Projekt stuga!

     Publicerat: 2012-06-18 Kl: 20:06:55 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer



Nu när jag finsurfar med datorn tänkte jag ge en lite närmare presentation av stugan och vad vi pysslar med. Denna lilla stuga ligger i Mellerud precis vid vattnet, dvs Vänern. Stugan har varit i Markus familj sedan hans farfar en gång i tiden köpte den och då byggde ut den lite grann. Idag består stugan av toalett, sovrum, kök och vardagsrum samt en liten gäststuga. Vardagsrummet har i princip aldrig använts eftersom man alltid sitter ute på verandan när man är här. Den har tak så man kan sitta där oavsett väder. Men sedan vi fick Kerstin och nu planerar att spendera några veckor här varje sommar känns det som att det är viktigt att vardagsrummet blir funktionellt. Dessutom är detta rum så mkt fulare än resten av stugan och med enkla medel så som att byta ut brunrandiga gardiner mot vita luftiga, samt måla furutaket vitt så händer det mkt med rummet! Taken i dom andra rummen är vita åxå dessutom. Vi ska åxå slänga på en klick-klick-golv över det diareefärgade laminatgolvet. Sedan finns här en gammal bäddsoffa i trä. Den ska bytas ut mot en riktig bäddsoffa. Dels för att man ska kunna nyttja detta rum som sovrum när vi är fler här, men åxå för att det ska kunna fungera som ett vardagsrum för den som inte vill sitta ute hela tiden. Trotts allt är vi ju numer en barnfamilj och stugan måste fungera för alla former av umgänge :). Stolar och matbord finns och där ska vi bara klä om sittsarna. Det ska även upp rullgardiner så att man kan få det helt mörkt när man ska använda rummet som sovrum.

Idag har vi således fått taket målat vitt och igår fixade jag med gardinerna. I veckan här ska vi köpa golvet och til helgen kommer stolarna få nya sittsar. Soffan blir ett mission till nästa sommar :)

Tanken är heller inte att förändra den charn som finns här med allt gammalt. SÅ inegt ut med det gamla in med det nya-tänk, utan bara ut med ofuktionalitet och in med funktionalitet, behåll det gamla charmiga men ut med det som bara är fult :)

Det är kul med kommentarer så lämna gärna ett avtryck =)

MEN, läs gärna inlägget innan du kommenterar.

OM DU BARA HAR TÄNKT GÖRA REKLAM FÖR DIN BLOGG/TÄVLING WHATEVER SÅ KVISTA IVÄG NÅNANNANSTANS! TACK! (din kommentar kommer ändå bara raderas och inte klickar jag mej till din blogg heller!)


Vem är du?:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Din bloggadress, så jag kan hälsa på hos dej =) :

Kommentar: