smaken är som baken...

     Publicerat: 2010-11-05 Kl: 16:29:03 | I kategori: Mamma-tankar | 14 kommentarer

jag har vid några tillfällen fått kommentarer på bloggens angående kerstins namn. tillexempel, "så söt! men namnet vet jag inte om jag gillar" eller "jag tänker väl på en tant men men.." å sånt. så känner jag... måste man säga sånt? asså jag läser maaaassa bloggar flera av dom bebisarna har namn JAG inte gillar, namn som i mina öron låter mer som en hund... eller katt.. men inte fasen skriver jag det till dom? jag lägger mej inte i det alls. "vad söt han är, men vilket fult namn ni valt"... varför skulle jag skriva så?

som tur är har 99,9% av alla vi träffat tyckt hon har ett jättesött namn <3 JAG älskar namnet och tycker det är jättegulligt. vet inte varför jag blir lite ledsen när folk skriver att dom inte gillar det. mest grejjen tror jag, att man absolut måste säga det till den stolta mamman... inte det faktum att man inte tycker om namnet jamenar alla tycker ju olika om det mesta =)

ska man säga när man tycker nåns barn är fult, åxå? som min mammas mamma fick uppleva. en bekannt tittade ner i vagnen på mamma och hennes bror å sa "det var enna jävvla fula ongar du har naemi!"
Postat av: Hanna

Jag tycker att Kerstin är ett urfint namn!



Varje gång jag nämner att jag skulle vilja döpa mina barn till Manne, Martin och Märta tycker någon att namnen påminner om gamla människor och ofta bemöts jag av orden "du skojar va? Varför inte Elin eller Rasmus eller något annat normalt namn?". Nu ska jag ju i och för sig inte ha barn på flera, flera år och kanske kommer jag att hinna ändra mig - men ändå.



Kramar!

2010-11-05 @ 17:10:05
URL: http://fightthefight.blogg.se/
Postat av: Stephanie

Jag tycker också att Kerstin är ett gulligt namn! =)



Tycker att det är värre med barn som får... "annorlunda" namn för att föräldrarna inte vuxit upp än... Typ påhittade namn som är coola/roliga osv, men jag vet inte om man alltid tänker på hur det blir för barnet när det växer upp sen. Tex. namn från filmer och så. Hur kul blir det för ungen att genom hela livet presentera sig som "Gandalf" till exempel.



Mycket hellre vanliga, normala namn. Kerstin är ju ett namn som fungerar i alla åldrar =)

2010-11-05 @ 17:43:48
Postat av: emeliehjaertajonas

Nej så tråkigt med såna reaktioner :( Visst det är ett ovanligt namn på en bebis men Kerstin lever verkligen upp till namnet! Kan inte tänka mig något annat namn på henne! Så tråkigt människor det finns :( Jag tycker i alla fall att hon passar perfekt till det :D

2010-11-05 @ 17:50:28
URL: http://emeliehjaertajonas.blogg.se/
Postat av: sandra

Kerstin är ju ett hur gulligt och fint namn som helst. min mormor heter Kerstin och hade jag fått en flicka så hade jag övervägt att döpa henne till just Kerstin. jag förstår inte att folk tycker att de måste komma med såna där kommentarer - har man inget trevligt att säga kan man lika gärna låta bli. när vi var mitt uppe i namnprocessen så tänkte vi ganska länge att Folke skulle vara ett fint namn på en pojke. men när vi berättade det för folk så fick vi jättemycket negativa reaktioner, och då blir det ju inte roligt längre. ska släkten gå omkring och tycka att vårt barn har ett fult namn liksom? nu var ju vår kille inte alls en Folke när han väl tittade ut, så det behövde vi inte tänka på, men ändå. :) jag tycker folk kan hålla inne med den sortens kommentarer.

2010-11-05 @ 19:00:30
URL: http://yousoundsotwee.blogg.se/
Postat av: A-K

Trâkigt att folk skriver sânt, själv gillar jag verkligen Kerstin! :)

2010-11-05 @ 19:17:56
URL: http://midnightmistress.blogg.se/
Postat av: A-K

sv: Hâller med dig där, förstâr inte heller poängen, klart de fâr ha sin âsikt och man vet ju att alla inte kan tycka lika, men man fâr ju heller inget ut av negativa kommentarer :P Jag är i vecka 10 enligt minbebis.se, hehe :)

Ja, jag har läst det om att man svullnar, för först blev jag aningen skrämd, men har förstâtt att det är normalt, dock stâr det pâ alla sânna sidor att "ännu kan man inte se nâgot utât".. De borde nämna det där med svullnader och sânt ^^ hehe

2010-11-05 @ 19:31:59
URL: http://midnightmistress.blogg.se/
Postat av: Theres

Väldigt konstigt! Vi har fått höra att Signe låter som ett tant-namn.. Kerstin är ju också lite "gammaldags" men väldigt fint det också. Jag förstår inte heller varför folk skulle säga något sådant. Jag tycker också många namn är fula.. Jag höll till och med på att avlida när någon i forumet skrev att de skulle döpa ungen till Puma Alexis. Dock sa jag ingenting för det hör till allmänt vett :) (Hoppas att de inte läser det här...!)

2010-11-05 @ 20:24:13
URL: http://minbebis.com/blogg/mariatheres
Postat av: HUSnrNIO

Otroliga ord och reaktioner du fått på namnet. Själv kan jag inte förstår alls hur en sån människa tänker som kommenterar någon annans namn. Ofattbart och tråkigt. Jag måste även säga att min dotter har en Kerstin i sin klass och en i parallellklassen så i vårt område är det ingen som reagerar på just namnet. Ha en trevlig fredagkväll.

2010-11-05 @ 21:00:22
URL: http://hilajns.blogg.se/
Postat av: Linda Olsson

Hej! Vilken fin blogg du har! :)

Det va det värsta jag hört det där, så jäkla onödigt att häva ur sig att det är ett fult namn, då kan väl folk lika gärna hålla tyst tycker jag.

Jag tycker iaf att det är ovanligt för tiden och HIMLA GULLIGT på en superfin tjej! ;)



Vill också tipsa om att jag har en tävling i bloggen,med jultema. ;)



Trevlig lördag!

Kramar

2010-11-06 @ 09:02:32
URL: http://mrslindaolsson.blogg.se/
Postat av: Emma

Blir helt chockad över att folk skriver något sånt! Varför kan man undra, så onödigt. Hade blivit skitförbannad om någon hade skrivit så till mig. Sina åsikter om mitt barns namn kan de hålla för sig själva. Tycker ofta folk har skumma namn på sin barn men skulle aldrig komma på tanken att säga det till dem, precis som man inte kommenterar ungens utseende om man skulle anse att de är mindre estetiskt tilltalande.



Du har dock en supersöt dotter (min mamma sa förresten plötsligt när vi satt i bilen till Ullared att "den där Kerstin är himla söt"..hehe..visste inte ens att hon läst din blogg)

Kerstin är ett jättegulligt namn. Ett namn jag nog aldrig själv ens hade tänkt på men som när man hörde det liksom tänkte "Kerstin..ja, det är ju jättegulligt..varför har jag aldrig tänkt på det" :)



Så om man säger annat är man idiot...och idioter skall man ignorera :)

2010-11-06 @ 09:30:43
URL: http://hemmahosknyttet.blogg.se/
Postat av: Linda Olsson

Haha, ja det är ju himla lustigt att såna kommentarer jämt är anonyma. Ska folk nu va tvungna att tycka, så kan de väl stå för iaf... :/

2010-11-06 @ 10:23:54
URL: http://mrslindaolsson.blogg.se/
Postat av: Filippa

Men! har folk inget vett i skallen? Tycker också det låter urdumt att säga något sånt. Såånt håller man för sig själv. Jag tycker att Kerstin är superfint namn och tyckte det var fint av er att välja ett lite äldre namn. Inte många småbarn som heter Kerstin, inte som jag sett iaf =)

2010-11-06 @ 12:08:09
URL: http://minbebis.com/blogg/labellavita
Postat av: Lussefia

hejsan!

läser din blogg varje dag o vill bara säga att jag älskar den. tycker att du skriver vettiga o intressanta saker! :) håller med de andra om att Kerstin är ett jätte fint namn! kan man inte säga något snällt kan man va tyst! kram

2010-11-06 @ 16:05:03
URL: http://lussefia.bloggsida.se/
Postat av: fifi

Ibland tycker jag att folk lägger sig i helt i onödan, hon heter ju redan Kerstin, skulle ni byta namn för att någon inte gillar det? Nä, skit i dem som klagar, tråkmånsar!

2010-11-06 @ 16:28:10
URL: http://fififantastic.blogspot.com

Det är kul med kommentarer så lämna gärna ett avtryck =)

MEN, läs gärna inlägget innan du kommenterar.

OM DU BARA HAR TÄNKT GÖRA REKLAM FÖR DIN BLOGG/TÄVLING WHATEVER SÅ KVISTA IVÄG NÅNANNANSTANS! TACK! (din kommentar kommer ändå bara raderas och inte klickar jag mej till din blogg heller!)


Vem är du?:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Din bloggadress, så jag kan hälsa på hos dej =) :

Kommentar: