Hur går det för Maj-Lis?

     Publicerat: 2012-03-21 Kl: 19:27:53 | I kategori: Sofia-stuff | 0 kommentarer

Jag blir lite rörd i hjärtat när någon frågar hur det går för lilla Maj-Lis, ni vet mitt ena marsvin som för 1,5 vecka sedan skadade sitt öga. Först trodde jag ju det var en tumör bakom ögat som pressade ut det och som gav en blödning i ögat, men efter både röntgen och ultraljud så fanns det inga direkta tecken på att något fanns bakom ögat. Således tror vi att ögat perforerats utifrån, på något vis, och det väldigt illa.

Nu har Maj-Lis fått antibiotika-ögondroppar, allmän antibiotika, pupillvidgande och smärtstillande i en dryg vecka och ögat ser mycket bättre ut. Nu ser man knappt något blod alls i ögat längre och det fula hornhinnesåret är en grå beläggning och håller på att läka. Hon kan inte stänga ögat ännu, men har reaktioner i ögat och rör det fram och tillbaka. Ögat är lite "toppigt" men inte alls som förut. Dessutom är hennes headtilt mycket bättre. Förut höll hon huvudet väldigt på sned när hon blev lite nervös eller lyssnade efter ljud (förmodligen för att kunna se bättre med sitt friska öga), men nu har hon det bara något något snett i liknande situationer. Antingen börjar hon se på ögat eller så han hon vant sej vid att vara enögd, det vet jag inte. Bra är det ju allafall. Nu fortsätter vi behandla henne en vecka till, och sedan får vi utvärdera hurvida hon kan leva med sitt öga eller om det behöver tas bort. Som det är nu så mår hon toppen och är så pigg och obesvärad att jag inte ser några hinder att hon kan leva med sitt öga som det är är nu.


Det är kul med kommentarer så lämna gärna ett avtryck =)

MEN, läs gärna inlägget innan du kommenterar.

OM DU BARA HAR TÄNKT GÖRA REKLAM FÖR DIN BLOGG/TÄVLING WHATEVER SÅ KVISTA IVÄG NÅNANNANSTANS! TACK! (din kommentar kommer ändå bara raderas och inte klickar jag mej till din blogg heller!)


Vem är du?:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Din bloggadress, så jag kan hälsa på hos dej =) :

Kommentar: