Sjukstuga

     Publicerat: 2013-02-04 Kl: 14:06:43 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

...eller iallafall igår kväll. Kerstin var pigg och glad när hon la sej men efter ett par timmar vaknade hon och var ledsen. Hon sa att en tomte hade kommit och tagit henne och hon var rädd. Jag kände på henne och hon var verkligen kokhet. Tog tempen som mycket riktigt visade 39,5 grad. Kerstin fick lite ipren och vi pratade lite om att tomten inte alls tagit henne och att det inte är någon fara. Sedan var hon dock vaken i säkert två timmar till pga envis hosta, men hon somnade tillslut och fortsatte hosta i sömnen. När hon vaknade idag var febern borta och den har inte återkommit vad jag kan känna. Har inte tagit tempen idag, men hon är pigg som en mört och känns inte varm.

Detta med temp har aldrig varit ett problem men igår fick hon smått panik när rumptempen skulle in. Då kände jag att det känns inte okej. Jag är annars en förespråkare både för rumptemp, och även att barn inte alltid kan få som dom vill. Men att köra in en rumptemp på en som inte vill känns kränkande. Så nu har jag beställt en sådan som scannar av tempen i pannan. Det är ju skitbra verkligen för då kan man ju tempa även när hon sover. Läste en del tester åså först och den får högsta betyg och visar korrekt temp, toppen. 439:- kostar den. Det är ju en del, men iaf mindre än örontempen för 620:- som jag kikade på på apoteket idag.
 
Kerstin får vara hemma från dagis imorgon åxå, sedan så är hon säkerligen fit for fight på onsdag igen. Det är hon nog imorgon åxå, men vi tar en extra dag här hemma för säkerhets skull.
Postat av: Mamma till Wille och Calle

Calle har vägrat rumptempen sen han va bebis. Har inte heller tvingat honom till det utan bara kännt om han varit jättevarm för att få medicin lr inte. Numera tempar vi under armen.

2013-02-04 @ 15:02:20

Det är kul med kommentarer så lämna gärna ett avtryck =)

MEN, läs gärna inlägget innan du kommenterar.

OM DU BARA HAR TÄNKT GÖRA REKLAM FÖR DIN BLOGG/TÄVLING WHATEVER SÅ KVISTA IVÄG NÅNANNANSTANS! TACK! (din kommentar kommer ändå bara raderas och inte klickar jag mej till din blogg heller!)


Vem är du?:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Din bloggadress, så jag kan hälsa på hos dej =) :

Kommentar: