snippa&snorre

     Publicerat: 2010-11-18 Kl: 11:26:00 | I kategori: Övrigt | 2 kommentarer

ett ämne som kan diskuteras till oändlighet är ju könsroller å sånt. jag är inte speciellt djup av mej och har heller inga speciella åsikter kring att tjejjer och killar uppfostras olika, eller bär blåa respektive rosa kläder. bara livet fylls med kärlek och trygghet, så får folk göra som dom vill. bara barnet är lyckligt oavsett rosa klänning eller blåa tröjjor med bilar på.

ibland kan jag tycka och tro, att dom med starkast åsikter kring hur "världens undergång:igt" det är att flickor från start har rosa kläder, och killarna blåa, att man antas vara hetro från barnsben osv, att dom som är emot sånt, är dom med absolut störst fördomar. precis som när nån anmälde GB glass för att vara rasistiska när dom introducerade nogger black. hur kan man tycka att det är rastistiskt? vad har man för värderingar då?

är det verkligen en jämställdshetsfråga, vilken färg barn har på kläderna? lika lön för lika arbete, är jämställdhet för mej. att mamman lagar mat och pappan byter vinterdäck? har det med jämställdhet att göra? om jag har rosa klänningar till min dotter, men blåa tröjjor med fordon på, till min son, skapar jag redan då deras framtida syn på män och kvinnor? skulle min son bli en annolunda person om han hade både rosa klänningar och bil-tröjjor, eller min dotter bli annolunda för att hon aldrig hade en rosa pinal? är det verkligen så enkelt?

när man tänker på detta, kommer man snabbt att tänka på detta klippet med magnus betnér. det är för roligt asså... han har ju så himla rätt haha. sedan kan man ju få ha delade meningar om hurvida det är FEL att det där är rätt, eller om det är helt okej att det är så samhället i mångt och mycket ser ut? :) det får man tycka precis som man vill om, tycker jag.

Postat av: Frida

Min biologilärare står stenhårt fast vid en sak, att när han skaffar barn (om han vill tillåta sina gener att åka vidare) så tänker han inte säga könet förens barnet är i puberteten. Tills dess finns det absolut ingen anledning. Könet innebär ingenting för dom annat än vilket omklädningsrum dom ska vara i på gympan. Resten spelar ingen roll. Inte vilket lag dom ska spela i, dansa, osv.

2010-11-18 @ 12:49:47
URL: http://honungsbulle.blogg.se/
Postat av: Theres

Det jag tycker är viktigt med färger är att barnet ska få tillgång till alla färger. Inte mest rosa eller mest blått bara för att man är tjej eller kille. Lite kan man ju som förälder tänka tycker jag. Sen när barnet blir äldre tycker jag att det ska få bestämma mycket själv. Det fick jag göra :)

2010-11-19 @ 16:51:05
URL: http://minbebis.com/blogg/mariatheres

Det är kul med kommentarer så lämna gärna ett avtryck =)

MEN, läs gärna inlägget innan du kommenterar.

OM DU BARA HAR TÄNKT GÖRA REKLAM FÖR DIN BLOGG/TÄVLING WHATEVER SÅ KVISTA IVÄG NÅNANNANSTANS! TACK! (din kommentar kommer ändå bara raderas och inte klickar jag mej till din blogg heller!)


Vem är du?:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Din bloggadress, så jag kan hälsa på hos dej =) :

Kommentar: