Svar:

     Publicerat: 2011-11-23 Kl: 10:14:06 | I kategori: Svar på kommentarer | 1 kommentarer

Till dej som undrar...

JAG tycker att ordet skola är förknippat med prestation, måsten och ja ångest, gaah ska min dotter börja i SKOLAN redan? 1,5 år gammal? Nej, jag vill inte det. Vi kommer säga dagis.

Ingen av de förskolepedagoger i min bekantskapskretts som jag talat om detta med har något emot ordet dagis eller dagisfröken. Problematiken med pedagogernas yrkesstatus ligger på en helt annan nivå. Samma nivå som att undersköterskor tex borde tjäna mer och ha bättre status, mtp det fantastiska jobb dom gör.

Jag undrar åxå hos vem problematiken ligger, hos oss föräldrar eller hos dagisfröknarna? Det är som när man anmälde Nogger black för rasism. Hos vem ligger problemet då? Hos dom som döpte glassen eller dom som faktiskt tyckte det var rasistiskt?

Nog om detta, tack för ditt engagemang, hoppas du kan fälla in dina taggar snart, för allas trevnad.
Postat av: Lågstadielärare som följt diskussionen i det tysta.

Håller med. Det känns som att det är förskolepersonalen som måste jobba bort fördomarna inom sitt eget yrke. Man ser tydligt hur denna person som skrivit här går till försvar, jag känner direkt, vem vill hon övertyga? Sig själv, eller oss andra?



Jobbar inte som förskolelärare men som lågstadielärare, och mina elever och föräldrar får kalla mig vad dom vill!

2011-11-24 @ 00:53:58

Det är kul med kommentarer så lämna gärna ett avtryck =)

MEN, läs gärna inlägget innan du kommenterar.

OM DU BARA HAR TÄNKT GÖRA REKLAM FÖR DIN BLOGG/TÄVLING WHATEVER SÅ KVISTA IVÄG NÅNANNANSTANS! TACK! (din kommentar kommer ändå bara raderas och inte klickar jag mej till din blogg heller!)


Vem är du?:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Din bloggadress, så jag kan hälsa på hos dej =) :

Kommentar: