"lång-amning"?

     Publicerat: 2010-12-02 Kl: 13:14:00 | I kategori: Mamma-tankar | 8 kommentarer



jag vill inte vara fördomsfull och jag hoppas inte jag trampar någon på tårna nu... men vad anser ni om att man ammar sina barn in i lite "högre" ålder? jag läste på ett forum för ett tag sedan, om en som ammade sin 2,5 åring... hon tyckte det var så mysigt när han kom hem från dagis och drog upp mammsens tröjja å la sej och snuttade. jag bara känner spontant att det känns lite... eh... ehm... perverst. no offence. alla gör såklart som dom vill, men min egna åsikt är att det känns lite konstigt att amma ett barn som både pratar och har åsikter och är stor nog att äta riktig mat på egen hand. men nu ammar jag ju inte över huvud taget så mina åsikter kanske går lite väl åt ena hållet? vad säger ni om saken? skulle ni kunna tänka er att amma ert barn i 2-3 år?
Postat av: Anna - Mamma till Emilia med albinism

Jag säger bara usch nej och fy!

2010-12-02 @ 13:36:44
URL: http://www.annagirl.se
Postat av: Filippa

Nu ammar ju inte jag heller, men om jag hade gjort så hade jag haft min gräns vid 1 år. Inte längre. Jag gillar inte heller tanken av att amma så länge. En kvinna jag har träffat bodde i Norge när hon fick sitt första barn och på föräldragruppen hade bm frågat "hur länge tycker ni man ska amma?" "ett halvår" hade några svarat "ETT HALVÅR????" hade bm sagt, "ja ett år då?" sa kvinnorna. "4 år ammade jag mina barn och ni får Gäääärna amma längre!!" Nej usch säger jag.

2010-12-02 @ 13:40:07
URL: http://minbebis.com/blogg/labellavita
Postat av: Sofie

Usch jag får rysningar bara jag tänker påt!

Skulle inte ens kunna tänka mig se min systerson bli ammad och han är 1 år och 2 månader. När dom börjat prata och gå känns det bara fel.

2010-12-02 @ 14:03:20
URL: http://fyaa.blogg.se/
Postat av: Emma

Jag tycker det är läskigt med människor som ammar så länge... Känns helt onormalt enligt mig. Skulle aldrig komma på tanken.

2010-12-02 @ 14:21:59
URL: http://hemmahosknyttet.blogg.se/
Postat av: Theres

Jag tycker inte att din åsikt är mindre kvalificerad bara för att du inte ammar. Jag har ju också slutat amma men även om det hade gått bra så satte jag redan innan en gräns vid ett år.



Jag läste förut om en mamma som ammade ända till sju års ålder! Hur sjukt är inte det?? Jag kan inte rå för det men jag tycker att det är sjukt. Även i 2-3 års åldern är det lite creepy.



Mjölken är ju dessutom inte särskilt näringsrik heller efter ett år och just därför satte jag gränsen där. Närhet kan man få och ge på många andra sätt! :)

2010-12-02 @ 16:32:31
URL: http://minbebis.com/blogg/mariatheres
Postat av: Paula

Tycker som du - att det känns lite perverst. Man kan väl mysa med ungarna utan att de snuttar! Man blir ju så låst om man ammar också :/

2010-12-02 @ 16:51:51
URL: http://rackarns.se
Postat av: Marie

Håller helt med dig! Ammade inte för det fungerade aldrig men hade tänkt amma ca 6 månader.

2010-12-02 @ 18:54:25
Postat av: Bea - Stolt mamma till Alexis

Jag måste hålla med... det är lite läbbigt med amning upp i åldrarna. Jag drar nog min gräns vid 1 årsålder. Själv har jag tänkt att fortsätta helamma till Alexis är ett halvår och sedan minska ner det hela...

Ha en bra kväll!

Kram

2010-12-02 @ 19:34:54
URL: http://hemmahosbea.blogg.se/

Det är kul med kommentarer så lämna gärna ett avtryck =)

MEN, läs gärna inlägget innan du kommenterar.

OM DU BARA HAR TÄNKT GÖRA REKLAM FÖR DIN BLOGG/TÄVLING WHATEVER SÅ KVISTA IVÄG NÅNANNANSTANS! TACK! (din kommentar kommer ändå bara raderas och inte klickar jag mej till din blogg heller!)


Vem är du?:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Din bloggadress, så jag kan hälsa på hos dej =) :

Kommentar: