Sista natten med larmet...

     Publicerat: 2012-08-13 Kl: 21:52:58 | I kategori: Vardagsprat | 0 kommentarer

I morgon ska andningslarmet byta ägare. Ja, Kerstin sover fortfarande med det.. Jag har inte sett någon anledning att ta bort det sålänge det funkar i spjälsängen. Men nu får min kompis snart barn och tar över det, då får jag en anledning att släppa taget. Kerstin kan ju ändå int eha det länge till iom att hon kommer byta säng till hösten.
 
Hej då Babysense! Du har varit min räddning i en otrolig tuff spädbarnstid med all oro jag bar på. Men nu ska jag nog klara av att stå på egna ben ;)
 
Om nån där ute funderat på att skaff alarm till sin bebis kah jag bara varmt rekomendera det! Jag var ju så fruktansvärt orolig och var och ryckte i Kerstin var femte minut om nätterna tills jag tillslut somnade av utmattning efter typ 6-7 timmars hysteriskt "titta-tillande".
 
Endel anser att ett larm skulle göra en mer orolig för att det "fel-larmar" och dom dom säger så är sådana som inte har larm. (Alternativt använder larm som sitter på barnets blöjja, vilka kan halka snett och larma). Men vi har haft larmet i snart två år och det har "fellarmat" en gång. Då hade jag det i en säng med rätt hal botten, och K hade levt rövade så hela larmet hade åkt upp i ena kanten och K stod på tårna i andra änden av sängen och ja då larmade det. Har varit en otrolig trygghet att veta att med detta larmet blir jag varnar efter 15 sekunde om något skulle ske och inte morgonen därpå. Jag har känt att mer än så kan jag inte göra helt enkelt.
 
Vi har haft BabySense 2, som fungerar som så att det är två sensorplattor som ligger under madrassen. Den är batteridriven och påverkas således inte av din strömförsörjning. Under dessa två år har jag bytt batterier en gång bara. En grön lampa blinkar och indikerar att allt är som det ska. Om barnet inte andats på 15 sekunder knäpper larmet ett par ggr innan larmet går efter 20 sekunder. Larmet går även om antalet andetag understiger 10st/minut.
 
Jag hyrde mitt först på andningslarm.se för att känna på om det kunde hjälpa min oro. Redan efter en-två veckoras anvädning kände jag hur bra det kändes och jag köpt eloss larmet.
 
Men imorgon byter det ägare och får vaka troget över ett nytt spädbarn <3

Det är kul med kommentarer så lämna gärna ett avtryck =)

MEN, läs gärna inlägget innan du kommenterar.

OM DU BARA HAR TÄNKT GÖRA REKLAM FÖR DIN BLOGG/TÄVLING WHATEVER SÅ KVISTA IVÄG NÅNANNANSTANS! TACK! (din kommentar kommer ändå bara raderas och inte klickar jag mej till din blogg heller!)


Vem är du?:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Din bloggadress, så jag kan hälsa på hos dej =) :

Kommentar: