Bekymmrad

     Publicerat: 2011-11-14 Kl: 12:47:08 | I kategori: Bamse & Polly | 1 kommentarer


Usha jag är lite bekymmrad över Polly, hon mår inte helt hundra. Hennes magkatarr har haft flera rejäla återfall under hösten och jag får inte helt bukt med det. Verkar som hennes colit åxå hälsar på igen och det är 4,5 år sedan sist.


För att ta det från början, så diagnostiserades Polly redan som 1 åring med kronisk eosinofil gastrit och colit. Detta innebär en kronisk magkatarr och inflammerad tarm, orsakad av allergi. Som liten och unghund var hon överkänslig mot kyckling visade det sej, men detta växte bort och när hon var två år så var det helt borta och hon har klarat sej bra bara genom att äta lite tätare mål än vad en hund normalt gör. Hon är överkänslig mot sin egen magsyra och mår dåligt om magen står tom för länge.
Polly äter 4 gånger om dagen och om hon äter och jag sköter det så mår hon bra. I somras kom hon in i en riktig matvägrar period, och denna sjukdom är ett skolboksexempel på ond cirkel. Att inte äta ger henne illamående vilket gör att aptiten blir ännu sämre men det enda som hjälper är att äta.

Nu under hösten har hon somsagt haft flera återfall och vissa dagar har hon kräkts flera gånger på en dag och magsäcken har blivit så irriterad att det även varit lite blodblandade kräkningar. Och nu sedan några veckor tillbaka, efter att hon åt Royal Canins Obesity - burkmat så ballade hela magen ur, med slemmbajs, körig mage och nu de senaste dagarna även blodigt bajs...

Om en hund bajsa blodigt i samband med diareer så lyfter jag inte på ögonbrynet, för ändtarmen blir irriterad av det lösa bajset och att det då blöder är inget konstigt. Men nu har Polly varit bra i magen, men har ändå haft blod med. Så jag misstänker att hennes tarm är rejält inflammerad, då det även är rätt slemmigt.

SÅ! Nu är planen att imorgon ta lite prover på henne åså, även nån ny röntgen kanske, för se vad veterinären tycker. Sedan tror jag att jag vill remmitera henne vidare och göra en ny gastroskopi och coloskopi som hon gjorde som ettåring när hon fick sin diagnos. Således ta nya prover från mag och tarmslemhinnan och se hur det ser ut idag.

Hon är pigg och glad och inte sjuk på det viset, men nu måste jag få bukt med hennes mage igen...
Postat av: Johanna - mamma till Elma

Stackars lilla Polly :( Tur hon har en så duktig matte! Håller tummarna för att ni hittar ett sätt!

Kram Johanna

2011-11-14 @ 13:13:11
URL: http://varlilla.blogg.se/

Det är kul med kommentarer så lämna gärna ett avtryck =)

MEN, läs gärna inlägget innan du kommenterar.

OM DU BARA HAR TÄNKT GÖRA REKLAM FÖR DIN BLOGG/TÄVLING WHATEVER SÅ KVISTA IVÄG NÅNANNANSTANS! TACK! (din kommentar kommer ändå bara raderas och inte klickar jag mej till din blogg heller!)


Vem är du?:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Din bloggadress, så jag kan hälsa på hos dej =) :

Kommentar: