1 lista 30 dagar - i rekordfart!

     Publicerat: 2010-12-19 Kl: 11:45:03 | I kategori: Sofia-stuff | 0 kommentarer

Den här listan som spridit sej som en löpeld genom bloggsvären ni vet... jag har ju helt skippat den. Nu tänkte jag dock göra et light-version! en lista 30 dagar på någar minuter? Let's go!

01 – Om mig
Jag heter ju dårå Sofia, är 27 år gammal. Bor i Stockholm sedan drygt 3 år, men är hemmahörande i Borås. Har även bott ett år i Göteborg och 3 år i Falun. Är i grunden en hästtjejj och har jobbat i flera år med hästar innan jag bytte bana till smådjur. Jobbar som djursjukvårdare sedan 2006, och jobbar nu på Värmdö Djurklinik och trivs prima! Men nu är jag ju mammaledig som ni vet. Bor tillsammans med min sambo Markus (har vart ihop i 5,5 år, förlovade i drygt 2år), lilla Kerstin och mina två hundar Polly (5,5år) och Bamse (8år). Här bor åxå två marsvin, och förr har här bott ett gäng råttor och även en hamster. jag är en djurmänniska innifrån och ut jag.

02 – Min första kärlek
Svårt!  Första gången man var kär? eller vad? Det minns jag inte ens, men det var säkert i nån kille i klassen. Men jag dök inte in i relationsgrejjen förrns sent, jag var inte så populär i skolan om man säger så. Har dock aldrig lidit av det, har haft mina hästar och vänner utanför skolan i hela mitt liv. det hörde inte hit hehe...

03 – Mina föräldrar

Dom heter Inger och Helge och bor ju i Borås. Pappa är norsk och mamma härstammar från Karlsborg. Pappas släkt bor i Norge. Mina föräldrar är världens bästa och jag tycker inte om att bo såhär långt ifrån dom. Älskar att vara hemma i Borås och hade gärna bott kvar i mitt rum där ;)

04 - Det här åt jag i dag Min favoritmat
vad jag ätit idag känns mäkta trist, dessutom är det ju bara morgon och svaret skulle bli - ingenting. Min favoritmat är allt min mamma lagar, men utöver det är svaret lätt, Mc Donalds! ;)

05 – Vad är kärlek?
Är min familj. Mamma, Pappa, Markus, Kerstin och mina hundar. DET är kärlek för mej =)

06 – Min dag
Ja du... Vi går upp vid 9.30.. sedan består dagen av hund och vagnpromenad, byta blöjjor mata Kerstin, sitta i soffan, se på Tv och varannandag handlar jag. spännande värre!

07 – Min bästa vän

min bästa vän är Markus. Men förr om åren hade man ju bästa tjejjkompisar. Det har väl varierat lite under åren, men dom som nog ändå genom åren stått mej närmst är Jenny och Linda min älskade tvillingsyrror (nej inte MINA på de viset) som jag lärde känna i 11års åldern på ridhuset. Vi ses ju inte ofta eftersom jag bor på annan ort men när vi ses är allt alltid som förr om åren :) sedan har jag ju Maria och Nattis i Falun med som har en mkt speciell plats i mitt kompishjärta!

08 – Ett ögonblick
oj... svårt. såklart kan jag skriva när jag födde Kerstin, men det känns inte så spännande, lite för självklart. Men jag minns väl när jag tog mod till mej att ringa ägaren till min sköthäst på ridskolan för att fråga om inte jag kunde få ha honom istället för att dom hyrde ut honom till ridskolan, hon sa JA och sedan fick jag och Mascot tio underbara år tillsammans tills jag lämnade honom tillbaka till sin ägare för tre år sedan <3

09 – Min tro
jag tror på slumpen. och slumpen är så obehaglig att jag inte ens orkar tänka på den. jag tror definitivt inte på någon gud eller så. religion är skit och förstår ju för fasen hela vårt jordklot.

10 – Det här hade jag på mig i dag
det är samma svar alla dagar. mjukisbyxor, linne och mjukiströjja, and I love it! och det är inte bara pga mammaledigheten utan det har jag alltid på mej om jag inte ska göra något speciellt :P

11 – Mina syskon
det har jag inga =) har aldrig saknat några heller, har alltid trivts som ensambarn.

12 – I min handväska
"handväska" haha. jag hade samma handväska i 12 år (köpte den för 10 spänn) innan den tillslut var så sliten i botten att det var hål, jag tänkte först sy ett innanmäte till den men blev öcertalat att köpa en ny. nu har jag en rosa hello kitty-väska jag köpt på hm's barnavdelning och de flesta brukar tro att det är Kerstins haha. Iden finns mobil, nycklar å plånbok. och en penna.

13 – Den här veckan

som gick? så var vi magsjuka och jag har jobbat samt besiktigat bilen. som kommer? åker vi till Borås på onsdag och jag stannar i 3 veckor =)

14 – Vad hade jag på mig i dag?

se fråga 10.


15 – Mina drömmar

Jag vill bli rik (känns ju lättuppnåligt mtp att man får mammapeng...), och köpa ett mysigt hus med fin trädgård och kunna inreda mitt hus från topp till tå i min egna smak. Jag vill vara frisk och att min familj får vara frisk och att mina hundar ska leva föralltid.

16 – Min första kyss
jag minns inte det faktiskt. men räknar man bort dagispussar åså så var det nog rätt sent i livet tror jag.

17 – Mitt favoritminne
Oj så svårt! man har ju så många minnen. men just nu ÄR det förlossningen med Kerstin faktiskt. jag måste svara det :)

18 – Min favoritfödelsedag

det har jag ingen. Jag hatar att bli firad så vi har aldrig haft ågot speciellt sådär. Men när jag var mindre hade vi stuga ute i Norska skärgården och födelsedagarna där men farmors hemmagjorda tårta som alltid var sne när dom kom fram pga farfars bilkörning, dom minns jag :)

19 – Detta ångrar jag
jag ångrar ingenting jag kan komma på på rak arm! jag ångrar att jag bott och bor så långt hemmifrån samtidigt som jag inte ångrar det som det gett mej!

20 – Den här månaden
ja det är ju december så nu komemr ju julen. jag är inte förtjust i julen i sej men det är ju underbart att få komma hem. I övrigt hag jag under december börjat jobba lite, annars har det inte hänt nått speciellt :) Inget utöver det ni redan läst i min blogg :P

21 – Ett annat ögonblick

nej men inte samma fråga igen, nästa!


22 – Det här upprör mig
mycket! såkalrt självklara saker som människor som far illa och framförallt DJUR som far illa, det är ännu värre. Sedan blir jag jävligt irriterad på folks vansinniga trafikvett!

23 – Det här får mig att må bättre
jag mår som bäst när jag har hela min familj nära runt mej för då är enda gången jag känner mej helt lugn och slipper oroa mej.

24 – Det här får mig att gråta
tanken på att dö, att mina föräldrar ska dö, att markus ska dö, att kerstin ska dö, att hundarna ska dö. annars är jag ingen gråtig person sådär i övrigt.

25 – En första
vadå? första gången Mascot dängde mej i backen! haha efter TIO år tillsammans bockade han plötsligt av mej i paddocken under ett dressyrpass. efter tio år av ren rodeo ute i skogen var det alltså slutligen under ett hederligt dressyrpass det inträffade. FÖRSTA och ENDA gången :P

26 – Mina rädslor

ja denna punkt kräver väl knappast nån närmare information antar jag.

27 – Min favoritplats

det är att vara HEMMA, både här i min lilla lägenhet och hemma i Borås, there´s no place I rather be :) jag är en stolt hemmafis.

28 – Det här saknar jag

Jag saknar mina föräldrar, och mina vänner i Borås när jag bor så långt bort.... :(

29 – Mina ambitioner

Jaaa... jag har som ambition få min legitimation som djursjukvårdare, jag hoppas jag kan få det, jag vill skaffa ett litet radhus, eller en stor fräsh lägenhet =) Jag vill åxå bli en bra mamma, en trygg mamma som kan lära mej hantera min oro så att Kerstin inte blir begränsad av det.

30 – Ett sista ögonblick
Dålig fantati på list-skaparen hörrneni!



sådär ja :D

Det är kul med kommentarer så lämna gärna ett avtryck =)

MEN, läs gärna inlägget innan du kommenterar.

OM DU BARA HAR TÄNKT GÖRA REKLAM FÖR DIN BLOGG/TÄVLING WHATEVER SÅ KVISTA IVÄG NÅNANNANSTANS! TACK! (din kommentar kommer ändå bara raderas och inte klickar jag mej till din blogg heller!)


Vem är du?:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Din bloggadress, så jag kan hälsa på hos dej =) :

Kommentar: