn. dax att ladda inför ytterliagre en dag i bastuns tecken.

natti!



målamåla

     Publicerat: 2010-07-04 Kl: 11:27:10 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


just nu hemma hos oss :D markus målar lilla K's säng, blir bra det här :)



update, tusen spjälor senare:


sådär ja! det blev ju riktigt bra. svart säng is the shit, passar jättebra in med våran säng. åså det gulliga tummen-bäddsettet till det. älskar det där mönstret, vet att det är vanligt, men det är ju helt underbart sött, speciellt eftersom vi har limegrön vägg i sovrummet åxå ;)
dock får sängen stå i vardagsrummet några dagar, tills vi fått ordning i sovrummet, vi ska bygga en ny vägg åså, så den får flytta in när vi är klara.






värmen+gravid?

     Publicerat: 2010-07-04 Kl: 08:37:46 | I kategori: Min graviditet | 1 kommentarer


hur har ni andra det i värmen?
jag har gruvat mej hela graviditeten nu tills att sommaren skulle komma... har fått höra "åh nej, då får du gå höggravid i sommarbärmen, stackare" osv... hm, dumm kommentar åxå för den delen.. ja? lixåm, vad ska jag göra åt det?... jaja...
hursomhelst, nu är sommarvärmen här och det rejält åxå, och jag har inte ont av värmen alls! inte mer än att det är varmt såklart, precis som jag hade tyckt även om jag inte var gravid... kroppen har inte reagerat med att svullna heller, inte mer än lite om fötterna häromdagen då... så jag är väl än en gång lyckligt lottad antar jag? fast jag är en såååån fryslort, och det kanske hjälper mej i detta läge hehe... sedan är det ju skitvarmt på jobbet, men det besvärar mej inte mer nu, än de andra sommrarna... lika jobbigt att jobba i 35 grader gravid som ogravid...
återigen, man får vara glad sålänge det varar :)

nu ska jag iallafall gå ut i solen och värmen! ha en bra dag!

grejjagrejja

     Publicerat: 2010-07-03 Kl: 17:50:28 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer


härregud vad kläder det är när man ser det såhär
!
endel är köppt, men mycket är från när jag var liten,
och ärvda kläder från riley. men men det går nog åt!


haha, mina vs lilla K's byxor

idag har vi alltså varit på ikea!
vi har köppt spjälsäng, madrass, kudde, spjälskydd bla bla allt sånt. så nu är det inte så mycket kvar... egentligen ingenting. var på apoteket eftersom markus skulle köpa helosan till nya tatueringen, å då köpte jag en nappflaska åxå, så nu kan jag bocka av det med.

och nu, håller jag på å tvättar. alla kläder å sängkläder åså måste ju tvättas vad jag förstått (ja det känns logiskt) så det gör jag nu. hade tänkt göra det längre fram, men va sjutton, kan likväl göra det nu. så jag har köpt sånt allergivänligt tvättmedel så det ska väl duga hoppas jag. dock har jag bara ägnat mej åt kläderna i stlk 50 och 56, dom känns mest angelägna... det är ju det som ska användas i början.

sedan har vi köpt svart färg åxå. för spjälsängen ska vi måla svart så den matchar våran säng och byrån i sovrummet :)

det kallar jag do some hair! dessutom, har jag trimmat ner polly. bamse får proffsen ta hand om, ska få en tid till yvonne inom kort :)

hoppas ni har en fin dag i sommarvärmen!


v.36

     Publicerat: 2010-07-03 Kl: 10:03:52 | I kategori: Min graviditet | 2 kommentarer


v.36

här är magen nu  i vecka 36 som börjar idag. 5 veckor till bf, inte långt kvar nu. tänk ändå att ha gått såpass långt i graviditeten utan en enda krämpa. det enda jag kan känna av är att det är lite jobbigt att häva sej upp från liggande, lixåm magmusklerna är lite svagare än normalt. och sedan har jag en punkt brevid naveln som kan göra riktigt ont ibland, typ 1cm stor punkt hehe. nästan löjligt. men men, vem vet vad jag har framför mej? man får vara glad sålänge det varar :)

god morgon!

     Publicerat: 2010-07-03 Kl: 08:24:10 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


morrn morrn!

hellu!  här börjar dagen lika tidigt som alltid. helgsovmornar innebär sådär en timmes mer sömn är när man ska te jobbet :P nåja. likabra de. då blir dagen längre. blir till å sitta här ute i solen lite nu, sedan hundpromme och sedan ska vi till ikea. idag ska vi shoppa grejjer till bebisen åså. säng, madrass, kudde, täcke å sånt! sedan börjar vi faktiskt bli klara med bebisgrejjerna :) ja, sånt som man faktiskt behöver. sedan får vi väl se om man kommer på något mer med tiden. vilket man säkert gör.

v.36 magbild kommer sen åxå :)


svetting like a pig

     Publicerat: 2010-07-02 Kl: 21:06:58 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


nu ska jag gnälla lite. det är alltså så sjukt varmt på mitt jobb. det kokar i den där byggnaden. nu är det tredje sommaren och fortfarande har dom inte fixat något kylsystem? markiser kom upp förra året, vilket gjort att det GÅR att vistas på rummen, utan dom var det ju omöjigt. nej vi måste få nån typ av AC! jag dör snart där inne. och det är inte pga av graviditeten det är jobbigt.. det är jobbigt för alla... blä! hade jag varit tung och haft krämpor hade jag förmodligen dock inte pallat jobba alls i värmen, men nu går det ju bra... fast man blir trött och glömsk tycker jag. älskar mitt jobb, men det hade varit betydligt trevligare om dom kunde fixa det där nångång. kanske nääästa sommar??

hej lilla K!

     Publicerat: 2010-07-02 Kl: 19:15:39 | I kategori: Min graviditet | 1 kommentarer

idag har jag kikat in hos lilla K i magen! med hjälp av vårt ultraljud på jobbet alltså. är så nyfiken på hur hon ligger när "hon känns" så som det oftast känns. det jag kunde få ut av vad jag såg, var att det till 100% var små fötter ut i midjan åt höger, och en ryggrad/bröstkorg åt vänster sida/neråt. jag tror att fötterna pekade uppåt, vilket då gör att rumpan bör vara neråt. även om huvudet skulle vara ner, kan ju ryggen ses där jag såg den antar jag, men då borde fötterna finnas höger upp. ja, svårt det där! jag känner ju endel "bubbel" uppåt, det skulle kunna vara hennes händer. kul att se henne där inne, låg där och grejjade <3

typ sådär tycker jag det såg ut att hon ligger. propotionerna skiter vi i ;)




nyfiken i en strut är jag!



bigfoot

     Publicerat: 2010-07-01 Kl: 19:17:25 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


nu gåre utför!

åh nej jag håller på att förvandlas till elephant-woman! mina vrister är lite svullna, till och med lite ut på foten. panik. ska jag bli en vätskefylld sjöko nu? nejnejnejnejnej får ikke ske! men det är ju så varmt, och jag står å går hela dagen på vår varma klinik. antar att jag får hacka i mej att jag inte kommer undan dom där svullna fötterna. buää! hoppas inte det blir för illa iallafall... än sitter iallafall förlovningsringen som vanligt, så händerna är smala som dom brukar vara.

förmiddagen på jobbet var lugn idag men eftermiddagen blev det massor att göra. just nu känns det dock som att jag ägnar halva dagarna åt att prata med kunder som nu upptäckt att jag ska ha barn.. "näämen? ska du ha en bebis?" "när då?" om drygt fem veckor... "vaaa? oj då är du inte stor, sikken tur du har, ojoj, jag gick upp så mycket tänk om man hade fått en sån lite fin kula" osv. hehe. men det känns bra att alla säger att jag ser smal ut, hjälper mot fetis-känslan ;) lustigt bara att det tog 35 veckor innan det blivit såhär tydligt :P

pratade med mvc idag angående svimmningsanfallet igår. hon trodde att bebisen tryckte på kroppspulsådern och därav känslan jag fick. ush hoppas inte det kommer igen! tycker inte själv bebisen trycker på någonstans dock, och magen är allt utom tung.. men men.. mycket konstigt som kan hända under graviditet märker man ju.

nu ska jag sitta här med fötterna högs och invänta markus. han är och spelar badminton han.

höres!



wawawawa!!!

     Publicerat: 2010-07-01 Kl: 06:55:15 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer

jag har för första gången på evigheter SOVIT EN HEL NATT! frtm att jag vart uppe å kissat några gånger då. men jag som sover ca 2 timmar per natt...å i natt. HELA NATTEN MED SÖMN! amazing!! :D