Skralt på Skansen

     Publicerat: 2012-07-20 Kl: 10:46:00 | I kategori: Vardagsprat | 2 kommentarer

Igår var Kerstin och Markus på Skansen. Sikken hit, trodde jag. Djur och massa skojj. Men knappt några djur var ute, så det blev lixåm lite skralt med djurklappandet. Lite fiskar, nån orm och sedan de större djuren bara. Aja. Huvudsaken är att pappa och dotter gör saker ihop <3
 


Postat av: Nat

halloj

har du några tips på hur man får barnen torra och hur man slipper kladd vid matbordet?

sonen är ju 2 år i september och han säger till innan bajs och kiss men han skriker om man sätter honom på pottan eller toaletten.. alltså gallskriker.. samtidigt så avskyr han blöjan och går och drar i den.. suck

angående maten behöver jag tips oxå om du orkar. Han kan använda sked och gaffel sen kanske 5 månader tillbaka eller mer men använder ändå hellre handen. Det innebär att det är svårt att gå ut och äta på andra ställen än typ IKEA.. på grund av allt kladd

kram och tack för härlig läsning i bloggen

Svar: hej!!
kerstin har ju själv varit intresserad av pottan och mer än gärna suttit där och sedan klappat händer åt sej själv när hon kissat. detta har ju gjort potträningen ganska enkel. har ni provat att göra något roligt runt pottan/toan? tex köpte ju vi en egen toasitts till Kerstin som hon var med och handlade och packade upp osv och var sedan väldigt stolt över och är fortfarande. det är HENNES och hon vårdar den ömt hehe.
annars tror jag bara man får försöka skapa positiv energi runt toan/pottan. Om K börjar vägra, som hon åxå kan göra om hon är på det humöret så försöker jag avleda henne när jag sätter henne på toan och räknar blommor på trosorna eller något annat som tar hennes fokus.

Kerstin äter åxå gärna med händerna, även om hon åt jättebra med gaffel och sked förr. men vi låter det vara så. hon strular så med maten och vi är glada bara hon äter. ofta går det bättre om hon får stor gaffel, men ofta kommer händerna in ändå.
äter hon kladdig mat så använder hon dock skeden. men det har kommit av sej själv. tar hon handen ber vi henne använda skeden och ibland funkar det ibland inte, men jag vill inte skapa negativitet och måsten kring maten så det får vara som det är. förhoppningsvis slutar dom ju ;) man får inte glömma att dom fortfarande är små våra barn :)
Sofia

2012-07-21 @ 10:12:32
Postat av: Nat

tack för snabbt och bra svar

2012-07-21 @ 22:05:11

Det är kul med kommentarer så lämna gärna ett avtryck =)

MEN, läs gärna inlägget innan du kommenterar.

OM DU BARA HAR TÄNKT GÖRA REKLAM FÖR DIN BLOGG/TÄVLING WHATEVER SÅ KVISTA IVÄG NÅNANNANSTANS! TACK! (din kommentar kommer ändå bara raderas och inte klickar jag mej till din blogg heller!)


Vem är du?:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Din bloggadress, så jag kan hälsa på hos dej =) :

Kommentar: