Blöjjfria dagar passerar!

     Publicerat: 2012-07-14 Kl: 20:44:14 | I kategori: Kerstin | 1 kommentarer

Nu är det blöjjfritt på dagtid som gäller för Kerstin. Det går toppen och hon håller sej verkligen. Men vi går ganska ofta till toan. En gång i timmen iaf om hon druckit mkt men i morses höll hon sej i över 2,5 timme innan hon sedan slog en rejäl drill på toan. Pottan har vi nästan övergett eftersom hon hellre sitter på stora toan. Så idag köpte vi en sådan insatts så hon sitter mer bekvämt.
 
Om hon inte vill gå till toan när jag anser att de bör vara dax, så brukar jag göra en kul grejj av det och säga att vi ska gå och kissa tillsammans, då hänger hon på direkt. Nån gång har hon vägrat sitta på toan men då har jag snabbt kunnat avleda henne bara genom att räkna blommor på trosorna typ :D Så det går jättebra. En liten olycka skedde på eftermiddagen då hon satt och tittade på film med mej, så kom hon nog av sej lite. Lilla gumman blir lite bekymmrad och ledsen, även fast vi ALDRIG nånsin sagt något negativt ALLS i samband med att hon kissat på sej. Men jag tror bara det betyder att hon fattat galoppen och känner att oj där skulle ju inte kisset vara. När det händer säger jag bara " hoppsan, deeet gör inget kom torkar vi upp" med glad röst. Vill inte låtsas som ingenting när hon så tydigt visar att det hänt något "fel". Lilla hjärtat <3
Om vi är iväg får hon blöjja dock, tex om vi ska till nå köpcentrum, eller imårrn när vi ska på kalas.
 
Nu kör vi på detta och när dagis börjar igen kommer jag be dom prova köra utan blöjja på henne och se om hon är redo även där. Annars så får hon såklart ha blöjjan där, hon är ju ännu en liten tjejj :)
 
Bilden nedan, en stolt tjejj med sina egna påsar, en med toasitts och en med ett par blå "foppa-tofflor" som ser ut som bilar. Hon ska ha dom när hon går i vattnet åså på stranden eftersom hon tyckte det var så obehagligt att gå på stenig botten och lätt trillade då. Så nu har hon vatten-skor :D
 
Postat av: Bea - Stolt mamma till Alexis

Funkar det blöjfria bra hemma hos er så ska det inte vara något problem på förskolan heller!

Som förskollärare själv vill jag bara ge några tips:
Se till att det ändå finns en uppsättning blöjor, eftersom olyckor händer så lätt! Det är bra att se till att det finns lite extra ombyten av kläder och trosor till hands också!
Oftast brukar vi ändå ha blöjor på under utevistelser och vila också, just eftersom det då är lättare att glömma av att man ska på toaletten och har man mycket kläder på sig så är det inte alltid man hinner ändå!


Vad roligt att Kerstins potträning funkar så bra. Håller på med Alexis här hemma också, men än har hon inte gjort något på pottan. Hon går alltid in och tar av sig blöjan och ska sitta med när man själv är på toa, men än har det inte kommit något. Trodde det skulle komma något för någon dag sedan då hon satte sig och tog i så hon blev alldeles röd i ansiktet. Jag ska nog också skaffa en toasits till Alexis så hon kan få sitta på "stora pottan" också!

Kram

Svar: dom har blöjjor på dagis, vi behöver inte tillhandahålla det själv så det behöver vi inte tänka på. känner mest att det kanske blir jobbigt för personalen att passa på henne...
Sofia

2012-07-15 @ 06:44:18
URL: http://hemmahosbea.blogg.se

Det är kul med kommentarer så lämna gärna ett avtryck =)

MEN, läs gärna inlägget innan du kommenterar.

OM DU BARA HAR TÄNKT GÖRA REKLAM FÖR DIN BLOGG/TÄVLING WHATEVER SÅ KVISTA IVÄG NÅNANNANSTANS! TACK! (din kommentar kommer ändå bara raderas och inte klickar jag mej till din blogg heller!)


Vem är du?:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Din bloggadress, så jag kan hälsa på hos dej =) :

Kommentar: