Gullungarna!

     Publicerat: 2012-09-30 Kl: 18:52:06 | I kategori: | 0 kommentarer

Ny soffa och Edward-häng

     Publicerat: 2012-09-30 Kl: 17:47:20 | I kategori: | 0 kommentarer

Idag har jag och Markus varit och hämtat våran nya stora soffa. Den är verkligen jättestor haha, men man vänjer sej, egentligen var det ju vår förra soffa som var liten. Nytt soffbord vart det med :) Kerstin har varit hos Edward under tiden och haft det toppen :)

Inget konstigt alls!

     Publicerat: 2012-09-29 Kl: 19:22:00 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

Kerstin sköter toalettandet själv...

     Publicerat: 2012-09-29 Kl: 16:07:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

...ibland på sitt eget vis.
 


Kerstin är faktiskt otroligt duktig med att gå på toaletten. Som ni vet har hon ju varit blöjjfri sedan Juni någongång. Här hemma sköter hon allt själv. Hon går till toan och tar fram sin potta och gör det hon ska och sedan torkar hon sej åxå =) Självklart händer det olyckor ibland. Oftast beror det då på att hon inte hinner till pottan. Någongång har hon när hon varit arg på Markus kissat på golvet BARA för att jävlas, lixåm trottsat - tittat honom rakt i ögonen och klämt ut kiss på golvet. Men för det allra allra mesta kommer kiss och bajs där det ska vara. På dagis går det åxå bra. I början vägrade hon ju gå på toa med fröknarna men det släppte rätt fort och numer går det jättebra. Dom tar på henne en blöjja ibland efter lunchen om hon druckit mycket och hon leker själv en stund medans dom lägger dom andra barnen. För de gånger hon kissat på sej på dagis, är just under de 20-30min efter maten som hon leker själv. Det är helt ok för oss att dom gör så, och det har hela tiden varit en dialog mellan oss och fröknarna ang det. Men nu händer det kanske en gång i veckan att hon kissat på sej, i början var det 1 gång per dag =)
 
Förra helgen var vi ju i Borås och då åkte vi 4,5 timme bil med vanliga trosor, och stannade bara en gång för att kissa :)
 
Är så jädra skönt att ha detta gjort, det där med att få ongen blöjjfri =)

Våran dag so far!

     Publicerat: 2012-09-29 Kl: 12:57:57 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag är vi ensamma jag och Kerstin. Markus är på öl-mässa, hur konstigt än kan tyckas låta, så finns det visst en sån. Vi körde dit Markus på morgonen, och stannade och åt frukost på Mc Donalds hela familjen. Sån där riktig frukost ni vet. Mc Muffin, Mc Toast, kaffe åsånt. Det var gott. Sedan åkte jag och Kerstin och köpte ytterligare en trasmatta (jag HATAR golvet i vår lägenhet, det är STENhårt och det låter som om man går på sandpapper!) , sedan åkte vi till ICA Maxi och köpte nya gummistövlar till K, sånna med foder i. Det blev ett par röda Tretorn-stövlar men sån där åtdragningsgrejj ni vet, upptill. Söta. Lär ju funka hela hösten. Minst. Vinterskorna är för varma änsålänge och bara gummistövlar känns faktiskt lite kyligt ffa på morgnarna.
 
Nu Leker K med Polly. Eller det liknar mer lydnadsträning. Kerstin ber Polly hoppa upp i rosa fotöljen, säger åt henne att stanna där, sedan springer K iväg, och ropar sedan till sej Polly, som faktiskt lyder alla kommandon haha. Kerstin kanske är född till hundtränare?
 
Idag har Kerstin plötsligt börjat använda ord som "mej", "dej" "du" "jag" osv. Vart kom det ifrån? Plötsligt ropar hon "BamSe" istället för "Bamme". Ett eget ord hörde vi åxå imorses när hon vaknat. Markus frågade henne om han skulle ta upp henne från sänge, hon svarade "Nej, mamma uppa mej". Uppa, ett annat ord för "ta upp" och jag tycker det var ett bra ord jag =)
 
Nu ska vi strax ta en tur till lekparken =)
 
 

suddisudd

     Publicerat: 2012-09-28 Kl: 20:42:59 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Suddig morgonbild :)
Vi hörs i helgen!
 
:)

härliga torsdag!

     Publicerat: 2012-09-27 Kl: 16:39:19 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Torsdag, och som ni vet, min favvodag på jobbveckan för då slutar jag 15 och får hämta Kerstin på dagis. Inte för att hon vill gå hem, men ändå :D Vi har vart och handlat och nu lyssnar vi på barnmusik och Kerstin dansar förfullt. så nu blir det mindre dator och mer Kerstinmys för min del. Hörs kanske sen :)

en mindre bra dag...

     Publicerat: 2012-09-26 Kl: 20:01:08 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag har det inte varit en bra dag. Kom försent till jobbet pga totalstopp i trafiken på vägen dit. Så jäkla frustrerande att bara stå där i kön och knappt rulla frammåt och klockan bara tickar. Ändå åker jag i myyycket god tid på morgonen... SUCK. Hade sedan en lugn förmiddag på kliniken, och sedan hade vi möte ang vårt sköterskeschema. Eftermiddagen var lugn fram tills jag blev själv, som alltid haha, det är jämt så. DÅ rullade det in folk på löpande band och vipps var klockan 18.40 när jag och min kollega Hilde rullade från kliniken. Insåg då att det stod en pall foder kvar som inte packats upp, så jag körde hem Hilde och åkte sedan tillbaka till jobbet och packade in fodersäckarna i ösregn. Kunde inte leva med att nån kunnat sno det över natten om det stått ute på trappen lixåm. Väl hemma är jag nu trött och har jätteont i huvudet. Nåja :)
 
/over and out från en huvudvärkig Sofia.
 

Header hallå hallå hallå?

     Publicerat: 2012-09-25 Kl: 23:29:46 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Min header verkar ha sagt upp sej? Hmm, undrar just vart den tagit vägen :(

Åh härregudars vad underbart att se!

     Publicerat: 2012-09-25 Kl: 13:48:46 | I kategori: Nyheter att notera | 0 kommentarer

 

Vår lägenhet

     Publicerat: 2012-09-25 Kl: 13:31:37 | I kategori: Vardagsprat | 3 kommentarer

Ok, efter förfrågningar från flera håll kommer här lite bilder på lägenheten. Ostädade och bara tagna nu as we spek. Ha överseende :D Dessutom har inte gardinerna kommit upp i vardagsrummet, men det gör dom idag eller imorgon :)
 

Hallen


Hallen mot köket


Vardagsrum och matplats


Sett från köket


Sett från soffan


"hallen" mellan rummen å toa


Kerstins rum


Vårt sovrum


Badrum

Jippi ny overall

     Publicerat: 2012-09-24 Kl: 19:50:34 | I kategori: | 0 kommentarer

Såhär glad är Kerstin över sin nya overall haha. Tycker gott man kan se lite gladare ut när man fått ett så snyggt å dyrt plagg ;)

Idag har vi iaf åkt tillbaka till Sthlm igen med nya lampor, gardiner och gardinskenor. Nu börjar det bli riktigt fint här. Till helgen kommer vår nya soffa åxå, sedan ska jag ta å visa er hur vi har det :)

Vi lever!

     Publicerat: 2012-09-22 Kl: 20:04:04 | I kategori: | 0 kommentarer

Hälsade på Minna och Adde innan vi landade i Borås vid 11.30 :) Har så dålig täckning här så det blir snålt med bolggandet i gelgen....

HEEEEEEEEEEEEELG!!!

     Publicerat: 2012-09-21 Kl: 20:07:55 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Efter att fått agera ofrivillig datanisse på jobbet halva dagen är jag nu så jäkla glad att det är helg! Jag hatar datastrul men av nån anledning är det alltid jag som får ta tag i det "åh du kan ju det där" - Jasså? hehe aja, det löste sej iaf tillslut. Men få saker gör ju en så irriterad som datorer som inte fungerar.
 
Imorgon bitti åker jag och Kerstin till Borås. Blir en snabbis. Ska hämta två lampor hos Minna (<3!!!)  sedan hem till mamma och pappa och hämta gardiner och gardinskenor. Stannar till måndagmorgon då vi åker tillbaka för på mån-em kommer en snickare från JM (jm har byggt vårt hus) och vi har sk "handverkshjälp" i två timmar som man får utnyttja som man vill iom att vi flyttat in i nybyggt hus. Han kommer få borra i taket och i badrummet bland annat. Äntligen kommer vi få upp gardiner och lampor :D :D
 
Nu blir det fredags"mys". Eller mer vila benen lite, sedan packa å soooova.
 
Hoppas ni haft en fin dag :)

Fullt hus!

     Publicerat: 2012-09-20 Kl: 19:25:35 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag har vi haft besök här! Kerstin har haft kompisarna Calle och Wille här och dom har lekt massor och haft jättekul. Ätit middag har vi åxå gjort. Alltid lika trevligt att umgås med dessa pojkar och deras mamma :) Kerstin fick en bok som handlar om att längta efter sin kompis, som vi läste nu innan hon la sej.

Markus är på puben så jag är själv. Rätt skönt å bara sitta här i sin ensamhet i soffan och bara slappa, för slapping blir det mkt av resten av kvällen :D
 
Tyvärr fick jag aldrig tummen ur att ta en bild på busfröna, dock hade det nog mest blivit sudd-sudd mtp deras framfart :)

Näää Lolly, de e min mjölk!

     Publicerat: 2012-09-19 Kl: 21:04:24 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Som alltid såhär på veckan blir det lite snålt med bloggande. Men jag jobbar ju bara en massa så det finns int emycket att skriva om. Känsn rätt tjatigt åxå med att man jobbat häcken av sej under eftermiddagen, för det gör jag jämt hehe. Dock hann jag inte städa så mycket som en enda liten pinal innan jag gick vid 18 så för mej väntar en klinik som ser ut som ett bombnedslag när jag kommer 7 imårrn :( Men man har inte så stor lust att jobba över för en sån sak när man har en liten dotter här hemma som man gärna vill hinna träffa iaf 20 min innan hon ska lägga sej. Men men hellre att jag tar det imårrn då...
 
Kerstin är ju så himla rolig just nu asså! Haha sikken härlig ålder! Ffa är hon så rolig att lyssna på när hon håller på med hundarna. Hon ställde mjöljglaset på golvet och då var ju Polly snabb fram, man hör då ett väääldigt bestämt "Näää Lolly, de e miiin mjölk!" och hon har pondus den lilla tösen, för hundarna backar faktiskt undan haha!

Bebismys

     Publicerat: 2012-09-18 Kl: 09:34:03 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer


För exakt 2 år sedan såg det ut såhär!
 
Idag minsann blir det att mysa med bebis för min del! Min kära vän och jobbarkompis fick ju barn häromveckan. Jag har redan snikit till mej en liten glutt på honom, men idag ska jag kika lite närmre, ska bli supermysigt! Kerstin är på dagis och jag börjar jobba klockan 15. Innan jag åker ut till Linda ska jag en sväng om Farsta centrum, så nu sitter jag bara aoch väntar på att klockan ska bli 10 så det öppnar :)
 
Höres!

Pappa åka blå buuuss

     Publicerat: 2012-09-17 Kl: 19:23:59 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

- Mamma?.... MAMMAAAAAAAAA!!
- Ja Kerstin?
- Nallen har kissat.
- Har nallen kissat?
- Ja, nallen är blööt.
- Va? Är nallen blöt? *konstaterar att så är fallet*
- Ja, nallen har kissat.
- Men Kerstin har du kissat på nallen?
- Nej, nallen kissat.
 
Det är intressant att ha en 2åring i huset. Härom veckan skyllde hon ju på Bamse när hon själv jade bajsat på golvet... - Mamma! Bamme har bajsat på golvet!
 
Det är så roligt med hennes språk nu. Hon babblar för fullt, och det kommer nya ord varenda dag. Meningarna är tydliga och hon har även börjat böjja vissa ord som duscha och duschade, mille och millen (filt/filten), beroende på sammanhanget.

God Morgon!!

     Publicerat: 2012-09-17 Kl: 09:06:18 | I kategori: | 0 kommentarer

B som i baciller....

     Publicerat: 2012-09-16 Kl: 19:15:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Skär som knivar i halsen... Huvudet bultar... Jag blev just genomsvettig av att ta på Kerstin pyamasen. Det verkar altså var dax igen. JAG HATAR ATT VARA SJUK! Den där satans lunginflammationen i vintras har gjort mej så jäkla mottaglig för baciller. Denna gången är inte ens mitt eget barn sjukt, utan denna gången är det nog kollegans dotters dagisbaciller som nått ända hit. Jag är som en jäkla bacillmagnet. BUHU! Men vem vet, denna gången kanske jag kommer lindrigt undan. HOPPAS.

Mor och dotter

     Publicerat: 2012-09-16 Kl: 09:26:00 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer


Jag och Kerstin igår :)

VÅRAN LÖRDAG!

     Publicerat: 2012-09-15 Kl: 20:06:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Hallåj! Idag har vi haft fullt upp så något bloggande har det inte hunnit bli. På morgonen var jag och Kerstin i lekparken en stund och direkt därefter åkte vi till IKEA och köpte lådor till Kerstins rum och en rullgardin till henne. Väl hemma har Markus målat i både Kerstins och vårt rum. Limegrönt respektive turkost. Får visa bild en annan dag :) På eftermiddagen gick jag och Kerstin en tur med hundarna och på hemvägen gick vi förbi Hanna och Calle med familj och där blev vi kvar och blev bjudna på hemrökt lax, och det var sååååååå gott! Både jag och Kerstin tackar så hjärtligt för spontanmiddagen, jättegott och trevligt!!!!!
 

Såhär snygg blir man efter att ha slängt sej handlöst bakåt med en hund i famnen som
kämpat för livet att inte följa med i fallet hehe, så Polly råkade riva Kerstin i ansiktet :(


"Kerssin åka dä nere i dannen!"
Kerstin åkte vagn på ett lite innovativt sätt i efetrmiddags ;)
 

Fredriks begravning

     Publicerat: 2012-09-14 Kl: 18:15:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer



Idag har jag varit på begravning. Har gruvat mej jättelänge inför denna dag. Min chef, vän och kollega Fredrik gick ju bort efter en tids sjukdom här i somras och idag var det begravning. Det var jättefint på alla sätt men så otroligt och fruktansvärt sorgligt. Men det känns ämdå skönt att ha varit där och att det nu är över. Fredrik kommer föralltid leva vidare inom oss alla som lärt känna honom. Framför kistan passade jag på att få tacka honom för att han, tillsammans med Karin, gav mej chansen att få jobba med det jag älskar, genom att anställa mej på Värmdö 2008. Jag är honom evigt tacksam för det <3
 
Vila ifred Fredrik <3

Gulle

     Publicerat: 2012-09-13 Kl: 21:54:59 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer



Liten tröttis ser på Bollibompa tidigare ikväll <3

Älskade torsdag!

     Publicerat: 2012-09-13 Kl: 17:38:30 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer



Hallåj! Torsdag är lika med att hämta Kerstin på dagis, dvs den bästa eftermiddagen på hela veckan! Kerstin hade precis ramlat och slagit sej när jag kom och satt i famnen hos en i personalen. Dom är så goa alla på Kerstins dagis, kan inte med ord beskriva hur nöjda vi är med hennes förskola! - Inte just för att dom tröstar såklart haha, det gör väl alla hoppas jag ;) men allt är bara toppen och bra helt enkelt =)
 
Har haft en trevlig dag på jobbet, ganska lugnt, men å andra sidan gick ju jag kl 15.00 och de tär ofta precis därefter det smäller till varje dag.
 
Nu ligger Kerstin naken i soffan med napparn abrevid sej och ser på tv. Hon är ju rolig, hon vet att hon inte får ha napparna när hon inte sover, men hon kring-går regeln genom att bara ha dom brevid sej haha. "Kerstin hålla nappen!" hahaha, och ja, det är ju okej :P Dom är inte dumma inte!

Love at first sight

     Publicerat: 2012-09-12 Kl: 20:05:43 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

Hallåj! Då sitter man här med urpumpad hjärna som varje kväll. Som alltid var det massor att göra på jobbet och jag svischade fram som en vessla och städade så jag kunde sticka prick 18! Hade paket att hämta ut innan 19 nämligen. Så nu har jag fått hem Kerstins MOOMIN-vinterskor och hennes nya hårborste :)
 
Skorna passade prima, eller jam dom är stora men så måste det ju vara, hon ska ha plats med raggsocka i åxå och säsongen är ju lång. Hon har stl 21-22 nu och det är 24 på dessa skor. Men dom var väldigt lätta och bra, toppen helt enkelt! Den gula overallen från MOLO är ju kärlek vid första ögonkastet och jag längtar tills hon kan börja använda den :D

Hårborsten jag köpte - Tangle Teeze - funkade ju SKITBRA haha, den bara gled genom hennes hår som för dagen varit utan toffs och inte borstat sedan igår - dvs en riktig utmaning. ETT HETT TIPPS ALLTSÅ!

Borste för toviga kaluffser

     Publicerat: 2012-09-11 Kl: 09:30:10 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer

Efter att Bea tippsat om en hårborste för tovigt hår har jag nu åxå beställt en. Hennes dotter har, lixåm Kerstin jättekrulligt hår! Det må vara sötast i världen med dessa lockar men det blir åxå väldigt lätt tovigt. Kerstin accepterar att jag borstar fast att det luggas, även om jag är försiktig, men det är ju synd om henne. Så nu har jag beställt en Tangle Teezer så det blir spännande att se om den utför smärtfitt mirakel även här :)
 

Köpte den HÄR.

Kerstin räknar bilar

     Publicerat: 2012-09-11 Kl: 08:03:52 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Eeen, tåååå, teeee, yja, ääääm bilar!
Bästa fönstret för bil-span ;)

Vår dag!

     Publicerat: 2012-09-10 Kl: 21:06:58 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag var det BVC på förmiddagen, därefter personalmöte, vilket Kerstin tyckte var väldigt tråkigt idag hehe. På BVC pratade vi mycket om Kerstins kompis Calle, och därefter har K pratat om Calle heela dagen. Så jag frågade Hanna om dom inte kunde få leka lite, och sagt å gjort! Så en lycklig Kerstin knallade bort till Calle på eftermiddagen och så har vi varit där ett par timmar :) Så otroligt kul att se dom leka och så skojj att dom har varandra så nära med :)
 
Var på djuraffären åxå och köpte hö till marsvinen, Kerstin älskar att vara där, se på alla fiskar och djur! Hon var dock inte helt med på noterna att marsvinen hade höt på en höhäck utanför buren, hon tog allt hö, öppnade buren och la in det - så som det SKA vara haha ;)
 


BVC - 2års kollen

     Publicerat: 2012-09-10 Kl: 15:46:34 | I kategori: Kerstin | 1 kommentarer


Hon följer sin kurva bra, men den hamnar längre och längre ner. I början låg hon något över medel på både vikt och längd för att sedan trilla ner lite under medel på vikt men ligga lite över på längd. Sedan ett tag låg hon lite under på vikt men mitt på medel på längden. Sedan damp vikten ner ytterligare men längden har legat kvar på medel. I dagsläget ligger hon under medel även på längden. Men hennes kurva ser fin ut sa Eeva – vår Bvc-sköterska :)

Helgen och inredningsplaner

     Publicerat: 2012-09-10 Kl: 08:39:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Ja, som ni ser har vi grejjat här hemma hela helgen. I lördags kom min mamma och pappa hit, till både vår och Kerstins lycka. Vi har ätit kräftor och pappa har hjälpt oss att tapetsera. Att tapetsera med tapeterna vågrätt är ett helvete iaf första våden mot taket. SATAN vad man hatar det där. Och väggen är 11 meter lång, så det är låååånga ränder som måste bli raka när man skarvar hehe. MEN vi blev iaf klara, och snyggt är det!

I lördags beställde vi en ny soffa! Den vi har nu är ganska liten och nu när vi har mycket yta vill vi gärna ha en större soffa, en sån som "alla andra har" som man blir avis på hehe. Så vi hittade en vi båda gillade, som åxå är en bäddsoffa vilket är ett krav vi har. Soffan vi har nu är 2,20m bred och den nya är 3,20m =) Vi har ju inget gästrum så en bäddsoffa är ett måste. Till soffan beställde vi åxå ett nytt soffbord för det vi har är jätteslitet och fult.



Nästa grejj som ska upp är gardiner men vi inväntar skenor i taket som vi får om två veckor. Vi ska sedan ha stora luftiga vita lite transparanta gardiner i vardagsrummet. Två lampor ska upp i fönstren, blir två genomskinliga från Kartell. I taken ovanför matbordet ska vi åxå ha en lampa och det blir förmodligen en ny FLY från Kartell som vi hade förut. Då hade vi rosa/lila men Kerstin ska få den så vi ska köpa en ny och förmodligen blir det orange. Rummet går i rosa/turkos/vit/svart men jag tycker det vore kul med en lampa som blir en helt egen "klick". Dom lamporna är i princip dom enda jag tycker är riktigt riktigt snygga, har säkert letat bland 2000 lampor snart!



Kerstins rum ska få en limegrön vägg, och inne i vårt rum ska vi måla en vägg i mörk turkose. Det blir svarta gardiner hos både Kerstin och oss. Tycker det passar bra i sovrum där man vill få det mörkt på natten.
 
Pja, det ska nog bli bra det här. Lampor och gardiner och sedan är vi hemma! :)
 
 
Idag blir det BVC här vid 10.30 och därefter åker vi till jobbet på personalmöte. Vi hörs sedan!!
 
 
 

Bollibompa!

     Publicerat: 2012-09-09 Kl: 18:13:48 | I kategori: | 0 kommentarer

Färdigtapetserat!

     Publicerat: 2012-09-09 Kl: 17:47:06 | I kategori: | 1 kommentarer

Är lite upptagna

     Publicerat: 2012-09-09 Kl: 13:32:17 | I kategori: | 2 kommentarer

Helvetessysslan, tapetsering! Men vi är snart klara med vår 11m långa randiga vägg. Kommer bilder på vardagsrummet sen :)

Hej MOLO

     Publicerat: 2012-09-07 Kl: 22:40:10 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer

Dax att förbereda sej för vinter! Kikade igenom Kerstins overaller från ifjol, och en av dom kommer hon kunna fortsätta ha, men hon behöver två. Efter lite runtkikande valde jag en från MOLO. Härliga färger, och jag vill att hon ska synas så det blev en gul. Förra året köpte jag 2 overaller för 150:- styck och en av dom funkar i år igen, SÅ, i år unnar jag oss en lite dyrare variant :) Köpte stl 86, den ska vara 77cm från axel till fot, och K är ju ca 85cm lång. Får väl prova å se. Tror 92 blir på tok för stort nämligen.
 
Taa Daaaa!
 

TGI HEEEELG

     Publicerat: 2012-09-07 Kl: 19:42:19 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

ÄNTLIGEN HELG! Har haft en som alltid körig eftermiddag på jobbet. Just fredagar är lite speciellt för av någon anledning är just fredagar 17.40-18.00 en tid på veckan folk väljer att ringa om problem djuret gått med hela veckan. Har ni frstn sett "Djurakuten" som får på tv3? Jag tycker det är så mysigt. Även fast jag själv jobbar med det tycker jag det är kul att se på. Så tänker jag, att för massor av år sedan, när Djursjukhuset gick på TV, satt jag där och tänkte att lyllos dom som får jobba med det där, det vill jag åxå göra. Och nu gör jag lixåm det :) Jag har världens bästa jobb!
 
kKerstin har just lagt sej. Ska from idag prova lägga henne 19.30 istälet för 19.00 för hon har börjat vakna så tidigt. Ska testa ett par veckor att lägga något senare och se om hon ställer om lite. Förr sov hon ju jättelänge men sömnbehovet minskar ju med åldern och tar hon ut det på morgonen vill jag hellre försöka lägga henne lite senare. Ska ge det två veckor och se sen :)
 
Nu blirre fredagstacos för vår del :)
 
Och såklart! Grattis till min fina vän och kollega Linda som fått sin efterlängtade lilla son idag!!! :)

Vinterskor till Kerstin

     Publicerat: 2012-09-06 Kl: 22:13:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Snart är det vinter igen, tiden går fort hörrni. Förra året hade ju Kerstin sina Koala-skor från Emu Australia, men tyvärr finns inte sådana i år. Synd, älskade dom och dom höll henne verkligen varm när det var riktigt kallt. Under slaskperioden och som lite mer slit-och slängskor hade hon ett par PAX Snöboll och på dagis hade hon PAX Pulka. Båda Pax-skorna höll henne torr och Pulka är varma och goa åxå, Snöboll inte riktigt lika varma. I år kommer jag sattsa på PAX Pulka igen som får bli dagisskorna, och sedan blev jag ju blixtförälskad i ett par läderstövlar/kängor från Moomin som jag bara var tvungen att ha! Dom får väl bli årets Koalor, det är dock inte fårskinn i, MEN vi bor ju heller inte på Antarktis och dessa kommer duga skitbra hela vintern för "hemmabruk" är jag säker på :)
 


<3

     Publicerat: 2012-09-06 Kl: 19:50:04 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

<3

Lite Kerstin update

     Publicerat: 2012-09-06 Kl: 17:17:52 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Idag slutade jag tre och det innebär att jag hämtar Kerstin på dagis. Att hämta är ju helt klart mycket roligare än att lämna <3 Hon blev jätteglad! Idag hade hon varit på Junibacken, den andra småbarnsavdelningen, där hennes kompis Calle åxå går. En i personalen på K's avdelning var nämligen sjuk så så fick väl nån eller några vara på andra avdelningen idag. Det hade gått jättebra, och det är ju sådant samarbete mellan alla avdelningar på Kerstins dagis så alla barnen känner lixåm alla fröknar :)
 
Kerstins trotts gentemot Markus fortsätter. Vi bara försöker rida ut stormen för man kan knappast tala henne till rätta. Hon har bestämt sej helt enkelt. Här hemma försöker vi göra så att allt positivt gör hon med Markus tex om hon vill ha dricka eller smörgås, melon eller vadsom då får hon be pappa för att få det. På dagis vägrar hon gå hem med Markus men där är han mer bestämd och bara tar med henne hem utan att lirka. Jäkla unge asså! Hur länge ska detta hålla på lixåm? Det är såååå tråkigt verkligen. Mej är hon tvärtimot suuupergo med! Kramas och pussas och utbrister ständiga "åh min mamma" med kärleksfull röst. Men men, det går säkert plötsligt över, precis som att det plötsligt bara kom.
 
Annars går allt bra med Kerstin. Hon är helt torr nu och är jätteduktig att säga till att hon behöver kissa, och för det mesta går hon helt själv på toan. På nätterna kissar hon inte heller längre, hon har vaknat nån natt och velat gå på toa och kissa, men de flesta nätter sover hon 12 timmar och vaknar torr i blöjjan. Min stora tjejj <3

Alla sätt är ju bra!

     Publicerat: 2012-09-05 Kl: 19:46:11 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Hallåj! Hemma efter en riktigt bra jobbdag. Förmiddagen bestod av PU-samtal vilket var jättebra tyckte jag, och sedan var det ganska lugnt fram till lunch. Efter lunch därimot blev det desto mer så hjärnan är somvanligt urpumpad hehe.
 
Igår var jag på IKEA och köpte massa grejjer till lägenheten! Börjar ta form här nu, men vi ska tapetsera förmodligen i helgen, och efter det ska jag lägga upp lite bilder tänkte jag :)
 
Igår började vi en ny tisdagsrutin åxå. Nu bor vi ju längre från dagis. Förr hade vi typ 100m... Nu är det väl 1,5km ungefär. Det är ju inte heller långt, men det är ju ändå så att vi tar bilen dit och hem före och efter jag jobbat. Markus får ju gå. Nåja, På tisdagar lämnar ju jag och sedan är jag ju ledig på fm. Så nu tänkte jag att varje tisdag så tar jag och går med K till dagis så får hundarna en morgonpromenad åxå. Väl framme kom jag ju på att det på skolgården står "rastning av hundar förbjuden" Fasen, hur skulle jag lösa detta. Lösningen föll sej dock naturligt. Jag satte dom i vagnen haha. Det står att man inte får rasta hundar, det står inget om att hundar är förbjudna så jag rullade med dom in på dagisgården och det till alla barnens förtjusning :)
 



Spårlöst försvunnet?

     Publicerat: 2012-09-04 Kl: 22:20:33 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

Vart sjutton är mitt blogginlägg kan man ju undra! Jag som bloggade efter jag varit och storshoppat till lägenheten idag och allt! Blommor, krukor, sängbord, grejjer till Kerstins rum, lampor och annat smått å gott. Attans då. Aja, efter en kväll med jobb orkar jag nu inte göra om det så vi får ta det imårrn istället =)
 
Natti natt!

Sneeky sneeky!

     Publicerat: 2012-09-03 Kl: 16:59:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
När vi gick upp till gamla lägenheten tidigare idag satt K plötsligt med en napp i munnen. Hm, tänkte jag och tog bort den. Men så vipps satt hon med en ny. Och då förstod jag varför hon var så väldigt mån om att få med sej sin lilla väska ut! Hon hade helt enkelt packat den med alla sina nappar. Som en hemlig liten gömma. Haha. Kerstin får bara ha napp när hon sover för natten och det vet hon, så hon var väldigt diskret. Efter hot om att jag tar napparna om hon har dom i munnen, napparna ska ligga i väskan, så lät hon alla nappar ligga i lilla väskan hela promenaden, duktiga tjejjen :)
 

Alla ska äta!

     Publicerat: 2012-09-03 Kl: 12:20:00 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

- Inklusive Pippi, vovven och hästen (kamelen som enligt K är en häst).
Det är noga, som ni ser, och Pippi måste absolut SITTA, får inte stå vid tallriken haha!
 




 
 

Hej då Ullerudsbacken <3

     Publicerat: 2012-09-03 Kl: 10:29:35 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

 
Efter 4,5 år är det nu slut. Vår fina lilla lägenhet med vår underbara uteplats där hundarna kunnat springa ut och in som dom velat. Där altandörrn kunnat stå öppen hela dagen och vi alla gått in och ut, nu är det över. Idag var jag där och inspekterade städningen och lämnade dit pärmen som hör dit. Lite vemodigt. Men vi har det bra gär nu. Stort, ljust och väldigt gott om plats. Man vänjer sej väl med tiden att bå någar våningar upp och behöva klä på sej och gå ut för hundarnas morgon och kvällskiss ;)

Edward, Kerstin och Thea!

     Publicerat: 2012-09-02 Kl: 19:36:20 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

Idag har vi varit hemma hos Edward och Annelie! Linnea och Thea var åxå där och Theas lillasyster Mira. Senaste gångerna Kerstin lekt med Edwad har Kerstin mest gråtit och Edward varit lite hårdhänt, men idag var allt som det alltid varit och dom har lekt jättebra! Badat i badkaret har dom gjort och vi tog en liten promenad som fick enn raskt slut då Edward skulle leka i en stor vattenpöl som visade sej vara typ 40cm djup på mitten så han stod på öronen och störtdök så vi fick gå hem igen med en genomblöt Edward <3 Här kommer lite bilder:
 







Morrn!!

     Publicerat: 2012-09-02 Kl: 08:00:13 | I kategori: | 0 kommentarer

Lite nytt!

     Publicerat: 2012-09-01 Kl: 16:40:24 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer



Idag har vi shoppat lite nytt att ha här hemma. Ny matta till vardagsrummet, lite nya kuddar, och lite nya haddukar till badrummet. Samt en matta att ha under matsalsmöblerna. Kändes viktigt att få hit mattor då det blir så högljutt utan. Har slängt dom gamla mattorna, då ryamattor med tiden i ett hem med hundar blir rena allergihärdarna. Så ut med dom och in med ny. Nya mattan vid soffan är av ett väldigt glansigt material, min förhoppning är att det inte ska fastna så mkt hår utan lätt gå att dammsuga upp =)

Lite humor!

     Publicerat: 2012-09-01 Kl: 09:02:00 | I kategori: humor | 0 kommentarer