tråkitråk

     Publicerat: 2010-12-19 Kl: 19:54:51 | I kategori: Vardagsprat | 3 kommentarer


jaha härregud vad drag det var här idag
! nej. sitter å har skitont i ryggen, har skottat trädgården två gånger, tyyyp 40cm per gång. tur det är pulversnö. vill ha utplatsen ren från snö så att jag kan släppa ut å in hundarna utan att få med mej massa snö in, samt få upp dörrn över huvudtaget. idag fick hag skotta ute på gräset åxå så att mina små hundar ens ska kunna ta sej fram. å så söta dom är sedan haha, när dom faktikt går i mina skottade banor och kissar å bajsar <3

i övrigt har jag bara tokångest över den där satans föräldrapenningen! orkar inte ens tänka på skiten... hej fattiglapp.

fråga till er mammor: hur planerar ni er FP? hur tänker ni dela upp det med pappan osv? hur många dagar per vecka tar ni och hur gör ni med dom dr lägstanivådagarna??

over and out.
Postat av: Mamma till Wille och Calle

Hej, här har det också skottats dock bara en gång nu inför kvällen.

Ang FP, med Wille tog jag 3-4dagar per vecka första året, sen va pappan hemma 4månader och tog ut 5dagar/vecka. När han bprjade jobba gick jag ner i arbetstid och fyllde ut min tjänst med FP och med lägstanivå. Fyllde för att säkra min SGI med tanke på att inte få mindre pengar med andra barnet.

Nu med Calle har jag också tagit ut 4dagar/vecka. Börjar jobba i augusti då pappan stannar hemma hela hösten. Sen går jag ner i tid igen och fyller tjänsten med FP-dagar.

Det är smart att spara dagar till kommande år, planeringsdagar, inskolning till skolan, förlänga semester på sommrarna osv. Visst, man får leva snålt men är man två i hushållet så borde det gå.

Hur har du gjort nu? Och hur tänker ni innan förskolestart för Kerstin?

kram

2010-12-19 @ 21:01:15
Postat av: Emma

Jag orkar inte ens tänka på det där med föräldrapengarna. För det första fattar jag inte hur det funkar riktigt... De hade nog fan inte kunnat göra det krångligare ens om de hade försökt. För det andra fattar jag inte hur de skall räcka så att vi klarar att nån av oss är hemma med honom så länge som vi hade önskat eftersom vi måste ta ut så många dagar per vecka för att gå runt. Allt som har med FK att göra ger mig ångest.

2010-12-20 @ 08:12:21
URL: http://hemmahosknyttet.blogg.se/
Postat av: Petra

Ja det där med föräldradagarna är ju en sak för sig. Jag får 10% av min lön från jobbet de 3 första månaderna så nu har jag tagit ut 4-6 dagar/vecka men nu blir det nog tyvärr 6-7 /vecka för att få allt att gå runt. Min sambo är egenföretagare och tar ut olika lön beroende på hur företaget går. Han kommer dock inte att kunna vara hemma nåt eftersom då måste vi ju betala någon som jobbar istället för honom och då skulle vi inte klara oss alls ekonomiskt:( Han jobbar dock rätt mycket kvällar så han blir ju som hemma på dan då jag jobbar.

Det värsta med att vara föräldraledig är just ekonomin. Har knappt råd att tanka bilen som verkligen är ett måste då vi bor på landet:( Dagarna med lägsta nivå har jag inte förstått mig på än:)



2010-12-20 @ 13:52:18
URL: http://peplan.blogg.se/

Det är kul med kommentarer så lämna gärna ett avtryck =)

MEN, läs gärna inlägget innan du kommenterar.

OM DU BARA HAR TÄNKT GÖRA REKLAM FÖR DIN BLOGG/TÄVLING WHATEVER SÅ KVISTA IVÄG NÅNANNANSTANS! TACK! (din kommentar kommer ändå bara raderas och inte klickar jag mej till din blogg heller!)


Vem är du?:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Din bloggadress, så jag kan hälsa på hos dej =) :

Kommentar: