Tröttmössor var det här.

     Publicerat: 2012-01-06 Kl: 12:22:59 | I kategori: Mamma-tankar | 1 kommentarer

Okej, ni som inte kunnat sova i natt för att ett mystiskt vrålande ekat genom etern... Jag ber om ursäkt, Kerstin har haft vad man kan kalla en dålig natt. Detta förekom även några nätter förra veckan, men inatt var det ju helt befängt. Hon vaknade första gången vid 4-tiden och gormade, men det var först vid 05 som det tog riktig skruv. Oh holy mother säger jag. Hon har stått och fullkomligt illvrålat rakt ut, såpass att hon lixåm tappar rösten på höjden. Hon är inte ledsen, utan det känns som hon sätter oss på prov. Hon har ett mål, hon vill upp från sängen och hon vill leka eller bli runtburen. Detta är inget vi pysslar med i det Nilsen/Andersonsska hemmet vid denna tidpunkt på dygnet. Nu tänker säket flera av er "men gud hon har säkert ont nånstans?!" svar, nej, hon har inte ont nånstans. Skulle något besvära henne på det viset borde det inte upphöra sekunden hon får komma ner på golvet. Nej nej, den går jag inte på. Detta är nån slags trotts och jag ser bara en lösning på det hela. Ignorera henne. Självklart känns det lockade att ta upp henne och låta henne knata iväg och leka så man får tyst på'na men det är inget jag vill att hon ska lära sej. Hennes envishet och vilja får aldrig vinna över min dito i sånna här situationer, vem vet vart tillvaron tar vägen då, puh oh no no no... Jag pratar med henne. "Kerstin, nu ska vi sova, lägg dej ner" osv innemellan. Detta fungerar alltid de få gånger när hon vaknar till och surrar på natten, men man kan säga för att citera en vän... Att försöka tala K till rätta när hon beteer sej sådär är som att försöka gnaga ner Eiffeltornet. Ja, så hon får stå där och gorma. "men gud, vad är hon för mamma, tar hon inte upp henne? tankar trygghet? Stackars barn!" , tänker säkert en handfull av er nu. Jodo, lugn bara lugn, Även jag tar upp min onge ibland. Bara att hon blir fly förbannad av att sitta hos mej. Så då kan hon likväl stå där och gorma och tjuta i sängen... Jag är inte av åsikten att det alltid är synd om barn som lipar helt enkelt. Man hör ju skillnad på gråt-gråt-ledsen och annan grå och gnölt. Detta är helt klart inget jag vill uppmundta genom att vika mej... Jag tror helt klart på att ignorering är det bästa i detta fall.

Hur gick det då? Haha, jo hon gormade från 5-7 då somnade hon till och sov till 8 och började igen. Detta är dock en bra tid att gå upp, så såfort hon satte sej ner och satt tyst och förnöjt, dvs tog en paus i gormandet, så tog jag upp henne. Sedan har vi varit ute och lekt och varit och storhandlat. Nu sover hon en välbehövlig middagsur ;)

Ja, så charmanta barn kan vara ibland alltså :P
Postat av: Linda

Vad bra att jag fick läsa om din syn på saken just nu Sofia. Vi kör samma metod med vår lilla dotter och ibland är det tufft alltså. Hon är strax över 11 mån nu. Hon sov bra tills hon var 10 mån, men sedan blev hon ordentligt förkyld. Hon hade svårt att sova med allt slem och givetvis plockade vi upp henne när hon blev ledsen och mådde skit. Hon fick även tänder i samma veva och det var mycket kink. Men någonstans där, så föddes en idé hos henne. Om man skriker och lever rövare, så får man alltså vara uppe istället för att sova. För precis som Kerstin så slutar hon skrika bara man lyfter upp henne ur sängen. Man får till och med ett stort leende. Men nu har hon fått vara kvar i sängen, no matter what. Jag försäkrar henne om att vi är där och kollar givetvis att det inte är något fel på henne. Men upp får hon inte komma. När det var som värst så sov hon bara 5 timmar/natt. Det var då vi kände att vi MÅSTE sätta stopp för det här. Vi har kämpat i en vecka nu och kommit en bra bit på vägen. Hon har börjat förstå att mamma & pappa är orubbliga på den här punkten. Hon ger sig fortare och fortare för varje natt. änns skönt att man inte är ensam om att köra den "hårda" stilen.



Keep up the good work Sofia! :-) Läser din blogg varje dag och har följt dig från minbebis-tiden.

2012-01-06 @ 22:08:39

Det är kul med kommentarer så lämna gärna ett avtryck =)

MEN, läs gärna inlägget innan du kommenterar.

OM DU BARA HAR TÄNKT GÖRA REKLAM FÖR DIN BLOGG/TÄVLING WHATEVER SÅ KVISTA IVÄG NÅNANNANSTANS! TACK! (din kommentar kommer ändå bara raderas och inte klickar jag mej till din blogg heller!)


Vem är du?:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Din bloggadress, så jag kan hälsa på hos dej =) :

Kommentar: