utvecklings-update :)

     Publicerat: 2011-04-24 Kl: 11:12:15 | I kategori: Kerstin | 2 kommentarer


Gosplutten sover ute i skuggan :)

Fasen vad härligt det är med sommarväder! Inga åkpåsar, inga jackor och tjocka kläder. Underbart! idag kommer vi spendera hela dagen ute. Kerstin i skuggan och jag ska försöka nalla till mej lite sol i trynet :)

Tänkte ge en liten update om våra rutiner och vad Kerstin äter osv, eftersom det rätt ofta efterfrågas :)


MAT

08.30 - Frukost: gröt + aprikospuré
12.00 - Lunch: 1 burk puré + katrinplommon
14.45 - Mellis*
17.30 - Middag*
20.00 - Kvällis: Gröt+ersättning

*Mellis: Består av tillexempel 1 avocado och fruktkopp, eller 1 avocado nermosad i turkisk yougurt. Eller banan nedmosad i yougurt, eller smörgås och fruktkopp, tillexempel.

*Middag: Här äter hon "vår" mat nu. Äter vi något mindre passande så får hon tex korv och makaroner eller köttfärsås och makaroner eller potatis. Det är hela bitar och ingen puré eller så, utan en vanlig barn-portion i mindre bitar.


SÖMN

Hon sover natt mellan 20.30 och 8.00. Ibland har hon vaknat närmare 09, men de senaste dagarna har hon vaknat 07.30. Jag hoppas hon tänker fortsätta vakna runt 7.30 för det funkar bättre med dagssömnen då, lite fler vakna timmar att spela på =)

På dagen sover hon 30min-1timme vid 11.00 och sedan 1-2h vid 15.30. Nu när hon vaknat tidigare har hon sovit förmiddags vid 10.00 och eftermiddag vid 15.00.


UTVECKLING

Hon står upp sedan några veckor tillbaka, och går med stöd, både gåvagn och längs med möbler. Balansen blir bättre och bättre och hon kan släppa det hon håller i för att tillexempel ta tag i någonting annat. Hon kryper men använder mest sin hemma-gjorna kryp/ål-stil som sej ut som en ödla och går extremt snabbt hehe.

Hon säger bababa, bla bla bla, ääh ähh ähhh, mamama, vavava och allehanda andra ljud.


VIKT & LÄNGD

Hon väger ca 8kg och är 71cm lång. I kläder använder hon 68 och 74.
Postat av: Nina

Lika härligt att läsa om Kerstins utveckling varje gång! Speciellt eftersom hon och Lukas är SÅ lika i utvecklingen! =) Till och med storleken på ungarna är densamma, hahaha. Ha det fantastiskt fint!

2011-04-25 @ 07:45:18
URL: http://haekkinen.blogg.se/
Postat av: jenny

jag tänkte fråga när du ger tex korv.. hur tillagar du den? har för mig att jag läst att dem inte får äta stekyta men då blir det ju svårt att ge av maten man själv äter!

2011-04-27 @ 08:53:36

Det är kul med kommentarer så lämna gärna ett avtryck =)

MEN, läs gärna inlägget innan du kommenterar.

OM DU BARA HAR TÄNKT GÖRA REKLAM FÖR DIN BLOGG/TÄVLING WHATEVER SÅ KVISTA IVÄG NÅNANNANSTANS! TACK! (din kommentar kommer ändå bara raderas och inte klickar jag mej till din blogg heller!)


Vem är du?:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Din bloggadress, så jag kan hälsa på hos dej =) :

Kommentar: