SÖS... igen...

     Publicerat: 2010-04-27 Kl: 12:01:55 | I kategori: Min graviditet | 0 kommentarer


Känns toppen att jag ska föda på SÖS sedan, dom var underbara!

i går kväll upptäckte jag plötsligt att min ena fot och vrist var svullen, lixåm bara den ena. man kan ju svullna lite om vrister åså som gravid, speciellt när man varit mycket stilla.. men nu var det bara vänster och paniken var ju ett faktum. blodproooopp??
ringde till markus mamma som är sjuksköterska och ytterligare 4 rådgivningar samt till karin. tog en promenad för att se om det försvann det gjorde det inte. ringde tillbaka till SÖS-akutrådgivning, som dom bett mej om, och dom hänvisade mej att ringa förlossningen "eftersom jag är så höggravid" (ok, känner jag mej inte som men...) så jag ringde dit. barnmorskan tyckte jag skulle komma dit så en läkare kunde titta på det, även om jag inte hade några direkta symptom på propp som gör väldigt ont utöver svullnad, så kan man ju inte utesluta det, och risken är förhöjd vid gravidttet.
så vid 23 på kvällen tog jag en taxi in till förlossningen dårå. blev så väl omhändertagen av en undersköterska, och jag fick ett eget rum. sedan kom en barnmorska in, hon satte en ctg på magen, så vi lyssnade på bebben i säkert tio min, mest för att det tillhör rutinerna närman kommer dit. sedan fick jag varm oboy och skorpor med ost och marmelad! gud, den behandlingen hade man inte direkt fått på akuten!
efter ungefär 40min kom läkaren in till mej. hon kunde, som alla andra åxå konstatera att vristen var svullen, men hon kände sej inte så oroad över blodpropp då jag inte alls hade ont, och svullnaden satt å långt ner, så om det mot förmodan skulle vara en propp, var den inte farlig, eftersom den isåfall satt mycket långt ner.
hon skrev ändå en remiss till ett ultraljud av benet, för säkerhets skull, så man inte missar något. så dit ska jag nu om en liten stund. är inte så orolig svullnaden har gått ner en hel del nu, men jag ringde och frågade, och dom tyckte ändå jag skulle ta tiden jag fått, för säkerhets skull.

maken till konstiga saker jag råkar ut för. jag har inte haft illamående, ryggont eller foglossningar, nej nej, jag kör på dom mer udda grejjerna istället jag.

Det är kul med kommentarer så lämna gärna ett avtryck =)

MEN, läs gärna inlägget innan du kommenterar.

OM DU BARA HAR TÄNKT GÖRA REKLAM FÖR DIN BLOGG/TÄVLING WHATEVER SÅ KVISTA IVÄG NÅNANNANSTANS! TACK! (din kommentar kommer ändå bara raderas och inte klickar jag mej till din blogg heller!)


Vem är du?:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Din bloggadress, så jag kan hälsa på hos dej =) :

Kommentar: