i'm back! (med en bil!)

     Publicerat: 2009-05-03 Kl: 17:20:46 | I kategori: Övrigt | 2 kommentarer

hell yeah! nuä r ja sjukt stolt över mej själv! har nyss kommit hem efter att ha brum-brummat min lilla bil hela vägen från borås och till stockholm, så nu står underverket här utanför på MIN parkering! de ni!
ska ta och uppdatera lite om helgen, så det kanske blir ett blogginlägg aningen slängre. vi får se :)

Fredag
Ja, ifredags gick vi upp tidgt, jag grejjade iordning till marsvinen och råttorna som fick vara ensamma i helgen. la in massa massa mat så dom skulle säkert klara sej flera veckor :P nåja. sedan tog vi t-banan (där jag drog mitt busskort för sista gången i spärrarna hehe) in till centralen, där vi sedan hoppade på tåget hem till borås. tåget var bara halvfullt, vilket var skönt för då kunde vi ha ett sånt 4-säte, för oss jsälva. hundarna fick med sej sin korg. i valiga fall ligger dom alltid i mitt knä, men polly fäller något gräsligt nu, så jag kan inte ha henne i knät så det blev golvet. men dom accepterade det snabbt och verkade tycka det var ok eftersom dom faktiskt hade med sej sin egen bädd :) vi båda hade datorerna med oss, det är såå skönt att se på film eller serier, tiden går så fort då!

   

Väl hemma hämtade pappa oss med sin nya fiiina bil på centralen i borås och vi åkte hem. det har ju varit så himmla härligt väder i helgen, så vi slog oss ner i solen i trädgården direkt :) senare så grillade vi, mumms säger jag, entrecote å pommes å vitläkssmör å örtsmör med örter/kryddor från egana växthuset, det är gött det!

 

Lördag
DAGEN D!
äntligen kom dagen som jag väntat på så länge, som jag kämpat för och strävat efter! dagen då jag äntligen fick hämta min bil! min egna lilla bil!! pappa hade ju tidigare i veckan varit å ordnat med alla papper och det ekonomiska, så den stod lixåm och väntade på oss =). halv 11 skulle vi vara där, innan det öppnade för han försäljningsgubben skulle visa lite i bilen åså. det kändes mest konstigt att vara där i bilhallen, och han förklarade massa finesser med bilen och visare servicebok och sånt där. jag var mest nervös för att köra hem den :P. åkte med försäljaren i bilen, det var nåra våningar ner så man åkte som i en spriral och han körde ju som en biltjuv ner hehe, man kan ju gissa att han kört där ett aaaantal ggr förut!. sedan fick jag ta plats , och jaa, det var dax att åka hem till borås med lilla bilen. det gick jättebra! åkte bakom pappa hela tiden :D här är en bild på mej och bilen!



Efter att vi kommit hem tog vi en tur och körde lite ärenden. en sak som är säkert är ju att körning i tät trafik, rondeller, stanna, köra, stanna, köra, parkeringar och skit är ju iaf hundra ggr svårare än att ligga och kryssa på motorvägen :P men med tiden man lär sej bilen utan och innan så kommer ju sånt gå mycket lättare åxå! jag är bilägare!!!!!

Söndag
jaa, då var dagen kommen. dagen då jag ska köra min bil hem till stockholm, dom drygt 40 milen :S. var lite nervös, men det gick oerhört lätt. saken e att när man svängt på motorvägen i borås så kör man bara på samma väg, rakt fram ända tills man svänger av i älvsjö här i sthlm haha, helt otroligt egentligen. fick snabbt in snittsen att köra, och insåg att det finns mycket maskar ute på motorvägen, jag som körde med farthållaren i lixåm, på exakt den hastigheten som är tillåten kom ju ikapp folk mest hela tiden. när vi kom till södertälje var det slut på friden, då blev det en kö från helvetet! vad kön orsakades av vet jag inte, men det var kö mer eller mindre hela vägen in till sthlm, men det gick ju bra det med :). vi stannade till på willys och handlade lite och sedan begav vi oss hemmåt och här sitter jag nu, med min egan lilla bil på parkeringen, MIN parkering :D

     

min lilla bil är alltså en skoda Fabia från 2008. den har gått ca 1600mil, och ser helt ny ut alltså, luktar tillåmed nytt :) den hade massa småfinesser som jag inte visste om, tex kan man använda handskfacket som "kylskåp" för man kan få kallt där i, gött så slipper man bilvarma drickor tex :P sedan har den airbags förare, passagerare, och även sidoairbags för båda i fram och sidokrocksgardiner på båda sidorna. den har antispinn och antisladd system ,och har en sån där aux-ingång så man kan koppla in sin ipod om man vill. åså har den såklart AC och farthållare, och en massa små finurliga fack åså att stoppa prylar i :) ja jag är verligen supernöjd! sedan gillar jag skarpt färddatorn, där man får massa bra info, hur långt man kan köra på tanken, hur mycket den drar per mil för tillfället och sånt. ska bli kul nu att "lära känna" bilen =)
lite senare idag ska vi ta och åka ut till jobbet, så jag ät helt säker imorgon när jag för första gången ska köra aldeles ensam, till jobbet då =)
nu ska jag vila en liten stund :)

hej hej!
Postat av: Frida

Grattis till bilen! =) Den är kanonsnygg!

2009-05-04 @ 08:27:16
URL: http://honungsbulle.blogg.se/
Postat av: Sir

gud vad du å bilen ser ståtliga ut sir!

2009-05-06 @ 11:06:40
URL: http://carolinalj.blogspot.com

Det är kul med kommentarer så lämna gärna ett avtryck =)

MEN, läs gärna inlägget innan du kommenterar.

OM DU BARA HAR TÄNKT GÖRA REKLAM FÖR DIN BLOGG/TÄVLING WHATEVER SÅ KVISTA IVÄG NÅNANNANSTANS! TACK! (din kommentar kommer ändå bara raderas och inte klickar jag mej till din blogg heller!)


Vem är du?:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Din bloggadress, så jag kan hälsa på hos dej =) :

Kommentar: