Svar:

     Publicerat: 2011-12-01 Kl: 08:11:00 | I kategori: Sofia-stuff | 0 kommentarer

Skrivet av Nat:




Det kan jag absolut göra!

Jag har alltid älskat djur. Att jag skulle jobba med djur stod klart ganska tidigt. Jag har jobbat mycket med hästar innan jag tog klivet in i smådjursvärlden.


Det började iaf med att jag 2006 lyckades få mej en praktikplats på Hund och Katthälsan i Kållered/Gbg. På den tiden behövde man 6mån praktik för att få söka till djursjukvårdarutbildningen i Skara och det var min tanke med praktiken till en början. Jag såg ganska snabbt till att ta c15 kompetens, en kort utbildning som då var ett krav för att få hantera läkemedel över huvudtaget. På såvis hade jag, även om jag var praktikant, samma befogenhet som djursjukvårdarna att tex ge injektioner osv. Jag jobbade hårt, sög åt mej all kunskap jag kom åt och hade framförallt en helt fantastisk handledare!

Jag stannade på HoKH i närmare ett år,sedan flyttade jag och Markus till Stockholm. Jag skickade iväg en ansökan på en annons om djursjukvårdare, ett långskott, men kände att va fasen, vad har jag att förlora. Jag fick jobbet! Så med lite erfarenhet och c15 fick jag in en fot. Nu var denna klinik ett riktigt skithål, och jag stannade bara ett par månader. Men när jag fick det jobbet kände jag att då kan jag få ett annat jobb åxå! Tllslut hamnade jag på Värmdö Djurklinik.

Jag älskar mitt jobb. Jag älskar allt med mitt jobb tillåmed, iaf nästan. För det första är det en otroligt trevlig arbetsplats, jag har en toppen chef som jag har fullt förtroende för och som är väldigt generös, och jag tycker om henne som person. Mina jobbarkompisar, både veterinärer och sköterskor är toppen! Sedan älskar jag kontakten med alla djurägare. På en klinik som våran får man en väldigt personlig kontakt med folk och man lär känna både djuren och dess ägare.

Jag har alltid haft ett stort intresse av foder och är ansvarig för vår foderbutik. Jag älskar foderrådgivning och att hjälpa djurägarna med tex bantningsprogram för sina djur, eller rådgivning och bollande av ideer kring foderallergier tex.

Jag jobbar i första hand på polikiliniken. Det är mycket blodprover, röntgen, ge injektioner, lägga bandage, rengöra sår, ta stygn osv. Vi har även en operationsavdelning och jag har gått anestesiutbildning men mitt intresse ligger inte där, dock ska jag börja vara inne på operation lite mer nu när jag kommer tillbaka efter att K fått plats på dagis.

Att jag trivs som bra som jag gör, gör mej motiverad att jobba. Varja dag är rolig. Ibland är det massor att göra och man känner sej otillräcklig men nästa dag är det lugnt istället så det jämnar ut sej.

Så hur tog jag mej dit jag är idag?


- Envishet
- Målmedvetenhet
- Jävlaranamma
- Genuint intresse
- Suga åt mej allt och lärt mej så mycket jag kunnat hela tiden



Hur jag får ihop vardag och barn? Hm, vad ska jag svara där... Jag jobbar, å sen åker jag hem och umgås med Kerstin. Jag gör inget speciellt :) Jag har jobbat lite extra då å då under min ledighet och då haft med mej Kerstin på jobbet åxå.

Vet inte om du fått svar på dina frågor, isåfall får du fråga igen :)

Det är kul med kommentarer så lämna gärna ett avtryck =)

MEN, läs gärna inlägget innan du kommenterar.

OM DU BARA HAR TÄNKT GÖRA REKLAM FÖR DIN BLOGG/TÄVLING WHATEVER SÅ KVISTA IVÄG NÅNANNANSTANS! TACK! (din kommentar kommer ändå bara raderas och inte klickar jag mej till din blogg heller!)


Vem är du?:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Din bloggadress, så jag kan hälsa på hos dej =) :

Kommentar: