maaaamma mamma maaamma maaaaamma

     Publicerat: 2012-08-25 Kl: 15:47:07 | I kategori: Vardagsprat | 1 kommentarer

 
Så låter det här hemma just nu. Markus duger inte till nånting utan det är bara mamma som gäller. Markus får inte ens ta ut henne från bilen utan hon kränger, grinar och ropar på mamma. Vill inte gå på toa med pappa, vill inte ditt med pappa vill inte datt med pappa. med mej gör hon allt med glad min. SUCK. Kerstin har aldrig varit mammig, detta är första gången. Är pappa med ska hon hålla min hand, sitta i mitt knä osv, saker som hon aldrig vill annars om vi är själva. Undrar vad detta beror på! Markus har vart iväg några dagar det sista men det kan ju knappast ha med det att göra. Finns det nån känd "fas" vid två år dom kan bli såhär? Hursomhelst är ju detta ingenting Kerstin får styra över. Hon får inte bestämma vem som ska lyfta ur henne ur bilen. Skulle jag göra allt Kerstin vill jag ska göra skulle jag få agera ensamstående förälder. Så, hon får vackert umgås även med sin käre far. Och jag hoppas att detta lilla plåster snart släpper taget igen puh.
Postat av: Bea - Stolt mamma till Alexis

Att barn har faser då den ena föräldern är lite mer av en trygghet än den andra är helt normalt (även om det kan vara lite frustrerande för båda föräldrarna).
Fram till 2-3 år är mamman det vanligaste och det tryggaste.
Senare kan det dyka upp något som inom barnpsykologin kallas för den oidipala fasen (efter den grekiska Oidipus som förälskade sig i sin mor). Minns själv lite hur det var då, jag och min syster slogs nästan om vem som skulle få göra vad med pappa o.s.v.

I.o.m den ålder våra små är i nu skulle jag nog mer tippa på att hon kanske börjar närma sig trotsen! Alexis är likadan, allt ska ske på hennes villkor och gud nåde om man sätter sig över henne. Då blir hon alldeles uppriven och slänger sig på golvet och gråter o.s.v!

Kram

2012-08-26 @ 08:24:31
URL: http://hemmahosbea.blogg.se

Det är kul med kommentarer så lämna gärna ett avtryck =)

MEN, läs gärna inlägget innan du kommenterar.

OM DU BARA HAR TÄNKT GÖRA REKLAM FÖR DIN BLOGG/TÄVLING WHATEVER SÅ KVISTA IVÄG NÅNANNANSTANS! TACK! (din kommentar kommer ändå bara raderas och inte klickar jag mej till din blogg heller!)


Vem är du?:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Din bloggadress, så jag kan hälsa på hos dej =) :

Kommentar: