Djurens rätt? Människans rätt?

     Publicerat: 2012-02-11 Kl: 09:06:32 | I kategori: Övrigt | 3 kommentarer




Aftonbladet tar upp att rekordmånga människor dödats av hajjar under 2011. Hela 12 stycken. Tolv. Vet ni hur många hajjar som dödas varje år utav människan? 100 miljoner. Ja ni läste rätt. Människan klär ut sej till en säl (i hajjens ögon alltså!), och hoppar i vattnet. Hajjen förväntas alltså se skillnad på en människa i dykardräkt, eller på en surfbräda och sälar och sköldpaddor. Ändå är det bara 12 stycken som dödats under 2011. Andra år har det varit mindre än så, kom ihåg, 2011 var ju rekooordår. Att människan dödar 100 miljoner hajjar varje år, det är inte relevant. Vi skär av dom sina fenor för att ha i soppa och sedan sjunker hajjen till botten och dör.

Men det är somvanligt... Djur målas upp som värsta skräckmonstren, mördarmaskiner. Se på björnattackerna åxå. En man blir attackerad av en björn och vi har hela media fulla av rubriker. Vi människor klampar in i djurens värld, i deras revir, ändå är det djuren som ska anpassa sej efter oss, vi människor har aldrig några skyldigheter inte.

Vargarna borde ju skjutas ihjäl , varenda en enligt många.
Dom dödar ju FÅR. Får som nån bonde har i nån hage. Döda alla vargar för dom river och dödar får som vi själva ska ha ihjäl. Ett annat alternativ kunde ju vara att bönderna då får anpassa sina hägn så att vargen inte kommer in. Att vi anpassar oss efter hur vår natur ser ut. Men det är natuligtvis inget alternativ. Varför inte bara skjuta av varenda varg så är ju problemet löst.

/upprörd
Postat av: Bellona

Word!

2012-02-11 @ 09:53:41
Postat av: Bea - Stolt mamma till Alexis

Kunde inte sagt det bättre själv!

2012-02-11 @ 11:46:58
URL: http://hemmahosbea.blogg.se/
Postat av: linnea jonasson

håller med, word!

2012-02-11 @ 23:12:44

Det är kul med kommentarer så lämna gärna ett avtryck =)

MEN, läs gärna inlägget innan du kommenterar.

OM DU BARA HAR TÄNKT GÖRA REKLAM FÖR DIN BLOGG/TÄVLING WHATEVER SÅ KVISTA IVÄG NÅNANNANSTANS! TACK! (din kommentar kommer ändå bara raderas och inte klickar jag mej till din blogg heller!)


Vem är du?:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Din bloggadress, så jag kan hälsa på hos dej =) :

Kommentar: