spökpengar?

     Publicerat: 2009-04-18 Kl: 19:43:30 | I kategori: Övrigt | 2 kommentarer

altså jag sitter här och kliar mej i huvudet...
när jag gick in på min internetbank nu på kvällen så hade jag helt plötsligt 2500kr mer än vad jag förväntat mej. kikade runt lite bland alla siffror och överföringar och köp osv och hittade ganska snabbt själva summan, för det var vad jag förde över från mitt sparkonto till mitt kortkonto när jag skulle betala mina sista körlektioner och detta var den 8:e april.
jag betalade ju dom där lektionerna och allt var bra, betalade DÄR på körskolan med kortet. senast jag tog ett kontoutdrag var väl ett par-tre dagar sedan och då hade jag det jag "borde" ha alltså inte dessa 2500 spänn. har kontoutdraget kvar och ser ju att summan från körskolan drogs där den 8:e oct att jag kvar sedan har förväntat summa. men när jag kikar på överföringarna på internetbanken så ser jag bara att jag satt över summan från sparkonto till kortkonto, men ingenstans står det att trafikskolan dragit, och det finns heller inte nånstans att dom "kommit tillbaka" på nått vis. utan där ser det ut som att jag satt över, men sedan inte betalt det. men pengarna har ju varit borta i typ tio dagar? kontoutdraget från i onsdags visar ju det??? hur kommer det sej att pengarna plötsligt finns på kontot?
ja fattar ingenting!
får ringa banken på måndag, och får väl ringa körskolan åxå...
jätteskummt :S
nån som hängde med? hehe
Postat av: skruttfia

Min svärmor råkade ut för nåt liknande!



Det är nämligen så att de man betalar till itne måste dra pengarna på ett bra tag, typ ett halvår får de vänta. Banken låter dock pengarna bara vara 'upptagna' i några dagar. Så, plötsligt har man mer pengar än man trodde och så kan företaget sen plötsligt dra pengarna månader senare, eller i slutet av månaden eller nåt sånt... <.<



Så, om det är på det viset så kommer alltså körskolan att dra pengarna framöver, så du bara håller i dem tills det händer.

2009-04-18 @ 23:02:20
URL: http://jagborde.blogspot.com
Postat av: Therese

Hade samma fenomen själv förra månaden. Det kan vara så att vissa inte drar pengarna direkt om du betalat med kortet, och det reserverade beloppet är bara reserverat i fem dagar, eftersom man numera räknar med att det är maxtiden som går innan pengarna verkligen dras. Dock är det inte alla som hänger med och ibland dras pengarna så sent som två veckor efter att man dragit kortet, vilket innebär att de reserverade pengarna inte lägre är reserverade och därför verkar ha "dykt upp ur tomma intet". Det syns ingenstans på kontoutdrag att de varit reserverade heller, utan rätt som det är dras de bara och då står de som att de är dragna det datum då du betalade med kortet.



Låter kanske krångligt, men det var den förklaringen jag fick när jag gick till banken efter att ha blivit tvungen att betala övertrass.ränta på 100spänn bara för att affären varit så seg med att dra pengar.

2009-04-19 @ 15:19:14
URL: http://majfluga.blogg.se/

Det är kul med kommentarer så lämna gärna ett avtryck =)

MEN, läs gärna inlägget innan du kommenterar.

OM DU BARA HAR TÄNKT GÖRA REKLAM FÖR DIN BLOGG/TÄVLING WHATEVER SÅ KVISTA IVÄG NÅNANNANSTANS! TACK! (din kommentar kommer ändå bara raderas och inte klickar jag mej till din blogg heller!)


Vem är du?:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Din bloggadress, så jag kan hälsa på hos dej =) :

Kommentar: